- Μεταμόσχευση: Πηγή ζωής από την ίδια τη ζωή... - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
ΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ
ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΝΑΦΕΡΩ
ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΣΟ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ.
ΑΥΤΟ ΔΕ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΑΜΕΣΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ
ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.
ΑΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΜΕ
ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ
D.H
quote:
Το παράδειγμα με τον επαίτη ήταν συνέχεια του συλλογισμού περί αγάπης.
Βέβαια, υποδηλώνει τη γενικότερη στάση μου ν' αναζητώ πάντα και συνεχώς τις πραγματικά καλύτερες δυνατές λύσεις σε ένα πρόβλημα.
Νομίζω ότι όσοι δεν αγαπούν, απλά αδιαφορούν.
καλή μου zadok η αγάπη έχει πολλούς τρόπους να εκφέρεται...κι ένας από αυτούς τους τρόπους είναι να ξεπερνάει την αλαζονεία του φυσικού σώματος και να αφήνει την προσωπικότητα να οδηγηθεί στην πνευματική της κατάσταση...
κι άλλες φορές η αγάπη (και για άλλες περιπτώσεις) είναι αναγκασμένη και να αδιαφορεί ακόμα αν χρειαζεται, αυτό όμως δεν την αναιρεί..
quote:
Αγαπητή galadriel, είχες αναφερθεί "σ'αυτούς που πεθαίνουν καθημερινά" και ήθελα να επισημάνω ότι "αυτοί" δεν είναι και τόσοι πολλοί, γιατί δεν είναι όλοι κατάλληλοι.Επειδή λοιπόν, το να βρεθεί κατάλληλος δότης δεν είναι απλή υπόθεση και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (π.χ. συνθήκες θανάτου, έγκαιρη μεταφορά σε κατάλληλο νοσοκομείο κλπ.), ξαναρωτώ: όσοι ζητούν δότες, δεν εκφράζουν ενδόμυχα, ασυνείδητα ή εμμεσα, αν προτιμάτε, μία επιθυμία για να συμβεί κάτι...;
λυπάμαι, αλλά όχι.... όταν βρεθείς αντιμέτωπος με τον πόνο και τον θάνατο, το τελευταίο που εύχεσαι (ακόμα και ενδόμυχα) είναι να πεθάνει κάποιος για να σωθείς εσύ... και αυτό μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι το γνωρίζω από προσωπική πείρα... και δεν είμαι ούτε αγγελικό πλάσμα , ούτε "στραβωμένη" του εσωτερισμού για να υπερτερούν αυτά των ενστίκτων μου...
και αυτό δες το σαν απάντηση και στην τελευταία σου παράγραφο....
πάντα με φιλική διάθεση
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
quote:
καλή μου zadok η αγάπη έχει πολλούς τρόπους να εκφέρεται...
Σίγουρα...
quote:
κι άλλες φορές η αγάπη (και για άλλες περιπτώσεις) είναι αναγκασμένη και να αδιαφορεί ακόμα αν χρειαζεται, αυτό όμως δεν την αναιρεί..
Σωστό κι αυτό, μόνο που δε θα το ονόμαζα "αδιαφορία".
quote:
λυπάμαι, αλλά όχι.... όταν βρεθείς αντιμέτωπος με τον πόνο και τον θάνατο, το τελευταίο που εύχεσαι (ακόμα και ενδόμυχα) είναι να πεθάνει κάποιος για να σωθείς εσύ... και αυτό μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι το γνωρίζω από προσωπική πείρα... και δεν είμαι ούτε αγγελικό πλάσμα , ούτε "στραβωμένη" του εσωτερισμού για να υπερτερούν αυτά των ενστίκτων μου...
Δε θεωρώ ότι πρέπει ν' ανήκεις σε κάποια τέτοια κατηγορία, για να έχεις τέτοια στάση.
