ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- yes yes yes (Matrix Reloaded) - - Κινηματογράφος -

- yes yes yes (Matrix Reloaded) - - Κινηματογράφος -

Warface57 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
hrismigΜέλος
07/10/2003, 11:30:17

Γεια σας φίλοι μου.
Δυστυχώς τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο...
φίλε Schwabe δεν ήθελα να επεκταθώ για να μην φανώ απότομος απέναντί σου, αλλά με λύπη μου (και μετά από τόσα πολλά μηνύματα που έχουμε ανταλλάξει) διακρίνω ότι το μόνο που επιθυμείς είναι να ενισχύεις τα ανθελλινικά σου πιστεύω με οιανδήποτε τρόπο.
Λες λοιπόν:

quote:

κάποιοι άλλοι (π.χ. οι γνωστοί προλαλήσαντες) απλά τα μασάνε, αποφεύγουνε τις ξεκάθαρες απαντήσεις και καταφεύγουνε στα γνωστά πνευματικά δεκανίκια.

Πότε θυμάσαι να με ρώτησες κάτι και να μην πήρες απάντηση; Το ότι εσύ εθελοτυφλείς με το να μην σε ενδιαφέρει η απάντηση που σου δίνω γιατί δεν δύνασαι να την εννοήσεις είναι προσωπικό σου πρόβλημα...

Επίσης απέφυγα σκόπιμα κάποιες απαντήσεις για να μην σε προσβάλω...π.χ. σε αμέσως προηγούμενο μήνυμά σου καταφέρεσαι ενάντια στον Ιησού με ένα καταφανέστατο ΨΕΜΑ, το οποίο σου απαντήθηκε με μεγάλη επιείκια από τον ΑΙΟΝ! Θα μπορούσα να το χειριστώ όπως εσύ ουρλιάζοντας "ΡΕ ΨΕΥΤΗ!" και τέτοια...
Ζήτα και καμμιά συγνώμη κάπου - κάπου. Η έπαρσή σου δεν είναι όμορφη για την καρδιά σου...ας είναι...

φίλε Tyaneas,
προτίμησε από το να "δηλώνεις" να ρωτάς. Νομίζω ότι αυτό που κάνουμε εδώ δεν είναι να πείσουμε ο ένας τον άλλον για την ορθότητα των απόψεών του αλλά να παρατηρήσουμε καλύτερα τις σκέψεις μας, να ανταλλάξουμε απόψεις και μέσα από όλα αυτά να πάρουμε και μία μερική γνώση...
Πως θα πάρεις κάτι απ'όλα αυτά όταν κάνεις επίθεση;
Να σου απαντήσω λοιπόν σε αυτά που λες αλλά...ΠΡΙΝ βιαστείς να απαντήσεις αφουγκράσου τις σκέψεις μου και ΡΩΤΑ ΜΕ για ότι δεν κατάλαβες...έτσι θα γνωρισθούμε καλύτερα...
Λές λοιπόν:

quote:

Eλεος!!!
Μηπως να κανεις ενα κοπο να διαβασεις ξανα την Παλαια και την Καινη Διαθηκη ...

Να την διαβάσουμε μαζί λοιπόν να δούμε τι λέει...

Στη συνομιλία του Κάιν με το Θεό,ακούμε τον Κάιν να λέγει στό Χριστό: “Ει εκβάλεις με σήμερον από προσώπου της γής και από προσώπου σου κρυβήσομαι, και έσομαι στένων και τρέμων επί της γής, και έσται πάς ο ευρίσκων με, αποκτενεί με. Και είπεν αυτώ Κύριος ο Θεός^ ουχ ούτως, πάς ο αποκτείνας Κάιν επτά εκδικούμενα παραλύσει. Και έθετο Κύριος ο Θεός σημείον τω Κάιν του μη ανελείν αυτόν πάντα τον ευρίσκοντα αυτόν”.
Ο Χριστός δίνει στον Κάιν “σημείον”, ώστε όποιος τον βρεί να μήν τον σκοτώσει (Γεν. δ΄ 14-15).

Η αντωνυμία “πάς” χρησιμοποιείται αποκλειστικά γιά πρόσωπα, δηλαδή γιά ανθρώπους, ουδέποτε γιά ζώα. Επομένως, ο Κάιν κινδύνευε από άλλους ανθρώπους. Δεν υπήρχαν πάνω στη γή μόνον αυτός και οι γονείς του, αλλά και άλλοι άνθρωποι.

Αλλο θέμα είναι η γυναίκα του Κάιν. Ποιά ήταν αυτή; Αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο Κάιν παντρεύτηκε κάποια αδελφή του ξεχνούν ότι ο Αδάμ και η Εύα δεν απέκτησαν άλλα παιδιά μετά τό θάνατο του Αβελ, παρά μόνον αφού πέρασαν διακόσια τριάντα χρόνια.
"Έγνω δε Αδάμ Εύαν την γυναίκα αυτού, και συλλαβούσα έτεκεν υιόν, και επωνόμαστε το όνομα αυτού Σήθ, λέγουσα^ εξανέστησε γάρ μοι ο Θεός σπέρμα έτερον αντί Αβελ όν απέκτεινε Κάιν... έζησε δε Αδάμ τριάκοντα και διακόσια έτη, και εγένησε κατά την ιδέαν αυτού και κατά την εικόνα αυτού και επωνώμασε το όνομα αυτού Σήθ. Εγένοντο δε αι ημέραι του Αδάμ, άς έζησε μετά το γεννήσαι αυτόν τον Σήθ, έτη επτακόσια, και εγέννησεν υιούς και θυγατέρας” (Γεν. δ΄ 25 25, ε΄ 3).
Οι θυγατέρες λοιπόν του Αδάμ και της Εύας αναφέρονται μόνο μετά τη γέννηση του Σήθ.
Δεν περίμενε, βέβαια, ο Κάιν διακόσια τριάντα χρόνια γιά να παντρευτεί. Εξ’ άλλου η Γένεση αναφέρει τη γυναίκα του Κάιν αμέσως μετά τη συνομιλία που είχε ο Κάιν με το Χριστό και το σφράγισμά του με το σημείο του σταυρού (Γεν. δ΄ 17).
Ας αφήσουμε ότι αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο Κάιν παντρεύτηκε κάποια αδελφή του αποδέχονται σαν κάτι φυσικό την αιμομιξία.

