ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- yes yes yes (Matrix Reloaded) - - Κινηματογράφος -

- yes yes yes (Matrix Reloaded) - - Κινηματογράφος -

Warface57 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
planeΜέλος
11/05/2003, 16:04:35
quote:
ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝ ΟΤΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ,

Ποιός το είπε αυτό να του βάλω πιπέρι στο στόμα
Πλάκα κάνω φίλε Warface γνώμη σου και γνώμη μου.
Δέν θέλω να γράψω άλλο πάνω σ'αυτό το θέμα γιατί θα λέω κάτι εγώ, θα απαντάει άλλος με κάτι άλλο καί εμένα δέν μ'αρέση να την μπαίνω σε ανθρώπους που εκτιμώ (για όλους το λέω).

Κendo,Shaolin Do,Shorinji Kempo,Chung Moo Doe.Aσε Μάρα σ'έφαγα με τις λέξεις.

WarfaceΜέλος
21/05/2003, 23:30:12
ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΕΛΝΩ ΕΝΑ POST ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΡΕΣΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΦΟΥ ΜΩΛΙΣ ΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ, ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΣΚΙΣΕ... (ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ)... ΑΚΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ

25/05/2003, 15:58:04
Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η ! ! !
Ξεκίνησα να δω τη συνέχεια του Matrix με σκεπτικισμό, περιμένοντας ότι δεν θα υπάρξη καμία αλλαγή στο σενάριο, απλά μια συνέχειά του με ακόμη φοβερότερα εφφέ. Όμως η ταινία πραγματικά με άφησε άφωνο. Ομολογώ ότι δεν περίμενα τέτοια εμβάθυνση...και...άντε δε λέω περισσότερα γιατί κάποιοι δεν θα το έχουν δει...Ξέρεις τί εννοώ Warface...Σε κάποιους διαλόγους κυριολεκτικά χάνεται η μπάλα! Περιμένω πως και πως ευκαιρία να ξαναπάω στο σινεμά...διότι η δεύτερη φορά ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ!

WarfaceΜέλος
26/05/2003, 01:07:08
ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΦΙΛΕ. ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΩ ΣΕ CD Η DVD ME YΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΝΤΩΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΙΑΝΑ ΚΑΛΑ.

CronosΜέλος
26/05/2003, 11:59:34
Παιδιά καταπληκτική!!!

Φιλοσοφία, δυτικές και ανατολικές θρησκείες, εναέρια λακτίσματα,, κάπου διάβασα ότι πολλά σημεία παραπέμπουν στο σινεμά του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, τον Κάφκα, τον <<Νευρομάντη>>, την Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων για να μην μιλήσω για τις καμπαρτίνες και τα μαύρα γυαλιά που ήδη δημιούργησαν μια τάση στις πασαρέλες...

8.400 σινεμά σε όλο τοκ κόσμο την ημέρα της πρεμιέρας... ΤΊ άλλο να πω;;;;

Για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα έχουν εκδοθεί τα The Matrix and Philosophy: Welcome to the desert of the real και Taking the red pill: Science, Philosophy and religion in the Matrix αν και δεν ξέρω αν έχουν μεταφραστεί...

Οι υπόλοιποι ψάξτε λίγο το
www.explore.faith.org

Κάτι θα βρήτε

Φιλικά

εγώ ειμί το Φως του κόσμου

Edited by - Cronos on 26/05/2003 12:01:00

SyldorΝέο Μέλος
11/06/2003, 20:03:36
Η ταινία πιστεύω έκανε τόσο μεγάλο πάταγο λόγο σεναρίου. Μπορεί όντως να είχε πρωτοποριακά εφέ αλλά το σενάριο ήταν το δυνατό σημείο της αν και έχασε το Oscar στο σενάριο από το American Beauty(αν είναι δυνατόν όλο και χειρότερα τα Oscar τελευταία).

Όσον αφορά τον Νευρομάντη σαφώς υπήρχαν επιρροές από εκεί αλλά και από όλα τα έργα του Gibson αλλά μην ξεχνάς ότι ο άνθρωπος περιέγραψε το Internet πριν καν αυτό δημιουργηθεί.

Και η αγαπημένη μου ατάκα της ταινίας: There is no Spoon.

