ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ασταθής δίσκος, οι εύθραυστες εγγραφές και η στοχαστική απόγνωση. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ο ασταθής δίσκος, οι εύθραυστες εγγραφές και η στοχαστική απόγνωση. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

DSM45 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
10/04/2014, 00:10:48
Dear Sofie

Αλήθεια συμφωνείς με Αιθήρ?
Τον καϋμένο, τον κουράζει ο DSM, τον ταλαιπωρεί με τα νοήματα.
Αλλά ο Αιθήρ δεν έχει πρόβλημα.Γρανιτένιος βράχος είναι.Ο,τι δεν τον σκοτώνει, τον αντρειώνει.

Και τα αποτελέσματα είναι εμφανέστατα.Κάποτε έκανε μέρες να καταλάβει τον DSM.Τώρα είναι απλώς θέμα ολίγων ωρών.Και στο μέλλον λεπτών.

Αυτή κι αν είναι πρόοδος.Οχι σαν κάτι άλλους.
Π.χ σαν τον ΑΜΕΙΝΙΑ.

Δεν καταλαβαίνει ντιπ και προτιμάει να απέχει, κάνοντας τον πολυάσχολο.Προς το παρόν υπάρχει μόνο μία εξήγηση.
Ο ΑΜΕΙΝΙΑΣ κρατάει κοίλο καθρέπτη και τα έχει παίξει τελείως με τα είδωλα και τις πραγματικότητες!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

10/04/2014, 00:58:41
Και δεν σου λέω για τον ιππότη του Βαρδάρη με το ξανθό γένος και τα ρυπαρά με τους μπλε και πράσινους κόκκους. Ούτε που οι Ελοχίμ ξηγηθήκαν αλμυρό φυστίκι στα Νεφελίμ και μετά το γιορτάσανε με ούζα στη Μεγάλη Βαβυλώνα. Αυτά είναι για να κλαις τον Αμαζόνιο και να σιχτιρίζεις τον Γουτεμβέργιο και τη Mainz που δεν έπαιζε Bundesliga σε εκείνη τη δόση, νά΄χει να ξεχαρμανιάζει αντί να μας καταστρέψει μια και καλή.

Σου λέω για την επίσημη εκδοχή, την ορίτζιναλ. Όχι του Ντέμη και του Χατζηχρήστου. Την άλλη, που θέλει ναούς και καλιμαύχια, και δεν της φτάνει το δωματιάκι. Αν κι εδώ που τα λέω, και το δωματιάκι αναβαθμίζεται οσονούπω σε Αγιά Σοφιά και ζήτω ο τιμημένος Πόντος με τα άξια τέκνα του...

Κατ΄εικόνα και ομοίωση λέει. Η επίσημη, με το ISO και την αποκλειστική αντιπροσωπεία για οτιδήποτε βρίσκεται από το νέφος του Όορτ και δώθε. Τό΄πιασες, έτσι? Ξέχνα προς στιγμήν την ομοίωση, και ψάξου επ ολίγον με την εικόνα. Παίζει τρελά το θέμα σου λέω. Πως είναι το μαλάκας στα γήπεδα? Έτσι ακριβώς και η εικόνα στα σώψυχα. Κεντρικός και θεμέλιος λίθος.

Σου λέει ο άλλος, έχεις την τιμή και την ευλογία να είσαι αντίγραφο σχεδόν ακριβές, με τάσεις ακρίβειας ανοδικές. Σαν Το Ποτάμι ένα πράμα. Μα την Αγία Xerox τη Μελανοφορούσα.

Εδώ σε θέλω τώρα, να δω αν ξέρεις από μπαλίτσα, ή πας στο γήπεδο επειδή η φάση είναι αντρουά:

Ο θεός σε έφτιαξε κατ΄εικόνα του, ή έφτιαξες το θεό κατ΄εικόνα δική σου?

