ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

CM31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
PainterΝέο Μέλος
29/01/2005, 21:18:37
Παράθεση
Όσο για τη γέφυρά, ξέρω πως έχει γίνει με αυτοχρηματοδότηση,

Το πρώτο που διαβάζεις στη σελίδα της Γέφυρας http://www.gefyra.gr/framesetbig.htm είναι πως έχει κατασκευαστεί με συγχρηματοδότηση απο την ΕΕ.
Πρσωπικά την περίπτωση του κεραυνού δέν την βλέπω πιθανή γιατί ο κεραυνός πέφτει σε αιχμηρά αντικίμενα καί όχι στη μέση του "συρ ατόσχοινου". Μπορεί να προκαλέσει αλλαγή στο χρώμα του μετάλλου λόγω υπερθέρμανσης αλλά αυτό το έχω δεί σε αλεξικέραυνα και γειώσεις αυτώνμε διατομή περίπου 1cm. Να υπερθερμάνει "συρματόσχοινο" με διατομή δεκάδες? (όπως το βλέπω) εκατοστά που μάλιστα θεωρητικά το ρεύμα του κεραυνού θα έπρεπε να μοιραστεί σε ~92 "συρματόσχοινα" και ότι γειώσεις και υπάρχουν στον πυλώνα το βλπέπω αρκετά χλωμό. Η διάρκεια της εκκένωσης πρέπει να είναι μερικά δέκατα του δευτερολέπτου και άν αυτή είναι η περίπτωση μας, τα σημάδια υπερθέρμασης πρέπει να είναι ορατά σε όλο το μήκος του καλωδίου.
Το πιθανότερο πιστεύω είναι πως έχουν πράγματι πλαστομερές στεγαντικό κέλυφος με λάδι εσωτερικά για να μειώσει τις τριβές μεταξύ των επιμέρους συρμάτων που αποτελούν το μεγάλο συρματόσχοινο και παράλληλα ίσως να μοιράσει την θερμική ενέργεια που παράγεται όταν ολόκληρο απο άκρη το συρματόσχοινο απορροφά ενεργεια απο τις ταλαντώσεις και τα φορτία της γέφυρας.
Αστοχία υλικού στο συρματόσχοινο την βλέπω επίσης χλωμή γιατι θα πρέπει να αποτελείται απο αρκετά ας πούμε 100 μικρότερα συρματόχοινα και άν κάποια ατέλεια πέραση απαρατήρητη σε 1 απο αυτά, τότε τα συνολικά χαρακτηριστικα του θα έχουν επηρεαστεί ελάχιστα.
Πιο πιθανό είναι να προφορτίστηκε (τεντώθηκε)περισότερο και κάτι να μην πάει καλά με την λίπανση/θερμική διασπορά (που λέγαμε παραπάνω).

Lazer χρησιμοποιούν στη βιομηχανία συνήθως για κοπή λαμαρίνας αλλά η απόσταση είναι πολύ μα πού μικρότερη εκεί. Με τέτοια ισχύ και σε οπωσδήποτε τεράστια απόσταση το αποκλείω να έγινε κάτι απο ψηλά. Σίγουρα είναι μάλλον απίθανο να μπορέσει να εστιάσει στο συρματόχοινο διαμέτρου ας πούμε 25 εκατοστών και στην προσπάθεια αυτή θα ξέφευγε και θα άφηνε σημάδια πάνω στο κατάστρωμα ή σε ότι άλλο υπάρχει εκεί κοντά.

Πρόλαβα και πέρασα μια φορά το Δεκέμβριο αλλά άν η απάντηση στο θέμα δεν με καλύψει, με βλέπω να πηγαίνω στο χωριό μου απο άλλη διαδρομή.

Ουφ
Εκανα μερικούς μήνες να γράψω το πρώτο μου μύνημα αλλά με κούρασε, άντε του χρόνου το επόμενο.

