- Περι αποκαλύψεων Γκιόλβα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
εγω μπορεσα να βρω μια συνεντευξη του γκιολβα σε καποιο περιοδικο που μιλαει για το υποηχιτικο κανονι .
θα σας δωσω λινκ μολις το ανεβασω.
ostria αυτο που ηθελα να σου πω ειναι οτι μαλλον αν ολα αυτα που ακουμε ειναι αληθινα τοτε η αληθεια θα βρισκεται αναμεσα σε αυτα που ειπαν στο τελος του mp3 που ακουσες.
οντως η γερμανοι ειχαν αναπτυξει αυτην την τεχνολογια και ειχαν μεταφερει αρκετη απο αυτην σε βασεις σε καποιον απο τους πολους.
κατι αλλο που εχω παρατηρησει εγω ειναι το εξης.
δεν ξερω αν εχετε δει η διαβασει το βιβλιο του λευκοφρυδη ΚΟΣΜΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΑΓΥΡΟ-Ε .
ετυχε χαρη σε εναν καλο φιλο να βρω ενα αντιγραφο του πρωτοτυπου βιβλιου .
εχω παρατηρησει σε καθε συνεντευξη του γκιολβα η του φουρακι να κατηγορουν τον λευκοφρυδη ο οποιος ηταν δικηγορος οτι ειδε καποια πραγματα μεσα στο ερευνητικο κεντρο του γκιολβα και τα δημοσιευσε στο βιβλιο του σαν δικα του.
διαβασα λιγο το βιβλιο του και οντως εχουν καποια βαση αυτα που λεει αν και τα βρισκει λιγο ανορθοδοξα αλλα απο την αλλη δεν θα μπορουσε σε καμμια περιπτωση να εγραφε ολα αυτα τα πραγματα χωρις να εχει δικες του γνωσεις.
δεν ειναι κατι που απλα ακους και αντιγραφεις.
η ο ανθρωπος εκλεψε ολες τις σημειωσεις (του γκιολβα?) η οντως τα ηξερε η μαλλον τα ανακαλυψε ολα αυτα και τα εγραψε στο βιβλιο του.
αλλα αποκλειεται απλως να ειδε και να ακουσε, πραγμα που λεει και υποστηριζει ο ιδιος ο γκιολβας.
ποιος ψευδεται και γιατι?

http://www.bet-with-me.gr/ghiolvas.mp3 Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΚΙΟΛΒΑ!!!
λεει αρκετα πραγματ αλλα μιλαει λιγο και για τις σπουδες του.
αν υπαρχει καποιο προβλημα με το λινκ πειτε μου.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Καλή μου Ostria,ναι δυστυχώς είναι κάπως θολά.
Ένα μεγάλο μέρος όμως,κατόρθωσα να το διαβάσω.Εγώ πάλι έχω πρόβλημα με τις άκρες.Δεν μπορώ να διαβάσω δηλ.το πάνω και κάτω μέρος.Δυστυχώς δεν γνωρίζω πως να τα δεις καλύτερα.
Σκέφτηκα να κάνω κάποια αντιγραφή αλλά ουτε αυτό γίνεται.
Γράφει σχεδόν τα πάντα..
Όλη του τη ζωή,Αινστάιν,Τέσλα,εφευρέσεις,καταγωγή Αριστοτέλη(λέει μάλιστα πως θέλει 18 χρόνια ακόμα για να επιστρέψει στον πλανήτη του,Α'λαγού-είναι δηλ.στο δρόμο της επιστροφής)
Και για την Πεντέλη για τα ενεργειακά πεδία,για το ότι μπορούν εκεί να κατασκευαστούν υπερόπλα επειδή υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ,για κάποια στοιχεία στους βράχους που τα διάβασαν και τα ξανακάλυψαν,για να μην τα δουν κάποιοι άλλοι..
Πολλά!
Θα προσπαθήσω να βρω τρόπο να μπορέσετε να τα διαβάσετε,αν δεν τα καταφέρατε ακόμη.
Εν ανάγκη θα τα περάσω γραφοντάς τα σιγά σιγά εδώ!
Είναι σημαντικά!!!!
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
η φωτογραφιες θελουν μεγενθυση.
μην τις ανοιγετε απλως με διπλο κλικ.
αν τις μεγενθυνετε λιγο πιστευω οτι διαβαζονται.
αν εχετε παλι προβλημα πειτε μου να τις ανεβασω σε μεγαλυτερο μεγεθος.

