- "" ΗΛΙΑΚΕΣ"" ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Πυθαγόρα θαυμάζω την υπομονή σου να εξηγήσεις τα αυτονόητα στο "ραπισμένο" Αίολο.
ΗΛΙΑΚΗ ΤΡΟΧΙΑ
Οι δορυφόροι που είναι εξοπλισμένοι με συστήματα παθητικών αισθητήρων, εξαρτώνται από τον ηλιακό φως και επομένως από την τροχιά γύρω από τη γη. Επειδή οι αισθητήρες αυτοί μετρούν την αντανάκλαση του φωτός που προέρχεται από τον ήλιο και ανακλάται στη γη, οι τροχιές τους πρέπει να είναι προσαρμοσμένες στην εναλλαγή ημέρας-νύχτας. Είναι σημαντικό να μπορούμε να συγκρίνουμε τις εικόνες που καταγράφονται σε μια δεδομένη χρονική περίοδο. Προκειμένου να είναι συγκρίσιμες αυτές οι εικόνες, θα πρέπει οι συνθήκες φωτισμού να είναι ίδιες. Επομένως, οι καταγραφές θα πρέπει να πραγματοποιούνται την ίδια τοπική ώρα της ημέρας, έτσι ώστε ο ήλιος να βρίσκεται στο ίδιο σημείο πάνω από τον ορίζοντα και το επίπεδο της δορυφορικής τροχιάς να διατηρεί σταθερή γωνία ως προς το φως του ήλιου. Για να επιτευχθούν όλες αυτές οι προϋποθέσεις θα πρέπει ο δορυφόρος να κινείται σε πολική τροχιά.
Ενώ ο δορυφόρος περιστρέφεται στην τροχιά του, η γη περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της. Κάθε φορά που ο δορυφόρος κάνει μια πλήρη περιστροφή, σαρώνει και μια νέα λωρίδα γήινης επιφάνειας. Έτσι, μετά από ένα ορισμένο αριθμό περιστροφών θα έχει σαρωθεί ολόκληρη η επιφάνεια της γης. Μερικοί δορυφόροι σαρώνουν λωρίδες με σχετικά μεγάλο πλάτος και, επομένως, μπορούν να καλύψουν ολόκληρη τη γη με λίγες περιστροφές. Αντίθετα, οι δορυφόροι υψηλής ανάλυσης σαρώνουν λωρίδες πολύ μικρού πλάτους και κατά συνέπεια χρειάζονται αρκετές ημέρες για να καλύψουν ολόκληρη τη γη.
Αν και μετά από αυτό ο Αίολος συνεχίσει τις μαλακίες, τότε θα πρόκειται για μετεμψύχωση σε...τρολ!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Καιρος να σταματήσει αυτο το τροπάριο δε νομιζεις;
Και το λεω συνειδητά και ήρεμα
Το κολπακι σας να με βγαλετε εκτος εαυτου δεν πιανει και το ξέρετε.
Ουτε το δικο σου ουτε του Αιολου ουτε κανενός αλλου.
Λοιπόν, ασχολήσου με το θεμα, γραψε οτι θελεις να γράψεις
Και αν είσαι εκτος κανονισμών, ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο το τι θα κανει...
Κατανοητό;
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ και λοιποί τεθλιμένοι συγγενείς
Καιρος να σταματήσει αυτο το τροπάριο δε νομιζεις;
Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί οι τεθλιμένοι συγγενείς
και ποιο είναι το τροπάριο
αγαπητέ Αιθέρα.
quote:
Το κολπακι σας να με βγαλετε εκτος εαυτου δεν πιανει και το ξέρετε.
Ουτε το δικο σου ουτε του Αιολου ουτε κανενός αλλου.
