- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο2 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
κατι αλλο τι ειναι ο μυοδιεγερτής?γιατι ειπες οτι δεν πρεπει να λειπουν απο κανεναν?πιστευεις οτι ειναι καλο να κανεις μυικη μαζα βαζοντας αυτον τον μυοδιεγερτη?
quote:
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΩ,ΕΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.!!!
Φίλη μου φαίνεται τόσο δύσκολο αλλά είναι τόσο απλό..
Για να γίνω πιο κατανοητός δεν θα αναφερθώ στη δίαιτα και την διατροφή, αυτό είναι κάτι που το εχω κάνει και εχω γεμίσει 50 σελίδες υποδεικνύοντας τον σωστό τρόπο.
Θα αναφερθώ σε κάτι αλλο...
Ο σημερινός άνθρωπος διαφέρει κατά πολύ απο ενα αλλο είδος ανθρώπου που έζησε στο παρελθόν.
Εκείνος ήταν αναγκασμένος να τριγυρνά για την τροφή του να κυνηγά και να ζεί μέσα στη φύση. Ηταν προικισμένος ωστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής εκείνης.
Η Φύση καθόριζε για αυτόν τα πάντα και ήταν για αυτόν τα πάντα και ως τροφοσυλέκτης και κυνηγός άθελα του ο οργανισμός του έθετε σε λειτουργία διάφορους μηχανισμούς για να αμυνθεί και για να βρεί την τροφή του. Οι μηχανισμοί αυτοί φρόντιζαν αφενός να βρεί την τροφή του και να δράσει και αφετέρου φρόντιζαν να τον κρατούν σε μια καλή φυσική κατάσταση, διατηρώντας τη χημική του δομή σε μία ισορροπημένη κατάσταση.
Ζούσε ομως μέσα στην άγνοια αλλά Κάτι τον Καθοδηγούσε ωστε να φτάσει στον 21ο αιώνα.
Σήμερα ο άνθρωπος δεν μπορεί πλέον να ζήσει οπως τότε.
Ο σύγχρονος άνθρωπος χαρακτηρίζεται ως υπερνοήμων και αυτό τον οδήγησε να εφεύρει διάφορα ούτως ώστε να κάνει την ζωή του πιο άνετη και πιο ξεκούραστη.
Δεν ζεί πλέον στην άγνοια, γνωρίζει πως λειτουργεί και έτσι προσπαθεί να θέτει σε λειτουργία αυτούς τους αρχέγονους μηχανισμούς οχι για να βρεί την τροφή του, ούτε για να αμυνθεί αλλά μόνο για να μπορεί να διατηρεί τον οργανισμό του οπως ακριβώς κατασκευάστηκε.
Ως υπερνοήμων όν προσπαθεί να κατασκευάζει διάφορα μηχανήματα-ουσίες που να τού προσφέρουν το επιθυμητό αυτό αποτέλεσμα με λιγότερη κούραση και ασφάλεια. Τα μηχανήματα-ουσίες αυτά κατά καιρούς αποδεικνύονται οχι απλά αναποτελεσματικά αλλά και καταστροφικά.
Οι δύο τρόποι που ωφέλησαν ποτέ τον άνθρωπο ωστε να κρατεί τον μεταβολισμό του άθελα του, χωρίς εκείνος να επιδιώξει κάτι το συγκεκριμένο είναι δύο.
Το περπάτημα και η επαφή του με το νερό.
Ενα απο τα δύο ή και τα δύο, είναι κάτι που μπορεί να το κάνει κάθε ώρα κάθε στιγμή,κάθε μέρα.
Χωρίς κανένα απολύτως εφόδιο μπορεί να έρθει σε επαφή με το νερό, ενα στοιχείο της Φύσης που του είναι ιδιαίτερα γνώριμο και οικείο.
Οι δύο αυτές δράσεις του θα ενεργοποιήσουν τους αρχέγονους αυτούς μηχανισμούς και σύμφωνα με τις γνώσεις και τεχνικές τις οποίες κατέχει πλέον θα μπορέσει να εξελίξει προς όφελος του κατά τον καλύτερο τρόπο, ηθελημένα του πλέον και οχι αθελά του.
Δύο απο τις πιο καταστροφικές εφευρέσεις του ανθρώπου είναι το αυτοκίνητο και το segway...
