- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.( Λόγοι-Αιτίες ) Νο 2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Τόσο καιρό που οι κοπρίτες μοίραζαν τα λεφτά των κουτόφραγκων σε θαλλασοδάνεια στις εταιριούλες του αέρα κοπανιστού, δεν μας ενδιέφερε. Τώρα θυμηθηκαμε οτι δεν παράγουμε τίποτα, και ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη. Οταν οι μεσάζοντες/εισαγωγείς σαμπόταραν υπόγεια τις Ελληνικές εταιρίες που έφτιαχναν το ίδιο προϊόν στην Ελλάδα, αυτούς δεν τους βλέπαμε. Επρέπε να υπάρξει λοιπόν ενα άλλοθι για το ποιός πρέπει να πληρώσει το μάρμαρο, τα δανεικά των κουτόφραγκων. Οι Δ.Υ και οι συνταξιούχοι φυσικά. Οι υπόλοιποι έπρεπε να έχουν μόνο επιδοτήσεις, φόρους της πλάκας, φοροδιαφυγή και μαύρη/αδήλωτη εργασία. Λυπάμαι πολύ όμως επειδή οι προηγούμενοι συνασπίστηκαν και έβγαλαν κυβέρνηση δική τους (Σύριζα/Ανέλ) δυο φορρές και μάλλον θα συνεχίσουν να το κάνουν όσο κυριαρχεί αυτή η ιδεολογία στην Ελλάδα. Την πάρτη τους κοιτάζουν κι αυτοί. Εσυ θές να πεινάνε ή να ψοφήσουν, αυτοί θα σε ταράζουν στους φορους για να μην συμβεί αυτό. Απλή δράση και αντίδραση.
Edited by - Heretic on 24/10/2015 15:28:17
Αυτό έλεγα και λέω.
Εντούτοις, με τον σωστό τρόπο.
Εκεί που πρέπει με τον τρόπο που πρέπει.
Οι "αριστερές" κυβερνήσεις δεν μπορουν να πολεμήσουν τον κρατισμό, γιατί είναι παιδιά του. Χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχανε, απλά.
Τώρα χτυπάνε και τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Ποτέ όμως δε χτυπάνε "τα δικά τους παιδιά" ή τους "δικούς τους φίλους". Είτε ανήκουν στον ένα, είτε ανήκουν στο άλλο.
Να δούμε τώρα πόσο ικανοποιημένα θα 'ναι τα πελατάκια όταν αρχίσουν να κόβονται συντάξεις (που έχει ήδη αρχίσει) και θα δούμε τότε τι θα λέει εκείνο το τριαντατόσο τα εκατό που ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ και έβαλε τους ΑΝΕΛ στη βουλή.
Περαστικά.
quote:Για αυτό και αυτός που διάφοροι "αριστεροί" αποκαλούν "νεοφιλελέ" θα πάει στην Αυστραλία και θα αφησεί τη σοβιετία στην ησυχία της.
Ο "νεοφιλελέ" είναι ένας Ελλην παρτάκιας, που δεν θέλει να πληρώνει δεκάρα σε φόρους (αν είναι δυνατόν), κι επειδή δεν είναι Δ.Υ ή συνταξιούχος, να πάνε να ψοφήσουν όλοι αυτοί οι κοπρίτες και τα παράσιτα.
Στου κουφού τη πόρτα, πάρ' τη πόρτα και φύγε.
Και Πύρινε τι εννοείς κρατισμό τελικά;
Γιατί νομίζω δεν έχεις πιάσει το νόημα.
Είναι άλλο να καταλαβαίνει ο Ελληνας ότι αυτός είναι το κράτος και άλλο να κάνει τον πάροικο, ενώ κράτος να ναι οι 300.
Γιατί όταν ο Ελληνας λέει ότι το κρατος διαλύεται, νομίζει ότι μιλάει για κάτι άσχετο με αυτόν, αυτός όλα κομπλέ, ενώβ είναι η ζωή του που διαλύεται.
Και άρα αφού όλα κομπλέ, πάμε στην Αυστραλία να κυνηγάμε κοάλα τώρα.
