ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΑΔΕΛΦΟ !!! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΑΔΕΛΦΟ !!! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

i-tried30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
i-triedΜέλος
23/12/2006, 02:23:36
quote:

Δέκα εντολές. Χμμ, κάτι μου θύμισες θα έλεγα.

Ας δώσουμε λοιπόν τις «ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ» της ορθοφροσύνης.

1)ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ: Πολύ κακή ιδέα. Ας μην απευθυνθούμε ξανά στα παιδιά μας λέγοντας ότι γεννήθηκαν κακά και ας τα διαβεβαιώσουμε αντίθετα ότι είναι από τη φύση τους καλά και αναμάρτητα.

2)Η ΒΙΒΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ: Γελοία ιδέα.

3)ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΟ: Προφανής ανοησία.

4)Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ Η ΣΑΡΚΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ: Τρομακτικές ιδέες που οφείλουμε να αποφεύγουμε καν να σχολιάζουμε.

5)Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΙΣΟΥΜΕ: Ενόψει των θαυμάτων της φύσης και των άπειρων δώρων και χαρών που μα παρέχει, μια τέτοια ιδέα δείχνει αγνωμοσύνη και ευνουχισμένο πνεύμα.

6)ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ: Φρικτή, τερατώδης, εξαιρετικά κακή ιδέα για την πνευματική υγεία των ανθρώπων.

7)O ΘΕΟΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ: Αν είναι ποτέ δυνατόν! Τι είδους Θεός είναι ετούτος?

8)ΤΟ ΣΕΞ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ: Αν το πιστεύουμε αυτό, τότε μάλλον μισούμε τον ίδιο τον εαυτό μας.

9)O ΑΝΔΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ: Την ιδέα αυτή μπορεί να την σκέφτηκε ένας άνδρας που μάλλον δεν είχε (ή έτσι πίστευε) ποτέ μητέρα...

10)Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ-ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ: Αυτή είναι μια από τις χειρότερες ιδέες που διατυπώθηκαν ποτέ στην ανθρωπότητα, διότι χρησιμοποιείται κατά το δοκούν για να δικαιολογήσει ένα ολόκληρο οικοδόμημα μισαλλόδοξων και ρατσιστικών ιδεών.

Λίγα βέβαια για το σύνολο των κακοδοξιών της θρησκείας, αλλά είναι μια πρόταση……

1) Όσοι βρεθούν έξω από το θείο Μου Φως, θα είμαι γι' αυτούς απρόσιτος και αόρατος και μόνο το σκοτάδι θα είναι η κατοικία τους. Όσοι όμως βρεθούν μέσα στο Θείο Μου Φως, θα είναι ευλογημένοι και θα είναι οι ίδιοι φως μέσα στο Φως Μου. Θα τους περιβάλω και θα τους μεταδώσω τη δική Μου λαμπρότητα. Όσο πιο καθαρή είναι η ψυχή, τόσο πιο λαμπρή θα είναι. Μακάριος ο άνθρωπος που του συγχωρήθηκαν οι αδικίες και του σκεπάστηκαν οι αμαρτίες.

2)Θα σου αποκαλύπτει όλα αυτά που οι φιλόσοφοι και οι σοφοί σας τα αποκαλούν μέχρι σήμερα μωρία και ανοησία.

3)άφησε το Άγιο Πνεύμα να κατέβει επάνω σου και να σε πλημμυρίσει με το Φως Του, μετατρέποντας την ψυχή σου σε Ναό…

4) Μέσα στον οίκο Μου, που είναι τώρα διασκορπισμένος, θα προχωρήσω. Θα ξεχωρίσω όσους έχουν αλαζονική και υπερήφανη καρδιά απ' όσους έχουν καθαρή καρδιά, όπως ξεχωρίζουν τα πρόβατα από τα ερίφια.

5)" Η Εκκλησία Μου πάντα θα αυξάνεται με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος, ποτέ δεν θα μειώνεται. Πάντα θα ανακαινίζεται παρ' όλα τα φαρμακερά βέλη που θα Την στοχεύουν. Αυτά τα ίδια φαρμακερά βέλη χρησιμοποιούνται και για να στοχεύουν εκείνους που σας στέλνω Εγώ.

6) Αλοίμονο! Τι είδους καταδίκη περιμένει εκείνους που οι πονηρές καρδιές τους βασάνισαν τις επιλεγμένες Μου ψυχές! Δεν θα κληρονομήσουν τη Βασιλεία Μου, εκτός εάν ακούσω από τα χείλη τους λόγο μεταμέλειας…

7) Σας δόθηκε εντολή να φυλάτε το Νόμο Μου και τις αποφάσεις Μου και σας ζητήθηκε να μετανοείτε με όλη σας την καρδιά. Η κάθαρση έχει αρχίσει και μερικοί από σας έχουν δεχθεί την επίσκεψή Μου.

