ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- γιατι να καπνιζει καποιος? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- γιατι να καπνιζει καποιος? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

ithaca60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
10/09/2010, 15:46:23
quote:
α) να σου απαγορεψω το καπνισμα?
β) να μου ζητησεις την αδεια?
γ) να με γραψεις στα παλαιοτερα ?
δ) να σηκωθω να φυγω ?
ε) να σηκωθεις να φυγεις ?
στ) να καπνισεις εξω απο το καταστημα ?
τι ?
Αντί γι αυτά, μπορείς ν' απαιτήσης καλό εξαερισμό.
Πιό εύκολο δεν είναι;

makforΜέλος
10/09/2010, 15:59:54
pandi , εαν βρισκαμε τετοιος λυσεις και οι δυο , εδω και χρονια , δεν θα φταναμε σημερα στο σημειο της απαγορευσεις ... και την ευθυνη οπως ειπα την εχουμε και οι δυο και οχι μονο ο ενας , αρα μαζι τα λουζομασταν τοσα χρονια , μαζι θα τα λουστουμε και τωρα , απλα τυχαινει πριν το λουσιμο να ηταν υπερ του καπνιστη , τωρα θα ειναι υπερ του μη καπνιστη , καλη "καρδια" να εχουμε και ολα καλα θα ειναι ... αλλα θα προτειμουσα καποια αλλη λυση αλλα απο οσο βλεπω δεν υπαρχει !!!

αιολος, φυσικα απλα αναφερθηκα σε θεματα που αφορουν εμας του δυο για να μη μπλεξω και τριτους (ασε που ο εξαερισμος δεν λυνει το προβλημα, , Εδω 2 και δεν βρισκουμε ακρη σκεψου να βαλω και τριτο τον καταστηματαρχη, τεταρτον το καταστατικο της πολικατοικιας , πεμπτο τον ιδιοκτητη του καταστηματος , εκτο την αδεια απο το κρατος κτλπ δε θα βγαλουμε ακρη, πρωτα πρεπει να τα βρουμε οι δυο μας φιλε μου και μετα μαζι να βρουμε και αλλες λυσεις) αρα αυριο εαν σε βρω σε ενα μαγαζι θα πρεπει να επιστρατευσω καθε ειδους τεχνικης του διαλογου να σε πεισω να μη καπνισεις ? οκ , θα το επιχειρησω αλλα εαν μου μαυρισεις/ουν το ματι θα στειλω σε σενα το λογαργιασμο !!!

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

10/09/2010, 16:01:25
η απάντηση που δίνουν οι καπνιστές
ότι και η εξάτμιση του αυτοκίνητου και τα εργοστάσια μολύνουν το περιβάλλον αλλά γι αυτά δεν λέμε τίποτα, άρα εγώ θα συνεχίσω να καπνίζω, είναι τόσο μουρόχαυλη όσο και η απάντηση που δίνει ο κλέφτης όταν τον πιάνουν και λέει
μόνο εγώ κλέβω; και οι άλλοι με άπατες και μίζες κλπ κλπ έχουν πάρει δις και εσείς πιάνετε εμένα που κλέβω κανένα πορτοφόλι;

τελικα δεν βλεπω απαντηγση στο ερωτημα που εχω κανει
όταν τα παιδιά σας ήταν μικρά (βρέφη,μωρά,παιδιά) τα παίρνατε αγκαλιά και είχατε το τσιγάρο στο στόμα; τους φυσάγατε στο πρόσωπο τον καπνό;

περιμένω απάντηση

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen

10/09/2010, 16:04:17
ο εξαερισμός είναι λύση αλλά με κάποιες προϋποθέσεις
1)ψηλοτάβανο μαγαζί
2)δυο επίπεδα στον χώρο και στο επάνω επίπεδο θα είναι οι καπνιστές

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen

10/09/2010, 16:06:10
...διότι εάν φίλε μου πρέπει να επιλέξω μόνον από αυτά που προτείνεις κοίταξε το αποτέλεσμα:
α) να σου απαγορεψω το καπνισμα?
Θα σου απαγορεύσω το αυτοκίνητο για τους λόγους που προανέφερα.
β) να μου ζητησεις την αδεια?
Οχι εάν δεν βρίσκομαι σε ιδιοκτησία σου.
γ) να με γραψεις στα παλαιοτερα ?
Φυσικά! Οπως κι εσύ με το αυτοκίνητό σου.
δ) να σηκωθω να φυγω ?
Πρόβλημά σου.
ε) να σηκωθεις να φυγεις ?
Μόνον από το χωράφι σου!
στ) να καπνισεις εξω απο το καταστημα ?
τι ?

