ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ??? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ??? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

nst30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
24/06/2005, 14:26:00
ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΕ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...ΟΤΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ....

Καμμια φορα αναρρωτιεμαι μηπως υπερεκτιμουμε κοποιον ανθρωπο και τον θαυμαζουμε τοσο που μας φαινεται απαραιτητος?
Και αν οντως ειναι τοσο σημαντικος ο αλλος γιατι να μην γινεις και εσυ σημαντικος στα ματια σου? Η απομυθοποιηση θα ερθει αυτοματα.
Ουδεις αναντικαταστατος περαν του εαυτου μας.

Spanish eyesΜέλος
24/06/2005, 17:24:52
quote:

ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΕ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...ΟΤΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ....

Καμμια φορα αναρρωτιεμαι μηπως υπερεκτιμουμε κοποιον ανθρωπο και τον θαυμαζουμε τοσο που μας φαινεται απαραιτητος?
Και αν οντως ειναι τοσο σημαντικος ο αλλος γιατι να μην γινεις και εσυ σημαντικος στα ματια σου? Η απομυθοποιηση θα ερθει αυτοματα.
Ουδεις αναντικαταστατος περαν του εαυτου μας.

ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΕΣΥ ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΕΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ..Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙΣ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ..ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΜΩΣ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ...ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΧΕΣΗ ΕΙΤΕ ΦΙΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΙΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΑΣ..ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΧΑΜΕΝΟΙ...Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΠΡΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ...ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΜΕ..

24/06/2005, 19:54:04
Αυτή τη δύναμη τη βρίσκουμε στην πορεία. Μας βοηθάει ο ίδιος ο εαυτός μας. Είναι όμορφο να δένεσαι με τους ανθρώπους και να τους κρατάς κοντά σου. Αλλά η πραγματικότητα συμβαίνει να είναι και οδυνηρή. ΄Οποιος θέλει να αποχωρήσει τον αφήνεις. Η πίεση δεν οφέλησε κανέναν. Τι κρατάς με το ζόρι; Οι άνθρωποι κουράζονται σήμερα δεν αγωνίζονται ιδιαίτερα γιά τις σχέσεις. Προσωπικά δυό άτομα άφησα να φύγουν. Τόσα χρόνια ζωής.
Γύρω μου έχω εκείνουν που στηρίζω, τους είμαι χρήσιμη μου είναι απαραίτητοι, στα δύσκολα δηλώνουν [παρών παρούσα] στα εύκολα το γλεντάμε μαζί και γινόμαστε παιδιά. Είναι οι σχέσεις ζωής αυτές. Φιλικές αληθινές γενναίες.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.

27/06/2005, 15:15:52
Spanish eyes εγω δεν θα εκλεινα καμμια πορτα εκτος της περιπτωσεως να απογοητευομουν τελεσιδικα. Αν ομως μου την κλεινανε θα αντιδρουσα.
Τωρα σχετικα με την αναγκη να καλυψουμε την δικη μας ανεπαρκεια εκει ακριβως εστιαζω.
Μπορει να ειναι εγωιστικο αλλα,για [ το λογο αυτο ]δεν θελω να εχω αναγκη κανεναν. Σιγουρα εχουμε αναγκη ενα συντροφο,μια φιλια,μια επαφη με τους αλλους αλλα οχι επειδη τους εχουμε θεοποιησει.
Αυτο προσπαθω να αποφυγω και μου φαινεται οτι ο μονος τροπος ειναι η γνωση η αυτοεκτιμηση και η χρηση οσο γινεται της λογικης.
Και επειδη το εχω δει αυτο το ΧΑΜΕΝΟΙ που αναφερεις αποφασισα να μην το ξαναδω.
Παντα καλοπροαιρετα
27/06/2005, 17:18:22
Γιατί οι φίλοι φεύγουν???

Γιατί να μείνουν???

Με ποιό δικαίωμα ρωτάς κάποιον γιατί φεύγει, γιατί δεν τον ρωτάς γιατί μένει? Τι έχεις περισσότερο να προσφέρεις για να μείνει? Ποιός σου είπε ότι αυτό που έχεις να προσφέρεις του κάνει? Ποιός είπε ότι θα του κάνει επ΄άπειρον?

