- Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΩΝΙΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:...
όλο αυτό το παιχνίδι με τις μάσκες που φοράνε οι άνθρωποι με κάνει να νιώθω εξωγήινη
Εγώ πια το συνήθισα, κοντεύουν να μου φυτρώσουν φτερά.
Το μεγάλο δράμα δεν είναι ''εδω'' που ετσι και αλλιώς δεν ξέρεις τούς άλλους αλλά ''έξω'' πού τούς ξέρεις και έχεις δοσοληψίες.
quote:
Δε μπορώ να καταλάβω το λόγο του να προσβάλλεις τον άλλον και να δίνεις "πισώπλατα μαχαιρώματα" σε κάποιον που δε γνωρίζεις κιόλας μόνο και μόνο επειδή έχετε αντίθετες απόψεις.
Το θέμα είναι πως αυτό μπορεί να αλλάξει κι όχι απλά να μείνουμε στην διαπίστωση, σωστά?
Τι ωραίο που φαίνεται και πόσο σωστό.
Μα αν έχουν όλοι τις ίδιες απόψεις σε τι ωφελεί ο διάλογος?
Τώρα που είπα διάλογος, σκέφτηκα , οτι ο συγγραφέας, χάθηκε ψάχνοντας μονόζυγο..
Μπορεί κάποιος άνθρωπος να πάει διακοπές λίγες μέρες και να μην θέλει να ασχοληθεί με κάτι άλλο, απλά να ξεκουραστεί.
Και δεν είναι λίγος χρόνος το να μπεις και να διαβάσεις όλες τις απαντήσεις σε όλα τα θέματα, παίρνει αρκετή ώρα.
Δεν μπορεί να κλειδώσει κανένας άλλος θέμα, οι συντονιστές δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.
Τώρα για όλο το άλλο που γίνεται συζήτηση νομίζω ότι εξαρτάται από τον καθένα τι αντίδραση θα έχει. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου επειδή εκφέρω μιά γνώμη και ξαφνικά μου την πέφτουν 10 να παθαίνω ένα πανικό.
Εάν έχω επιχειρήματα και διαβάζω προσεκτικά τι λέει ο καθένας είμαι ok εάν δεν έχω επιχειρήματα και κάποιος μου πει κάτι που είναι αντίθετο από ότι λέω δεν σημαίνει ότι είμαι και άχρηστη ή πρέπει να κρυφτώ στο πυθάρι του Διογένη.
Δεν έχω δει όσο καιρό γράφω να γίνεται διαγραφή μέλους επειδή είπε μόνο την γνώμη του, όμως όταν αρχίζω τα γαλλικά καλά θα κάνουν να με διαγράψουν.
Τώρα για τα θέματα που κλειδώνονται υπάρχει περίπτωση να είναι ή άσχετα με την θεματολογία οπότε καλά κάνουν και κλειδώνονται ή διπλά ανοιγμένα οπότε ισχύει το ίδιο ή να είναι κάτι άλλο από αυτό που φαίνεται. Στην τελευταία περίπτωση δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει.
Εγώ όμως μίλησα για τον σεβασμό που πρέπει να διέπει ένα διάλογο και το να παραθέτονται οι απόψεις πολιτισμένα.
νίντζα, απ' όσο είχα διαβάσει κι εγώ το θέμα που είχες ανοίξει και κλείδωσε η Αμαλία, δεν είχε καμία σχέση με τη θεματολογία του esoterica κι επιπλέον οι περισσότερες απαντήσεις προέρχονταν από σένα τον ίδιο.
Και το παρόν θέμα δεν έχει λόγο ύπαρξης εδώ.
Η γνώμη μου είναι πως η Αμαλία ή θα κλειδώσει το θέμα ή σκεπτόμενη τις απόψεις που αναπτύσσονται σε αυτό πλέον θα του αλλάξει τίτλο.
Δε μπορώ να όμως να πώ τι θα σκεφτεί εκείνη, απλά υποθέτω, και κακώς ίσως επειδή δε βρίσκεται εδώ αυτή τη στιγμή.
Πάντως, δε μου έχει δώσει αφορμή να σκεφτώ πως κλειδώνει κάποια θέματα παράλογα.
Απ' όσο γνωρίζω, τέλος, το δικαίωμα να κλειδώνουν θέματα το έχει ο admin κι η Αμαλία.
Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Καλέ μου φίλε allzzaro, κατά την γνώμη μου δεν υπάρχουν θύματα...
όλοι έχουν ευθύνη των επιλογών τους και εννοείται πως υπάρχει και το αντίστοιχο κόστος...
εφόσον βεβαίως είναι κάποιος συνειδητοποιημένο άτομο και δεν βλέπει τον κόσμο μοιρολατρικά...
απ' την άλλη ας δούμε κάτι ακόμα... "τυπικά" εγώ κι εσύ φίλε μου θα έπρεπε να έχουμε "σκοτωθεί" κάνα δυό φορές... όμως ποτέ δεν επιτρέψαμε να εμποδίσουν την συζήτηση μας "ομαδοποιήσεις" και "κλικοποιήσεις"... και το χειρότερο "καθοδηγήσεις"... ![]()
αντιμετωπίσαμε ο καθένας τον άλλο σαν ξεχωριστό άτομο με τις δικές του απόψεις και πάντα με καλή πρόθεση...
το αποτέλεσμα, θέλω να πιστεύω, πως είναι σχέση εκτίμησης και φιλίας...
![]()
Galadriel