30/01/2005, 01:38:05
Αγαπητοί φίλοι. Ως γνήσιος συνομοσιολόγος και επειδή μου αρέσει να συνδυάζω γεγονότα με την σκέψη μου σας βάζω να σκεφτείτε τα παρακάτω..
1) Εδώ και τρείς μήνες ο Λιακόπουλος απο διάφορα κανάλια και με το γνωστό του στυλ έχει δώσει του κόσμου τις πληροφορίες. Πολλοί θα πουν ότι λέει παραμύθια. Όμως για σκεφτείτε... Που βρίσκει τα στοιχεία που λέει και όλα αυτά που αναφέρει για τους Ρώσους;
2) Εδω και μερικές μέρες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει απαγορευθεί η ελεύθερη πρόσβαση των δημοσιογράφων στους χώρους του υπουργείου. Πηγαίνουν μόνο σε συγκεκριμένα μέρη και πάντα με συνοδεία.
3) Ξαφνικά ένα απο τα μεγαλύτερα έργα της εποχής μας παρουσιάζει ένα ανεξήγητο πρόβλημα. Ανεξήγητο με την κοινή λογική και τα μέσα που ξέρει ο κόσμος. Ο κεραυνός δεν χτυπάει στα χαμηλότερα σημεία και βέβαια δεν θα μπορούσε να λειώσει το μέταλλο με τόσο μεγάλη ευκολία την στιγμή που τα αλεξικεύρανα τα οποία έχουν μικρότερες διατομές στο καλώδιό τους αντέχουν τα χτυπήματα του κεραυνού.
Σκεφτείτε τα όλα αυτά μαζί. Ένα ένα μόνο του δεν λέει τίποτε όλα μαζί όμως μήπως κάτι λένε; Χαίρομαι που ο φίλος Χρήστος ανέφερε την περίπτωση του λέϊζερ.
Φιλικά...
ΥΓ: Ποιός σας είπε ότι το σχέδιο "Πόλεμος των 'Αστρων" έμεινε στα χαρτιά.... Φιλάκια...

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...

30/01/2005, 11:52:57
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑΤΟΣΧΟΙΝΟ.

ΑΥΤΟ ΦΙΑΧΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ...
ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ ΠΛΕΓΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣTO ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΣΥΜΑΤΟΣΧΟΙΝΟ.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ???? ΙΣΩΣ (ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ)
ΛΕΙΖΕΡ ????? ΙΣΩΣ (ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΟΜΩΣ?????)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

30/01/2005, 18:13:14
quote:

ΑΥΤΟ ΦΙΑΧΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ...

Α, καλά κρασιά !

Είπα και γω. Τώρα εξηγούνται πολλά, αν όχι όλα...

* * * Άλλο τι είναι και άλλο τι φαίνεται * * *

http://clubs.pathfinder.gr/vril Η υπόγεια άποψη

TheUknownΝέο Μέλος
30/01/2005, 22:27:26
Για σας κι από μένα, πρώτο μου μήνυμα.
Είμαι από τη Κύπρο και δεν έχω δει ούτε ταινία ούτε εφημερίδες με φωτογραφίες κλπ. Έτσι θα έλεγα ότι μάλλον δεν είμαι πλήρως ενήμερος επι του θέματος.
Παρόλα αυτά θα εκφράσω την άποψή μου βάση δικιάς μου θεωρίας/υπόθεσης.
Για να υπάρξει ανάφλεξη σε μέταλλο (ατσάλι στη περίπτωση αυτή) χρειάζεται πάρα πολύ οξυγόνο και ψηλή θερμοκρασία. Αν υποθέσουμε πως η θερμοκρασία αναπτύχθηκε με τριβή ή ηλεκτρισμό (κεραυνό ή στατικό ηλ. – χλωμό το τελευταίο μου φαίνεται) τότε πολύ πιθανών τα διάφορα υλικά που περιλάμβαναν το σύρμα, όπως πλαστικά μονωτικά και λάδια, να είχαν τέτοιες συνθήκες αποσύνθεσης που να παράχθηκε πάρα πολύ οξυγόνο.
Όσοι ασχολούνται με οξυγονοκόλληση θα γνωρίζουν πως κόβεται χοντρό μέταλλο, ζεσταίνεται πρώτα μέχρι να κοκκινίσει και μετά διοχετεύουμε αρκετό οξυγόνο ώστε να αρχίσει διαδικασία ταχείας οξείδωσης.

Τώρα για τη χώρα κατασκευής δεν θα πω τίποτα αφού δεν είχα κακές εμπειρίες με τα προϊόντα τους. Όμως, πιθανότατα να υπήρξε πρόβλημα από τη παραγωγή του συγκεκριμένου σχοινιού.