Δεν είμαι όμως τόσο σίγουρη, ότι οι περισσότεροι σκέπτονται όπως εσύ.
quote:
και αυτό δες το σαν απάντηση και στην τελευταία σου παράγραφο....
Εδώ με μπέρδεψες, γιατί δεν κατάλαβα αν εννοείς την τελευταία του μηνύματός μου ή του αποσπάσματος το οποίο παρέθεσες.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Όλη αυτή η συζήτηση γίνεται εκ του ασφαλούς και εύχομαι πάντα να είναι έτσι αλλά όταν κάποιος δικός σου ή ακόμα και εσύ (χτύπα ξύλο) θα είχες την ανάγκη ενός οργάνου τότε ο προβληματισμός σου θα σου φάνταζε σαν σταγόνα στον ωκεανό.
--------------------------------------------------------------------------------
Αγαπητή mystic, δεν μπορείς να γνωρίζεις εάν όντως προβληματίζομαι εκ του ασφαλούς και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν είναι καθόλου έτσι.
Αγαπητή Zadok λυπάμαι πολύ αν έθιξα ένα λεπτό σημείο. Προσωρινά τουλάχιστον προσωπικά μιλάω εκ του ασφαλούς μια και δεν ξέρει κανείς τι του ξημερώνει η αυριανή μέρα. Ίσως αυτή να ήταν η σωστή διατύπωση.
quote:
λυπάμαι, αλλά όχι.... όταν βρεθείς αντιμέτωπος με τον πόνο και τον θάνατο, το τελευταίο που εύχεσαι (ακόμα και ενδόμυχα) είναι να πεθάνει κάποιος για να σωθείς εσύ... και αυτό μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι το γνωρίζω από προσωπική πείρα... και δεν είμαι ούτε αγγελικό πλάσμα , ούτε "στραβωμένη" του εσωτερισμού για να υπερτερούν αυτά των ενστίκτων μου......Δεν είμαι όμως τόσο σίγουρη, ότι οι περισσότεροι σκέπτονται όπως εσύ.
Συμφωνώ galadriel μαζί σου όπως έχω προαναφέρει άλλωστε. Όσον αφορά για την τελευταία πρόταση της Zadok πιστεύω έχοντας συμβιώσει τον ανθρώπινο πόνο των συνανθρώπων μου πως σπάνια μπορεί κάποιος τέτοιος, τόσο πονεμένος και τόσο αδικημένος συνάμα από την ζωή άνθρωπος να ευχηθεί τον θάνατο ενός υγειούς ή νέου ανθρώπου και αναφέρομαι όχι μόνο σε αυτόν αλλά και στην οικογένειά του.
Αγαπητέ/ή H.D καλωσήρθες στην παρέα μας.
Μια ερώτηση, που βλέπεις την ευαισθητοποιήση των Ελλήνων γύρω από το θέμα της δωρεάς οργάνων;
Εγώ βλέπω αδιαφορία. Το ότι 5-6 ανθρώποι μέσα σε ένα site εσωτερισμού ασχοληθήκαμε με το θέμα δεν λέει τίποτα αν φανταστείς ότι οι περισσότεροι είναι σκεπτόμενοι άνθρωποι και όχι ένα μάτσο αργόσχολοι που κουτσομπολεύουν.
Εγώ βλέπω αιμοδοσίες άδεια και εργαστήρια ιστοσυμβατότητας άδεια.

sorry για την παραποιήση D.H

ναι και εγώ άδεια τα βλέπω...
και βλέπω επίσης όλους αυτούς που στέκονται στο χείλος του θανατου να περιμένουν στωϊκά μήπως και "τύχει" να βρεθεί συμβατό μόσχευμα...
και να προσεύχονται μήπως ο όποιος θεός στον οποίο πιστεύει ο καθένας τους κάνει κάποιο θαύμα και τους θεραπεύσει....
και όχι να να τους "κάτσει" να πεθάνει αυτός ο ένας που θα δώσει πιθανόν λύση στο πρόβλημα τους...