Για την ομοίωση, παίζει άλλη πατέντα. Εκεί θα πρέπει να σου πω τι είναι το πικ εν ρόλ...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

10/04/2014, 01:01:07
https://www.youtube.com/watch?v=55nAwmVLQSk

10/04/2014, 02:02:37
quote:
DSM
Κατ΄εικόνα και ομοίωση λέει. Η επίσημη, με το ISO και την αποκλειστική αντιπροσωπεία για οτιδήποτε βρίσκεται από το νέφος του Όορτ και δώθε

Μεγάλε, σκάσε!!

Ποιός σου δίνει το δικαίωμα, να διασπείρεις αμφιβολίες για τις δογματικές φάσεις, επιστημονικές και "καλιμαυχικές", δώθε απο τον Οορτ?

Γιατί, κείθε ξέρουν τι τους γίνεται?
Αλλά δεν έχει ISO κείθε.Εχει Δρακονιανούς και Πλειάδειους, Λύρειους και Ανδρομέδιους και άν τολμήσεις να ξεστομίσεις καμιά από τις μαλακίες που λες από δώθε μεριά, σε φάγανε λάχανο.Διατημοσκόνη θα γίνεις.

Δώθε όμως, κάνεις κουμάντο.Για τώρα ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ.
Παραμυθιάζεις τους εσωοορτιανούς, με ψεύτικο χρήμα, ψεύτικους θεούς, ψεύτικες κυβερνήσεις, αχρείαστα αγαθά τύπου Azature και Ferrari, ψεύτικες αλήθειες περί καταγωγής, εξέλιξης, ανέλιξης, βιολογίας, ζωολογίας, χοιρολογίας και εδαφικών διεκδικήσεων.
Τους κρατάς αλληλένδετους, χωρίζοντάς τους σε μαύρους, άσπρους, Γάλλους, Κινέζους, Μπαγκλαντεσιανούς και Αφροκάφρους.

Τους δίνεις μερικά χιλιόμετρα γης και τους λες να το υπερασπίζονται, μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός τους και τα ζώα σε υπακούν πιστά.Μην πατήσεις ένα μέτρο στο δίπλα χωράφι, θα φας Σκουντ και Πατριοτ κατακέφαλα, αλλά θα έχεις υψηλό το φρόνημα και ψηλά το εθνόσημο του μαλάκα.Υπερασπίσθηκες την γη σου.

Λες και την έφτιαξες εσύ.Λες και ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει λίγα μέτρα κάτω από τα πόδια σου, ή λίγα χιλιόμετρα πάνω από το κεφάλι σου.
Αμ στους ωκεανούς σου?
Εκεί να δείς ISO που έχεις φάει αμάσητο.

Κατά τα άλλα, η Σούλα θα πάει στο κομμωτήριο και θα κουτσομπολέψει την Τασία, επειδή βγαίνει στην γειτονιά, χωρίς σουτιέν.
Και ο ανήρ, θα πάει στο γήπεδο και θα αποκαλέσει μαλάκα τον άλλο, της άλλης ομάδας και ίσως πάρει και κανένα κούτσουρο να του ανοίξει την κεφάλα, απλά και μόνο επειδή είναι ο "ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε""!!!

Αλλά που θα πάει?
Θα εφευρεθεί ο ομιλών καθρέπτης.Θα τον κοιτάς και θα παίρνει αυτομάτως με την ίριδα, μπρός το μαλακιόμετρο και θα σου λέει πόσο μαλάκας ήσουν, είσαι και για πόσο ακόμη θα είσαι!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

10/04/2014, 04:08:42
Αλλά δεν θα παίξουμε εδώ χάμω. Ούτε με τις λέξεις. Το ξεφλουδίσαμε. Το πουλάκι. Να πούμε τις αλήθειες του καθεμιανού, και να τις πούμε σαν τέτοιες. Του καθεμιανού τέτοιες.

