- Τεστ: Κ.Δ., θεόπνευστη ή ασυναρτησίες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Αγαπητέ μου Εαρινέ, αισθάνομαι μια μεγάλη πίκρα απο τα λόγια σου,σε καταλαβαίνω,αλλά, δεν ευθύνεται ο χριστιανισμός γι αυτό, που σε πονά, που πονά τον καθένα...Ψάξε απο που προήθλε ο πόνος..Έχει σημασία...
Μην ξεσπάς αλλού...Όποιος θέλει πιστέυει, λες και αυτός, θέλει
σωθει δια της πίστης του..."Η πίστη σου σέσωκε σε",είπε ο Χριστός...
Κανένα παράπονο..Όποιος θέλει πιστεύει..Αυτό που εσύ εννοείς,όμως, ειναι να έρθει κάποιος να μας πάρει ...αγκαλίτσα, για να σωθούμε, ή πρπεπει να κάνουμε κι εμείς κάτι, πιστευεις; ...
Και ναι,φίλε μου, θεοί είμαστε, ότι θέλουμε μας συμβαινει...
Άσχετα απο το αν το ομολογούμε στον εαυτό μας, ή όχι...
Βαγγέλη γεά σου!!
Με το χέρι στην καρδιά θέλω να σου πώ , ότι δεν υπάρχει καμμιά πίκρα ... καμμιά ... και δεν ξεσπάω .... στον Χριστιανισμό..!
Απλά καταθέτω τις απόψεις μου , έτσι όπως αντιλαμβάνομαι τα πράματα και αξιολογώντας προσεκτικά τα περιεχόμενα όλων των ιδεών και θρησκειών ασφαλώς!
Έχω ξαναπεί πολλές φορές στο παρελθόν -δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι- ότι εφόσον η όποια θρησκεία ή ιδεολογία δεν έχει γνώσεις για το υποκείμενο άνθρωπος , δεν μπορεί να αναφέρεται σε αυτό...και στην καταστατικότητα του , η οποία θεωρείται και ως υπεύθυνη για τις όποιες "διατυπώσεις" του!
Το βλέπουμε καθημερινά και παντού , δεν αρκούν οι ηθικοί προστακτικοί κανόνες , προκειμένου να γίνει κάποιος καλός άνθρωπος .... δεν αρκούν αναφορές στην αγάπη και στον σεβασμό...δεν αρκεί η "επίκληση" της κολάσεως και του Σατανά...δεν αρκεί το "εκκλησίασμα"...ούτε το ευχέλαιο...ούτε και τα "μυστήρια"...
Δές γύρω σου , παντού πόνος και δυστυχία .... εκνευρισμός...και χωρισμός...παρ'ολες τις προσευχές ... !
Κάποιος φίλς πιο πάνω , είπε το "εξαίρετο" κατα την άποψή μου....:"Θα κρίνω κάθε δεολογία και θρησκεία απο τους οπαδούς τους...τον Χριστιανισμό απο την διαγωγή των Χριστιανών και τα αποτελέσματά τους και τον Μουσουλμανισμό ή τον οποιοδήποτε "χώρο" απο την διαγωγή και τα αποτελέσματα των οπαδών τους..."
Λές ότι το 95% στην Ελλάδα είναι Χριστιανοί και παρ'ολ'αυτά η εν γένει διαγωγή τους εδράζεται στο "τέλμα"...δεν θα ήθελα να χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση...
Αυτό τι δείχνει άραγε...αν όχι την αποτυχία της νοηματοδότησης που εισάγει στην ψυχή των ανθρώπων , ο Χριστιανισμός..???
Το έχω ξανα-πεί , κινείται περιφερειακά-Χριστιανισμός- και όχι επι της ουσίας του ανθρώπου , γι'αυτό και δεν μπορεί να μεταβάλλει την εσωτερική κατάστασή του...και όσο ένας άνθρωπος παραμένει στην ίδια καάσταση , θα συνεχίσει "ες αεί" , να αναπαράγει τα ίδια και τα ίδια...και αυτό εξ'άλλου γίνεται...φυσιολογικότατο είναι..!!!
Τώρα να σωθώ απο τι και γιατί φίλε μου..???
Δεν έκλεψα κανέναν , δεν ρουφιάνεψα κανέναν ποτέ , δεν έκανα κακό σε συνάνθρωπό μου και δεν μπορώ να κάνω διότι δεν μου βγαίνει κάτι τέτοιο...
Να βοηθήσω κάποιον..???
