- Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Οι πρώτες υποθέσεις λένε για κεραυνό. Πράγμα ιδιαίτερα απίθανο. Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που λένε ότι κεραυνός δεν έπεσε. Μια δική μου σκέψη είναι η τριβή από το μπαλατζάρισμα της γέφυρας λόγο της κακοκαιρίας, αλλά και αυτό δεν μοιάζει να στέκει πολύ.
Βεβαίως ίσως τις επόμενες ημέρες υπάρξει κάποια ικανοποιητική εξήγηση. Προς το παρόν το θέμα είναι πολύ περίεργο και ανεξήγητο. Δεν έχω πολύ χρόνο για να συμμετάσχω πιο ενεργά στο θέμα αυτό που άνοιξα, αλλά θα με ενδιέφερε πολύ να δω τις απόψεις σας. Είναι θέμα που σηκώνει περαιτέρω διερεύνηση.
------------------------
Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα.

A, στην Kύπρο φορολογήσε μόνο αν έχεις εισόδημα πάνω από 18000 euro το χρόνο... Aσε που το σήμα/φόρος για το αυτοκίνητό μου είναι 50 euro - Tα μόνα που μου πέρνει η Kυπριακή κυβέρνηση...
ValGraph
Edited by - valgraph on 28/01/2005 10:48:18
![]()
![]()
![]()
Πως είναι οι μισθοί σε σχέση με τους δικούς μας ?
Όσο για τη γέφυρά, ξέρω πως έχει γίνει με αυτοχρηματοδότηση, δηλαδή μια ιδιωτική εταιρία την κατασκεύασε και την εκμεταλεύετε εισπράτοντας το δεκάευρω των διοδίων, οπότε δεν τίθετε θέμα φορολογίας ούτε δημοσιού έργου, αλλά αυτό βέβαια δε διασφαλίζει καθόλου την ποιότητα των υλικών..
Πάντως η γέφυρα είναι μια καλή-συμπαγής κατά το δυνατό κατασκευή με εφαρμοσμένες στατικές μελέτες. Αυτό βέβαια δε διασφαλίζει την ποιότητα υλικού των καλωδίων ..
BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!
------------------------

ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΑ Η ΓΕΦΥΡΑ
Δεν άκουσα ειδήσεις για το θέμα, απλά διάβασα κάτι σχετικό στη City press.
Το αποδίδουν σε κεραυνό όπως λές, αλλά μιλάνε για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε απο λόγο ρίψεως ηλεκροφόρου καλωδίου πάνω της.
Το ηλεκτοφόρο καλώδιο έπεσε απο κεραυνό.
Θα την κρατήσουν κλειστή 10 (!) ημέρες .
BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!
ΣΥΡΜΑΤΟΣΧΟΙΝΟ ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΤΕΤΟΙΑΣ ΔΙΑΤΟΜΗΣ(ΔΟΜΙΚΟ ΚΑΛΩΔΙΟ),ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΥ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟ....
ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΕΠΙ ΩΡΑ.ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ Η ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ?
ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Η ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΙΤΕ ΑΝΩΘΕΝ Η ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
ΠΡΙΝ ΒΙΑΣΤΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΟΥΝ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΕΗΖΕΡ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ....
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΛΕΗΖΕΡ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΡΑΤΟ ΦΑΣΜΑ(ΟΡΑΤΟ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ).......
quote:
ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Η ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΙΤΕ ΑΝΩΘΕΝ Η ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
ΠΡΙΝ ΒΙΑΣΤΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΟΥΝ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΕΗΖΕΡ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ....
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΛΕΗΖΕΡ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΡΑΤΟ ΦΑΣΜΑ(ΟΡΑΤΟ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ).......
θα μπορουσες να μας πεις που στηριζεις αυτην την αποψη ?
ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Επιφυλάσσομαι να εκφέρω γνώμη όταν λάβω γνώση του τελικού πορίσματος των πραγματογνωμόνων.
---
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
quote:
ΣΥΡΜΑΤΟΣΧΟΙΝΟ ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΤΕΤΟΙΑΣ ΔΙΑΤΟΜΗΣ(ΔΟΜΙΚΟ ΚΑΛΩΔΙΟ),ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΥ (1)ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. (2)
Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΕΗΖΕΡ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ....
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΛΕΗΖΕΡ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΡΑΤΟ ΦΑΣΜΑ(ΟΡΑΤΟ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ)....... (3)
Έβαλα τους αριθμούς και κόντυνα το μηνυμα.
Διάβασέ το, ίσως θα βρείς μόνος σου το λάθος.
Άν δεν το βρείς, απλά σκέψου οτι απορίπτεις την έκδοχή του κεραυνού και εικάζεις οτι είναι Laser.