Η γενίκευση ρε παιδί μου, μοιάζει με τους δημόσιους καθρέφτες. Σαν ας πούμε αυτουνούς σε παλιά μαγαζιά στην Πανεπιστημίου, χαμηλά προς την Ομόνοια. Φτηνιάζομαι εκεί κοντά στην Ομόνοια, άσε που τελικά έχω και μιαν εικόνα εαυτού στον τελευταίο όροφο του ΜΙΝΙΟΝ να με στοιχειώνει. Θα σου πω και για αυτήν, αλλά ήταν πολύ παλιά, που κόστιζε το matchbox πιό πολύ από το εισιτήριο να κατεβείς στο κέντρο.

Τώρα το matchbox δεν υπάρχει, το κέντρο είναι αλλού, και το κόστος είναι γενικώς παρωχημένη έννοια.

Βρέθηκα στο Θησείο σήμερα. Η πρώτη κοκκινήλα της χρονιάς στη φάτσα. Ήλιος και εικόνα. Καθρέφτιζε το άστρο την οργή του, αγάλιαζα εγώ με τα μαρμαροστεκούμενα, πάρε τουρίστες ανέμελους, κι έναν δικό μας να ξεφορτώνει κρεμμύδια και λεμόνια. Κυκεώνας, φίλε. Ψάχτον τον κυκεώνα. Για κάτι τέτοια, η wiki είναι μανούλα.

Για παρακάτω, θα ακούς εσένα.

Του είπα του Αύγουστου για το καραούλι στον Άτταλο. Μια με βρούβες με έκανε. Έρχεται, σαν τάχα μου νά΄ρχεται, και κοιτάζοντας στην Καλλιδρομίου απ΄το παράθυρο, έβγαλε τις ληξιαρχικές πράξεις, ωσάν κι έχει τον Άδη κολλητό:

- Θυμάσαι ρε μαλάκα, που πηγαίναμε τις γκόμενες στους Αέρηδες?

Όπως καταλαβαίνεις, κι επειδή ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ να συντηρήσω, αποκρίθηκα σαφώς:

- Ο καιρός είναι βροχερός.

Ποιός καιρός, ποιές γκόμενες, ποιά χρόνια, πχοί αθρώποι. Θα πάμε παρακάτω, δε λέω. Στο παρακάτω είναι που αγαπάμε. Τί διάολο? Να περάσω κι ένα αισιόδοξο μήνυμα. Σε μένα.

10/04/2014, 04:12:29
https://www.youtube.com/watch?v=VS9hE0gLqCA

10/04/2014, 08:05:25
Είναι που θες να τηνε χορτάσεις τη μέρα, και δε χορτένεται η γαμημένη. Τη στήνεις με τις δύσεις και τις ανατολές, κι όλο κάτι είναι που διαλάθει. Μπουρδέλο κατάσταση, σαν τον κύριο Τσανς που κυνηγούσε την ουρά του. Μια ζωή στην πείνα. Ξημέρωνε να τελειώνουμε ιστορία. Και πες τώρα. Πόσο περήφανη κατάντια είναι αυτή?

Κάνε focus δηλαδή. Εστίαση, ρε παιδί μου. Τώρα θα μου πεις, να μιλάμε ελληνικά, ή να καταλαβαινόμαστε γενικώς? Ξέρω γω? Εσύ θα μου πεις στην τελική. Μη μου κάνεις όμως που ξέρεις καλύτερα αγγλικά, και δε σε φτάνουν τα ελληνικά σου. Λίθος και πέτρα, βότσαλο και στουρνάρι, βράχος και κοτρόνα, ξερολιθιές κι ακρόλιθα στο διάβα του μυαλού σου.

Αλλά είναι που έχεις άποψη. Κι εγώ έχω. Το βράδυ πρέπει να είναι βράδι. Το υ κάνει κοιλιά και είναι αχώνευτο. Το καλλίτερα πρέπει να είναι καλύτερα, γιατί η υπερβολή πρέπει να έχει κοιλιά. Δεν αγαπάμε κοιλιές. Ούτε εμείς, ούτε η Μπιρμπίλη, που κάνει καριέρα στον ΟΗΕ. Αγαπάμε μπύρα οπωσδήποτε, αλλά στην κομψή της εκδοχή. Τη στοχαστική.