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΤΙ ΚΟΥΦΟ ΕΙΝΑΙ ? ΠΕΡΙ PENTHOUSE !
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
ΔΙΑΛΟΓΟΣ
ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ
Σ. ΚΑΙ Κ.
............................
Ο Σ. Εἰπέ μας, ὦ φίλε, μόνον δύο αἴτια σ᾿ ἐπαρακίνησαν νὰ τυπώσῃς τὸ πόνημά σου, ἢ ἔχεις καὶ κανένα ἄλλο;
Ο ΣΥΓ. Ναί, ὦ φίλοι, ἔχω καὶ τὸ τρίτον καὶ ὕστερον αἴτιον, τὸ...
Ο Σ. Τὸ ὁποῖον εἶναι διὰ νὰ ἠθέλησες νὰ δείξῃς καὶ σὺ τὴν ἀξιότητά σου;
Ο ΣΥΓ. Οὐχί, ἀδελφέ, διότι ἤθελα ἀποδείξει, τοὐναντίον, τὴν ἀναξιότητά μου. Μάλιστα βλέπεις ὅτι δὲν ἔβαλα οὔτε τὸ ὄνομά μου εἰς τὸν τίτλον.
Ο Κ. Μερικοὶ δὲν βάζουν τὸ ὄνομά τους, διὰ νὰ ἀποφύγουν τὰς κατακρίσεις ὁποὺ τοὺς τυχαίνουν.
Ο Σ. Οὐχί, ὦ Κ. Ὁ φίλος μας δὲν τὸ ἔβαλεν, διὰ τὰς αἰτίας ὁποὺ ἠξεύρομεν.
Ο ΣΥΓ. Σᾶς βεβαιῶ ὡς ἀδελφός, ὅτι καὶ αἱ αἰτίαι ὁποὺ λέγεις ἂν δὲν ἤθελε ἦτον, μ᾿ ὅλον τοῦτο δὲν ἤθελα τὸ βάλει, ὡς μὴ ἀναγκαῖον. Ἂν ὅμως ἤθελε γράψει τις ἐναντίον...
Ο Σ. Ἔ, δὲν ἐλπίζω νὰ εὑρεθῇ Ἕλλην τις, νὰ γράψῃ ἐναντίον τῆς Ἑλλάδος. Εἰπέ μας τώρα τὸ τρίτον αἴτιον.
Ο ΣΥΓ. Τὸ τρίτον εἶναι, ὦ ἀδελφοί, ὁπού, ἂν ὁ θάνατος κατὰ δυστυχίαν ἤθελεν μ᾿ ἐμποδίσει ἀπὸ τὸ νὰ ὠφελήσω εἰς τὶ τὴν Ἑλλάδα, κἂν οἱ λόγοι μου νὰ ἀποδείξουν τὴν πρὸς αὐτὴν εὐγνωμοσύνην μου. Καὶ διὰ τοῦτο, σᾶς παρακαλῶ, μὴν...
Ο Κ. Εἰπέ μοι, εἰπέ μοι, σὲ παρακαλῶ, διὰ νὰ μὴν τὸ ἀλησμονήσω. Διατί ἔβαλες εἰς τὸν τίτλον «Ἑλληνικὴ Νομαρχία», ὅταν καθ᾿ αὑτὸ δὲν εἶναι ἄλλο, εἰμὴ ἕνας λόγος...
Ο Σ. Αὐτό, τῇ ἀληθείᾳ, εἶναι σφάλμα ἀσυγχώρητον. Ἐγὼ ἀναγινώσκοντας τὸν τίτλον, ἐνόμιζα νὰ εὕρω τὸν τρόπον τῆς συστήσεως αὐτῆς τῆς διοικήσεως, καί, τοὐναντίον, εὑρῆκα ἄλλα.
Ο ΣΥΓ. Ἔχετε δίκαιον εἰς αὐτό, ὦ ἀδελφοί μοι, καὶ ἐγὼ γνωρίζω τὸ σφάλμα μου, τὸ ἔβαλα ὅμως διὰ...
Ο Κ. Σιωπή, πλησιάζει ὁ...
Ο Σ. Ἔ, νὰ τὸν πάρῃ ἡ κατάρα!
Ο ΣΥΓ. Ὑπομονή! Αὔριον ἑτοιμασθῆτε νὰ μοῦ δώσητε τὴν γνώμην σας εἰς πολλὰ ζητήματά μου. Ἔρρωσθε.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ
Ἤτοι Λόγος περὶ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
καθώς κάποιος πλησιάζει,αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι τους
λόγους...
Μην ξεχνάς εν έτει 1806 γράφηκε,και μάλιστα μεγάλο μέρος
το αφιερώνει στον Ρήγα Φεραίο και τον ατυχή χαμό-δολοφονία του...
Δεν νομίζω να χρειάζονατι περισσότερα,έ;

