- Πνεύματα κακής προέλευσης? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
σέβομαι τις απόψεις σου,αλλά δεν με "πείθεις".Αν και γενικά είμαι "ανοιχτό μυαλό",στο συγκεκριμένο θέμα είμαι λίγο απόλυτη.Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στο να έχεις γνώσεις πάνω στο θέμα(υπερτερείς σε αυτό)και στο να τα έχεις βιώσει.
Nicole, αν θέλεις γίνε λίγο πιο συγκεκριμένη.
Sub rosa
αναφέρεσαι σε άλλες εποχές και σε θρησκείες,στις οποίες ο σατανάς είναι ανύπαρκτος.Η δικιά μου άποψη όμως,είναι συγκεκριμένη.Εκφράζω τις απόψεις μου από την σκοπιά της χριστιανικής θρησκείας.Λες σε κάποιο σημείο,ότι για τους πνευματιστές η επίκληση ήταν ένας τρόπος επικοινωνίας με τον Θεό.Η δικιά σου άποψη όμως ποιά είναι?Ο κάθε άνθρωπος έχει βιώσει διαφορετικά πράγματα.Πιο συγκεκριμένα.Αν είχες εμπειρία στον τομέα του πνευματισμού,μπορεί και να είχες διαφορετική άποψη?
quote:
Σίγουρα η ενασχόληση με κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί άκρως επικίνδυνη, όμως επικίνδυνη για ποιούς; γι' αυτούς που δεν έχουν πραγματικά εντρυφήσει στο θέμα. Μη νομίζετε βέβαια πως έχω εντρυφήσει εγώ...
και αλλού:
quote:
απλά θέλω να σας επιστήσω την προσοχή σε κάποια πράγματα που όταν κατάλαβα κι εγώ περί τίνος πρόκειται αποφάσισα να μην εμπλακώ ποτέ άμεσα ή έμμεσα σε κάτι τέτοιο
και αλλού:
quote:
Δεν το παίζω ειδήμονας, απλά προσπαθώ να σας μεταφέρω κάποια δεδομένα για το συγκεκριμένο θέμα. Είμαι άσχετος στα περί επικλήσεων και χαίρομαι γι' αυτό πάρα πολύ
και αλλού:
quote:
Τέλος όσοι από εμάς (κι εγώ μαζί) έχουν αποφασίσει να μην ακολουθήσουν αυτή την οδό, θα έλεγα ότι απλά αποφασίσαμε να φτάσουμε στο θεό από άλλο μονοπάτι κι ότι αποφασίσαμε να χειριστούμε τα προβλήματά μας και να δημιουργήσουμε τη ζωή μας αντασσόμενοι στο σύγχρονο τρόπο ζωής και σκέψης
Νομίζω πως οι ανωτέρω παραπομπές δίνουν την ακριβή εικόνα τόσο της εμπειρίας μου, όσο και της στάσης μου απέναντι στον πνευματισμό.
Σίγουρα η επίσημη άποψη του χριστιανισμού είναι αυτή που εκφράζεις, όμως αποτελεί μόνον ένα από τα πολλά χρώματα του ουράνιου τόξου που μας οδηγεί στην κατανόηση της έννοιας του θεού. Μου κάνει εντύπωση πάντως που δε σχολίασες το λατινικό ρητό...
Όσο για την άσκηση του πνευματισμού ως τρόπο επικοινωνίας με το θεό θα έλεγα πως σε εμένα δεν έχει απήχηση, γιατί ζω σε μια εποχή που οι ρυθμοί, οι ανάγκες, οι στόχοι και οι νοοτροπίες δεν μπορούν να συνδεθούν με τον τότε πνευματισμό (όχι το σημερινό τύπου τσίρκο-θέαμα). Σίγουρα ψάχνω έναν τρόπο-φόρμουλα επικοινωνίας με το θεό, όχι όμως μέσω αυτής της οδού. Πίστεψέ με θα ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο αν κατάφερνα να επιτύχω έναν ολοκληρωμένο τρόπο επικοινωνίας με το θεό.
Φιλικά
Sub rosa
σ'ευχαριστώ που μου έδωσες μια ολοκληρωμένη εικόνα για την άποψή σου πάνω σε αυτό το θέμα.Τελικά δεν συγκρούονται οι απόψεις μας,έτσι όπως νόμιζα αρχικά.Σίγουρα ο καθένας έχει τον τρόπο του να πιστεύει σε κάτι.Το να βρούμε έναν ολοκληρωμένο τρόπο επικοινωνίας με τον Θεό είναι δύσκολο,αλλά παραμένει στόχος μας(ίσως και σκοπός ζωής).
