ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

panpam30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
liamnΜέλος
28/04/2014, 12:20:03
quote:

lliam, το σπάνιο αυτό και "υπερρεαλιστικό" φαινόμενο της ατείχιστης πόλης, της Σπάρτης, δεν προσεγγίζεται με τόσο απλοϊκές και γραφικές αναλύσεις...

Μία σοβαρότατη ανάλυση της αρχαίας Σπάρτης είναι η ακόλουθη από τον σπουδαίο καθηγητή Λιαντίνη.

http://www.youtube.com/watch?v=hrFzL60HpRw

Ο Λιαντίνης kost για εμένα δεν είναι καθόλου αξιόπιστος. Μιλά πολύ ρομαντικά και τα περισσότερα από όσα λέει είναι δικές του εμπνεύσεις που δεν έχουν την ανάγκη να γίνονται κατανοητά ή να επιβεβαιωθούν από πουθενά.
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα δηλαδή. Αν σου αρέσει εσένα καλά κάνεις δεν σε κατακρίνω, αλλά κρίνω και η κρίση μου για αυτόν είναι ότι δεν είναι καθόλου αξιόπιστος,. Τον έχω ξεψειρίσει, κάποτε ήμουν συνεπαρμένη από την ρομαντικότητα του λόγου του άλλα όταν άρχισα να διασταυρώνω πήγες είδα ότι ο λόγος του είναι πνιγμένος με ρομαντικά και φαντασιακά επιχειρήματα που απορρέουν από τον έρωτά του από τα θέματα που διαπραγματεύεται, που όμως έτσι, κλείνεις την πόρτα στην σοβαρή επιστημονική έρευνα, άρα στην αλήθεια και κατ επέκταση σε κάτι σημαντικό, στην κοινή λογική. Αυτό το τελευταίο μας έκανε να σταθούμε στα δυο ποδιά ενώ κάποτε περπατούσαμε στα τέσσερα.

Βέβαια δεν διαφωνώ στα πάντα από αυτά που λέει.

Αν θέλεις θίξε κάτι από το βίντεο για να μιλάμε συγκεκριμένα και όχι αόριστα.

Edited by - liamn on 28/04/2014 12:29:43

liamnΜέλος
28/04/2014, 12:36:40
Βάλε το βίντεο ξανά και θα δεις ότι από τα 47 λεπτά στα 10 πρώτα δεν λέει τίποτα απολύτως, απλά ρομαντίζετε. Έπειτα συνεχίζει με θεωρίες εσωτερισμού που είναι άξιο απορίας και μας κάνει να αναρωτηθούμε αν ανήκε σε κάποιο εσωτερικό κύκλο. Δεν γνωρίζω, όποιος ξέρει κάτι μπορεί να μας το μαρτυρήσει.

Edited by - liamn on 28/04/2014 13:51:29

28/04/2014, 13:07:34

quote:
Βάλε το βίντεο ξανά και θα δεις ότι από τα 47 λεπτά στα 10 πρώτα δεν λέει τίποτα απολύτως, απλά ροματίζετε.

Ο λόγος του είναι σίγουρα ποιητικός και ρομαντικός, αλλά η πιο σωστή λέξη θα ήταν "ρωμαλέος", εκφραστής του γνήσιου αρχαίουπνεύματος που αντικρύζει κατάματα τη φυσική πραγματικότητα του κόσμου (και διόλου γλυκανάλατος και αιθεροβάμμων).

Το ότι χρησιμοποιεί ωραιότατες ποιητικές εκφράσεις δεν σημαίνει ότι δεν μιλάει με επιχειρήματα! Άκου πάλι την ομιλία και θα καταλάβεις...

quote:
Έπειτα συνεχίζει με θεωρίες εσωτερισμού που είναι άξιο απορίας και μας κάνει να αναρωτηθούμε αν ανήκε σε κάποιο εσωτερικό κύκλο. Δεν γνωρίζω όποιος ξέρει κάτι μπορεί να μας το μαρτυρήσει.

Δηλαδή τώρα εδώ τι να σου απαντήσω;;;; Είμαστε σοβαροί;;;;;

O ομιλητής αγαπητέ μου πουθενά δεν αναφέρεται σε "θεωρίες εσωτερισμού"!!! Δηλαδή έλεος, ακόμα και στον Λιαντίνη προβάλλεις τη δική σου εμμονή με τον "εσωτερισμό"!