8) Για να σας απαλλάξω από κάθε κακό, βρίσκομαι συνεχώς μπροστά σας. Κι αν τα μάτια σας δεν βλέπουν τον Νυμφίο σας, είναι επειδή έχουν σφραγιστεί με στρώματα αμαρτίας…

9) Τα λόγια Μου φέρνουν ειρήνη και αγάπη και ελπίδα στην ανθρώπινη καρδιά. Μέσω της μετάνοιας οδηγώ στη συμφιλίωση. Όποιος φέρνει την καταστροφή στην καρδιά του άλλου δεν προέρχεται από Εμένα. Με αυτό εννοώ ότι όποιος δηλώνει ότι έχει προφητείες που μιλούν μόνο για συμφορές και καταστροφές, δεν προέρχεται από Εμένα. Όποιος όμως μιλάει για τις προειδοποιήσεις Μου, για ειρήνη και μετάνοια - και τα λόγια του επαληθεύονται - πρέπει να αναγνωρίζεται ως αληθινός απεσταλμένος Μου. Ναι, πράγματι, όποιος μεταδίδει ενθάρρυνση, παρηγορία και βελτιώνει την κοινότητα, μάθετε ότι είναι αληθινά σταλμένος από Εμένα.

10)Ωστόσο μην απελπίζεστε, στο τέλος, η σωτηρία θα έρθει από τον Τριαδικό Θεό, Αυτόν που συνεχίζεις να απορρίπτεις, άπιστη γενεά. Στο τέλος, θα ζήσετε ειρηνικά… Ο Θεός, που κάθεται στον ουράνιο θρόνο Του, θα σας κάνει δάσος και το Πνεύμα Μου θα ρέει συνεχώς σαν ποτάμι λαμπερό μέσα σε άνυδρη γη. Θα πλημμυρίσω τα πάντα με το δικό Μου Φως. Μέσα στο Φως αυτό, θα ξεχωρίσω τα ζιζάνια από το σιτάρι. Όπως σου είπα, θα ξεχωρίσω τα πρόβατα από τα ερίφια.

i-triedΜέλος
23/12/2006, 02:46:29
μπορεις να εξηγησης γιατι σε τρομαζουν αυτες οι ιδεες εκτως και αν εχεις αμφιβολια σ αυτα που πιστευης.Το ειπες μονος σου,ΟΤΙ ΣΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΜΕΡΑ ΤΗς ΚΡΙΣΕΩς,καταλαβαινω απολυτα τι θελεις να πης.Το μονο που σου μενει ειναι μετανοια.

4)Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ Η ΣΑΡΚΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ: Τρομακτικές ιδέες που οφείλουμε να αποφεύγουμε καν να σχολιάζουμε.

EPAITHSΜέλος
23/12/2006, 03:05:18
quote:
1)Οπως εχω ξαναπει σε προοιγουμενο ποστ,εαν διαλεξω οτι δεν υπαρχει τιποτα μετα θανατο,ποιος ο λογος για συνηδηση,η για τυψεις;θα εκανα αυτο που κανουν πολλοι,κλεβω,σκοτωνω,βιαζω,κτλ,ολα τα ευκολα για μια καλυτερη ζωη,και μην μου πης αγαπητε μου για σενα,χωρις θεο συμαινη να περπατας με την αγαπημενη σου στο βουνο και να απολαμβανεις την ...μητερα θεα(φυση).Και αν δεν υπαρχει τιποτε αλλο μετα θανατο,να μου επιτρεψεις την εκφραση...να βρασω την ιστορια του παρελθοντος,τι μ ενδιαφερει τοτε τι εκαναν οι προγγονοι μου(απο τοσα εκατομυρια ποσους εσυ ξερεις;)το 99,9 εμεινε στην αφανεια,οπως κι εγω κι εσυ στο μελλον,λοιπον ; αν τελειωνουν ολα με το θανατο,τοτε,...καλημερα ζωη.