Εγώ μέχρι στιγμής τα μόνα κολπάκια που έχω δει είναι από δήθεν ψευτοευγενικά μέλη που τηρούν την πολιτική ορθότητα μεν,
σπαμάρουν και τρολάρουν διαρκώς και ασύστολα δε,
και εκνευρίζουν και αγανακτούν τα όποια σοβαρά (ή εν πάσει περιπτώσει σοβαρότερα από αυτούς τους εν λόγω) μέλη
με αποτέλεσμα να την τρώνε οι ...δεύτεροι!
Αν αυτό είναι σύμφωνο με τον [νεώτερο] κώδικα δεοντολογίας του
εσωτέρικα,
τότε να πάμε πάσο....

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έχεις οσο δίκιο νομίζεις.
Απο την πλευρά των μελών, αναγνωρίζω την αγανάκτηση σας,
να αντιδράτε σε ομολογουμένως μη σώφρονες απόψεις.
Εδω όμως ερχεται το "αλλά"! η δύσκολη θέση του συντονισμού μιας συζήτησης,
σε ενα χώρο που απο ιδρύσεως του, έχει ενα και μόνο σκοπό,
που δεν είναι άλλος παρά στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων.
Ξέρεις πολυ καλά οτι δεν μιλάμε για μαγειρική ή αυτοκίνητα.
συζητάμε για το παράξενο, τη θρησκεία... και (δυστυχώς λιγότερο) για φιλοσοφία και εσωτερισμό.
Πως λοιπόν μπορούμε να αποκλείσουμε απο της συζητήσεις μας μια πολυ μεγάλη μερίδα ένθεων, μην ξεχνάμε οτι ζούμε σε μια χωρα οπου το 81% των Ελλήνων πολιτών πιστεύουν πως υπάρχει Θεός!
Σε πανελλαδική έρευνα του Metron Forum της Metron Analysis που δημοσιεύθηκε το Δεκέμβριο του 2011,
το 95% δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι,
το 1,5% δηλώνει ότι ανήκει σε κάποια άλλη θρησκεία,
ενώ άθρησκοι ή άθεοι δηλώνει το 2,8% του πληθυσμού, ποσοστό από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη...
Πέρα όμως απο αυστηρα μαθηματικά, θα σου θυμίσω πριν χρόνια στο φορουμ, το περιστατικό με τον (τότε) εκπρόσωπο της Μουσουλμανικής κοινότητας στην Ελλάδα, και 2-3 ακόλουθους...
αυτός έλεγε τα δικά του, απειλούσε, αλλα αυτό που είχαμε εμείς να του δείξουμε ήταν ο πολιτισμός μας... και τελικά αποχώρησαν...
(ουτε σε αυτούς απαγορεύτηκε η συμμετοχή)
Εχω βαρεθεί να λέω οτι η αποστολή των φόρουμ είναι η κατάθεση απόψεων και αν είναι δυνατό, η παραγωγή διαλόγου
(μη νομίζεις οτι είναι πάντα εφικτό αυτό)
.....και ο αναγνώστης κρίνει (όποιος μπορεί)
Πόσα θέματα έχουν μπει στο χρονοντούλαπο του esoterica γιατι πολυ απλα δεν ήταν άξια σημασίας απο τα μέλη(?)
Αντιθέτως εδώ, έχουμε δώσει υπέρμετρο βάρος σε ομολογουμενος ξεπερασμένες αντιλήψεις.
αρκούν μόνο τα μέλη για να απομονώσουν ακραίες απόψεις
δε χρειάζεται χωροφύλακας... αρκεί να συνηδητοποιήσουν και τις υποχρεώσεις τους ως μέλη αυτού του χώρου,
που ουδείς αμφισβήτησε οτι αγαπούν.
Τέλος για τα trolls ή παθολογικές καταστάσεις, δε νομίζω οτι πρέπει να σχολιάσω κάτι...
Την καλησπέρα μου.
quote:
Πως λοιπόν μπορούμε να αποκλείσουμε απο της συζητήσεις μας μια πολυ μεγάλη μερίδα ένθεων, μην ξεχνάμε οτι ζούμε σε μια χωρα οπου το 81% των Ελλήνων πολιτών πιστεύουν πως υπάρχει Θεός!