Σχέση μεταφοράς ενέργειας του πρώτου και του δεύτερου ?
Χμ....
Περιμένω στο ακουστικό μου ....
* * * Άλλο τι είναι και άλλο τι φαίνεται * * *
http://clubs.pathfinder.gr/vril Η υπόγεια άποψη
Δεν έχω περάσει ακόμα από εκεί και δεν ξέρω αν αυτά τα καλώδια είναι με κάτι επικαλειμένα ή βαμμένα. Σίγουρα είδαμε φλόγα πάντως στις ειδήσεις.
Τελευτέα έκανα κάτι ηλεκτροκολήσεις. Για να βγάλει φλόγα το μέταλο θα πρέπει να το καίς επί αρκετή ώρα και κάτι παραπάνω για να λειώσει. Με ηλεκτροκόλυση.
Αν έσπαγε το καταλαβαίνω. Μπάμ και κάτω. Αλλά η φλόγα μαρτυράει κάτι διαφορετικό.
Δεν κόβεται σπάει έτσι ένα σίδερο. Πόσο μάλλον ένα τέτοιο συρματόσχοινο ειδικής μάλιστα κατασκευής για αντοχή σε διάφορες συνθήκες και ποιό ειδικά απ'ότι διάβασα για να κρατάει 550 τόνους βάρους.
Όσο για την εκδοχή κεραυνού. Πιστεύω θα το διαπερνούσε άνετα αφού μιλάμε για μέταλο. Και ποιός ο λόγος να το κάψει σε ένα μόνο σημείο; Και στη μέση κιόλας όχι σε κάποια άκρη ή σε όλο το μήκος;
Για λέηζερ που προαναφέρθηκε τι να πώ. Παρόλο που θα ήταν κάτι εύκολο να το πούμε. Την κυριακή που πέρασε πήρα από μια εφημερίδα ένα ντοκιμαντέρ για τα λέηζερ. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι είναι τεραστίος δύσκολο έως και απίθανο να υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Πρόκειται για κατασκευή τόσο ακριβή που ακόμα και οι ΗΠΑ το σκέφτονται αν θα συνεχίσουν την επιχορήγησή της. Οπότε χλωμό το βλέπω να υπάρχει κάτι τέτοιο εδώ στην Ελλάδα έστω και περαστικό
------------------------

ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Edited by - Underground on 28/01/2005 23:30:32
Αν υποθέσουμε ότι με κάποιο τρόπο τρύπησε το πλαστικό και από τον στατικό ηλεκτρισμό της ατμόσφαιρας ανεφλέγη το λάδι, δικαιολογείτε τέτοια φωτιά; Αυτό έμοιαζε με την φωτιά που κάνει το οξυγόνο ή η ηλεκτροσυγκόλληση όταν τα επιβάλουμε για να κόψουμε ένα μέταλλο.
Άντε και έπιασε φωτιά το λάδι και δεν συμβαίνει κάτι άλλο περίεργο, μπορείς εσύ με το λάδι να λιώσεις τον χάλυβα;
------------------------

ΦΙΛΕ UNDERGROUND ΤΟ ΒΑΣΙΖΩ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΛΕΗΖΕΡ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΟΠΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΚΡΙΒΕΣ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ.
ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΦΗΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ(ΚΥΡΙΩΣ ΔΑΣΙΚΕΣ) ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ" ΔΑΚΤΥΛΟ ΑΠΟ "ΨΗΛΑ".
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ?ΜΠΟΡΕΙ....
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟ VRIL,ΝΑΙ ΕΙΚΑΣΙΑ ΚΑΝΩ ΔΕ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΤΟΥ.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΟΥ ΕΞΗΓΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ....
ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ....
ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
ΨΑΧΝΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ....
ΑΝ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΤΙ ΨΑΞΤΟ...ΜΠΟΡΕΙΣ....ΞΕΡΕΙΣ...ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ...ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ....ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ...ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ....
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΗΛΘΕΣ...
ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ,ΕΡΕΥΝΑ.....
quote:
Θα σε ρωτησω ξανα .Γιατι πιστευεις οτι υπαρχουν εναερια και επιγεια λειζερ . Σε ποια ταινια τα ειδες ?ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Όπως είπα παραπάνω διανεμήθηκε ένα vcd την προηγούμενη Κυριακή με θέμα τα λέηζερ από Κυριακάτικη εφημερίδα.
Σύμφωνα με αυτό ναι υπάρχουν.
Αλλά και όποιος το είδε θα κατάλαβε τι τεράστιες δυσκολίες υπάρχουν στην κατασκεύη τους. Τουλάχιστον όπως τα έλεγε το ντοκιμαντέρ.
