ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "" ΗΛΙΑΚΕΣ"" ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- "" ΗΛΙΑΚΕΣ"" ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Αίολος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
21/09/2016, 10:31:39
...φαντάσου ρε PREDATOR να μην παρέθετα και τον χάρτη...
Βρε ούτε για νηπιαγωγείο δεν κάνει!

...καταλαβαίνει κανείς τώρα γιατί καταδίκασαν τον Σωκράτη; Και ποίοι;
οι απανταχού "ΝΙΚΟΜΑΧΟΙ"

Edited by - Αίολος on 21/09/2016 10:59:49

21/09/2016, 11:57:10
Κόβω τον λαιμό μου, ότι κάποιοι έχουν ξεσκιστεί να ψάχνουν στο διαδίκτυο για το προφανές...

21/09/2016, 13:36:59
Από πτήσεις αεροσκαφών, από γεωλογικού ενδιαφέροντος δορυφόρους και από επίγεια μέσα.( τριγωνομετρήσεις, υψομετρήσεις, βάθη, διάμετροι κ.λ.π )

Αν κάνεις άλλη ερώτηση και δεν προχωρήσεις στην ολοκλήρωση της σκέψης σου, θα μείνεις να μιλάς με τον εαυτό σου.Ακριβώς όπως και ο Πυραυλος_1.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

21/09/2016, 13:45:24
Να φωνάξουμε και κανένα απλό τοπογράφο ή θα χρειαστεί να έχει μεταπτυχιακό στα GIS;

Abyssus Abyssum Invocat

21/09/2016, 13:52:57
quote:

Να φωνάξουμε και κανένα απλό τοπογράφο ή θα χρειαστεί να έχει μεταπτυχιακό στα GIS;

Abyssus Abyssum Invocat

Και στα CAD, αλλιώς δεν ξεμπερδεύουμε από ημιμαθείς σαν τον 'άνεμο", που την έχουν δει ξερόλες!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

21/09/2016, 15:36:42
quote:

Αν διαφωνείς κάπου μαζί μου Heretic, μας το λες.
Το να κάνεις το κοκόρι χωρίς κότα (διαφωνία) δεν εξυψώνει την νοημοσύνη σου. Το αντίθετο...(το κοκο χωρίς κότα, κάπως το λένε στο χωριό μου...) Μου θυμίζεις τον κόκορα του Αρκά...
Το ίδιο ισχύει για όλους...

quote:
Από πτήσεις αεροσκαφών, από γεωλογικού ενδιαφέροντος δορυφόρους και από επίγεια μέσα.( τριγωνομετρήσεις, υψομετρήσεις, βάθη, διάμετροι κ.λ.π )
Ωραία!
Και για να γίνουμε πιό συγκεκριμένοι (που προσπάθησα αλλά θα ξαναπροσπαθήσω), όταν κοιτάζουμε την Ευρώπη από 30χλμ ψηλά (για παράδειγμα), στο google earth ή οπουδήποτε, είναι εικόνα από αεροσκάφη, δορυφόρους ή από επίγεια μέσα;

Edited by - Αίολος on 21/09/2016 16:03:51

21/09/2016, 15:59:59
...ή είναι συνάρτηση όλων αυτών: "Από πτήσεις αεροσκαφών, από γεωλογικού ενδιαφέροντος δορυφόρους και από επίγεια μέσα.( τριγωνομετρήσεις, υψομετρήσεις, βάθη, διάμετροι κ.λ.π )", επομένως έχουμε απόλυτη ακρίβεια απεικόνισης;

Edited by - Αίολος on 21/09/2016 16:31:41

21/09/2016, 17:05:43
Γιάννη, δεν ήμουν αρκετά σαφής, όταν του είπα να κόψει τις ερωτήσεις?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

21/09/2016, 17:31:02
Once upon a time ο Πυθαγόρας αναρωτήθηκε:

1) Δικαιολογείται ο (πραγματικός) Γνώστης και ο Φιλόσοφος (αυτός δηλαδή που ξέρει και ξέρει ότι ξέρει) να έχει μια , ας πούμε λελογισμένη «υπεροψία» έναντι των άλλων (που δεν ξέρουν ή δεν το ξέρουν ότι δεν ξέρουν) και να τους «τη λέει» με καθε αφορμή και ευκαιρία?

2) Πρέπει να κρατάει τα «προσχήματα» και τις δήθεν μετριοφροσύνες και φιλοφρονήσεις, εν είδει low profile, να πουλάει εσκεμμένα άγνοια και μετριοφροσύνη για το δήθεν σαβουάρ-βιβρ και το politically correct της υπόθεσης ή να της ρίχνει στ’αυτιά της βλακείας, της αμάθειας, της άγνοιας, της κοτσάνας, της μπαρούφας και της τρέλας όπου βρεθεί κι όπου σταθεί και απ’όπου κι αν προέρχεται?