θα το κάνω αλλα μια δυο φορές...μετά "όχι"...όλοι πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τον εαυτό τους και δεν μπορούμε να δημιουργούμε "τεμπέληδες" και αν κάποιος είναι Τεμπέλης και άχρηστος ... ας τραβήξει όλα όσα του αναλογούν και δεν μπορεί να μεταφέρει το μπαλάκι στους συνανθρώπους του και να προσπαθεί να τους ενοχοποιήσει...ας τον βοηθήσει ο Ιησούς και το Άγιο πνεύμα..!!!
Αγκαλίτσα προσωπικά δεν περιμένω απο κανέναν...και την όποια αγκαλιά την προσφέρω εγώ στον εαυτό μου φίλε μου και προσβλέπω απο μικρό παιδάκι μόνο σ'αυτόν...στον εαυτό μου..!
Να είσαι καλά φίλε μου!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

quote:quote:
ΕαρινόςΘα ξανα-ρωτήσω το απλό...επιλέγουμε εμείς τα συναισθηματά μας..πότε θα μας έρθει η όρεξη να φάμε...πότε θα μας έρθει η διάθεση να κάνουμε σέξ...πότε θα αγαπήσουμε και πότε θα θυμώσουμε...όλα κατα παραγγελίαν δικιά μας "έρχονται"???
Ούτε εσύ δεν το πιστεύεις κάτι τέτοιο...και κανείς σώφρων άνθρωπος..!
Θέτεις ερωτήματα που δεν μπορούνε να απαντηθούνε με συγκεκριμένο τρόπο.
Για το κάθε άτομο ισχύει μία μοναδική υποκειμενικότητα.
Δεν μπορεί έτσι εύκολα και απλά να συγκριθεί ο δικός σου υποκειμενικός κόσμος με τον υποκειμενικό κόσμο ενός άλλου ατόμου .
Εξαίρεση του κανόνα αποτελούνε αδελφές ψυχές.
Δηλαδή άτομα με ίδια συνειδητότητα .
Ο λόγος που επικοινωνείς εποικοδομητικότερα με άτομα που δεν πιστεύουνε στην ύπαρξη μίας ανώτερης δύναμης, είναι η κοινή συνείδηση που σας ενώνει.
Αυτό ισχύει και για τα άτομα που δέχονται την ύπαρξη μίας ανώτερης δύναμης με ίδιο θεωρητικό περιεχόμενο ,όπου η κοσμοθεωρία αυτών των ατόμων ταυτίζεται σε αρκετά μεγάλο βαθμό.
Μπορούνε όμως αθεϊστές και θεϊστές να συμφωνήσουνε σε θεωρητικό επίπεδο , ότι τα συναισθήματα και τις σαρκικές ορέξεις μπορεί να τις ελέγξει κάθε άνθρωπος .Έχεις προσπαθήσει ποτέ να ελέγξεις τα συναισθήματα και τις σαρκικές σου ορέξεις έμπρακτα και αν ναι πιο ήτανε το αποτέλεσμα ;
Τα ερωτήματα που έθεσα είναι απλά ... απλούστατα φίλε μου και θεωρώ πως κινούνται επι της ουσίας του ψυχολογικού υποκειμένου...
Να το θέσω διαφορετικότερα ....
Δημιούργησε έστω και ένας άνθρωπος τον εγκέφαλό του..???
Δημιούργησε έστω και ένας άνθρωπος τους μηχανισμούς εκ-κίνησης των όποιων συναισθημάτων του...???
Δημιούργησε το κέντρο αντίδρασης έκείνο που κατόπιν των κατάλληλων ερεθισμάτων ενεργοποιούνται αυτοί οι μηχανισμοί...???
Εσύ ή εγώ ή ο καθένας μας , αποφασίζει πότε θα θυμώσει...θα φοβηθεί ή θα αγαπήσει...???
Μήπως υπάρχει έστω και ένα άνθρωπος σε τούτο τον κόσμο , που λέει "τώρα θα θυμώσω"..???
Τώρα θα επιτεθώ???
Τώρα θα ερωτευθώ ή θα πεινάσω..???
Ασφαλώς όχι....!!!
Υπάρχει απο την άλλη μεριά , έστω και ένας άνθρωπος που γεννήθηκε έμπειρος..???
Ασφαλώς όχι...!
Μαθαίνει ο άνθρωπος και μέσα απο την καλλιέργειά του "ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ"...ενώ κάποιοι άλλοι παραμένουν σε "πρωτόγονη" κατάσταση...και η ζωή τους κινείται-εδράζεται στο συναίσθημα και στην φοβία...και παντού βρίσκουν συνωμοσίες και συνωμότες...!!!
Ποιό είδος απο τα δυό νομίζεις , ότι χειραγωγείται εύκολα φίλε μου και γιατί..???

"Τα παντα, εν σοφία εποίησεν..."