in God we trust
quote:
Τον Schwabe τον έχω "συναντήσει" σε αρκετά θέματα που μπαίνω κι ομολογώ πως οι απόψεις τους για τα θέματα που θίγει με αντιπροσωπεύουν.
Δεν έχουμε ποτέ έρθει σε κάποια κόντρα, έχουμε μιλήσει μία χαρά οι 2 μας σε κάποια θέματα κτλ. Τώρα αν νομίζεις εσύ οτι ο τρόπος του δεν είναι ο πρέπων, αυτό δεν θα το κρίνω εγώ.
Πρόσεξε φίλε μου.. δεν κατάλαβες ... δεν εννοούσα κάτι τέτοιο.. μην καλλιεργούμε παρεξηγήσεις...ο Schwabe είναι καλό παιδί και μία ειδική περίπτωση .. υποστηρίζει με τον δικό του τρόπο τη θεωρία του.. εγώ βέβαια είμαι αντίθετος στη θεωρία του... και γιαυτό και τον ανέφερα.. Εκεί μπορεί να εχουμε αντιπαραθέσεις, διαφωνίες, αλλά πάντα καλοπροαίρετα..
Τον ανέφερα τυχαίως βέβαια με σκοπό να αποδείξω την καλοπροαίρετη αντιπαράθεση με την κακοπροαίρετη...
quote:
Όσο για τις τρικλοποδιές που ανέφερες, έχω παρατηρήσει 1-2 άτομα που το κάνουν αυτό και πραγματικά με λυπεί.
Μάλλον δεν εχεις δεί..
Δεν μιλάμε για τρικλοποδιές.. ούτε για σκληρές αντιπαραθέσεις.. μιλάμε για πισώπλατα μαχαιρώματα .. πολλαπλά .. με τέτοιο τρόπο και ρυθμό ...που το θύμα φτάνει στο σημείο να αποχωρήσει απο τα φόρουμ και μάλιστα τον προτρέπουν .. να φύγει... τον κλωτσάνε δηλαδή..
Οταν λέω τον κλωτσάνε το εννοώ... ομαδικά..
quote:
απ' την άλλη ας δούμε κάτι ακόμα... "τυπικά" εγώ κι εσύ φίλε μου θα έπρεπε να έχουμε "σκοτωθεί" κάνα δυό φορές... όμως ποτέ δεν επιτρέψαμε να εμποδίσουν την συζήτηση μας "ομαδοποιήσεις" και "κλικοποιήσεις"... και το χειρότερο "καθοδηγήσεις"...
Οντως..![]()
εεε... θα εννοείς στην αρχή .. οταν μπήκες..
Εκανα πίσω επειδή μου ήσουν συμπαθής....και οχι μόνο.. ο τρόπος σου και η συμπεριφορά σου.. δεν μου άφηναν αλλα περιθώρια...
Ήμουν ομως επηρεασμένος απο το γεγονός οτι προσφιλές μέλος βρισκόταν στην κατάσταση που περιγράφω προηγουμένως.. χωρίς να σημαίνει οτι με το μέλος αυτό είχα ομαδοποιημένη σχέση ή κλικοποιημένη.. κάθε αλλο.. απλά το συμπαθούσα και το εκτιμούσα...
Το αυτό έκανα και με τον Απόστολο..
quote:
Καλέ μου φίλε allzzaro, κατά την γνώμη μου δεν υπάρχουν θύματα...
Τώρα ίσως να μην υπάρχουν... ίσως γιατί οι θύτες.. χόρτασαν.
Ανα πάσα στιγμή ομως... μπορεί να μην έρθει ο ``γάτος`` θαέρθουν ομως αλλα ``ζώα``![]()
quote:
το αποτέλεσμα, θέλω να πιστεύω, πως είναι σχέση εκτίμησης και φιλίας...
Οχι θέλεις.. να το πιστεύεις... ![]()
Edited by - allzzaro on 16/08/2005 15:51:28
Όμως πιστεύω έχω δεί άτομα να ανάβουν "φωτιές" εσκεμμένα...
Ας ελπίσουμε λοιπόν να επιτυγχάνουμε ένα καλό και σωστό διάλογο, σεβόμενοι τα όρια και τις προσωπικότητες των άλλων.

