- Είναι τόσο δύσκολο; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Καλησπέρα κι από μένα σε όλους. Επίσης καινουργιο μέλος σ'αυτήν εδώ την εντυπωσιακά μεγάλη ομάδα.. Μπαίνω σιγουρα με το τρακ του πρωτοεμφανιζόμενου και με μια εντελώς ίσως χαζή ερώτηση.. Σ'αυτό εδώ το θέμα διάβασα όλων των ειδών απαντήσεις αλλά ειλικρινά για κάποιον που πρωτομπαίνει βλέπω κάτι που μοιάζει ενδιαφέρον αλλά θέλει και μια σύνοψη γιατί μοιάζει σαν να έχει χάσει το δρόμο του δηλαδή ένα συμμάζεμα για να μπορέσουμε κι εμείς να ακολουθήσουμε αντάξια! Υπάρχει κάποιος που να ξαναβάλει και τους πιο νέους στο νόημα?
Σας χαιρετώ όλους και περιμένω να συνεχίσω μαζί σας.
Ειλικρινά τιμή μου που επέλεξες το συγκεκριμένο θέμα ως εναρκτήρια οδό προς τα εσώτερα των forums.
Η αλήθεια είναι πως συμμερίζομαι την άποψή σου σχετικά με το (με δικό μου χαρακτηρισμό) ‘πλάτιασμα’ του θέματος. Η αλήθεια είναι ότι αφέθηκε λιγάκι στην διάθεση των αναρριχόμενων φυτών και την σκόνη του χρόνου. Μεσολάβησε και το καλοκαίρι. Ας κάνω (κάνουμε, όσοι ενδιαφερόμενοι.) λοιπόν ένα…. ‘Update’
Οφείλετε και σε εμένα βέβαια μιας και είμαι ο δημιουργός του, άρα και ο επίτιμος συντονιστής του και εκτός αυτού είναι ίσος το αγαπημένο μου θέμα σε ολόκληρα τα forums. Ας του φερθώ λοιπόν σαν παιδί μου.
Θα επιστρέψω συνοψίζοντας και διευκολύνοντάς σε no name και όποιον άλλο επιθυμεί να κατανοήσει την ‘φιλοσοφία’ του παρόντος topic. Ευελπιστώ ότι θα τα καταφέρω.
Επανέρχομαι…….. (πάω να περάσω τους τελευταίους drivers….για το topic)![]()

Μέγας Συντονιστής και Κλειδοκράτορας των Forums 
επι-κοινωνία άρα είναι αίσθηση οτι συνυπάρχω και γίνομαι αποδεκτός ανταλλάσοντας μπόλικο λόγο ουσιαστικά ισχυροποιώ αυτήν την αίσθηση.
Ομοίως και το ακροατήριο αγκαλιάζει τα λόγια του δασκάλου καθώς νιώθει οτι ο δάσκαλος τα ετοίμασε γι αυτούς άρα οτι τους νοιάζεται και τους προσέχει.Έχουμε λοιπόν ένα δούναι και λαβείν αποδοχής και τελικά η ποιότητα και η ποσότητα του λόγου έχουν να κάνουν με την ποιότητα και του ομιλητή και του ακρωατηρίου και του ιδαίτερου τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδρούν.
Δεν είναι τυχαίο που αυτοί που λένε ελάχιστα ώς και καθόλου συνηθίζουν να ζούν απομονωμένοι (εξάλειψη παράγοντα κοινωνικότητας) και σταματούν να σκέφτονται(νοητική σιγή).
" Υπάρχουν ανάμεσά σας εκείνοι που αναζητούν τον ομιλητικό επειδή φοβούνται να μείνουν μόνοι.
Υπάρχουν εκείνοι που μιλούν, και χωρίς γνώση ή προηγούμενη σκέψη, φανερώνουν μια αλήθεια που κι οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν
Και υπάρχουν εκείνοι που έχουν την αλήθεια μέσα τους, αλλά δεν την εκφράζουν με λέξεις. Στα στήθη των ανθρώπων αυτών κατοικεί το πνεύμα μέσα στη ρυθμική σιωπή.."