Με εντυπωσιάζει αυτή η απολυτοποίηση που βάζεις στα πράγματα.
Εάν υπάρχει ή όχι ζωή μετά θάνατο αυτό μπορεί να στο διαβεβαιώσουν όσοι πέθαναν και αναστήθηκαν εάν γνωρίζεις κανέναν που αναστήθηκε με την βοήθεια κανενός νέου Ιησού, ο Λάζαρος ας πούμε κανένα σύγχρονο χριστιανομυθολογικό πρόσωπο μπορεί να προσέλθει να καταθέσει τις εμπειρίες του.
Και άν υπάρχει θεός ή οτιδήποτε άλλο μετά θάνατο πώς μπορούμε να διαβεβαιωθούμε τί είναι αυτό που υπάρχει απο την στιγμή που δέν υπάρχει καμιά ένδειξη για αυτό;
Mπορούμε να αναλύσουμε τα πάντα βασιζόμενοι σε παραδοχές, φιλοσοφικές αναλύσεις, στοχασμούς υποθέτοντας το οτιδήποτε. Αλλά εσείς οι δογματικοί αρνείστε ολοκληρωτικά το οτιδήποτε απο αυτά κάθε διάλογο βάζοντας καταλυτικά την παρουσία ενός Ιαχωβά, ενός Αλλάχ. Βασίζεστε δογματικότατα σε κάποια αστήρικτης ισχύως ιερά βιβλία μονάχα για να δημιουργήσετε την δική σας εικόνα για την μεταθανάτιο ζωή τον θεό που θα σας έχει υπο την εξουσία του τον τρόπο τον οποίο θα σας κρίνει και θα σας τιμωρήσει.
Αρνείσθε τουλάχιστον να αναγνωρίσετε οτι τα εν λόγω βιβλία σάν κείμενα και μόνο στερούνται κάθε έννοια πραγματικότητας απο την στιγμή που τοποθετούν τη δημιουργία του κόσμου, και του ανθρώπου λίγες χιλιάδες χρόνια πρίν.

EPAITHSΜέλος
23/12/2006, 03:09:31
quote:

Δέν θα το έλεγα τρομακτικό, θα το έλεγα καλύτερα παντελώς αστήρικτο προπαντώς επιστημονικά φαντασιόπληκτο και γελοίο.

i-triedΜέλος
23/12/2006, 03:35:06

Με εντυπωσιάζει αυτή η απολυτοποίηση που βάζεις στα πράγματα.
Εάν υπάρχει ή όχι ζωή μετά θάνατο αυτό μπορεί να στο διαβεβαιώσουν όσοι πέθαναν και αναστήθηκαν εάν γνωρίζεις κανέναν που αναστήθηκε με την βοήθεια κανενός νέου Ιησού, ο Λάζαρος ας πούμε κανένα σύγχρονο χριστιανομυθολογικό πρόσωπο μπορεί να προσέλθει να καταθέσει τις εμπειρίες του.
Και άν υπάρχει θεός ή οτιδήποτε άλλο μετά θάνατο πώς μπορούμε να διαβεβαιωθούμε τί είναι αυτό που υπάρχει απο την στιγμή που δέν υπάρχει καμιά ένδειξη για αυτό;
.
[/quote]
ΠΩς εσυ μπορεις να λες οτι θελεις(αν υπαρχει ζωη η οχι μετα θανατο,ΠΕΘΑΝΕς και ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕς;

...καμιά ένδειξη για αυτό;
Ο ΙΔΙΟς Ο ΧΡΙΣΤΟς,ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ

αυτο ειδη το ξερεις αλλα ειναι για σενα πιο ευκολη η ζωη χωρις πιστευω,με αλλα λογια βολευτηκες.

EPAITHSΜέλος
23/12/2006, 03:41:42
quote:

Ωραίο αυτό μου άρεσε
Αλλά εγώ θα διαφωνήσω γιατί αμφισβητείται πλέον έντονα ή ύπαρξη του Χριστού σάν θεού, τα θαύματα, η σταύρωση, η ανάσταση και πολλά άλλα.
Αμφισβητούνται σάν γεγονότα που έγιναν στην πραγματικότητα.

i-triedΜέλος
23/12/2006, 03:52:38

Η διαφορα μεταξη αυτων που πιστευουν και σε σας ειναι οτι:
ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΝ αλλα εσεις,και αυτο σας ενοχλη,παρα πολυ,γιαυτο μασατε τα λογια σας απαντατε μονοπλευρα σαρκαστικα,ερμηνευετε επιφανειακα το λογο του θεου, και τον μεταφερετε παραποιοτας τον για γαληνη της ψυχης σας και της συνηδησις που δεν αφηνει να κοιμαστε ησυχα και ωραια,με αλλα λογια,
ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ.
Συνθημα σας...στους πολλους δεν υπαρχει φοβος.
i-triedΜέλος
23/12/2006, 03:58:19
quote:

Η διαφορα μεταξη αυτων που πιστευουν και σε σας ειναι οτι:
ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΝ αλλα εσεις,και αυτο σας ενοχλη,παρα πολυ,γιαυτο μασατε τα λογια σας απαντατε μονοπλευρα σαρκαστικα,ερμηνευετε επιφανειακα το λογο του θεου, και τον μεταφερετε παραποιοτας τον για γαληνη της ψυχης σας και της συνηδησις που δεν αφηνει να κοιμαστε ησυχα και ωραια,με αλλα λογια,
ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ.
Συνθημα σας...στους πολλους δεν υπαρχει φοβος.