καλή μου zadok, για την τελευταία παράγραφο του μήνυματος σου μιλούσα και όχι αυτήν της παραπομπής.... και χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω ούτε την ευαισθησία σου στο θέμα (άλλωστε αυτή αποδεικνύεται έμπρακτα με την συμμετοχή σου στο παρόν θέμα), ούτε την αγνότητα των προθέσεων σου, ούτε να να "παίξω" με δικές σου σχετικες εμπειρίες...
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
ΑΙΣΙΟΔΟΞΩ,ΑΙΣΙΟΔΟΞΩ.
ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ
ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΤΣΙ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΛΛΩΣΤΕ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΠΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ.
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΠΙΔΑ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗ ΖΩ ΣΕ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ
D.H
Αγαπητή D.H καλά κάνεις και αισιοδοξείς και έτσι πρέπει. Άλλωστε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Στόχος μου δεν είναι να καταδικάσω την νεολαία αλλά να αναδύξω το θέμα για να ευαισθητοποιηθεί.
Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από το παρελθόν και αυτό εκπέμπει αισιοδοξία. Το κακό είναι ότι πάλι η προσφορά είναι πολύ μικρή σε σχέση με την ζήτηση αλλά τουλάχιστον πάμε προοδευτικά μπροστά, αργά αλλά σταθερά.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ ΚΕΝΤΡΟ
ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΠΤΙΚΕΣ ΓΩΝΙΕΣ.
ΑΝ ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣ.ΑΝΑΙΜΙΑΣ ΠΟΥ
ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 2-3 ΦΙΑΛΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟ ΜΗΝΑ,ΤΟΥΣ ΑΙΜΟΡΟΦΥΛΙΚΟΥΣ
ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΑ ΧΕΡ/Α,ΜΟΝ.ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ
Κ.Λ.Π
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΑΥΤΑΡΚΗΣ ΣΑΝ ΧΩΡΑ[ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΟΠΩΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ]
ΕΙΝΑΙ ΕΝΘΑΡΥΝΤΙΚΟ.
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΜΑΣ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΤΟ 'ΦΟΒΟ'
Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΕΝΤΟΠΙΖΩ ΤΟΝ
ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ.
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΑΣΙΖΩ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΜΟΥ.
ΟΜΩΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΣ ΕΡΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΜΕΤΑΓΓΙ-
ΖΟΜΕΝΩΝ,ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ Π.Χ ΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ.
ΦΙΛΟΥΣ,ΓΝΩΣΤΟΥΣ,ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΗΝΙΑΙΕΣ.
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΜΑΣ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝ-
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΛΜΟΥΝ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
D.H
παρόλο που η εικόνα που έχω εγώ για την βελτίωση του ενδιαφέροντος στο θέμα της δωρεάς οργάνων ή οτιδήποτε άλλο σχετικό, χαίρομαι όμως που μαθαίνω ότι υπάρχει αν και μικρή .....
με προβληματίζουν όμως οι λόγοι για τους οποίους ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται σ'αυτό...
σίγουρα ο βασικότερος λόγος είναι η αδιαφορία για τους συνανθρώπους μας, τις περισσότερες φορές αν δεν φτάσει το "κακό" στην δική μας πόρτα το θεωρούμε ανύπαρκτο γενικότερα...
όμως με αφορμή με το προηγούμενο κομμάτι της συζήτησης, σκέφτομαι πως ίσως κάποιοι έχουν ενδοιασμούς από ελλιπή ενημέρωση γύρω από το θέμα...
θα ήθελα πολύ λοιπόν αν έχετε μια άποψη σ'αυτό να την συζητήσουμε..
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
λοιπον, στην αρχή του μηνύματος μου εννοούσα πως η εικόνα που έχω εγώ δεν είναι ενθαρρυντική....
![]()
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
quote:
όμως με αφορμή με το προηγούμενο κομμάτι της συζήτησης, σκέφτομαι πως ίσως κάποιοι έχουν ενδοιασμούς από ελλιπή ενημέρωση γύρω από το θέμα...
