ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

geostat40 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
geostatΜέλος
27/11/2010, 14:00:19
quote:

Τώρα συνδίκτυε , τι να σου απαντήσει κανείς εσένα και σε όσους αναπαράγουν τέτοιες θέσεις...???

Είναι ντροπή και μόνο ως κείμενο , αυτό έχω να πώ...θα μπορούσα δε να ανταποδώσω έστω και με έμμεσο τρόπο όλες τις "προκλητικές αποδόσεις" αλλα θα πώ μόνον αυτό.."έστε πιο εγκρατείς και λίγο πιο ευγενέστεροι"...έστω και λίγο άνθρωποι με ανθρωπιά και λίγΟ μυαλό...ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΕΣΤΩ..!!!

Και αν μη τι άλλο , είναι ντροπή και αυτά που καταθέτεις και ντροπή η έλλειψη σεβασμού απέναντι στον/ους συνανθρώπους σου , όλα αυτά που μας παραθέτεις και τα θεωρείς και ως σωστά...αλλα και αληθή...και θα παρακαλούσα να τα κρατήσεις ΜΟΝΟ για τον εαυτό σου...πίστευε ότι θέλεις και άσε τις ενοχοποιήσεις και κατηγοριοποιήσεις ανθρώπων...μπορείτε να κρίνεσθε μεταξύ σας , έχετε πολλούς λόγους για να το κάνετε αγαπητέ μου...

Ο Ιησούς υποτίθεται ότι έλεγε "μην κρίνετε για να μην κριθείτε"...και ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ως Χριστιανοί , ότι θα έπρεπε να νοηματοδοτείσθε απο αυτό...οπότε μόνο Χριστιανοί δεν είσθε ορισμένοι αλλα "δογματικοί άνθρωποι"...για να μην πώ "κακοί και κακεντρεχείς"...

Ο καθενας καταδικαζει και αυτοκαταδικαζεται με τον τροπο του!
Δες το βιντεακι για την υπαρξη που εχει πιο πανω,ειναι ανακουφιστικο-στιγμιαια βεβαια!Μετα φτου και απο την αρχη!

Αυτο ελεγα

You've got to fight for your right

to fight

Edited by - geostat on 27/11/2010 14:03:24

27/11/2010, 15:19:46
quote:

Ο καθενας καταδικαζει και αυτοκαταδικαζεται με τον τροπο του!
Δες το βιντεακι για την υπαρξη που εχει πιο πανω,ειναι ανακουφιστικο-στιγμιαια βεβαια!Μετα φτου και απο την αρχη!

Αυτο ελεγα

You've got to fight for your right

to fight

Edited by - geostat on 27/11/2010 14:03:24
[/quote]

Τι να πώ φίλε μου ... τι..???
Ότι έχεις άδικο..ότι λές ανοησίες...ότι δεν είναι δα έτσι τα πράματα και είναι αλλιώς...όπως..???

Το μόνο που μπορώ να κάνω -αν μπορώ και σε ποιό βαθμό ειλικρινά δεν γνωρίζω- είναι να ασχολούμαι με τετριμμένα και απλά πραματάκια..γήινα και απλοϊκά -έτσι νομίζω τουλάχιστον- , όπως να επισημαίνω το τι ακριβώς και κάθε φορά αλλα και ποιό συναίσθημα οργανώνεται μέσα μου και πόσο όμορφο και ωφέλιμο είναι αυτό για τον εαυτό μου τον ίδιο...να αυτοπαρατηρούμαι και να αυτο-διορθώνομαι -και αυτό σε ποιό βαθμό το επιτυγχάνω ειλικρινά δεν γνωρίζω- αλλα επιπλέον να μπορώ να αποδεχθώ -κατανοώντας με- ότι το ίδιο επισυμβαίνει και σε σένα και σε όλους τους συνανθρώπους μου...απο κεί έχω την αίσθηση , ότι ενδεχομένως ξεκινάει και το συναίσθημα της αγάπης ... απο την αυτο-κατανόηση και την κατανόηση μετέπειτα και όλων των συνανθρώπων μας...