Αλλη αποδειξις ειναι οτι μειναμε 5 κι ο κουκος,4 εσεις, ενας εγω.
οπως βλεπεις,εσεις εχετε την ανησυχια αν υπαρχει θεος η οχι.

i-triedΜέλος
23/12/2006, 04:09:00
quote:

quote:

Αλλά εγώ θα διαφωνήσω γιατί αμφισβητείται πλέον έντονα ή ύπαρξη του Χριστού σάν θεού, τα θαύματα, η σταύρωση, η ανάσταση και πολλά άλλα.

Εγω παντως,και παρτο οπως θελεις,(εσυ αμφισβητα τα γεγονοτα),θελω να πιστευω οτι η παρουσια μου στην γη δεν τελειωνη με τον θανατο,αλλα συνεχηζεται και μετα,αν οχι τοτε ποια η σημασια μας πανω στην γη...απλως να ολοκληρωσουμε το...τελειο της φυσης; θα με κανεις να γελασω.pleeese-)

i-triedΜέλος
23/12/2006, 04:25:31

[/quote]

Εγω παντως,και παρτο οπως θελεις,(εσυ αμφισβητα τα γεγονοτα),θελω να πιστευω οτι η παρουσια μου στην γη δεν τελειωνει με τον θανατο,αλλα συνεχειζεται και μετα,αν οχι τοτε ποια η σημασια μας πανω στην γη...απλως να ολοκληρωσουμε το...τελειο της φυσης; θα με κανεις να γελασω.pleeese-)

[/quote]

Για να γνωρισης το τελειο του κοσμου αυτου,που δημιουργος του ειναι ο ΘΕΟς,θα σου πω ενα τροπο πολυ απλο κι ας γελασεις αλλα καντο:
βγες μια κρυα βραδια του χειμωνα στην ταρατσα του σπιτιου σου για 30', αλλα ΜΟΝΑΧΟς ΣΟΥ,οταν τα συννεφα κοινουνται σε γρηγορο ρυθμο,κοιτα το απεραντο χαος και την τελειωτητα του, κανε ολες αυτες τις ερωτησεις σου, και ελα ξανα να τα πουμε,να μου πης ποσο μικρος και αδυναμος αισθανθηκες,και αν σε φοβησε αυτο καθολου.

Edited by - i-tried on 23/12/2006 04:30:39

Edited by - i-tried on 23/12/2006 04:32:14

i-triedΜέλος
23/12/2006, 06:59:49
πηρα την αποφαση να μελετησω τον φιλο Schwabe σε αλλα κειμενα,που τελικα δεν αντεξα παρα να γελασω με τις παρακανω βλα..οοοοps θεσεις του ηθελα να πω.Ας μου επιτρεψει η παντογνωσια σου αλλα...
διαβαζοντας σε, βλεπω τις παραλογιες σου και γελαω.lol
παντως η εχετε τρομερη γνωση Μυθολογιας η απλος τα μεταφερετε απο τα βιβλια;...

CROWL26:
«Ακριβώς επειδή δεν γνωρίζω τι γνωρίζει ο Θεός είμαι εντελώς ελεύθερος να κάνω αυτό που θέλω και επιθυμώ!!!»
..................................................
(αυτο που δεν λεει ο CROWL26 ειναι οτι ενω ο θεος ξερει,ομως δεν επεμβαινει,η επηραιαζει τισ πραξεις μας,γιαυτο και θα μας κρινη μια μερα αναλογα...)

(απαντηση απο Schwabe)

Λάθος φίλτατε!

Είσαι σαν το ποντίκι στη φάκα, σαν το ποντίκι σε έναν λαβύρινθο, το οποίο ότι και να κάνει δεν θα βρει άλλη διέξοδο, διότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδο!