Αμέσως μετά τη γέννηση του πρώτου του παιδιού ο Κάιν οικοδόμησε μια ολόκληρη πόλη.
"Και έγνω Κάιν την γυναίκα αυτού, και συλλαβούσα έτεκε τον Ενώχ. Και ήν οικοδομών πόλιν και επωνόμασε την πόλιν επί τω ονόματι του υιού αυτού, Ενώχ" (Γεν. δ΄ 17).
Γιά ποιούς κατασκευάζει ο Κάιν μια ολόκληρη πόλη; Γιά την τριμελή οικογένειά του; Ποιά ήταν η γυναίκα του Ενώχ;

Ο Κάιν ήταν γεωργός και ο Αβελ ποιμήν προβάτων. Στους άμεσους απογόνους του Κάιν βρίσκουμε κτηνοτρόφους, τον εφευρέτη του ψαλτηρίου και της κιθάρας, σιδηρουργούς, όπως ο Θόβελ, που "ήν σφυροκόπος χαλκεύς χαλκού και σιδήρου" (Γεν. δ΄ 22).
Όλα αυτά πρίν αποκτήσουν ο Αδάμ και η Εύα τον τρίτο τους γυιό, τον Σήθ. Είμαστε, δηλαδή, στη σχετικά πρόσφατη γιά την ανθρωπότητα εποχή του σιδήρου, ενώ ακόμη ο Αδάμ και η Εύα ζούν.
Έξω από τον Παράδεισο λοιπόν δεν ζούσαν μόνο ζώα και φυτά, αλλά και πλήθη ανθρώπων! Εν τούτοις, η Αγία Γραφή μας αφήνει σαφώς να εννοήσουμε την πραγματικότητα αυτή, αρκεί να προσέξουμε λίγο μελετώντας την!
Παρακάτω λες:

quote:
εγω αν και δεν εχω αποσπαστει πληρως απο τον χριστινισμο,

Αυτό αφήνεις να εννοηθεί ότι το είπα εγώ, πράγμα που ποτέ δεν είπα. Φυσικά και έχω ασπασθεί τον Χριστιανισμό.
Μετά "ρωτάς":

quote:

μιας και γουσταρεις κειμενακια για μεταφρασε μου τι ακριβως λεει εδω,με την ησυχια σου δεν βιαζομαι.
Και οποιος αλλος θελει δεκτη η παρεμβαση.

Κατ' αρχήν όταν στην γραφή λέει "θέλει" δεν εννοεί το "θέλω ένα σουβλάκι" που λέμε εμείς, εννοεί ότι θα επιτραπεί μία τέτοια κατάσταση για λόγους που εμείς δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε!
Επίσης όταν βάζεις ένα κείμενο να φροντίζεις πρώτα να το έχεις διαβάσει όλο και μετά να το βάζεις όπως το διάβασες και όχι "κομμένο"! Λέει λοιπόν ΑΚΡΙΒΩΣ παρακάτω:
15 Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΘΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΜΕ ΛΙΘΟΥΣ ΣΦΕΝΔΟΝΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΠΙΕΙ ΚΑΙ ΘΟΡΥΒΗΣΕΙ ΩΣ ΑΠΟ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΜΠΛΗΣΘΗ ΩΣ ΦΙΑΛΗ ΚΑΙ ΩΣ ΑΙ ΓΩΝΙΑΙ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟΥ
16 ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΑΥΤΩΝ ΘΕΛΕΙ ΣΩΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΝ ΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙΝΗ ΩΣ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΩΣ ΛΙΘΟΙ ΔΙΑΔΗΜΑΤΟΣ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΥΨΩΘΗ ΕΠΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΑΥΤΟΥ
17 ΔΙΟΤΙ ΠΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΘΟΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΗ Η ΩΡΑΙΟΤΗΣ ΑΥΤΟΥ Ο ΣΙΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΜΕΙ ΕΥΘΥΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΑΝΙΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΕΥΚΟΣ ΤΑΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥΣ

Το κατάλαβες τώρα; Μη δημιουργείς λοιπόν ψευδεσθήσεις στον κόσμο.
Αν δω ότι συμφωνείς στην αμοιβαία ανταλλαγή απόψεων με κόσμιο τρόπο θα σου λύσω όσες απορίες θέλεις. Αν δω όμως ότι παίζεις το παιχνίδι του Schwabe και των άλλων εχθρών της Ελλάδας (και δη της Αρχαίας Ελλάδας) τότε φίλε μου το μόνο που θα μάθεις είναι το που σε οδηγεί ο εγωϊσμός!

TyaneasΜέλος
07/10/2003, 13:24:41
Αν και δεν ειμαι δικηγορος του Schwabe πιστευω οτι δεν βγαζει κανενα ανθεληνισμο αντιθετα οπως και εγω απεχθανετε τον Χριστιανισμο γιατι εχει δημιουργησει τεραστια προβληματα στην εξελιξη του Ελληνισμου.Αυτο hrismig δεν λεγετε ανθελληνισμος αλλα αγωνια για το μελλον της πατριδας μου.