εν οίδα οτι ουδέν οίδα

Edited by - Syldor on 11/06/2003 20:08:22

CyLightΜέλος
06/10/2003, 15:04:50
χωρις να εχω παρει θεση, ουτε να γνςριζω αρκετα για να παρω θεση, βλεπω ειναι οτι ο nagual και ο Amin999 αναμασουν τα ιδια λογια του στιλ "πιστευε και μη, ερευνα...ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ", ο AION και ο hrismig κανουν ποστ απλα για να αποδειξουν το χιλιοειπωμενο "καλυτερα να μασας παρα να μιλας" και απο την αλλη οι Schwabe και Tyaneas να προσπαθουν να αποδειξουν αυτο που πιστευουν.

εγω αν και δεν εχω αποσπαστει πληρως απο τον χριστινισμο, βλεπω πιο λογικες τις σκεψεις και τα επιχειρηματα των Schwabe και Tyaneas.

hrismigΜέλος
06/10/2003, 15:19:08
quote:

εγω αν και δεν εχω αποσπαστει πληρως απο τον χριστινισμο, βλεπω πιο λογικες τις σκεψεις και τα επιχειρηματα των Schwabe και Tyaneas.

(το "πλήρως" μου άρεσε!)
Φίλε μου δεν βλέπεις ότι τα "επιχειρήματα" τους στηρίζονται στο ψέμα;

Μην ασπασθείς τίποτα. Απλά παρατήρησε σωστά! Ρώτα!...ρώτα συνέχεια και κάποια στιγμή θα νοιώσεις την αλήθεια...απλά μη βιάζεσαι!

CyLightΜέλος
06/10/2003, 15:27:45
δεν βιαζομαι καθολου, γι'αυτο το λογο διαβαζω περισσοτερο και μιλω λιγοτερο. αυτο που εγραψα ηταν απλα η γνωμη μου.

06/10/2003, 15:36:01
CyLight,

θα έλεγα, πολύ απλά, ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ.

Όταν δέν έχουνε άλλες σφαίρες (μεταφορικά μεν, πλήν όμως κάποτε και ουσιαστικά!) στο Ιουδαϊκό τους σεντούκι τους τότε το ρίχνουνε στο...εσωτερικό ΧΥ μήνυμα (που δέν βλέπουμε...) ή στο αλληγορικό περιεχόμενο. Τί άλλο να πούνε οι δυστυχείς.

Η πραγματικότητα είναι δυστυχώς τραγική. Τί να πεί κάποιος απολογητής του ΧΥ δόγματος όταν διαπιστώνει ότι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ? Σκληρό.

Με την ίδια "λογική" τους, ΟΛΑ τα δόγματα που υπάρχουν στον κόσμο, αλλά και αυτά που έπαψαν πια να υπάρχουν, λένε, πράττουν αλλά και αμύνονται με παρόμοια επιχειρήματα. Κατανοητή η θέση τους.

Κάποιοι έχουνε το θάρρος να πούνε και κάποιες αλήθειες, και κάποιοι άλλοι (π.χ. οι γνωστοί προλαλήσαντες) απλά τα μασάνε, αποφεύγουνε τις ξεκάθαρες απαντήσεις και καταφεύγουνε στα γνωστά πνευματικά δεκανίκια.

Ας είναι. Ο πανδαμάτορας χρόνος θα τους "ξυπνήσει".

AIONΜέλος
06/10/2003, 15:48:42
Ζβάμπε άμα κουράζεσαι τόσο εύκολα δεν κάνεις για έρευνα...

αλήθεια στο παρακάτω απόσπασμα ο Λουκάς δεν είναι με τους Εβραίους ?

quote:
31 ΚΑΤ ΕΚΕΙΝΗΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑΝ ΠΡΟΣΗΛΘΟΝ ΤΙΝΕΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΛΕΓΟΝΤΕΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΕΞΕΛΘΕ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΝ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΔΙΟΤΙ Ο ΗΡΩΔΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΕ ΘΑΝΑΤΩΣΗ
32 ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΑΓΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΠΑΤΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΩΠΕΚΑ ΤΑΥΤΗΝ ΙΔΟΥ ΕΚΒΑΛΛΩ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΝΩ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗΝ ΗΜΕΡΑΝ ΤΕΛΕΙΟΥΜΑΙ
33 ΠΛΗΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΕΞΗΣ ΗΜΕΡΑΝ ΝΑ ΥΠΑΓΩ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΝΑ ΑΠΟΛΕΣΘΗ ΕΞΩ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
34 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ Η ΦΟΝΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΑΣ ΚΑΙ ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΠΟΣΑΚΙΣ ΗΘΕΛΗΣΑ ΝΑ ΣΥΝΑΞΩ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΣΟΥ ΚΑΘ ΟΝ ΤΡΟΠΟΝ Η ΟΡΝΙΣ ΤΑ ΟΡΝΙΘΙΑ ΕΑΥΤΗΣ ΥΠΟ ΤΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΗΣΑΤΕ
35 ΙΔΟΥ ΣΑΣ ΑΦΙΝΕΤΑΙ Ο ΟΙΚΟΣ ΣΑΣ ΕΡΗΜΟΣ ΑΛΗΘΩΣ ΔΕ ΣΑΣ ΛΕΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΙΔΕΙ ΕΩΣΟΥ ΕΛΘΗ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΠΕΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΚΥΡΙΟΥ

αχ αυτός ο παλιο-Λουκάς... δεν ξέρει με ποιούς είναι μάλλον...

ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!!!!

06/10/2003, 16:46:20
ΑΙΟΝ!

Εσύ το βιολί σου! ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.

Θα πρέπει να ξεχωρίζεις τις σφήνες απο το σύνολο. Αυτό σου λέω. Όπου πήγανε κάποιοι γραφιάδες να ξεφύγουνε απο την ΣΑΠΙΑ Ιουδαϊκή μήτρα....τους έφαγε η μαρμάγκα!

Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις ΤΟΝ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ?? Λίγο απ'εδώ, λίγο απ'εκεί ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. (πολύ συνομωσιολογία ε? Μεταξύ σοβαρού και αστείου...)

Ξύπνα κακομοίρη, γιατί με κάτι του συναφιού σου στην υπερδύναμη τους έχει μαγκώσει ο μεσαίωνας!

TyaneasΜέλος
06/10/2003, 17:37:15
Αιον το πνευματικο σου επιπεδο ειναι σαν τον ρασοφορων που πιστευεις και καποιους σαν και εσενα με ΤΟΣΟ μυαλο τους χρειαζετε πραγματικα το κατεστημενο για να συνεχισει να ασκει την εξουσια του.

quote:
Εσένα ειδικά θα σε "τηγανίσουμε" σε λάδι σόγιας...γιατι είσαι πολύ επικύνδυνος για το κατεστημένο μας και έχουμε φοβηθεί...

Θα ερθει εκεινη η ωρα.......που θα φοβηθειτε!

hrismig

quote:
Σωστό! Που βλέπεις το λάθος; Που λέει στη γραφή ότι οι πρωτόπλαστοι ήταν οι πρώτοι ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ άνθρωποι;

Eλεος!!!
Μηπως να κανεις ενα κοπο να διαβασεις ξανα την Παλαια και την Καινη Διαθηκη εαν το εχεις κανει ποτε φυσικα?Εαν ζουσα σε αλλο πλανητη και διαβαζα Π.Διαθηκη θα νομιζα οτι στον πλανητη Γη μεχρι τον ερχομο του Ιησου ζει μονο η φυλη των Εβραιων και ξαφνικα μετα τη γεννηση του εμφανιζονται καποιοι που λεγονται Ρωμαιοι,καποιοι Ελληνες και γενικα......εμφανιζονται ετσι ξαφνικα.

quote:
Ναι ρε παιδί μου...αυτό βλεπω και εγώ...ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ

Το μηπως και "ξυπνησω" σου ξεφυγε μαλλον.Αλλα μαλλον εισαι σε αιωνιο ληθαργο.

CyLight

quote:
εγω αν και δεν εχω αποσπαστει πληρως απο τον χριστινισμο,

Ξεκοψε οσο ειναι καιρος γιατι σε λιγα χρονια σε βλεπω σε καμμια πορεια με πανο "Ορθοδοξια η Θανατος".

"Πιστευω μοναχα οτι παρουσιαζετε με τροπο πειστικο στην σκεψη μου"

TyaneasΜέλος
06/10/2003, 17:46:30
Αιον μιας και γουσταρεις κειμενακια για μεταφρασε μου τι ακριβως λεει εδω,με την ησυχια σου δεν βιαζομαι.
Και οποιος αλλος θελει δεκτη η παρεμβαση.