Όλοι ακολουθούμε ένα μονοπάτι, κάποια διασταυρώνονται κάποια είναι παράλληλα.
Κανείς δεν θέλει να μείνει στην μέση του δρόμου, εγώ θέλω? και εάν θέλω γιατί δεν θέλω να φτάσω στο τέλος του δρόμου μου?
Τι μου προσφέρει αυτή η στάση?

Μόνη μου γεννήθηκα, μόνη μου προχωράω, μόνη μου θα φύγω.
Οι στάσεις μου χρειάζονται για να πάρω δύναμη να συνεχίσω.

Eliathor_ElfΜέλος
28/06/2005, 16:27:09

Γιατί οι φίλοι φεύγουν?
Να ένα πολύ ωραίο φιλοσοφικό αλλά πιο πολύ συναισθηματικό ερώτημα...

Φεύγουν γιατί κάναμε ένα λάθος και δεν μπόρεσαν να το συγχωρήσουν.
Γιατί Βρήκαν ένα καλύτερο γι'αυτούς φίλο.
Γιατί με το μυαλό τους δεν ταιριάζουμε.
Γιατί ήμαστε υπερβολικοί κάποιες φορές με την αγάπη μας προς αυτούς.

Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις η αγάπη μας ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας και της πραγματικότητας. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πιο πολύ επικύνδινο να χάσουμε αυτόν που αγαπάμε τόσο γιατί δεν αντέχει τόση πολύ αγάπη, δεν θέλει να του λέμε κάθε μέρα πως τον θαυμάζουμε, πως τον λατρεύουμε πιο πολύ και απο τον Θεό και πως τον αγαπάμε. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος που κάνουν όσοι τυχαίνουν να αγαπάνε με τέτοιο τρόπο έναν ΦΙΛΟ/Η. Μην ξεχνάμε πως για να λέγεται κάποιος φίλος μας σημαίνει πως μαζί του έχουμε περάσει ή θα περάσουμε τις πιο ωραίες στιγμές μας. Θα έρθουν και θα φύγουν σκηνές, άλλοτε ωραίες και άλλοτε άσχημες. Με λίγα λόγια μαζί με το άτομο που τολμάμε και αποκαλούμε φίλο, θα ζήσουμε ΖΩΗ με πράξεις και όχι με λόγια...
Ο ΦΙΛΟΣ θέλει να ζούμε ΖΩΗ μαζί του. Και ζώντας ΖΩΗ μαζί του απο την αρχή μέχρι το τέλος θα έρθουν στιγμές που θα καταλάβει ότι τον αγαπάμε με όλο το είναι μας, και αυτό θα το καταλάβει αν του δείξουμε ποιος πραγματικά κρύβεται μέσα στην φυλακή που ονομάζεται σώμα. Με τις πράξεις μας και όχι με τα λόγια.

Φιλικά Eliathor

Οι άνθρωποι βλέπουν μόνο ότι θέλουν, έχουν κλειστά τα μάτια. Όταν θα τα ανοίξουν δε θέλω να βρίσκομαι εν ζωή για να δω τις συνέπειες.
Arthour J. Elorot

Spanish eyesΜέλος
29/06/2005, 02:37:34
quote:

Γιατί οι φίλοι φεύγουν?
Να ένα πολύ ωραίο φιλοσοφικό αλλά πιο πολύ συναισθηματικό ερώτημα...

Φεύγουν γιατί κάναμε ένα λάθος και δεν μπόρεσαν να το συγχωρήσουν.
Γιατί Βρήκαν ένα καλύτερο γι'αυτούς φίλο.
Γιατί με το μυαλό τους δεν ταιριάζουμε.
Γιατί ήμαστε υπερβολικοί κάποιες φορές με την αγάπη μας προς αυτούς.

Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις η αγάπη μας ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας και της πραγματικότητας. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πιο πολύ επικύνδινο να χάσουμε αυτόν που αγαπάμε τόσο γιατί δεν αντέχει τόση πολύ αγάπη, δεν θέλει να του λέμε κάθε μέρα πως τον θαυμάζουμε, πως τον λατρεύουμε πιο πολύ και απο τον Θεό και πως τον αγαπάμε. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος που κάνουν όσοι τυχαίνουν να αγαπάνε με τέτοιο τρόπο έναν ΦΙΛΟ/Η. Μην ξεχνάμε πως για να λέγεται κάποιος φίλος μας σημαίνει πως μαζί του έχουμε περάσει ή θα περάσουμε τις πιο ωραίες στιγμές μας. Θα έρθουν και θα φύγουν σκηνές, άλλοτε ωραίες και άλλοτε άσχημες. Με λίγα λόγια μαζί με το άτομο που τολμάμε και αποκαλούμε φίλο, θα ζήσουμε ΖΩΗ με πράξεις και όχι με λόγια...
Ο ΦΙΛΟΣ θέλει να ζούμε ΖΩΗ μαζί του. Και ζώντας ΖΩΗ μαζί του απο την αρχή μέχρι το τέλος θα έρθουν στιγμές που θα καταλάβει ότι τον αγαπάμε με όλο το είναι μας, και αυτό θα το καταλάβει αν του δείξουμε ποιος πραγματικά κρύβεται μέσα στην φυλακή που ονομάζεται σώμα. Με τις πράξεις μας και όχι με τα λόγια.

Φιλικά Eliathor

Οι άνθρωποι βλέπουν μόνο ότι θέλουν, έχουν κλειστά τα μάτια. Όταν θα τα ανοίξουν δε θέλω να βρίσκομαι εν ζωή για να δω τις συνέπειες.
Arthour J. Elorot

ΑΓΑΠΗΤΕ ELIATHOR ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΛΥΤΑ..ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ..ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΟ ΣΕ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟ Σ'ΑΓΑΠΑΩ.ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ/ΕΣ,ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ...ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΟΙ,ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ,ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ...ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ;ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ,ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΣ Η ΚΑΚΙΑ Η ΕΧΘΡΑ ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΗ,ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ,ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ..

seminaΜέλος
02/07/2005, 14:32:14
Αγαπητή pyramid,
στην φιλία όλα είναι θέμα προσφοράς???
έγώ θέλω οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου να προχωρούν..
αλλά γνωρίζω πως αυτό μπορούν να το κάνουν ακόμη και αν εγώ μείνω πίσω..
οι ζωές μας είναι διαφορετικές..ενώνονται όμως στην αγάπη που αισθανόμαστε..
Εγώ δεν περιμένω από τους φίλους μου να μου προσφέρουν πράγματα..
αυτό που θέλω είναι επικοινωνία,αγάπη,ζεστασιά,φροντίδα και κατανόηση..έστω και στο ελάχιστο..αυτό δεν είναι προσφορά..θέλω να το αισθάνονται και να το κάνουν..

μα οτι και αν αγγιξω οποια πορτα και αν χτυπησω τιποτα δε φτάνει στο δικο σου ουρανό κατι να γυαλιζει θελεις παντα και ας θυμιζει οτι πιο θαμπο μαζι και φωτεινο

seminaΜέλος
02/07/2005, 14:42:30
Μου είχε έρθει κάποτε ένα μήνυμα..

περνούν οι άνθρωποι μα μη λυπάσαι
πληγώνουν πάντοτε να το θυμάσαι
ζατούν αντάλλαγμα χωρίς να δίνουν
μα οι φίλοι που αγαπούν ποτέ δεν σβήνουν..

Προκύπτω να το πω ότι ποτέ δεν βρήκα φίλους..μόνο σταδιακά..
Αυτή τη στιγμή έχω έναν άνθρωπο που ελπίζω πως θα μείνει δίπλα μου..μα ακόμη και αν δε μείνει,για μένα θα είναι πάντα εκεί!!

Καλέ μου Eliathor_Elf
δεν νομίζω ότι η υπερβολική αγάπη σφίγγει τόσο πολύ τον άλλον ώστε να θέλει να φύγει..άλλωστε γι αυτό έχουμε στόμα,για να λέμε στους άλλους τι δεν μας αρέσει και να το αλλάξουν(ισχύει το ίδιο και για μας)..
Γιατί βρήκαν ένα καλύτερο φίλο..και επειδή βρήκαν,δεν μπορούν να κρατήσουν και λίγο χώρο για μας???
Γιατί δεν μπορούν να συγχωρήσουν κάτι που τους κάναμε..