σαν μερος ρομαντζου μοιαζει ....... "σουτ, μη μιλας, ακουω τα βηματα του ανδρα μου !! ωχ καηκαμε!! θα μας πιασει στα πρασα"
μα ειναι πραγματα αυτα τωρα για υποτιθεμενο καταγγελτηριο κειμενο;;;;;
**Ο Κουρκουλος ποτε βγαινει;![]()

Edited by - Ψηλός on 07/02/2011 00:47:11
Θυμάμαι πως και παλαιότερα είχαμε συζητήσει και είχε αναφερθεί πως υπάρχει η άποψη πως ο συγγραφέας δεν είναι ένα μόνο πρόσωπο.
Πάντως, σίγουρα, δεν είναι κάποιος ασήμαντος λόγιος, φιλόσοφος της εποχής που το έγραψε για καθαρά προσωπική του ευχαρίστηση.
Αν όντως, έτσι είναι, παραμένει το ερώτημα της ανωνυμίας του.
Η Kapodistria ανέφερε πως ο συγγραφέας φοβόταν και δεν το υπέγραψε.
Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως δεν το υπέγραψε για λόγους συνωμοτικούς (χωρίς να διευκρινίζουν τι σόοι λόγοι είναι αυτοί;).
Πιστεύω πως αν το ψάξω ακόμη λίγο, σίγουρα θα ανακαλύψω και άλλους "υποτιθέμενους" λόγους για τους οποίους το κείμενο αυτό είναι ανώνυμου συγγραφέα.
Υπάρχει ομως ένα σημαντικό στοιχείο που δεν πρέπει να παραβλέψουμε.
Αν κάποιος το διαβάσει, χωρίς να γνωρίζει τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσαν τότε λαός και κλήρος, σίγουρα θα σχηματίσει μερική/μονόπλευρη, ίσως και λανθασμένη άποψη. Ίσως, αυτός να ήταν και ο σκοπός για τον οποίο γράφτηκε το κείμενο. Δηλαδή, να οδηγήσει, να κατευθύνει το αναγνώστη στε συγκεκριμένα συμπεράσματα.
Βέβαια, το γεγονός και μόνο της ανωνυμίας του αφαιρεί κύρος και, θεωρώ πως υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να εξεταστεί.
Όταν ένας άνθρωπος δεν έχει το θάρρος να αναλαμβάνει το βάρος των λόγων του, ας αναρωτηθούμε το πόσο ηρωικό είναι αυτό που κάνει και το πόσο ήρωας είναι και ο ίδιος.
Οι ήρωες δεν φοβούνται, δεν κρύβονται. Προβάλλουν το στήθος τους και είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για αυτό που πιστεύουν!!