12 ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΤΕ ΕΙΣ ΤΟ ΟΧΥΡΩΜΑ ΔΕΣΜΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΟΣ ΕΤΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΗΡΥΤΤΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙ ΔΙΠΛΑ ΕΙΣ ΣΕ
13 ΔΙΟΤΙ ΕΝΕΤΕΙΝΑ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΝ ΔΙ ΕΜΑΥΤΟΝ ΩΣ ΤΟΞΟΝ ΙΣΧΥΡΩΣ ΕΝΕΤΕΙΝΑ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ )ΕΞΗΓΕΙΡΑ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΣΟΥ ΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΑΜΟΝ ΩΣ ΡΟΜΦΑΙΑΝ ΜΑΧΗΤΟΥ
14 ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΦΑΝΗ ΕΠ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΞΕΛΘΕΙ ΩΣ ΑΣΤΡΑΠΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΑΛΠΙΣΕΙ ΕΝ ΣΑΛΠΙΓΓΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΙΝΗΘΗ ΜΕ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
(Π.Διαθηκη,Προφητης Ζαχαριας,Κεφ9)

Για να δουμε θα βγουμε απο τον ληθαργο η θα βουλιαξουμε ακομα πιο μεσα?

thothΙδρυτικό Μέλος
06/10/2003, 17:53:22
quote:
Αιον το πνευματικο σου επιπεδο ειναι σαν τον ρασοφορων

(...)

Το μηπως και "ξυπνησω" σου ξεφυγε μαλλον.Αλλα μαλλον εισαι σε αιωνιο ληθαργο.

(...)

Ξεκοψε οσο ειναι καιρος γιατι σε λιγα χρονια σε βλεπω σε καμμια πορεια με πανο "Ορθοδοξια η Θανατος".

Tyanea, διακρίνω έναν πολύ επιθετικό τρόπο στο πως αναφέρεσαι στα υπόλοιπα μέλη και θα σε παρακαλέσω εάν θέλεις να προκαλέσεις την πειθώ και όχι να τσακωθείς να μην υποτιμάς τους συνομιλητές σου.

Είσαι νέο μέλος στην παρέα μας και θα ήταν καλό να ξεκινήσεις σωστά.

Προς όλους τώρα:
Είναι η πολλοστή φορά που πιάνουμε αυτό το ζήτημα και το βλέπω σε λίγες ημέρες να κλειδώνεται κι αυτό αν ξεκινάει έτσι.

Χρειάζεται ηρεμία από όλες τις πλευρές. Μιλάμε άνθρωποι προς ανθρώπους, στην ίδια πατρίδα, θα μπορούσαμε να είμαστε αδέλφια ή παλιοί φίλοι και να μην το γνωρίζαμε.

Γιατί τόσο φανατισμός στην υποστήριξη δογμάτων;

Εγώ θα το πω ακόμα μια φορά. Έχω δει εθνικούς και χριστιανούς και "σάπιους" και καλούς και έχω την βάσιμη υποψία ότι ο χαρακτήρας τους και η ηθική τους ήταν αποτέλεσμα της δικής τους βούλησης και ψυχής και όχι ένα μηχανικό αποτέλεσμα των δογμάτων τους.

Δείτε πρώτα τον άνθρωπο πριν δείτε τι δόγμα πρεσβεύει.

Και εντέλει πείτε μου, αν ο τρόπος που αλληλοχαρακτηρίζεστε, δεν είναι αποτέλεσμα φανατισμού, εεε, τι στο διάολο είναι τότε ο φανατισμός;;;

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

AIONΜέλος
06/10/2003, 18:30:41
Θώθ εγώ δεν χαρακτήρισα και δεν σχολίασα κανέναν στο τοπικ αυτό , μη με βάζεις στο ίδιο τσουβάλι...
Αυτό με το τηγάνισμα το είπα με χιουμοριστική διάθεση...αλλά που!!

AIONΜέλος
06/10/2003, 18:35:07
quote:
ΕΞΗΓΕΙΡΑ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΣΟΥ ΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΑΜΟΝ ΩΣ ΡΟΜΦΑΙΑΝ ΜΑΧΗΤΟΥ

βασικά λέει ΕΞΕΓΗΡΩ...
Ωραία και τι θες να κάνω εγώ ? να πάω να βρώ τον Ιεζεκήλ,τον Ζαχαρία και τον Μαλαχία να τους βάλω χέρι ?
Τι θές να αποδείξεις με αυτό που λές ? Αυτά τα κάνανε γιατι η περιοχή που θέλαν να ζούνε ήτανε γεμάτοι απο Έλληνες και ελληνικό πολιτισμό... τουτέστιν στο εδάφιο που παραθέτεις έχουμε να κάνουμε με απλό εβραικό εθνικισμό...
ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ?

Είναι σαν να λές οτι επειδή ο εφιαλτης πρόδωσε τους Έλληνες ...όλοι οι Έλληνες είναι προδότες...
Έλα να μαζευτούμε λίγο , για τον Χριστό συζητάμε...

TyaneasΜέλος
07/10/2003, 00:31:30
Τhoth λαθος μου.

quote:
Εσένα ειδικά θα σε "τηγανίσουμε" σε λάδι σόγιας...γιατι είσαι πολύ επικύνδυνος για το κατεστημένο μας και έχουμε φοβηθεί...

