- Ερώτηση λογικής - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Eσύ δηλαδή Γουέντιγκο θα πρέπει να νιώθεις περήφανος που ζεις αποκλειστικά σε αυτό τον πλανήτη, έτσι όπως τον έχει καταντήσει η θεοποιημένη λογική σουΜαγκιά σου
Κι αν εσύ στο κάτω κάτω, τα ξέρεις όλααυτά τα μεταφυσικά και τα παράξενα θέματα καλύτερα από όλους τους μ... εδώ μέσα , είσαι μεγαλύτερο μπάζο από αυτούς, σύμφωνα πάντα με την μονόπλευρη οπτική σου
Δεν θέλω να αντιπαρατεθώ, αλλά το γράμμα σου ήταν πολύ προκλητικό
Χμμμμ....
Χαίρομαι που εσύ δεν τα βλέπεις ούτε μονόπλευρα και τα γραφόμενά σου δεν είναι καθόλου μα καθόλου προκλητικά !
Χαίρομαι. Σκέψου, για χ-ψ-ω λόγους να έπρεπε να αντιπαρατεθείς, τι θα έγραφες...
*** Η Καλή Κουβέντα Φέρνει Την Άλλην ***
Οπότε πως μπορείς να ισχυριστείς οτι είμαι μονόπλευρος;
Τέλος πάντων, επειδή δεν θέλω να καταλήξει το θέμνα σαπουνόπερα
δεν θα συνεχίσω
Αν πείραξα τον Γουέντιγκο με αυτά που είπα , του ζητάω δημόσια συγγνώμη
Ελπίζω τώρα να με συγχωρήσεις Βριλ
quote:
Ελπίζω τώρα να με συγχωρήσεις Βριλ
Εγώ μια παρατήρηση έκανα. Δεν είμαι άξιος να δίνω άφεση αμαρτιών
*** Η Καλή Κουβέντα Φέρνει Την Άλλην ***
Μιας και το ξανασκέφτηκες όμως, πάσο.
quote:
Αναρωτηθήκατε ποτέ τι θα ήταν ο κόσμος αν υπήρχαν μόνο εκείνοι που θα πίστευαν στην ύλη. Τι εξέλιξη θα είχε άραγε και που θα οδηγούταν; Κι αναρωτιέμαι μπροστά σε μια μεγάλη καταστροφή της ύλης, όπως είναι π.χ. ένας πόλεμος, τι θα ήταν αυτό που θα κράταγε τον άνθρωπο όρθιο;Αναρωτηθήκατε ποτέ τι θα ήταν ο κόσμος αν υπήρχαν άνθρωποι που θα πίστευαν μόνο στο πνεύμα και θα απαρνιόντουσαν την ύλη; Πιθανόν ως διαβίωση να μην είχαμε εξελιχθεί καθόλου και πράγματα όντως αποδεδειγμένα διαφορετικά να τα περιγράφαμε μεταφυσικά.
Μήπως η κατάλληλη στάση ενός ανθρώπου θα ήταν η ισορροπία μεταξύ ύλης και πνεύματος;
Μα τι λες?
Ξεχνας ποσες ΣΦΑΓΕΣ εγιναν απο διαφορους που πιστευαν στο Πνευμα οπως εσυ το οριζεις ΕΙΣ το ονομα του Πνευματος μαλιστα ακομα και εαν το ΙΔΙΟ το πνευμα του...Πνευματος δεν το ενεκρινε (πχ χριστιανισμος)?
Δεν ξερω που θα πηγαινε ο κοσμος χωρις πιστη σε θεοτητες αλλα βλεπω καλα απο την ιστορια αρχαια τε και συγχρονη που πηγε οταν πιστευε και πιστευει σε θεοτητες.
Αναφορικα με τον πολεμο ειναι μεσα στην φυση του ανθρωπου,βοηθησε λαους να προοδευσουν (σε βαρος των αλλων αλλα τι να γινει) και συνεισφερει και αυτος στην εξελιξη.
Πολεμος θα γινεται παντα και παραβιαση των κανονων θα υπαρχει παντα ειτε υπαρχει πιστη στην υλη ειτε μονο στο πνευμα ειτε και στα 2.
