- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Τελικά, τα φυτά αντιλαμβάνονται τα συναισθήματά μας, τις προθέσεις μας, επικοινωνούν μεταξύ τους και με άλλα ζωντανά όντα; Αναπτύσσονται καλύτερα με την κλασσική μουσική (και ειδικά με τον Μότσαρτ); Ξεραίνονται με την ροκ;

Το άρθρο, αναφέρεται στην 10ετή έρευνα δύο Αυστραλών, του κηπουρού Don Burke, και τoυ καθηγητή της Χημείας του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας Ben Selinger. Μεταξύ των άλλων επισημαίνουν τα εξής:
Τα φυτά φαίνεται να επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα χημικών σημάτων.
«Αν μια κάμπια, ή ένα κοάλα αρχίσουν να μασάνε τα φύλλα ενός φυτού, τότε αυτό απελευθερώνει μια χημική ουσία την οποία διοχετεύει στα φύλλα του σε μια προσπάθεια να αποκρούσει την επίθεση», αναφέρει ο Don Burke.
«Τα γειτονικά φυτά πολύ σύντομα θα αρχίσουν να παράγουν τις ίδιες χημικές ουσίες, προβλέποντας ότι πρόκειται να δεχθούν και αυτά επίθεση».
και αυτό όταν κινδυνεύουν από κάποιο έντομο
τα φυτά απελευθερώνουν χημικά συστατικά, που προσελκύουν συγκεκριμένα έντομα τα οποία θα τα προστατέψουν.
Ουσιαστικά καλούν το “ιππικό”, προσελκύοντας τα “καλά” έντομα που επιτίθενται σ' αυτά που τρώνε τα φυτά.
http://news.pathfinder.gr/periscopio/280605.html
Τελικά μιλάμε για νοημοσύνη των φυτών;
"Η γενετίστρια φυτών Barbara McClintock, η οποία κέρδισε πρόσφατα το βραβείο Νόμπελ, αποκαλεί τα κύτταρα των φυτών «σκεπτόμενα».
Το ερώτημα που βάζουν οι δύσπιστοι: Μπορεί μια απλή αντίδραση στο περιβάλλον να αξιολογηθεί σαν ενεργή και εθελούσια σκέψη;"
(από ένα άλλο σχετικό άρθρο "Φυτά με νοημοσύνη" http://www.blackstate.gr/plants/plants.htm)
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Κάθε ζωντανή μορφή ύπαρξης διαθέτει ψυχή. Τα ζώα, τα φυτά, ακόμα και τα... ορυκτά (σύμφωνα με τη θεωρία του δασκάλου του Καστανέντα, του Δον Χουάν, που τα ονομάζει «ανόργανα όντα»). Κάθε ψυχή διαθέτει τη δική της νοημοσύνη, ανάλογα στο επίπεδο το οποίο βρίσκεται.
Αγαπώ τα ζώα και τα φυτά και έχω, από μικρή, στενή επαφή μαζί τους (μεγάλωσα σε ένα σπίτι με μεγάλο κήπο, με δέντρα και λουλούδια). Τα φυτά, λόγω της σύστασής τους, δεν μπορούν να εξωτερικεύσουν φανερά τα συναισθήματά τους όπως τα ζώα. Έχω παρατηρήσει, όμως, ότι αντιδρούν στα εξωτερικά ερεθίσματα με πολλούς τρόπους. Θα σου δώσω κάποια παραδείγματα. Μου έκαναν δώρο μία όμορφη γλάστρα και την έβαλα στη θέση μίας άλλης (λόγω μεγέθους). Η άλλη γλάστρα μέσα σε μία μέρα κόντεψε να μαραθεί ! Την έβαλα, λοιπόν, στην παλιά της θέση και επανήλθε, αμέσως, κανονικά. Μία άλλη φορά, μία φίλη μου έφερε μία δική της γλάστρα για δώρο (επειδή δεν είχε χρόνο να αγοράσει μία καινούργια). Όσο και αν την περιποιήθηκα και την «καλωσόρισα», η γλάστρα μαράθηκε.. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό, γιατί με τα φυτά έχω πολύ καλή σχέση και γενικά... με «πάνε». Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το φυτό στενοχωρήθηκε τόσο πολύ από τον αποχωρισμό, που δεν είχε διάθεση για νέες... φιλίες.
Γενικά, σύμφωνα με πολλές παραδόσεις, τα ζώα και τα φυτά δίνουν θετική ενέργεια σε ένα σπίτι...