Σε λίγο θα πρέπει να υποψιαστώ, που η εικόνα έχει άμεση σχέση με την ορθογραφία. Εσύ δηλαδή να έχεις την υποψία. Εγώ αποφάσισα. Να λες όμως το γιατί. Σε σένα. Άμα ντύνεσαι και μιλάς όπως γουστάρεις, έτσι να σκέφτεσαι, να δίνεις, να παίρνεις, να γαμείς, να παθιάζεσαι. Όπως γουστάρεις.

Το ΄γουστάρω΄, δεν είναι κάτι άλλο, παρά αναγνώριση. Σαν τέτοια, περιέχει κι όλα τα άλλα. Που δεν γουστάρεις. Που τα ξέρεις. Που δεν είναι επιλογή.

Να σου πω και τι είναι φτήνεια. Το ΄ότι κάτσει΄. Του ενανού του έκατσε η γκόμενα, κι έγραψε το Layla, του αλλουνού η ίδια γκόμενα του έβγαλε το I Need You. Δεν πάει έτσι η δουλειά. Άμα είσαι στο κάτσιμο, είσαι στο δεν με αφορά η φάση. Κοιτάς στον καθρέφτη και δε βλέπεις τίποτα. Τζάμπα η τοποθέτηση και το AZAX δηλαδή.

Το AZAX είναι πολύτιμη ιστορία. Σε όλες τις εκδόσεις. Σκόνη, κρέμα, υγρό, λεπτοφυές κι αναστόχαστο. Συνήθως είναι και πολυτιμότερο από την επιφάνεια που καθαρίζει. Ή την αφάνεια που αποκαλύπτει. Όχι πάντα όμως.

Υπάρχει και κάτι ακόμα που χρειάζεται πανάκι για να δουλέψει. Ασυνείδητο φίλε. Την ψάχνεις βραστερά κι επισταμένα, αλλά το κόλπο είναι στο πανάκι. Πιάνεις να ξεμακάρεις τα ματομπούκαλα, και δεν σου περνά από το μυαλό το μεγαλείο.

Κάθε δαχτυλιά στους φακούς, έχει γράψει στο κεφάλι σου. Εύθραυστες εγγραφές, δε λέω, αλλά τις φόρεσες. Σου κατσικώθηκαν, ρε παιδί μου. Κι άμα και δεν έχεις πανάκι πρόχειρο, τις συνήθισες κιόλας. Χαμπάρι υπόθεση σου λέω. Ασυνείδητη.

Άσε τώρα τους παπάρες να κάνουν λόγο για υποσυνείδητα και υπόσκαφα στην Κύθνο και τα άλλα αυθαίρετα νησιά. Το υπό είναι πουστιά. Σαν το υπεκφυγή. Η μαγκιά είναι στο Α. Ασυνείδητο, στερητικό. Χαρμάνα. Εδώ σε θέλω.

10/04/2014, 08:07:27
https://www.youtube.com/watch?v=sY2I8TlG4Ug

10/04/2014, 08:14:18
καλημέρα, σε καταλαβαίνοντες και μη,

Καλός ο ήλιος στο Θησείο.Με παρέα κιόλας.

Καλά τα κείμενα.Μου αρέσουν.
Το μανατζεριλίκι θα εξεταστεί.
Τα χαλάμε στην προμήθεια.
Λέω 0,01% για πάρτη μου.Αντιτάσσει ο αγαθός φίλος μου 5%.
Θα τα βρούμε στο τέλος κοντά στο 0,015 ..

-------------------------------------------------------

Νικόμαχε αγαπημένε,

Ο Αμεινίας σταμάτησε να μεταφράζει τα κείμενα του DSM για να ανεβάσει την τιμή στην πιάτσα.(Διότι η αξία είναι δεδομένη).
Αλλιώς τι σκατά μανατζεριλίκι θα έκανε δηλαδή?
Πως θα κέρδιζε το ... 0,01 % ?

ΥΣ: Άμα τον ρωτήσεις τον φούρναρη, θα σου πει ότι τα κείμενα είναι παραγγελιά.Από τον μάνατζερ ντε.Τον μπακάλη.