Φιλε μου Εαρινέ, η πικρία, αφορούσε, την επαγελματοποίηση,του ιερατείου,της θρησκείας, της πίστης, που σίγουρα, αισθάνεσαι εσύ και πολλοί άλλοι....Η ιδέα,η δύναμη, όμως, του χριστιανισμού,δεν πτοείται,ή αλλάζει....
Την ψάξατε, ρωτάω....Ίσως, σας δώσει κάτι που δεν περιμένετε...
Με φιλική διάθεση,γιατί, η επηροή αυτής της πεσσιμιστικής κοινωνιας μας, ειναι,"ποιό το νόημα, για όλα;", πράγμα, πολύ ανησυχητικό για τον άνθρωπο...
Αλίμονο..Σε μια εποχή πλούτου, μιζεριάζουμε, με τις ΑΞΊΕΣ;
quote:
ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ''ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ'', Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΩΡΕΥΤΕΙ, ΟΠΩΣ (ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΗΤΑΝ)...
NOVUS ORDO SECLORUM
Στα περί Θεού φίλε μου , προσωπικά ακόμα δεν έχω φθάσει και δεν εισάγω στα όσα λέω ή αναφέρω το οτιδήποτε "Θεϊκό"...
Η ειρωνία με τους ανθρώπους έγκειται στο απλό....
Ενώ δεν έχουν γνωρίσει καν τον εαυτό τους .... έχουν την απαίτηση να γνωρίσουν και το Θεό....ΤΡΑΓΩΔΙΑ..!
Είναι σαν κάποιος να μην γνωρίζει να μετράει και έχει την απαίτηση να κάνει πολλαπλασιασμό και διαίρεση ή να λύσει και εξισώσεις...!

ο άνθρωπος, να θέλει γι αυτόν τα καλύτερα...Κι αυτόν τον ιδανικό εαυτό, ας τον μιμηθούμε...
Μπορει να κάνει θαύματα...
Εαρινός :
Δημιούργησε έστω και ένας άνθρωπος τον εγκέφαλό του..???
Δημιούργησε έστω και ένας άνθρωπος τους μηχανισμούς εκ-κίνησης των όποιων συναισθημάτων του...???
alfa-omega
Η εξέλιξη του Ανθρώπου δείχνει ότι ο καθένας μπορεί να επέμβει και να συμβάλλει θετικά η αρνητικά σε αυτό το δεδομένο που αποκαλείς εγκέφαλο.
Εξαρτάται από τον τρόπο σκέψης που θα υιοθετήσει.
Η διεύρυνση της ατομικής μας συνείδησης είναι πολύπλοκο θέμα .
Εαρινός :
Δημιούργησε το κέντρο αντίδρασης έκείνο που κατόπιν των κατάλληλων ερεθισμάτων ενεργοποιούνται αυτοί οι μηχανισμοί...???
alfa-omega
Ο καθένας και η ψυχή του το γνωρίζουνε επακριβώς.
Οι απόψεις μας είναι διαφοροποιημένες ,αντίθετες .
Δεν νομίζω να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε.
Χάρηκα που είπαμε κάποια πράγματα ,έστω και επιφανειακά..,![]()
quote:
Και βέβαια, πρώτα, πρέπει να γνωρίσει,αγαπήσει τον εαυτό του
ο άνθρωπος, να θέλει γι αυτόν τα καλύτερα...Κι αυτόν τον ιδανικό εαυτό, ας τον μιμηθούμε...
Μπορει να κάνει θαύματα...
Πώς θα συντελλεσθεί όμως αυτό φίλε μου...???
Καθένας σε τούτο κάτι ψάχνει να βρεί-γνωρίσει-ανακαλύψει...άλλος το Θεό και άλλος το "Δημιούργημά" του...εγώ ξεκινάω απο το πιο απλό...το "Δημιούργημά" του και εφόσον αυτό επιτευχθεί -πολύ δύσκολο-τότε -ίσως- πάω και παραπέρα...!
Οι άνθρωποι ξεκινούν -στην πλειοψηφία τους- αντίθετα...δυστυχώς..!
Όλα στην ζωή έχουν μια διαδρομή και η οποία θα πρέπει να διανυθεί προκειμένου να φθάσουμε στον προορισμό μας....
Αν ο προορισμός είναι η Λάρισα....τότε αναγκαστικά θα πρέπει να διανύσουμε την απόσταση αυτή , αλλοιώς την Λάρισα δεν θα την ανταμώσουμε...Αθήνα - Λάρισα...χωρίς ενδιάμεσες πόλεις και τοποθεσίες δεν υπάρχει....πρώτα απο Θήβα...μετά Μαρτίνο...κλπ...κλπ...κλπ...!!!