Φιλικά, η www.greekastrology.gr
Οι αυτοματες βιολογικες αντιδρασεις εδραιωμενες στην εξελικτικη πορεια αιωνων δε δειχνουν ακριβως νοημοσυνη.
Τα ανοργανα οντα του Καστανεντα δεν ειναι τα ορυκτα
edit: το ροκ δεν ειναι μουσικη. ![]()
![]()
Edited by - wolfowitz on 29/01/2006 16:24:09
quote:
wolfowitz
Τα ανοργανα οντα του Καστανεντα δεν ειναι τα ορυκτα
Κατά τη γνώμη σου, τι πιστεύεις ότι είναι ;

Κατά τη γνώμη σου, τι πιστεύεις ότι είναι ;
καλυτερα να ρωτησεις τα ιδια
αυτο θα σου απαντουσε και ο δον Χουαν
![]()
![]()
![]()
quote:
wolfowitzκαλυτερα να ρωτησεις τα ιδια
αυτο θα σου απαντουσε και ο δον Χουαν
![]()
Αν ήταν να ρωτήσω τα ίδια... θα με είχε «φάει» το μαύρο σκοτάδι !!!

Μαιτερλινκ - η νοημοσυνη των φυτων - εκδ. Χατζηνικολη
Μπαξτερ - οι μυστικες δυναμεις των φυτων - εκδ. δεν θυμαμαι και δεν βρισκω και το βιβλιο στην βιβλιοθηκη γμτ
ο Μπαξτερ, πρωην ανακριτης της σια, ηταν ο πρωτος που πειραματιστηκε με τα φυτα συνδεοντας τα με εναν ανιχνευτη ψευδους (απο αυτους που μετρουν τις ηλεκτρικες αλλαγες στο δερμα)
αρκετα απο τα πειραματα του ηταν αναλογα της εκπαιδευσης του - τρομαζε τα φυτα με διαφορους τροπους.
στην πορεια εμεινε καταπληκτος απο τον πλουτο των αντιδρασεων τους.
αντιδρουν στην βια και στον θανατο και των αλλων ειδων, οχι μονο φυτων!
αν και δεν διαθετουν νευρικο συστημα, τα φυτα εχουν νοημοσυνη - αρκει να μην τα κρινουμε με τα ανθρωπινα μετρα.
.
υπαρχει ενα πρωτοζωο, ενας μονοκυτταρος οργανισμος τυπου αμοιβαδας, που οταν οι συνθηκες επιβιωσης χειροτερεψουν ενωνεται με πολλα ομοια του ατομα και σχηματιζουν εναν οργανισμο που μοιαζει με ζελατινωδες σκουληκι και αρχιζει να μετακινειται.
οταν φτασει σε σημειο που θεωρει καταλληλο, τα ατομα αρχιζουν να φτιαχνουν ενα λεπτο ψηλο "μισχο" και τα τελευταια της κορυφης μεταλλασονται σε σπορια και εκτινασονται μακρυα.
οπως ειναι επομενο, τα ατομα αυτου του οργανισμου εξειδικευονται ως προς την εργασια τους και το συνολο αποδιδει χωρις να υπαρχει νευρικο συστημα.
.
οσο για την ροκ, τι "ροκ" τους εβαλαν να ακουσουν ρε παιδια? ![]()
χαρντ ροκ ή μεταλ?
γεγονος ειναι οτι τα φυτα αντιπαθουν τους οξεις μη αρμονικους ηχους.
την καλημερα μου!
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ,ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ/ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΦΥΤΑ "ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ" ΚΑΙ "ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ" ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟ. ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΞΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΑΦΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ,ΑΝ ΜΕ ΕΝΝΟΕΙΤΕ...
ΗΧΟΥΣ,ΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΟΝΕΙΤΑΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ..ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ..ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΕΡΑΥΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ? ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΡΜΟΝΙΚΟ..
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΟΡΤΙΑ,ΕΑΝ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΙΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΟΡΤΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΙΣΩΣ ΤΑ ΦΥΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ..
ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Κ.Λ.Π ΕΚΕΙ ΜΟΝΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ..
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

