- Τσουνάμι - ΨΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ή ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:Τα κέρδη ποιός θα τα εισπράξει. Εγώ δεν προλαβαίνω μάλλον, κάποιο από τα εγγόνια μου ίσως
Κι επειδή πιθανότατα φκιάχτηκαν ταυτόχρονα, παίζει με απόδοση 1,5 να είμαστε στο ίδιο επίπεδο εξέλιξης.
O Μέγας Απο-συντονιστής και σεντονιστής!!!
Περονόσπορος
quote:Αυτό θυμίζει foundation and empire του Ασίμοφ... Λές??
Χμ αυτό στον αστερισμό της Μεγάλης Αρκτου; Δεν αποκλείεται!
O Μέγας Απο-συντονιστής και σεντονιστής!!!
Περονόσπορος
quote:
Ο δικός μας ήλιος έχει δίδυμο, όπως και πολλά άστρα του γαλαξία μας (20% περίπου), γύρω απ’ τον οποίο περιστρέφεται και τούμπαλιν εκείνος γύρω απ’ το δικό μας, να το πούμε απλά, με κάπου 300 χλμ ανά σεκόντ, χελώνα σκέτη.
Ετσι, υπάρχει καλή πιθανότητα ο άλλος ήλιος να ‘χει κι εκείνος τις δικές του γες, αφροδίτες κλπ.
Κι επειδή πιθανότατα φκιάχτηκαν ταυτόχρονα, παίζει με απόδοση 1,5 να είμαστε στο ίδιο επίπεδο εξέλιξης.
Το δίδυμο τούτο αστεράκιον βρίσκεται στον αστερισμό του σκορπιού, σχετικά κοντά, 46 φωτοχρονάκια, ένα (διαστημικό) τσιγάρο δρόμος δλδ.
Για πες μου βρε, ολα αυτά απο πού τα διάβασες ? και πώς τεκμηριώνονται ?
Αγγελος.
Μον αμί Ανζέλ, τα διάβασα στο ράδιο εεεεεε δλδ εδώ
http://edition.cnn.com/2004/TECH/space/01/06/sun.twin.reut/index.html
http://www.universetoday.com/am/publish/stars_travel_up_and_down_galaxy.html?20102004
και σε καμμιά δεκαριά άλλα που δεν τα συγκράτησα.
Επίσης μερικά στις βιογραφίες των
William Herschel και
James Bradley.
Να διαβάζεις πιο προσεκτικά. Τα άρθρα που μου έδειξες δεν
αναφέρουν πουθενα οτι οτι ο Ηλιος ειναι μέλος διπλου συστήματος.
Επίσης, ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ να πηγαίνεις στην πηγη μιας είδησης. Δηλαδή
στο επιστημονικό άρθρο στο οποίο αναφέρεται ο κάθε Εισαγγελάτος.
Το ολα_τα_νεα_εδω.κομ δεν ειναι η πηγή, ειναι ο τελευταίος κρίκος απο
ένα χαλασμένο τηλέφωνο.
Επίσης, στις βιογραφίες που αναφέρεις, μήπως λέει και ΠΟΤΕ πεθάνανε ?
Αγγελος.
Σε είπα οτι δε συνεκράτησα τα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ σάιτ όπου διάβασα ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τα παραπάνω.
Τί να κάμνω, πιό εύκολα συγγρατάς ένα "ccn.com-astronomy" ας πούμε ή ένα "universe today" από ένα "sfs.edu./tetoio/astrot;etoio/article/45646as.htm", λέμε τώρα.
Αλλά για χάρη σου εγώ που σε συμπαθώ θα τηράξω να τα ξαναβρώ και να τα καρφιτσώσω εδώ.![]()
Οσο για το πότε απεδήμησαν οι κύριοι, αν δε με απατά η λιγοστή μου μνήμη, εδώ και καμμιά διακοσαριά χρόνια (178κάτι, θα σε γελάσω).
Αλλά αφού το ξέρεις παναπει οτι επειδής και καλά αυτοί πέθαναν νωρίς, να μην τους παίρνω κάτω απ' την όψη μου;
Γιατί βρε; Η επειδής ο ένας απ' τους ΧερσελοΜπράντλιδες δεν ήταν αστρονόμος με πτυχίο; (ξέρεις ποιός).
Μα οι πρόσφατες έρευνες (αυτές που θα ματαβρώ και θα βάλω, μην αρπάζεσαι), αυτό έκαμαν, επιβεβαίωσαν δηλαδίς μερικά απ' τα λεγόμενα των πεθαμένων.
Τελικά, εσύ τί λες; (για namaste και στο θέμα).