Νά"σαι καλά ...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Think_MathΜέλος
27/11/2010, 15:21:39

geostat :

quote:
Ο σπορος της αμφιβολιας ειναι παντα χρησιμος και απο οσο
διαπιστωνω αυτος ειναι και ο δρομος του libero εδω
και μαλιστα με καυστικο και εξυπνο τροπο.

Σιγά τον έξυπνο τρόπο .
Μερικοί έχετε μπερδέψει την κουτοπονηριά με την εξυπνάδα .
Αν το άτομο αυτο ήταν όντως έξυπνο , θα έκανε κάτι σημαντικό στην ζωή του , απο το να μπαίνει απο συζήτηση σε συζήτηση και απο Forum σε Forum , και να ξερνάει την χολή του .

Είναι δείγμα ανωριμότητας τόσο απο εκείνον , όσο και απο σένα που τον υπερασπίζεσαι , και τον σιγοντάρεις με τις απαντήσεις σου , γιαυτο και σας κατηγόρησα οτι είστε το ίδιο ατομο .
Γιατί απο την δική μου σκοπιά ο ρόλος σας στο Forum είναι πανομοιοτυπος και ΥΠΟΠΤΟΣ .

To esoterica δεν έχει ανάγκη απο τετοια άτομα , γιατί απλά ρίχνουν το επιπεδό του .
Παλια υπήρχαν αξιολογοι συνομιλητές και ενδιαφέροντα άτομα στο Forum .
Μετα λύπης μου διαπιστώνω οτι τα άτομα αυτα γίνονται όλο και λιγότερα , και γράφουν όλο και πιο σπάνια .

Γιατί ουδεις σοβαρός άνθρωπος έχει την όρεξη να ασχολείται με προβληματικά άτομα , που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να επιδείξουν την ανωριμότητα , και το τεράστιο ΕΓΩ τους .

amalia :

quote:
Να με συγχωρείς που θα σου γράψω ότι βρίσκω λίγο κοινότοπες τις "συμβουλές" σου, αν και σε κάποιο βαθμό δικαιολογημένες, λόγω του ότι δεν είναι εύκολο να δεις τη συνολική εικόνα στη θεωρία αλλά και στην πράξη.

Όσο για το σπόρο της αμφιβολίας... πιστεύω ότι είναι ζωντανός και καρποφορεί στα forums από τότε που ξεκίνησαν. Αυτό που προσπαθούμε να μην αφήσουμε όμως να καρποφορήσει είναι ο "σπόρος της δολιοφθορας .

Αμαλία , πραγματικά ο χώρος έχει πρόβλημα , με όλα όσα συμβαίνουν .
Θα έπρεπε να υπήρχε μια πιο δραστική αντιμετώπιση ωστε οι συμπεριφορές αυτου του είδους να μην επαιρναν χαρακτήρα χιονοστιβάδας .
Θα μου πείς οτι αυτο δεν είναι πάντα εφικτό , και δυστυχώς η ανοησία και η αμορφωσιά είναι πάντα αήττητες στον κόσμο αυτό .
Αλλα είναι κρίμα για το forum , το οποιο και εγώ όλο και πιο σπάνια επισκέπτομαι , γιατί με στενοχωρεί η έλλειψη σοβαρου διαλόγου , και ενδιαφέροντος απο επισκέπτες και συντονιστές .

Είναι κριμα πάντως .

quote:
amalia:

πριν από τρία χρόνια είχαμε καταλήξει να απαγορεύσουμε πλήρως την είσοδο του ατόμου (ή των ατόμων) το οποίο συμμετείχε αρχικώς με το λογαριασμό "libero". Η απόφασή μας αυτή ήταν συνέπεια πολλαπλών αφορμών, καθώς προσπαθούσε διαρκώς να δημιουργήσει προβληματικές καταστάσεις στις συζητήσεις. Κύριος σκοπός του ήταν η υποβάθμιση των συζητήσεων και η δολιοφθορά (συχνότατα με υποκριπτόμενους, ύπουλους τρόπους), πράγμα το οποίο επιβεβαιώθηκε και σε πολλές επανεισόδους του. Σε πολλές μάλιστα, η αρχική του συμπεριφορά δεν ήταν προβληματική, αλλά περίμενε "να αρπάξει την ευκαιρία" ώστε να δημιουργήσει με ύπουλο τρόπο κάποιο πρόβλημα ή να δυναμιτίσει μια έντονη κατάσταση.