Ακόμα και με αεροπλάνο να πάς...και πάλι θα διανύσεις την διαδρομή...!

quote:Χάρηκα που είπαμε κάποια πράγματα ,έστω και επιφανειακά..,
[/blue]
Όντως...![]()

Μπορερί,να λειτουργει ως ...φρυτέζα,αλλά, να λειτουργεί και ως ρομποτικό χειρουργείο...Αν εμείς, το χρησιμοποιούμε σαν φρυτέζα, φταίει το μηχάνημα, ή ο Δημιουργός του;
Το φαντάζεσαι,να σου δώσουν, ένα πολύ ωραίο όχημα, να μην ξέρεις,
να το οδηγήσεις και να το ...τσουλάς, για επίδειξη,γιατί είναι
ωραίο;
Πως να στο πω ρε φιλε,εδώ παίζεται το αν είμαστε ζώα,ή νοήμονα όντα....Δεν το βλέπεις;..
Και πρέπει να βρούμε, απο ότι φαίνεται, τι τα διαφοροποιεί,γιατί, παραήρθαν κοντά...
quote:
Έχει σημασία, αγαπητέ μου Δήμο, να ξεκινάμε σωστά,βάζοντας τα πράγματα, στη θέση τους...Πρέπει να ξέρουμε τι είναι αυτό το δημιούργημα, πως κινείται, πως λειτουργει, στην καλύτερη του απόδοση....
Μπορερί,να λειτουργει ως ...φρυτέζα,αλλά, να λειτουργεί και ως ρομποτικό χειρουργείο...Αν εμείς, το χρησιμοποιούμε σαν φρυτέζα, φταίει το μηχάνημα, ή ο Δημιουργός του;
Το φαντάζεσαι,να σου δώσουν, ένα πολύ ωραίο όχημα, να μην ξέρεις,
να το οδηγήσεις και να το ...τσουλάς, για επίδειξη,γιατί είναι
ωραίο;
Πως να στο πω ρε φιλε,εδώ παίζεται το αν είμαστε ζώα,ή νοήμονα όντα....Δεν το βλέπεις;..
Και πρέπει να βρούμε, απο ότι φαίνεται, τι τα διαφοροποιεί,γιατί, παραήρθαν κοντά...
Αυτό ακριβώς λέω φίλε μου...ας γνωρίσουμε πρώτα το εργαλείο αυτό στο οποίο εν-οικούμε...ας γνωρίσουμε δηλαδή πρωτίστως τον εαυτό μας και μετά -ίσως- να μπορέσουμε και ανάλογα να το αξιοποιήσουμε καλύτερα εφόσον γνωρίσουμε την καταστατικότητά του και τους μηχανισμούς λειτουργίας του και μετά -αν και εφόσον, κατακτήσουμε τα προαπαιτούμενα...- ....πάμε και για μεγαλύτερους στόχους...!
Γι'αυτό και λέω...ας μην βάζουμε στόχους πέαραν των δυνατοτήτων μας...κάνει κακό και βλάπτει..!
Ας κατακτήσουμε την γνώση του εαυτού (μας?)...!
Και μην πιστεύεις σε "ονειροπόλους" φίλε μου...που το πάιζουν και ειδικοί ... όντας άσχετοι...σκέψου το αυτό που σου λέω και μην "μαντρώνεσαι"...!
Εσύ θα βρείς την όποια άκρη...εσύ είσαι το εργαλείο και κανένας άλλος επιτήδειος..!

quote:Πως να στο πω ρε φιλε,εδώ παίζεται το αν είμαστε ζώα,ή νοήμονα όντα....Δεν το βλέπεις;..
Ο άνθρωπος δεν γεννιέται άνθρωπος αλλα γίνεται άνθρωπος....και κάποιοι "ναί" έχουν μεγαλύτερη σχέση με τα ζώα -που τα σταυλίζουν- και καποιοι άλλοι προσεγγίζουν το ανθρώπινο και διαφοροποιούνται απο σκέψεις και συμπεριφορές ζωώδεις...!
Μπορεί να μην αρέσει αλλα -κατα την άποψή μου- έτσι είναι...!!!

Οι άνθρωποι, είμαστε όλοι ίσιοι και διαφορετικοι...Άνθρωποι, πείρπλοκοι, άνθρωποι απλοί, άνθρωποι, συνηθισμένοι, άνθρωποι παράξενοι, αλλά, όλοι άνθρωποι...
Εδώ κολλάει το παλιό τραγούδι των 70ς : "Mr you are a better man than I am.."Με όλο το νόημα του...Βλέπεις,ο ασήμαντος, έκανε τον άνθρωπο αυτό που έιναι σήμερα...Οι σημαντικοί, μας ρημάξαν, με τους εγωισομύς και τα πάθη τους...