Μόνον όταν οδηγείς το αυτοκίνητό σου στην Σελλήνη!

Οχι ευχάριστη κατάληξη.
Επομένως εξαερισμό!
Τι λες;

10/09/2010, 16:11:10
quote:
όταν τα παιδιά σας ήταν μικρά (βρέφη,μωρά,παιδιά) τα παίρνατε αγκαλιά και είχατε το τσιγάρο στο στόμα; τους φυσάγατε στο πρόσωπο τον καπνό;
Συντονίσου!
Δεν μιλάμε για ευπαθείς ομάδες, αλλά για υγειείς.

10/09/2010, 16:19:26
quote:

quote:
Συντονίσου!
Δεν μιλάμε για ευπαθείς ομάδες, αλλά για υγειείς.

τα παιδιά ευπαθείς ομάδες;
από πότε;
και σε τι; στο παθητικό κάπνισμα εσύ λες ότι το παθητικό κάπνισμα είναι αβλαβές

—Ethan Allen

Edited by - αθεος on 10/09/2010 16:21:01

10/09/2010, 16:30:01
quote:
στο παθητικό κάπνισμα εσύ λες ότι το παθητικό κάπνισμα είναι αβλαβές
Αβλαβές στούς ενήλικες υγειείς. Ο οργανισμός προλαβαίνει ν' αποτοξινωθεί. Προστατεύεται όπως και από το καυσαέριο που είναι πολύ χειρότερο.
Αυτό δεν ισχύει στις ευπαθείς ομάδες.

Κατάλαβες την διαφορά;

10/09/2010, 17:09:48
quote:

quote:
στο παθητικό κάπνισμα εσύ λες ότι το παθητικό κάπνισμα είναι αβλαβές
Αβλαβές στούς ενήλικες υγειείς. Ο οργανισμός προλαβαίνει ν' αποτοξινωθεί. Προστατεύεται όπως και από το καυσαέριο που είναι πολύ χειρότερο.
Αυτό δεν ισχύει στις ευπαθείς ομάδες.

Κατάλαβες την διαφορά;

και πως ένας ενήλικας θα είναι υγιής όταν έχει μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που αναπνέει συνεχώς τον καπνό των γύρω θεριακλήδων;
(παιδικές χαρές-καφέ,εστιατόρια,γιορτές ,κλπ κλπ)

και φυσικά θέλω να μου φέρεις επιστημονικές μελέτες που να λένε ότι ένα παιδί δεν μπορεί να αποτοξινωθεί από τον καπνό αλλά ένας ενήλικος μπορεί

—Ethan Allen

makforΜέλος
10/09/2010, 18:24:51
αιολε , νομιζω οτι καπου χανομαστε ,

οχι δεν θελω να μεινω μονο σε οσα προτεινω , σου ζητησα να προτεινεις (οχι μονο εσυ ολοι μας) και δεχτημα τον αξαερισμο ως μια προταση αλλα που ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ , τι προταση θα ειχες που να αφορα τα δυο μερη του προβληματος ?

