ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ασταθής δίσκος, οι εύθραυστες εγγραφές και η στοχαστική απόγνωση. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ο ασταθής δίσκος, οι εύθραυστες εγγραφές και η στοχαστική απόγνωση. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

DSM45 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
Grom HellscreamΜέλος
06/04/2005, 22:05:25
Άμα οι θρησκείες ήθελαν να ελέγχουν τους ανθρώπους, δεν θα εμπεριείχαν στοιχεία αντιεξουσιαστικά(πχ χριστιανισμός) όπου ως μόνο αρχηγό και ανώτερο των ανθρώπων αναγνωρίζουν το Θεό.Και πολύ σωστά κάνουν. Εξάλλου, η αναζήτηση του Θείου απο τον άνθρωπο, έγινε απο τα πρώτα χρόνια της ύπαρξής του.Δε μπορεί να είναι όλη η γη ηλίθια πιστεύοντας σε Θεό.

Σήμερα πιστεύουμε ότι οι πρώτες μορφές ζωής εμφανίστηκαν επάνω στη Γη πριν από 3,3 δισεκατομμύρια χρόνια, ενώ η ηλικία της Γης υπολογίζεται από την αναλογία ουρανίου και μολύβδου στα πετρώματά της σε 4,5 δισεκατομμύρια έτη.

"Αν αναλογιστούμε ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από την στιγμή τις δημιουργίας της Γης οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες ώστε να ευνοηθεί η ανάπτυξη ζωής, μπορούμε με αρκετή βεβαιότητα να συμπεράνουμε ότι αυτή θα έπρεπε να δημιουργήθηκε σ’ ένα χρονικό διάστημα ενός δισεκατομμυρίου ετών.
Ήταν όμως αυτό το χρονικό διάστημα αρκετό προκειμένου να δημιουργηθεί ζωή επάνω στην Γη;
Ειδικοί ερευνητές έχουν ήδη υπολογίσει ότι για να τοποθετηθούν στη σωστή τους θέση όλα τα αμινοξέα ενός απλούστατου έμβιου συστήματος πρέπει να επιτελεστούν περίπου 10^2.000.000 αντιδράσεις. κάθε αντίδραση, όμως, δεν μπορεί να γίνει σε χρόνο μικρότερο από 0,3 x 10^(-18)sec , γεγονός που σημαίνει ότι σε ένα δισεκατομμύριο χρόνια μπορούν να συμβούν μόνο 10^35 αντιδράσεις, αριθμός βέβαια ασυγκρίτως μικρότερος από τον απαιτούμενο αριθμό αντιδράσεων (10^2.000.000).
Αυτό σημαίνει ότι η ζωή πάνω στην Γη πρέπει να δημιουργήθηκε με έναν τρόπο που σήμερα δεν είμαστε σε θέση ακόμα να γνωρίζουμε.

(Πηγή: «ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ, Εισαγωγή στην Αστροφυσική» (Β΄ τόμος) των επίκουρων καθηγητών του πανεπιστημίου Αθηνών Μάνου Δανέζη και Στράτου Θεοδοσίου.)"

Οι άνθρωποι απο ανέκαθεν αναζητούσαν τον Θεό. Οι θρησκείες απλώς αποτελούν διαφορετικό τρόπο προσέγγισής του.

PAO UBER ALLES
GATE 13

07/04/2005, 12:00:47
quote:
Άμα οι θρησκείες ήθελαν να ελέγχουν τους ανθρώπους, δεν θα εμπεριείχαν στοιχεία αντιεξουσιαστικά(πχ χριστιανισμός) όπου ως μόνο αρχηγό και ανώτερο των ανθρώπων αναγνωρίζουν το Θεό.Και πολύ σωστά κάνουν. Εξάλλου, η αναζήτηση του Θείου απο τον άνθρωπο, έγινε απο τα πρώτα χρόνια της ύπαρξής του.Δε μπορεί να είναι όλη η γη ηλίθια πιστεύοντας σε Θεό

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ.
ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
sakhs3Μέλος
07/04/2005, 20:55:16
quote:

Οι άνθρωποι απο ανέκαθεν αναζητούσαν τον Θεό. Οι θρησκείες απλώς αποτελούν διαφορετικό τρόπο προσέγγισής του.

PAO UBER ALLES
GATE 13

εγω παντως θυμαμαι παρα πολυ καλα τι σκεφτομουν στην ηλικια των 3-6 ετων
δεν αναζητουσα τιποτα,ημουν καταευχαριστημενος που γυρνουσα στη φυση
παιζοντας,ελευθερος και αυθορμητος!