Όταν ο Λιαντίνης επαναλαμβάνει περί "εσωτερικού ήθους" των Σπαρτιατών εννοεί προφανώς άλλα πράγματα και όχι αυτά που φαντάζεσαι...αλίμονο δηλαδή στο μυαλό εκείνου που όταν ακούει τη λέξη "εσωτερικός" αμέσως τον μεταφράζει ως συνώνυμο στοών ,τελετών, μυήσεων και θυσιών...τι να λέμε τώρα, τα αυτονόητα;

Όσον αφορά περί των απόψεών του να σε ρωτήσω...μήπως διαφωνείς με αυτό που λέει ο Λιαντίνης ότι το δωρικό στοιχείο είναι κυρίαρχο στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό;

Παραδείγματα εξάλλου αναφέρει πολλά...το 80% της Ακρόπολης είναι δωρικού ρυθμού...η τραγική ποίηση είναι γραμμένη στην δωρική διάλεκτο...ακόμα και αρκετοί Προσωκρατικοί φιλόσοφοι έχουν "δωρικό" (δηλαδή αυστηρό) τρόπο σκέψης και ήθος (όντας γεννημένοι σε δωρικές αποικίες)...

Σε ρωτάω διότι είναι πολλά τα παραδείγματα ενάντια εκείνων των αδιάβαστων που με ευκολία λένε πως τάχα η Σπάρτη δεν άφησε τίποτα πίσω της παρά μόνο αίμα και καιάδες....

liamnΜέλος
28/04/2014, 13:30:09
Το βίντεο το ξανα παρακολούθησα όλο αγαπητέ μου.

Καταρχήν, δεν διαβάζεις όσα γράφω μου φαίνεται.
Ανάφερα σε παραπάνω μύνημα ότι δεν διαφωνώ στα πάντα από όσα λέει και αυτό εύλογα σημαίνει ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που συμφωνώ!
Δεν υπάρχει λόγος οπότε να με ρωτάς για τα "το δωρικό στοιχείο είναι κυρίαρχο στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό" απλά για να δημιουργείς εντυπώσεις.

quote:
ρωτάω διότι είναι πολλά τα παραδείγματα ενάντια εκείνων των αδιάβαστων που με ευκολία λένε πως τάχα η Σπάρτη δεν άφησε τίποτα πίσω της παρά μόνο αίμα και καιάδες....

Δεν το θεωρώ μονό εγώ, το θεωρεί η κυριαρχούσα άποψη των ιστορικών.
Ανέλυσε και εσύ την άλλη οπτική, αυτή που η Σπάρτη είναι πολλά άλλα, να δούμε αν έχεις δίκιο. Τι λες, θέλεις;
Εγώ εξάλλου τις δικές μου απόψεις τις εκθέτω με επιχειρήματα αναλυτικά, γιατί δεν κάνεις και εσύ το ίδιο για να πραγματοποιηθεί διάλογος. Ανέλυσε τα καλά του σπαρτιατικού πολιτισμού για να τα γνωρίσουμε, έλα.

Edited by - liamn on 28/04/2014 13:43:47

liamnΜέλος
28/04/2014, 13:44:00
quote:
δηλαδή τώρα εδώ τι να σου απαντήσω;;;; Είμαστε σοβαροί;;;;;

Μια ερώτηση έκανα χωρίς ιδιαίτερο βάρος, δεν πιστεύω να είναι κατακριτέο; Δεν πειράζει να υπάρχει, μπορεί κάποιος να ξέρει, μην τρελαίνεσαι, θα γεράσεις γρήγορα δίνοντας την εντύπωση ότι εσύ έχει εμμονή παρά εγώ. Εξάλλου μπορεί να ξέρει κάποιος κάτι που δεν γνωρίζεις και να κάνεις εσύ λάθος τελικά. Επίσης κάποιος δεν είναι ανάγκη να ανήκει αποκλειστικά κάπου για να επηρεαστεί. Μπορεί να είναι ανεξάρτητα επηρεασμένος από κάποιες θεωρίες κάποιου κύκλου.

π.χ. Οι περισσότερες ακαδημαϊκές γνώσεις είναι σε πολλά επηρεασμένες από τον τεκτονικό κύκλο. Το γνωρίζεις αυτό; Και ότι σε πολλά πανεπιστήμια δεν προχωράς να δεν είσαι τέκνων. Το έχω ζήσει από πρώτο χέρι. Είναι και αυτή μια άποψη.