Ο καθενας βεβαια το βλεπει απο την πλευρα του και αυτο γιατι εγω τους Χριστιανους τους θεωρω αδερφια μου γιατι πανω απο ολα ειναι Ελληνες οπως και τους Μουσουλμανους της Θρακης αντιθετα η Εκκλησια εμας δεν μας θεωρει αδερφια της γιατι γι αυτην αδερφια νοουνται μονο οι Χριστιανοι,ολοι οι υπολοιποι ειμαστε εχθροι της,ξεχναει ομως οτι βρισκετε στην πατριδα μου και πανω απο ολα θα επρεπε να υπερασπιζετε αυτην.
Μεγαλο θεμα αλλα ας το αφησουμε τωρα.

quote:
Χριστός δίνει στον Κάιν “σημείον”, ώστε όποιος τον βρεί να μήν τον σκοτώσει (Γεν. δ΄ 14-15).

Συμφωνω απολυτα μαζι σου,αλλα που στην ευχη βρεθηκανε ολοι αυτοι οι ανθρωποι οταν συμφωνα με την Π.Διαθηκη και την γεννεση δεν υπηρξανε ποτε.Ξαφνικα δηλαδη ισως απο λαθος του συγραφεα ομολογειτε οτι υπηρχουν και αλλοι ανθρωποι ενω ποιο πριν δεν εχουμε ακουσει πουθενα γι αυτους.Δηλαδη οταν ο θεος εφτιαχνε τον Αδαμ και την Ευα ηδη υπηρχανε ανθρωποι στην γη?

quote:
Γιά ποιούς κατασκευάζει ο Κάιν μια ολόκληρη πόλη;

Το ερωτημα ειναι που εχει βρει την τεχνογνωσια ο Καιν για να το κανει αυτο?Συμφωνα παντα με τη γεννεση ο Αδαμ και η Ευα εκδιωχθηκαν απο τον παραδεισο χωρις καποιος να τους εχει μιλησει για πολεοδομια ουτε να εχουνε εκπαιδευτει για να εχουνε τετοια τεχνογνωσια.

quote:
Παρακάτω λες:

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
εγω αν και δεν εχω αποσπαστει πληρως απο τον χριστινισμο,
--------------------------------------------------------------------------------

Αυτό αφήνεις να εννοηθεί ότι το είπα εγώ, πράγμα που ποτέ δεν είπα. Φυσικά και έχω ασπασθεί τον Χριστιανισμό.

Αυτο δεν πηγαινε για σενα αλλα για τον Cylight.
Και τα λογια αυτα ητανε του Cylight,σου φαινετε απο τα λογια μου να εχω ασπαστει εστω και μερικως τον Χριστιανισμο??

quote:
ΕΞΗΓΕΙΡΑ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΣΟΥ ΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ

Νομιζω οτι ειναι σαφεστατο το νοημα.Αν δεν κανω λαθος αυτα ειναι λογια του θεου ο οποιος θες να μου πεις οτι παρακατω ειναι ψυχοπονος και θελει να σωσει και εμας??
Αν δεις καλυτερα εχω βαλει 3 παραγραφους ενω θα μπορουσα να εχω πεταξει μονο το συγκεκριμενο κομματι μεσα,τωρα αν εσυ την απαντηση σου στην ερωτηση μου την βρισκεις σε αλλες 3 παραγραφους πιο κατω δεν μπορω να το γνωριζω για να τις βαλω και αυτες.

quote:
Αν δω όμως ότι παίζεις το παιχνίδι του Schwabe και των άλλων εχθρών της Ελλάδας (και δη της Αρχαίας Ελλάδας) τότε φίλε μου το μόνο που θα μάθεις είναι το που σε οδηγεί ο εγωϊσμός!

Δεν περιμενω απο εσενα να με κρινεις και ο εγωσιμος μου ειναι αυτος που με οδηγησε στον να ξεφυγω απο το μαντρι που ειμουνα κλεισμενος μεχρι τα 17 μου.Τωρα το ποιος ειναι ο εχθρος της Ελλαδος αυτο αστο να το κρινει η ιστορια η οποια μεχρι σημερα εχει δωσει την απαντηση της αλλα ο καθενας την διαβαζει οπως θελει.

"Πιστευω μοναχα οτι παρουσιαζετε με τροπο πειστικο στην σκεψη μου"

AIONΜέλος
07/10/2003, 13:37:07
quote:
Συμφωνω απολυτα μαζι σου,αλλα που στην ευχη βρεθηκανε ολοι αυτοι οι ανθρωποι οταν συμφωνα με την Π.Διαθηκη και την γεννεση δεν υπηρξανε ποτε.Ξαφνικα δηλαδη ισως απο λαθος του συγραφεα ομολογειτε οτι υπηρχουν και αλλοι ανθρωποι ενω ποιο πριν δεν εχουμε ακουσει πουθενα γι αυτους.Δηλαδη οταν ο θεος εφτιαχνε τον Αδαμ και την Ευα ηδη υπηρχανε ανθρωποι στην γη?

Νομιζω οτι ειναι σαφεστατο το νοημα.Αν δεν κανω λαθος αυτα ειναι λογια του θεου ο οποιος θες να μου πεις οτι παρακατω ειναι ψυχοπονος και θελει να σωσει και εμας??
Αν δεις καλυτερα εχω βαλει 3 παραγραφους ενω θα μπορουσα να εχω πεταξει μονο το συγκεκριμενο κομματι μεσα,τωρα αν εσυ την απαντηση σου στην ερωτηση μου την βρισκεις σε αλλες 3 παραγραφους πιο κατω δεν μπορω να το γνωριζω για να τις βαλω και αυτες.

Δηλαδή υπάρχει κάτι "λογικό" όπως το θές "να παρουσιάζεται με τρόπο πειστικό στη σκέψη σου" στο οτι ο Δίας είπε στην Πύρρα και τον Δευκαλίωνα να πετάνε πέτρες για να φτιάξουν ανθρώπους ?
Αν ψάχνεις με την λογική να βρείς τον Θεό έχω την εντύπωση απο την εμπειρία μου οτι θα δυσκολευτείς πολύ , γιατι ή λογική έχει την τάση να διαχωρίζει...
Μήπως το κλειδί είναι στο να ενώνουμε τα πράγματα ?
Μήπως η παράδοση είναι μία αλλά αποδόθηκε σύμφωνα με τις ανάγκες των λαών ?