ΟΜΩς Ας ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΟΝΑΧΟ ΤΟΥ,
ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ....ΔΙΑΦΕΡΕΙς, ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΕΙς, (ΕΚΤΟς ΤΙς ΑΝΗΣΥΧΕΙΕς ΣΟΥ ΑΝ ΥΠΑΡΧΗ ΘΕΟΣ Η ΟΧΙ) ΕΙΔΕς ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΣΟΥ ΖΩΗ;και λεω μικρη γιατι και συ οπως τους υπολοιπους η ταλεπωρη ζωη μας μετριεται στα δακτιλα του χεριου.ΕΧΕΙς ΒΡΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟ,ΑΝ ΝΑΙ ΠΩς ΤΟ ΞΕΡΕΙς ΕΦ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙς ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ΘΑΝΑΤΟΥ και ΑΝΑΣΤΑΣΙς ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΗς ΑΠΟ ΠΡΟΤΟ ΧΕΡΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΧΙ ΘΕΟς;μηπως αυτο το ποντικι εισαι εσυ; πιασμενο στην φακα (της τυψις και συνηδησις),γιαυτο τοσο μησος που δεν ανεχεσαι ν ακους για θεο.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΠΗΤΟ CROWL26
...Αυτό είναι ένα ερώτημα προς τον φίλο Σβάμπε!!!Αν είναι ενελεύθερος τότε γιατί δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει τύψεις????Οι τύψεις σε κάθε περίπτωση ελέγχουν τον άνθρωπο!!!

δεν εδωσες απαντηση γιαυτο το εφερα στην επιφανεια,αλλα ειπαμε,
οτι δεν φτανει η αλεπου...

23/12/2006, 17:04:31
i-tried:
«..πηρα την αποφαση να μελετησω τον φιλο Schwabe σε αλλα κειμενα,που τελικα δεν αντεξα παρα να γελασω με τις παρακανω βλα..οοοοps θεσεις του ηθελα να πω.Ας μου επιτρεψει η παντογνωσια σου αλλα...»

Λιγάκι αφελής, αλλά συγχωρεμένος τέκνον μου.....

Δικαίωμα του καθενός (και ιδαίτερα του πιστού!) να ζει τις κοσμικές του αυταπάτες.

i-tried:
«παντως η εχετε τρομερη γνωση Μυθολογιας η απλος τα μεταφερετε απο τα βιβλια;...»

Θέλεις να υπονοήσεις ότι.....μιλάς εξ αποκαλύψεως ορμώμενος και όχι εκ ταπεινών γήινων πηγών ανάγνωσης??

i-tried:
«δεν εδωσες απαντηση γιαυτο το εφερα στην επιφανεια,αλλα ειπαμε,
οτι δεν φτανει η αλεπου..»

Η απάντηση έχει δωθεί. Μελέτησε τα ξανά..

panos840Μέλος
23/12/2006, 17:21:21
quote:
Αμφισβητούνται σάν γεγονότα που έγιναν στην πραγματικότητα

Ολα τα παραπανω εγιναν στην πραγματικοτητα!!!Απλα δεν ηταν παροντες.Αλλα δεν μπορει να ειμαστε παροντες σε ολα τα γεγονοτα(αλλιως θα ημασταν ολοι θεοι) για να πιστεψουμε.και αλλοι θελησαν να τα δουνε με τα ματια τους για να πειστουνε.

23/12/2006, 17:58:35
panos840:
«Ολα τα παραπανω εγιναν στην πραγματικοτητα!!!Απλα δεν ηταν παροντες.Αλλα δεν μπορει να ειμαστε παροντες σε ολα τα γεγονοτα(αλλιως θα ημασταν ολοι θεοι) για να πιστεψουμε.και αλλοι θελησαν να τα δουνε με τα ματια τους για να πειστουνε.»

Πως το γνωρίζεις αγαπητέ εσύ?

Πως γνωρίζεις ότι ο Ιησούς απλά δεν ήταν νεκρός όταν τον αποκαθήλωσαν απο τον σταυρό? Πως γνωρίζεις εάν δεν πήραν λίγα χρυσά νομίσματα οι στρατιώτες για να κάνουν τα στραβά μάτια?

Πως γνωρίζεις ότι μέσα απο τον τάφο δεν εξαφανίστηκε ένας ζωντανός?

Εδώ δεν το είδε ούτε ένας εκ των πιστών κατα τα άλλα μαθητών του, οι οποίοι ούτε στον κόπο ως τον Γολγοθά δεν έκαναν να πάνε, και το «γνωρίζεις» εσύ κάτι χιλιάδες χρόνια μετά?

