ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Βρυλ" ή "Βριλ" -ΤΙ ΕΙΝΑΙ; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- "Βρυλ" ή "Βριλ" -ΤΙ ΕΙΝΑΙ; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Ostria61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
8odwrisΜέλος
04/09/2003, 16:27:38
ta STroum ((lew twra egw)) sas 8imizoune kati apo vrill????axmm........

8.n

Ntavelis666Μέλος
04/09/2003, 16:30:37
Είναι λάθος όταν αναφερόμαστε στην Φυλή των Βρίλ-για, να λέμε ΤΑ Βρίλ. Λάθος !Είναι ΟΙ Βρίλ. Είναι μια μικρή λεπτομέρεια την οποία κακώς αγνοούμε. Οι περισσότεροι νομίζουν πως ΟΙ Βρίλ είναι μικρόσωμα φωτεινά ανθρωπάκια. Είναι όμως λάθος. Μάλιστα εκνευρίζομαι όταν τα αποκαλούν "βριλάκια".
Οι Βρίλ-για είναι ένας πανέμορφος και μεγαλειώδης υποχθόνιος λαός. Έίναι λίγο ψηλότεροι απο τους ανθρώπους και μοιάζουν με Αγγέλους. Πολλοί απο αυτούς είναι τυλιγμένοι με φτερά, φορούν χιτώνα και πολλά αστραφτερά πετράδια, ενώ στο χέρι τους κρατάνε μια λεπτή μεταλλική ράβδο. Το πρόσωπα τους αν και μοιάζουν ανθρώπινα, εντούτις είναι λές και ανήκουν σε κάποια άλλη φυλή, εξωγήινη. Τα πρόσωπα τους μοιάζουν με αγάλματα, αρμονικά και ήρεμα ενώ τα μάτια τους είναι μεγάλα και κατάμαυρα.ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση δηλαδή με "βριλάκια".
Τώρα όσον αφορά τον Φουράκη ο οποίος ισχυρίζεται οτι είδε βρίλ, λυπάμαι δηλαδή, αλλά οι περιγραφές που είχε δώσει για αυτό που είδε, ΑΝ το είδε, κάθε άλλο παρά σχέση είχαν με την περιγραφή που έδωσα παραπάνω.
Πάντως Φίλε Θοδωρή, με όλο μου το σεβασμό θα σε συμβούλευα να μην παίρνεις και πολύ στα σοβαρά όλους αυτούς τους "καταξιωμένους" ερευνητές-συγγραφείς-συνομωσιολόγους. Μην κατηγορείς την Valnta για την όποια ειρωνία της. Σίγουρα έχει κάθε λόγο να αμφισβητεί τέτοιες δηλώσεις "ερευνητών" όπως έχουμε όλοι.
Εσύ όμως γιατί δέχεσαι έτσι αβίαστα οτι αυτό που είπε ο Φουράκης ήταν αληθινό ;
Όσο για να πάς στην Πεντέλη και να επιδιώξεις να δείς Βρίλ, τι να σου πώ...θα σε συμβούλευα πρώτα, αν δεν έχεις πάει ποτέ εκεί, να φροντίσεις να "γνωριστείς" πρώτα με το Βουνό, να μάθει το Βουνό ποιός είσαι και με τι διαθέσεις πηγαίνεις εκεί πάνω, γιατί να ξέρεις οτι όποιος πηγαίνει εκεί για να "πάρει" χωρίς να "δώσει", φεύγει απο'κεί οικτρά ηττημένος. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και έχει αποδειχτεί με μαθηματική ακρίβεια.

Mε εκτίμηση

8odwrisΜέλος
04/09/2003, 16:41:30
Wraiaaaaaaaaaa Poly wraiia Kai TELika pion na piSTepsw???? E? twra me koufanes me tin nea ekdoxi oti einai pio psiloi apo mas ...kai miazoun me agellouskai kai kai kai kai....ESY pou to kseris file mou??? kai giati na pistepsw esena??? kai pou kserw pios leei ali8eia ...asta na pane polla Erotimata..gmt.grrrrrrrrrrrrrrr

8.n

04/09/2003, 16:47:42
Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι ειρωνευόμουν; Η ερώτηση ήταν αν έχει δει κάποιος Βριλ κ απάντησα ο Φουράκης. Τι έπρεπε να πω; Εγώ; Ή κανείς; Αυτό θα ήταν ειρωνεία... Τελοσπάντων, θα συμφωνήσω με τον Νταβέλη ως προς το ότι δεν είναι ανάγκη να πιστεύουμε το τι λέει ο καθένας..... Δεν λέω ότι ο Φουράκης λέει ψέμματα. Είμαι σίγουρη ότι πιστεύει ότι είδε κάτι. Τι όμως;.....