Όποιος ενδιαφέρεται, νομίζω ότι φροντίζει και να ενημερώνεται. Δεν είναι δικαιολογία αυτό.
Εν πάσει περιπτώσει, τί ακριβώς εννοείς, μήπως δεν κατάλαβα;
Πού εγκειται η έλλειψη ενημέρωσης;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Όποιος ενδιαφέρεται, νομίζω ότι φροντίζει και να ενημερώνεται. Δεν είναι δικαιολογία αυτό.
κι αυτό δεν είναι δικαιολογία και πολλά ακόμα....
αλλά καμμιά φορά το μειωμένο ενδιαφέρον μπορεί να προκαλείται από έλλειψη ενημέρωσης γύρω από τα τεχνικά θέματα όπως ας πουμε το αν κάποιος είναι ζωντανός ή όχι όταν αφαιρούνται τα όργανα για μεταμόσχευση....
και σ'αυτά τα θέματα η ενημέρωση πρέπει να γίνεται κατ'αρχήν από τους αρμόδιους φορείς... και η ευαισθητοποίηση επίσης...
quote:
Πού εγκειται η έλλειψη ενημέρωσης;
κατά τη γνώμη μου στο ότι οι αρμόδιοι φορείς είναι απασχολημένοι με άλλα "σοβαρότερα" θέματα όπως ποιος θα φάει την καρέκλα ποιανού, ποια κυβέρνηση είναι στα πράγματα, ποιος θα "φάει" καλύτερη και μεγαλύτερη επιχορήγηση....κ.α.
κι άλλες φορές στο ότι όλοι εμείς που αναζητάμε την ενημέρωση έχουμε μία τόσο ισχυρή εικόνα για τα πράγματα που και να μας εξηγήσουν κάτι διαφορετικό δεν θα το δεχτούμε.... αλλά ο ανθρώπινος εγωϊσμός είναι μεγάλο κεφάλαιο...
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
Δεν γνωρίζω τί υπαινίσσεσαι γράφοντας "και πολλά ακόμα....", αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από τους άλλους ή από την κοινωνία κι ούτε νομίζω ότι τίθεται θέμα φόβου.
Ειλικρινά, δεν κατανοώ σε τί είδους ενδοιασμούς αναφέρεσαι πέραν των όσων έχουμε ήδη συζητήσει και τα οποία είναι απλά θέματα πεποίθησης.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΙΜΑΔΟΣΙΑ.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ.
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΡΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΣ ΤΥΧΟΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΟΧΙ ΔΗΛ.ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΣΘΕΝΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ.
ΠΑΝΤΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜ/ΤΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ.
ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ.[ΗΠΑΤ.Β-C,HIV,HTLV.RPR].
O ΟΓΚΟΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ 400cc,ΕΝΩ Ο ΟΓΚΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΤΟ 7%ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΒΑΡΟΥΣ.
ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΛΗΨΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ.
ΕΤΗΣΙΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ,ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ Η ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΕΝΤΡΟ.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ.
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ .
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΟΚ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙ 10 ΛΕΠΤΑ.
ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΟΤΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ.
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝ.ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΝΑ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ.
ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΩ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
D.H
Επαναφέρω αυτό θέμα ως φόρο τιμής στον μικρό Δημητράκη που γεννήθηκε σε έναν κόσμο πολύ μικρό για να χωρέσει το μεγαλείο της ψυχής του.
Καλή συνέχεια μικρούλη και σε ευχαριστούμε για το μήνυμα που πέρασες.
Ελπίζω η θυσία σου να ευαισθητοποιήσε τους αναίσθητους αυτής της χώρας.

ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ .
ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ TOPIC ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ
ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΛΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕΣ.
Εγώ το μόνο που θέλω είναι περισσότερη ευαισθητοποιήση γύρω από το θέμα γιατί πραγματικά είναι μεγάλο πλήγμα για την χώρα μας η έλλειψη δωρητών οργάνων.

