ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

IndustrialAngel30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
10/03/2010, 20:11:47
Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Ποιος λέει ότι δεν ευνοείται η εξέλιξη και από που προκύπτει αυτό από τα γραφόμενα μου;
10/03/2010, 20:27:55
....Συμφώνησες στο προηγούμενο σου μήνυμα,το ξέχασες;
Το λές πιο πάνω, με την ομολογία - αναλογία σου....
Δεν καταλαβαίνεις, ότι έτσι λές, ότι δεν υπάρχει εξέλιξη,αλλά ανάγκη, ή εφαρμογή αρχών,που δεν θα μπορούσαν να ειναι αλλοιώς, οπότε,αυτός είναι και ο λόγος της όποιας σχετικότητας λειτουργιών και εφαρμογών του ανθρώπου,με το περιβάλλον του και τους άλλους έμβιους οργανισμούς της γής;
Ότι ζουν υπο τις ίδιες συνθήκες και γι αυτό αντιμετωπίζουν το ίδιο το περιβάλλον και τη ζωή τους σε αυτό;
Απλή λογική....
10/03/2010, 20:56:35
quote:

....Συμφώνησες στο προηγούμενο σου μήνυμα,το ξέχασες;
Το λές πιο πάνω, με την ομολογία - αναλογία σου....
Δεν καταλαβαίνεις, ότι έτσι λές, ότι δεν υπάρχει εξέλιξη,αλλά ανάγκη, ή εφαρμογή αρχών,που δεν θα μπορούσαν να ειναι αλλοιώς, οπότε,αυτός είναι και ο λόγος της όποιας σχετικότητας λειτουργιών και εφαρμογών του ανθρώπου,με το περιβάλλον του και τους άλλους έμβιους οργανισμούς της γής;
Ότι ζουν υπο τις ίδιες συνθήκες και γι αυτό αντιμετωπίζουν το ίδιο το περιβάλλον και τη ζωή τους σε αυτό;
Απλή λογική....

ναι η λογική του παραλόγου

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

10/03/2010, 20:59:53
Πάλι μας ......συστείνεσαι,αγαπητέ άθεε; Φοβήθηκες, μην το ξεχάσουμε;
10/03/2010, 21:14:27
Επίτρεψε μου να έχω, ως γράφων, το αυτονόητο και αυτοδίκαιο δικαίωμα να ξέρω και να καταλαβαίνω τι εννοούν τα γραφόμενα μου καλύτερα από εσένα. Και λέω ότι δεν κατάλαβες καθόλου αυτά που έγραψα αλλά επιμένεις να βάζεις στη θέση των νόμων της βιολογίας τους νόμους που κατεβάζει το κεφάλι σου. Εδώ δεν είναι Αγία Γραφή να υποχωρήσω, μιλάμε για την επιστημονική αλήθεια και τα εμπειρικά δεδομένα και το πώς ερμηνεύονται αυτά.

Η εξέλιξη ταυτίζεται με την έννοια της ικανοποίησης των αναγκών.Δεν αναιρείται από την ύπαρξη αναγκών. Η ανάγκη για επιβίωση είναι η κινητήρια δύναμη που αναγκάζει το γένος (και όχι τον κάθε οργανισμό από μόνο του μέσα στα στενά περιθώρια μιας γενιάς) να εξελίσσεται γιατί αν δεν εξελιχθεί τότε εξαφανίζεται. Παραφράζοντας το σύνθημα της 25ης Μαρτίου για τους ζωντανούς οργανισμούς ισχύει "εξέλιξη ή θάνατος"