εγω το θεμα το βλεπω ως εξης ,
εχουμε ενα προβλημα , αυτο ειναι μια εξισωση με 2 αγνωστους πχ χ+ψ=10 ή 100000 που εχει πολλες λυσεις αλλα το 10 ειναι ποιο απλο , εγω λεω 7 και εσυ λες 9 , εχουμε προβλημα, λυση δεν εχουμε , πρεπει καπως να το μαζεψουμε , εσυ θα λες πανω απο το 5 εγω κατω και ισως κατι πετυχουμε ή εσυ θα λες 1,2 και εγω 8,9 ... ή εγω θα λεω το 3 και εσυ το 7 ... εαν ΔΕΝ τα βρουμε λυση δεν παιρνουμε ... αυτο προσπαθω να πω

και εσυ μου λες δεν εκανα κατι , σαν τι να κανω ρε φιλε ? και να ηθελα να κανω θα με αφηνε κανεις ? και γιατι να ζητησω εγω τον εξαρισμο και οχι εσυ ?

το προβλημα που υπαρχει μεταξυ καπνιστη και μη , εχει αιτια και η αιτια ειναι ο καπνιστης καθως εχει αποκτισει ενα "χαρακτηριστικο" που δεν ειναι εκ φυσεως του ... και καλα εκανε θα σε προλαβω , δικαιωματου ... ομως πως το βλεπεις ? εσυ δημιουργεις το προβλημα ΕΓΩ πρεπει να στο λυσω ? ναι να ζητησω εξαερισμο δεκτο ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ , το εκανες ποτε αυτο ? γιατι το θυμηθηκες ΣΗΜΕΡΑ και οχι πριν απο 10 χρονια ? πριν αναψεις ενα τσιγαρο σκεφτηκες οτι ισως ο διπλανο σου να εχει προβλημα ? να μη θελει να αναπνευσει τον καπνο ? (θεωρητικα και μπορει να το εχει κανει οκ? δεν υπαρχει κατι το προσωπικο σε ολα αυτα , μη με παρεξηγησεις )

το προβλημα υπαρχει ,ειτε με απαγορευση ειτε χωρις , υπαρχει και ειναι προβλημα μεταξυ 2 (τουλαχιστον) ανθρωπων και η λυση βρισκεται στα χερια τους ... ομως απαντησεις του τυπου οπως εστρωσες θα κοιμηθεις , δεν δινουν λυση !!! ειναι καλες για ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ωστε να μην υπαρξει μελοντικα προβλημα , αλλα δεν δινουν καμια λυση !!!

και εαν δεν το καταλαβες , εγω μαζι σου ειμαι , υποστηριζω οτι υπαρχει λαθος , αλλα δε με βοηθας να καταλαβω πως ΒΛΕΠΕΙΣ εσυ το πραγμα και τι θα προτεινες εσυ ως λυση

εαν παρω ενα κλειδι και κανω μια γρατζουνια στο αυτοκινητο , φταιει αυτο που δεν εχει ανθεκτικη μπογια ? ή εγω ? και αντιλαμβανεσαι οτι το κλειδι ειναι το τσιγαρο !!!

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

CronosΜέλος
20/03/2003, 17:50:30
Σήμερα τα παραγγειλα.
Kelso τα βρηκα από τις εκδόσεις Παπυρος στο http://www.greekbooks.gr/books/default.asp όταν έγραψα στη μηχανη αναζήτησης "Οδυσσεια".

Μάτια... Παρατηρούν... Δεν μπορούν να δουν...

Edited by - Cronos on 20/03/2003 17:53:03

20/03/2003, 20:46:09
Καλή ανάγνωση και ΒΑΘΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗ σου εύχομαι φίλε μου...
Αλλά πές μας και ΤΙ ΠΑΡΑΓΓΗΛΕΣ;;;

Κέλσος ο Φιλαλήθης

CronosΜέλος
21/03/2003, 20:30:07
Την Ομηρου Οδυσσεια-είναι δυο τομοι.
Ελπίζω να πήρα το σωστό!!!

Μάτια...Παρατηρούν...Δεν μπορούν να δουν...

