ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΝΕΟ ΚΑΡΑΒΙ -SOS- - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΝΕΟ ΚΑΡΑΒΙ -SOS- - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

-agelos-30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/02/2012, 22:58:43
Δοκτορ

Έχεις δίκαιο, ερώτημα όμως, τελικά πώς καταλήγει η συνείδηση να κοιμάται;
..........

Αν κάποιος σου απαντησει, θα κόψω τις φλέβες μου!

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 01/02/2012 22:59:21

01/02/2012, 23:14:38
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde

Έχεις δίκαιο, ερώτημα όμως, τελικά πώς καταλήγει η συνείδηση να κοιμάται;

Η συνείδηση δεν καταλήγει να κοιμάται. Δεν ήταν ξύπνια πριν την γοητεία π.χ. και με την γοητεία κατέληξε να κοιμηθεί. Η γοητεία απλά την κρατάει κοιμισμένη, την διατηρεί. Δεν την αφήνει να ξυπνήσει.

Η συνείδηση σε έναν άνθρωπο που δεν ξέρει τι του συμβαίνει και γιατί πράττει όπως πράττει, είναι ήδη κοιμισμένη. Ο άνθρωπος πρέπει να κατανοήσει πως η κοιμισμένη συνείδησή του είναι η μόνιμη κατάστασή του. Είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόταν, βρίσκεται και θα βρίσκεται.

Σε μια τέτοια κατάσταση ο άνθρωπος ακόμη και να γοητευτεί, δεν είναι καν σε θέση να το αντιληφθεί. Γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις η γοητεία, παρ' ότι συντηρεί έναν λήθαργο, μπορεί να οδηγήσει σε όμορφα πράγματα πέραν μιας απλής επιθυμίας σεξουαλικού ή ερωτικού περιεχομένου. Μπορεί π.χ ο άντρας να γοητευτεί από αυτήν την όμορφη γυναίκα και αντί να επιθυμίσει την ίδια την γυναίκα, να πάει στο σπίτι του και να ζωγραφίσει έναν εξαίρετο πίνακα ζωγραφικής. Παράδειγμα είναι αυτό, έτσι ; Μπορεί κάποιος άλλος από την γοητεία μιας γυναίκας, να γράψει ένα πολύ όμορφο και γλυκό τραγούδι.

01/02/2012, 23:21:36
Για να πούμε πως η συνείδηση "κατέληξε να κοιμάται", θα πρέπει αρχικά να έχουμε μια ξύπνια συνείδηση που με κάποιον τρόπο ... κατέληξε να κοιμάται. Δηλ. για να καταλήξει να κοιμηθεί κάτι, πρέπει πρώτα αυτό το κάτι να ήταν ξύπνιο και ... μετά από την γοητεία π.χ κατέληξε να κοιμηθεί.

Όμως εμείς δεν έχουμε μια ξύπνια συνείδηση. Έχουμε μονίμως την συνείδησή μας κοιμισμένη. Αυτή είναι η μόνιμη κατάστασή μας. Συνεπώς, να καταλήξει να κοιμηθεί τι ; Η ήδη κοιμισμένη μας συνείδηση ;

Το 'πιασες ;

01/02/2012, 23:23:45
Ζιπ
Είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόταν, βρίσκεται και θα βρίσκεται.
.............

Έλα ρε ζιπ. Μη σήκωνεις και εσυ τοίχους. Έχουμε τόσους που μας εγκλοβιζουν....συνεχώς!

01/02/2012, 23:38:45
Δεν είναι τοίχοι, ΠΛΑΤΩΝΑ.

Σχεδόν όλα τα ερωτήματα αυτού του τύπου, γίνονται ακριβώς επειδή θεωρούμε πως έχουμε μια ξύπνια συνείδηση, πως είμαστε συνειδητοί δηλ. Και λέμε "Καλά, αφού είμαι συνειδητός, πως γίνεται με την γοητεία μιας γυναίκας να καταλήξει η συνείδησή μου σε ύπνο ; Πως γίνεται να κοιμηθεί ;". Εμ, εδώ είναι το μυστικό. Δεν είσαι συνειδητός καημένε μου. Γιατί αν ήσουν, αν ήμουν, αν ήμασταν δηλ. τότε δεν θα εμφανιζόταν καν ούτε η λαγνεία, ούτε τίποτε άλλο και η γοητεία αυτής της γυναίκας, θα επηρρέαζε θετικά τους εαυτούς μας και θα μας οδηγούσε σε όμορφες καταστάσεις.