Εάν ο Ιησούς συνέχιζε να διδάσκει για άλλα δέκα ή είκοσι χρόνια, είναι προφανές ότι μάλλον κανείς δεν θα νοιάζονταν ιδιαίτερα για κείνον. Είναι η θρυλούμενη Ανάσταση που δίνει το ξεχωριστό στοιχείο στον μύθο. Ένας γνωστός στους λαούς της Ανατολής μύθος.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως ο χριστιανισμός δεν κέρδισε πιστούς βάση της ιστορικής διάστασης του πραγματικού Ιησού, αλλά βάση της μορφής του Ιησού των Ευαγγελίων. Των 4 Ευαγγελίων που κάποιοι επέλεξαν και διαμόρφωσαν ως «αληθινά» και «κανονικά»....

i-triedΜέλος
23/12/2006, 18:10:24

Δικαίωμα του καθενός (και ιδαίτερα του πιστού!) να ζει τις κοσμικές του αυταπάτες.
.....ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙς, ααα ρε μεγαλε.

Θέλεις να υπονοήσεις ότι.....μιλάς εξ αποκαλύψεως ορμώμενος και όχι εκ ταπεινών γήινων πηγών ανάγνωσης
.....ΣΥΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΙΛΩ...ΟΡΜΩΜΕΝΟς εκ ταπεινων γηινων μυθο -φαντασιοσεων. Ω ΚΑΙ ΣΥΓΟΥΡΑ Ο ΜΗΝΟΤΑΥΡΟς ΗΤΑΝ ΘΕΟς, συμφωνεις;.

panos840

Φιλε Πανος θα συμφονησω εστω και για λιγο η θα ασπαστω μερικες του αμφιφολιες του φιλου Schwabe (ας ειναι και μονο μια-)).
Περασαν βλεπεις χιλιαδες χρονακια οπως καλα γνωριζομεν και καπου στην διαδρομη αλλαξε λιγο ο λογος του θεου οπως μας τον παραδωσε(γιαυτο εξ αλλου φιλε Schwabe εχω για βαση μου το ΠΙΣΤΕΥΩ,και τις ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕς),ολα στα αλλα δεν προσπαθω ν αποδειγω η να απορυψω,γιατι οπως ο φιλος Schwabe περιτολογουμε κανοντας την αγνοια ,βλακεια πρωτης κατηγοριας.Αλλα οχι ρε φιλε την μυθολογια περι φυσεως,και δεντρα ως για θεο εεε οχι δα αυτο παρα ειναι βλακεια.

Αν τωρα για συμφεροντα προσωπικα η για να οφεληθουν ορισμενοι,οι λεγομενοι ΓΡΑΜΑΤΟΙς ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ,(και γι αυτους μιλαει ο ΧΡΙΣΤΟς) ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΙ Κ ΑΛΛΟ ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΘΩΜΑΔΕς,(Schwabe)ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥς ΝΑ ΤΥΡΑΝΙΕΤΑΙ ΑΩΝΟΙΟς...ΕΚΤΩς ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΑ.Και πολλοι απο αυτους σημερα ειναι και υπηρετουν τον ΘΕΟ,γιαυτο τοση απιστια προς τον θεο,αυτοι ειναι το παραδειγμα τους διστυχως σημερα,και οσο ο θεος δεν κανει την χαρη στον ΜΕΓΑΛΟ Schwabe να του φανερωθη και να πη,...ε, ρε φιλε πιες μια μπυρα στην υγια μου, αυτος και οι ομοιοι του δεν προκειται ποτε να αλλαξουν γνωμη.
ΗΘΕΛΑ ΝΑΞΕΡΑ ΦΙΛΕ Schwabe ΟΤΑΝ ΕΡΘΗ Η ΩΡΑ ΘΑΧΕΙς ΤΟ ΘΑΡΟς ΝΑ ΜΠΗς ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΣΟΥ (ΠΟΥ ΠΑΡΕΣΥΡΕς ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ,ΚΑΙ...ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗς στον θεο, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΣΕ πιστευω;.

παντα φιλλικα

i-triedΜέλος
23/12/2006, 18:15:32
quote:

panos840:
«Ολα τα παραπανω εγιναν στην πραγματικοτητα!!!Απλα δεν ηταν παροντες.Αλλα δεν μπορει να ειμαστε παροντες σε ολα τα γεγονοτα(αλλιως θα ημασταν ολοι θεοι) για να πιστεψουμε.και αλλοι θελησαν να τα δουνε με τα ματια τους για να πειστουνε.»

Πως το γνωρίζεις αγαπητέ εσύ?

Πως γνωρίζεις ότι ο Ιησούς απλά δεν ήταν νεκρός όταν τον αποκαθήλωσαν απο τον σταυρό? Πως γνωρίζεις εάν δεν πήραν λίγα χρυσά νομίσματα οι στρατιώτες για να κάνουν τα στραβά μάτια?

Πως γνωρίζεις ότι μέσα απο τον τάφο δεν εξαφανίστηκε ένας ζωντανός?