ΧαράλαμποςΝέο Μέλος
22/03/2003, 22:08:35
202 - O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ ΤΟΥ
Γιατί γεννιέται κανείς σ΄ αυτή τη χώρα και σ΄ εκείνη την οικογένεια; Γιατί είναι κανείς υγιής, έξυπνος, πλούσιος, ισχυρός και ένδοξος, ή αντίθετα, γιατί μειονεκτεί και είναι περιορισμένος; Ποια είναι η καταγωγή και ποιο είναι το νόημα των δεσμών που οδηγούμαστε να κάνουμε, συχνά μάλιστα εν αγνοία μας, με άλλους ανθρώπους; Ακόμα και ο άνθρωπος, που νομίζει ότι είναι ο πιο ελεύθερος, υφίσταται το πεπρωμένο του γιατί αγνοεί τους νόμους που το διέπουν. Αποκαλύπτοντας αυτούς τους νόμους στους ανθρώπους, ένας Δάσκαλος όχι μόνο τους βοηθάει να ξεμπλέξουν τα μπερδεμένα νήματα της ύπαρξης τους, αλλά τους δίνει όλες τις δυνατότητες να γίνουν αυτοί οι ίδιοι οι κύριοι του πεπρωμένου τους.

Γλώσσα: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά

205 - Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ή Ο ΦΤΕΡΩΤΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ

Φανταστικό ζώο, κοινό σε όλες τις μυθολογίες και παρόν μέχρι και στη χριστιανική εικονογραφία, ο δράκοντας δεν έχει, μολαταύτα, τίποτε από ένα μακρινό μύθο: είναι το σύμβολο των ενστικτωδών δυνάμεων του ανθρώπου. Και όλη η περιπέτεια της πνευματικής ζωής συνίσταται στο να δαμάζει, να εξημερώνει και να κατευθύνει αυτές τις δυνάμεις για να τις χρησιμοποιήσει σαν μέσα προώθησης προς τις υψηλές κορυφές του πνεύματος. Γιατί αν αυτό το τέρας με ουρά φιδιού που ξερνά φλόγες έχει επίσης φτερά, είναι η απόδειξη πως οι δυνάμεις που ενσαρκώνει έχουν έναν πνευματικό προορισμό. "Η σεξουαλική δύναμη είναι μια ενέργεια που μπορούμε να τη συγκρίνουμε με το πετρέλαιο, λέει ο Δάσκαλος ΄Ομρααμ Μικαέλ Αϊβανχώφ, οι αμαθείς και αδέξιοι καίγονται - αυτή η δύναμη καιει τη πεμπτουσία τους - ενώ αυτοί που ξέρουν να τη χρησιμοποιούν, οι Μύστες, πετούν στο διάστημα". Αυτό είναι το νόημα του φτερωτού δράκοντα.

210 - TO ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

Η ύπαρξη του κακού σ΄ ένα Κόσμο δημιουργημένο από έναν τέλειο Θεό είναι ένα αίνιγμα με το οποίο φιλοσοφίες και θρησκείες δεν έπαψαν ποτέ να ασχολούνται. Παίρνοντας σαν πρότυπο την εβραιο-χριστιανική παράδοση, ο Δάσκαλος ΄Ομρααμ Μικαέλ Αϊβανχώφ επιμένει πρωτίστως στο γεγονός ότι οι πραγματικές απαντήσεις στο θέμα του κακού δεν είναι εξηγήσεις άλλα μέθοδοι. Όποια, πράγματι, και να είναι η καταγωγή του, το κακό είναι μια εσωτερική και εξωτερική πραγματικότητα με την οποία είμαστε καθημερινά αντιμέτωποι και στην οποία οφείλουμε να μάθουμε να αντιδρούμε. Είναι ανώφελο, και μάλιστα επικίνδυνο, να θέλουμε να καταπολεμήσουμε το κακό, γιατί ο αγώνας είναι πολύ άνισος, πρέπει όμως να γνωρίζουμε τις μεθόδους που επιτρέπουν να το δαμάζουμε και να το μετατρέπουμε.

