- ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Πάντως, για να το γυρίσω και λίγο στην πλάκα, από την οποία είναι γνωστό πως δεν μπορώ να κρατηθώ για πολύ μακριά, διεκδικείς ήδη τον τίτλο του αρχετυπικού troll των forum. H «αιώνια επιστροφή» του Νίτσε. Ο κόσμος θα αλλάξει, θα ξαναλλάξει, θα γυρίσει τούμπα, θα καταστραφεί και να ξαναγεννηθεί από το μηδέν, κι εσύ θα συνεχίσεις να γράφεσαι και να ξαναγράφεσαι σε κάποιο ξεχασμένο forum, μέχρι το τέλος του κόσμου.
Όλοι εμείς, τουλάχιστον οι μεγαλύτεροι, οι ξενέρωτοι, πιθανόν να είμαστε dead and buried, αλλά εσύ θα έχεις ήδη κλείσεις 100ετη καριέρα. Ήδη οραματίζομαι για σένα, πως ακόμα και μετά θάνατον, όταν δεν θα υπάρχει esoterica.gr, ούτε ίσως και Ελλάδα, εσύ θα έχει δημιουργήσει ένα φόρουμ με bots admin, mods και users, και κάποιον panosfromlydian στην νιοστή, να γράφεται και να διαγράφεται εις τον αιώνα τον άπαντα.
Είσαι άδικος και αμνήμων. Φτιάχνεις ολόκληρο sci-fi παραμύθι, κι αφήνεις απόξω τον Χρίστο Ελ.
https://www.youtube.com/watch?v=ujwmyxhXi5w
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Τιποτα δεν ειναι συμπτωση.Οι καρδιες των ανθρωπων που βρισκονται στην ιδια σελιδα και στον ιδιο δρομο συνδεονται με τροπο μυστηριο.
Δεν εχει σημασια ο τοπος και η αποσταση.
Οταν εσυ διαβαζεις κατι σημαντικο ,οταν συνειδητοποιεις πραγματα,
αυτο που εκπεμπεις φτανει και σε μενα.Και αντιστροφα.Στην ηλιοθεαση οδηγηθηκα αυθορμητα απο τη διατροφη που εκανα.Δεν το σκεφτηκα καν ηταν κατι τελειως φυσικο.
Λενε να ξεκινας με 10 δευτερολεπτα την ημερα και να αυξανεις αλλα 10 καθε μερα και ποτε να μην ξεπερασεις τα 45 λεπτα.ΛΟΛ
Κατευθειαν σε μια εβδομαδα εφτασα τη μια ωρα γιατι δεν εχω κανενα φοβο απεναντι σε αυτο.Μεινε στον ευατο σου σταθερος.Μην παρασυρεσαι απο το τι γραφει ο καθενας.Υλισμος=μυαλο=εγωισμος=προσκολληση σε καταστασεις=εξαρτηση.
Ενα εξαρτημενο ατομο φυσικα και φοβαται το θανατο.Αφου του παιρνει αυτο απο το οποιο εξαρταται.
Σοφά λόγια φίλε red avocado.
Βρισκόμαστε σε μάχη και κάποια στιγμή παρασυρόμαστε στα ψέμματά τους. Προσπαθούν να μας μεταδώσουν μια καταστρεπτική απογοήτευση και μας λένε να τρέξουμε να φαγωθούμε σαν τα βόδια.
Ακόμη και αν το σενάριό τους ήταν αληθινό(που δεν είναι), τότε δεν έχει σημασία ποιος θα ζήσει και ποιος θα απολαύσει περισσότερο, αφού ο άνθρωπος ποτέ δεν ικανοποιείται με την ύλη ολοκληρωτικά. Πάντα νιώθει κενός και άδειος, πάντα υπάρχει η έλλειψη.
Είμαστε σε πόλεμο. Από την μια η φυσική που μισεί την ψυχή και από την άλλη ο αληθινός κόσμος της ψυχής. Το σκέφτομαι σοβαρά πλέον ότι μας έχουν εγκλωβίσει σε ένα ψεύτικο εξωτερικό κόσμο για να μας κάνουν να νομίζουμε ότι δεν έχουμε ψυχή αθάνατη και να ταυτιστούμε με αυτό το σαρκίο που πεθαίνει.
Τώρα το καλοκαίρι, μακριά από τον ήλιο τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, χρήση αντηλιακού υψηλού δείκτη προστασίας, πολλά υγρά και φρούτα, μικρά, ελαφριά και συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της μέρας και συχνά δροσερά ντους.