TyaneasΜέλος
07/10/2003, 16:11:54
quote:
Δηλαδή υπάρχει κάτι "λογικό" όπως το θές "να παρουσιάζεται με τρόπο πειστικό στη σκέψη σου" στο οτι ο Δίας είπε στην Πύρρα και τον Δευκαλίωνα να πετάνε πέτρες για να φτιάξουν ανθρώπους ?

Σου ειπα εγω κατι τετοιο???

Εαν το πιστευα αυτο θα ειχα φορεσει μανδυα και θα ημουνα πανω στον Ολυμπο να προσευχομαι.
Μελεταω τις Ελληνικες γραφες γιατι πιστευω οτι εκει μεσα κατω απο τις γραμμες βρισκετε ολη η φιλοσοφια και η τεχνογνωσια του κοσμου,χωρις να πιστευω σε θεους και δαιμονες.
Αυτο ειναι και το λαθος οσον μελετανε αντοιστιχες γραφες αλλων θρησκειων γιατι τις μελετανε φανατισμενα και με κλειστα τα ματια γιατι πιστευουνε σε αυτον τον θεο που αναφερουνε οι γραφες,οποτε ειναι και δυσκολο να τον αμφισβητησουνε.

"Πιστευω μοναχα οτι παρουσιαζετε με τροπο πειστικο στην σκεψη μου"

08/10/2003, 01:16:56
hrismig

μόνοι σας τα λέτε, μόνοι σας χαίρεστε!
Συνηθισμένο φαινόμενο θα έλεγα στους κόλπους της ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑΣ. Αν σας κάνει βέβαια να αισθάνεστε ωραία το παραλήρημα σας, ας είναι. Μην περιμένετε όμως να το χάψει και ο ΕΛΛΗΝΑΣ. Ο Έλληνας όχι του μαντριού που εξυμνείτε, αλλά της ΘΕΟΜΑΧΙΑΣ.

Όσο για την προσβολή (?) που δεν μου έκανες, θα σε παρακαλέσω ΘΕΡΜΑ στο μέλλον να το κάνεις! Τέτοιου είδους «προσβολές» μετά χαράς. ΤΙΜΗ ΜΟΥ φίλτατε.

Το ότι σου είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να κατανοήσεις την απλή πραγματικότητα ενός ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ (..εσείς ακόμη το λέτε Π.Δ.) είναι αντιληπτό. Το ότι σου είναι ΠΕΤΡΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ η ανάγνωση ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ καθώς και ΜΕΘΟΔΩΝ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΝ (να μην ξεχάσω: με…..Θεϊκή εντολή!) είναι επίσης προφανές.

Το ότι τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ (από τα ΓΑΜΑΛΑ) και όχι τον ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ (πού έχεις και στο κεφάλι σου) Τζεσουά τον προορίζανε για Βασιλιά της Ιουδαίας καθώς και των περιοχών του Φίλιππου, σου είναι επίσης αδύνατον να το κατανοήσεις.

Εάν βέβαια μελετήσεις το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ (ανακαλύφθηκε στις αρχές του αιώνα μας), θα ανακαλύψεις ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ την ξεκάθαρη πρόθεση του Τιβέριου να ανακηρύξει τον Ιησού από τα Γάμαλα ΗΓΕΜΟΝΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΗΡΩΔΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, τετράρχη δηλαδή της Γωλανίτιδας, Τραχωνίτιδας, Βατανίας και Πανιάδας.

Θα ανακαλύψεις δηλαδή ότι οι μυστικοί κώδικες επικοινωνίας των μυημένων του κινήματος κάθε άλλο παρά….Θεϊκές εντολές ήτανε! Θα ανακαλύψεις ότι ο γιος του Ιούδα από τα Γάμαλα (που επίσης σταυρώθηκε για τους ίδιους λόγους…) έκανε αγώνα απλά για να ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ, και όχι για να εγκλωβίζεσαι εσύ σε «εσωτερικές» και «αλληγορικές» ερμηνείες!

Επομένως, αφήστε στην άκρη τις….μεταφυσικές ερμηνείες που λέγε λέγε τις πιστέψατε ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ. Αρκετά υπέφερε τούτος ο τόπος από τα Ιουδαϊκά φερέφωνα του μεσσιανισμού και της αποχαύνωσης.

AIONΜέλος
08/10/2003, 08:52:04
άκου ζβαμπε... αν πιστεύεις οτι,
η "επι του όρους ομιλία"
η παραβολή του καλού σαμαρείτη
το περιστατικό με τη μοιχαλίδα
η παραβολή των ταλάντων
το περιστατικό του ναού
η ένοια της θυσίας μέσα απο την σταύρωση
το "ου γαρ οίδασιν τι ποιούσιν"

είναι πράγματα που θα αποχαυνώσουν τον κόσμο ως διδασκαλίες τότε λυπάμαι αλλά δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε...

AIONΜέλος
08/10/2003, 08:55:25
quote:
Σου ειπα εγω κατι τετοιο???

Εαν το πιστευα αυτο θα ειχα φορεσει μανδυα και θα ημουνα πανω στον Ολυμπο να προσευχομαι.

χεχε... Τυαννέα γνωρίζεις έστω και μια διδασκαλία του πραγματικού Τυαννέα ή σου φάνηκε "φαντεζί" το όνομα και το πήρες ?

08/10/2003, 09:48:52
ΑΙΟΝ, θα σου απαντήσω ολοκληρωμένα, αλλά μέχρι τότε για υπενθύμισε μου ΠΟΙΟ είναι το περιστατικό στο ναό που λές?