215 - Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Η διδασκαλία του Χριστού περιλαμβάνεται ολόκληρη μέσα στις λίγες φράσεις του "Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς". Αυτό είναι που μας αποκαλύπτει, σ΄αυτό το βιβλίο, ο Δάσκαλος ΄Ομρααμ Μικαέλ Αϊβανχώφ. Ενας Μύστης, λέει, ενεργεί όπως η φύση. Κοιτάξτε: όλο αυτό το θαύμα που είναι το δέντρο, για παράδειγμα, με τις ρίζες του, τον κορμό του, τα κλαδιά του, τα φύλλα του, τα λουλούδια του και τα φρούτα του, η φύση κατορθώνει να το συνοψίσει με έξοχο τρόπο μέσα σ΄ ένα μικροσκοπικό σπόρο που έπειτα φυτεύεται. Ο Ιησούς έκανε το ίδιο πράγμα: θέλησε να συνοψίσει όλη την επιστήμη που κατείχε μέσα στο "Πάτερ ημών" με την ελπίδα ότι οι άνθρωποι, που θα το πρόφεραν ή θα διελογίζονταν πάνω σ΄ αυτό, θα "φύτευαν" αυτόν το σπόρο μέσα στην ψυχή τους, θα τον πότιζαν, θα τον προστάτευαν, θα τον καλλιεργούσαν ώστε ν' ανακάλυπταν αυτό το πελώριο δέντρο της Επιστήμης των Μυστών που Αυτός μας άφησε".

219 - Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ: ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΑ ΣΩΜΑΤΑ

Εδώ και χιλιετηρίδες, οι άνθρωποι εξασκούνται στο να πολλαπλασιάζουν και να διευρύνουν τα αισθήματα και τις αντιλήψεις τους χρησιμοποιώντας τις πέντε αισθήσεις τους, κι αυτό το παιχνίδι πάνω στα πλήκτρα των πέντε αισθήσεων το ονομάζουν καλλιέργεια και πολιτισμό... Ε λοιπόν, είναι λιγάκι φτωχό. Όποιος και να ΄ναι ο βαθμός εκλέπτυνσης που μπορούν να φτάσουν οι πέντε αισθήσεις, θα παραμείνουν περιορισμένες, γιατί ανήκουν στο φυσικό επίπεδο, και επομένως μονάχα το φυσικό επίπεδο θα εξερευνήσουν. Όσο οι άνθρωποι δε θα έχουν καταλάβει ότι υπάρχουν και άλλα πεδία να εξερευνήσουν, να δουν, να αγγίξουν, ν΄ αναπνεύσουν, δε θα μπορέσουν να δοκιμάσουν νέες αισθήσεις, ευρύτερες, πλουσιότερες, λεπτότερες. Κάθε όργανο είναι ειδικευμένο σε κάτι: εκπληρώνει μια καθορισμένη λειτουργία και δεν παρέχει παρά τα αισθήματα που αντιστοιχούν στη φύση του. Για να δοκιμάσουμε νέα αισθήματα, πρέπει να απευθυνθούμε σε άλλα όργανα, σε άλλα λεπτά κέντρα που έχουμε επίσης.
224 - Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

Η πιο υπέροχη δύναμη που μπορούσε ο Θεός να παραχωρήσει στον άνθρωπο είναι το πνεύμα που του δώρισε. Και φυσικά κάθε σκέψη ενεργεί σύμφωνα με τη δύναμη του πνεύματος που την έχει δημιουργήσει. Όταν το ξέρετε αυτό, ο καθένας από εσάς μπορεί να γίνει ευεργέτης της ανθρωπότητας: μέσα από το διάστημα, μέχρι και τις πιο μακρινές περιοχές, μπορεί να στέλνει τις σκέψεις του σαν αγγελιοφόρους, φωτεινές υπάρξεις εντεταλμένες να βοηθούν τους ανθρώπους, να τους παρηγορούν, να τους φωτίζουν, να τους θεραπεύουν. Εκείνος που κάνει αυτή την εργασία συνειδητά διεισδύει, σιγά σιγά, στα μυστικά της Θείας Δημιουργίας.

