ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΟΥΣΙΑ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΟΥΣΙΑ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Εαρινός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
makforΜέλος
23/07/2009, 12:42:48
αλεξ , εκτος απο τα θετικα των ΥΠΕΡαισθησεων , σκεψου και τα αρνητικα που αυτες θα εχουν και που πολυ πιθανον γιαυτο δεν υπαρχουν

δεν μας λειπουν οι υπεραισθησεις , αλλα πραγματα μας λειπουν

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

Edited by - makfor on 23/07/2009 12:44:38

23/07/2009, 12:47:03
Δεν υπάρχουν ΥΠΕΡαισθήσεις ρε παιδιά, ηρεμήστε δηλ...
23/07/2009, 12:53:20
quote:

Φίλε ΖΙΡ κάτι πάμε να κάνουμε.

quote:
quote:

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 23/07/2009 11:34:38

Μπλέξαν οι γραμμές μας...μπλέξαν οι γραμμές!!

Ο Νικολής με το νοητικό και απο την άλλη ο υπεύθυνος του νοητικού...ολέ!

Ο άνθρωπος εμφανίζεται ως μια τέλεια μηχανή ...όντας ατελής!
Αυτή του η ατέλεια είναι και η κινητήριος δυναμή του , η πηγή απ"οπου εφορμάται και αναζωπυρώνεται η επιθυμία του καθημερινά και τον κινεί προκειμένου να την καλύψει!

Η ζωή ειναι κίνηση και η έλλειψη (καταστατική του ανθρώπου) απαιτεί την καλυψή της , την ικανοποιησή της!

Το αντικείμενο της επιθυμίας δεν βρίσκεται ποτέ σε κάποιον εξωτερικό΄Αλλο , παρα στο χώρο του υποσυνειδήτου και ειναι καταστατικά δηλωμένο...οπότε και δεν θα καλυφθεί ..δεν θα πληρωθεί ποτέ!

Ποιός μιλάει...

Εμείς και οι βιωματικές καταστάσεις , πληγές , πεποιθήσεις , ενοχοποιητικά σύνδρομα κα , υποσυνειδήτως καταχωρημένα με τον ανάλογο συναισθηματικό μανδύα!

Ανάσυρση και αναβίωση...φοβικά σύνδρομα...σύνδρομα απώλειας..βιωμένα στο παρελθόν ανασύρονται και αναβιώνονται σε ενεστώτα χρόνο!

Μια ψυχανάλυση για όσους έχουν τέτοιου είδους αναζητήσεις , ίσως να τους έπειθε για την εγκυρότητα των όσων καταθέτω!

Η απώθηση είναι ένας θαυμαστός μηχανισμός της ανθρώπινης πραγματικότητας και ψυχολογίας και ζωοσωτήριος που προσφέρει ψυχολογικές ανάσες!

Ψυχοφθόρες εμπειρίες απωθούνται για να μην τραυματίζουν και θυματοποιούν το υποκείμενο...ωστόσο δεν εξαλείφονται και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα με την ανάσυρση και αναβιωσή τους..αρκεί μια εικόνα μόνο για να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός αυτός!

Αυτές οι απωθημένες εμπειρίες δεν εμφανίζονται στην καθημερινή μας ζωή , αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν ή υπάρχουν σε ένα άλλο μέρος εκτός του εγκεφάλου μας!

Είναι εκεί...σε ενός είδους χειμερία νάρκη...νάρκη όπως το λέω!

Αρκεί να υπάρξει ο λόγος και η αιτία και να εμφανισθεί ...με δυνατή έκρηξη..όσο για μας , όσο και για τους παρευρισκομένους!

Ποιός μιλάει??

-Αυτός/ή...απλά..τόσο απλά..αυτός/ή , κάθε άλλη προσπάθεια περιγραφής ειναι τόσο μα τόσο ελλειπής και περιορισμένη!

Όσο περιορισμένη ειναι και η κάθε γλώσσα..μια κατασκευασμένη γλώσσα..που προσπαθεί να αποδώσει την ομιλία της ψυχής...του υποσυνειδήτου...επι ματαίω!!!

Μιλάνε οι άνθρωποι συνεχώς για να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα:" ..Δεν καταλάβαμε τίποτα"!!!

Ποιό είναι το φεγγάρι??
ΑΠ:"...Αυτό!" δειχνοντάς το...ΑΥΤΟ!!!

-Ούτε έτσι , ούτε αλλοιώς .... ΑΥΤΟ , ειναι το φεγγάρι!!!

soul

23/07/2009, 13:02:30
Εαρινός, κουβέντα κάνουμε ... χαλάρωσε ...
makforΜέλος
23/07/2009, 13:05:42
quote:
Όσο περιορισμένη ειναι και η κάθε γλώσσα..μια κατασκευασμένη γλώσσα..που προσπαθεί να αποδώσει την ομιλία της ψυχής...του υποσυνειδήτου...επι ματαίω!!!