Σε πανελλαδική έρευνα του Metron Forum της Metron Analysis που δημοσιεύθηκε το Δεκέμβριο του 2011,
το 95% δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι,
το 1,5% δηλώνει ότι ανήκει σε κάποια άλλη θρησκεία,
ενώ άθρησκοι ή άθεοι δηλώνει το 2,8% του πληθυσμού, ποσοστό από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη...
Αιθέρα δεν ζήτησε κανείς να αποκλείσουμε κανέναν "ένθεο" ή θρήσκο.
Υπάρχουν αξιολογότατα μέλη τα οποία είναι ή δηλώνουν υποστηρικτές/οπαδοί/πιστοί/συμπαθούντες/κλπ κάποιας θρησκείας γνωστής ή λιγότερο γνωστής.
Το θέμα είναι οι ψέυτες και οι καραγκιόζηδες.
Οταν ο άλλος έρχεται και σου λέει ότι
Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, και πιστεύω -ως Ορθόδοξος- ότι ο κόσμος θα καταστραφεί στις 30-5-2016 ενώ 2,5 μήνες πριν θα έχει εμφανιστεί το Αντίδι, αυτός δεν δικαιούται δια να ομιλεί περί ορθοδόξων και ορθοδοξίας παρά μόνο για τις δικές του προσωπικές ερμηνείες και απόψεις.
Το ίδιο και ο άλλος που λέει ότι είναι φορέας "ορθοδοξίας" και βάσει αυτής δήθεν ο κόσμος έχει ζωή 7500 ετών.
Δεν λέω να μην τους δίνετε βήμα,
αλλά αυτοί δεν εκφράζουν καμιά θρησκεία πέραν του εαυτού τους και των...μαργαριταριών τους.
Και πραγματικά έχε χάρη που ο Ιερώνυμος πχ τώρα πλακώνεται με τον Φίλη και έχει άλλα στο κεφάλι του γιατί αν τυχόν έβλεπε το τί γράφει ο Βασιλάκης και ο κάθε Γιαλαντζής εδώ μέσα "εκ μέρους της Ορθοδοξίας" τότε θα του σηκωνότανε το μούσι κάγκελο....
Για να στο πω αλλιώς, σκέψου να σου πώ ότι είμαι το μέλος "Γνήσιος Πιστός Μουσουλμάνος"
και να αρχίσω να γράφω ότι μετά τον προφήτη Μωάμεθ ήρθε και μια νέα προφήτισσα Αϊσα και έλεγε αυτά κι αυτά και εκείνα (σε κόντρα με την επίσημη μουσουλμανική θρησκεία).
Θα μου την έπεφτε ο πρόεδρος και ολόκληρη η μουσουλμανική κοινότητα πάραυτα ή όχι?
Και θα σας την έπεφτε κι εσάς επειδή φιλοξενείτε 'αιρετικές' απόψεις, έτσι δεν είναι?
Επιπλέον, είναι σαφής η διάκριση σε αυτόν που πιστεύει ότι υπάρχει Θεός (ένας, κάτι, κάπως)
με αυτόν που πιστεύει ότι δεν υπάρχει (τίποτα και καθόλου)
και με τον οπαδό/πιστό κάποιας θρησκείας (που όχι μόνο πιστεύει ότι υπάρχει Θεός, αλλά πιστεύει και ότι ξέρει το ακριβές "θέλημά" του και έχει και 'τελετουργικά' που δήθεν ευχαριστούν ή εξευμενίζουν αυτόν το Θεό)
Μη τα βάζουμε όλα στη μηχανή του κιμά.
Αν κάποιος θίξει έναν από αυτές τις κατηγορίες και δη έναν ΨΕΥΔΩΣ εκφραζόμενο και κρυπτόμενο υπό αναληθείς ταμπελίτσες, δεν σημαίνει ότι τα βάζει με ολο το γκρουπ των 'ενθεων' ή των πιστών της τάδε ή της δείνα θρησκείας.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Δεν είναι ηλίου φαεινότερον, ότι πρόκειται για επιτυχημένο χιουμοριστικό "προσάναμα" ? Εναν δαυλό γέλιου θα έλεγα.