225 - ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Αν είστε άρρωστος, αυτό συμβαίνει γιατί μέσα σας διατηρείτε μια δυσαρμονία: Θρέψατε ορισμένες σκέψεις, ορισμένα συναισθήματα, ορισμένες συμπεριφορές, και αυτό τελικά αντανακλάται στην υγεία σας. Το καλύτερο όπλο ενάντια στην αρρώστια είναι η αρμονία: ημέρα και νύχτα να σκέφτεστε να συγχρονιστείτε, να μπείτε σε συμφωνία, σε αρμονία με ολόκληρη τη ζωή, την άπειρη ζωή, την Κοσμική Ζωή, να μπείτε σε αρμονία με ολόκληρη τη Φύση, με όλο το Σύμπαν. Αυτό είναι η αληθινή αρμονία. Το να εναρμονιστείτε με ορισμένα άτομα: τη γυναίκα σας, τον άντρα σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, τους γείτονες σας, τους φίλους σας, δεν είναι ακόμα αρκετό. Με την Παγκόσμια Ζωή είναι που πρέπει να συγχρονιστεί κανείς.”

228 - ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΑΟΡΑΤΟ
Δεν πρέπει να φαντάζεστε ότι, επειδή μερικοί άνθρωποι έχουν ικανότητες ενδιάμεσου, αυτό αναγκαστικά τους δίδει και το δικαίωμα πρόσβασης σε κάθε περιοχή του αοράτου κόσμου. Αντίθετα, θα βλέπουν μόνο ότι αντιστοιχεί στο επίπεδο της συνείδησης τους, στις δικές τους σκέψεις και επιθυμίες. Κάθε άτομο πήρε τον βαθμό της ενόρασης η οποία είναι εφάμιλλη του επιπέδου της εξέλιξης του. Εκείνοι οι οποίοι βρίσκονται ακόμη βυθισμένοι στις κατώτερες περιοχές του αστρικού επιπέδου είναι επιφορτισμένοι να υποφέρουν διότι υπολογίζουν μόνο στις οντότητες του επιπέδου αυτού.
Εάν θέλετε να είστε σε επικοινωνία με τις Ουράνιες Οντότητες, με το Θείο Μεγαλείο, πρέπει να εξαγνίσετε τον εαυτό σας, να επεκτείνετε το πεδίο της συνείδησης σας και να εργαστείτε για το ανώτερο ιδανικό: την αδελφοσύνη όλων των ανθρώπων, την Βασιλεία του θεού. Όταν το κάνετε αυτό, οι εκπορεύσεις σας γίνονται αγνότερες, οι δονήσεις σας λεπτότερες, και όχι μόνον τα πνεύματα του φωτός σας επιτρέπουν να τα πλησιάσετε, αλλά αυτά τα ίδια έρχονται κοντά σας γιατί βρίσκουν τροφή μέσα σας.

Γλώσσα: Αγγλικά, Γαλλικά
229 - Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ
Πόσο απατώνται οι άνθρωποι με το να σκέφτονται ότι η σιωπή είναι υποχρεωτικά η έρημος, το κενό, η έλλειψη κάθε δραστηριότητας, κάθε δημιουργίας, με μια λέξη το τίποτα! Στην πραγματικότητα, υπάρχει σιωπή και σιωπή, και κατά ένα γενικό τρόπο μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν δύο είδη: αυτή του θανάτου και αυτή της ανώτερης ζωής. Αυτήν ακριβώς τη σιωπή της ανώτερης ζωής είναι που πρέπει να καταλάβουμε και για την οποία μιλάμε εδώ. Αυτή η σιωπή δεν είναι μια στασιμότητα, αλλά μια έντονη εργασία η οποία πραγματοποιείται στον κόλπο μιας απόλυτης αρμονίας. Δεν είναι επίσης ούτε το κενό, μια απουσία, αλλά μια πληρότητα συγκρινόμενη με αυτή που δοκιμάζουν δύο όντα που ενώνονται με μια μεγάλη αγάπη και τα οποία ζουν κάτι τόσο βαθύ που δεν μπορούν να το εκφράσουν με κινήσεις ή με λόγια. Η σιωπή είναι ένα προτέρημα της εσωτερικής ζωής.