Επαναλαμβανω δε οτι αν δεν μπορεις να μετρησεις κατι δεν μπορεις και να το μελετησεις.Οποτε εκει η φαντασια οργιαζει.
quote:
Πες μου λοιπον Οστρια (εδω ειναι το σημειο που εκτοξευεται το γαντι).Γιατι πιστευεις οτι η επιστημονικη και η τεχνολογικη αναπτυξη μπορουν να εχουν καποια επιδραση στην συναισθηματικη ωριμαση του ανθρωπου ωστε να μπορει να δεχτει την πεπερασμενη του υπαρξη που υπαγορευει η λογικη ?
Ωπ! Επιασα ένα γάντι! ![]()
Αγαπητέ μου Άγγελε, το θέμα δεν είναι να δεχτεί την πεπερασμένη του ύπαρξη, αλλά να πάψει να είναι τόσο αφελής; τόσο ευκολόπιστος; να βάλει λίγο το μυαλό του να δουλέψει; Τουλάχιστον να αρχίσει να απορρίπτει αυτά για τα οποία είτε έχουν δοθεί πιά απαντήσεις, είτε έχουν αποδειχτεί μούφες. Δεν μπορεί να ζούμε στο σήμερα και να σκεφτόμαστε όπως σκεφτόντουσαν οι άνθρωποι στον μεσαίωνα. Δεν μπορεί να έχουμε πατήσει στο φεγγάρι (άσε που αμφισβητείται και αυτό αλλά οκ) και ο άλλος να σου λέει, μα το φεγγάρι είναι φτιαγμένο από τυρί!
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Αγαπητέ μου Άγγελε, το θέμα δεν είναι να δεχτεί την πεπερασμένη του ύπαρξη, αλλά να πάψει να είναι τόσο αφελής; τόσο ευκολόπιστος; να βάλει λίγο το μυαλό του να δουλέψει; Τουλάχιστον να αρχίσει να απορρίπτει αυτά για τα οποία είτε έχουν δοθεί πιά απαντήσεις, είτε έχουν αποδειχτεί μούφες. Δεν μπορεί να ζούμε στο σήμερα και να σκεφτόμαστε όπως σκεφτόντουσαν οι άνθρωποι στον μεσαίωνα. Δεν μπορεί να έχουμε πατήσει στο φεγγάρι (άσε που αμφισβητείται και αυτό αλλά οκ) και ο άλλος να σου λέει, μα το φεγγάρι είναι φτιαγμένο από τυρί!
Αν ο μεσος ανθρωπος δεν διδαχθει τα εργαλεια της κριτικης σκεψης,πως να αποφευγει τα λογικα σφαλματα και τι συνιστα μια αξιολογη μελετη τα παραμυθια θα θριαμβευουν.
Ακομα και εαν εφαρμοστει το παραπανω βεβαια,θα υπαρχουν παντα αυτοι που ακομα και εαν διδαχθουν τα ανωτερω θα το ριξουν στο παραμυθι για τους δικους τους λογους.
quote:
Eσύ δηλαδή Γουέντιγκο θα πρέπει να νιώθεις περήφανος που ζεις αποκλειστικά σε αυτό τον πλανήτη, έτσι όπως τον έχει καταντήσει η θεοποιημένη λογική σουΜαγκιά σου
Κι αν εσύ στο κάτω κάτω, τα ξέρεις όλααυτά τα μεταφυσικά και τα παράξενα θέματα καλύτερα από όλους τους μ... εδώ μέσα , είσαι μεγαλύτερο μπάζο από αυτούς, σύμφωνα πάντα με την μονόπλευρη οπτική σου
Δεν θέλω να αντιπαρατεθώ, αλλά το γράμμα σου ήταν πολύ προκλητικό
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω, lord of the green.
Σίγουρα εννόησες τα λόγια μου και το πού απευθύνονταν;
Η θεοποιημένη λογική μου; Ο πλανήτης; Τα ξέρω όλ'αυτά καλύτερα απ'όλους;
Αν κατάλαβες τι λέω και επέλεξες να εκφραστείς έτσι δεν υπάρχει λόγος για καμμία συγνώμη, δημόσια ή ιδιωτική! Είσαι εντάξει με μένα.
Αλλά σίγουρα κατάλαβες; Αν θες κάνε τον κόπο να ξαναδιαβάσεις το μήνημά μου, αργά και ολόκληρο.
Αν επιμείνεις στη στάση σου έχει καλώς. Καμμία σαπουνόπερα. Δικαίωμά σου να είσαι όσο προκλητικός ήμουν κι εγώ.