Από τις απαντήσεις σου..αυτό που συμπεραίνω είναι ότι ο καθένας κοιτά την πάρτη του!!ο άλλος δεν υπάρχει..τα όνειρα που κάναμε μαζί,θα τα βρω και αλλού..
Ίσως αυτό να φταίει τελικά..ο εγωισμός..να φροντίσω ώστε ΕΓΩ να περνάω καλύτερα..

μα οτι και αν αγγιξω οποια πορτα και αν χτυπησω τιποτα δε φτάνει στο δικο σου ουρανό κατι να γυαλιζει θελεις παντα και ας θυμιζει οτι πιο θαμπο μαζι και φωτεινο

seminaΜέλος
02/07/2005, 14:45:03
quote:

Αυτή τη δύναμη τη βρίσκουμε στην πορεία. Μας βοηθάει ο ίδιος ο εαυτός μας. Είναι όμορφο να δένεσαι με τους ανθρώπους και να τους κρατάς κοντά σου. Αλλά η πραγματικότητα συμβαίνει να είναι και οδυνηρή. ΄Οποιος θέλει να αποχωρήσει τον αφήνεις. Η πίεση δεν οφέλησε κανέναν. Τι κρατάς με το ζόρι; Οι άνθρωποι κουράζονται σήμερα δεν αγωνίζονται ιδιαίτερα γιά τις σχέσεις. Προσωπικά δυό άτομα άφησα να φύγουν. Τόσα χρόνια ζωής.
Γύρω μου έχω εκείνουν που στηρίζω, τους είμαι χρήσιμη μου είναι απαραίτητοι, στα δύσκολα δηλώνουν [παρών παρούσα] στα εύκολα το γλεντάμε μαζί και γινόμαστε παιδιά. Είναι οι σχέσεις ζωής αυτές. Φιλικές αληθινές γενναίες.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.

Σχέσεις ζωής..αληθινές και γενναίες!!
Δύσκολα βρίσκονται,αλλά υπάρχουν!!

08/07/2005, 11:34:28
semina μου καλημέρα, συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, δεν είχα δει ότι κάτι με είχες ρωτήσει.

Όταν κάποιος αναρωτιέται γιατί φεύγουν οι φίλοι, ο/η αγαπημένος/η μου, γιατί μου συμβαίνει το α ή το β κ.λ.π. είναι κάπως μονόπλευρο.

Δεν έχω δει κανέναν (και εμένα) να αναρωτιέται γιατί κάποιος μένει, γιατί του συμβαίνει κάτι καλό.

Από όσο το έχω αναλύσει με τον εαυτό μου βγάζω το εξής συμπέρασμα.

Δεν μας ενδιαφέρει γιατί κάποιος μένει γιατί αυτόματα σκεφτόμαστε ότι μένει γιατί είμαστε καλοί, γιατί τον γεμίζουμε, γιατί ίσως μας το χρωστάει ο Θεός.

Όταν όμως φεύγει προσπαθούμε να βρούμε τι κάναμε που έφυγε ή τι ήθελε που δεν του το δώσαμε ή στην χειρότερη περίπτωση ότι δεν ήταν αρκετά καλός για εμάς.

Δεν νομίζω ότι οι εξηγήσεις αυτές ισχύουν.

Απλά ο άνθρωπος πρέπει να προχωράει, να αλλάζει προς το καλό ή προς το κακό(ελεύθερη βούληση), όλα είναι θέμα μαθημάτων που πρέπει να πάρουμε. Εάν η κατάσταση που ζούμε δεν έχει να μας προσφέρει, όπως αισθανόμαστε, τίποτα περισσότερο προσπαθούμε να την αλλάξουμε.

