- ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ"? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Αγαπητέ μου Γιάπετ, συνένοχο τον Χριστό,
στο ότι οι άνθρωποι κάνανε το αντίθετο απο ότι τους
δίδαξε... Άλλα δίδαξε κι άλλα κάνουμε...
Θεός που δεν πείθει, αγαπητέ, δεν είναι θεός, είναι μπαρούφα.
Δεν βλέπεις ότι είναι εντελώς ηλίθιο να "κατέβει" ο θεός στη γη και να μην καταφέρει να πείσει μια χούφτα τσομπάνηδες;;;
Δεν βλέπεις ότι χρειάστηκαν οι Παύλος και Κωνσταντίνος και σια, για να επιβάλλουν, με φωτιά και τσεκούρι, αυτό που "δίδαξε" ο θεός;;;
Ένας θεός που γελοιοποιήθηκε, που ταπεινώθηκε και που φοβήθηκε, δεν είναι, όχι μόνο θεός, αλλά ούτε επιτυχημένο καρτούν...
quote:
δεν διαβάζω ούτε Ρασιά, ούτε άλλα κατά παραγγελίαν προπαγανδιστικά
έντυπα. Λατρεύω τη γνώση και...
Ένας άνθρωπος που λατρεύει τη γνώση, διαβάζει τα πάντα. Και μετά κρίνει, αν διαθέτει κριτήριο και δεν αποκλείει αναγνώσματα, διότι έτσι χάνει τη σφαιρικότητα της ενημέρωσής του!
quote:
Γιατί
εγώμέχρι τώρα ήξερα ότι όλες είναι υλιστικές και γήινες..
Κάνω λάθος;
Η διαχρονική συσσώρευση περιουσίας και πλούτου, με διάφορα τεχνάσματα (θαύματα, ιερά λείψανα που δεν λειώνουν, "αγίους που χαλάνε παπούτσια απ' το... περπάτημα, εικόνες που δακρύζουν βυσσινάδα κλπ κλπ), συνιστά θρησκεία ΑΚΡΩΣ ΥΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΗΪΝΗ!!!
Κάνω λάθος, εγώ;;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
είναι μπαρούφα, φίλε μου Γιάπετ... Δυστυχώς ή ευτυχώς,
εδώ δεν γίνεται το άσπρο μαύρο....Εδώ μιλάμε για ανωτερότητα
και για πράξεις αλτρουισμού,του Χριστού, που οι θείσκοι που
υποστηρίζεις φίλε μου, ούτε να διανοηθούν μπορούσαν....
Δεν μπορείς να διαστρεβλώσεις την αλήθεια... Σε μια εποχή βίας,
όπου όλοι υπερασπίζονταν σύνορα απο επιδρομείς, εσύ
τον Μέγα Κωνσταντίνο, ξεχώρισες;
Καλά το άλλο το αμίμητο, με τον Παύλο... δεν μου λές επιδρομή με χιεροπέδες στα χέρια έκανε;
Γιατί, αν δεν θυμάσαι, φυλακισμένος ήτανε.. Ήταν προσφορά της
φυλακής οι επιδρομές σε "αθώους" παγανιστές;Είχε και έξτρα,
γκρέμισμα αρχαίων ναών;
Ειλικρινά επικοινωνεί ο εγκέφαλος σου με τον αφαλό σου;
Αν κρίνω απ' την ερώτησή σου
quote:
Ειλικρινά επικοινωνεί ο εγκέφαλος σου με τον αφαλό σου;
οφείλω να σε πληροφορήσω ότι σε πάρα πολλούς ανθρώπους ο εγκέφαλος επικοινωνεί και ελέγχει ολόκληρο το σώμα τους. Δεν θέλω να σε ταράξω δίνοντάς σου αυτήν την πληροφορία, ούτε να σκεφθείς ότι μειονεκτείς έναντι των υπολοίπων, κανείς δεν είναι τέλειος.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:Παιξε παραπερα δεν ειμαι χριστιανος αι να πεξεις με κανα χριστιανοπουλο :Pquote:
ZeusE
ολοι γνωριζουμαι το μισος τον εβραιων κατα των ΕλληνωνΠως το γνωρίζουμε;
Λουκάς
Chupa minha pica pichu
Chupa minha pica pinto
quote:(και συνεχίζει στο χειρόγραφο)Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογεννεί, φυτόν Ουράνιον και βλάστημα Θείον ηκριβωμένον. Λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην. Ο Χριστος μπορει να ηταν οτι Ηταν εσυ και οι Υπολοιποι χριστανοταλιμπανεζοι σας διαφευγει το γεγονος οτι το παραπανω εχει απαλειφθει ευγγελια. Από το Χειρόγραφο Ευσεβίου του Παμφίλου, Καισαρίας 265μ.Χ.(εκκλησιαστικού ιστορικού)
Αγαπητέ μου ZeusE, ειλικρινά προσπαθώ να βρώ
μια συνοχή των προτάσεων του μηνύματος σου, αλλά
αδυνατώ.. Μόνο ένα παραλήρημα αντιχριστιανισμού
και επιπόλαιας άποψης διακρίνω...