Από το www.vita.gr
Λιβάνι: Κάνει… θαύματα σε 7 μέρες!
Από δοκιμές που πραγματοποίησαν αμερικανοί ερευνητές για την καταπολέμηση της αρθρίτιδας με συμπληρώματα λιβανιού, διαπίστωσαν ότι το πανάρχαιο φυτό διαθέτει πραγματικά θαυματουργές ιδιότητες ενάντια στη χρόνια πάθηση, οι οποίες μάλιστα γίνονται αισθητές σε μόλις επτά ημέρες.
Στη μελέτη, που ανήκει στους ειδικούς του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, συμμετείχαν συνολικά 70 άνδρες και γυναίκες με οστεοαρθρίτιδα στα γόνατα. Σε κάποιους από αυτούς οι επιστήμονες χορήγησαν κάψουλες από απόσταγμα λιβανιού σε δύο διαφορετικές δόσεις, ενώ σε κάποιους άλλους έδωσαν ψευδοφάρμακα.
Μετά την πάροδο επτά μόλις ημερών, διαπίστωσαν ότι όσοι λάμβαναν την υψηλότερη δόση εμφάνιζαν ήδη σημαντική βελτίωση. Κατά την ολοκλήρωση της θεραπείας, όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Arthritis Research & Therapy», οι ασθενείς που έπαιρναν λιβάνι δήλωσαν ότι ο πόνος και η δυσκαμψία είχε μειωθεί κατά 2/3.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι πρόκειται για ένα φυσικό τρόπο αντιμετώπισης της νόσου χωρίς παρενέργειες, σε αντίθεση με τις συμβατικές θεραπείες, με παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη φάρμακα, που χρησιμοποιούνται συνήθως κατά της αρθρίτιδας.
***Και για αρχή, μήπως θα ήταν καλό να αρχίσουμε, ιδιαίτερα όσοι πάσχουν από αρθρίτιδα, να πηγαίνουμε πιο συχνά στην εκκλησία, έτσι για να παίρνουμε τη δόση μας και δωρεάν κιόλας;;![]()
![]()
(εγώ, τουλάχιστον, από όσο μπορώ να ξέρω, προς το παρόν, δεν πάσχω από αρθρίτιδα).

quote:
***Και για αρχή, μήπως θα ήταν καλό να αρχίσουμε, ιδιαίτερα όσοι πάσχουν από αρθρίτιδα, να πηγαίνουμε πιο συχνά στην εκκλησία, έτσι για να παίρνουμε τη δόση μας και δωρεάν κιόλας;;
Αγαπητέ Ψηλέ, προσωπικά η μυρωδιά του λιβανιού με ενοχλεί σε μεγάλο βαθμό.
Όταν ήμουν παιδί και πήγαινα στην εκκλησία μου ερχόταν τάση λιποθυμίας όποτε έβγαινε ο παπάς και θυμιάτιζε και 1 - 2 φορές έπεσα τ' ανάσκελο. ![]()
Το ίδιο κόντεψα να πάθω κι όταν μια ψυχή παλιότερα με έτρεχε τον έρμο σε μεγάλο κατάστημα αλυσίδας καλλυντικών κι από τα πολλά αρώματα που πλανιώνταν στον αέρα μου γύρισε το μάτι ανάποδα... ![]()

In anticipation of my resurrection...
Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να βάψω κάπως τα μαλλιά μου με φυσικό τρόπο
Έχω αρχίσει κ βγάζω άσπρες τρίχες κυρίως στα πλάγια.
Έχω ψάξει για το henna plus αλλά δεν το έχω βρει
Κάτι έχω ακούσει για το χαμομήλι κ το δεντρολίβανο κ φασκόμηλο κάποιον συνδυασμό .
Μπορείς να μου πεις πως θα φτιάξω το σωστό σκεύασμα για να τα βάψω;;
Καστανός είμαι.
Ευχαριστώ
quote:
***Και για αρχή, μήπως θα ήταν καλό να αρχίσουμε, ιδιαίτερα όσοι πάσχουν από αρθρίτιδα, να πηγαίνουμε πιο συχνά στην εκκλησία, έτσι για να παίρνουμε τη δόση μας και δωρεάν κιόλας;;
Γειά σου φίλε μου ![]()
Οι εισπνοές απο το καιόμενο θυμίαμα ανακουφίζουν αυτούς που εχουν άσθμα ή λαρυγγίτιδες κλπ..![]()
Τώρα..αν και εχω κάνει σχετική αναφορά για το λιβάνι.. ας το ξανακάνω αξίζει τον κόπο.