Η απορία μου, πάντως, είναι ειλικρινής.
No Method, No Guru, No Teacher
"Φαρμακευτικός θησαυρός αναδύεται από τοξική λίμνη
Ζωή από το θάνατο
Το όμορφο τοπίο της λίμνης είναι στην πραγματικότητα θανατηφόρο
Μπάτε, Μοντάνα: Μια μολυσμένη, τοξική λίμνη στην πολιτεία της Μοντάνα έχει κατοικηθεί από παράξενους μικροοργανισμούς που παράγουν χημικά για την καταπολέμηση της ημικρανίας και του καρκίνου.
«Είναι συναρπαστικό να γνωρίζεις ότι κάτι τοξικό και επικίνδυνο μπορεί να περιέχει κάτι πολύτιμο» σχολιάζει στο New Scientist η Αντρια Στίρλε, χημικός του Πανεπιστημίου της Μοντάνα στο Μπάτε.
Η λίμνη του Μπάτε σχηματίστηκε μετά το 1982, όταν το τοπικό ορυχείο χαλκού έκλεισε και to νερό του υδροφόρου ορίζοντα γέμισε το γιγάντιο, ανοίχτό όρυγμα. Η λίμνη έγινε εξαιρετικά όξινη λόγω διαλυμένων μεταλλικών ενώσεων, όπως ο σιδηροπυρίτης, και σήμερα το pH του νερού είναι μόλις 2,5, τιμή απαγορευτική για τις περισσότερες μορφές ζωής.
Η λίμνη, όμως, σύντομα αποικήθηκε από οξεόφιλα βακτηρίδια και μύκητες, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν το 1995 από την ομάδα της Στίρλε ως νέα είδη.
Με δημοσίευσή της την περασμένη εβδομάδα στο Journal of Organic Chemistry, η Στίρλε αναφέρει ότι ένας από τους μύκητες, του γένους Penicillium, παράγει μια νέα ουσία που ονομάστηκε μπερκελικό οξύ και διαπιστώθηκε ότι μειώνει κατά 50% την ταχύτητα πολλαπλασιασμού των κυττάρων σε καλλιέργειες καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Το πολλά υποσχόμενο οξύ έρχεται να προστεθεί σε μια άλλη ουσία, η οποία προέρχεται από μύκητα του γένους Pithomyces και μποκάρει έναν υποδοχέα που εμπλέκεται στην εκδήλωση της ημικρανίας. Ένας ακόμα μύκητας Penicillium συνθέτει μια άλλη ουσία που αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό κυττάρων από όγκους στον πνεύμονα.
Οι επιστήμονες συνεχίζουν να αναλύουν τη χημική «σούπα» της λίμνης όσο μπορούν
ταχύτερα, καθώς οι τοπικές αρχές προγραμματίζουν επιχείρηση απορύπανσης."
"Μύκητας του ξύλου χωνεύει «άφθαρτα» πλαστικά
Πρωταθλητής της ανακύκλωσης
H μούχλα του ξύλου είναι πιο σημαντική από όσο φαίνεται
Ουάσινγκτον: Ένα είδος λευκής μούχλας που συνήθως αναπτύσσεται στο νεκρό ξύλο αποδεικνύεται ότι μπορεί να καταβροχθίζει πλαστικά πολυμερή τα οποία είναι τόσο ανθεκτικά ώστε θεωρούνταν άφθαρτα.
Ο βιοχημικός άθλος του μύκητα θα μπορούσενα επιτρέψει την ανακύκλωση, ή έστω την καταστροφή των επίμονων σκουπιδιών.
Όπως εξηγεί το Nature.com, ο μύκητας Phanerochaete chrysosporium διασπά τις φαινολικές ρητίνες, ανθεκτικά πολυμερή που χρησμοποιούνται συχνά ως κόλλα για να ενώσουν τα κομματάκια ξύλου στο κόντρα πλακέ. Απαντώται επίσης στα αυτοκίνητα.
Τα πολυμερή αυτά αποτελούν το 10% της συνολικής παραγωγής πλαστικού, ποσότητα που ανέρχεται σε 2,2 εκατ. τόνους το χρόνο.
Σε αντίθεση με τα ανακυκλώσιμα πλαστικά, όπως το πολυαιθυλένιο από το οποίο κατασκευάζονται μπουκάλια, οι φαινολικές ρητίνες δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.