235 - ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

Φανταστείτε πως θα ένοιωθαν οι πιστοί όλων των θρησκειών της γης εάν μια μέρα τους ελέγετο ότι δεν θα υπάρχουν πλέον εκκλησίες, ναοί ή συναγωγές, δεν θα υπάρχουν πλέον θρησκευτικές τελετές, αγάλματα, και εικόνες, δεν θα υπάρχει κλήρος, και καθετί το υλικό, κάθε εξωτερική εκδήλωση της θρησκείας θα εξαφανίζετο επειδή έφθασε η ώρα να λατρεύουμε το Θεό πνευματικά κι αληθινά. Θα αισθάνοντο εντελώς χαμένοι, εφ΄ όσον δεν θα είχαν τίποτα πλέον να κρατηθούν σ΄ αυτό. Μόνον κάποιος που είναι εξαιρετικά πολύ εξελιγμένος μπορεί να βρει μέσα στη ψυχή του και στο πνεύμα του το καταφύγιο μέσα στο οποίο να μπορεί να επικοινωνεί με τον Κύριο, μέσα στο οποίο μπορεί να αγγίξει και να γευθεί και να αναπνεύσει το μεγαλείο του ουρανού. Βέβαια, μια τέτοια εξάπλωση της συνείδησης είναι πολύ επιθυμητή. Αυτοί που το επιτυγχάνουν είναι ελεύθεροι από κάθε περιορισμό, διότι ο κόσμος της ψυχής και του πνεύματος είναι πιο απέραντος και πιο όμορφος από οποιονδήποτε άλλο. Μέσα σ΄ αυτό τον κόσμο, είναι ελεύθεροι να εργάζονται χωρίς περιορισμούς για να κτίσουν ένα μέλλον για τον εαυτό τους σαν γιοι και κόρες του Θεού.
Γλώσσα: Αγγλικά, Γαλλικά
ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΠΟ: "ΠΥΡΙΝΟ ΚΟΣΜΟ"

CronosΜέλος
23/03/2003, 21:15:00
Ευχαριστώ Χαράλαμπε και καλωσηρθες.

Μάτια... Παρατηρούν... Δεν μπορούν να δουν...

24/03/2003, 16:55:34
Aγαπητέ Κρόνε αυτή την στιγμή διαβάζω το βιβλίο του Ν. Χειλαδάκη
"ανατολική αυτοκρατορία" απο τις εκδόσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ. Είναι πολύ καλό, ισως θα επρεπε να του ρίξεις μία ματιά, αποσυμβολίζει πολλούς μύθους....

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

CronosΜέλος
24/03/2003, 17:00:49
Θα το κοιτάξω Πλωτίνε.

CronosΜέλος
01/05/2003, 20:34:51
Αγαπητέ Kelso τελείωσα το βιβλίο Ομήρου Οδύσσεια, εκδόσεις Κάκτος που μου είχες προτείνει-άργησα γιατί διάβαζα και κάποια άλλα βιβλία παράλληλα.
Μήπως μπορείς να μου προτείνεις και εδώ κάποια βιβλία για τους Πυθαγόρειους????????

Φίλε Πλωτίνε σύντομα θα παραγγείλω και το βιβλίο που μου προτεινες-σε λίγο έρχονται εξετάσεις και δε νομίζω να έχω πολύ χρόνο.

Edited by - Cronos on 25/07/2003 23:35:57

KonstantinosΜέλος
03/05/2003, 23:47:17
Φίλε Cronos Περι πυθαγόρα θα έλεγα οτι καλό είναι το βιβλίο που μου πρότεινε ο φίλος thoth ΠΕΤΡΟΥ ΓΡΑΒΙΓΓΕΡ Ο Πυθαγόρας Και η μυστική διδασκαλία του πυθαγορισμού Εκδόσεις ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟΝ. Είναι λίγο τσουχτερή η τιμή του αλλά πραγματικά αξίζει.

Κωνσταντίνος Αναζητητής της αλήθειας

CronosΜέλος
04/05/2003, 00:04:37
Ωχχχχ!!!!! Όταν λες τσουχτερή;;; Πόσο το βρήκες εσύ;

Edited by - Cronos on 04/05/2003 00:05:47