Θέλουμε δεν θέλουμε οι τέκτονες επηρεάσαν την πορεία της πληροφορίας τα τελευταία 150χρονια και παραπάνω, οπότε τους βρίσκεις παντού σε πολλά. Δεν σου μίλησα για κάποια παραφυσική συνωμοσιολογία αλλά για κάτι πολύ φυσιολογικό όταν ρώτησα για των Λιαντίνη.
Ενημερώσου λίγο καλύτερα και μελέτησε πριν αγανακτήσεις.

Edited by - liamn on 28/04/2014 14:10:15

liamnΜέλος
28/04/2014, 15:32:13
Ένα ανατριχιαστικό κομμάτι είναι εκείνο που αναφέρετε ο Λιαντινης με περιφρόνηση για τους στρατιώτες του σήμερα αποκαλώντας τους σορούς από κρέατα, δείχνοντας τον τρόπο που βλέπει και τα πράγματα αυτός ο ρομαντικός καθηγητής.
Μόνο ένας μιλιταριστικός θαυμασμός θα επέτρεπε τέτοιων χαρακτηρισμό. Ακριβώς όπως και ο Χίτλερ, ένας ευαίσθητος με αγάπη για την ζωγραφική και την τέχνη και ταυτόχρονα μεγαλύτερη εγκληματική ψυχολογία.

Επίσης δεν είναι καθόλου περίεργο που μας παραλληλίζει την πολιτεία του Πλάτωνα με την Σπάρτη.
Είναι όντος κατά τα λεγόμενα του η ενσάρκωση του σπαρτιατικού πολιτεύματος σε μεγάλο βαθμό.

Η πολιτεία του Πλάτωνα είναι ένα καθαρά ιεραρχικό δεσποτικό και ολοκληρωτικό πολιτιακό σύστημα, οπού από αυτό, είναι εμπνευσμένα όλα τα φασιστικά καθεστώτα. Από τον χιτλερισμό μέχρι τον μαρξισμό. Καθόλου τυχαίο.
Επίσης δεν μας ξεκαθάρισε ο Πλάτωνας για πιο λόγο θεωρεί, ότι αν κυβερνούν οι φιλόσοφοι τότε δεν θα υπάρχουν προβληματικότητες και όλα θα οδηγούνται ορθά σε αυτήν την πολιτεία. Δηλαδή οι φιλόσοφοι θα είναι άνευ ανθρωπίνων ελαττωμάτων και δεν θα υποπέφτουν στην διαφθορά σε αυτήν την πολιτεία, θα είναι άψογοι;

Και τελικά βρε κost, πες μου πραγματικά, δεν καταλαβαίνεις ότι ο Λιαντινης εξήγησε με απόλυτη αποτελεσματικότητα με μεγάλο θαυμασμό την ουσία ενός απολυταρχικού καθεστώτος βασιζόμενος στους Σπαρτιάτες (στην συγκεκριμένη ομιλία).

Περιγραφεί όλα όσα θα σκέφτονταν και θα θαύμαζε ένας χρυσαυγιτης, ένας χιτλερικός, ένας μαρξιστικοσοβετικος και βοριορεάτης. Πραγματικά όλοι αυτοί οι πολιτισμοί θα θαύμαζαν απόλυτα τα λόγια του Λιαντινη σε αυτήν την ομιλία. Τα λόγια είναι φτώχια, δες τε όλοι το Βίντεο.

Επίσης δες και τα άλλα βίντεο και θα δεις που δίνει ομιλίες και ποιοι τον έχουν καλεσμένο και μετά έλα να μιλήσουμε για το αν ήταν τέκτον. Φως φανάρι είναι ο περίγυρος, δεν ξέρω σε ποια στοά μπορεί να ανήκε άλλα όσα λέει είναι βαθιά επηρεασμένα από αυτούς. Ίσως από την στοά των Αθηνών όπου έχει ένα είδους ανεξαρτησίας σε σχέση με την αγγλική στοά της μεγάλης Βρετανίας.
Μάλλον δεν γνωρίζεις και πολλά για τα τάγματα και τους τέκτονες στην Ελλάδα αγαπητέ μου. Φίλε μου ψάξε διότι υπάρχει πολύ μεγάλη περίπτωση να ήταν τέκτονας και είναι πολύ φυσιολογικό. Μάλλον τώρα ανακαλύπτεις τα πράγματα.

