- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Παρακολουθώ το παρόν forum από την πρώτη φορά που εισήλθα στο Esoterica, χωρίς όμως να λαμβάνω μέρος σ’αυτό. Στα περισσότερα από αυτά, είναι ολοφάνερος ο πόλεμος μεταξύ χριστιανών και οπαδών της πατρώας θρησκείας. Αυτό που διαπιστώνει κανείς ακόμα και με μια φευγαλέα ματιά είναι, ότι, όποτε οι «μιαροί δωδεκαθεϊστές» (λανθασμένος όρος, επινόημα χριστιανικό) θέτουν ερωτήματα στους χριστιανούς σχετικά με την εξ ερήμου θρησκεία τους, εκείνοι δεν απαντούν ποτέ επί της ουσίας παρά απαντούν φευγαλέα με αναπόδεικτες θεωρίες αλλά και ύβρεις προς αυτούς.
Κάτι που ανέκαθεν έτρεμε ο χριστιανισμός, ήταν η κριτική σκέψη. Από τον Κέλσο και τον Πορφύριο μέχρι τον ΔΑΥΛΟ και τον Scwabe, τα ερωτήματα παραμένουν τα ίδια και η αντιμετώπιση των χριστιανών παραμένει η ίδια: Ύβρεις και ειρωνεία. Με αυτό τον τρόπο δηλαδή στηρίζουνε την πίστη τους; Αντιλαμβανόμενοι προφανώς ότι αυτή η εθνοδιαμελιστική θρησκεία του Αβραάμ «μπάζει» από παντού, και το γεγονός ότι ουσιαστικά (όπως αποδεικνύει και η ίδια η ιστορία) δεν υπήρχε-υπάρχει τίποτα που να συνηγορεί υπέρ της, λογικό είναι να την στηρίζουν, θάβοντας αυτούς που ασκούν κριτική σε αυτήν με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.
Αυτό που είναι όμως θλιβερό είναι η αυτή η φανατική υπεράσπιση ενός δόγματος, οι οπαδοί του οποίου αιματοκύλισαν λαούς ολόκληρους, έκαψαν βιβλιοθήκες και κλείδωσαν φιλοσοφικές σχολές υπό το σύνθημα «ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ» («Μακάριοι οι ηλίθιοι» δηλαδή) που ισοπέδωσαν περίλαμπρους ναούς και ιερά αντικαθιστώντας τα με μελαγχολικά εκτρώματα, που καταδίκασαν το γέλιο, (ναι το γέλιο) τον έρωτα, την φυσιολατρία, την φιλοσοφία, τις επιστήμες, τον ΟΡΘΟ ΛΟΓΟ, που μας παραφούσκωσαν με μεταθανατολογικά παραληρήματα, με διαβόλους και τριβόλους, με θείες τιμωρίες και ένα κάρο ακόμα μισάνθρωπα, σκοταδιστικά και δεισιδαιμονικά κατασκευάσματα μιας αρρωστημένης θρησκείας.
Με λίγα λόγια υποστηρίζουν μια θρησκεία η οποία τελικώς δεν προσέφερε απολύτως τίποτα προς όφελος της ανθρωπότητας. Και μη μου πείτε το κλασσικό «ο Χριστός δεν ήθελε κάτι τέτοιο». Που ήταν ο Χριστός εκείνη τη στιγμή για να σταματήσει αυτή την καταστροφή που μας βούλιαξε στα σκοτάδια 17 αιώνες τώρα; Που είναι ο Χριστός ΤΩΡΑ; ΤΩΡΑ που ο πλανήτης βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού; Και μην μου πείτε ότι δοκιμάζει την πίστη μας, γιατί νομίζω ότι αυτός ο κόσμος που ζούμε υπέστη αμέτρητα δεινά για χάρη του. Δηλαδή τι άλλο θέλει; Το ότι μας δοκιμάζει επί 17 αιώνες ΔΕΝ του είναι αρκετό; Και πραγματικά τι ήταν πια αυτός ο Χριστός που όλοι λατρεύουν; Τι το σπουδαίο ήταν; Γιος Θεού; Και ο Διόνυσος γιος Θεού ήταν, όπως και πολλοί άλλοι. Έκανε θαύματα; Είναι θεϊκό θαύμα το να αλείφεις με λάσπη τα μάτια ενός τυφλού για να ξαναδεί το φώς του; Τι γιος θεού είναι αυτός ο Χριστός που αντί να εξορίζει τους δαίμονες (με την χριστιανική έννοια του όρου) από τον κόσμο αυτό, αντιθέτως τους στέλνει σε ένα κοπάδι χοίρους; Αυτή ήταν όλη κί’όλη η δύναμη του; Τι θεός είναι αυτός που αρνείται να θεραπεύσει μια Ελληνίδα; Και γιατί Ελληνίδα συγκεκριμένα; Τι θεός είναι αυτός που τρέμει από φόβο την ώρα της επερχόμενης σταύρωσής του; Αυτό είναι μονάχα το 1% των ερωτημάτων που ποτέ δεν πρόκειται να λάβουμε κάποια ικανοποιητική απάντηση από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας πόσο μάλλον από το «πτωχό το πνεύματι» ποίμνιο τους.