Βλέπεις, μελετάμε απο διαφορετικές "σχολές"...

AIONΜέλος
08/10/2003, 09:52:48
το περιστατικό που αναποδογύρισε τα "μαγαζάκια"...

hrismigΜέλος
08/10/2003, 11:29:36

φίλε Tyaneas,
Διακρίνω με μεγάλη μου χαρά ότι στέκεσε στην εχθρότητα της κατάστασης που έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι της "εκκλησίας" και όχι στην εναντίωσή σου απέναντι στον άνθρωπο! (έστω και χριστιανός). Μπράβο για το καινούργιο πρόσωπο που δείχνεις.
Τώρα να πάμε λίγο στα επιμέρους...λες:

quote:

Αν και δεν ειμαι δικηγορος του Schwabe πιστευω οτι δεν βγαζει κανενα ανθεληνισμο αντιθετα οπως και εγω απεχθανετε τον Χριστιανισμο γιατι εχει δημιουργησει τεραστια προβληματα στην εξελιξη του Ελληνισμου.

Εδώ να επισημάνω δύο πραγματάκια.
1) Σε ότι αφορά στον φίλο Schwabe βέβαια και βγάζει ανθελινισμό εφ' όσον "στέκεται" υπερασπιζόμενος την Εβραϊκή θέση (ενάντια στον Χριστιανισμό) και όχι την Αρχαία Ελληνική από όπου ξενίνησε ο Χριστιανισμός σαν βάση. Επίσης πρόσεξε στα λεγόμενά του ότι είναι ενάντια σε όλο το κομμάτι του Χριστιανισμού και όχι μόνο στην Παλαιά Διαθήκη (που πάλι λάθος θα έκανε γιατί και αυτής οι βάσεις από την Αρχαία Ελλάδα ξεκίνησαν) ή την Καινή Διαθήκη (για να μην φαίνεται πόσο εβραιόφιλος είναι) ή στην εκκλησία και στην ανθρώπινη εφαρμογή της.
Φυσικά όλα αυτά είναι προσωπικές απόψεις. Καλά κάνεις και δεν τις δέχεσαι αλλά κράτα και μία πισινή γιατί κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί το πραγματικό του πρόσωπο και κάπως (?) θα φανερωθεί σε ποιά ομάδα ανήκει και πιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί.

2) Κατ' αρχήν να απεχθάνεσαι όποια ενέργεια δεν σου "κολάει" καλά...καθ' όλα θεμιτό. Να μην απεχθάνεσαι όμως ποτέ τους ανθρώπους που κάνουν λάθος ενέργειες. Σκέψου απλά ότι και εμείς κάνουμε συνέχεια λάθη. Δεν είναι καλό την ψυχική μας αρρώστια να την βγάζουμε στον συνάνθρωπό μας.
Τώρα το ότι είσαι ενάντια στον Χριστιανισμό. Πες μου ΜΙΑ μόνο ΜΙΑ ομάδα ανθρώπων σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας που τα κάνανε όλα ΣΩΣΤΑ! Σκέψου τι σου λέω. Παντού υπάρχουν λάθη, μη τα εναπωθέτεις στην θρησκεία. Η όποια ιδεολογία από μόνη της είναι απαθής. Αυτοί που της δίνουν υπόσταση είναι το "πρόβλημα". Όταν καταφέρεις να το δεις αυτό, θα δεις επίσης ότι μέσα στο ίδιο club που κατηγορείς δεν υπάρχουν μόνο "αυτοί" αλλά υπάρχουν και οι "άλλοι"!
Λες παρακάτω:

quote:

...αντιθετα η Εκκλησια εμας δεν μας θεωρει αδερφια της γιατι γι αυτην αδερφια νοουνται μονο οι Χριστιανοι,ολοι οι υπολοιποι ειμαστε εχθροι της,

Πάλι προτρέχεις. Εκκλησία φίλε μου είναι το "σώμα του Χριστού". Πότε και που είδες να εναντιώνεται ο Χριστός στον άνθρωπο; Αλλά ακόμα και εάν το τοποθετείς στην ιεραρχία της θρησκείας - με τα άπειρα λάθη που λέγαμε - φάνηκε κατά καιρούς ενάντια σε αρκετούς ανθρώπους (π.χ. Άγιος Νεκτάριος, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης...για να μην νομίζεις ότι κάνει "εσκεμένα" λάθη, κ.λ.π.)αλλά η σημερινή της θέση θα έλεγα ότι ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ στέκεται - όσο μπορεί βέβαια - σχετικά καλά. Πριν νευριάσεις σκέψου μία άλλη θρησκεία που στέκεται καλύτερα...

λες επίσης...
quote:
...που στην ευχη βρεθηκανε ολοι αυτοι οι ανθρωποι οταν συμφωνα με την Π.Διαθηκη και την γεννεση δεν υπηρξανε ποτε.Ξαφνικα δηλαδη ισως απο λαθος του συγραφεα ομολογειτε οτι υπηρχουν και αλλοι ανθρωποι ενω ποιο πριν δεν εχουμε ακουσει πουθενα γι αυτους.Δηλαδη οταν ο θεος εφτιαχνε τον Αδαμ και την Ευα ηδη υπηρχανε ανθρωποι στην γη?
Ναι! Αυτό είπα και αυτό λέει η Γραφή! Το ότι δεν το δειδαχθήκαμε ποτέ ή το ότι το παραφράσανε είναι ένα άλλο θέμα φίλε μου λίαν μεγάλο. Γι' αυτό ο Ιησούς είπε: Ερευνάτε τας γραφάς! Αρκεί να θέλεις να μάθεις και Εκείνος πάντα θα σε βοηθάει.

quote:
χωρις καποιος να τους εχει μιλησει για πολεοδομια ουτε να εχουνε εκπαιδευτει για να εχουνε τετοια τεχνογνωσια.