Υ.Γ
Εντωμεταξύ με απόλυτη ειλικρίνεια με πείρε τηλ. γνωστός μου που παρακολουθεί την συζήτηση και αυτός μου επιβεβαιώνει ότι ο Λιαντίνης ήταν τεκτον. Εγώ δεν το δέχομαι απόλυτα με σιγουριά άλλα ότι είναι επηρεασμένος και ότι δίνει ομιλίες μεταξύ άλλων τεκτόνων σε κάποια βίντεο στο βεβαιώνω.
Κάνει μπάμ! Ευτυχώς που με πρότρεψες να το ερευνήσω ξανά διότι όταν τον θαύμαζα δεν είχα ιδέα από αυτούς τους κύκλους.
Όποιος συμμετείχε σε τέκτονες θα επιβεβαιώσει σίγουρα τα όσα τροφοδοτούσαν την παιδεία του Λιαντινη. Και στο ξεκαθαρίζω, δεν αμφισβητώ το επίπεδο του άλλα την επιρροή του.

Edited by - liamn on 28/04/2014 15:41:15

28/04/2014, 16:34:32
quote:
....Ο Λιαντίνης kost για εμένα δεν είναι καθόλου αξιόπιστος. Μιλά πολύ ρομαντικά ...Edited by - liamn on 28/04/2014 12:29:43

Ωραία το λες - ο ρομαντικός λόγος - που "πατά" στα συναισθήματα και το πάθος είναι κλασικός "δούρειος ίππος" για να 'περάσει' κάτω από τη μύτη της κριτικής σκέψης διάφορες απόψεις. Γι'αυτό και τίθεται θέμα αναξιοπιστίας.

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

liamnΜέλος
28/04/2014, 16:39:46
Επίσης μέσα στην "ρομαντοσύνη" του, κάνει απλοϊκού τύπου παραλληλισμούς και συνδέσεις σε έννοιες με αφέλεια. Π.χ. το ότι το Δωρικό φύλο ήταν προγενέστερο στον ελλαδικό χώρο και ότι οι Ίωνες στην έκρηξη της πολιτισμικής τους πορείας ενσωματώνουνε στο καλλιτεχνικό ταμπεραμέντο τους το δωρικό στοιχείο, σαν ένα ακόμα στοιχείο του πολιτισμού τους, αυτό δεν σημαίνει ότι ακυρώνεται παντελώς ο πολιτισμός τους και όλα ξαφνικά προέρχονται από τους Δωριείς. Αντιθέτως, σημαίνει κάτι πολύ πιο απλό: ότι απλά ενσωματώσαν και το δωρικό στοιχείο στον πολιτισμό τους. Από τέτοιους παραλληλισμούς βρίθουν οι ομιλίες του και είναι πέρα για πέρα από κάθε ιστορική και ερευνητική ανάγκη. Είναι μία ρομαντική ανάγκη ώστε να παρουσιαστούν τα πράγματα περισσότερο όπως θα του άρεσε να είναι, γεμάτο ποίηση και ρομαντισμό. Δημαγωγεί αγαπητέ, πάρα πολύ!!!

Παρόμοιο σημείο είναι και αυτό περί άκτιστης πόλης. Στους Σπαρτιάτες δεν χρειάζονταν τείχη γιατί από μια αρχή ήταν χερσαία δύναμη και είχαν υποτάξει όλους τους γύρο πληθυσμούς οι οποίοι δεν ήταν τίποτε άλλο παρά είλωτες. Επίσης αν και πολεμική μηχανή από γεννησιμιού, ο πόλεμος στην μικρή ελλαδική Πελοπόννησο δεν ήταν τόσο εξελιγμένος από πλήθος μονάδων, οι Σπαρτιάτες δεν είχαν τοξότες και ιππείς ως υπολογίσιμες μονάδες ούτε και οι γύρο αντίπαλοι οι οποίοι όπως είπαμε ήταν χωρίς πολεμική τακτική γεμάτο είλωτες. Άρα ο πολεμικός τους χαρακτήρας ήταν δωρικά απλός. Θα νικούσαν ή θα έχαναν βάση του πεζικού τους σαν φάλαγγα και δεν θα είχαν καλύτερες πιθανότητες πάνω σε τείχος. Τον εχθρό τους τον ήθελαν σε μάχη φάλαγγας . Δεν τα χρειάζονταν τα τείχη, αν ήτανε να αντιμετωπίσουν κάποιον εχθρό θα το θέλανε να είναι με πεζικό σε ανοιχτό πεδίο μάχης.
Γι 'αυτό και οι Σπαρτιάτες ήτανε αυτοί που είπανε ότι "Τώρα που ανακαλυφθήκαν οι πολεμικές μηχανές χάθηκε η ανδρεία από τον πόλεμο". Δεν εξελίχθηκαν ποτέ πολεμικά και ήταν αποκλεισμένοι σε παραδοσιακές τακτικές.