Απλοί άνθρωποι,χρειάζονται...Άνθρωποι της διπλανής πόρτας....Άνθρωποι,όπως όλοι..Όχι σούπερμαν...Δεν υπάρχουν....
Και μην ξεχνάς ποτέ, ότι απο τον λαό, βγήκαν όλοι αυτοί, που θεωρείς ανθρώπους...Δεν γεννήθηκαν πρώτοι..Ήταν και τελευταιοι..
Μέσα στο πλήθος, όπως όλοι...Που απο κει, βγήκαν πολλοί που έλαμψαν κι άλλοι που τους περιμεναν,για διαμάντια, μας βγήκαν σκουλίκια...
Μην ξυπνήσει μονομιάς κι έρθει ανάποδα ο ντουνιάς...
quote:
Με στενοχώρεσε, η θέση σου φίλε Εαρινέ, γιατί,είναι σκληρό να λές, ότι κάποιοι ειναι άνθρωποι, εξ αρχής και τυχεροί και κάποιοι ζώα,διαχωρίζοντας τους, απο κριτήρια προσωπικά,ή το λιγότερο άδικα γι αυτούς...
Οι άνθρωποι, είμαστε όλοι ίσιοι και διαφορετικοι...Άνθρωποι, πείρπλοκοι, άνθρωποι απλοί, άνθρωποι, συνηθισμένοι, άνθρωποι παράξενοι, αλλά, όλοι άνθρωποι...
Εδώ κολλάει το παλιό τραγούδι των 70ς : "Mr you are a better man than I am.."Με όλο το νόημα του...Βλέπεις,ο ασήμαντος, έκανε τον άνθρωπο αυτό που έιναι σήμερα...Οι σημαντικοί, μας ρημάξαν, με τους εγωισομύς και τα πάθη τους...
Απλοί άνθρωποι,χρειάζονται...Άνθρωποι της διπλανής πόρτας....Άνθρωποι,όπως όλοι..Όχι σούπερμαν...Δεν υπάρχουν....
Και μην ξεχνάς ποτέ, ότι απο τον λαό, βγήκαν όλοι αυτοί, που θεωρείς ανθρώπους...Δεν γεννήθηκαν πρώτοι..Ήταν και τελευταιοι..
Μέσα στο πλήθος, όπως όλοι...Που απο κει, βγήκαν πολλοί που έλαμψαν κι άλλοι που τους περιμεναν,για διαμάντια, μας βγήκαν σκουλίκια...
Μην ξυπνήσει μονομιάς κι έρθει ανάποδα ο ντουνιάς...
Δεν φταίω εγώ φίλε μου για την ζωώδη κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλοί συνάνθρωποί μας και ούτε το επεδίωξα αλλα ούτε το διαμόρφωσα...εγώ ένας απλός άνθρωπος είμαι που καταθέτω την απόψή/εις μου και αυτό είναι όλο....αλλού θα πρέπει να αναζητηθούν οι "Μέντορες" και που το παίζουν ως ειδικοί και αναλαμβάνουν την "νηοματοδότηση" και την "καλλιέργεια" αυτών των ανθρώπων..και όλοι βλέπουμε τα αποτελέσματα σε ολόκληρη την κοινωνία αλλα ΒΕΒΑΙΩΣ...όλοι τα αποδίδουν κάπου αλλού όλα ... εκτός αυτών...!!!
Όλοι είναι άνθρωποι...προφανώς "ναί" απο μια ηθική σκοπιά...και όλοι έχουν κάτι εν δυνάμει να "προάξουν" αλλα αυτό δεν εμφανίζεται έτσι απλά , χρειάζεται παιδεία και καλλιέργεια για να αποδώσει αυτά για τα οποία , αυτό το εν δυνάμει έχει δημιουργηθεί....αλλα πολλοί συνάνθρωποί μας δυστυχώς δεν επιχειρούν εντός τους και δεν προσβλέπουν στην διάνοιξη του "εγώ" τους και την ανακάλυψη "θησαυρών" αλλα επαφίενται εκτός αυτών και σε μασημένη τροφή απο "Θεόσταλτους" μέντορες...με αποτέλεσμα να αφήνουν ανεξερεύνητο και ακαλλιέργητο τον εαυτό τους..και τελικά άγνωστα πολλά εν δυνάμει όμορφα στοιχεία εντός τους!!!