ααα... όλα κι όλα!
τα "ζώα" παντός είδους δεν έχουν παρά να μείνουν στο "μαντρί" τους!
![]()
![]()
απ' την άλλη επιμένω πως δεν υπάρχουν αθώα θύματα... πρέπει να φέρεσαι ως τέτοιο... ο όποιος "θύτης" δεν μπορεί να ακουμπήσει όποιον δεν βάλει μόνος του το κεφάλι του κάτω για "σφάξιμο"![]()
Galadriel

in God we trust
quote:
Όμως πιστεύω έχω δεί άτομα να ανάβουν "φωτιές" εσκεμμένα...
Αλλο το να ``ανάβουν`` φωτιές.
Και εμείς αυτή τη στιγμή .. φωτιά πάμε να ανάψουμε...
Ανα πάσα στιγμή μπορεί να γίνει τέτοια έκρηξη .. και ξαφνικά να γίνει ενα μπάχαλο... Φυσικά δεν έχουμε καμμία πρόθεση για κάτι τέτοιο τουλάχιστον οσο αφορά τους παρόντες...
quote:
Ας ελπίσουμε λοιπόν να επιτυγχάνουμε ένα καλό και σωστό διάλογο, σεβόμενοι τα όρια και τις προσωπικότητες των άλλων.
Ξέρεις .. πολλές φορές.. ψάχνουμε ενα ``τόπικ``σαν και αυτό καλή ώρα.. ώστε να εκφράσουμε αυτού του είδους τις απορίες.
Οπότε υπομονή.. κάτι θα βγεί..
Εγώ πιστεύω οτι ο δημιουργός του τόπικ δεν σκόπευε να αγοράσει μονόζυγο....
Αλήθεια που είναι ο δημιουργός του τόπικ...![]()
quote:
απ' την άλλη επιμένω πως δεν υπάρχουν αθώα θύματα... πρέπει να φέρεσαι ως τέτοιο... ο όποιος "θύτης" δεν μπορεί να ακουμπήσει όποιον δεν βάλει μόνος του το κεφάλι του κάτω για "σφάξιμο"
Γνωρίζω πολύ καλά πως.. ``δεν ανεβαίνει κανείς στην πλάτη σου.. αν δεν σκύψεις``.. αλλά βρε galadriel πιά η αξία ενός μέλους όταν δεν λέει ελεύθερα αυτό που θέλει... Εγώ λέω ελεύθερα οτι θέλω.. μέσα σε ορισμένα λογικά πλαίσια.. κάποιοι ομως δεν μπορούν να πούν ελεύθερα οτι θέλουν... όταν λοιπόν πούν ελεύθερα αυτό που θέλουν.. ``βάζουν`` το κεφάλι τους στη λαιμητόμο???![]()
Να μην σε περαιτέρω διευκρινήσεις..
ε, τώρα.... ξέρεις πολύ καλά φίλε μου πως είναι διαφορετικό το λέω ελεύθερα την γνώμη μου και διαφορετικό το "πάω γυρεύοντας"... μ'αυτή την έννοια ναι, βάζουν το κεφάλι τους στη "λαιμητόμο"...
αλλά να σου πω και κάτι άλλο? εγώ τουλάχιστον αποφάσισα πως "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι..."
ο καθένας είμαι σίγουρη πως μέσα στην πληθώρα των φόρουμ που υπάρχουν σίγουρα μπορεί να βρει και κάποιο που θα εκφράζει την όποια γνώμη του για διάφορα θέματα...
αν ο όποιος "καίσαρας/ες" κάθε φόρουμ θέλει να ακούει μόνο συγκεκριμένο είδος απόψεων μετά δεν πρέπει να παραπονεθεί για οτιδήποτε ![]()
Galadriel