Εάν δεν προσπαθήσουμε, θα βαλτώσουμε, δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι, θα αρχίσουν να μας φταίνε όλα και το σπουδαιότερο θα συνδέσουμε την όλη κατάσταση με τον άνθρωπο που είναι δίπλα μας άρα πιθανόν και να αναιρέσουμε/απορρίψουμε ότι μας έμαθε η συναναστροφή μαζί του.

Αυτό όμως θα μας αναγκάσει να κάνουμε βήματα πίσω, άρα θα ψάξουμε σε κάποιον άλλον άνθρωπο να ξαναβιώσουμε/ξαναμάθουμε τα μαθήματα που πήραμε από τον προηγούμενο και θα κάνουμε συνεχώς κύκλους μέχρι το τέλος.

Είπες ότι θέλεις αγάπη, φροντίδα, ζεστασιά, επικοινωνία
θέλεις λοιπόν προσφορά άρα καταλήγουμε ότι όλα είναι προσφορά.

Ακόμα και οι λέξεις που γράφουμε δεν είναι ίδιες για τον καθένα σε όλο τους το εύρος.
Όταν λες αγάπη όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει
όμως έχουμε διαφορετικούς τρόπους να το δείχνουμε, εάν παραμείνουμε σε λόγια και πράξεις δεν ξέρουμε εάν λέμε το ίδιο πράγμα.

π.χ. για σένα αγάπη είναι να στέκεται ο άλλος δίπλα σου στα καλά και στα κακά εγώ μπορεί αυτό να το ονομάσω θάρρος
για μένα αγάπη είναι να είμαι μαζί με τον άλλον να μην μιλάμε και να νοιώθω την επαφή που υπάρχει σε όλη την γύρω από εμάς ατμόσφαιρα, εσύ μπορεί να το ονομάσεις (το να μην μιλάει ο άλλος) αδιαφορία.

Νομίζω ότι όλοι ψάχνουμε κάποιον που θα εκπέμπει τις περισσότερες φορές στην ίδια συχνότητα με εμάς, που πιθανόν να σημαίνει ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο ως ψυχές (από πλευράς μαθημάτων) άρα μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί στο παρακάτω.

Οπότε δεν χρειάζεται να στενοχωριόμαστε όταν φεύγουμε εμείς ή ο άλλος, πρέπει να χαιρόμαστε γιατί έχουμε την ευκαιρία να φτάσουμε πιό γρήγορα στον στόχο μας.

Το ξέρω βέβαια ότι είναι πολύ δύσκολο να σκεφτούμε έτσι γιατί σχεδόν πάντα αυτού του είδους την απώλεια την βιώνουμε ως απόρριψη, δεν είναι όμως απόρριψη είναι ο τρόπος ίσως που έχει βρει η ανώτερη δύναμη εάν θες που υπάρχει να μας βοηθήσει στην πορεία μας.

seminaΜέλος
08/07/2005, 15:27:45
Καλή μου pyramid,
Σε ευχαριστώ που μου απάντησες.. όσο για την αργοπορία.. κάλλιο αργά παρά ποτέ δεν λένε?? Άσε που μπορεί και να συνέλαβα κάτι μέσω των απαντήσεων σου..

Γενικά είμαι άτομο που ψάχνω τα γιατί πολλών πραγμάτων.. καλών ή κακών..
Αλλά δεν έχουν όλα τα φαινόμενα αιτία(αίτια), ή έχουν???

Πότε σταματάει η προσφορά??? Πότε ο άλλος ξέρει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να φύγει??? Πότε κατάλαβε ότι έδωσε όσα είχε να δώσει για να πάει παρακάτω?
(πιστεύω ότι είναι εγωισμός.. κανείς δεν θέλει τη βοήθεια κανενός.. γιατί να του χρωστάω?? Γιατί να του ζητήσω συγνώμη?? Γιατί να πέσω χαμηλά??)
Γιατί μια φιλία να μην είναι αιώνια?? Τι την εμποδίζει να είναι αιώνια??