Και οι Ρωμαίοι (ως δημοκρατία) ποτέ δεν έστελναν παραπάνω από δυο λεγεώνες, ακόμα και αν ξέραν ότι θα έχαναν την μάχη.
Αυτοί γιατί είχαν τέτοια τακτική νομίζεις;

1) Για να έχουν πάντα εφεδρείες.
2) Για να μην επαναστατήσουν οι στρατηγοί όπως έκανε ο Ιούλιος καίσαρας. (Αρα είχανε πεσει μέσα, είδαμε τι έγινε με τον καίσαρα)
3) Για να έχουν εναλλακτική στρατηγική.

Και όλα αυτά κάτω από δημοκρατική ηγεσία (στην Ρώμη).

Όλοι οι λόγοι σε αυτά τα φαινόμενα είναι πάντα πολύ πρακτικοί, εκτός αν πρόκειται για πράξη ανοησίας, αυτό όμως το επιβεβαιώνει η ιστορία πάντα.
Στους Σπαρτιάτες, απλά δεν είχε γεννηθεί η ανάγκη τον τειχών, είναι απλός ο λόγος.
Εσύ τι νομίζεις, αποθεώναν και απάγγελλαν ραψωδίες παινεύοντας τους εαυτούς τους για το πόσο τρομεροί πολεμιστές είναι; Γι' αυτό δεν έχτιζαν τα τοίχοι;

Edited by - liamn on 28/04/2014 17:05:57

28/04/2014, 19:41:31
quote:
Δεν το θεωρώ μονό εγώ, το θεωρεί η κυριαρχούσα άποψη των ιστορικών.

Οι σοβαροί ιστορικοί αγαπητέ μου δεν γράφουν σύμφωνα με το συναίσθημα και τις ευαισθησίες τους…και πάντα αναλογίζονται σε βάθος τις ιστορικές και κοινωνικές συνθήκες…εάν έστω και ένας ιστορικός έχει ποτέ γράψει ότι «η Σπάρτη μας κληρονόμησε μονάχα τη φοβερή της βία και τον Καιάδα» τότε δεν είναι παρά ένας γελοίος και αναξιόπιστος ιστορικός…και θα ήθελα πολύ να μου φέρεις την άποψή του αυτή ώστε να γελάσω μαζί του…είναι άλλο το να μελετάμε και να επικρίνουμε την ομολογουμένως πολύ σκληρή ιδιοσυγκρασία και αυστηρότατη νομοθεσία αυτού του αρχαίου λαού, το οποίο είναι σωστό, και να ζυγίζουμε παράλληλα το σπάνιο αυτό φυσικό φαινόμενο «Σπάρτη» στην ευρύτερη διάστασή του, και άλλο το να το απαξιώνουμε πλήρως σαν γραφικοί προκατειλημμένοι που δεν έχουν ιδέα για το όλο ιστορικό πλαίσιο…

quote:
Επίσης δεν είναι καθόλου περίεργο που μας παραλληλίζει την πολιτεία του Πλάτωνα με την Σπάρτη.
Είναι όντος κατά τα λεγόμενα του η ενσάρκωση του σπαρτιατικού πολιτεύματος σε μεγάλο βαθμό.

Δεν ανακάλυψες την Αμερική. Γνωστό ότι ο Πλάτωνας είχε σε πολλά για πρότυπό του τη νομοθεσία της Σπάρτης και της Κρήτης.

quote:
Η πολιτεία του Πλάτωνα είναι ένα καθαρά ιεραρχικό δεσποτικό και ολοκληρωτικό πολιτιακό σύστημα, οπού από αυτό, είναι εμπνευσμένα όλα τα φασιστικά καθεστώτα. Από τον χιτλερισμό μέχρι τον μαρξισμό. Καθόλου τυχαίο.