Αλήθεια φίλε μου , ποιοί είναι αυτοί που έχουν αναλάβει την ηθική καλλιέργεια -χθές και σήμερα- της κοινωνίας στην Ελλάδα....και μην μου πείς εγώ...μην μου πείς εγώ...τους γνωρίζεις και τους γνωρίζουν όλοι αλλα για ευνοήτους λόγους κλείνουν τα μάτια τους και στρουθοκαμηλίζουν..!
Οι Μωαμεθανοί μήπως...ή οι Βουδιστές...ή μήπως οι Δωδεκαθεϊστές και οι "Παγανιστές"...ποιοί βρίσκονται αν Ελλάδι πίσω απο το όλο θέμα ... μήπως οι Αμερικάνοι ή η Ευρωπαϊκή Ένωση..Ή ΜΉΠΩς οι Εβραίοι???
Κανένας απο αυτούς φίλε μου -ασχέτως αν τους επικαλούνται- ο Χριστιανισμός βρίσκεται και κεί να εστιάσομε την προσοχή μας..εκεί και χωρίς κακίες το λέω..!!!
Υ.Γ:"Και δεν είπα για ζώα...αναφέρθηκα σε ζωώδη κατάσταση και αν θές μπορούμε να το συζητήσουμε αυτό και τι εν-νοώ.."

Edited by - Εαρινός on 28/07/2010 18:57:33
Κι αυτο γίνεται συνέχεια...
Δεν μπορείς να κάνεις...κληρονομική την ικανότητα...Όταν το προσπάθησαν,έκαναν μια δικτατορία και φυσικά, δεν το συνδέω με την κουβέντα, αλλά, το υπενθυμίζω, λόγω των ακραίιων, θέεων, που και τοτε λέγονταν, περι μη ισότητας των ανθρώπων...Στον τελευταιο αιώνα, έπαιξε πολύ αυτό το παραμύθι...
Απο άρειους, μέχρι μασώνους, κορόιδα και ξύπνιους...
Δεν είναι καινούργιο..Κι όπου έπαιξε, με όποια καλή θέληση, έχασε...
Λές να αλλάξει ΚΆΤΙ ΤΏΡΑ;....
Όλοι βγαίνουν, απο τον λαό και για τον λαό...
Ψάξε τον ένοχο στο ενδιάμεσο, απο τον λαό,προς στην εξουσία....
quote:
Αγαπητέ μου Δήμο,σε όποια κοινωνία κι αν σκεφτείς, υπάρχουν άνθρωποι,που απο τη μια στιγμή στην άλλη, αλλάζουν και γίνονται κάποιοι,ας πούμε, ενώ πρώτα, ήταν άσημοι...
Κι αυτο γίνεται συνέχεια...
Δεν μπορείς να κάνεις...κληρονομική την ικανότητα...Όταν το προσπάθησαν,έκαναν μια δικτατορία και φυσικά, δεν το συνδέω με την κουβέντα, αλλά, το υπενθυμίζω, λόγω των ακραίιων, θέεων, που και τοτε λέγονταν, περι μη ισότητας των ανθρώπων...Στον τελευταιο αιώνα, έπαιξε πολύ αυτό το παραμύθι...
Απο άρειους, μέχρι μασώνους, κορόιδα και ξύπνιους...
Δεν είναι καινούργιο..Κι όπου έπαιξε, με όποια καλή θέληση, έχασε...
Λές να αλλάξει ΚΆΤΙ ΤΏΡΑ;....
Όλοι βγαίνουν, απο τον λαό και για τον λαό...
Ψάξε τον ένοχο στο ενδιάμεσο, απο τον λαό,προς στην εξουσία....
Ασφαλώς απο τον λαό βγαίνουν και γι'αυτό είναι αυτοί που είναι ...πως αλήθεια να διαφέρουν???
Άσημος θέλω να είμαι και ήσυχος φίλε μου και οι αξίες μου να μην είναι τέτοιες που δυστυχή και "κατατρεγμένο" να με κάνουν...γι'αυτο και φρόντισα να μην έχω εξαρτήσεις απο κανεναν και ότι λέω ...το λέω εγώ και γιατί το πιστεύω και όχι διότι περιμένω οιουδήποτε είδους δώρα ή ανταλλάγματα...κλπ!
Απλά πραματάκια..ένα βιβλίο...καλή παρέα με ωραίους ανθρώπους που εχουν κάτι να πούν και απλά καθημερινά πράματα...κυρίως την ηρεμία μου..!
Ένας λαός και μια χώρα φίλε , όπως και ενα σπίτι ή μια τοπική κοινωνία "προάγει" με το πνεύμα και την καλλιέγειά της αλλα και την επιλογή των όσων την νοηματοδοτούν το γενικότερο επίπεδο αναφοράς της και μέλλεται και οι τοπικοί και όχι μόνο κυβερνήτες ή "ταγοί" ουσιαστικά να προβάλουν αναπόφευκτα αυτό το γενικότερο πνεύμα με τις επιμερους επιλογές και τα αποτελέσματά τους..!