ΥΣ2: Για να μη νομίζεις ότι σε άφησα απ' έξω έχω εξασφαλίσει και το δικό σου 0,01 %. (3Μ FTW)

ΥΣ: Φεύγω να το παίξω πολυάσχολος τώρα.
(μετάφραση:πάω να κάνω το μαλάκα για 3 κι 60)

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

10/04/2014, 14:35:18
quote:
ΑΜΕΙΝΙΑΣ
ΥΣ2: Για να μη νομίζεις ότι σε άφησα απ' έξω έχω εξασφαλίσει και το δικό σου 0,01 %. (3Μ FTW)

Δεν θέλω ρε ποσοστά!
Εχω το δικό μου μαγαζί.

Δώθε και πέρα από τον Οορτ!
Εμβέλεια χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς χρόνο και ύλη.Χωρίς διαστάσεις.Ολες μαζί σε μία οι διαστάσεις.

Ασυνείδητο, το είπε ο άλλος πριν.
Διαχρονικό μέσα στην ανυπαρξία χρόνου θα προσθέσω εγώ.

Και ακίνητο. Και αεικίνητο.
Δεν κινείται.Δεν χρειάζεται.Είναι τα πάντα όλα.

Εκεί πέρα στα βάθη του, τα βλέπεις όλα.
Τι Σωκρατικές συναναστροφές, τι Επικουρικές συζητήσεις, τι Ομηρικές διαμάχες, ότι βάλει ο νούς σου ΑΜΕΙΝΙΑ.

Τι σου τα λέω τώρα, αφού τα ξέρεις!!
Ρε μαλάκα, τι του είπες του Πλάτωνα τις προάλες και αποφάσισε να γράψει την συνέχεια στον 'Κριτία"?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

10/04/2014, 20:05:21
Κανονίστε με τις ...παπαρίτσες, να μη μας φτάνουν στο τέλος τα αδημοσίευτα, παρθένα, κείμενα..
Υπερωρίες θα γράφει ο DSM...

Να δούμε τι θα μανατζάρουμε στο τέλος...

Μεγάλη η xάρη σου esoterica.
Χαλάλι όμως.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

beyondΜέλος
18/02/2003, 14:59:00
ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΟΥΝ,ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΙΠΟΤΑ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ Η ΑΝΘΩΠΟΤΗΤΑ ,ΤΙ ΟΜΩΣ ?
ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΑ ?ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ,ΕΞΑΛΕΙΦΕΤΑΙ ?

alex-androsΝέο Μέλος
18/02/2003, 17:38:44
ειναι πραγματι ουτοπια να πιστευουμε οτι μπορει καποτε να ενωθει η ανθρωποτητα,να σταματησουν οι πολεμοι,να σταματηση η εκμεταλευση ανθρωπου απο ανθρωπο ή ο ανθρωπος να ζησει αρμονικα με το περιβαλλον χωρις να το βιαζει καθημερινα.

αυτο ομως δεν πρεπει να μας αποτρεπει απο το να προσπαθουμε για την επιτευξη των ανωτερω [ουτοπικων] στοχων γιατι απλα η μοιρολατρια στην οποια βυθιζονται πολλοι απλως επιδεινωνει τα πραγματα και γινονται ολοενα και χειροτερα.
οσο για την αρχικη ερωτηση ''τι νομιζετε οτι εξυπηρετουν οι θρησκειες'' η απαντηση μου ειναι οτι καποτε εξυπηρετουσαν τους πολλους αργοτερα ομως αρχισαν να εξυπηρετουν τους λιγους οι οποιοι εκτοτε εκμεταλλευονται τους πολλους.