Πιπιλάς και εσύ την μοδάτη καραμέλα του Πόπερ…μόνο που ο σπουδαίος Πόπερ έτρεφε μεγάλο σεβασμό για τον Πλάτωνα (παρά την επίθεσή του)....κοιτάς εσύ λοιπόν αβίαστα την μία όψη…ο Πλάτωνας όμως μίλησε για αριστοκρατία, να κυβερνούν οι άριστοι…διότι, καλώς ή κακώς, οι άνθρωποι δεν έχουν ίσες δυνατότητες…πάντα θα υπάρχουν οι αρχηγοί (η μειοψηφία) και οι ακόλουθοι (η πλειοψηφία)…οι περισσότερο και οι λιγότερο έξυπνοι…έτσι τα όρισε η φύση, τι να κάνουμε, είτε μας αρέσει είτε όχι.…όπου κι αν κοιτάξεις, ακόμα και στις πιο «αταξικές» τάχα κοινωνίες πάντα ορίζουν οι λγίοι….εάν αυτό μας ενοχλεί τότε θαπρέπει να πάμε σε άλλο πλανήτη…

Επίσης αγνοείς ότι τα πιο μεγάλα πνεύματα είναι και τα πιο μοιραία…ένας τρομακτικά μεγάλος αριθμός ανθρώπων επηρεάστηκαν σφόδρα από τον Πλάτωνα…για όλους αυτούς τι έχεις να πεις…για τον Αριστοτέλη, τον Γαληνό, τους Νεοπλατωνικούς και νεοπυθαγόρειους, τους Χριστιανούς εκκλησιαστικούς πατέρες, τους Αναγεννησιακούς φιλοσόφους και άπειρους άλλους

Και εσύ ο ίδιος αν είχες οικοδομήσει ένα τεράστιο πνευματικό οικοδόμημα όπως του Πλάτωνα πίστεψέ με πολλοί θα είχαν βρει πάτημα στα λόγια σου για δική τους σκοπιμότητα…

quote:
Περιγραφεί όλα όσα θα σκέφτονταν και θα θαύμαζε ένας χρυσαυγιτης, ένας χιτλερικός, ένας μαρξιστικοσοβετικος και βοριορεάτης. Πραγματικά όλοι αυτοί οι πολιτισμοί θα θαύμαζαν απόλυτα τα λόγια του Λιαντινη σε αυτήν την ομιλία. Τα λόγια είναι φτώχια, δες τε όλοι το Βίντεο.

Εάν το δουν το βίντεο θα καταλάβουν όλοι ότι λες ανοησίες….δηλαδή εμένα που μου αρέσει αυτό το βίντεο είμαι ντε και καλά χιτλερικός??? Δεν μας τα λες καλά….Ξέρεις αυτός ο «φασισμός» με αηδιάζει και στο λέω ευθέως…όποιος δηλαδή τολμήσει και πει «θαυμάζω κάποιες πτυχές της Σπάρτης» ή «θαυμάζω το μυαλό του Πλάτωνα» ή «την σκέψη του Νίτσε» να βγαίνει ένας ψευτο-δημοκράτης και να τον βγάζει έμμεσαι «φασίστα»…αυτό τον φασισμό σε μένα liamn δεν θα τον ξαναπροβάλλεις και στο λέω όσο πιο φιλικά μπορώ…

quote:
Εντωμεταξύ με απόλυτη ειλικρίνεια με πείρε τηλ. γνωστός μου που παρακολουθεί την συζήτηση και αυτός μου επιβεβαιώνει ότι ο Λιαντίνης ήταν τεκτον. Εγώ δεν το δέχομαι απόλυτα με σιγουριά άλλα ότι είναι επηρεασμένος και ότι δίνει ομιλίες μεταξύ άλλων τεκτόνων σε κάποια βίντεο στο βεβαιώνω.