01/02/2012, 23:49:51
Στον άνθρωπο που είναι συνειδητός, δεν υπάρχει τίποτε το βρώμικο. Αυτός ο άνθρωπος ακόμη και επιθυμήσει μια γυναίκα βλέποντάς την στον δρόμο, δεν θα το κάνει επειδή είναι λάγνος. Θα το κάνει επειδή γνωρίζει τι του συνέβει μέσα του βλέποντάς την. Κι όχι μόνο αυτό. Αυτός ξέρει τι έκανε, ξέρει τι κάνει, αλλά ξέρει και τι θα κάνει σχετικά με αυτήν την επιθυμία. Δεν τίθεται θέμα αν θα "ταίσει" την επιθυμία. Ξέρει ότι την έχει μέσα του. Απο 'κει κι έπειτα, θα πράξει αναλόγως αν θέλει να πραγματοποιήσει ή όχι την επιθυμία του. Αν θέλει να την πραγματοποιήσει, πιθανώς να πλησιάσει την γυναίκα, να της μιλήσει ή οτιδήποτε άλλο τέλος πάντων. Αν δεν θέλει να την πραγματοποιήσει, είτε θα την αφήσει να μπαγατιώσει όπως έλεγα πριν, είτε θα την συντηρήσει σαν σε κονσέρβα, είτε θα την πνίξει παιδεύοντας λίγο περισσότερο τον εαυτό του.

01/02/2012, 23:50:31
quote:
Σχεδόν όλα τα ερωτήματα αυτού του τύπου, γίνονται ακριβώς επειδή θεωρούμε πως έχουμε μια ξύπνια συνείδηση, πως είμαστε συνειδητοί δηλ. Και λέμε "Καλά, αφού είμαι συνειδητός, πως γίνεται με την γοητεία μιας γυναίκας να καταλήξει η συνείδησή μου σε ύπνο ; Πως γίνεται να κοιμηθεί ;". Εμ, εδώ είναι το μυστικό. Δεν είσαι συνειδητός καημένε μου. Γιατί αν ήσουν, αν ήμουν, αν ήμασταν δηλ. τότε δεν θα εμφανιζόταν καν ούτε η λαγνεία, ούτε τίποτε άλλο και η γοητεία αυτής της γυναίκας, θα επηρρέαζε θετικά τους εαυτούς μας και θα μας οδηγούσε σε όμορφες καταστάσεις.
Τότε, ερώτημα, γιατί η συνείδηση κοιμάται μόνιμα; Κοιμάται γιατί το επέλεξε; Ή κοιμάται επειδή κάποιες δυνάμεις την κρατάνε κοιμισμένη;
01/02/2012, 23:53:00
Ξέρω τι γράφεις, αν θέλεις να συμβαλω να δεις γιατι στις καταδύσεις σου για 50 φορές βλέπεις συνεχώς κάτι διαφορετικο, ωφελείται ακριβώς σε ότι συζητάμε.

Και ο άγγελος έγραψε πριν λιγες σελιδες, κατι σοβαρο για νιψη και λήθη, και ειπα να το κοιτάξεις Δεν ξέρω αν είναι δικα του όσα γράφει, εκπλήσσει και εμένα τοσο η αλλαγη γραφης οσο και περιεχομένου, μα δεν με ενδιαφέρει και τόσο η προέλευση.

Έχω μια υπόνοια,

Όσο κάποιος βλέπει όνειρα, (στον υπνο του) η συνείδηση του,(την ημερα) κοιμάται.

Οι τοίχοι αφορούν όχι το ότι δεν είμαστε κοιμησμενοι, αλλα στο ότι πάντα θα είμαστε. Αυτο δεν το γνωρίζουμε.

Για αυτο σου έγραψα, μην συκωνεις τοίχους.

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 01/02/2012 23:54:28

01/02/2012, 23:53:56
quote:
Θα το κάνει επειδή γνωρίζει τι του συνέβει μέσα του βλέποντάς την.
Έτσι όπως το λες, είναι σαν να λες ότι δεν το επιλέγει να συμβεί, αυτό συμβαίνει από μόνο του και αυτός παλά το γνωρίζει.
Όμως, γιατί του δημιουργήθηκε μέσα του; Δεν θα μπορούσε να επιλέξει να μην έχει καν επιθυμία;
01/02/2012, 23:56:41
quote:
Οι τοίχοι αφορούν όχι το ότι δεν είμαστε κοιμησμενοι, αλλα στο ότι πάντα θα είμαστε. Αυτο δεν το γνωρίζουμε.
Μάλλον εννοεί ότι θα είμαστε, μέχρι να αποφασίσουμε να δώσουμε συνειδητά χτυπήματα. Όπως στην νεκρή καρδιά του ασθενή, όταν προσπαθούμε να τον επαναφέρουμε απ' τον θάνατο. Χτυπάμε για να ξαναρχίσει να λειτουργεί, να ξυπνίσει. ή όχι;