Μπορείτε να διαβάσετε στο προηγούμενο τόπικ όχι μόνο τις θεραπευτικές του ιδιότητες αλλά και την ιστορία του στην αρχαία Βαβυλωνία, Περσία αλλά και την πολυτιμότητα του η οποία είναι συνδεδεμένη με τη γέννηση του Ιησού.
Πάρα πολύ γνωστό από τα πανάρχαια χρόνια ως Sallak στην Ινδία και ως Sallai Guggal στην Αγιουρβεδική θεραπευτική.
Η επιστημονική του ονομασία είναι boswellia serrata – glabra υπάρχουν αρκετά συγγενή είδη.
Ένα κόμμι που παράγεται από το δένδρο όπως ακριβώς το δικό μας ρετσίνι είναι το frankincense ή αλλιώς τα ``κιτρινωπά δάκρυα`` όπως τα ονόμαζαν τα πανάρχαια χρόνια.
Τα κιτρινωπά δάκρυα αυτά περιέχουν περισσότερο ρητίνες και συγκεκριμένα το boswellic acid – alibanoresin κατά 65% καθώς και υδατοδιαλυτές ρητίνες κατά 20%. Επίσης περιέχει 6% πτητικά έλαια και bassorin 6-8%
Ουσιαστικά το Boswellia έχει μακρόχρονη χρήση στην παραδοσιακή σε διάφορες φλεγμονώδεις παθήσεις. Η δράση του σύμφωνα με κλινικές μελέτες είναι εξίσου αποτελεσματική με τυποποιημένα φάρμακα όπως η Ketoprofen (benzoyl hydrotropic οξύ) στους περισσότερους τύπους αρθρίτιδας, χωρίς να εμφανίζει καθόλου τις αντίστοιχες παρενέργειες.
Για τις θεραπείες αυτές δεν χρησιμοποιείται ως θυμίαμα όπως αναφέρθηκε δια εισπνοής αλλά χρησιμοποιείται εκχύλισμα Boswellia οπου είναι ένας μη στεροειδής παράγοντας που ελαττώνει την δυσκαμψία και τον πόνο των αρθρώσεων, βελτιώνοντας την ελαστικότητα της άρθρωσης.
Υπάρχουν κλινικές ενδείξεις ότι η boswellia δρα ως αντιασθματικό φάρμακο, ότι και μπορεί να μειώσει τη συχνότητα των ασθματικών κρίσεων καθώς το Boswellic acid της ρητίνης εμποδίζει την σύνθεση των λευκοτριενίων, που συνδέονται με τα συμπτώματα του άσθματος.
Για όσους ενδιαφέρονται η δοσολογία για τις αρθρίτιδες είναι 210 - 240 mg boswellic acids 3 φορές ημερησίως ενώ για φλεγμονές αλλου παρόμοιου είδους 150 mg 3φορές ημερησίως είναι αρκετά.
Σε οσους θελήσουν να το χρησιμοποιήσουν εγώ προσωπικά συνιστώ να το χρησιμοποιήσουν μόνον στη μορφή τιτλοδοτημένου εκχυλίσματος και όχι ως σκόνη όπως συνήθως το χρησιμοποιούν. Η χρήση του είναι ασφαλής, δεν εχει παρενέργειες αλλά καλό θα είναι πέραν των δύο μηνών να μην χρησιμοποιείται.
Χρησιμοποιώ πάρα πολύ συχνά το boswellia και ως αιθέριο έλαιο αλλά και ως βάμμα για την παρασκευη αντιγηραντικών σκευασμάτων (λάδια-κρέμες κλπ).
quote:
Καλησπέρα
Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να βάψω κάπως τα μαλλιά μου με φυσικό τρόπο
Έχω αρχίσει κ βγάζω άσπρες τρίχες κυρίως στα πλάγια.
Έχω ψάξει για το henna plus αλλά δεν το έχω βρει
Κάτι έχω ακούσει για το χαμομήλι κ το δεντρολίβανο κ φασκόμηλο κάποιον συνδυασμό .