3) Εχει ένα «χρέος» ο Γνώστης και ο Φιλόσοφος να μην κρατάει τη γνώση και τη φιλοσοφία για τον εαυτό του αλλά να προσπαθεί με όποιο τρόπο θεωρεί πρόσφορο να τη μεταδίδει / «διδάσκει» στον εκάστοτε πλησίον, ή απλώς πρεπει να αφήνει τους άλλους να ερθουν προς αυτόν εάν και εφόσον αυτοί το θέλουν?

Απάντησα στα ερωτήματά του ως εξής:

Στην 1):

"θεωρώ πως ΝΑΙ.
Πρέπει να "την λέει" για δύο σημαντικούς λόγους.

Α. Βάζει "φρένο" στην εξάπλωση της ανοησίας, η οποία αν αφεθεί, καταντάει "ταμπού", γίνεται αστικός μύθος, προκαλεί πνευματική τύφλωση και διαμορφώνει την εξέλιξη, με την "όπισθεν"!

Β. Υπάρχει αμυδρή έστω ελπίδα, ο εκφωνών την μπούρδα, να κατανοήσει και να ανακαλέσει.Ειδικά άν ανήκει στην κατηγορία << Όποιος ξέρει και δεν ξέρει πως ξέρει, κοιμάται, ξύπνα τον.>>

Στην 2):

" Κατηγορηματικά ΝΑΙ για το δεύτερο σκέλος τηε ερώτησης.
Θεωρώ πως πρέπει να αντιμετωπίζεις τα φαινόμενα της βλακείας, της αμάθειας, της άγνοιας, της κοτσάνας, της μπαρούφας και της τρέλας, απ' όπου κι αν προέρχονται, ρίχνοντας "πυρηνικά" απ' ευθείας και κατακέφαλα.Μαχαίρι που λέει η λαϊκή σοφία.
Αν δεν το κάνεις, είσαι συνυπεύθυνος της εξάπλωσης της πνευματικής ένδειας.
Και ας σε αποκαλέσουν εγωϊστή, υπερόπτη, ξερόλα, μαλάκα και όλα τα συναφή.
Εσύ και μερικοί ακόμη, μετρημένοι στα δάκτυλα, ξέρουν, ότι είσαι μαχητής, στον αγώνα υπερ της πνευματικής "απογείωσης"!"

Στην 3):

" Εδώ φίλε μου Πυθαγόρα, θα έλεγα και τα δύο.Ανάλογα τον "δέκτη"!"

Ο Πυθαγόρας φάνηκε αρκετά διαλακτικός ( και είναι προς τιμήν του, άλλωστε για αυτό είναι φίλος μου ) και τοποθετήθηκε ως εξής:

" Είδες ότι εξαιρώ την 1η κατηγορία.
Είναι "ειδική" κατηγορία που δεν επιδέχεται χειρισμού του όποιου είδους. Ξέρω ότι έχεις κυρήξει πόλεμο (κυρίως) σε αυτούς. Συμφωνώ.

Στη 2η και 3η όμως πρεπει να είμαστε λίγο πιο διαλακτικοί. Υπάρχουν αμαθείς και ημιμαθείς, με ή χωρίς επίγνωση, που όμως έχουν καλή προαίρεση ή τουλάχιστον μια γνησιότητα κι έναν αυθορμητισμό χωρίς σκοπιμότητες και ιδιοτέλειες.
Αυτούς δεν πρέπει να τους "χάσουμε" με ένα υπερχειλίζον τουπέ που θα τους σαρώσει σαν τσουνάμι.
Αν θέλεις, "τους χρειαζόμαστε"...για συμμάχους, για "να βγούμε απ'τη σπηλιά", αλλιώς θα μείνουμε "φωνή βοώντος"..."

Προφανώς Αίολε, στην 2η και 3η κατηγορία ο Πυθαγόρας περιλαμβάνει άτομα της δικής σου...κλίσης , προς την ημιμάθεια και την ελλειπή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη ενός θέματος, που νομίζεις, αλλά δεν κατέχεις ουσιαστικά.

Για αυτούς τους λόγους και άλλους πολλούς, ολοκλήρωσε όλο το σκεπτικό σου.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

21/09/2016, 17:50:35
Αίολε, έχεις γεμίσει μερικές σελίδες από το θέμα χωρίς να καταλαβαίνει κανένας που το πας. Εκτός από στείρα επίδειξη ανάγνωσης χαρτών ναυσιπλοΐας, υπάρχει κάποια ένδειξη ότι σχετίζεται με τις ερωτήσεις που έκανες σχετικά με το τη θέαση των αστερισμών από το σημείο που βρισκόμαστε;

Abyssus Abyssum Invocat