- "" ΗΛΙΑΚΕΣ"" ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Σας θεωρώ φίλους ανεξαρτήτως των μπινελικίων που ενίοτε ανταλλάσσουμε.
Διότι και εκ του σύνεγγυς θα έπεφτε βροχή το "ρε μαλάκα" χωρίς να πλακωνόμαστε.
Θα σας πάρω πάλι απ' το χεράκι και ίσως βγάλουμε άκρη. Θα το πάρω αλλοιώς...
Σιγά σιγά και με το μαλακό.
Εχετε δει ποτέ σας ναυτικό χάρτη;

Edited by - Αίολος on 18/09/2016 13:22:31
Δεν ξέρετε ποία ερώτηση θ' ακολουθήσει.
Απαντήσεις με παρρησία θέλω!

quote:
...μην ψάχνετε στο διαδίκτυο για να μου απαντήσετε.
Δεν ξέρετε ποία ερώτηση θ' ακολουθήσει.
Απαντήσεις με παρρησία θέλω!
Tον ναυτικό χάρτη τον επίσημο ή αυτόν που δείχνει τους "αστερισμούς" ?
Οι ναυτικοί χάρτες δεν έχουν αστερισμούς!
Γι αυτό τους λένε ναυτικούς!

Κρατάμε το ότι δεν έχετε δει και (πόσο μάλλον) χρησιμοποιήσει ναυτικούς χάρτες. Δεν τους ξεχνάμε. Θα τους επαναφέρω μετά.
Πηδάω και πάω αλλού: Είναι, στο google earth, ο πλανήτης, ένα σύνολο δορυφορικών φωτογραφιών με τις ηπείρους στην σωστή θέση και με τις σωστές αναλογικά διαστάσεις;
Ναι ή όχι;
(απ' όσο γνωρίζω, είναι ρητορική ερώτηση...)
Δεν θέλω να σας φέρω (πάλι;) σε δύσκολη θέση...

Edited by - Αίολος on 19/09/2016 21:53:33
quote:
και να μην απαντήσετε, θα συνεχίσω.
Δεν θέλω να σας φέρω (πάλι;) σε δύσκολη θέση.
ξέρεις, χεστήκαμε από τον φόβο του επικείμενου ξεβρακώματος που θα μας κάνεις.
πες που θα καταλήξεις στα ίσια και άσε τους χάρτες και τις δορυφορικές φωτό.
δεν αγορεύεις σε νηπιαγωγείο.
και όταν ολοκληρώσεις, θα σου απαντήσω με μια από τις δύο φράσεις, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.
φράση Α: Είσαι σωστός.
φράση Β: Λές μαλακίες.
Υ.Γ.
μεταξύ μας, θεωρώ απίθανο να χρησιμοποιήσω την φράση Α.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

...διότι για πράγματα που δεν γνωρίζεις, είσαι νηπιαγωγείο αστράκια...

Τι "παράδοξο" παρατηρούμε;

Λοιπόν: Στο πλαίσιο του χάρτη (γυρω από αυτόν) είναι (χωρισμένες) οι αποστάσεις σε μίλια.
Δηλαδή, αν θέλει κάποιος να μετρήσει μια απόσταση, παίρνει το κουμπάσο (κάτι σαν διαβήτη), το ανοίγει τοποθετώντας τα άκρα του στα σημεία προς μέτρηση και μετά το μεταφέρει στο πλαίσιο για να δει την απόσταση.
Οοοοχι όμως στα οριζόντια πλαίσια, αλλά στα κάθετα, διότι εκεί φαίνεται το "παράδοξο"!
Οι αποστάσεις στο οριζόντιο πλαίσιο είναι μικρότερες από το κάθετο.
Οι οριζόντιες αποστάσεις είναι τα μίλια στον Ισημερινό, ενώ στο κάθετο είναι οι (σωστές) αποστάσεις στον συγκεκριμένο χάρτη.
Τούτο συμβαίνει λόγω της Μερκατορικής προβολής βάσει της οποίας κατασκευάζονται οι χάρτες.
Δηλαδή ο τρόπος να μεταφέρονται τα γεωγραφικά στοιχεια μιας τρισδιάστατης σφαίρας (υδρογείου) σε δισδιάστατη επιφάνεια (χάρτης) με σχετική ακρίβεια.
Τουτο όμως έχει σαν αποτέλεσμα την παραμόρφωση των ηπείρων όσο απομακρύνονται από τον ισημερινό εκατέρωθεν. (γι' αυτό και η διαφορά των μιλίων στους χάρτες)
υπάρχουν απορίες;