Μπορείς να μου πεις πως θα φτιάξω το σωστό σκεύασμα για να τα βάψω;;
Καστανός είμαι.
Φίλε μου γειά σου.
Το henna plus θα το βρείς στο κατάστημα Ηondos στην Ομόνοια ΜΟΝΟΝ.
Υπάρχει σε περισσόερες απο 15 αποχρώσεις. Απο διαφανές εως μαύρο.
Πρόκειται για ενα τζελ απο εκχύλισμα χέννας που εφαρμόζεται στα μαλλιά για 10 λεπτά περίπου.
Ανάλογα με το χρόνο που θα παραμείνει στα μαλλιά ανάλογο θα είναι και το αποτέλεσμα. Καλό θα είναι να διαλέξει κάποιος τη σωστή απόχρωση και να μην το αφήσει αρκετή ώρα για αρχή.
Η χρήση του είναι πάρα πολύ ασφαλής οχι απλά δεν βλάπτει την τρίχα αλλά την προστατεύει.
Μην περιμένετε θαύματα δεν εξαφανίζει τις άσπρες τρίχες απλά τους δίνει μια απόχρωση. Το καλό είναι οτι η απόχρωση αυτή ρυθμίζεται και εκτός του οτι ρυθμίζεται είναι και διακριτική. Δηλαδή με το χρόνο η αποχρώσεις αυτές ξεθωριάζουν και δεν εχει αυτή την αντιαισθητική παρενέργεια των σύγχρονων βαφών που σε εξαναγκάζουν να τα βάφεις συνεχώς.
Δεν δίνει ενα ομοιόμορφο χρώμα αλλά διαφορετικές ανταύγειες στις ασπρες τρίχες ενώ αφήνει σχεδόν ανέπαφες τις κανονικές.
Αν κάποιος πετύχει την απόχρωση και το χρόνο παραμονής του τζέλ πραγματικά θα πετύχει κάτι αρκετά καλαίσθητο και σε καμμία περίπτωση δεν θα θυμίζει εκείνο το έκτρωμα της βαφής.
Μία αλλη λύση είναι φασκόμηλο και δενδρολίβανο. Ως έγχυμα μετά το λούσιμο. Μπορώ να πώ οτι εχει το ιδιο αποτέλεσμα με το hena plus σε οτι αφορά το καστανό χρώμα. Μάλιστα η απόχρωση παραμένει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απο το henna plus.
Θέλω να συστήσω την προσοχή σε οσους χρησιμοποιήσουν κάποιους χημικούς αφρούς ή κάποια χημικά τζέλ η διάφορα χρωμοσαμπουάν που βάφουν τα μαλλιά.
Οι τρίχες των ανδρών διαφέρουν κατά πολύ των γυναικών.
Αν δεν θέλετε να χάσετε τα πολύτιμα μαλάκια που σας απόμειναν ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε επ`ουδενεί λόγο αυτα τα σκευάσματα...
Βρε τι τραβάμε με τις ασπρες τρίχες....![]()
Θα πρέπει να ξέρετε φυσικά οτι και οι ασπρες τρίχες εχουν την γοητεία τους. Για αυτό θα πρέπει να τις συνηθίσετε..
Edited by - allzzaro on 11/08/2008 19:42:18
Έπεσα πάνω στο part 1 τυχαία, και αφού η ταχύτητα του φόρουμ και οι googlαναζητήσεις δεν επιτρέπουν πολλά πολλά, θα κάνω ποστ απο την αρχή κι εγώ για το πρόβλημά μου!
Αγαπητέ allzzaro,
είμαι 23 χρονών και εδώ και ένα χρόνο έχω διαγνωσθεί με "κονδυλώματα". Παρεπιπτόντως τα κόλλησα με χρήση προφυλακτικού. Ο γυναικολόγος μου μου τα έχει κάψει ξανά και ξανά, παρόλα αυτα εξακολουθούν και βγαίνουν ανα δύο τρεις μήνες.
Διάβασα στο ίντερνετ ότι ο μόνος τρόπος να απαλλαγεί κανείς είναι να έχει ισχυρό ανοσσοποιητικό σύστημα, ώστε ο οργανισμός απο μόνος του να περιορίσει τον ιό HPV.