Εχει ο ήλιος μας το ταίρι του ή απλά κάνει βόλτες γύρω απ' τη μέση του γαλαξία;
Εγώ λέω το εξής.
"Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν οτι ο Ηλιος αποτελεί μέλος ενός διπλού αστρικού συστήματος"
Εσύ έγραψες οχι μόνο οτι είναι μέλος διπλού συστήματος, αλλα προσδιόρισες και
τα στοιχεία της τροχιάς !
Οσο για τους μακαρίτες, καλοί και άγιοι και ελαφρύ να είναι το χώμα που σκεπάζει τα κοκαλά τους, αλλα δεν αποτελούν και την αιχμή του δορατος στην επιστήμη της αστρονομίας.
Αγγελος.
quote:
παίζει με απόδοση 1,5 να είμαστε στο ίδιο επίπεδο εξέλιξης.
ΕΓΩ ΠΑΝΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΑ
Το υγρό νερό θεωρείται κατά γενική ομολογία μία από τις πιο πιθανές προϋποθέσεις για την ύπαρξη εξωγήινων μορφών ζωής, σε συνδυασμό με πηγές θερμότητας και οργανικά στοιχεία. Γιατί όμως είμαστε τόσο σίγουροι ότι το νερό είναι τόσο σημαντικό για την ανάπτυξη ζωής;
http://news.pathfinder.gr/periscopio/296596.html
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Γιατί όμως είμαστε τόσο σίγουροι ότι το νερό είναι τόσο σημαντικό για την ανάπτυξη ζωής;
ΕΠΕΙΔΗ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΖΩΗ.
ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ
ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΠ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΡΧΙΚΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ .
Σύμφωνα με την διαδικασία δημιουργίας βαρέων στοιχείων από τα άστρα οι πρώτοι πολιτισμοί πάνω σε πλανήτες γήινου τύπου θα μπορούσαν να είχαν αναπτυχθεί πριν από 2,5 δις έτη. Μήπως το νούμερο είναι κάπως μεγάλο;
Το κυριότερο: πως αναπτύσεται ένας πολιτισμός ο οποίος δεν διαθέτει μεγάλο ποσοστό βαρέων στοιχείων στον πολιτισμό του; Βρίσκει εναλλακτικούς τρόπους και εναλλακτικές δομές.
Δείτε την ταινία Starshiptroopers και θα το καταλάβεται. Σε τι μπορεί να χρησιμεύσει το μέταλλο όταν μπορείς να ΔΗΝΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ πλάσματα τα οποία θα σε υπηρετούν, θα σε μετακινούν (ακόμα και ανάμεσα στα άστρα) και θα πολεμούν για εσέ; Το μέταλλο δεν αυτοεπισκευάζεται, μπορεί να το χρησιμοποιήση ο καθένας και θέλει πολύ ενέργεια για να αξιοποιηθεί.
Νεώτερες έρευνες έδειξαν και κάτι άλλο. Πως άστρα με ζωή μερικών δις ετών όπως ο ήλιος μας (τύπου Μ) θα μπορούσαν να υπάρχουν από πριν 7 δις έτη. Τρελό να μπορεί να αναπτυχθεί κάποιο πλάσμα σε ένα αεριώδη πλανήτη και να ταξιδέψει στα άστρα, ε;
Τι ακριβώς μπορεί να είναι τρελό; Ας πάρουμε μία αλήθεια την οποία ελάχιστοι έχετε κατανοήσει: όσο περνούν τα χρόνια στην Γη, ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ της νοημοσύνης των πλασμάτων γίνεται όλο και πιο μεγάλος. Με λίγα λόγια τα πλάσματα της Γης αυτή την στιγμή είναι πιο έξυπνα από τους προγόνους τους πριν από π.χ. 40 εκατομμύρια χρόνια. Άρα αφού η εξέλιξη της νοημοσύνης είναι πιο γρήγορη, τόσο πιο γρήγορα θα εμφανίζονται νέα νοήμοντα είδη στον πλανήτη Γη.
Όπως έλεγε ο Lavecraft "ο άνθρωπος δεν είναι ο πρώτος και δεν θα είναι ο τελευταίος από τους κυρίαρχους στην Γη".
Δυστηχώς οι αηδίες των Ουφολόγων και των Si-FI ταινίων και σειρών έχουν καταστρέψει την λογική και την δυνατότητα ορθής σκέψης του κόσμου. (Πολύ θα ήθελα να δω αυτούς τους ανθρώπους να αποβιβάζονται ένα πρωί στην Νεα Ζηλανδία πριν από τους Μαορί - ε ρε γέλια που θα κάναμε.)