Γνωρίζω πολύ καλά το σκεπτικό σου Ανρύ και γνωρίζω επίσης, πως με την ιδιότητά σου ως Συντονιστής, αναγάζεσαι να γίνεις ένα είδος Agnus Dei, ένα εξιλαστήριο θύμα.Πρέπει να σε παρηγορεί το γεγονός, πως αυτό συμβαίνει μόνον στον εγκέφαλο των...ανεγκέφαλων.
Για μας τους υπόλοιπους, μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης, Ο Μάνος, ο Μπερνάρ, ο Γιάννης κι εγώ, είσαι ο πάντα λογικός και συνετός Αντρίκος.Εστω κι αν προσωπικά έχω διαφωνήσει εν μέρει από τους υπόλοιπους, στο τέλος κατάλαβα ότι οι αμφιβολίες μου ήταν...φλούδες.
Αυτά!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Πυθαγόρα θαυμάζω την υπομονή σου να εξηγήσεις τα αυτονόητα στο "ραπισμένο" Αίολο.
quote:Βάζω αυτά σε "quote" διότι τα υπόλοιπα είναι μαλακίες που δεν εξηγούν τίποτα. Είναι καθεστηκυίες απόψεις.
Αν και μετά από αυτό ο Αίολος συνεχίσει τις μαλακίες, τότε θα πρόκειται για μετεμψύχωση σε...τρολ!
Στόχος μου είναι να σας ανεβάσω την λίμπιντο.
Ολοι σας θέλετε να με πηδήξετε. Σωστά;
Κι επειδής δεν μπορείτε να με βρήτε και να το κάνετε, ξεσπάτε εκεί που πρέπει: Στις γκόμενες, στις γυναίκες σας, ή, ενίοτε, στην χειράντληση (αστράκια).
Καντήλια πρέπει να μου ανάβετε και όχι να μου τα κατεβάζετε...
Νηπια ρε πούστη μου! ΝΗΠΙΑ!

quote:Οταν κάποιος βάλλεται από κάποιο μέλος που χαίρει του σεβασμού και της εκτίμησης (Πυθαγόρας), και από κάποιον μαλάκα (εγώ), για τον ίδιο λόγο, τότε τρία τινά είναι δυνατά:
PY8AGORAS πιθανόν να γνωρίζεις πόσο σε σέβομαι και σε εκτιμώ,
αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έχεις οσο δίκιο νομίζεις.
1. Είναι το ίδιο μαλάκας ο Πυθαγόρας μ' εμένα. (λες;)
2. Είμαι κι εγώ το ίδιο σεβαστός και χαίρω της ίδιας εκτίμησης με τον Πυθαγόρα. (που δεν)
3. Ο βαλλόμενος μεροληπτεί ή είναι εμπαθής ή δεν ξέρει τι του γίνεται... (χμμμ...)
...και τις κότες που δεν πήραν θέση... (δειλά και ανεύθυνα "χέλια")

Edited by - Αίολος on 01/10/2016 17:50:44
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Πριν από πολλά χρόνια, σε μία εκ του σύνεγγυς συζήτηση που είχαμε (δεν θυμάμαι ποία), μου είχες πει ότι κοιτάζω χωρίς να βλέπω.
Κόλλησα...
Αρχισα να με σκαλίζω. "ρε λες;" σκέφτηκα...
Με τα χρόνια διαπίστωσα ή "διαπίστωσα" το εξής: Το πρόβλημά (ή "πρόβλημά") μου είναι ότι, όταν οι άλλοι κοιτάζουν το φυτό, εγώ βλέπω τις ρίζες.
Είχες εν μέρει δίκιο...
Ετσι λειτουργώ, αν αυτό εξηγεί κάτι.

Edited by - Αίολος on 02/10/2016 12:53:17