Μιλάμε για μηχανήματα τεράστια, ογκοδέστατα, και πανάκριβα τόσο που απλός πολίτης δεν θα κατείχε κάτι τέτοιο ούτε για αστείο. Αν ήταν απλή η κατασκευή ενός τέτοιου λέηζερ από τον καθένα ή από οποιαδήποτε κυβέρνηση ο κόσμος μας σίγουρα δεν θα ήταν ο ίδιος. Αν είχε μείνει τίποτα από αυτόν.
Απο την άλλη τώρα έχουμε ένα καλώδιο πανάκριβο και με αυστηρές προδιαγραφές στην αντοχή του να καίγεται σαν ένα απλό σχοινί στο κέντρο του σε ένα μόνο σημείο. Το είδαμε όλοι αυτό νομίζω στις ειδήσεις. Σίγουρα δεν υπήρχε κάποιος εκεί με ηλεκτροκόλυση ή οξυγόνο να το κάψει. Αν ήταν θα τον βλέπαμε. Και αν δεν τον είδαμε τότε χαλάλι του
Πάντος από μια ματιά που έριξα τώρα σε μια εφημερίδα ούτε οι ειδικοί μέχρι τώρα έχουν καταλήξη σε κάποιο συμπέρασμα.
Τά'χασαν και αυτοί.
Είπατε τα καλώδια αυτά είναι τυλιγμένα με πλαστικό. Τότε αν ήταν κεραυνός δεν είχε καμιά δουλειά σε εκείνο το σημείο αλλά σε μιά από τις άκρες του καλωδίου που μάλλον θα είναι γυμνές.
Φιλικα
ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
quote:
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟ VRIL,ΝΑΙ ΕΙΚΑΣΙΑ ΚΑΝΩ ΔΕ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΤΟΥ.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΟΥ ΕΞΗΓΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ....
Ευτυχώς που κατάλαβες το πνεύμα της ερώτησής μου και δεν έχουμε τίποτε φαινόμενα περεξηγήλας.... ![]()
Ο κερευνός είναι μέχρι σήμερα το ισχυρότερο "μέσο" μετάδοσης ενέργειας. Περιέχει ηλεκτική ενέργεια, που ο άνθρωπος ακόμα και σήμερα δεν κατάφερε να δημιουργήσει (*ΠΡΟΣΟΧΗ 1) ούτε να τιθασεύσει (*ΠΡΟΣΧΗ 2).
Μίλησες για τις μηχανικές διαστάσεις και αντοχές του μεταλλικού "καλωδίου". Εφ όσον απορίπτεις την ανάφλεξη από κεραυνό, που όντως περιέχει ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ αρκετή ενέργεια [Js] για να το κάνει, δίνεις σαν πιθανότερη εκδοχή το Laser. Η ακτίνα LAser δεν μπορεί να μεταδόσει τέτοια τεράστια ποσότητα ενέργειας.
Πρόσεξε. Δεν απόρίπτω τίποτα στην συγκεκριμένη περίπτωση του Ρίου. Διορθώνω την δήλωσή σου, σχετικά με αυτό που είπες.
Φιλικά,
ο κακός Βρίλ
(ναι, ναι, ξέρψ, ακούγεται κάπως οξύμωρο, αλλά δεν μου έχει κάνει τίποτε ο άνθρωπος...)
Επεξηγήσεις
*1 Δεν εννοώ οτι δεν μπορούν να παραχθούν τεχνητοί κεραυνοί. Προσωπικά έχω παραβρεθεί σε τέτοιο πείραμα, όπου μια γεννήτρια υπερψηλής τάσης εκκενώνεται μέσω κάποιων σφαιρών Coulomb από ύψος περίπου 10 μέτρων από το έδαφος.
Οι τεχνητοί κεραυνοί που δημιουργούνται στο εργαστήριο εξομοιώνουν απόλυτα τους φυσικούς κεραυνούς, αλλά υστερούν κατα πάρα μα πάρα πολύ της έντασης των φυσικών. Τέτοιοι δεν μπορούν να παραχθούν με τα σημερινά τεχνικά μέσα !
*2 Σχετικά με το τιθασσέυσει, ναί μεν υπάρχει η τεχνολογία απαγωγής φορτίων ή κρουστικών υπερτάσεων, π.χ. το αλεξικέραυνο, παρόλα αυτά, άν χτηπήσει κεραυνός απεθείας το αλεξικέραυνο, σας εύχομαι ολόψυχα να μήν βρίσκεστε καν κοντά στο σημείο αυτό...
Η ενέργεια του κεραυνού είναι τεράστια. Δεν είναι υπολογίσημη, δεν είναι προβλέψιμη και δεν είναι τεχνικά εκμεταλλεύσιμη.
* * * Άλλο τι είναι και άλλο τι φαίνεται * * *
http://clubs.pathfinder.gr/vril Η υπόγεια άποψη