Ποιό λατινικό ρητό?Μήπως δεν έκανα σχόλιο,γιατί είμαι παντελώς άσχετη με την λατινική γλώσσα?Λέω,μήπως?
quote:
3.Γιατί πιστεύεις πως η έννοια του σατανά είναι σήμερα αναγκαία?Αυτό κατάλαβα από τα λόγια σου.Αν κάνω λάθος,διόρθωσέ με.Νομίζεις ότι πρόκειται για επινόηση?
Σου είχα απαντήσει:
quote:
Όσο για τo αν αποτελεί επινόηση... sine diabolo nullus dominus...
Περιμένω λοιπόν...
Sub rosa
Θέλω λοιπόν να σταθώ στο σημείο:
quote:
Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στο να έχεις γνώσεις πάνω στο θέμα(υπερτερείς σε αυτό)και στο να τα έχεις βιώσει
που αναφέρει η nicole.
Είναι απόλυτα σωστό αυτό αγαπητέ φίλε. Αλλάζει ο τρόπος που αντιμετωπίζεις αυτού του είδους τα φαινόμενα, από τη στιγμή που έχεις συμμετέχει σε μια επίκληση πνεύματος. Αν έχεις τη δύναμη να καταλάβεις ότι όλα αυτά σχετίζονται με σκοτεινές-απάνθρωπες-ανήθικες καταστάσεις τότε έχει καλώς. Αν όμως δεν καταφέρεις να αποφύγεις τους πειρασμούς που ορθώνονται μπροστά σου μετά από μια επίκληση, τότε οι επιπτώσεις θα είναι πολύ δυσάρεστες(νομίζω). Και λέω νομίζω γιατί δεν το δοκίμασα. Διάλεξα το πρώτο μονοπάτι.
"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
τι περιμένεις λοιπόν,εφόσον δεν γνωρίζω την λατινική γλώσσα?Αν μου το μεταφράσεις,θα μπορέσω να το σχολιάσω...
Secondborn,
μάλλον και οι δικές σου εμπειρίες ήταν αρνητικές.Χαίρομαι που "βάλαμε φρένο" στην περιέργεια και σταματήσαμε πριν να είναι αργά...
Sine diabolo nullus dominus σημαίνει: "Χωρίς το διάβολο δεν υπάρχει θεός"
Τώρα είναι που θα μου τα ρίξεις χύμα...
Sub rosa
σιγουρα το θεμα που εχει ανοιχτει ειναι ιδιαιτερα σημαντικο.Κι αυτο γιατι εδω συζηταμε για μαγεια.Βεβαια υπαρχουν 2 ειδων μαγειας:η απλη μαγεια και η τελετουργικη.Και σε εναν αλλον βασικο διαχωρισμο υπαρχει η Λευκη,η Φαια και η Μαυρη μαγεια.Πριν προχωρησω στην παραθεση της αποψης μου σε οτι αφορα τα πνευματα,θα ηθελα να προσδιορισω τι ειναι μαγεια:μαγεια θα μπορουσαμε να ονομασουμε την διαδικασια μετην οποια το καθετι το οποιο συλαμβανεται,γεννιεται στον νοητικο κοσμο υλοποιηται,μορφοποιηται στο φυσικο πεδιο.Αυτο μπορει να ειναι κατι απλο,οπως το οτι γραφω αυτο το μηνυμα(πριν δυο ωρες δεν υπηρχε,ανοιξα το θεμα,διαβασα τα μαιλ ολων,αποφασισα να συμετασχω,και να μαι),μεχρι κατι πολυ πιο συνθετο.
Ετσι λοιπον αναλογως το τι θελουμε να πετυχουμε χρησιμοποιουμε και και καποιους τροπους.Στην τελετουργικη μαγεια κατα την οποια καλουνται τα πνευματα,χρησιμοπουνται καποια τελετουργικα τα οποια επιτρεπουν στον μαγο να διοχετευσει την δυναμη της οντοτητας,που αυτος καλει, σε συγκεκριμενη κατευθυνση,να προστατευθει,αλλα και να μπορεσει να καλεσει την οντοτητα.