Μάλιστα, από αμφιβόλου φύλου, τώρα και αριθμού. Παρόλο που όλα τα μέλη και μέλος συντονιστικής όμαδας Dying Incubus με θεωρούσαν ορθώς, γένους αρσενικού, αλλά της το διευκρίνισα κιόλας.
Αλλά για να δικαιολογήσει την πράξη της διαγραφής και να φανεί στα μέλη, πως δέχεται "ασύμμετρη απειλή", χρησιμοποιεί τέτοια φρασεολογία. Ποντάρει πάντα στην άγνοια και την πεποίθηση πως τα μέλη του φόρουμ που την διαβάζουν δεν θα ψάξουν για να διαπιστώσουν, αν οι κατηγορίες που απαγγείλει, ευσταθούν.

Πριν τρία χρόνια λοιπόν geostat, περίμενε πως και πως να πω μια "κακιά λέξη" για να με διαγράψει στην κατηγορία ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, στην οποία και καλά είναι πιο ελαστικοί.

Όποιος λοιπόν αμφισβητεί το αλάθητο της amaliaς και της συντονιστικής ομάδας, χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων και ως σπόρος δολιοφθοράς.

amalia,
μπορείς να μου πεις τότε, για ποιο λόγο ψευδώς αναγράφεται κάτω από το ψευδώνυμο, πως είμαι μέλος κάποιας βαθμίδας?

Ubi Dubium, Ibi Libertas
quote:

geostat :

quote:
Ο σπορος της αμφιβολιας ειναι παντα χρησιμος και απο οσο
διαπιστωνω αυτος ειναι και ο δρομος του libero εδω
και μαλιστα με καυστικο και εξυπνο τροπο.

Σιγά τον έξυπνο τρόπο .
Μερικοί έχετε μπερδέψει την κουτοπονηριά με την εξυπνάδα .
Αν το άτομο αυτο ήταν όντως έξυπνο , θα έκανε κάτι σημαντικό στην ζωή του , απο το να μπαίνει απο συζήτηση σε συζήτηση και απο Forum σε Forum , και να ξερνάει την χολή του .

Είναι δείγμα ανωριμότητας τόσο απο εκείνον , όσο και απο σένα που τον υπερασπίζεσαι , και τον σιγοντάρεις με τις απαντήσεις σου , γιαυτο και σας κατηγόρησα οτι είστε το ίδιο ατομο .
Γιατί απο την δική μου σκοπιά ο ρόλος σας στο Forum είναι πανομοιοτυπος και ΥΠΟΠΤΟΣ .

To esoterica δεν έχει ανάγκη απο τετοια άτομα , γιατί απλά ρίχνουν το επιπεδό του .
Παλια υπήρχαν αξιολογοι συνομιλητές και ενδιαφέροντα άτομα στο Forum .
Μετα λύπης μου διαπιστώνω οτι τα άτομα αυτα γίνονται όλο και λιγότερα , και γράφουν όλο και πιο σπάνια .

Γιατί ουδεις σοβαρός άνθρωπος έχει την όρεξη να ασχολείται με προβληματικά άτομα , που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να επιδείξουν την ανωριμότητα , και το τεράστιο ΕΓΩ τους .

amalia :

quote:
Να με συγχωρείς που θα σου γράψω ότι βρίσκω λίγο κοινότοπες τις "συμβουλές" σου, αν και σε κάποιο βαθμό δικαιολογημένες, λόγω του ότι δεν είναι εύκολο να δεις τη συνολική εικόνα στη θεωρία αλλά και στην πράξη.

Όσο για το σπόρο της αμφιβολίας... πιστεύω ότι είναι ζωντανός και καρποφορεί στα forums από τότε που ξεκίνησαν. Αυτό που προσπαθούμε να μην αφήσουμε όμως να καρποφορήσει είναι ο "σπόρος της δολιοφθορας .