Communicating at an unknown rate...

Ntavelis666Μέλος
04/09/2003, 18:42:34
Την περιγραφή των όντων αυτών μπορείς να δείς στο βιβλίο του Edward Bulwer Lytton, "Τhe Coming Race" το οποίο αναφέρεται αποκλειστικά στην Φυλή των Βρίλ-για, τον πολιτισμό τους και το τι σκέφτονται να κάνουν βγαίνοντας στην επιφάνεια του πλανήτη. Δεν σου'πα να με πιστέψεις. Άλλωστε η αμφισβήτηση είναι αυτή που προάγει την έρευνα. Καλά κάνεις και έχεις αμφιβολίες. Ούτε εγώ μπορώ να είμαι απόλυτα σίγουρος για το τι είναι πραγματικά αυτή η Φυλή. Πολύ πιθανά να είδε κάτι ο Φουράκης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί σε Βρίλ.

Με εκτίμηση

SUNNYΜέλος
04/09/2003, 19:05:13
ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο Edward Bulwer Lytton ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΒΡΙΛ? ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ (ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΒΕΒΑΙΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ "ΠΕΙΣΤΟΥΜΕ" ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ

04/09/2003, 19:15:12
Αχ, sunny..... Πάνω σε ένα τέτοιο ζήτημα, ΠΟΙΑ πηγή θα σου φαινόταν ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ; Σε τέτοια θέματα... κάποιοι παρουσιάζουν το τι πιστεύουν.... κάποιοι το δέχονται.... κ κάποιοι το απορρίπτουν. Τόσο απλά.... Για μένα η μόνη αξιόπιστη πηγή... θα ήταν τα μάτια μου... ΠΟΙΑ πηγή είναι κατάλληλη για να σου πιστοποιήσει την ύπαρξη του Θεού; Των ξωτικών; Των φαντασμάτων; Των εξωγήινων;... Ο καθένας πιστεύει αυτό που θέλει... αυτό που νιώθει...ως αληθινό...

Communicating at an unknown rate...

SUNNYΜέλος
04/09/2003, 20:07:44
ΑΡΑ "ΟΙ" ΒΡΙΛ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΤΑ" ΒΡΙΛ!!

Ntavelis666Μέλος
05/09/2003, 02:09:41
Φίλη μου Sunny, με συγχωρείς, ήμουν αρκετά ελλειπής στην αναφορά μου στον Lytton. Ξέχασα να πώ οτι το βιβλίο του, περιγράφει ένα ταξίδι του ιδίου στο εσωτερικό του πλανήτη. Κανείς μέχρι σήμερα δεν μπορεί να ισχυριστεί με βεβαιότητα πως όλα αυτά που αναφέρει επιθυμούσε ο ίδιος να τα μεταδώσει ώς αληθινή ιστορία ή ώς έργο φαντασίας. Και το λέω αυτό γιατί ο ίδιος φροντίζει να αποκρύπτει μέσα στο βιβλίο του ονόματα, τοπωνύμια και χρονολογίες. Γιατί άραγε ;
Ο συγγραφέας λοιπόν, διηγήται πως κατεβαίνοντας τις στοές ενός μεταλλείου, βρέθηκε σε ένα υπόγειο κόσμο, εν αρχή αντιμέτωπος με ένα τεράστιο ερπετό. Έπειτα βρέθηκε έκπληκτος μπροστά σε ένα παράξενο κτίριο. Εκεί συναντά φτερωτά όντα που μοιάζουν πολύ με Αγγέλους. Είναι η Φυλή των Βρίλ-για η οποία διαθέτει ένα σοφό και ανώτερο πολιτισμό. Περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την εμφάνιση τους, τα κτίρια τους, τα ήθη και τα έθιμα, την εκπαίδευση τους ενώ αποκαλύπτει στον αναγνώστη ακόμα και την γλώσσα τους ! Αυτό ειδικά το τελευταίο παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον.
Σίγουρα δεν μπορούμε να ήμαστε απόλυτα βέβαιοι ώς πρός την ύπαρξη τους, όμως στο θέμα για το αν πρέπει να λέμε ΤΑ ή ΟΙ Βρίλ, τουλάχιστον εγώ προτιμώ την περιγραφή που πρωτοδόθηκε για αυτούς και που δεν είναι άλλη απο εκείνη του Lytton. Ίσως και να κάνω λάθος.
Για αυτό και τα γραφόμενα της Valnta με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Κανείς μας δεν μπορεί να ξέρει. Α, και μια άλλη λεπτομέρεια. Ο Φουράκης αν δεν κάνω λάθος θεωρεί τους Βρίλ εξωγήινους ενώ απο'τι βλέπουμε είναι εσωγήινοι. Είμαι τουλάχιστον της γνώμης οτι τα όντα του Φουράκη με τα όντα του Lytton δεν πρέπει να έχουν σχέση μεταξύ τους.