Ακριβώς! Άρα; Απλά τότε ο "άνθρωπος" έγινε ΑΝΘΡΩΠΟΣ (εκτός εισαγωγικών). Ποιά η διαφορά; Εμφύσησε ΠΝΕΥΜΑ στον Αδάμ! Τότε ο άνθρωπος απέκτησε "πρόσωπο!". Θα μπορούσα να εμβαθύνω και σε αυτό αλλά χρειάζομαι πολύ χώρο και φοβάμαι ότι θα σε κουράσω. Πάντως καταλαβαίνεις ότι τότε ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ!

quote:

Αν δεν κανω λαθος αυτα ειναι λογια του θεου ο οποιος θες να μου πεις οτι παρακατω ειναι ψυχοπονος και θελει να σωσει και εμας??
Εμ;;; Ο Θεός είναι απαθής. Δεν "υποστηρίζει" κανέναν. Αν διαβάζεις τον λόγο του με αυτό τον τρόπο σε λίγο θα μου πεις ότι είναι και Ολυμπιακός! Ειδικά η Παλαιά Διαθήκη είναι ένα βιβλίο αλληγωρικό και δυσνόητο. Αν θες να την μελετήσεις πρέπει πρώτα να έχεις καλή οπτική ματιά και όχι το στυλ "κάτσε να δεις τι βλακείες θα ανακαλύψω". Πρόκειτε για ένα απόκρυφο βιβλίο του οποίου αν γνωρίζαμε όλες του τις προεκτάσεις τότε θα στρεφόμασταν ΒΙΑΙΑ στον Θεό. Γι' αυτό και η προσεκτική του αποκάλυψη σε πνευματικούς ανθρώπους που είναι έτοιμοι να την δεχθούνε.

quote:

Δεν περιμενω απο εσενα να με κρινεις και ο εγωσιμος μου ειναι αυτος που με οδηγησε στον να ξεφυγω απο το μαντρι που ειμουνα κλεισμενος μεχρι τα 17 μου.

Ούτε σε έκρινα ποτέ, ούτε μπορώ να το κάνω, ούτε ΘΕΛΩ να το κάνω ΠΟΤΕ!
Σε ότι αφορά το "μαντρί" από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι ΔΕΝ ΕΙΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΜΕΣΑ! Όπότε δεν φοβάσαι και το σφάξιμο! Άσε εμένα να ΕΛΠΙΖΩ σ' αυτό!

08/10/2003, 15:45:17
hrismig!

σε λίγο θα μου κολλήσετε και κανένα ρόλο απο.......X-Files!!!!!!

Καλά τα γλωσσολογικά εφευρύματα που σκαρφίζεστε αλλά ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΩΝΟΥΝΕ.

Το γνωστό παραμύθι: ΟΛΑ τα περί Χριστολογίας ξεκίνησαν αλλά και πορεύονται με βάση την Ελληνική σοφία.

Το μόνο που αληθεύει είναι ότι ΑΠΛΑ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΔΩΣΟΥΝΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ. Όλα τα άλλα είναι ετσιθελικές ερμηνείες.

ΚΥΡΙΟΙ ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ! Αφήστε στην ησυχία τους Εβραίους και τα παραμύθια τους, και δείτε κατάματα την πραγματικότητα. ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ "ΧΡΙΣΤΟΣ" ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ. ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ. ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ! Δείτε τα άθλια αποτελέσματα των τελευταίων 17 αιώνων και μετά μιλήστε για "Θεούς" και πράσινα άλογα.

Σε λίγο θα δείτε και τον Οσαρσήφ να ξεκινάει απο.....τούς Θεούς του Ολύμπου! Βρέ για δές τι παθαίνει ο ανθρωπος όταν ΠΡΕΠΕΙ να εξηγήσει ΤΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ....

hrismigΜέλος
08/10/2003, 16:31:13

Δεν μου εξήγησες όμως φίλε μου (εσύ που πιστεύεις σε ότι πιάνεις και σε "τίποτε άλλο") μήπως είναι πλαστή και η επιστολή του τότε έπαρχου Πουβλίου Λεντούλου;

TyaneasΜέλος
08/10/2003, 22:19:49
Hrismig

quote:
Επίσης πρόσεξε στα λεγόμενά του ότι είναι ενάντια σε όλο το κομμάτι του Χριστιανισμού και όχι μόνο στην Παλαιά Διαθήκη (που πάλι λάθος θα έκανε γιατί και αυτής οι βάσεις από την Αρχαία Ελλάδα ξεκίνησαν) ή την Καινή Διαθήκη (για να μην φαίνεται πόσο εβραιόφιλος είναι) ή στην εκκλησία και στην ανθρώπινη εφαρμογή της.

Ως προς εμενα δεν ειμαι εναντια στον Χριστιανισμο σε ολο του το κομματι αλλα ακομα και σε αυτα που συμφωνο ξερω οτι ειναι κλεμενα απο την Αρχαια Ελλαδα και αυτο με εξοργιζει ακομα περισσοτερο.

quote:
Τώρα το ότι είσαι ενάντια στον Χριστιανισμό. Πες μου ΜΙΑ μόνο ΜΙΑ ομάδα ανθρώπων σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας που τα κάνανε όλα ΣΩΣΤΑ!