Αμαλία , πραγματικά ο χώρος έχει πρόβλημα , με όλα όσα συμβαίνουν .
Θα έπρεπε να υπήρχε μια πιο δραστική αντιμετώπιση ωστε οι συμπεριφορές αυτου του είδους να μην επαιρναν χαρακτήρα χιονοστιβάδας .
Θα μου πείς οτι αυτο δεν είναι πάντα εφικτό , και δυστυχώς η ανοησία και η αμορφωσιά είναι πάντα αήττητες στον κόσμο αυτό .
Αλλα είναι κρίμα για το forum , το οποιο και εγώ όλο και πιο σπάνια επισκέπτομαι , γιατί με στενοχωρεί η έλλειψη σοβαρου διαλόγου , και ενδιαφέροντος απο επισκέπτες και συντονιστές .

Είναι κριμα πάντως .

Κόψε κάτι...

Ubi Dubium, Ibi Libertas
27/11/2010, 16:02:35
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο - 28/11/2010
27/11/2010, 16:04:16
27/11/2010, 16:20:58
quote:

Ανοησία είναι η μάνα σου και Αμαλίες που σας ταΐζουν.

Πρόσεχε πως μιλάς..ειδικά αυτήν την στιγμή φίλε μου ...παράκληση..ειδικά αυτήν την στιγμή και για δικούς μου ανθρώπους....

Όσο για την Αμαλία και όλα όσα λές...θα ελεγα τούτο...

Ποτέ ο εν λόγω άνθρωπος δεν παρενέβη για να "καθοδηγήσει" ή να "νουθετήσει" ή και για να επιβάλλει τις απόψεις του -τουλάχιστον όσο εγώ είναι εδώ ... για παλαιότερα δεν γνωρίζω αλλα αμφιβάλλω.." , αντιθέτως εσύ -φαντάζομαι σε ποιόν απευθύνομαι- η μόνιμη επιδίωξή σου είναι αυτή ακριβώς για την οποία κατηγορείς την Αμαλία...να επιβάλλεις τις απόψεις σου και να βρίσεις...

Λές , ότι η Αμαλία με ή μας ταϊζει...απο αυτό και μόνο καταλαβαίνω το μένος και την εμπάθειά σου έναντι κάποιων ανθρώπων ή ανθρώπων γενικότερα που δεν συμφωνούν μαζί σου αλλα ο μόνος εχθρός σου δεν είναι άλλος απο τον "εαυτό σου" , που μόνο εαυτός σου δεν είναι...

Προσπάθησε να μην βρίζεις μόνο...παράκληση..

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
27/11/2010, 16:22:54
27/11/2010, 16:24:06
ΦάνηςΜέλος
18/10/2004, 11:10:11
Καλή εβδομάδα σε όλους!

http://news.pathfinder.gr/culture/news/114891.html

- ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ -

Φιλικά
Φάνης!

ΧΡΟΝΟΥ ΦΕΙΔΟΥ

thothΙδρυτικό Μέλος
18/10/2004, 11:25:51
Α.... ρε και να ξυπνήσουν από τον τάφο τους οι Αζτέκα !!!

Δεν νομίζω να έχουν ξεχάσει την τέχνη των ανθρωποθυσιών

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"
αλλά και...
Tria capita exsculpa sunt,unum intra alterum et alterum supra alterum

ΦάνηςΜέλος
19/10/2004, 10:54:48
Γεια σου φίλε "Τρισμέγιστε"!

Πράγματι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που θυσιάζουν στο βωμό του χρήματος

και μόνο για το δικό τους συμφέρον,

τον Συνάνθρωπό τους, Ιδέες, Αξίες,

Πολιτισμούς, Μνημεία, Ιστορία, θρησκεία κλπ.

δίχως φραγμούς.

"ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ"

Γιατί να βεβηλώνεται και να καταστρέφεται μπροστά στα μάτια μας

αυτή η παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά;

Ένα κομμάτι της Ιστορίας μας;

Για να χαθεί ένα ακόμα κλειδί της Γνώσης;

Φιλικά
Φάνης!