Εμ, το άλλο που άκουσα τελευταία..
Είναι δύο φίλες..
Η μία εκ των δύο ερωτεύεται έναν μεγαλύτερο και κάνει παρέα με τους φίλους του αγοριού της(δηλαδή κάνει διαφορετική παρέα από την άλλη κοπέλα..) αλλά ακόμη θέλει την παρέα της φίλης της..
Και γυρνάει η άλλη κοπελιά και της λέει: «Αφού τώρα βρήκες άλλη παρέα και είσαι ευτυχισμένη καλύτερα να μην είμαστε πλέον φίλες.»

Αυτό τώρα τι είναι?? Γιατί όταν έχουμε ένα φίλο δεν τον αφήνουμε να επιλέξει?? Γιατί δεν του δίνουμε χώρο για να έχει τις δικές του στιγμές και να κάνει τις δικές του επιλογές??

Ποιος είναι ο στόχος μας και πότε θα τον βρούμε??

Όσο για τις λέξεις που ανέφερα, έχεις απόλυτο δίκιο! Ο καθένας τις εκλαμβάνει και τις χρησιμοποιεί με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο!

Απόρριψη?? Πως ακριβώς το εννοείς αυτό?? Γιατί να νιώσουμε απόρριψη?

Πολλές ερωτήσεις… έχεις το ελεύθερο και να μην απαντήσεις..

08/07/2005, 16:37:56
semina μου κανένας δεν ξέρει πότε θα σταματήσει η προσφορά μέχρι να συμβεί, απλά νοιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά, κάτι σου φταίει, τότε προχωράς παρακάτω. Εάν μείνεις για πολύ μπλοκάρεις και συμβαίνουν αυτά που είπα.

Δεν είναι θέμα εγωϊσμού ή ότι δεν θέλεις την βοήθεια κανενός ή δεν θέλεις να ζητήσεις συγγνώμη,όλα αυτά είναι δικαιολογίες που έχουμε εκπαιδευτεί μέσα από την πορεία μας να χρησιμοποιούμε για να μην πούμε την αλήθεια.
Το να πεις σε κάποιον δεν μπορώ να μείνω άλλο μαζί σου, νοιώθω ότι κάτι μου λείπει, νοιώθω να βαλτώνω θεωρούμε ότι είναι πολύ σκληρό.
Προτιμούμε να βρούμε κάποιο λόγο να τσακωθούμε μαζί του ώστε να έχουμε και εμείς και αυτός μιά δικαιολογία για το φεύγα μας. Δεν σκεφτόμαστε εκείνη την στιγμή ότι αυτό που κάνουμε είναι χειρότερο για τον άλλον γιατί τον αφήνουμε στο σκοτάδι.

Πιστεύω ότι πολλά πράγματα μπορεί να είναι αιώνια αλλά εμείς θέλουμε να δέσουμε την μοίρα μας/τον εαυτό μας με τους ανθρώπους που επιλέγουμε κάποια δεδομένη στιγμή, δεν ξέρουμε όμως εάν αυτοί μπορούν να ακολουθήσουν αυτή τη μοίρα.

Στο παράδειγμα που είπες για τις δύο φίλες θα επιχειρήσω να δώσω μιά εξήγηση στο περίπου, δεν είμαι και ψυχολόγος οπότε μπορεί και να γράψω αρλούμπες.

Πιστεύω ότι η 2η κοπέλα ένοιωσε αυτό που ανέφερα, απόρριψη, λόγω ότι η 1η κοπέλα προτίμησε την παρέα του αγοριού της και όχι την υπάρχουσα.
Με τα λόγια της ήθελε να δείξει ότι
-δεν σε έχω ανάγκη μπορώ και χωρίς εσένα
-δεν συμφωνώ που προτιμάς την παρέα του αγοριού σου γιατί δεν τον φέρνεις στην δικιά μας
-θέλω να νοιώσεις άσχημα ότι με εγκαταλείπεις και εγώ γι΄αυτό σε τιμωρώ με την στέρηση της φιλίας μου

Οπότε ή θα πρέπει να της εξηγήσει η 1η κοπέλα κάποια πράγματα και να συζητηθούν κάποια συναισθήματα που ένοιωσε η 2η με την συμπεριφορά της 1ης ή να σταματήσουν εκεί την γνωριμία τους γιατί δεν επικοινωνούν.