Τοτε φιλε μου γιατι εξομολογησαι σε αυτους?Υποτιθετε οτι ειναι εναρετοι και σωστοι,εχουν θειο χαρισμα ας πουμε και αυτο τους δινει την δυνατοτητα να αφαιρουνε τις αμαρτιες απο πανω σου.Ειναι ενας αγωγος συνδεσης με τον θεο.Εαν ο αγωγος δεν ειναι καλος τοτε και η μεταφορα δεν γινετε καλα η δεν γινετε καθολου,εαν ομως βλεπεις οτι ο αγωγος συνεχιζει να μεταφερει σημαινει οτι ο μηχανικος που τον κατασκευασε τον θεωρει αψογο και ικανο να συνεχισει να κανει την δουελια του.
Με καταλαβαινεις τι σου λεω??
Ακομη οταν καποιο μετα απο αιωνες συμφωνα με τις διαδικασιες που τηρει η εκκλησια ανακυρησονται Αγιοι και καποιοι ανθρωποι επιβαιβεωνουνε οτι ειδανε θαυματα απο αυτους τοτε υπαρχει σε αυτους ποσοστο λαθους?Εαν θες μπορω να σου δωσω παραδειγματα πολλων Αγιων που χλευασανε το χωμα που πατας(Ελλαδα),αφορισανε τους προγονους σου και γενικα στην ζωη τους δεν ητανε εναρετοι.Εαν εβλεπα φιλε μου οτι ολοι αυτοι οχι μονο δεν ανακυρησονται Αγιοι αλλα δεν ελιωνε με τιποτα το σωμα τους να εισαι σιγουρος οτι ισως και να την εβλεπα διαφορετικα με τον Χριστιανισμο.
Σου μιλαω οσο πιο ειλικρινα μπορω οτι ακομα και ο Ιησους να ειναι θεος η ανωτερη δυναμη,εαν επιβραβευει σαν Αγιους ατομα τα οποια χλευσανε τους προγονους μου,ουτε κατα διανοι δεν προκειτε να τον ασπαστω ακομα και αν φτασω σε αυτο που λετε Δευτερα Παρουσια.
Πρωτα ειμαι Ελληνας και μετα πιστευω σε καποια θρησκεια και αυτο κολλαει και στα παρακατω λογια σου.

quote:
η σημερινή της θέση θα έλεγα ότι ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ στέκεται - όσο μπορεί βέβαια - σχετικά καλά. Πριν νευριάσεις σκέψου μία άλλη θρησκεία που στέκεται καλύτερα...

Να σου πω ενα απλο παραδειγμα.
Εαν ενας Αλβανος απο αθεος η Μουσουλμανος γινει Χ.Ο αυτοματα εννοειτε ως αδερφος των Ελληνων.Εαν ειναι αθεος η Μουσουλμανος και εχει μεγαλωσει στην Ελλαδα,ομως ειναι υπερηφανος που ειναι Ελληνας με καταγωγη Αλβανικη τοτε δεν θεωρειτε αδερφος μας κατα την Εκκλησια αλλα Αλβανος.Και φερνω το παραδειγμα των Αλβανων γιατι ειναι γνωστο σε ολους.Το ιδιο ισχυει και για τις αλλες φυλες.Οι Σερβοι ειναι αδερφια μας ας πουμε επειδη ειναι Ορθοδοξοι αλλα δεν εχει σημασια που το θεμα με τα Σκοπια εχει ξεκινησει απο αυτους επι Τιτο το 1940 ουτε το οτι εχουν αναγνωρισει τα Σκοπια με το ονομα Μακεδονια.Εαν θελει η Εκκλησια να λεγετε Ελλαδικη Εκλησια και να κυρητει στους ναους τις οτι ειναι η προστασια της Ελλαδος και οτι εμας τους Ελληνες μας ενωνει η Ορθοδοξια τοτε ας αλλαξει τακτικη στις αποφασεις της.

quote:
Ναι! Αυτό είπα και αυτό λέει η Γραφή! Το ότι δεν το δειδαχθήκαμε ποτέ ή το ότι το παραφράσανε είναι ένα άλλο θέμα φίλε μου λίαν μεγάλο. Γι' αυτό ο Ιησούς είπε: Ερευνάτε τας γραφάς! Αρκεί να θέλεις να μάθεις και Εκείνος πάντα θα σε βοηθάει.

Το να ειναι λαθος του συγραφεα το αποκλειουμε δηλαδη???
Αρα αυτο σημαινει αν το αποδεχεσε οτι ο Αδαμ και η Ευα δεν ειναι πρωτοπλαστοι!
Το "Πιστευε,και μη ερευνα" το ξεχναμε???
Και μην μου μεταθεσεις το κομμα γιατι αυτα τα περι λαθους θεσης του κομματος ξεκινησανε οταν αρχισε η κατακραυγη για αυτην εκριβως την εντολη του θεου.

quote:
Απλά τότε ο "άνθρωπος" έγινε ΑΝΘΡΩΠΟΣ (εκτός εισαγωγικών). Ποιά η διαφορά; Εμφύσησε ΠΝΕΥΜΑ στον Αδάμ!

Προτιμω σαν Ελληνας να πιστευω οτι ειχανε το μυαλο μου οι προγονοι μου και ανακλαυψανε μονοι τους την πολεοδομια και δεν τους φυσηξε κανενας Διας τις γνωσεις.

quote:
Ειδικά η Παλαιά Διαθήκη είναι ένα βιβλίο αλληγωρικό και δυσνόητο.

Για ποιους?Προτιμω να διαβασω την κοσμογονια του Ησιοδου που την θεωρω κατα πολυ ανωτερη της Π.Διαθηκης.Αλλωστε η Π.Διαθηκη μιλαει μονο για Εβραιους λες και στον κοσμο αυτων μονο αυτοι υπαρχουν,αλλα ξεχασα ειναι εκλεκτος λαος.

quote:
Ο Θεός είναι απαθής. Δεν "υποστηρίζει" κανέναν.

Μην το πεις αυτο σε κανενα παππα γιατι θα σε κυνηγαει.Ο θεος ειναι προστατης των Ελληνων παντα μας βοηθησε στην ιστορια.Το "Εν τουτο νικα" τι ητανε?Δεν ητανε σαφης παρεμβαση του θεου?Το ανοιγμα της ερυθρας θαλλασας(μυθος για εμενα) δεν ειναι παρεμβαση?

quote:
Σε ότι αφορά το "μαντρί" από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι ΔΕΝ ΕΙΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΜΕΣΑ! Όπότε δεν φοβάσαι και το σφάξιμο! Άσε εμένα να ΕΛΠΙΖΩ σ' αυτό!