Ο Χριστός ήξερε ως Θεός το ότι ο χριστισνισμός θα διαδοθεί
από την εληνική γλώσσα και τον ελληνικό λαό και γι αυτό
είπε το "ελληλυθε η ώρα..."Τώρα το πώς αυτό εσύ το βγάζεις μεμπτό
δεν μπορώ να καταλάβω... Καλά ότι θέλει λέει ο καθένας;
Ανεκαλύφθη υπό του καθηγητού Ε.Πρόκου το 1974, ισοριοδιφώντας στις βιβλιοθήκες του Βατικανού ως επίτιμος καθηγητής ξένων Πανεπιστημίων.
Απο τα Ευαγγέλια έχουν απαλειφθεί οι δύο τελευταίες φράσεις...!!
Μετά από αυτό γίνεται προφανές για ποιο λόγο οι σκοταδιστές ανθέλληνες και λάτρεις του μεσαίωνα αφαίρεσαν τα παραπάνω χωρία..
(Δεν θα τους έδινε άλλοθι για την δαιμονοποίηση της λέξως ελλάς την δαιμονοποίηση της επιστήμης και την εξόντωση των ελλήνων. Με τις Υγειες σας.
Chupa minha pica pichu
Chupa minha pica pinto
quote:quote:(και συνεχίζει στο χειρόγραφο)Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογεννεί, φυτόν Ουράνιον και βλάστημα Θείον ηκριβωμένον. Λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην. Ο Χριστος μπορει να ηταν οτι Ηταν εσυ και οι Υπολοιποι χριστανοταλιμπανεζοι σας διαφευγει το γεγονος οτι το παραπανω εχει απαλειφθει απο τα ευγγελια. Από το Χειρόγραφο Ευσεβίου του Παμφίλου, Καισαρίας 265μ.Χ.(εκκλησιαστικού ιστορικού)
Αγαπητέ μου ZeusE, ειλικρινά προσπαθώ να βρώ
μια συνοχή των προτάσεων του μηνύματος σου, αλλά
αδυνατώ.. Μόνο ένα παραλήρημα αντιχριστιανισμού
και επιπόλαιας άποψης διακρίνω...
Ο Χριστός ήξερε ως Θεός το ότι ο χριστισνισμός θα διαδοθεί
από την εληνική γλώσσα και τον ελληνικό λαό και γι αυτό
είπε το "ελληλυθε η ώρα..."Τώρα το πώς αυτό εσύ το βγάζεις μεμπτό
δεν μπορώ να καταλάβω... Καλά ότι θέλει λέει ο καθένας;
Ανεκαλύφθη υπό του καθηγητού Ε.Πρόκου το 1974, ισοριοδιφώντας στις βιβλιοθήκες του Βατικανού ως επίτιμος καθηγητής ξένων Πανεπιστημίων.
Απο τα Ευαγγέλια έχουν απαλειφθεί οι δύο τελευταίες φράσεις...!!Μετά από αυτό γίνεται προφανές για ποιο λόγο οι σκοταδιστές ανθέλληνες και λάτρεις του μεσαίωνα αφαίρεσαν τα παραπάνω χωρία..
(Δεν θα τους έδινε άλλοθι για την δαιμονοποίηση της λέξως ελλάς την δαιμονοποίηση της επιστήμης και την εξόντωση των ελλήνων. Με τις Υγειες σας.
Chupa minha pica pichu
Chupa minha pica pinto
Chupa minha pica pichu
Chupa minha pica pinto
έλλειψη επιχειρημάτων και ψυχραιμίας...Αλλά εγώ δεν
σε παρεξηγώ, εδώ και καιρό...
Ωστόσο, το θεωρητικό μέρος, που λές,
αλλά και το πρακτικό, είναι σαφώς ανώτερα, απο ότι όποιας
άλλης θρησκείας. Κι αυτό γιατί έχει να κάνει με προορισμό
ανθρώπου κι όχι απλά την εδώ ζωή των παθών και πειρασμών
πνεύματος και σάρκας...
Βέβαια για σένα οπου βλέπεις τη ζωή ελεύθερα,
σαν πεδιο μαχών και ζωώδη ενεργειών, νέος ών, σου μοιάζει σπουδαίο...Έχεις καιρό ακόμη μπροστά σου για να σοβαρευτείς...
Φίλε ZeusE, απο την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα...