Η ομολογία πιστοποιεί ότι χαρακτηριστικά που είχε ο κοινός πρόγονος 2 ειδών εξελίχθηκαν διαφορετικά σε καθένα. Αν δεν υπήρχε εξέλιξη, δε θα χρειαζόταν να υπάρχουν ομόλογα όργανα αλλά μόνο ανάλογα. Η ύπαρξη ομόλογων δομών επαληθεύει την εξέλιξη. Το ότι είχαμε κοινό πρόγονο με άκρα όλα τα θηλαστικά τα οποία εξελίχθηκαν στον μεν άνθρωπο σε χέρια και πόδια, στο μεν άλογο σε πόδια με οπλές, στη φάλαινα πτερύγια με "δαχτυλάκια" στο σκελετό, στα λιοντάρια σε πόδια με μακρυά νύχια κτλ είναι ΕΝΔΕΙΞΗ της εξέλιξης. Το κάθε ζώο από τα προηγούμενα εξέλιξε το ίδιο χαρακτηριστικό διαφορετικά. Το ότι ήταν κοινό στον αρχαίο μας πρόγονο προκύπτει από γενετικά χαρακτηριστικά (ίδια γονίδια)και από βασικές ομοιότητες στη δομή. Η φάλαινα αν απλώς ήθελε να κολυμπάει δε θα είχε τέτοια οστά με "δαχτυλάκια" στα πτερύγια αλλά άλλου είδους οστά όπως ας πούμε οι καρχαρίες και τα ψάρια.

Δεν μπήκα ακόμα καθόλου στα ζητήματα αυτής καθαυτής εξέλιξης. Εγώ απλώς διευκρινίζω ότι το επιχείρημα "ίδια ανάγκη = ίδια γονίδια" ΔΕΝ ισχύει.Και εσύ επιμένεις να το επικαλείσαι. Η ίδια ανάγκη μπορεί να καλυφθεί από ανάλογες δομές(όχι ομόλογες) οι οποίες δημιουργούνται από ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά γονίδια. Ειλικρινά δεν κατάλαβες ούτε λέξη από αυτά που έγραψα.

Αν ο άνθρωπος και τα ζώα είχαν απλώς την ίδια ανάγκη τότε θα έμοιαζαν απλώς(θα είχαν είχαν αναλογίες) και καθόλου ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ. Ο άνθρωπος έχει ΟΜΟΛΟΓΕΣ δομές.

10/03/2010, 21:47:37
Industrialngel :"Επίτρεψε μου να έχω, ως γράφων, το αυτονόητο και αυτοδίκαιο δικαίωμα να ξέρω και να καταλαβαίνω τι εννοούν τα γραφόμενα μου καλύτερα από εσένα. Και λέω ότι δεν κατάλαβες καθόλου αυτά που έγραψα αλλά επιμένεις να βάζεις στη θέση των νόμων της βιολογίας τους νόμους που κατεβάζει το κεφάλι σου. Εδώ δεν είναι Αγία Γραφή να υποχωρήσω, μιλάμε για την επιστημονική αλήθεια και τα εμπειρικά δεδομένα και το πώς ερμηνεύονται αυτά."
Μα αυτό το δικαίωμα,δεν επιτρέπεις να έχω εγώ,φίλε μου,εγώ γιατί να εννοώ,εσένα να καταλαβαινεις τι λές;Δεν λές ότι δεν υπάρχει εξέλιξη,με όσα αναφέρεις περί ομοιότητας και αναλογίας;
Έ τότε, δεν κατάλαβες τι έγραψες....
Όχι απο αμανάτι,αλλά γιατι όντως, δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις...Σε λίγο θα λες ότι λέω και θα ισχυρίζεσαι, ότι τα έλεγες απο την αρχή...
Γι αυτό σου λέω, θα μας τρελάνεις,πιστεύεις;

10/03/2010, 21:49:41
quote:
δεν υπάρχει εξέλιξη,αλλά ανάγκη, ή εφαρμογή αρχών,που δεν θα μπορούσαν να ειναι αλλοιώς, οπότε,αυτός είναι και ο λόγος της όποιας σχετικότητας λειτουργιών και εφαρμογών του ανθρώπου,με το περιβάλλον του και τους άλλους έμβιους οργανισμούς της γής

Ακριβώς αυτό λέω ότι ΜΠΟΡΕΙ να είναι αλλιώς. Οι ανάλογες δομές δείχνουν ότι η ίδια ανάγκη εξυπηρετείται από άλλα γονίδια, άρα μπορεί να είναι αλλιώς.