Να αποφεύγεται η υπερβολική χρήση αλκοόλ, η έντονη σωματική άσκηση σε εκτεθειμένους στον ήλιο χώρους και το μπάνιο μετά από γεύμα.
Με ενδιαφέρει πολύ το θέμα που άνοιξες.
Κοίτα, στον κόσμο όπως είπα έχουν μπερδευτεί δυο αλήθειες. Από την μια η ντετερμινιστική, αυτή των φυσικών νόμων, από την άλλη η εσωτερική της ελεύθερης βούλησης και των ονείρων της ψυχής(Δεν θα αναρωτηθώ εδώ γιατί και αν κάποιος μας έχει φυλακίσει για κακό σκοπό).
Οπότε καταλαβαίνεις αν έχουν αναμειχθεί αυτές οι αλήθειες, πολύ εύκολα μπορεί να πέσουμε σε πλάνη και να ταυτιστούμε με την βιτρίνα της ψυχής που είναι η σάρκα. Έτσι κι αλλιώς στην καθημερινή ζωή συγκρατούμε περισσότερο πρόσωπα/μορφές παρά το εσωτερικό τους είναι.
Πως να αποφοιτήσεις από τα επίγεια λοιπόν. Θα ήθελα να μάθω τρόπους με τους οποίους μπορώ να αφήσω την σάρκα και να πετάξω ελεύθερα ως ψυχή, να νιώσω δηλαδή την πλήρη αποδέσμευση. Να μην χρειάζομαι ούτε εγκέφαλο, ούτε καρδιά, ούτε οξυγόνο, ούτε φαγητό, ούτε νερό.
Από την άλλη δεν θέλω να αποδεσμευτώ για πάντα, διότι δυστυχώς όπως γνωρίζεις έχουμε πίσω συγγενικά πρόσωπα και υποχρεώσεις. Θέλω δηλαδή να κάνω τεστ όπως κάνουνε οι σαμάνοι.
Βασικά δεν ξέρω αν θα μπω σε νέο όχημα(μια άλλη σάρκα με πιο λεπτή φύση) και θα αντιλαμβάνομαι διαφορετικά τον κόσμο, αλλά θα προτιμούσα την εμπειρία μιας πλήρης αποδέσμευσης. Να μην είμαι δηλαδή σε κανένα όχημα, να είμαι στην απόλυτη απεξάρτητη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι επιζητώ την ανυπαρξία και τον νιχιλισμό, θέλω την πλήρη αίσθηση και συνείδηση ότι είμαι ψυχή έξω από σώματα λεπτότερα ή πιο χοντρά.
Ότι και αν γνωρίζεις λοιπόν, πολύ ευχαριστώς να το ακούσω.
Από την άλλη όμως με προβληματίζει αυτή η σχέση φυσικών νόμων και σκέψεων, γιατί πιστεύω ότι οι φυσικοί νόμοι αντιτίθονται στην ελεύθερη σκέψη και την περιορίζουν.
Επίσης δημιουργούνε ψευδαισθήσεις και τον φόβο της απώλειας. Ο άνθρωπος εκείνος που έχει ταυτιστεί πολύ με το σώμα, φοβάται ότι με τον θάνατο θα πάψει η ύπαρξή του.
Ένας παλιοεβρ.. ψυχοθεραπευτής είπε κάτι το οποίο ακούσια προδίδει το λάθος του υλισμού του, "αν τα άτομα και τα μόρια δεν νοιάζονται που διαλύονται/αποσυντίθονται γιατί να νοιαστούμε εμείς(δηλαδή τα άτομα και τα μόρια)"?
Μα νοιαζόμαστε επειδή δεν είμαστε απλά τα μόρια!!! Το ότι νοιαζόμαστε σημαίνει ότι είμαστε κάτι διαφορετικό από αυτή την ύλη που υπακούει τυφλά σε φυσικούς/χημικούς νόμους χωρίς αντιρρήσεις.
quote:...για δώσε ένα παράδειγμα.
Από την άλλη όμως με προβληματίζει αυτή η σχέση φυσικών νόμων και σκέψεων, γιατί πιστεύω ότι οι φυσικοί νόμοι αντιτίθονται στην ελεύθερη σκέψη και την περιορίζουν.
quote:quote:...για δώσε ένα παράδειγμα.
Εννοούσα την φαντασία.
Από την μια είναι χρήσιμοι για τον κόσμο οι νόμοι, από την άλλη όμως σε κλειδώνουν μέσα σε αυτόν.