Θα ήθελα, αν γνωρίζεις, να μου προτείνεις κάποια διατροφή ή οτιδήποτε άλλο για ενδυνάμωση της άμυνας του οργανισμού καθώς και οποιαδήποτε άλλη συμβουλή αφορά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του ιού (κονδυλωματα καθώς και αφόρητος κνησμός). Να σημειώσω οτι είμαι μάλλον λεπτή εως κανονική για το ύψος μου (1.75 - 57 κιλά), δεν καπνίζω, δεν πίνω αλκοόλ, δε γυμνάζομαι πέρα απο μερικά μπάνια το καλοκαίρι και δεν μένω στην Αθήνα (οπότε δεν έχω πρόσβαση σε καταστήματα εκεί).
Σ' ευχαριστώ πολύ και αναμένω με αγωνία την απάντησή σου!
Σε ότι αφορά το πρόβλημα σου με τα κονδυλώματα κάτι δεν κάνεις καλά.
Ο γιατρός που σε παρακολουθεί θα πρέπει να σου έχει δώσει συμβουλές και πιστεύω να εχει κάνει τις ανάλογες ενέργειες.
Μπορείς να διαβάσεις και ένα σχετικό δημοσίευμα για τη χρήση του πράσινου τσαγιού και τα κονδυλώματα. http://health.in.gr/news/article.asp?lngArticleID=148415
Φίλη μου το να δημιουργήσει κανείς ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι κάτι πάρα πολύ απλό στη θεωρία αλλά μάλλον δύσκολο να εφαρμοστεί.
Μπορείς να δείς σχετικό πόστ που εχω σχετικά με τις αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά και σε μια απλή περιήγηση σου στο ιντερνετ θα βρείς ότι ότι τρώμε εχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Απλά λοιπόν μεσογειακή διατροφή πλούσια σε ωμά λαχανικά.
Τα σταυροειδή λαχανικά θα πρέπει να είναι το υπ 1 στη διατροφή σου και μάλιστα οσο μπορείς πιο ωμά, στον ατμό.
Tώρα το ότι είσαι 57 κιλά φίλη μου με 1,75 ύψος δεν ακούγεται και τόσο καλά.
Τοσο περισσότερο αν εχεις κάνει και κάποιες δίαιτες.
Ακόμα περισσότερο αν οι δίαιτες αυτές είναι αρκετές και αποτυχημένες.
Εχω παραθέσει σχετικούς πίνακες οπου κάποιος μπορεί να βρεί την κατηγορία του σωματότυπου του μετρώντας τον καρπό του και από εκεί μπορείς να βρείς το ιδανικό βάρος για το σωματότυπο σου.
Στην πιο ελαφριά κατηγορία με 14 εκατοστά περίμετρο καρπού το ιδανικό βάρος για το ύψος σου θα πρέπει να είναι 60 κιλά. Εάν η περίμετρος του καρπού σου είναι 15-16 εκατοστά τότε τα κιλά σου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 65.
Εσύ είσαι 57!!
Το ότι είσαι λοιπόν ελλειποβαρής αυτό σημαίνει ότι ή δεν τρέφεσαι σωστά ή εχεις κάνει αποτυχημένες δίαιτες.
Αυτό σημαίνει αδράνεια του ανοσοποιητικού και κακός μεταβολισμός.
Λύσεις πολλές από τη λήψη συμπληρωμάτων εως μια ενδελεχή ερευνα που θα οδηγήσει σε μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση που αποτέλεσμα θα εχει στην αυξηση του μυικού ιστού, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού.