Άθεε δε με βοηθάς καθόλου. Μπορείς να συνεισφέρεις με επιχειρήματα και στοιχεία και να του εξηγήσεις γιατί η λογική είναι του παραλόγου.

10/03/2010, 21:54:28
Ο πυρήνας της σκέψης μου είναι ο εξής.

1)Η ομοιότητα δείχνει ότι έχουμε κοινό πρόγονο.

2)Το επιχείρημα ότι θα έχουμε "παρόμοια" χαρακτηριστικά, ότι θα "μοιάζουμε" επειδή εξυπηρετούμε την ίδια ανάγκη ΔΕΝ ευσταθεί γιατί αν απλώς είχαμε την ίδια ανάγκη θα είχαμε αναπτύξει ΑΝΑΛΟΓΕΣ δομές δηλαδή ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ γονίδια. Τα φτερά του περιστεριού είναι ανάλογα με της μύγας δηλαδή ΔΕΝ δημιουργούνται από τα ίδια γονίδια.

Ευτυχώς που εγώ δεν είμαι Θεός και μπορώ να σε διαψεύσω όταν παρερμηνεύεις τα λόγια μου.

10/03/2010, 21:57:27
quote:

quote:
δεν υπάρχει εξέλιξη,αλλά ανάγκη, ή εφαρμογή αρχών,που δεν θα μπορούσαν να ειναι αλλοιώς, οπότε,αυτός είναι και ο λόγος της όποιας σχετικότητας λειτουργιών και εφαρμογών του ανθρώπου,με το περιβάλλον του και τους άλλους έμβιους οργανισμούς της γής

Ακριβώς αυτό λέω ότι ΜΠΟΡΕΙ να είναι αλλιώς. Οι ανάλογες δομές δείχνουν ότι η ίδια ανάγκη εξυπηρετείται από άλλα γονίδια, άρα μπορεί να είναι αλλιώς.

Άθεε δε με βοηθάς καθόλου. Μπορείς να συνεισφέρεις με επιχειρήματα και στοιχεία και να του εξηγήσεις γιατί η λογική είναι του παραλόγου.

έχω πάψει εδώ και καιρό να προσπαθώ να δείξω τα απλά πράγματα στον τρέχα σταμάτησα οταν επέμενε ότι οι άθεοι έχουν ιερά και λατρευτικά σύμβολα και η αθεΐα είναι μια θρησκεία

φυσικά το αποκορύφωμα ήταν όταν είπε ότι περιμένει να κατεδαφίσουν την πόλη οι ρώσοι και να πεθάνουν όλοι οι τούρκοι και μετά να έρθει από τον ουρανό η νέα βελτιωμένη ιερουσαλήμ και να κουμπώσει στην περιοχή,το μόνο που θα έχει μείνει όρθιο θα είναι η αγία σοφία

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

10/03/2010, 22:04:27
Κι αφού απολαύσαμε τις αυτοκριτικές ομολογίες του άθεου, ας περάσουμε σε ότι λέμε φίλε μου IndustrialAngel, περί του ότι ,
μπορεί απο διαφορετικά στοιχεία,να γίνουν διαφορετικές ενέργειες και λειτουργίες...Αυτό αποδεικνύει, ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη,αλλά μια ανάγκη, που έχει καθοριστεί και δεν ειναι εξελίσιμη...
Ο άνθρωπος εξελίσσεται σε σχέση με αυτό,αλλά,δεν υπακούει σε νόμους που τον καθορίζουν...Έχει άλλη εξέλιξη, όπως και τα υπολοιπα έμβια όντα του πλανήτη, που δεν υπακούει τόσο σε ανάγκες,αλλά σε ορισμένη πορεία...Δεν υπακούνε σε κάποια εξέλιξη, που τα υποχρεώνει,να γίνουν κάτι,αλλά,βελτιώνουν ότι έχουν....
Αν εννοείς αυτη την εξέλιξη, σου λέω εξ αρχής, δεν ειναι του Δαρβίνου και συμφωνούμε...