αλεξανδρος

Edited by - alex-andros on 18/02/2003 17:47:10

Onoma MelousΝέο Μέλος
18/02/2003, 17:53:20
GEIA SAS
ENA EINAI TO SIGURO OTI H UTOPIA DEN EXEI EFARMOGH STHN KA8IMERINOTITA,KALH EINAI GIA LOGOUS PNEYMATIKHS ANATASHS...ALLA OTAN O REALISMOS FILTRARETE MESA APO IDANIKA KAI AKSIES EINAI POLU PIO DIMIOURGIKOS.

drumx13Μέλος
18/02/2003, 21:10:44
Χαιρετώ..
Σε ενα κοσμο που ο καθενας κοιταζει, κοιταζε και θα κοιταζει την παρτη του, σε ενα κοσμο που το συμφερον ως κινητρο ειναι αρκετο για να φερει βια και διχονοια στην ανθρωποτητα, η θρησκεια ερχεται εξισοριπιστικα, να κατευνασει το Εγω θετοντας το μπροστα στην πιθανη Θεια τιμωρια, τιμωρια που θα ερθει εν ζωη ή μετα θανατον.

Απλα λοιπον ας δουμε τις θρησκειες ως Συντάγματα, κοινης αποδοχης νομοι που εβαλε ο θεος.... Αναλογα πρατει σημερα το νομοθετικο σωμα.... καταλαβαινουμε περοσοτερα αν πουμε πχ οι Δεκα εντολες που ητανστην ουσια τους το πρωτο γνωστο, γραπτο, Συνταγμα.

Νομιζω οτι απαντω στο ερωτημα του/της Alastis οπως ετεθει αρχικα...

Θα ηθελα την αποψη σας στο ερωτημα αυτο.
Γιατι υπαρχουν θρησκειες και τι εξυπηρετουν? Γιατι πρεπει να πιστευουμε σε κατι ανωτερο απο εμας τους ιδιους?

Τωρα αν στην πορεια οι θρησκειες διαπλεκονται με την εξουσια, την χρησιμοποιουν και χρησιμοποιουντα απο αυτην, αυτο νομιζω ειναι στην κριση των πιστων τους αρκει να αναφερω ποσο ηλιθιο ακουγεται και ποσο ανελευθερο ειναι το αρθο του Συνταγματος που οριζει ωσ επισημη θρησκεια του κρατους την ορθοδοξια.

Οι οποιες θρησκειες δεν ειναι αυτες που χωριζουν με φανατισμο παρα πολλες φορες τον ενα ανθρωπο απο τον αλλο ή τον ενα λαο απο τον αλλο? Για αυτες δεν εχουν γινει αμετρητοι "ιεροι" πολεμοι που μονο καταστροφη εφεραν?
Πιστευω οτι αυτο που κυριως κραταει την ανθρωποτητα χωρισμενη και σε διαμαχη οπως φενεται για την αιωνιοτητα ειναι αυτο.

οσο γι'αυτο που λες παραπανω δεν ειναι η θρησκειες που φερνουν για και φανατισμο, ειναι οι ανθρωποι που χρησιμοποιουν της θρησσκειες ως διαχωριστικο, πολιτισμικο, στοιχειο της αδελφοτητας των ανθρωπων. Ειναι οι ανθρωποι- ηγητορες της εκαστοτε λατρειας- που στην προσπαθεια τους να κατοχυρωσουν τους πιστους τους και να κλεισουν το μαντρι χωριζουν τους ανθρωπους και ενιοντε χρησιμοποιουν την θρησκεια ως ενα θεμα που χωριζει την ανθρωποτητα
Αλωστε ο Χριστος ειπε μονο...
Συγχωρεση για το παρελθον και αγαπη για το μελλον...
σε μια προσπαθεια να βγαλει τον μωσαικο νομο απο την στειρα λογικη " τρεις το λαδι τρεις το ξυδι εξι το λαδοξυδο" που απλα σημαινει οτι η λογικη που επικρατουσε και ηταν οτι ο ενοχος για καποια αμαρτια τιμωρουταν αναλογα με την αμαρτια, ενω απο εδω και περα ειχε την ευκαιρια να επανορθωσει ζητοντας συγχωρεση απο την κοινωνια και πρωτα απο ολα απο τον παθων- θυμα. θα επανερθω και αυτο δεν ειναι απειλη..

love for what is comming and forgivness for the past...