θυμαμαι επισης την πρωτη παρεμβαση του πατερα μου πουμου πρωτομιλησε
περο"θεου" και θυμαμαι παρα πολυ καλα ποσο με ξαφνιασε με αυτα που μου ειπε,τα οποια δεν φανταζομουν,και δεν υπολογιζα οτι μπορουσε να συνβαινει κατι τετοιο!

ηταν το πρωτο μου βημα στο μαντρι!

ουδεποτε τοτε ειχα τετοιο προβληματισμο ,και αν μου το ελεγε καποιος
φιλος μου θα το θεωρουσα "βλακεια"
το ακουσα επειδη μου το ειπε ο πατερας μου!!τον οποιο εμπιστευομουν!

sakhs3

07/04/2005, 23:36:27
Grom Hellscream:
«Άμα οι θρησκείες ήθελαν να ελέγχουν τους ανθρώπους, δεν θα εμπεριείχαν στοιχεία αντιεξουσιαστικά(πχ χριστιανισμός) όπου ως μόνο αρχηγό και ανώτερο των ανθρώπων αναγνωρίζουν το Θεό.Και πολύ σωστά κάνουν.»

Αυτό είναι το αστείο της ημέρας άραγε? Ο μόνος (πραγματικός) αρχηγός τους είναι Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΙΚΗΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ. Ο μόνος τους αρχηγός είναι ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ. Ο μόνος αρχηγός τους είναι οι αποκλειστικότητες και η ρατσιστική τρέλα.

Διάλεγε λοιπόν και πάρε από κάποιον από τους αρχηγούς τους! Η μήπως έχεις να μας αναφέρεις τίποτα άλλο από την ελεεινή ιστορική τους διαδρομή?

Grom Hellscream:
«Αυτό σημαίνει ότι η ζωή πάνω στην Γη πρέπει να δημιουργήθηκε με έναν τρόπο που σήμερα δεν είμαστε σε θέση ακόμα να γνωρίζουμε.»

Οι επιστήμονες έχουνε σειρά εξηγήσεων για ότι συμβαίνει γύρω μας, και σίγουρα (ακόμη..) κάποια κενά. Οι θρησκείες με τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥΣ Θεούς τους και τις προσωπικές…άνωθεν «εξουσιοδοτήσεις», έχουνε ΜΟΝΟ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ.

Εάν κάποιος δικαιούται να ΟΜΙΛΕΙ είναι η επιστήμη και όχι οι αυθαίρετοι και μισαλλόδοξοι θεολάγνοι και θεοκάπηλοι.

Το μόνο που προσέφεραν έως τώρα είναι απαγορεύσεις, εντολές, προσταγές ηθικής και έθους, δογματισμό και διχασμό. Και φυσικά εδώ έχει διαπρέψει και ο καισαροπαπισμός ή και χριστιανισμός αν θέλουμε.

Άλλο λοιπόν οι ΠΡΑΞΕΙΣ και οι ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και άλλο οι ΘΕΩΡΙΕΣ και οι συνήθειες των τοπικών νομάδων.

08/04/2005, 07:37:58
quote:

«Άμα οι θρησκείες ήθελαν να ελέγχουν τους ανθρώπους, δεν θα εμπεριείχαν στοιχεία αντιεξουσιαστικά(πχ χριστιανισμός) όπου ως μόνο αρχηγό και ανώτερο των ανθρώπων αναγνωρίζουν το Θεό.Και πολύ σωστά κάνουν.»

Grom Hellscream:

Καταρχήν βαλε ένα jack χωρίς πάγο με μια φέτα πορτοκαλί μέσα.

Α)Αυτό που λέει όταν σου ρίξουν μια σφαλιάρα γυρνα και το άλλο μάγουλο (να φας και άλλη)δεν μου φαίνεται πολύ αντιεξουσιαστικο.

Β)Αυτή η μεταθανατον ανταπόδοση είναι κατά την γνώμη μου η μεγαλύτερη παγίδα ,
και του χριστιανισμού και του κλώνου του , του ισλαμισμού.

Γ)η νομιμοποίηση της εξουσίας πηγάζει κατευθείαν από τον θεό.

Ο Πάπας δεν είναι ο εκπρόσωπος του θεού επί της γης?

Ο Πάπας δεν έστεφε τους βασιλείς?

Ο πατριάρχης δεν έστεφε τους βασιλείς στο βυζάντιο?

Ο ντόπιος «πατριάρχης» δεν ορκίζει (στέφει) την εκάστοτε κυβέρνηση?

Η εξουσία των βασιλέων δεν πηγάζει κατευθείαν από το θεό?

Τα δεκανίκια της εξουσίας αποτελούν οι θρησκείες.

-----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!