Θέλει πολύ σιγανά βήματα ο χειρισμός των μυστικών της υπάρξης και πάνω από όλα έναν απόλυτο σεβασμό.
Υπάρχει ένα οριακό σημείο που είναι πολύ πιο όμορφο κάποιος να καταλάβει και ας σωπάσει παρά να εξηγεί χωρίς να καταλαβαίνει.
Εγώ πιστεύω πάντα στο καλοπροαίρετο φοβάμαι όμως το άσκοπο.
Περιμένω με αγωνία την σύνοψη από συντονιστή μας και τον ευχαριστώ που μου έδωσε θα θάρρος να σας ενοχλήσω λιγάκι κι εγώ
μα γραφεις ομορφα...
καλως ηρθες εσωτερικα...
οταν γνωριζεις....οι αλλοι(που δεν γνωριζουν)
αρεσκονται στο διασυρμο σου....
απλωσου/δωσε τους αυτο που θελουν..
"δωστε στο λαο....νεο αιμα στην αρενα..."
αρον αρον σταυρωσον αυτ-ον(/-ην)
ΥΓ.ΠΡΟΣ ΜΕΓΑ ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΩΡΑ...(((-_*))))
..αναπολω τη σιωπη μου....Εχε...καμμια φορα...
μα τιποτα δε μου δειχνει οτι πρεπει να επιστρεψω.
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ-ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
ΦΩΣ!

Ολοι εδώ μεσα ψάχνουμε για τη γνώση αλλά τελικά αυτή η γνώση αποκτιέται που? Θυμόμαστε άραγε ο καθένας μας που ήταν ο πρώτος σπόρος?
Επειδή με καλωσορίσατε το no name δεν είναι κάποιο είδος μυστικοπάθειας είναι γιατί προσπάθησα χρόνια να βρω ένα όνομα που να μου αρέσει
Πάντως κατάγομαι από μια περίεργη περιοχή κάπου στη κάτω Ιταλία αυτό που ονομάζουμε ελληνόφωνα χωριά.
Το σύνθετο μπορείς να το σπάσεις σε απλά κομμάτια?
Το απλό άραγε μπορείς να το συνθέσεις?
Καλως σας βρήκα!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ = Επειδή είμαι φρέσκια αυτό το ξανάγραψα αλλά μάλλον το έσβησα και το ξανάγραψα το πολύ πολύ να λαβετε δύο λιγάκι διαφοροποιημένα σχόλια (Τα λάθη του πρωτάρη)!
‘Ο άνθρωπος και η φύση του σε αντιπαλότητα. Ορισμένα παραδείγματα’
(Ουσιαστικά θεωρώ ότι περί αυτού πρόκειται.)
Από την στιγμή που ο άνθρωπος αναζητά την ‘αλήθεια’ οπουδήποτε αλλού εκτός από τον ίδιο του τον εαυτό. Αισθάνεται την ανάγκη της επιβεβαίωσης για το αν η λεγόμενη πνευματική ή εσωτερική πορεία του είναι η σωστή η όχι μέσο κάποιου παράγοντα εκτός του ιδίου, εν παραδείγματι στο πρόσωπο ενός ουδέτερου δασκάλου, στους κόλπους μίας θρησκείας, στην ομάδα ενός φιλοσοφικού ρεύματος, σε διάφορους συνδυασμούς των προηγούμενον παραδειγμάτων ή σε υποδιαιρέσεις αυτών.