Η θεωρία του LASER δεν μου μοιάζει απίθανη αλλά δεν βρίσκω λόγω κάποιος να το κάνει. Με ένα LASER που θα στόχευε στο ίδιο σημείο για αρκετό χρόνο μπορεί να δημιουργηθεί υπερθέρμανση μια και το ατσάλι δεν είναι καλός αγωγός της θερμότητας ώστε να την μεταφέρει γρήγορα στο υπόλοιπο σχοινί.

Αν £ + £=2 και @ + @=2, τότε 2 + 2=2.
Απλά Μαθηματικά?

free riderΝέο Μέλος
31/01/2005, 02:00:40

Μου δείχνει αδιανόητο να έγινε η γέφυρα στόχος τρομοκρατικής επίθεσης με laser ή άλλο τρόπο δολιοφθοράς, γιατί αν είχε γίνει κάτι τέτοιο τότε θα υπήρχαν πιο απλοί τρόποι κάποιος να έχει πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Περισσότερο πιστεύω την επιλογή της Τεχνικής ατέλειας ή βλάβης που οδήγησε σε ένα τόσο εντυπωσιακό φαινόμενο λόγω δομής της κατασκευής του καλωδίου.

oi megalyteres epidoseis einai aytes poy antexoun ston xrono

lulu lalaΝέο Μέλος
31/01/2005, 02:52:46
Αν £ + £=2 και @ + @=2, τότε 2 + 2=2.
Απλά Μαθηματικά?

ELEOS!

CMΜέλος
31/01/2005, 15:47:46
quote:
Εδώ και τρείς μήνες ο Λιακόπουλος απο διάφορα κανάλια και με το γνωστό του στυλ έχει δώσει του κόσμου τις πληροφορίες. Πολλοί θα πουν ότι λέει παραμύθια. Όμως για σκεφτείτε...

Αν μου επιτρέπετε μια συμβουλή, χωρία αυτή να γίνει αιτία να ξεφύγουμε από το θέμα, μακριά από όσους πουλάνε βιβλία με το κιλό. Είναι μια ασφαλής μέθοδος για να γλιτώστε χρήματα αγοράζοντας βλακείες. Και κυρίως μακριά από όσους γράφουν τα βιβλία με το τσουβάλι. Δεν είναι ερευνητές αλλά λωποδύτες.

Τώρα όσον αφορά το θέμα μας, δεν μπορώ να δω καμιά λογική εξήγηση και όπως φαίνετε ούτε και οι ειδικοί. Φυσικά δεν σημαίνει σώνει και καλά ότι υπάρχει κάποια συνομωσία πίσω από όλα αυτά, αλλά δεν το αποκλείουμε κιόλας. Ποτέ δεν ξέρεις.

------------------------

Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα.

ΧΡΗΣΤΟΣΝέο Μέλος
31/01/2005, 19:52:42
ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΔΩ:

http://www.st.northropgrumman.com/capabilities/Content.cfm?ContentID=145

http://www.fas.org/spp/starwars/program/sbl.htm

http://www.israeli-weapons.com/weapons/missile_systems/systems/THEL.html

ΚΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ......

UndergroundΜέλος
31/01/2005, 21:34:35
quote:

ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΔΩ:

http://www.st.northropgrumman.com/capabilities/Content.cfm?ContentID=145

http://www.fas.org/spp/starwars/program/sbl.htm

http://www.israeli-weapons.com/weapons/missile_systems/systems/THEL.html

ΚΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ......

χαχαχαχα ,χαλαρα ενα τετοιο αεροσκαφος εκανε τη δουλεια ! ! !
Χρηστο ,κοψε τις ταινιες επιστ.φαντασιας
Φιλικα :)

ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

valgraphΜέλος
01/02/2005, 00:39:04
XAXA! Σε λίγο θα ακούσουμε πως πέρασε κάνα ούφο με μεθυσμένους εξωγήινους που τράκαρε στα καλώδια κατά λάθος...
H πως της στιγμή της φωτιάς ήταν να περάσει κανένας Πούτιν από τη γέφυρα...
Pε, μιας και υπάρχει αυτόματη ανάφλεξη στον άνθρωπο μπορεί να υπάρχει και σε καλώδια...
Πιθανότατα από τριβή να έγινε και η φωτιά συνέχιζε αφού από το πάνω κομμάτι συνέχιζε να χύνεται το λάδι που είχαν τα καλώδια από μέσα μέχρι να τελειώσει (βλέπε: καντήλα)...
...

ValGraph