Εδώ δεν το είδε ούτε ένας εκ των πιστών κατα τα άλλα μαθητών του, οι οποίοι ούτε στον κόπο ως τον Γολγοθά δεν έκαναν να πάνε, και το «γνωρίζεις» εσύ κάτι χιλιάδες χρόνια μετά?

Εάν ο Ιησούς συνέχιζε να διδάσκει για άλλα δέκα ή είκοσι χρόνια, είναι προφανές ότι μάλλον κανείς δεν θα νοιάζονταν ιδιαίτερα για κείνον. Είναι η θρυλούμενη Ανάσταση που δίνει το ξεχωριστό στοιχείο στον μύθο. Ένας γνωστός στους λαούς της Ανατολής μύθος.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως ο χριστιανισμός δεν κέρδισε πιστούς βάση της ιστορικής διάστασης του πραγματικού Ιησού, αλλά βάση της μορφής του Ιησού των Ευαγγελίων. Των 4 Ευαγγελίων που κάποιοι επέλεξαν και διαμόρφωσαν ως «αληθινά» και «κανονικά»....

ΚΑΙ ΠΩς ΓΝΩΡΙΖΕΙς ΕΣΥ...ακριβως φιλε η αμφιβολια ειναι ενα μεγαλο αγκαθι για σενα,ας το προσεξεις λιγακι γιατι αχ... οταν τσυμπαει...ποναει παρα πολυ.
..................................
Όσοι βρεθούν έξω από το θείο Μου Φως, θα είμαι γι' αυτούς απρόσιτος και αόρατος και μόνο το σκοτάδι θα είναι η κατοικία τους.

Edited by - i-tried on 23/12/2006 18:17:25

panos840Μέλος
23/12/2006, 18:18:16
quote:

Το παραπανω δεν ισχυει,μη γραφουμε και οτι να'ναι!

Και τα σημαδια απο τον Σταυρο τα ειδαν καποιοι,οχι ομως οι περισσοτεροι οποτε θα επαναλαβω πως δε μπορουμε να ειμαστε παροντες σε ολα τα γεγονοτα!!!
Να εισαι σιγουρος πως και εγω μπορω να αμφισβητησω τα παντα ακομα και το ασπρο να το κανω μαυρο αλλα εχει νοημα;
Πρεπει να δω κατι με τα ιδια μου τα ματια για να πειστω;Δε μου φτανει που το εχει δει ενας συνανθρωπος μου;
Δηλαδη οτι μας λεει καθε ανθρωπος ειναι ψεμματα εκτος αν το δουμε και εμεις;
Αυτη η καχυποψια,αν υπηρχε γενικα, ξερεις που θα οδηγουσε τον κοσμο;
Αλλα βλεπεις πολλοι βλεπουν καχυποπτα μονον το ΧΡΙΣΤΟ,τι φοβουνται και αμφισβητουν μονο Αυτον;;;

i-triedΜέλος
23/12/2006, 18:26:47

Το παραπανω δεν ισχυει,μη γραφουμε και οτι να'ναι!

Να εισαι σιγουρος πως και εγω μπορω να αμφισβητησω τα παντα ακομα και το ασπρο να το κανω μαυρο αλλα εχει νοημα;

Αυτη η καχυποψια,αν υπηρχε γενικα, ξερεις που θα οδηγουσε τον κοσμο;
Αλλα βλεπεις πολλοι βλεπουν καχυποπτα μονον το ΧΡΙΣΤΟ,τι φοβουνται και αμφισβητουν μονο Αυτον;;;

[/quote]

ΠΟΛΥ ΣΟΣΤΑ ΛΕς ΦΙΛΕ panos840

23/12/2006, 18:27:24
i-tried:
«..ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙς, ααα ρε μεγαλε.»

Είδες που τελικά συμφωνούμε?

i-tried:
«.ΣΥΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΙΛΩ...ΟΡΜΩΜΕΝΟς εκ ταπεινων γηινων μυθο -φαντασιοσεων. Ω ΚΑΙ ΣΥΓΟΥΡΑ Ο ΜΗΝΟΤΑΥΡΟς ΗΤΑΝ ΘΕΟς, συμφωνεις;»

Χμμμ, τελικά.....μάλλον για νεο-προφήτη σε κόβω!!!!!!

i-tried:
«γιαυτο εξ αλλου φιλε Schwabe εχω για βαση μου το ΠΙΣΤΕΥΩ,και τις ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕς)..»

Είπαμε, σε δημοκρατία ζούμε....

i-tried:
«Κ ΑΛΛΟ ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΘΩΜΑΔΕς,(Schwabe)ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥς ΝΑ ΤΥΡΑΝΙΕΤΑΙ ΑΩΝΟΙΟς...ΕΚΤΩς ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΟΥΝ..»