STOP BIRD FLU!
Πάντως θα συμφωνήσω με τον beyond (σχεδόν πάντα συμφωνούμε ε;!
) Για την μουσική δεν μπορώ και γω να το ξεκαθαρίσω (γιατί κλασσική και όχι ροκ ας πούμε) είναι λογικό αυτό που λέει ο Savaoth για την αρμονία (υπάρχουν πολλά κομμάτια ροκ αρμονικότατα) αλλά μάλλον παίζει ρόλο η ένταση. Ισως να τα "ταράζει" και δεν εννοώ συναισθηματικά.
Πάντως νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση τα φυτά (του ίδιου είδους υποθέτω κυρίως) να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους. Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερες επιστημονικές έρευνες και πού ξέρουμε; Μπορεί να βρεθούμε και μπροστά σε εκπλήξεις!
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Εχουν νοημοσύνη τα φυτά;
Νομίζω οτι η σωστή διατύπωση θα ήταν
"'Εχουν νοημοσύνη οι τηλεθεατές;"
Μαλιστά αν η ερώτηση διατυπωθεί έτσι η απάντηση στην πρώτη ερώτηση είναι προφανής ![]()
Αγγελος
Και μαλιστα ελεγε τοτε οτι σε αυτον τον τομεα ειχαν πολυ εξειδικευση οι Ρωσσοι.
Ελεγε ακομη οτι ειχαν εφaρμοσει την μουσικη σαν μεσον να αναπτυξουν τα σταρια πιο γρηγορα...
Με ειχε εντυπωσιασει που ειχε αναφερθει οτι σαν προτιμηση ειναι η κλασsικη μουσικη και ακολουθει η ROC μουσικη...
Τωρα ποιος ειναι αυτος ο ασχετος ...που !!!...ποτε ...!!!! δεν ξερω ....ειπε οτι η ROC δεν ειναι μουσικη....!!!
Τα φυτα βεβαια αισθανονται οχι βεβαια με την ιδια αντιδραση και ταχυτητα ..οπως ο ανθρωπος.
Αν αφησουμε την τεχνικη μερια ...και αν ασχοληθουμε ...με τον τομεα που ασχολουμαι ( υπνωση ...αναδρομες...κτλ ).
Μεσα απο εκει λοιπον εχω κανει καποιες ατομικες ερευνες...πανω σε φυτα...και μαλιστα το καλοκαιρι που περασε περισσοτερο.
Σαν " ακοη " σαν " αυτια " εχουν τα φυλλα τους ...ακουνε τους ηχους ...ακουμε τις ομιλιες ...τα πουλια...
Μαλιστα καποιο απο αυτα ...ζητησε νερο ...δεν του εφτανε το νερο ...και οταν εγω αρχιζα να το ποτιζω να το ευχαριστησω ..." μου ειπε " οχι τοσο πολυ θα με ξερανεις...!!!!
Αυτα ειχα να παραθεσω ...ελπιζω να εχετε και εσεις αυτια να ακουσετε ...και οχι να αρχισουν καποιοι να κοροιδευουν ...γιατι ...οχι μονο αυτια δεν εχουν....!!!! αλλα ουτε μια στοιχειωδη λογικη ...
Που σημαινει....!!! οτι ειναι χειροτεροι απο φυτα...η μαλλον κακως το ειπα ...τα φυτα ...κατι εχουν.....ισως πολυ περισσοτερα...που μπορουμε να μετρησουμε με οργανα...
Sunrise zero
"νοημοσύνη" της χλωρίδας.
http://aob.oxfordjournals.org/cgi/content/full/92/1/1
Αν θέλετε σε αυτή τη βάση συζητάμε.
Οι ανθρωπομορφικές αντιλήψεις για φυτά με κατανόηση (της ελληνικής γλώσσας)
με συναισθήματα (ανθρώπινα συναισθηματα) με μουσικές προτιμήσεις (ανθρώπινης
μουσικής) εκφράζουν απλά και μόνο τη μεγαλομανία μερικών που θέλουν να πιστεύουν
οτι ο κόσμος λειτουργεί με γνώμονα τον (ανθρώπινο) αφαλό τους.
Και αυτό εαν θέλετε το συζητάμε.
Αγγελος
Υ.Γ. Το ROC δεν είναι μουσική. Είναι μυθολογικό πλάσμα που μοιάζει με μεγάλο αετο (βλεπε Lord of the Rings). To ROCK είναι μουσική.
----------------------------------------------------------------------
Υ.Γ. Το ROC δεν είναι μουσική. Είναι μυθολογικό πλάσμα που μοιάζει με μεγάλο αετο (βλεπε Lord of the Rings). To ROCK είναι μουσική.
----------------------------------------------------------------------
Αν αναφερεσαι σε μενα που λογω ταχυτητος παραλειψα το ( K ) απο την λεξη ROC..(ROCK) ....ηταν αστοχος ο τροπος που το εθεσες...
Ειμαι κοντα στα 50 και γεννηθηκα μεσα στην Rock μουσικη...στο σπιτι μου ακουγεται μονο ROCK μουσικη ....και τα μηχανηματα μου ειναι μονο για ROCK παιξιμο !!!!!!!!!!!
Και οπως λεω αμα παιξουν τα μηχανηματα μου αλλη μουσικη θα καουν...
Και αν ακομη επιμενεις...οπως το εθεσες...σε προσκαλω να ακουσεις μουσικη στο σπιτι μου ...ποιοτητα αλλααααααααααααααααα και ενταση ....αρκει να αντεχεις τα πολλα db...να ακουσει ολο το σωμα σου το κυμα αυτο ...οχι μονο τα αυτια σου...!!!!!
ΣΕ ΚΑΛΥΨΑ ?????
Sunrise zero