ΧΡΟΝΟΥ ΦΕΙΔΟΥ

demoΜέλος
19/10/2004, 11:45:51
Εγώ νομίζω οτι δέν είναι πρόβλημα μόνο των Αζτέκων!
Η καταπάτηση & η ασέβεια των Αρχαίων μνημείων εδώ στην Ελλάδα είναι ακόμα μεγαλύτερη

ΦάνηςΜέλος
19/10/2004, 13:32:26
Ναι, "demo" δυστυχώς αυτό συμβαίνει.

Είναι ένα πρόβλημα παγκόσμιο, εφόσον δεν υπάρχει
η κατάλληλη διαπαιδαγώγηση και το ανάλογο ενδιαφέρον, ώστε να σταματήσει η ασύστολη εκμετάλλευση και ιεροσυλία από τους επιτήδειους
που φτάνουν στο σημείο να δωροδοκούν ακόμα και κυβερνήσεις.....

Στην Ελλάδα ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια να υπάρχει
ένα έντονο ενδιαφέρον
για την πολιτιστική μας κληρονομιά, γενικότερα όμως
αυτή η προσπάθεια βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο.

Οι αρχαιοκάπηλοι (και όχι μόνο αυτοί) τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό καραδοκούν, πουλώντας και ορισμένες φορές καταστρέφοντας τους πολύτιμους κι ανεκτίμητους θησαυρούς της Ιστορίας μας!

Με εκτίμηση
Φάνης!

ΧΡΟΝΟΥ ΦΕΙΔΟΥ

dimsotΜέλος
20/10/2004, 21:27:35
Τους ευχομαι να ξινιζουν οι coca cola στα ραφια τους απουλητες

ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ' ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ.(ΠΛΑΤΩΝ)
DIMSOT

ΦάνηςΜέλος
21/10/2004, 10:56:58
Καλημέρα σε όλους!

Ναι, φίλε "dimsot" και δεν θα τολμούσαν να πατήσουν το πόδι τους εκεί,

αν γνώριζαν ότι λίγο πιο πέρα συνήθιζαν

να παίζουν μέσα από τα θρησκευτικά τους δρώμενα

"το παιχνίδι της μπάλας"!

Φιλικά
Φάνης!

ΧΡΟΝΟΥ ΦΕΙΔΟΥ

SagaviperΜέλος
08/11/2004, 15:32:22
Ενα μικρό update.
-= Άνοιξε Τελικά! =-

"You are only paranoid when you Imagine people are against you"
ΦάνηςΜέλος
10/11/2004, 10:57:31
Ευχαριστούμε "Sagaviper"
για την ενημέρωση.

Να δείτε τελικά ότι θα θέλουν να πιστέψουμε
ότι κάνουν κι ανθρωπιστικό έργο!!

Είναι αποδεκτό να προσφέρεις εργασία σε έναν
χώρο που υπάρχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταπατούνται εκτάσεις
και να μην σεβόμαστε τα μνημεία.

Και εν τέλει αυτά ανήκουν σε όλη την ανθρωπότητα
κι όχι σε μεμονομένους ανθρώπους!!

Σεβασμός στον Άνθρωπο, σεβασμός στο Περιβάλλον!

Φιλικά
Φάνης!

ΧΡΟΝΟΥ ΦΕΙΔΟΥ

03/12/2004, 23:15:36
quote:
Εγώ νομίζω οτι δέν είναι πρόβλημα μόνο των Αζτέκων!
Η καταπάτηση & η ασέβεια των Αρχαίων μνημείων εδώ στην Ελλάδα είναι ακόμα μεγαλύτερη
Φίλε demo έχεις απόλυτο δίκιο , για παράδειγμα αυτή τη στιγμή το ανάκτορο του Τύφη (του τιμονιέρη της Αργούς σύμφωνα με την μυθολογία μας) , στην Αλυκή Βοιωτίας είναι μισογκρεμισμένο από τις μπουλντόζες και οικοπεδοποιημένο εδώ και 30 περίπου χρόνια , προς δόξαν όλων των κατά καιρούς υπουργών (Α)πολιτισμού και της τοπικής εφορίας αρχαιοτήτων .