Edited by - Αίολος on 20/09/2016 09:55:07
quote:
Τούτο συμβαίνει λόγω της Μερκατορικής προβολής βάσει της οποίας κατασκευάζονται οι χάρτες.
Δηλαδή ο τρόπος να μεταφέρονται τα γεωγραφικά στοιχεια μιας τρισδιάστατης σφαίρας (υδρογείου) σε δισδιάστατη επιφάνεια (χάρτης) με σχετική ακρίβεια.
Τουτο όμως έχει σαν αποτέλεσμα την παραμόρφωση των ηπείρων όσο απομακρύνονται από τον ισημερινό εκατέρωθεν. (γι' αυτό και η διαφορά των μιλίων στους χάρτες)
Το καταλάβαμε ως εδώ;
υπάρχουν απορίες;
Είναι ήδη γνωστό αυτό που λες...
How the World Map Looks Wildly Different Than You Think
Δες και αυτό αν δεν το γνωρίζεις ήδη:
The True Size of ...
Πρέπει όμως να τα μάθουν και οι άλλοι (για να καταλάβουν το "πως") για να κατανοήσουν τον προβληματισμό που θα καταθέσω αργότερα.

quote:
Τα γνωρίζω PREDATOR.
Πρέπει όμως να τα μάθουν και οι άλλοι (για να καταλάβουν το "πως") για να κατανοήσουν τον προβληματισμό που θα καταθέσω αργότερα.
τουλάχιστο, για αυτό παρέθεσα και τους συνδέσμους, να τους εισάγω στο νόημα, σε όσους τουλάχιστο δεν το γνώριζαν...
και νομίζω ότι είναι κατατοπιστικά !
Anyways, περιμένουμε να μας καταθέσεις τον προβληματισμό σου
Για λόγους κατανόησης του νηπιαγωγίου, που όμως δεν είναι ο αστράκιας, παρ' ότι η αντίδρασή του προς τα εκεί δεικνύει...

Edited by - Αίολος on 20/09/2016 10:55:52

Edited by - Αίολος on 20/09/2016 11:37:31
quote:
...και ματαξαναρωτάω: Είναι η σφαιρική τρισδιάστατη απεικόνιση της γης του google earth ένα σύνολο δορυφορικών φωτογραφιών, αστράκια; (και όχι μόνο αστράκια;)
Edited by - Αίολος on 20/09/2016 11:37:31
κατά μια συγκεκριμένη άποψη ναι...αν εξαιρέσεις όμως ότι κάποιες από τις δορυφορικές φωτογραφίες παραποιούνται σκοπίμως
Αστο προς το παρόν PREDATOR.
Ας περιμένουμε τους άλλους που είναι λαλίστατοι στις μαλακίες και κότες στα προφανή...
Αντι ν' αναθεωρίσουν, φοβούνται το ξεβράκωμα.
Οχι δεν είναι χαζομάρα. Είναι "νοημοσύνη"...

quote:
...και ματαξαναρωτάω: Είναι η σφαιρική τρισδιάστατη απεικόνιση της γης του google earth ένα σύνολο δορυφορικών φωτογραφιών, αστράκια; (και όχι μόνο αστράκια;)
Οχι δεν είναι.
Η τρισδιάστατη απεικόνιση, είναι αποτέλεσμα συνεχούς λήψης βίντεο, κατάλληλα διαμορφωμένου με χρήση λογισμικού υπολογιστή και όχι φωτογραφιών.Ο δάσκαλος που σου έμαθε πως είναι φωτογραφίες σε συρραφή, χρειάζεται επανεκπαίδευση.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Δηλαδή όταν βλέπω την Ελλάδα ή την Ευρώπη από ψηλά, είναι προϊον ή αποτέλεσμα βιντεοσκόπησης;
Από που τραβήχτηκε;

Edited by - Αίολος on 20/09/2016 16:05:56
Εχω την διάθεση, επειδή είσαι λίγο κακομαθημένος, αλλά κατά βάθος δεν έχεις 'αιματηρά" αισθήματα.
Ασε λοιπόν τι ισχυρίστηκες και δέξου ότι σου λέω, χωρίς να ζητάς αποδείξεις, αφού μπορείς να τις βρεις μόνος σου αν το επιθυμείς.
Οπότε προχώρα στην ολοκλήρωση της σκέψης σου απ' ευθείας και χωρίς "φιδάκια" στον δρόμο σου.
Για να σε βοηθήσω στην αναζήτηση επιβεβαίωσης των λόγων μου, μπορείς να διαβάσεις συγγράμματα των Γεωργίου Τάταρη περιβαλλοντικού χαρτογράφου, του τμήματος Γεωγραφίας του πανεπιστημίου Αιγαίου, Κατερίνας Κλωνάρη καθηγήτριας του ιδίου πανεπιστημίου και του Παν.Στρατάκη γεωγράφου της σχολής αρχιτεκτόνων-μηχανικών του Ε.Μ.Π.
Αν δεν σε κουράζει η μάθηση...!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Που στο διάολο διαφωνείς μαζί μου;;;