Α πα, πα, αυτή η εσχατολογία πια βρε άνθρωπε μου!! Ξέρεις, εκτός απο την περίφημη «αιωνιότητα», υπάρχει και κάτι πιο βέβαιο: η ατελείωτη βλακεία των δημιουργών του «θεού»....

i-tried:
«..και οσο ο θεος δεν κανει την χαρη στον ΜΕΓΑΛΟ Schwabe να του φανερωθη και να πη,...ε, ρε φιλε πιες μια μπυρα στην υγια μου, αυτος και οι ομοιοι του δεν προκειται ποτε να αλλαξουν γνωμη.»

Δυο ενδεχόμενα υπάρχουν εάν εμφανιστεί ο θεός που χαριεντίζεσαι.

1) Να εμφανιστεί και να ζητήσει συγνώμη για την απίστευτη του επιπολαιότητα.

2) Να με συγχαρεί για το διαρκές κράξιμο των αυτόκλητων «εκπροσώπων» και των κάθε είδους θεοεμπόρων.

i-tried:
«ΗΘΕΛΑ ΝΑΞΕΡΑ ΦΙΛΕ Schwabe ΟΤΑΝ ΕΡΘΗ Η ΩΡΑ ΘΑΧΕΙς ΤΟ ΘΑΡΟς ΝΑ ΜΠΗς ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΣΟΥ (ΠΟΥ ΠΑΡΕΣΥΡΕς ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ,ΚΑΙ...ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗς στον θεο, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΣΕ πιστευω;»

Κοίτα να δεις, η μελλοντολογία δεν μου πάει καθόλου!

Εάν ωστόσο είναι όπως τα λες (?), τότε να είσαι απολύτως βέβαιος ότι οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι τόσες που......μάλλον θα συμβιβαστούμε!!

23/12/2006, 18:39:16
panos840:
«Και τα σημαδια απο τον Σταυρο τα ειδαν καποιοι,οχι ομως οι περισσοτεροι οποτε θα επαναλαβω πως δε μπορουμε να ειμαστε παροντες σε ολα τα γεγονοτα!!!»

Ποιοί «κάποιοι» φίλτατε?? ΕΣΥ, τους γνώρισες? ΕΣΥ, είσαι βέβαιος για την γνησιότητα των γραφών που εμφανίστηκαν απο ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ δεκάδες χρόνια μετά?

panos840:
«Να εισαι σιγουρος πως και εγω μπορω να αμφισβητησω τα παντα ακομα και το ασπρο να το κανω μαυρο αλλα εχει νοημα;»

Να αμφισβητήσεις μπορείς πολλά, ωστόσο για να είσαι σοβαρός θα πρέπει και να τα αποδέιξεις! Ειδάλλως, απλά λασπολόγο θα σε πούνε.

Εσύ όμως, επιλέγεις απλά την τυφλή πίστη. Εγώ, σου ζητώ στοιχεία.

panos840:
«Πρεπει να δω κατι με τα ιδια μου τα ματια για να πειστω;Δε μου φτανει που το εχει δει ενας συνανθρωπος μου;»

Όχι, δεν φτάνει. Δεν φτάνει για να χαρίσουμε την πίστη μας και το εγώ μας!

Πως γνωρίζεις εάν δεν «έχαναν» εκείνοι οι άνθρωποι? Πως γνωρίζεις ότι δεν είχαν απλά ένα συμφέρον απο ένα τέτοιο ψεύδος? Πως γνωρίζεις ότι δεν ήταν απλά ζηλωτές θρησκόληπτοι και συνεπώς τυφλοί για την αλήθεια?

Πες μου, ΠΩΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ?

panos840:
«Αυτη η καχυποψια,αν υπηρχε γενικα, ξερεις που θα οδηγουσε τον κοσμο;»

Σαφέστατα: στην κατάργηση της Μονοθεϊστικής μισαλλοδοξίας που χωρίζει τους λαούς! Για δες τι ξύλο πέφτει στους μοναχούς του κατα τα άλλα «αγίου όρους», και ίσως αντιληφθείς την Μονοθεϊστική λαίλαπα...

panos840:
«Αλλα βλεπεις πολλοι βλεπουν καχυποπτα μονον το ΧΡΙΣΤΟ,τι φοβουνται και αμφισβητουν μονο Αυτον;»

Ο Χριστός, είναι μύθος. Η θρησκεία, είναι παρούσα. Εδώ είναι λοιπόν το πρόβλημα.