Από την στιγμή που ο άνθρωπος έχει την ανάγκη να εκφράζετε μέσο κενής γλώσσας, στερούμενης περιεχομένου, θυσιάζοντας με περισσή ευχαρίστηση και ηδονή τα ίσος μοναδικά ή πιο σημαντικά ανθρώπινα μέσα, τον λόγο και την σκέψη του, στον βωμό του εντυπωσιασμού, της αυτοπροβολής και γενικά του ‘Εγώ’ του. Χρησιμοποιεί λέξεις κλειδιά με έννοιες που δεν αποδεικνύονται, υποθετικά σαφώς, μα με τέτοιο τρόπο που δίνει την εντύπωση πως χαρτογραφεί το αόρατο. (αν και αυτό πράττει ουσιαστικά)
Συμπερασματικά ουτο - ποιεί
Από την στιγμή που ένας άνθρωπος βλέπει το πρόσωπο της φύσης μόνο σε ένα δάσος, αλλά όχι σε μία γλάστρα με αγριάδα. Δηλαδή αρέσκετε στα πολλά, ακόμα και σε αυτό το επίπεδο. Άρα, λανθάνουσα προσέγγιση της έννοιας ‘Φύση’. Συνεπώς, μη κατανόηση του ιδίου, του εαυτού του. (άλλο ένα παράδειγμα)
Από την στιγμή που ο άνθρωπος δεν βιώνει! Τίποτα. Επειδή συνεχώς μιλά. Προσπαθεί να εξιχνιάσει και να αποκωδικοποιήσει αυτό που μόνον όταν ήταν παιδί βίωνε.
Από την στιγμή που όλα αυτά συμβαίνουν, θεωρώ πως ο άνθρωπος δεν θα δει και δεν θα μάθει τίποτα περισσότερο από αυτά, που εκ των προτέρων έχει υποθέσει!
(θα παρακαλέσω, να μην μείνουμε στα παραπάνω, μα να προστεθεί και η δική σας σκέψη.) Ο λόγος μου ήταν απλός εναρκτήρια οδός για διάλογο και όχι δηλώσεις για σχολιασμό.

Μέγας Συντονιστής και Κλειδοκράτορας των Forums 
Ναι λοιπόν είναι ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ δύσκολο τελικά!
Είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να θεωρήσουν ότι αυτός που τους μιλάει είναι ένας απλός συνομιλητής. Είναι δύσκολο αδέρφια μου. Είναι δύσκολο.
Μα δεν ζητάω τίποτα, μιλάω με τα πιο γλυκά λόγια, δεν έχω βρίσει κανέναν όπως κάποιοι άλλοι...προσπαθώ. Δηλαδή πρέπει να κριθώ από ανθρώπους που δεν ξέρω. Δεν είναι εύκολο να κρίνεσαι αλλά να σε κρίνουν άγνωστοι είναι ακόμη πιο δύσκολο.
Τι εννοώ αγαπητοί αναγνώστες...
Σε κάποιο σημείο συζητήσεως σε άλλο forum είπα ότι δεν είμαι ρατσιστής, αφού αναφέρθηκα σε παράδειγμα με λαούς.
Και ΠΡΟΣΟΧΗ το είπα για να μην παρεξηγηθώ.
Ε λοιπόν αυτό ήταν... σταμάτησε το θέμα και συζητάμε τώρα για το εάν είμαι ρατσιστής ή όχι. Ημαρτον και έλεος που λέει και ένας τύπος.
Δηλαδή τους λέω ότι δεν είμαι κάτι για να μην το νομίσουν και υποθέτουν το αντίθετο.
Εάν δεν το πώ θα υποθέσουν ότι είμαι κάτι χωρίς να νομίσουν το αντίθετο!
Πως σας φαίνεται το παραπάνω?
Μετα τιμής Κύβος.
Να είστε καλά.
όσο πιο πολύ μιλάς τόσο πιο δύσκολο είναι να κατανοήσει
ο άλλος τι θες να πεις...
Αποφεύγω να μιλάω για "σοβαρά" θέματα....
Αποφεύγω γενικότερα να "παίρνω τον εαυτό μου στα σοβαρά"...
Προτιμώ τη σιωπή...
Προτιμώ να δείχνω τι νοιώθω, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις...
Σε μια συζήτηση μιλάω πιο πολύ με τα μάτια..
Θα μου πεις... "έτσι καταλαβαίνουν;"
ΟΧΙ! Αλλά τουλάχιστον δεν μπαίνω στο τριπάκι του να εξηγώ κ να εξηγώ
κ στο τέλος μέσα σε όλες αυτές τις κουβέντες να χάνω την αρχή....
να χάνω κ μένα αργότερα...
Προτιμώ τη σιωπή..
Προτιμώ να αφουγκράζομαι...εμένα....
Πότε-πότε κ τους άλλους.....
Αλλά είμαι κ γω μια από αυτούς....
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ....

Communicating at an unknown rate...