Ουσιαστικά όλοι μας είμαστε -σχεδόν- καθρέπτης της κοινωνίας μας και να μην ξεχνάμε ποτέ , ότι άνθρωποι που γαλουχήθηκαν εκτός Ελλάδας έδωσαν λάμψη στην Ελλάδα και της έδωσαν μια κάποια ... την όποια ώθηση πρς τα μπρός...!
Όσο θα παραμένουμε "κολλημένοι" σε στερεότυπα -σε ενδο-ατομικό και κοινωνικό επίπεδο- τόσο περισσότερο θα παραμένουμε στο τέλμα της αδυναμίας μας να κάνουμε ένα βήμα μπρός...θα συνεχίσει η μιζέρια και η φοβία αλλα και η εσωστρέφεια με τα αποτελέσματα που όλοι βιώνουμε ήδη...και η ειρωνεία είναι ότι θα περηφανευόμαστε κιόλας ..!
Οι ελλιπείς πληροφορίες, οι μπερδεμένες αντιλήψεις, η απομόνωση και ο διαχωρισμός έχουν διαιωνίσει πολλά από αυτά τα στερεότυπα.
Και δώ υπάρχουν όλα τα ανωτέρω φίλε μου , μαζί και "αυτοβαυκαλισμός"...νομίζουμε ότι κάποιοι είμαστε μόνο και μόνο επειδή είμαστε απόγονοι κάποιου λαμπρού πολιτισμού και καμαρώνουμε σαν τα "γύφτικα σκεπάρνια"...απλά ταυτιζόμαστε με κείνους τους προγόνους μας , μολονότι δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα ως Εθνος γι'αυτούς...ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν πράματα επι της ουσίας...και είναι κυρίως ταμπελοποιημένοι ως "Εθνικοί"...!
Την Κυριακή όμως , ως γνήσιοι Ελληνάρες θα πάμε -κάποιοι-στην Εκκλησία και θα το παίξουμε ευσεβείς μέχρι να βγούμε απο την Εκκλησία βέβαια -μετα παίρνουμε το φτυάρι..Εθνικό σπόρ..- και κάποιοι άλλοι στον καφενέ και με βαρύ -ίσως και πολλά βαρύ ύφος- θα αναλύουν και θα κρίνουν τα πάντα -ως ειδικοί- μέχρι και για αστρονομια και για βιολογία και ιατρική και κάθε επιστήμη είμαστε γνώστες....!!!
Ο Έλληνας ... ο γνήσιος Έλληνας γνωρίζει τα πάντα.....την κακομοιριά του μόνο αγνοεί...μολονότι την "φέρει" παντού και πάντα μαζί του..!
Ο Έλληνας είναι άντρας πολλά βαρύς και γνώστης των πάντων...έχει άποψη για όλα...και άμα λάχει ας τολμήσει ο οποιοσδήποτε να του πεί το αντίθετο..."ειτε παίδες Ελλήνων"...!!!
![]()
![]()
Πιστεύεις ότι είμαι κακός...???

quote:
Δηλαδή, εκτός των άλλων είναι ΚΑΙ ανάπηρος;macedon
Και μια που ο εβραϊκός αυτός θεός είναι....μόνο πνεύμα και όχι σώμα , καταλαβαίνεις το είδος της αναπηρίας του !![]()
θέλω, απλά πιστεύω, ότι η αλλαγή, θα γίνει,γιατί είναι να γίνει,
όχι μόνο και μόνο γιατί το θέλω εγώ κι εσύ....Ειναι επόμενο στάδιο
του ανθρώπου, δεν μπορεί να μην γίνει..Αλλά,έπρεπε να ζήσουμε τον
ευτελισμό των αξιών, για να μάθουμε, αν τις τιμάμε, ή αν τις χρησιμοποιούμε...
Κράτησε αυτό που έχεις, για να μη λάβει κανείς το στέφανο σου...Κοινώς, ο καθείς, πρέπει να κοιτάζει, αυτός πως δέιχνει, όχι τους άλλους...Γιατί,εκαστος, περί τα εαυτού του θέλει κριθεί, όχι για τον κόσμο, ή τους άλλους...
Αυτό κοιτάζω, φίλε μου, να με συμπαθάς, γιατί, ζούμε την εποχή της
αθυροστομίας και όλοι λένε ότι τους κατέβει...