Φιλικά και με εκτίμηση

8odwrisΜέλος
05/09/2003, 10:31:22
LIPON as ksekinisw me ayta pou les esy file mou NTAVELi dioti kontevei na ginei kourastiko ti eipe o enas kai ti eipe o alos kai na diestravlonoume polles Fores legomena kapiwn..YMArton ((opws leei kai kapios)PROTon o fourakis den exei ysxiristei oti ta vril einai ekswgihnoi ka8e alo...DEfteron ystera apo polla pou diavasa kataligo sto symperasma (etsi katalavenw egw ok??) OTI o fouraki ontos mporei na eide aytes tis ontotites twn 70 ekatoston ta legomena Vril. TA legomena psila onta pou aneFeres esy file NTAVELi prokite gia tous GRIZOus (LEgomena tou fouraki STo perioDiko TRITO MATI tou 97)Opws kai to an8rwpoides TOu roSGouel pou eiXe diksei kapote i tileorasi! pou legane oti itane EKSwgihno DEN prokite gia ekswghino alla anikei se mia apo tis files twn YPOgihnwn ontotiTWn .(POSES yparxoun??)) REEEEEE!!!! Ti ginete ekei KATW oreeeeee....!!a! kai kata ta legomena Ta dika mou TWRa :8imaste tin seira stin tileorasi WRaia kai to TERA?? pou zousane ekeinh i filh?? 8imaste??? kaTW apo tin gh parakalw se stoes ! Htane psiloi oloi tous parakalw ! kai o Vinset(To teras)tixeo?? kai otan evgene Ston epanw kosmo to teras SFragize kala tin eksodo...Telos pantwn pola pola pola mynimata mas pernoune apo palea se tenies,,,,,kai oxi mono...................

8.n

silverwhisperΜέλος
18/07/2006, 15:35:26
σας αρεσει?
οσοι το εχουν δει εχουν κολλησει.σε λιγο κοσμο δεν αρεσε και πιστευω οτι αν γυριστει ταινια,θα κανει πολυ μεγαλη επιτυχια.

Do you hear the people sing, lost in the valley of the night? It is the music of a people who are climbing to the light. For the wretched of the earth there is a flame that never dies. Even the darkest night will end and the sun will rise.

20/07/2006, 19:32:02
ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΑ .
silverwhisperΜέλος
20/07/2006, 20:11:02
krima pou exei vgei mono h 1h season se dvd

Do you hear the people sing, lost in the valley of the night? It is the music of a people who are climbing to the light. For the wretched of the earth there is a flame that never dies. Even the darkest night will end and the sun will rise.

23/07/2006, 11:09:54
Φίλοι μου, η σειρά προβαλλόταν και από την Ελληνική τηλεόραση κάθε βράδυ στις 22:00 από τη ΝΕΤ.
Αυτή την Τετάρτη τελειώνει μάλιστα ο πρώτος κύκλος.
Η σειρά μάλιστα ήταν και στις προτεινόμενες στο topic:

Εβδομαδιαία τηλεοπτική ενημέρωση ESOTERICA.gr

Ξέρετε αν υπάρχει κι άλλος κύκλος επεισοδίων?

In anticipation of my resurrection...

silverwhisperΜέλος
24/07/2006, 20:47:22
υπαρχει β' κυκλος επισοδειων,αλλα δεν ξερω αν θα προβληθει απο τη νετ.ξερει αλλος?

25/07/2006, 18:36:18
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΚΑ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ.
26/07/2006, 00:13:27
Χμμμ!
Κάτι μου λέει οτι από το φθινόπωρο θα προβάλλεται ο β' κύκλος των επισοδίων αυτής της, ομολογουμένως, πολύ καλής σειράς...

26/07/2006, 09:41:49
ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ Dying_Incubus
cultΜέλος
27/07/2006, 15:07:41
Εαν εχετε καλη συνδεση(dsl),μπορειτε να βρειτε τα 2 seasons σε ελληνικο λευκογαλαζο tracker,με gt γκαζια
27/07/2006, 15:48:36
Αλήθεια, ξέρει κανείς πόσα seasons έχουν γυριστεί ως τώρα?