quote:
kapodistria, μα καλα, τι εγραφε, θεατρικο εργο;
σαν μερος ρομαντζου μοιαζει ....... "σουτ, μη μιλας, ακουω τα βηματα του ανδρα μου !! ωχ καηκαμε!! θα μας πιασει στα πρασα"μα ειναι πραγματα αυτα τωρα για υποτιθεμενο καταγγελτηριο κειμενο;;;;;
**Ο Κουρκουλος ποτε βγαινει;
Edited by - Ψηλός on 07/02/2011 00:47:11
Ψηλέ,συγγνώμη δεν κατάλαβες τι σου έγραψα;
quote:
Θα σου παραθέσω το απόσπασμα από το τέλος στου βιβλίου του
Ένα βιβλίο περίπου 150 σελίδων,που έχει 4-5
σελίδες στο τέλος με το διάλλογο αυτό,εσύ το
παραβλέπεις και στέκεσαι στις 4-5 σελίδες;
Λίγη σοβαρότητα μωρέ ψηλέ!
Τι να κάνω,να σου βάλω ολόκληρο το βιβλίο;
Τέλος πάντων,νομίζω ότι πρέπει να το ξέρεις,και
μάλιστα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,απλά το κάνεις για να μειώσεις την
αξία των λεγομένων του συγγραφέα.
Κακώς όμως λειτουργείς με τον τρόπο αυτό.
Πολύ κακώς...
Ψηλός:
quote:
Η Kapodistria ανέφερε πως ο συγγραφέας φοβόταν και δεν το υπέγραψε.
Η Kapodistria δεν ανέφερε ΤΙΠΟΤΑ !!!
Παρέθεσε μέρος από το βιβλίο όπου ο ίδιος ο συγγραφέας,
εξηγεί κάποιους λόγους.
Ο ίδιος ο συγγραφέας!
Να είσαι προσεκτικός σ'αυτά που γράφεις Ψηλέ!
Αν, όπως ισχυρίζονται κάποιοι, σκοπός του συγγράμματος αυτού ήταν να αφυπνίσει, να ξεσηκώσει, να ........ τότε γιατί έμεινε ανέκδοτο και δεν ήλθε στην επιφάνεια, παρά το 1948 όταν και πρωτοεκδόθηκε; (πληροφορία παρμένη από την ιστοσελίδα του "πολιτικού καφενείου").
Επίσης, δεν φαντάζομαι να ήταν το μοναδικό κείμενο που περιείχε τόσο "ριζοσπατικές" ιδέες την εποχή εκείνη (αν κάνω λάθος διορθώστε με).
Γιατί άλλα κείμενα, ενδεχομένως, κυκλοφήρησαν ενώ αυτό όχι;

Τώρα το κατέβασα σε pdf και θα του ρίξω μια ματιά.
Παλαιότερα είχαμε ασχοληθεί ξανά με αυτό το θέμα αλλά δεν θυμάμαι να του δώσαμε πολύ σημασία.

Edited by - Ψηλός on 07/02/2011 01:44:59
Διάβασα λιγάκι αυτά που αναφέρει περί δημοκρατίας και αριστοκρατίας και μπορώ να σου πω πως .......... άνθρακας ο θησαυρός καλή μου.
Η παγίδα είναι τα πομπώδη και στομφώδη λόγια του περί αρχαίων και τις λοιπές σάλτσες με τις οποίες προσπαθεί να παρασύρει, να δέσει, να κλειδώσει τον αναγνώστη συναισθηματικά.
Δηλαδή, κάτι σαν και αυτό που κάνουν οι σημερινοί αρχαιλάτρεις που τα πασαλείβουν όλα μαζί και κάνουν ένα χαρμάνι που ανάθεμα κι αν βγάζεις νόημα.
Επανερχόμενος, λοιπόν, σε αυτά που υποστηρίζει περί "πρεπόντων", ειδικότερα όσοι έχουν αριστερές ιδέες, δε νομίζω να συμφωνούν και πολύ με τα όσα αναφέρει ο κος ανώνυμος.