Never-bΝέο Μέλος
19/02/2003, 19:02:33
Το σίγουρο φίλε drumx είναι πως οι θρησκείες είναι ένα δημιούργημα. Τα δημιουργήματα εξυπηρετούν συνήθως τους δημιουργούς τους.Οι δημιουργοι χρησιμοποιώντας "πειθώ" αποκτούν οπαδούς, οπαδούς που έχουν ανάγκη από λύτρωση. Αυτή η λύτρωση πιστεύουν ότι θα επέλθει με το να "υπακούν" τυφλά σε κάτι το οποίο ξεπερνά τις δυνάμεις τους, κάτι "Θείο". Και ξαναρωτώ: Γιατί να χρειάζεται να πιστεύουμε σε κάτι ανώτερο από εμάς τους ίδιους όταν εξελικτικά μπορούμε να φτάσουμε στα επίπεδα των φερόμενων ως Θεών.Το μυαλό μας μας δίνει αυτή την δυνατότητα απλόχερα, απλά κάποιους τους συμφέρει να μένουμε στάσιμοι προκειμένου να μας χρησιμοποιούν για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους οφέλη.Και αυτό το καταφέρνουν αρχικά μεσω των εκπαιδευτικών συστημάτων και της καθαρά καθοδηγούμενης μάθησης και μετά μέσω του πολιτειακού συστήματος που κρίνει και κατακρίνει "άκριτα" κάθετι που το πολεμά δημιουργώντας μια κοινωνία από εκπαιδευμένα πρόβατα που έχουν μάθει να αφομοιώνουν και να δέχονται κάθετι που τους προσφέρουν οι κρατούντες απλόχερα, χωρίς να έχουν την δύναμη να το αποδιώξουν ή να το φιλτράρουν...
Συγγνώμη αν σας κούρασα.
Με εκτίμηση.
ΠAN-ΧΘΩΝ.

Γ. Μ.

drumx13Μέλος
19/02/2003, 19:33:19
quote:

Το σίγουρο φίλε drumx είναι πως οι θρησκείες είναι ένα δημιούργημα. Τα δημιουργήματα εξυπηρετούν συνήθως τους δημιουργούς τους.Οι δημιουργοι χρησιμοποιώντας "πειθώ" αποκτούν οπαδούς, οπαδούς που έχουν ανάγκη από λύτρωση. Αυτή η λύτρωση πιστεύουν ότι θα επέλθει με το να "υπακούν" τυφλά σε κάτι το οποίο ξεπερνά τις δυνάμεις τους, κάτι "Θείο". Και ξαναρωτώ: Γιατί να χρειάζεται να πιστεύουμε σε κάτι ανώτερο από εμάς τους ίδιους όταν εξελικτικά μπορούμε να φτάσουμε στα επίπεδα των φερόμενων ως Θεών.Το μυαλό μας μας δίνει αυτή την δυνατότητα απλόχερα, απλά κάποιους τους συμφέρει να μένουμε στάσιμοι προκειμένου να μας χρησιμοποιούν για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους οφέλη.Και αυτό το καταφέρνουν αρχικά μεσω των εκπαιδευτικών συστημάτων και της καθαρά καθοδηγούμενης μάθησης και μετά μέσω του πολιτειακού συστήματος που κρίνει και κατακρίνει "άκριτα" κάθετι που το πολεμά δημιουργώντας μια κοινωνία από εκπαιδευμένα πρόβατα που έχουν μάθει να αφομοιώνουν και να δέχονται κάθετι που τους προσφέρουν οι κρατούντες απλόχερα, χωρίς να έχουν την δύναμη να το αποδιώξουν ή να το φιλτράρουν...
Συγγνώμη αν σας κούρασα.
Με εκτίμηση.
ΠAN-ΧΘΩΝ.

Γ. Μ.