Ο στόχος μας όπως το βλέπω εγώ είναι να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς γιατί εξαρτάται από το πως είναι ο καθένας τώρα. Για το πότε θα φτάσουμε στο στόχο, τι να σου πω δεν έχω φτάσει ακόμα αλλά μάλλον θα το καταλάβουμε τότε.

Τώρα πως εννοώ την απόρριψη
Όταν φεύγει ο άλλος και εμείς δεν θέλουμε, περνάμε κάποια στάδια μέχρι να το ξεπεράσουμε, από εκεί λέμε ότι ο χρόνος είναι γιατρός, με το πέρασμα του χρόνου όλα αμβλύνονται εικόνες, σκέψεις, συναισθήματα.

Στην αρχή εκνευριζόμαστε για ελάχιστο χρόνο, εξαρτάται από την ένταση των συναισθημάτων μας για αυτό το άτομο.
Μετά αρχίζουμε το παραμύθι της αυτολύπησης, κλαίμε και οδυρόμαστε, χρησιμοποιούμε όλους τους τρόπους να τον φέρουμε πίσω.
Εάν δεν πιάσει τίποτα από αυτά αρχίζουμε μέσα μας να σχηματίζουμε την εικόνα ότι Αυτός δεν άξιζε για μας, δεν άντεξε την τόση καλοσύνη μας την τόση αγάπη μας και όλα τα μεγάλα που του δίναμε, ήταν ποταπός (ας μου επιτραπεί η έκφραση).

Αυτά τα συναισθήματα, αυτές τις λειτουργίες, τις κάνουμε γιατί αισθανόμαστε την απόρριψη, μας έδιωξαν, μας απαξίωσαν, μας μείωσαν όπως θέλεις πέστο, είναι το ίδιο.

Εάν είμαστε τυχεροί όπως νομίζουμε γνωρίζουμε απευθείας κάποιον άλλον που τραβά την προσοχή μας και αρχίζοντας μιά νέα πορεία μαζί του, σιγουρευόμαστε ότι ο προηγούμενος ήταν ανάξιος για εμάς.
Αυτή η νέα πορεία είναι ένας ίδιος κύκλος εάν δεν καταλάβουμε την ουσία (ότι ανέφερα στο προηγούμενο post).

Είδες όμως αυτή την φορά σου απάντησα εν ριπή οφθαλμού.

08/07/2005, 21:25:56
Ας προχωράμε αδάκρυτοι μπροστά καλές μου. Η ζωή χρωστά πολλά στις ψυχές μας.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]

seminaΜέλος
09/07/2005, 01:19:17
Αγαπητή pyramid,
δεν μπορείς να φανταστείς πόσο με εκπλήσει η σκέψη σου.. ειδικά προς το τέλος..
πέρασα ένα κύκλο.. και τον περνάω με κάθε άτομο που γνωρίζω..
και λίγο πριν μπω εδώ σκεφτόμουν ότι κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά..κάτι δεν πάει καλά..
τελικά η σκέψη μου ήταν σωστή..
Το δύσκολο είναι να βρω τι δεν πάει καλά..δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο θα το βρω..και θέλω βοήθεια αλλά αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμη να ξανα ανοιχτώ
..Απλά δεν θέλω να περάσω τα ίδια..
Το καλό βέβαια είναι πως μάθαινα και μαθαίνω καινούρια πράγματα.. αλλά ο κύκλος παραμένει ίδιος..η συμπεριφορά μου παραμένει εξίσου ανυπόφορη..

Όσο για τις 2 κοπέλες ορθά το ανέλυσες..
Νομίζω πως ακόμη είναι φίλες..
Τι να πω.. μακάρι να συνεχίσουν να είναι