Οι μαγοι χωριζονται σε 2 κατηγοριες:τους Λευκους και τους Μαυρους.Οταν γινεται καποια πραξη τελετουργικης μαγειας αυτος που κανει τα μαγια δημιουργει εναν δεσμο με αυτον που την δεχεται.Ο μαυρος μαγος ειναι αυτος ο οποιος κατα το λυσιμο,ας πουμε,επειδη δεν τον ενδιαφερει το καλο,μπαινει και κοβει τον δεσμο απο την μερια του ανθρωπου που του εχειζητησει να τον βοηθησει.Τοτε λοιπον ολη αυτη η μαγεια επιστρεφει πολλαπλασιασμενη σε αυτον που την εκανε.
Ενας Λευκος Μαγος που τον ενδιαφερει το Καλο σαν κατασταση οφειλει να προστατευσει και τους δυο ανθρωπους.Ετσι μπαινει αναμεσα,κοβει ταυτοχρονα την μαγεια και απο τους 2,και την εισπρατει ο ιδιος.
Οσον αφορα τις οντοτητες υπαρχουν 3 ειδων:
1)αυτες που κανουν μονο το καλο
2)αυτες που κανουν μονο το κακο
3)αυτες που κανουν και τα δυο
Σ'ολες αυτες τις οντοτητες υπαρχουν ιεραρχιες.Καποιες ειναι πιο ισχυρες απο καποιες αλλες.Υπαρχουν βεβαια και ισχυρες ανθρωπινες προσωπικοτητες οι οποιες εχουν εγκλωβιστει στα κατωτερα ψυχικα πεδια και χρησιμοποιουνται ή χρησιμοποιουν απο τις οντοτητες(αρνητικες).Οι θετικες οντοτητες ελκονται απο τις θετικες σκεπτομορφες,οι δε αρνητικες απο τα αρνητικα στοιχειακα μας(με τα οποια τρεφονται).
Οι μαγοι χωριζονται σε 2 κατηγοριες:τους Λευκους και τους Μαυρους.Οταν γινεται καποια πραξη τελετουργικης μαγειας αυτος που κανει τα μαγια δημιουργει εναν δεσμο με αυτον που την δεχεται.Ο μαυρος μαγος ειναι αυτος ο οποιος κατα το λυσιμο,ας πουμε,επειδη δεν τον ενδιαφερει το καλο,μπαινει και κοβει τον δεσμο απο την μερια του ανθρωπου που του εχειζητησει να τον βοηθησει.Τοτε λοιπον ολη αυτη η μαγεια επιστρεφει πολλαπλασιασμενη σε αυτον που την εκανε.
Ενας Λευκος Μαγος που τον ενδιαφερει το Καλο σαν κατασταση οφειλει να προστατευσει και τους δυο ανθρωπους.Ετσι μπαινει αναμεσα,κοβει ταυτοχρονα την μαγεια και απο τους 2,και την εισπρατει ο ιδιος.
Επιτέλους συμφωνούμε σε κάτι!Το καλό και το κακό πρέπει να συνυπάρχουν.Άντε την γλίτωσες πάλι.
morent11,
διάβασα με ενδιαφέρον αυτά που γράφεις.Ομολογώ πως τον όρο "φαία μαγεία" τον ακούω πρώτη μου φορά.Αυτό που γνωρίζω όμως,είναι ότι οι περισσότεροι μάγοι εξασκούν και την λευκή και την μαύρη μαγεία.Γενικά αν τους πληρώσεις καλά,κάνουν ότι τους ζητήσεις.Φυσικά,"καλοί" στο είδος τους είναι λίγοι,ενώ οι περισσότεροι είναι απατεώνες.Η λευκή μαγεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δυο περιπτώσεις(δεν θα αναφέρω την μαύρη,γιατί μπορείτε να φανταστείτε την στάση μου).Είτε για να αμυνθείς σε "επίθεση",δηλαδή να λύσεις τα μάγια που σου έχουν κάνει,είτε να "ζητήσεις" από μόνος σου κάτι (καλό βέβαια).
Και τώρα μια ερώτηση προ τον morent11.Τι άποψη έχεις για την λευκή μαγεία?Η ερώτηση απευθύνεται εννοείται και στους άλλους.Είναι ένα θέμα που με απασχόλησε πολύ και θα ήθελα την γνώμη σας.
Σας χαιρετώ και περιμένω...