Μαλλον δεν διαβασες παλιοτερο μυνημα μου το οτι ειμαι ανηψιος ηγουμενης και οτι εχω μεγαλωσει και μερικα καλοκαιρια που η μανα μου δεν μπορουσε να με κρατησει λογο δουλειας για πολλες ωρες σε μοναστηρι διπλα σε καλογριες που ανεξαρτητα απο τα πιστευω μου δεν εχω κανενα παραπονο απο αυτες,σαν παιδι τους με βλεπανε.Ισως να μην διαβασες οτι μεχρι τα 17 μου ειμουνα με κομποσχοινι στο χερι και πιστευα στο "Ορθοδοξια η θανατος".Ειμουνα μεσα στο μαντρι φιλε απλα μια φορα βρηκα την πορτα ανοιχτη και ρισκαρα να βγω.Πιστευω στο οτι εκανα το σωστο.

«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε

TyaneasΜέλος
08/10/2003, 22:22:01
quote:
μήπως είναι πλαστή και η επιστολή του τότε έπαρχου Πουβλίου Λεντούλου;

Ποσοι ιστορικοι της εποχης του αναφερουνε τον Ιησου???

«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε

nagualΜέλος
09/10/2003, 02:50:16
Φίλε Tyanea σε άλλο topic λες :
quote:
για εμενα ο Εοσφωρος συμφωνα με την Π.Διαθηκη καλο εκανε στον ανθρωπο και οχι κακο.

Μάλιστα...
Δηλαδή εσύ διαβάζοντας τα ιερά βιβλία των Χριστιανών έχεις καταλήξει στο να υπερασπίζεσαι τον Εωσφόρο και να μάχεσαι τον Χριστό !
Δισεκατομύρια Χριστιανοί έχουν περάσει από τον πλανήτη και έχουν καταλήξει στο αντίθετο συμπέρασμα...
Εχεις καταφέρει το ακατόρθωτο...
Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε...

Ρε παιδιά πως ξέρετε τόσα πράγματα γύρω από τον Χριστιανισμό και την βίβλο , γιατί εσείς τα παίζετε στα δάχτυλα τα εδάφια ...
Πότε τα διαβάσατε ; Διαβάσατε ολόκληρη την Βίβλο ή σας έχουν κάνει copy κάποια εδάφια και τα παρουσιάζεται ;
Και αν έχετε διαβάσει ολόκληρη την Βίβλο γιά ποιο σκοπό την διαβάσατε ;
Νομίζετε ότι την έχετε κατανοήσει ;
Δεν πήρατε τίποτε καλό από εκεί μέσα ;
Όλα αρνητικά τα είδατε ;
Έχετε τάξει τους εαυτούς σας στην καταπολέμηση του απεχθούς Χριστιανισμού ;
Εσύ Tyanea λες ότι προτιμάς να διαβάσεις την κοσμογονία (αν και δεν υπάρχει κοσμογονία αλλά θεόγονια του Ησίοδου ) παρά την Π. Διαθήκη αν και έχεις αναφέρει ότι δεν πιστεύεις σε θεούς και δαίμονες .
Αλλά και δεν βλέπω να γράφεις τίποτε από Ησίοδο . Όλα τα μηνύματα σου είναι κατά του Χριστιανισμού .
Ελα ευκαιρία να μου εξηγήσεις κάτι από Ησίοδο :
« Και τον ανίερο Μενοίτιο ο πανόπτης Δίας στο Έρεβος κάτω τον τίναξε χτυπώντας τον με καπνερό κεραυνό γιά την ανοσιότητα του και την υπεροπτική αντρειοσύνη του ».
Τι είναι το Έρεβος ; κάτι όπως κόλαση σα να λέμε ;
Ωχ , τι γίνεται έχουμε και εδώ τιμωρούς θεούς ; που χτυπούν την ανοσιότητα και την έπαρση ;

Στο «έργα και ημέραι» έχεις φτάσει ;
Ένα μικρό απόσπασμα ...
««να μην κάνεις την αυγή στον Δία σπονδή λαμπερό κρασί μ’άνιφτα χέρια ,ούτε στους άλλους αθανάτους ,γιατί δεν σε υπακούνε κι αποφτύνουν τις προσευχές σου .Να μην ουρείς ορθός στραμμένος απέναντι στον ήλιο .Σε λουτρό γυναίκας το σώμα του να μη λαμπρύνει ο άντρας ,γιατί πικρή με τον καιρό είναι και σ’αυτό τιμωρία .κλπ κλπ»
Αυτά σου αρέσει να διαβάζεις Tyanea ; δυσιδαιμονίες και θεοφοβίες;

Τι θέλω να πω με αυτά ;
Βλέπεις πόσο εύκολο είναι όταν διαβάζεις κάτι και είσαι αρνητικά προδιαθετειμένος να του βρεις ένα σωρό κουσούρια ;
Μόνο σε τέσσερεις γραμμές μπορώ να σου βρω εκατό .
Όλα τα ιερά και μη βιβλία που κυκλοφορούν μπορείς αν θέλεις να τα βγάλεις σκάρτα .

Και κάτι τελευταίο .

Είμαι Έλλην Χριστιανός Ορθόδοξος όπως και οι πρόγονοι μου τα τελευταία 1900 χρόνια .
Και έχω φτάσει να λέω ότι είμαι Έλλην και Χριστιανός Ορθόδοξος με πλήρη συνειδητότητα μετά από χρόνια αμφισβητήσεων και μελέτης .

Φιλικά

09/10/2003, 03:14:43
Εύγε Nagual...

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

beyondΜέλος
09/10/2003, 07:34:01
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΒΡΑΑΜ..