ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ... (Σχετικά με τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ... (Σχετικά με τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

AINEIAN066 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
AINEIAN06Μέλος
30/05/2008, 19:58:22
... '' Δεν θα επιτρεψει '' τους γαμους ομοφυλοφιλων
.. '' η εκκλησια ΔΕΝ κανει τον χωροφυλακα κανενος''

Δηλωσεις παπαδων στο Αλτερ [ ειδησεις ]

ΕΑΝ .. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ...

Δεν σου επιτρεπω
αλλα
Δεν σου κανω και τον χωροφυλακα
ΒΑΖΩ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ... ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ [ παρεμβαση εισαγγελεα ..]

.
02/06/2008

30/05/2008, 21:39:05
Από ότι διαβάζω, μιας και δεν το άκουσα στις ειδήσεις, δεν βλέπω κάτι παράλογο στις δηλώσεις τους .

Δεν επιτρέπουνε να παραστεί γάμος ομοφυλοφίλων στον χώρο τους (εκκλησία), αλλά δεν μπορούν να μπερδευτούν σε ξένα χωράφια (πολιτικός γάμος) …..

Αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ από αυτά που διαβάζω …

30/05/2008, 23:06:46
quote:
AINEIAN06.
'' Δεν θα επιτρεψει '' τους γαμους ομοφυλοφιλων
.. '' η εκκλησια ΔΕΝ κανει τον χωροφυλακα κανενος''

Φίλε AINEIAN06 , άσχετα με το πως παρεμβαίνει η εκκλησία υπογείως για να επιβάλλει τις απόψεις της μέσω των μηχανισμών παρέμβασης που διαθέτει , έχω να επισημάνω τα εξής ως πρός την διατύπωση .

Με την λέξη "γάμος" τόσο στην αρχαία όσο και στην νεώτερη Ελληνική γλώσσα , υποννοείται η σύζευξη δύο ετεροφύλων ατόμων . Επομένως κατά την γνώμη μου στην περίπτωση των ομοφυλοφίλων ζευγαριών αυτή η διατύπωση είναι εντελώς αδόκιμη , και ίσως θα πρέπη να χρησιμοποιείται η λέξη "σύζευξη" ή κάποια άλλη παρεμφερής , για να διατυπώνουμε την τελετή αναγνώρισης των σχέσεών τους από το επίσημο κράτος , είτε μέσω του Δημάρχου είτε μέσω συμβολαιογράφου , άσχετα αν μερικοί στην τελετή φέρνουν ακόμα και....παρανυφάκια .

AINEIAN06Μέλος
31/05/2008, 01:19:37
Φιλοι μου ... κατα πρωτον δεν με ενδιαφερει προσωπικα το θεμα του γαμου των ομοφυλοφιλων [ ειμαι στραιητ και παντρεμενος ] εκεινο το οποιο με παραξενευει ειναι η .. διγλωσια των παπαδων του στυλ .. ''εισαι μεν ελευθερος .. αλλα δεν σου το επιτρεπουμε''
Δεν σε κυνηγαει η εκκλησια .. σε κυνηγαει το - ελεγχομενο απο αυτην - κρατος κι το πιστο ποιμνιο ...
AINEIAN06Μέλος
31/05/2008, 01:21:18
quote:

Από ότι διαβάζω, μιας και δεν το άκουσα στις ειδήσεις, δεν βλέπω κάτι παράλογο στις δηλώσεις τους .

Δεν επιτρέπουνε να παραστεί γάμος ομοφυλοφίλων στον χώρο τους (εκκλησία), αλλά δεν μπορούν να μπερδευτούν σε ξένα χωράφια (πολιτικός γάμος) …..

Αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ από αυτά που διαβάζω …

Μα το προβλημα ειναι ακριβως αυτο ..
Μπαινουν σε .. ξενα χωραφια
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΕΣ ..ΣΕ ΚΟΣΜΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥΣ
Με την βοηθεια ... εισαγγελεα βεβαιως βεβαιως ..

02/06/2008, 08:56:10
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ... ΣΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ... (Σχετικά με τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων).

=======================================================

Φίλε AINEIAN06, υπάρχει ήδη κάποιο ενεργό θέμα σχετικά με την ομοφυλοφιλία και την αντιμετώπιση της από τον Χριστιανισμό.
Το θέμα είναι το (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

Ομοφυλοφιλία και Χριστιανισμός

Επειδή λοιπόν το αντικείμενο που εξετάζεται σ' αυτό εδώ το θέμα ανήκει στα γενικότερα πλαίσια της σχετικής συζήτησης που σου επεσύναψα κι αποτελεί μια επέκταση του, ας επιχειρήσουμε μια "σύζευξη" μεταξύ τους.

Το θέμα αυτό απενεργοποιείται εφόσον η συζήτηση μπορεί να ενταχθεί στα πλαίσια του προτεινόμενου θέματος.

In anticipation of my resurrection...