Ευχαριστώ για την απάντηση σου.. Να'σαι καλά!& καλό βράδυ!
Φιλικά
Σεμίνα

11/07/2005, 10:43:45
Φεύγουν γιατί φοβούνται να αφεθούν να δώσουν να συνυπάρξουν. Αλλά εμείς οι λίγοι εναπομείναντες που πιστεύουμε στην αλήθεια και τη φλόγα -την άσβεστη εννοείται των ανθρωπίνων σχέσεων- ας κρατήσουμε μέσα μας την κατανόηση την γοητεία την ευγένεια την λεπτότητα την απέραντη αφθονία του να μπορείς να συγχωρείς και την σταθερότητα. Γιατί όχι και τον θετικισμό.
Θα ανοίξω την πόρτα σε όποιον - όποια γυρίσει.
Αν ποτέ συμβεί να αποχωρήσει ένας φίλος ένας αγαπημένος ή και ένας αρνητικός άνθρωπος.
Απλά άσε τους ελεύθερους αν θέλουν θα επιστρέψουν. Γλυκό κρασί μυρωδάτο αυτή η επιστροφή, φιλαράκια μου.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]

seminaΜέλος
17/07/2005, 00:14:04
Επειδή παύουν να νιώθουν άνετα μαζί μας..

Αφροδίτη μου,
δεν αντιλέγω να την ανοίξουμε την πορτούλα αν ξαναγυρίσουν..
αλλά μονάχα,γνωρίζοντας πως έχουμε τις δυνάμεις να τους
αποχωριστούμε ξανά..

seminaΜέλος
17/07/2005, 00:17:14
Ποια η πιθανότητα να φεύγουν επειδή υπάρχει κάποια αρκετά μεγάλη διαφορά ηλικίας?
Πόσο δύσκολο είναι να κάνουμε φίλο ένα άτομο μεγαλύτερο απο μας?

Σας έχει συμβει
να σας γεμίζει τόσο πολύ ένας φίλος
ώστε να ξεχνάτε τους υπόλοιπους?
Πόσο καλό είναι αυτό?

Demon_LordGRΜέλος
17/07/2005, 02:28:44
καταρχήν σε μια παρέα,μεγάλη η μικρή,πρέπει να υπάρζει κατανόηση.αν υπάρχει κατανόηση τότε όλατα άλλα είναι περιττά.αν όμως δεν υπάρχει κατανόηση τότε αργά η γρήγορα η παρέα θα διαλυθεί.αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που οι φίλοι φεύγουν...η καλύτερα έρχονται και φεύγουν!!!τώρα η διαφορά ηλικίας για μένα δεν πέζει και τόσο συμαντικό ρόλο.αρκεί όπως ανέφερα και παραπάνω να υπάρχει κατανόηση.αντιθέτος ένας μεγάλος μπορεί να σε συμβουλέψει για διάφορα πράγματα μιας και έχει μεγαλύτερη εμπειρία!!!οταν ένας φίλος φεύγει,το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να σκεφτούμε αν κάναμε εμείς κάτι που τον πείραξε.ενας πραγματικός φίλος ποτέ δεν φεύγει όποτε του καπνίσει.αν κάναμε κάτι λάθος τότε πρέπει να αφήσουμε τους εγωισμούς και να του ζητήσουμε συγνώμη.αν όμως δεν φταίμε σε τίποτα,τότε σημαίνει οτι αυτός που έφυγε δεν ηταν τίποτα παραπάνω απο εναν υποτιθέμενο φίλο που σκοπό είχε να περνάει την ώρα του και τίποτα πραπάνω!
17/07/2005, 16:47:08
Ποια η πιθανότητα να φεύγουν επειδή υπάρχει κάποια αρκετά μεγάλη διαφορά ηλικίας?
Πόσο δύσκολο είναι να κάνουμε φίλο ένα άτομο μεγαλύτερο απο μας
.....................................................................
Αυτο που λες εδω Σεμινα ειναι πολυ πιθανο οχι ομως τοσο λογω της διαφορας ηλικιας οσο λογω της διαφορετικης θεασης των πραγματων πραγμα αναποφευκτο οσο πληθαινουν οι εμπειριες.
Επειτα ειναι πιο γοητευτικο να νιωθεις μαθητης ποτε ποτε παρα μονιμως δασκαλος.
Δεν ειναι δυσκολο να κανεις φιλους μεγαλυτερους απο σενα ,αλλα μου φαινεται κουραστικο σε μονιμη βαση[για σενα].Ασε που μπορεις να δοκιμασεις οποτε θες....