ή μηπως η ψυχη ειναι δημιουργηα της γλωσσας ?

καποιος που δεν γνωριζει την λεξη ψυχη , γνωριζει ή σκεφτεσαι την "ψυχη" ? την λεξη "θεο" ? " γη" ? "ανθρωπος" ? "φεγγαρι" ?

καποιος που ΔΕΝ εμαθε ποτε να μιλαει (δεν ειχε καμια επαφη με ανθρωπους που μιλουν) θα ρωτουσε ποτε 'ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ?' θα ελεγε ποτε 'θελω να μαθω τι ειμαι?'

νομιζω (αποψη μου) οτι τα κοιταμε αναποδα , σημερα μετα απο τοσους αιωνες εξελιξης της γλωσσας , ερμηνευουμε το κοσμο γυρω μας , ισως οχι γιατι υπαρχει αυτος(φυσικα και υπαρχει) αλλα γιατι "ειμαστε σε θση να τον ερμηνευσουμε μεσα απο την γλωσσα μας" και πεφτουμε στην παγινα να ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΜΕ με τον ιδιο ΤΡΟΠΟ και ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και ειναι δημιουργημα ειτε της γλωσσας ειτε της φαντασιας ... αραγε πως φανταζομαι κατι εαν δεν ξερω να μιλαω ? ποσο ποιο απλες γινονται οι σκεψεις αλλα και οι φαντασιωσεις μου ? τα ερωτηματα μου ?

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

Edited by - makfor on 23/07/2009 13:06:37

23/07/2009, 13:14:34
quote:
ή μηπως η ψυχη ειναι δημιουργηα της γλωσσας ?

Ο Τέρενς Μακένα έλεγε : "Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος αποτελείται από άτομα, πρωτόνια ή ηλεκτρόνια. Πιστεύω ότι ο κόσμος αποτελείται από την γλώσσα." Αν έχει δίκιο, τότε μάλλον η ψυχή είναι δημιούργημά της ... χεχεχε!

23/07/2009, 13:21:52
Συνεχίζεις να μην αντιλαμβάνεσαι για τι πράγμα σου μιλάω και τι σε ρωτώ.

Και επειδή ήξερα τι θα απαντήσεις σου απάντησα νωρίτερα σε αυτό που μου είπες αργότερα.

quote:
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΣΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΝΙΚΟΛΗΔΕΣ;

Αν μου πεις ότι το «ΕΣΥ» είναι «όλοι οι Νικοληδες μαζί» τότε θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι ….κάθε Νικολης έχει διαφορετικά Θέλω ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ. Οι εφτά βασικοί ΝΙΚΟΛΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ

ΛΑΓΝΕΙΑ
ΛΑΙΜΑΡΓΙΑ
ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ
ΟΡΓΗ
ΤΕΜΠΕΛΙΑ
ΖΗΛΙΑ
ΑΠΛΗΣΤΙΑ
Μέσα σε αυτά υπάρχει ο ΦΟΒΟΣ και το ΜΙΣΟΣ.

Αν εκδηλώσουμε όλα αυτά τα ελαττώματα ή τους ΝΙΚΟΛΗΔΕΣ ταυτόχρονα τότε θα έχουμε ένα ΤΕΡΑΣ ΤΡΕΛΑΜΕΝΟ.

Ένας άνθρωπος με την ελάχιστη συνείδηση μπορεί να δει ότι κάθε φορά εκφράζουμε κάποιο ΕΓΩ από τα παραπάνω. Αυτός που δεν τα βλέπει είναι γιατί είναι απόλυτα ταυτισμένος με ένα από αυτά τα ΕΓΩ.

Θέλω να ρωτήσω όλους αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή την συζήτηση

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΩ ΛΑΓΝΕΙΑ
ΛΑΙΜΑΡΓΙΑ, ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ, ΟΡΓΗ, ΤΕΜΠΕΛΙΑ, ΖΗΛΙΑ, ΑΠΛΗΣΤΙΑ Ή Τούς «ΝΙΚΟΛΗΔΕΣ» ΜΑΖΙ Ή ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ,ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ,ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ .

Το λέω αυτό γιατί ένας Νικόλης δεν μπορεί, ενώ σύμφωνα με τα παρακάτω όλοι μαζί μπορούν.

quote:
Το "ΕΣΥ" εδώ, σημαίνει σύνολο, ολότητα, σύνολο των Νικολήδων, όλοι οι Νικολήδες μαζί, είτε είναι 7, είτε 17, είτε 107, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, το σύνολο δηλ. το συνολικό, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ρε φίλε ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ, δεν έχει σημασία ο αριθμός!