Δεν θέλω να ξεφεύγω, να γίνομαι άλογο....Γι αυτό γράφω, προσεχτικα και απλά...Φοβάμαι,δε πολύ, την κατηφόρα...Έτσι και ξεκινήσει,
δεεν σταματά...Και ζούμε μια απίστευτη, κατηφόρα, που όλα πέφτουν...
Ας σταθούμε στο ύψος μας, δεν έχουμε τιποτε άλλο να επιδείξουμε..
Ειναι ψεύτικα τα γήινα..Δεν κρατάνε πολύ...Γι αυτό, ότι ζούμε, πρέπει
σίγουρα, να είναι ωραίο, να αξίζει να θυμόμαστε αυτή τη ζωή...
Κοίτα μέσα σου, στην ομορφιά που ξέρω, ότι έχεις φιλε μου...
Εκεί θα βρεις πολύ κόσμο, που επίσης αναζητά το ίδιο...
Ζήτα και θα βρεις,αλλά, πρόσεχε και σκέψου, ακριβώς τι ζητάς...
Εντελώς αυθόρμητα , θυμήθηκα διαβάζοντας το τελευταίο μήνυμά σου .... "εποχές" όπου εμείς οι ίδιοι είμασταν άλλοι άνθρωποι που και μόνο η εμφάνιση του ενός δημιουργούσε συναισθηματικές φορτίσεις στον άλλο και οι "διατυπώσεις" του ενός προς τον άλλο καμμιά σχέση δεν έχουν με τις σημερινές...και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει και να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα...
Θαρρείς ότι αυτήν την στιγμή , υπάρχουν δυο άλλοι άνθρωποι που δεν έχουν καμμιά σχέση με τον "Τρεχαγύρευε" και τον "Αερινό"...![]()
Κι'ομως εμείς είμαστε...τα ίδια πρόσωπα...!
Τι ήταν εκείνο που συνετέλλεσε σε αυτήν νέα κατάσταση ανάμεσα σε δυό ανθρώπους άραγε..???
Έχω την αίσθηση , ότι πλέον δεν αντιπροσωπεύει ο καθένας μας το "άγνωστο" για τον άλλο και βήμα-βήμα επήλθε η "καθιέρωση του εμείς" κατα κάποιο τρόπο έπαψε να ενεργοποιείται ο μηχανισμός εκείνος εντός του καθενός μας που συνιστούσε και θεμελίωνε την επιθετικότητα του ενός προς τον άλλο..!
"Άγνωστο και αγωνία" του ψυχολογικού υποκειμένου αποτελούν στοιχεία τα οποία του δημιουργούν την επιφυλακτικότητα αλλα και τον θέτουν σε μια αμυντική κατάσταση...υπάρχει συναγερμός εντός του κάθε ψυχολογικού υποκειμένου και διαρκής επαγρύπνηση για την επόμενη κίνηση της εξ απέναντι απειλής...αγώνας για επιβίωση και επικράτηση..στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμμένα μεταξύ τους!!!
Οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι είμαστε συνδημιουργοί της ρήξης ανάμεσά μας τόσο κατα την πρώτη περίοδο αλλα και την γέφυρα επικοινωνίας και εμπιστοσύνης κατα την σημερινή περίοδο...οφείλουμε να αναδείξουμε τα συναισθήματα της πρώτης περιόδου αλλα και τα συναισθήματα που κυριαρχούν κατα την τωρινή περίοδο...οφείλουμε να δούμε την ουσία και να αποτελέσει αυτή "ενεργό οδηγό" για τις μετέπειτα συνδιαλέξεις μας με όλους τους συνανθρώπους μας...!
Και "οφείλουμε" κυρίως στον εαυτό μας , εφόσον πράγματι λέμε ότι τον αγαπάμε...εισφέροντας εντός του μόνο όμορφα συναισθήματα ... ηρεμία και αταραξία..!!!
Καταστροφικό και υγιές...Σατανικό και θεϊκό...εμείς είμαστε πίσω απ'ολα αυτά και ο τρόπος με τον οποίο αναλύουμε και ερμηνεύουμε κάθε εξωτερικό ερέθισμα...
"Ακινησία" φίλε μου , θα πρέπει να είναι η πρώτη μας κίνηση...και ήρεμη σκέψη...!!!

Και κοιτάμε απέναντι...Δεν υπάρχει κανείς...Εμεις βάζουμε, κινούμενοι,τους άλλους, σε θέσεις που μας βολεύουν...
Τότε, η ακινησία,γινεται σαπίλα, αφού, καθορίζουμε τη ..μούχλα, που θα μπει για να χαλάσει ότι υπάρχιε εν υγεια...
Μην ανησυχείς φίλε μου,η ζωή είναι ωραία και τα έχει μαζί μας!!!!!