Πάντως εγώ συμφωνώ απόλυτα με την Ζαντοκ και διαφωνώ ιδιαίτερα στην δωρεά οργάνων για τον ίδιο μεταφυσικό λόγο στον οποίο αναφέρθηκε και στην αρχη του θέματος η Ζαντοκ. Μετά τον φυσικό θάνατο, πεθαίνουν και τα υπόλοιπα σώματα του ανθρώπου, το αιθερικό, το αστρικό, το νοητικό, συναισθηματικό κ.ο.κ.
Έως ότου να ολοκληρωθεί ο πραγματικός θάνατος χρειάζονται περίπου σαράντα με πενήντα μέρες. Όλα τα όργανά μας φέρουν την λεγόμενη κυτταρική μνήμη η οποία σβήνει μόνο μετά από τον απόλυτο θάνατο του ανθρώπου. Οι πληροφορίες λοιπόν που φέρουν τα όργανα αυτά "μετακομίζουν σε ένα άλλο σώμα" και συνεχίζουν να ζουν στον άλλον οργανισμό.
Θα ήθελα εδώ να μοιραστώ μια εμπειρία μαζί σας, πριν κάποιουσ μήνες συνάντησα έναν κύριο ο οποίος είχε κανει μεταμόσχευση καρδιάς. Συζητώντας μαζί του μου είπε οτι από τότε που έγινε η μεταμόσχευση κάθε νύχτα στις 4 ξυπνάει έντρομος χωρίς λόγο και έχει ταχυπαλμίες και μεγάλη δυσφορία. Ανακάλυψε λοιπόν μετά από κάποιο καιρό οτι ο άνθρωπος, ο δότης, είχε πάθει εγκεφαλικό στις 4 το πρωί όταν είδε τον γιο του να πέφτει κάτω λόγω χρήσης ναρκωτικών...
Τέλος ο λόγος για τον οποίον επίσης διαφωνώ με την΄δωρεά οργάνων είναι οτι ούτος η άλλως τα μοσχεύματα δεν έχουν ποτέ πλήρη συμβατότητα και απλά δίνεται μια παράταση ζωής στο άτομο για κάποια χρόνια, ειδικά όταν είναι ζωτικά όργανα. Ποιός λοιπόν ο λόγος να κάνεις μεταμόσχευση;
Ευχαριστώ πολυ
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

quote:
Τέλος ο λόγος για τον οποίον επίσης διαφωνώ με την΄δωρεά οργάνων είναι οτι ούτος η άλλως τα μοσχεύματα δεν έχουν ποτέ πλήρη συμβατότητα και απλά δίνεται μια παράταση ζωής στο άτομο για κάποια χρόνια, ειδικά όταν είναι ζωτικά όργανα. Ποιός λοιπόν ο λόγος να κάνεις μεταμόσχευση;
Ξέρω άτομο με ματαμόσχευση που την έχει κάνει εδώ και 12 χρόνια και συνεχίζει...
Σου εύχομαι ποτέ να μην χρειαστεί να απαντήσεις την ερώτησή σου στον ίδιο σου τον ευατό.
Τέτοιες αντιλήψεις αποτελούν τροχοπέδη για την χώρα μας.
Πραγματικά θλίβομαι.
Αφήστε τα όργανά σας να τα φάνε τα σκουλίκια και οι κατσαρίδες, είναι καλύτερα, το αιθερικό δεν θα αποχωριστεί απότομα το κουφάρι σας και έτσι θα συγκρατήσετε τον εγωισμό σας μέχρι το τέλος του τέλους σας.
Δυστηχώς, είναι προσωπική επιλογή η δωρέα οργάνων ενώ δεν θα έπρεπε, γιατί η ανθρωπιά έχει εκλείψει αν όχι από τον πλανήτη μας σίγουρα από την χώρα μας.