Αδιάφορο μας είναι αν ήταν ή δεν ήταν….ΑΔΙΑΦΟΡΟ……πώς αλλιώς να στο πώ; Και ουδεμία σχέση δεν έχει η φιλοσοφική προσέγγιση του Λιαντίνη στη Σπάρτη με όλα αυτά που φαντασιώνεσαι εσύ…

Για τελευταία φορά λοιπόν ας εξηγηθούμε, αυτό που όλοι θαυμάζουν στη Σπάρτη είναι το αυστηρό ήθος (αυστηρό πάνω απ'όλα απέναντι στον εαυτό μας), την υποταγή στο νόμο του κράτους (όχι με δουλικότητα αλλά με περηφάνια και γνώση), αυτόν που και ο Σωκράτης σεβάστηκε απόλυτα, αρνούμενος να δραπετεύσει και δεχόμενος την ποινή του. Αυτό τον εσωτερικό πάνω απ'όλα "νόμο" κανείς ψεύτης πολιτκός δεν μπορούσε να επηρεάσει γι'αυτό και έλεγε ο Πλάτωνας ότι είναι ευκολότερο να πείσεις 1.000 Αθηναίος παρά έναν σπαρτιάτη....και αυτή την λακωνική φιλοσοφία που πάνω απ'όλα είναι ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΟΣ...αυτά θαυμάζω εγώ στη Σπάρτη και όλος ο σκεπτόμενος κόσμος, τα δε μελανά της σημεία τα απορρίπτω και τα προσπερνώ...

Edited by - kost on 28/04/2014 19:42:45

liamnΜέλος
28/04/2014, 21:04:53
Εντάξει kost, ας εξηγηθούμε Σπαρτιάτικα βρε!!!
Αφού οι Σπαρτιάτισσες είχανε σκληραγωγημένες γυναίκες, αυτό σημαίνει ότι δεν θα πειραχτείς αν στα χώσω λίγο σπαρτιατικά, έτσι;

Απ' ότι καταλαβαίνω δεν έχει νόημα να προσπαθήσω διάλογο μαζί σου διότι συμπεραίνω ότι δεν τον έχεις ανάγκη, αλλιώς δεν θα με αντιμετώπιζες με αυξημένη δόση τραμπουκισμού λέγοντας μου "Για τελευταία φορά λοιπόν ας εξηγηθούμε" και ύστερα μου λες ότι απεχθάνεσαι τον φασισμό!
Ξέρεις τι λένε, η π....... θέλει να κρυφτεί άλλα η χαρά δεν την αφήνει.
Εξάλλου πολλοί είναι οι μη συνειδητοποιημένοι φασίστες. Σαν εσωτεριστής πάντως έχεις βυθιστεί στον εγωισμό σου μέχρι το κεφάλι.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό επίσης του φασίστα, είναι να θεωρεί την ιστορία και τις φυσιογνωμίες τις ιστορίας κάτι σαν φυσικούς συγγενείς του, έχοντας την εντύπωση ότι έχει χρέος να τους υπερασπίζεται υπερβολικά νομίζοντας ότι είναι προνόμιο μοναχά δικό του. Βέβαια μη έχοντας καταλάβει τίποτα από την ουσία.

Επίσης το ότι δεν μου επιχειρηματολογείς θα έπρεπε να έχεις καταλάβει τόση ώρα.

Εντάξει δεν έχω πρόβλημα να μην συζητήσουμε, απλά όταν διαβάζεις, διάβασε λίγο αναλυτικά τι σου γράφω. Τα μισά από αυτά που αναφέρεις είναι σαν να μίλησες με κάποιον άλλον αλλά απαντάς σε εμένα.

Ξεκόλλα επίσης με εκφράσεις όπως "αγαπητέ μου" Αγαπητή είμαι, μάλιστα σε πολλούς ανθρώπους στον κύκλο μου! (Άλλη μια τρανταχτή απόδειξη ότι δεν διαβάζεις αυτά που σου γράφω). Σίγουρα όχι δικιά σου αγαπητή (έτσι πως μου μιλάς). Αν όμως ηρεμήσεις και θελήσεις να συζητήσουμε, κανένα πρόβλημα.

Υ.Γ
Επίσης, μην κανείς έτσι επειδή σου θίξαμε τον Λιαντίνη, εμένα αν μου έθιγες των Σωκράτη νομίζεις ότι θα με πείραζε; Καθόλου σε πληροφορώ.

quote:

αυτά θαυμάζω εγώ στη Σπάρτη και όλος ο σκεπτόμενος κόσμος, τα δε μελανά της σημεία τα απορρίπτω και τα προσπερνώ...

Μάθαινε από τα λάθη σου από ότι φαίνεται δεν σημαίνει τίποτα για σένα, αφού τα προσπερνάς. Σπουδαίος είσαι μπράβο! Πρόσεχε με την πολύ την σκέψη όμως!

Edited by - liamn on 28/04/2014 22:22:01