Θεωρείς ότι το κράτος σαν όρος δεν έχει παραμορφωθεί στις μέρες μας;
Και Πύρινε επειδή δεν θες να το καταλάβεις με τίποτα, εδώ δεν μιλάμε για ΕΝΙΑΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Μιλάμε για κλεπτοκρατία φυσικού και μη πλούτου, χωρίς κανένα δικαίωμα αντίρρησης. Εσύ βλέπεις κάτι το ενιαίο σε αυτό το έκτρωμα της Ευρωπαικής ένωσης;
Βλέπεις ίδιους μισθούς; Βλέπεις ίδιο ασφαλιστικό;
Βλέπεις έστω κάποιο σχέδιο ρε παιδί μου, μακρόπνοο, σε 500 χρόνια να είμαστε μια ενιαία οικονομία; Γιατί εγώ κάτι τύπους να μας πίνουνε το αίμα βλέπω, χωρίς κανένα δισταγμό.
Κάνω κάπου λάθος;
quote:
Μερικές φορές δε ξέρω ποια θολοκουλτούρα είναι χειρότερη
Αυτή της αριστεράς
ή αυτή της δεξιάς
Ρε φίλε τί αριστερά, δεξιά, μεσαία, διαγώνια, νότια, βόρεια, ανατολικά, δυτικά; Τα στοιχεία είναι μπροστά σου. Σε κοροιδεύουν και οι αφρικάνοι. Λεφτά, επιδόματα, ασφάλιση δίνουν μόνο στους λαθρομετανάστες από τους φόρους που σου στέλνουν. Και έπειτα σε σφαλιαρίζουν κιόλας. Ωραία είναι;
Έλληνας δεν είσαι; Τί νιώθεις γι' αυτό; Πόσοι εδώ μέσα είναι Έλληνες τέλος πάντων; Στέλνω στοιχεία που αποδεικνύουν περίτρανα τον ρατσισμό κατά της Ελλάδας και άλλοι μιλάνε για βεβήλωση εβραικών νεκροταφείων. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να γράφονται αυτά τα πράγματα από γηγενή. Εσύ από που είσαι;
Και επί την ευκαιρία και εγώ πιστεύω βαθιά στην ανθρωπιά. Και εγώ θέλω να γεμίσει η Ελλάδα από φιλοσόφους και σκεπτόμενα άτομα. Αλλά κάποιοι δεν είναι άνθρωποι και δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις ανθρώπινα. Πως θα γίνουν άνθρωποι αυτοί; Αν δεν υπάρξει τώρα αντιμετώπιση της κατάστασης, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας και ανάξιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.

Μαγεία!
Ακόμη δεν μου είπες Πυρινε, που θα βρω το βιβλίο.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Και η Χρυσή Αυγή αυτή την στιγμή είναι το μοναδικό κόμμα που εκφράζει τις απόψεις του ελληνικού λαού και μεταδίδει τις αληθινές ειδήσεις για το τί συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο. Δεν με νοιάζει ποιοι είναι, πόσοι άγιοι είναι και τί πιστεύουν. Αυτό το όργανο έχει τώρα ο λαός για να τιμωρήσει τους φασίστες εβραίους και όσους έχουν διορίσει. Δεν γνωρίζω καλύτερο και αν υπάρχει κανένα άλλο ας συνασπιστεί με την χρυσή αυγή και ας αφήσει τις διαφορές στις θέσεις και άλλες τέτοιες μπούρδες. Φτάνει πια με την διαίρεση των Ελλήνων. Αν ξεσηκωθούμε ενωμένα θα γίνει μακελειό και θα νικήσουμε διώχνοντας όλους αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια κατέστρεφαν τις ζωές των Ελλήνων.
Και κάτι άλλο. Όλοι έχουν πάρει χαμπάρι ότι τους έχουν ξεσκίσει τα κουνούπια τίγρεις και αγοράζουν ταμπλέτες όλο το χρόνο. Πέρυσι και φέτος δεν έχουν ραντίσει με αποτέλεσμα να έχουν κουνούπια 12 μήνες το χρόνο. Τυχαίο ε;
quote:Να υπάρχει ισορροπία στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Και Πύρινε τι εννοείς κρατισμό τελικά;
Να υπάρχει η ελάχιστη δυνατή γραφειοκρατία.
Να υπάρχει η -στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος- ελάχιστη δυνατή εξάρτηση του ιδιωτικού τομέα από τον δημόσιο.
Να μην πηγαίνουν οι εισφορές μου στα ταμεία αυτών που παίρνουν δύο και τρία χιλιάρικα βουλευτικές συντάξεις, συντάξεις από ΟΤΕ, ΔΕΗ κοκ.
Απλά πράγματα.
Εν τελει, να μην μπαίνει το κράτος στα πόδια του ιδιωτικού τομέα.
quote:Ο Έλληνας είναι ιδιώτης. Το κράτος είναι μια αναγκαιότητα για να ρυθμίζονται οι σχέσεις ανάμεσα σε ιδιώτες. Δηλαδή να μην αλληλοκλέβονται, σφάζονται κοκ. Αυτό είναι όλο.
Είναι άλλο να καταλαβαίνει ο Ελληνας ότι αυτός είναι το κράτος
Αν ήταν εξασφαλίσμενο οτι εγώ δεν θα σε έκλεβα ή δεν θα προκαλούσα με άλλο τρόπο ζημιά σε εσένα, προκαλώντας έτσι πρόβλημα στην εξέλιξη και ανάπτυξη της κοινωνίας εν συνόλω, το κράτος δε θα είχε λόγο ύπαρξης. Το κράτος υπάρχει για να υπηρετεί τους ιδιώτες. Όχι να υπηρετεί τον εαυτό του, ως ρυθμιστική αρχή.
Οι "αριστεροί" πιστεύουν το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή οτι οι ιδιώτες είναι ανίκανοι να ρυθμίσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και άρα πρέπει το κράτος να ρυθμίζει ΟΛΕΣ τις σχέσεις.
Λένε όμως (οι ΚΚΕδες το λένε) οτι αυτό γίνεται στη βάση μια δημοκρατικής διαδικασίας, που ονομάζουν δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Δηλαδή αυτή η παντοδύναμη ελεγκτική αρχή, καθορίζεται -λένε- από τους πολίτες.
Στην πράξη έχουμε Βόρεια Κορέα βέβαια αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
quote:Τι με νοιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση; Every man for himself.
Και Πύρινε επειδή δεν θες να το καταλάβεις με τίποτα, εδώ δεν μιλάμε για ΕΝΙΑΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Μιλάμε για κλεπτοκρατία φυσικού και μη πλούτου, χωρίς κανένα δικαίωμα αντίρρησης. Εσύ βλέπεις κάτι το ενιαίο σε αυτό το έκτρωμα της Ευρωπαικής ένωσης;
Εμείς πρέπει να κοιτάμε τα δικά μας συμφέροντα και αυτοί τα δικά τους.
Απλά εμείς δε κοιτάμε τα δικά μας. Αυτό είναι όλο.
Αν τα κοιτούσαμε θα είχαμε καλύτερο "κράτος" απ' τη Φιλανδία και όλους αυτούς που μας κουνάνε το δάκτυλο.
Ο Έλληνας που στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαν τον μαθητή της κοπάνας που βρίζει το εκπαιδευτικό σύστημα.
Εγώ δε πατάω σχολείο, ούτε ξέρω τι πάει να πει θρανίο και διάβασμα αλλά το σύστημα ξέρω να το βρίζω σαν αυθεντία. "Το σύστημα είναι κακό!" Τι λες ρε, αλήθεια;
Για αυτό μετακομίζεις στας αυστραλίας μετά;
Αχ αυτό το σύστημα..
quote:Πρόσεξε όμως το εξής, παρόλο που τώρα έχουμε κοινοβουλευτισμό (ολιγαρχία δηλαδή) και άρα δεν υπάρχει καμια δημοκρατικότητα στις διαδικασίες, οι αριστεροι ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ οτι το κράτος πρέπει να ρυθμίζει όλες τις σχέσεις μεταξύ των ιδιωτών - ή τέλος πάντων να βάζει το χέρι του όπου και με όποιο τρόπο μπορεί.
Οι "αριστεροί" πιστεύουν το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή οτι οι ιδιώτες είναι ανίκανοι να ρυθμίσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και άρα πρέπει το κράτος να ρυθμίζει ΟΛΕΣ τις σχέσεις.Λένε όμως (οι ΚΚΕδες το λένε) οτι αυτό γίνεται στη βάση μια δημοκρατικής διαδικασίας, που ονομάζουν δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Δηλαδή αυτή η παντοδύναμη ελεγκτική αρχή, καθορίζεται -λένε- από τους πολίτες.
Στην πράξη έχουμε Βόρεια Κορέα βέβαια αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Ανεξάρτητα αν αυτό είναι διεφθαρμένο, δυσλειτουργικό, αργοκίνητο κοκ.