συμφωνω απολυτως.
ειδικα εκει που λες οτι εξελικτικα μπορουμε να γινουμε θεοι και παραπεμπω σε αυτο που ειπα παραπανω...
Καθε ανθρωπος ειναι το κεντρο του συμπαντος (του) και επιτρεπει η απαγορευει την εισοδο στο συμπαν του σε θεους και ανθρωπους της επιλογης του.
κατα συνεπεια ο καθενας περνει αυτο που του αξιζει και ειναι αξιος της μοιρας του.

love for what is comming and forgivness for the past...

Peter GoreΝέο Μέλος
06/04/2005, 03:12:55
Αν πρεπει να απντησω μονολεκτικα στο ερωτημα του τοπικ...

ΤΙΠΟΤΑ

06/04/2005, 11:14:59
ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ.
ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ ΠΧ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΣ Ο
ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ
ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΘΑ ΑΝΤΑΜΟΙΦΘΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟ ΖΩΗ ΟΠΟΤΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ.
ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ
ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΤΗ ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ
ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΘΑ ΑΝΤΑΜΟΙΦΘΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΠΕΙΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΓΙΑ <<ΚΑΛΟ>> ΣΚΟΠΟ .
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΗΣ
ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΠΕΙΘΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.
sakhs3Μέλος
06/04/2005, 18:42:22
θα ηθελα να συμπληρωσω,και κατι ακομα!

προ εμφανισης καθε θρησκειας,ο ανθρωπος λειτουργουσε κοινωνικα
πολυ κοντα σε αυτο που λεμε"αμεση δημοκρατια"
η οποια σημερα πολυ ευκολα θα μπορουσε να χαρακτηριστει "αναρχια"
κανοντας την να φανταζει στο μυαλο των περισσοτερων μας σαν κατι πολυ¨"κακο"!
χωρις ομως αυτο να ειναι σωστο!αλλα συμβαινει εξαιτιας της εισαγωγης
της "εβραικης κουλτουρας" στον κοινωνια μας,και την εισαγωγης της "μεσα μας "απο πολυ μικρους"

αυτη λοιπον η αρχεγονη "φυσικη ροπη"του ανθρωπου προς την αμεση δημοκρατια,δεν επετρεπε θεσμους κυβερνοντων-κυβερνομενων ,αξιωματουχων-υπηρετων κ.ο.κ

καθιστωντας την κοινωνια πραγματικα ισοτιμη,μεταξυ των μελων της!

ετσι λοιπον ,πολυ συντομα καταλαβαν ,οι επιτηδιοι εξουσιολαγνοι
,αυτοι που ηθελαν τους αλλους να τους υπηρετουν,και να υποκλινονται σε αυτους!οτι με καποιο τροπο επρεπε να "δαμασουν "την ελευθερια της κοινωνιας
δημιουργωντας μοντελα(κοινωνικα)με ιεραρχηση δικαιωματων και ολα αυτα
που εχουμε και σημερα!

η θρησκεια ηταν λοιπον !το πρωτο εργαλειο,ασκησης εξουσιας ,
και εκμαθησης του μυαλου των μαζων ,στην λογικη του" ειναι φυσιολογικο να σας λεμε τι θα κανετε"ανεξαρτητα τι πιστευεται εσεις!!!

δεχομενος ο ψυχισμος του απλου λαου ,ανηλεητα χτυπηματα υποταγης ,στην αρχη σε εναν θεο,και μετα στους "απεσταλμενους "του
εμπεδωνε υποσυνηδειτα ολο και περισσοτερα την "ανευλευθερια"

συνηθιζοντας στην λογικη του "σκυβω το κεφαλι" σε ολα τα επιπεδα πλεον!!

ετσι ζουμε ,λοιπον και σημερα σε αυτην την κοινωνικη λογικη!
την "ολιγαρχια των πλουσιων" που τα εχουνε τα τακιμιασει με την διεφθαρμενη πολιτικη εξουσια,και εμεις να δεχομαστε αδιαμαρτυρητα
αυξησεις ,νομους,απαγορευσεις,κ.α

καταστασεις οι οποιες 'επι αμεσης "δημοκρατιας "δεν θα μπορουσαν να σταθουν να σταθουν ,ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΕΙΚΑΣΙΕΣ!!

να στε καλα!!

sakhs3