Πριν απο 7-8 χρόνια που πήγαινα ακόμη σε παιδίατρο, είχε πει η γιατρός στη μητέρα μου οτι σύμφωνα με τους πίνακες στα τετράδια της θα έπρεπε να είμαι 60 κιλά! Απο τότε, κάθε φορά που επισκέπτομαι τη μαμά μου στο χωριό, κάθομαι και με ταίζει όλες τις χαζομάρες του κόσμου για να αποφύγω τη γκρίνια της (απο ξηροκάρπια τίγκα στο αλάτι μέχρι παγωτά, πατατάκια, κεικάκια, τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, χψζ-άκια). Ποτέ δεν χρειάστηκε να κάνω δίαιτα, εκτός απο αυτές τις εξαναγκαστικές δίαιτες πάχυνσης της μαμάς.. Η ζυγαριά όμως λες και έχει κολλήσει! ![]()
Μάλιστα θεωρώ οτι πάντα έκανα (και κάνω) υγειινή διατροφή, απο την άποψη οτι δεν μου αρέσουν οι σάλτσες, προτιμώ τα ψητά/βραστά απο τα τηγανιτά, και αγαπώ ιδιαίτερα τα λαχανικά (κολοκύθια-κουνουπίδια-μπρόκολα, τα αγαπημένα μου!), τις σαλάτες, καθώς και τα καλοκαιρινά φρούτα, το γάλα (αντι για καφέ) και τα δημητριακά. Από την άλλη, σπάνια τρώω ψωμί με το φαγητό και σίγουρα δεν συμπαθώ τα ζυμαρικά. Το κακό είναι οτι το φαγητό (μεσημεριανό) δεν το μαγειρεύω εγώ για να πεις οτι θα βάλω τα κολοκύθια στον ατμό. Υπάρχουν 3-4 φαγητά fixed κάθε μέρα και διαλέγω απο αυτά, πάντα όμως με μπόλικη σαλάτα και φρούτo.
Ο καρπός μου έχει περίμετρο μετα βίας 14 εκατοστά. Έχω και ζυγαριά που κάνει λιπομέτρηση! (17,8% λίπος, 57,6 % νερό). Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω αναζήτηση για τους πίνακες που λες, το φόρουμ ζορίζεται κομματάκι, αλλα φαντάζομαι οτι θα με βγάζουν λιπόσαρκη ούτως ή άλλως. Αλλα αλήθεια σου λέω.. δεν είμαι! Ίσα ίσα, που έχω και τις καμπύλες μου στους γοφούς, και στήθος αρκετό και μπούτι. Και λίγη κυτταρίτιδα ίσα ίσα για να γκρινιάζω
.
Επειδή δεν προλαβαίνω να πάω στο γυμναστήριο (λείπω απο το σπίτι απο τις 9 το πρωί με 9 το βράδυ), δεν ξέρω κατα πόσο θα ήταν καλό να πάρω συμπληρώματα και να βάλω κιλά έτσι. Κάνω και καθιστική εργασία, οπότε χαιρετίσματα, goodbye λεπτή μου σιλουέτα, hello λίπος
! Εκτός αν είναι μόνο βιταμίνες, που ..δεν ξέρω.. νομίζεις οτι δεν παίρνω αρκετές βιταμίνες απο τη διατροφή μου; Έχεις κάτι συγκεκριμένο να μου προτείνεις;
Για τα κονδυλώματα τώρα, διάβασα το άρθρο στο οποίο με παρέπεμψες. Αυτή η κρέμα με το πράσινο τσάι φαίνεται πολλά υποσχόμενη αλλά λέει οτι τώρα πήρε έγκριση κυκλοφορίας, οπότε ακόμη δεν κυκλοφορεί στη χώρα μας, κυκλοφορεί; Αν ναι, εχει κάποιο όνομα; Μπορώ να τη βρω κάπου; Μπορώ να βρω κάποιο αντίστοιχο παρασκεύασμα με πράσινο τσάι, ή να φτιάξω κάτι μόνη μου;
Ο γιατρός μου δεν μου έδωσε κάποια φαρμακευτική αγωγή, ούτε κάποια αλοιφή. Μου είπε πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, παρα μόνο να τα καυτηριάζουμε κάθε που βγαίνουν. Του είχα πει πριν καιρό οτι διάβασα στο ίντερνετ για δύο κρέμες που κυκλοφορούν (aldara και wartec) και μου απάντησε οτι είναι πανάκριβες, επώδυνες στην χρήση και με αμφίβολλα αποτελέσματα, η δε χρήση της ποδοφυλίνης θεωρείται ξεπερασμένη. Και οι μοναδικές οδηγίες που μου έδωσε είναι αποχή απο το σεξ για τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετα την καυτηρίαση, και όσο το δυνατόν λιγότερο(!) πλύσιμο της περιοχής για να μην τα εξαπλώσω κατα λάθος και σε άλλα σημεία. Και όσο για τον κνησμό.... υπομονή!![]()
Αυτά.. σε ευχαριστώ για την απάντηση σου και συγνώμη για το τεράστιο ποστ! Ελπίζω να μην ήταν πολύ κουραστικό!![]()