Η μόνη πειραματική μέθοδος, που βασίζεται σε θέρμανση και χρήση διαλυτών, είναι ακριβή και αφήνει ανεπιθύμητα παραπροϊόντα.
Ο Δρ Ανταμ Γκούσι και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν στο Λα Γκρος στράφηκαν στους μύκητες του ξύλου, οι οποίοι είναι γνωστό ότι μπορούν να διασπάσουν τη λιγνίνη, μια ουσία του ξύλου εξαιρετικά ανθεκτική, η οποία μοιάζει με τις φαινολικές ρητίνες ως προς τη χημική δομή.
Οι ερευνητές τάισαν κομματάκια ξύλου σε διάφορα είδη μούχλας, και διαπίστωσαν ότι το P.chrysosporium αναπτυσσόταν κανονικά και γινόταν από άσπρο ροζ. Αυτό σήμαινε ότι διασπούσαν τις ρητίνες σε μικρότερα μόρια, τα οποία ήταν γνωστό ότι είναι ροζ. Πειράματα με φαινολικές ρητίνες που περιείχαν ραδιενεργά ισότοπα του άνθρακα επιβεβαίωσαν ότι ο μύκητας απορροφούσε τα ισότοπα.
Η ερευνητική ομάδα ελπίζει ότι τα προϊόντα της διάσπασης είναι δυνατό να επαναχρησιμοποιηθούν για την παραγωγή πλαστικού. Όμως ακόμα και αν η ανακύκλωση των ρητινών είναι αδύνατη, είναι ευχάριστο να γνωρίζουμε ότι όταν οι ουσίες αυτές καταλήξουν στα σκουπίδια κάποτε θα αποσυντεθούν και δεν θα διατηρηθούν για εκατοντάδες χρόνια.
Και το εντυπωσιακό είναι ότι ο ίδιος μύκητας παράγει ένζυμα που διασπούν και άλλα πλαστικά, όπως το πολυστυρένιο και τα επικίνδυνα πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCBs).
Η μελέτη δημοσιεύεται online στο Environmental Science and Technology."

για όσους χρησιμοποιούν μόνο τις ανεπαρκείς ανθρώπινες αισθήσεις και τα όργανα που τις ενισχύουν, αποκαλύπτει μια εντυπωσιακά μαγική , συγχρόνως όμως και ψεύτικη εικόνα. είναι η εικόνα του ορατού και παρατηρήσιμου σύμπαντος που έχουμε την αίσθηση πως μας περιβάλλει.
Η εικόνα όμως αυτή δεν αποτελεί παρά μια παραμορφωμένη και στρεβλή σκιά ενός απειροελάχιστου μέρους των ιδιοτήτων αυτού που στην πραγματικότητα είναι το σύμπαν.
ΟΜΩΣ ΌΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΚΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΜΟΝΑΧΑ ΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΕΒΛΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ.
...ΤΟ αληθινό Σύμπαν γεννηθηκε απο κάτι που προϋπήρχε , ασχέτος αν αυτό δεν αναφέρετε σε θεολογικά κείμενα και δεν εξυπηρετει δοματικές κοινωνικές αγκυλώσεις.
...Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.
Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΜΑΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΪΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΊΟ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ "ΜΑΓΙΚΗ" ΕΚΤΗ ΥΠΕΡΑΙΣΘΗΣΗ."
Μάνος Δανέζης Στράτος Θεοδοσίου,καθηγητές αστροφυσικής παν/μιο Αθηνών.
"Η κοσμολογια της νοησης"
ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΔΙΑΥΛΟΣ"
ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Edited by - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ on 21/07/2006 02:04:38
quote:ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
"...το σύμπαν δεν είναι ένα μηχανιστικό κατασκεύασμα. 'εχει ψυχή και νόηση όπως ακριβώς και άνθρωποςκαι μας αποκαλύπτεται στο μέτρο των δυνατοτύτων μας...."
Μάνος Δανέζης Στράτος Θεοδοσίου,καθηγητές αστροφυσικής παν/μιο Αθηνών.
"Η κοσμολογια της νοησης"
ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΔΙΑΥΛΟΣ"
ενθεο και Νοημον Συμπαν!
να τα "πνευματα" που ανεφερα καπου παραπανω και φυσικα δεν εχουν καμια σχεση με ποτηρακια ή σολομωνικες ![]()