Δεν ξέρεις ότι μας μισούν οι εβραίοι;Γιατί ξέρεις τίποτε άλλο
εκτός απο την γραμμή Ρασιά; Ούτε τι γινεται εις βάρος της Ελλάδας
τόσα χρόνια θα βλέπεις...
Αυτά που γράφεις δείχνουν περισσότερο την σχέση χριστιανισμού
και Ελλάδας,εσύ το λές σαν αντίθετο;Το σκέφτηκες καλά;;
Δεν χρειάζεται να βάζεις δυο φορές το κείμενο σου, λάμπει
και με μια σαν όλα τα μαργαριτάρια...
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
ZeusE
ολοι γνωριζουμαι το μισος τον εβραιων κατα των Ελληνων
Πως το γνωρίζουμε;Λουκάς
Παιξε παραπερα δεν ειμαι χριστιανος αι να πεξεις με κανα χριστιανοπουλο :P
Απλά σε ξαναρωτώ πως είσαι σίγουρος ότι το γνωρίζουμε όλοι το μίσος των Εβραίων;
Λουκάς
quote:
Αγαπητέ μου Γιάπετ,βρίζοντας τον χριστιανισμό, δείχνεις
έλλειψη επιχειρημάτων και ψυχραιμίας...Αλλά εγώ δεν
σε παρεξηγώ, εδώ και καιρό...
Είναι πρόβλημα αντίληψης και έλλειψης ουσιαστικού αντίλογου, να θεωρείς την κατάδειξη των αντιφάσεων και των ανοησιών μιας θεωρίας, ως βρισιά.
Κι εγώ σε καταλαβαίνω, πάνω σ' αυτό...
quote:
Ωστόσο, το θεωρητικό μέρος, που λές,
αλλά και το πρακτικό, είναι σαφώς ανώτερα, απο ότι όποιας
άλλης θρησκείας.
Αν διευκρινίσουμε σε σχέση με τι, συμφωνώ.
Σε σχέση με το, παραμύθι είναι ότι θέλουμε λέμε, έχει απ' όλα και θεό που έγινε άνθρωπος και θεό που έκανε γιό και τον έστειλε στη γη και τι τράβηξε ο κακομοίρης για τους ανθρώπους και υποσχέσεις και κατάρες και αλληγορίες και... και...
Όσον αφορά στο πρακτικό της επιβολής κι εδώ έχει απ' όλα, έχει "διωγμούς" των πιστών που μόνο την αγάπη είχαν στο μυαλό τους, έχει δικιά τους ιστορία, έχει "θαύματα", έχει πολέμους, έχει αίμα, έχει "αγίους" φονιάδες, έχει πάνω απ' όλα ΚΟΝΟΜΑ.
Είναι σίγουρο ότι τόσα μαζεμένα, δεν είχε ποτέ άλλη θρησκεία.
quote:
Βέβαια για σένα οπου βλέπεις τη ζωή ελεύθερα,
σαν πεδιο μαχών και ζωώδη ενεργειών, νέος ών, σου μοιάζει σπουδαίο...Έχεις καιρό ακόμη μπροστά σου για να σοβαρευτείς...
Αν και δυσκολεύομαι αρκετές φορές, όπως σου έχω ξαναπεί, με τα Ελληνικά σου, εξ' αντιλήψεως βγάζω νόημα κι εδώ.
Είναι γεγονός ότι βράζει το αίμα μου ακόμη, όμως πού θα πάει θα μεγαλώσω κι εγώ και θα λογικευτώ...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
ότι το σύνολο ( πλην χριστισνισμού και θα εξηγήσω γιατί..)
των θρησκειών, έγιναν απο ανθρώπους για να τους χρησιμοποιούν
άνθρωποι...Αν έφτασες σε αυτό το σημείο, είναι καλό, γιατί έτσι θα πάψουν να σε κοροιδεύουν οι διάφοροι, λοξοί, που παρακολουθάς
σε θέματα θρησκευτικού ενδιαφέροντος... γύρνα στην αλήθεια...
Κατάδειξη αντιφάσεων η ειρωνία σου και οι βρισιές σου;Φίλε μου,
ούτε εσύ δεν τα πιστεύεις αυτά , γιατί τα λές;
Η ομορφια της θυσίας του Υιού του Θεού,είναι κάτι που απαιτεί λεπτά αισθήματα και οι άγριοι του Τιμποκτού, δεν τα διαθέτουν... .Γι΄αυτό οι άλλες ανθρώπινες και απλοικές θρησκείες, που έχουν εντυπωσιακά εφφέ, μάλλον σε ελκύουν περισσότερο...Όσο πιο απλός τόσο πιο
ευκολομεταχειριζόμενος....
Φίλε μου απλά χάνεις πολλά...Δεν ξέρεις τι ομορφιά υπάρχει σε ότι
έχει φτιάξει ο Θεός... Πρέπει να μπορείς να τα δεις όμως...