AION τοτε η απαντηση μου και εμενα με χιουμοριστικη διαθεση ητανε.

Πολυ σωστη η μεταφραση που εκανες αλλα πως γινετε να ειναι γεματη η περιοχη με Ελληνες οταν τα ιερα βιβλια δεν τους αναφερουνε πουθενα?
Μην βγαζεις δικα σου συμπερασματα ΑΙΟΝ γιατι θα σε αφορισουνε οι παπαδες,γι'αυτους Ελληνες δεν υπηρξανε ποτε,μονο η Εβραικη φυλη,ολοι οι αλλοι φυτρωσαμε ξαφνικα.

Αλλα εγω θα σε ρωτησω και κατι αλλο ΑΙΟΝ.
Ο Ιησους μιλησε ποτε γι'αυτα που γραψανε οι προφητες του πριν απο αυτον?Διορθωσε σαν υιος θεου αυτον τον εθνικισμο τον Εβραιων και αυτο το μισος τους προς τους Ελληνες?Αν οχι αυτος εστω οι Αποστολοι του αναφερθηκανε ποτε σε αυτο?
Και τελος εχει ποτε τα π@@@@ια η ηγεσια της Εκκλησιας της ΕΛΛΑΔΟΣ να παψει να θεωρει αυτα τα βιβλια ιερα?Γιατι ο ορος ιερα οταν μεσα σε αυτα αναφερετε η χωρα μου το λιγοτερο που μπορει να θεωρηθει ειναι προσβολη.

Εδω κολλανε και τα λογια του Schwabe για

quote:
την χυδαία Ιουδαϊκή μήτρα που σας ακολουθεί σαν σκιά.

AIONΜέλος
07/10/2003, 09:36:50
Φίλε μου επειδή δεν με έχεις ξαναδιαβάσει δεν σε παρεξηγώ. Ισως εγώ να είμαι πολύ πιο αντίθετος με την κατεστημένη θρησκεία απ'ότι εσύ.

Ο Χριστός και τα ευαγγέλια βρίθουν απο αντιφαρισαιστική διάθεση και οι Φαρισαίοι ήταν ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ της εποχής, απο την άλλη όμως υπήρχαν και οι κοινότητες των Εσσαίων οι οποίοι ως γνωστόν δεν καταδεχόντουσαν να ασχοληθούν με την κατασκευή όπλων π.χ. ή με το εμπόριο!!! Ηταν αμιγώς ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ!
Γιαυτό και είναι μέγα ιστορικό λάθος να τσουβαλιάζονται έτσι οι Εβραίοι γιατι σκέψου μετά απο χρόνια να θέλει κάποιος να γράψει για τους Ελληνες και να πάρει σαν πηγή μόνο αυτά που λένε οι παπάδες σήμερα!!! Φρίκη δε θα είναι ? Αδικία δε θα είναι ?

Το μίσος των τότε Εβραίων όπως και άλλων λαών για τους Έλληνες είναι δεδομένο γιατι ο Ελληνικός πολιτισμός ήταν τόσο διάχυτος παντού που κόντευε να τους πνίξει. Αν έχεις ασχοληθεί θα ξέρεις οτι οι Εβραίοι αλλαξοπιστούσαν και ασπαζόντουσαν ομαδικά την ελληνική παιδεία με κύνδυνο στο τέλος να εξαφανιστούν.
Είναι σαν εμάς ας πούμε τώρα που την παλεύουμε να μην μας καταπιεί το Αμερικανικό μοντέλο. Εσύ δεν είσαι αντιαμερικανός ? Εγώ είμαι πάντως ...δεν μπορώ όμως να τσουβαλιάζω συλλήβδην όλους τους Αμερικανούς επειδή στην κυβέρνηση τους υπάρχει ένα Θρησκευτικο-οικονομικό κατεστημένο που θέλει να "πνίξει" τον κόσμο με τον καπιταλισμό του...Απο την μία υπάρχει ο bush απο την άλλη όμως υπάρχει και ο Michael Moore...
Η παλιά διαθήκη μετέφερε την εσωτερική-πνευματική παράδοση της εποχής (κληρονομημένη απο Αίγυπτο μεριά) αλλά ναί ,σίγουρα αποτελεί και το "σωτηριολογικό-εθνοσωστικό" βιβλίο μιας φυλής που πάλευε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και αναζητούσε το ηθικό στήριγμα για την δημιουργία μιας σωστής κοινωνίας.