Τι καλό έκανε τελικά ο χριστιανισμός ρε παιδιά; Ας περιοριστούμε στα της χώρας μας. Πείτε μου τι καλό έχετε δει από τη θρησκεία αυτή; Το γενονός ότι από την έλευση του Χριστιανισμού και έπειτα, η Ελλάδα βυθίστηκε σε ένα ιστορικό και πολιτισμικό κώμα δεν σας λέει τίποτα; Ας το πάρουμε και σε προσωπικό επίπεδο Σας έκανε μήπως καλύτερους σαν ανθρώπους; Σας έκανε πιο πιστούς; Πόσοι από εσάς έχετε ρίξει «καντήλια» και «χριστοπαναγίες» στις δύσκολες στιγμές σας και αμέσως μετά σε μια άλλη περίσταση λέτε «Δόξα τω Θεώ»; Οι μισοί τουλάχιστον. Γιατί απολαμβάνετε ηδονές που καταδικάζει ο χριστιανισμός; Γιατί δεν ακολουθείτε τον χριστιανισμό κατά γράμμα εφόσον τον υπερασπίζεστε με νύχια και με δόντια; Γιατί πολύ απλά δεν σας συμφέρουν όλα όσα διδάσκει. Και εσείς λέτε ότι πρόκειται για μια ΤΕΛΕΙΑ θρησκεία. Μα πως είναι τέλεια όταν κρατάτε από αυτήν μόνο ότι σας βρίσκει σύμφωνους;
Και κάτι τελευταίο. Μην κατηγορείτε τον κακομοίρη τον Διάβολο για τα κακά που σας βρίσκουν ή που κάνετε. Ο Διάβολος είναι ίσως ο μόνος που δεν φταίει σε τίποτα. Βρείτε μου μια αναφορά στην Αγία Γραφή που να λέει ότι ο Διάβολος έκανε κάτι κακό. Κι’αν έκανε, ζυγίστε το με το κακό που προκάλεσε η θρησκεία του Ναζωραίου και δείτε προς τα πού γέρνει η ζυγαριά! Συνεπώς Διάβολος δεν υπάρχει γιατί πολύ απλά είναι η δικαιολογία των ευθυνόφοβων. Αλλά κι’αν υπήρχε, να είστε σίγουροι ότι θα σας έκανε τα ίδια ερωτήματα. Και εσείς φυσικά, μην μπορώντας να του απαντήσετε, (όπως δεν απαντάτε στα δικά μας ερωτήματα) θα του λέγατε «ύπαγε οπίσω μου Σατανά».
Αν υπήρχε κάποιος Σατανάς, τότε αυτός θα ήταν μονάχα ο γίγαντας Ελληνισμός. Αυτόν έτρεμε, αυτόν θα τρέμει πάντοτε ο χριστιανισμός.
Οι περισσότεροι από εσάς νομίζετε ίσως ότι αυτό είναι ένα ακόμα τόπικ λασπολογίας εις βάρος του χριστιανισμού. Όχι. Παράπονο και αγανάκτηση είναι. Γιατί ο κόσμος δεν απορεί; Γιατί δεν ψάχνει να βρει κατά πόσον είναι πράγματι μια θρησκεία της αγάπης ο χριστιανισμός; Προσπάθησα να κάνω αυτά τα ερωτήματα σε διάφορους ιερωμένους στη Μονή Πεντέλης. Κάποιοι από αυτούς με κοίταξαν καχύποπτα. Οι περισσότεροι όμως χαμογέλασαν ειρωνικά, με χτύπησαν φιλικά στην πλάτη και μου είπαν… «ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ» ! ! !
ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ
καλως ηρθες καταρχην!
αυτα που αναφερες ειναι μονο η κορυφη του παγοβουνου φιλε!!
ισως θα επρεπε να αναφερθουμε λιγο και στο "στησιμο" του χριστιανικου
θεου πατερα!!
αυτοι οι πρωτοχριστιανοι! γνωριζαν πολυ καλα πως θα αναλαβουν ,τον εξουσιασμο του ανθρωπινου μυαλου!ωστε να τον χρησιμοποιησουν υπερ των!! (η με αντεθνικες παρακμιακες βλεψεις)!!
στησαν λοιπον τον αντιποδα "θεου -διαβολου"
εναν θεο"πατερα"διαφορο της μητερας φυσης (γιατι τα κελευσματα και οι επιθυμιες αυτης ,ειναι αντιληπτες και κατανοητες)
ο οποιος τους "βολευε" να αποκαλυπτεται και να δινει οδηγιες,
οπως αυτοι ηθελαν!
στην συνεχεια ,τον εκαναν ,οτι αυτος ο θεοςδεν εμφανιζεται ,αλλα περιμενη,να "μετανοησουμε" και περιμενει καρτερικα!!
δεν ειχαν αλλωστε και αλλη επιλογη αυτοι οι ραδιουργοι,απο εναν θεο
"κρυμμενο" ,αλλιως κατι θα επρεπε να παρουσιασουν!!
ο θεος αυτος, οποτε συγκυριακα! καποιος ομοθρησκος τους του συνεβαινε κατι καλο (ηταν ευλογια) αν ηταν εκτος θρησκειας (ενυσχυομενος απο του σατανα),στην περιπτωση που συνεβαινε κατι κακο
ηταν για τους ομοθρησκους (δοκιμασια),ενω για τους αλλοθρησκους (τιμωρια)
οπως βλεπουμε "γιαννης κερναει ,γιαννης πινει!!)
αν θελησουμε να αντικαταστησουμε τον χριστιανικο "θεο"
με ενα ρολλο "χαρτι υγειας"
ουδεμια δυσκολια εχουμε!!
καθε φορα που θα σου συμβαινει κατι καλο "το θεικο ρολλο " θα σε εχει ευλογησει!!
οταν θα κανεις μια αμαρτια"θα περιμενει καρτερικα"
και δεν θα αναλαμβανει δραση!!
οταν θα γινονται φυσικες καταστροφες " θα θεωρουμε οτι θυμωσεκαι μας
τιμωρησε )!!
τον ιδιο ρολο μπορουμε να δωσουμε! και σε οτιδηποτε φανταστικο λοιπον ! και οταν ερωτουμαστε τι και πως !
να δινουμε ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!![]()
![]()
τι θα κανει την διαφορα ! ωστε να ξεχωρισουν τα δυο!!
θα μου πει καποιος!
μα τα θαυματα!!
εκει ειναι το μυστικο!!
αυτοι οι ανθρωποι καταφεραν,να μετατοπισουν την υποσυνειδητη(η εγκεφαλικη)πνευματικη δυναμη του καθε ανθρωπου!
εκτος της φυσικης της θεσης (μεσα στον ανθρωπο .δοσμενη απο την φυση)
εκτρεποντας την εξω απο αυτον!!
τα αποτελεσματα!
καθε φορα που υπηρχε κατι χριστιανικα "συνομο"
αυτη ειχε χωρο να εκδηλωθει!!
αρα καθιστουσε και τον χριστιανισμο "ορθο"
εξου και γιατι "θαυματα "γινονται σε ολες τις θρησκειες!
μιλαμε λοιπον για την απολυτη μορφη εξουσιασμου του ανθρωπου!!
του μυαλου του ,αλλα και των φυσικων του πνευματικων δυναμεων!!
πλεον ετσι ,κινουν πανευκολα τα νηματα οπως αυτοι γουσταρουν,και εχουν βρει και τον τροπο να επαληθευονται και απο πανω!!
παραγοντας ανθρωπους ,χωρις αυτοπεποιθηση ψυχικων δυναμεων
αλλα μαριονεττες!!
φανταζομαι !! φορες φορες το τι γελιο εριξαν!
αυτοι οι εβραιοι ψυχομορφοποιητες!
βλεποντας λαους ολοκληρους!
καθε κυριακη να νιωθουν την υποχρεωση,να υποστουν μαζικη υποβολη!!
(για τον θεο ,νομιζουν)
και να διαβαζουν ψαλμους,ασματα,τροπαρια,των ΕΒΡΑΙΩΝ ΓΕΝΑΡΧΩΝ!!
ποιοι εμεις οι ελληνες!!
αιντε αιντε!τι παθαμε,!!
απο μια καλοστημενη ψυχοπαγιδα,οι ερμοι!!
sakhs3
ο ελληνισμος ειναι ..απιστεια!
ΝΗΦΕ ΚΑΙ ΜΕΜΝΗΣΟ ΑΠΙΣΤΕΙΝ
να'σαι νηφαλιος και να μην ξεχνας να αμφιβαλεις
ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
quote:
Δεν υπαρχει αντιπαλοτητα,απλως καποιες φορες καποιοι εκπροσωποι της μιας πιστης δεν σεβονται την αλλη..πραγμα καθολου εποικοδομητικο..οπως καλη ωρα ο σακης...
αν η κριτικη!
αλλα και η ελευθερια του να πω απροκαλυπτα την θεση μου,
και αυτο που πιστευω! ειναι ασεβεια!
τοτε να το βουλωνω,σεβομενος την φιμωση των σκεψεων μου!!!
sakhs3
ΑΠΛΑ ΛΟΓΩ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΗ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΗΡΧΕ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ,ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ "FREE" ΟΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ..
ΕΝΩ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΕΔΡΑΙΩΘΗΚΕ ΚΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ "ΜΑΣΑΕΙ" ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ..
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Ζητάς να διαλεχθείς ή να σου αποδειχτούν κάποια πράγματα με επιχειρήματα,όταν η βάση της Χριστιανικής πίστης ξεκινάει με τον Αδάμ και την Εύα,το φίδι και το μήλο......
Αφενός μεν η δημιουργία κατά την επίσημη θρησκεία μας είναι απλά ένα πολύ ωραίο παραμύθι για μικρά παιδιά,- κάτω των 7 ετών - αφετέρου ξεκινάει και στηρίζετε σε έναν θεό ο οποίος εξαρχής βάζει σε πειρασμό των άνθρωπο. Από εκείνη την "ημέρα" και μετά ο θέος δεν έχει σταματήσει να ζητάει θυσίες ζώων - γιών - λαών.
Αν το καλοδούμε όμως ο θεός του Χριστιανισμού δεν απέχει και πολύ από τους θεούς το Ολύμπου.
quote:
Αν το καλοδούμε όμως ο θεός του Χριστιανισμού δεν απέχει και πολύ από τους θεούς το Ολύμπου.
ELEOS PIA
ELEOS
quote:
τι ηταν αυτο τωρα!!??
ανεκδοτο!
μην ριχνεις το επιπεδο της συζητησης φιλε μου!!
sakhs3
quote:
FILE Ntavelis666 , SE GENIKES GRAMMES KI EGO MAZI SOY EIMAI, ALLA KI ALLO TETOIO TOPIC?
ELEOS PIA
ELEOS
για μενα φιλη μου οσο πιο πολλα τετοια τοπικ ,τοσο το καλυτερο!
μπας και ξυπνησουν μερικοι!
περαν του οτι εγω εγω βρει την υγεια μου μεσω αυτων των τοπικ
(δραστικη ψυχοθεραπεια),και που αποδυκνυει περιτρανα ,ποσο ο χριστιανισμος, ειναι αφυσικη σαν πνευματικη τοποθετηση για τον ανθρωπο,προκαλωντας του βαρυτατες ψυχοσωματικες βλαβες!
υπαρχει και το ενδεχομενο,να υπαρχουν καινουργιοι στον χωρο,που ισως να θελουν να απεγλωβιστουν απο διαφορα διλληματα και ερωτησεις
πανω σε αυτα τα ζητηματα,
μην ξεχνας,οταν πρωτομπηκα ,σ αυτην την σελιδα,μολις που επαιζε κατι
με ζητηματα που απτοταν των ερωτησεων μου,με αραιες απαντησεις του schwabe, και κανα δυο ακομα!
αφου να σκεφτεις ακομα και τωρα ψαχνω στα "παλια θεματα ολου του ετους" διαβαζοντας αναγκαστικα ολα οσα εχουν γραφει,για να βρω απαντησεις σε καυτα ερωτηματα μου!
παντως μπραβο στους δημιουργους της σελιδας,επιτελουν κοινωνικο εργο!
sakhs3
Ο ΥΗWH ειναι προσωπο. Ο ελληνισμος θεωρει οτι οι εθνικοι θεοι αλλων λαων μπορει να ταυτιζονται (να προκειται δηλαδη για τις ιδιες δυναμεις αλλα με αλλα ονοματα αναλογως τα χαρακτηριστικα που συμφωνα με τις κατα τοπους παραδοσεις, τους αποδιδουν οι λαοι) αλλα για τον θεο του υστερου ιουδαισμου (οταν περασαν στον μονοθεισμο) δεν υπαρχει καμμια ταυτιση (με τον Δια πχ) απο οτι ξερω..
Σημαντικο ειναι βεβαια οτι στον μονοθεισμο απορριπτονται ολοι οι αλλοι θεοι των αλλων περαν του ιουδαικου εθνων.
Δεν έχω καμία πρόθεση ,ερχόμενος σε αυτόν το τόπο να πω ανέκδοτα.
Ούτε να ρίξω το επίπεδο σας. Αν θέλεις μπορούμε να το συζητήσουμε, αλλά πίστεψε με δεν θα δεχτώ να με ξαναπροσβάλεις.
ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΤΟ "ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ" ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΥ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.
Αγαπητέ/ή Mariha2912, αν κατάλαβες, θέτω απλώς κάποια ερωτήματα για τα οποία όπως βλέπω, κανείς δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής. Απλώς απορώ, όπως ανέφερα και στο πρώτο post και θα ήθελα να κατανοήσω τους λόγους υπεράσπισης μιας θρησκείας που στην ουσία δεν προσέφερε τίποτα για το καλό της ανθρωπότητας, παρά την τσάκισε.
Έχω την αίσθηση πως ο Χριστιανισμός ξεκίνησε σε χειρότερη κατάσταση από αυτήν που βρίσκετε τώρα.
Μόνο για αγάπη δεν μίλαγε ο Χριστιανισμός και από βία? Άλλο τίποτε.Και από απαιτήσεις ? Εκεί να δεις.Θυσίες? Συνεχώς θυσίες ζήταγε ο Θεός για να τα έχει καλά με τον εκλεκτό λαό του.
Ταλμούδ : «Εβραίοι εσείς είστε οι εκλεκτοί του Θεού ,ενώ τα άλλα έθνη δεν είναι σωστό να αποκαλουνται άνθρωποι αλλά ζώα».
Μήπως δεν κατέσφαξε όλα τα άγόρια των Αιγυπτίων?
Παραδείγματα αιμομιξίας – μοιχίας – φόνων – προαγωγής υπάρχουν πολλά ,όλα κατ’ απαίτηση του Θεού της Παλαιάς Διαθήκης..
Έχεις δίκαιο όμως λέγοντας : «ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ». Έτσι ακριβώς είναι . Και συνεχίζουν να την εφαρμόζουν λάθος δυστυχώς.
Χριστιανική αγάπη = Αγάπη μεταξύ Χριστιανών
Μη Βία = Βλέπε παλαιά διαθήκη (για παράδειγμα)
ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΛΕΟΝ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΩΝΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
Ενώ ο Ο Εβραϊκός θεός καμιά απολύτως απαίτηση δεν έχει.
ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ(ΑΝ ΟΧΙ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ)
Φτωχούς το πνεύματι (μακάριοι κλπ)
ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ.
Όπως ακριβώς το λες, θεωρία-ες και μάλιστα ανυπόστατη-τες, που στην πράξη αποδείχτηκε μη εφαρμόσιμη περνάει test κάμποσους αιώνες τώρα, αλλά.....
ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΤΟ "ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ" ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΥ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.
Βάρβαρος = εκ του Βαρ βαρ βαρ έτσι ηχούσαν οι μη Ελληνικές διάλεκτοι στους Έλληνες Δεν βλέπω κάτι το ρατσιστικό η το...μη φιλελεύθερο. Είναι τόσο ρατσιστικό όσο και το μιλάς αλαμπουρνέζικα’ (εάν με το βάρβαροι εννοούσαν κάτι άλλο παρακαλώ διαφωτίστε με ίσως να κάνω λάθος)
Εχέμβροτος: Περίφημος αυλωδός εξ Αρκαδίας, ζήσας μεταξύ - Ζ’ και - ΣΤ’ αιώνων
Η δική μου γενική άποψη είναι πως ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει και να ονομάζει το Θεό με όποιο όνομα θέλει.
Αυτό που δεν έχει δικαίωμα να κάνει είναι να επιβάλει αυτή του τη βούληση στους υπόλοιπους με οποιονδήποτε τρόπο.
Από εκεί και πέρα αν μιλάει ένας Χριστιανός με ένα Εθνικό και αν αυτοί οι δύο ταμπουρωμένοι μέσα στα δόγματα τους προσπαθούν να αποδείξουν ποιος είναι ο ποιο σωστός τότε το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κάνουν μια υβριστική συζήτηση και τίποτε παραπάνω.
Αν όμως σαν πραγματικοί αναζητητές των εσωτερικών μηνυμάτων της κάθε θρησκείας, προσπαθήσουν να βρουν τα κοινά στοιχεία, που μπορεί να έχουν τα δόγματα τους, θα ανακαλύψουν πως τελικά δε διαφέρει πολύ η μία άποψη από την άλλη.
Καλώς η κακώς τα Ιερατεία με την Κεντρική Εξουσία είχαν ΠΑΝΤΑ αγαστές σχέσεις διότι ο όχλος διοικείτε με συγκεκριμένους τρόπους και φοβίες και όχι με νόμους και αστυνομίες.
Ας μη ξεχνάμε ποιος δολοφόνησε το Σωκράτη, ποιος έκανε δούλο τον Πλάτωνα, ποιος σκότωσε τον Πυθαγόρα.
Ας μη ξεχνάμε τον πλούτο που αποκόμιζαν τα μαντεία.
Ας μη ξεχνάμε την εκμετάλλευση των Ελευσινίων μυστηρίων από την πολιτεία.
Ας μη ξεχνάμε πως η απειλή της Θείας τιμωρίας Υπήρχε και Υπάρχει σε όλες τις θρησκείες.
Από εκεί όμως και μέχρι να υβρίζουμε το πιστεύω του άλλου υπάρχει μεγάλη διαφορά αγαπητοί φίλοι.
Όπως βέβαια και να συγκρίνουμε την Αθηνά με την Παναγία.
Βέβαια για να μπορούμε να κάνουμε και μια ποιο καλή κουβέντα θα πρέπει να γνωρίζουμε αφ’ ενός τη μητρική μας γλώσσα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και αφ’ ετέρου τον τίτλο που αποδίδετε ως όνομα σε μια άλλη χώρα (π.χ. Μαριάμ).
Δε θα μπω στο σχολιασμό του ποιος ήταν μυημένος και που και πως και γιατί και τι εννοούν οι μύθοι γιατί μάλλον δεν είναι αυτό το θέμα του Topic. Αλλά ίσως να χρειάζεται να ξέρουμε ΚΑΙ αυτά πριν κρίνουμε τι είναι σωστό και τι λάθος.
Όσο για το «ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ» όσοι ξέρουν τόσο καλά την Αρχαία Ελληνική γραμματεία (και τον εσωτερισμό) θα έπρεπε να γνωρίζουν πως αυτό που εννοεί η φράση είναι «Μακάριοι αυτοί που δεν έχουν γνώση» διότι αυτός που δεν γνωρίζει και πράξει κάτι λάθος δεν θα έχει την ίδια «τιμωρία» που θα έχει ο γνώστης. Άρα δεν εννοεί κανέναν ηλίθιο η φράση αυτή.
TERRIBILIS EST LOCUS ISTE
Δεν νομίζω λοιπόν ότι το όνομα Ntavelis666, αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για να πάρει κανείς στα σοβαρά, όσα μας λέει ο αγαπητός κατά τα άλλα φίλος μας, ενάντια στον Χριστιανισμό.
Αλλά και επί της ουσίας, παραφράζοντας (κ μεταφράζοντας) την φράση "Μακάριοι οι πτωχοί ... " , ως μακάριοι οι ηλίθιοι και επίσης η αναφορά στην "Ελληνίδα" που ΔΕΝ θεραπέυτηκε, ενώ είναι γνωστό ότι επρόκειτο για θρησκευτικό χαρακτηρισμό και εν' τέλει θεραπεύτηκε, αποδεικνύει του λόγου το αληθές των όσων λέω.
Τώρα όσο για τους παρατρεχάμενους, που έσπευσαν να συμφωνήσουν όλοι μαζί με μια φωνή μαζί με τον Νταβέλη666, πετώντας διάφορες κοτσάνες περί Θεών και δαιμόνων κ λοιπά αστεία, αποτελούν νομίζω το καλύτερο επιχείρημα, ότι οι εχθροί του Χριστιανισμού (και τελικά και της Ελλάδας), όχι μόνο δεν θα μπορέσουν ποτέ να πείσουν για τα παρελκυστικά και παραπλανητικά πιστεύω τους αλλά ούτε και για την σοβαρότητά τους.