Δεν ρωτάνε δηλ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ "ποιος είμαι;", την ερώτηση αυτή την κάνει μόνο ΕΝΑΣ απ' αυτούς. Αυτός λοιπόν που κάνει την ερώτηση, ο ένας Νικολής, δεν γνωρίζει την απάντηση. Γι' αυτό ακριβώς ρωτάει. Επειδή λοιπόν δεν γνωρίζει την απάντηση, ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ και απάντηση.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΩ ΝΑ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΤΕ ΕΝΑ ΕΓΩ ΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.

ΕΝΩ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ.

Όσο κάποιος δεν μπορεί να δει αυτή την διάκριση σε ένα εμπειρικό επίπεδο..ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΚΛΑΒΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΖΕΙ ΤΟ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

Αν έχω ένα ελάττωμα δηλ τρώγω πολύ λέω ΕΙΜΑΙ ΛΑΙΜΑΡΓΟΣ
Αν έχω ένα ελάττωμα δηλ θυμώνω πολύ λέω ΕΙΜΑΙ ΟΞΥΘΥΜΟΣ
Αν έχω ένα ελάττωμα δηλ τα θέλω όλα λέω ΕΙΜΑΙ ΆΠΛΗΣΤΟΣ
Αν έχω ένα ελάττωμα δηλ έχω πάθος με την ηδονή λέω ΕΙΜΑΙ ΛΑΓΝΟΣ

Και πολλά αλλά ΕΙΜΑΙ όπως ΕΙΜΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΣ ,ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΠΕΛΑΤΗΣ ,ΕΙΜΑΙ…ΕΙΜΑΙ..

Αυτά είναι ιδιότητες. ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ;

Πως μπορούμε να γνωρίσουμε αυτό που δεν μπορεί να προσδιοριστή μέσα από το ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ‘Η ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ;

Πως μπορώ να ΕΙΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΝΩΣΗ;

Αυτή είναι η πρόκληση σε αυτόν που θέλει να αφυπνίσει συνείδηση.

Έδωσα ένα παράδειγμα για την μεθοδική απο-ταύτιση της συνείδησης αλλά και αυτό για κάποιους έγινε ένα ακόμα σύστημα ,μια ακόμα καταχώριση στο διανοητικό, έγινε μια ιδέα που μπορεί μια άλλη ιδέα να την καταργήσει.

Ιδέες μέσα σε άλλες ιδέες, ιδέες που αντιμάχονται ιδέες που συμφωνούνε, ιδέες έξυπνες, ιδέες τρελές.

Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΛΑΒΕΙ . ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΧΩΡΙΣ ΝΟΥ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 23/07/2009 13:27:25

23/07/2009, 13:38:28
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ; [ Ένας απλός άνθρωπος. Αυτό είσαι και αυτό θα βρεις στο τέλος ότι είσαι. (αν δεν τρελαθείς δηλ. κατά την διαδρομή) ]

Πως μπορούμε να γνωρίσουμε αυτό που δεν μπορεί να προσδιοριστή μέσα από το ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ‘Η ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ; [ Αν κάτι δεν μπορεί να προσδιοριστεί τότε δεν μπορούμε να το γνωρίσουμε. ]

Πως μπορώ να ΕΙΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΝΩΣΗ; [ Δεν μπορείς. ]

Edited by - zip on 23/07/2009 13:46:34

23/07/2009, 13:45:29
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

- Τι 'χα Γιάννη ;

- Τι 'χες πάντα.

23/07/2009, 13:47:08
quote:
Δεν υπάρχουν ΥΠΕΡαισθήσεις ρε παιδιά, ηρεμήστε δηλ...

Αν μια μητέρα νιώθει ότι το παιδί της κινδυνεύει ενώ είναι χιλιόμετρα μακριά αν δεν λέγετε ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ πως λέγετε;

Όταν χτυπάει το τηλέφωνο και μας έρχεται μια απάντηση άμεση για το ποιος είναι ή ταυτόχρονα περνούμε ο ένας τον άλλο ψάχνοντας την επικοινωνία μήπως αυτό είναι κάτι σαν ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ.

Όταν κάποιος ταξιδεύει συνειδητά σε άλλους κόσμους και διαστάσει αυτό πως λέγετε;

Όταν κάποιος θεραπεύει με τα χεριά πως λέγετε;

Όταν ακούμε μέσα μας μια φωνουλα να μας λέει πιο είναι το σωστό πως λέγετε; Και πολλά αλλά.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