in God we trust
quote:
ε, τώρα.... ξέρεις πολύ καλά φίλε μου πως είναι διαφορετικό το λέω ελεύθερα την γνώμη μου και διαφορετικό το "πάω γυρεύοντας"... μ'αυτή την έννοια ναι, βάζουν το κεφάλι τους στη "λαιμητόμο"...
Aκριβώς.. και γιαυτό τους ονομάζω ``θύματα``
Πάντως, χαίρομαι που από ένα τέτοιο θέμα ξεπηδάει μια πιο "ψαγμένη" κουβέντα.
Αλλά όχι να ανάψουμε και φωτιές...

quote:
Όταν γίνεσαι προσβλητικός κι αγενής με τα υπόλοιπα μέλη, τότε βάζεις το κεφάλι σου στη λαιμητόμο...
Τελικά απο την ολη συζήτηση .. αυτό αντιλήφθηκες??![]()
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ανάψεις φωτιές αγαπητέ Dying_Incubus,
και όχι μόνο όταν είσαι προσβλητικός στις εκφράσεις ή αγενής...
καμμιά φορά και μόνο το ότι ανοίγεις ένα θέμα που ξέρεις ότι θα σηκώσεις "τσουνάμι" αντιδράσεων σε κάποιους αρκεί...
το έχω δει να γίνεται κι αυτό...
απ' την άλλο ο allzzaro έχει ένα δίκιο ότι κι αυτή η κουβέντα που κάνουμε αυτή την στιγμή ενέχει τον κίνδυνο "πυρκαγιάς"....
πολύ φοβάμαι μάλιστα ότι, αν είναι να προκληθεί πυρκαγιά, θα φουντώσει σε άλλα θέματα και με ανύπαρκτες αφορμές...
οι αιτίες όμως πιθανότατα θα βρίσκονται εδώ...
κι αυτό συνηθίζεται δυστυχώς...![]()
Galadriel

in God we trust
Απλά δεν έχω τον χρόνο όταν ετοιμάζω μία δουλειά να απαντώ σε όσα λέτε.
Να σας αφήσω λοιπόν εσάς προς το παρόν γιατί φαίνεται πως εγώ δεν καταλαβαίνω τα πολλά και καταλαβαίνω μόνο μερικά πράγματα, όπως λές.

Edited by - Dying_Incubus on 16/08/2005 17:21:15
quote:
Να σας αφήσω λοιπόν εσάς προς το παρόν γιατί φαίνεται πως εγώ δεν καταλαβαίνω τα πολλά και καταλαβαίνω μόνο μερικά πράγματα, όπως λές.
Δεν είπα κάτι τέτοιο.
Προσέχω τι λέω.![]()
Απλά ξαναδιάβασετα.
quote:
απ' την άλλο ο allzzaro έχει ένα δίκιο ότι κι αυτή η κουβέντα που κάνουμε αυτή την στιγμή ενέχει τον κίνδυνο "πυρκαγιάς"....
Ξέρεις galadriel ... κάποτε σε μία παρόμοια περίπτωση όταν ειχα πέσει σε κάτι πυρά.. μου την είχε πέσει ενα κακό μαχητικό.. Τελικά μη μπορώντας να κάνει τίποτα άρχισε να διαστρεβλώνει τα λεγόμενα μου.. με σκοπό να με πείσει να απαντήσω ενα ναί ή ενα οχι στην κατάλληλη διαστρέβλωση έτσι ώστε να περάσει αυτά που θέλει .. χωρίς βασικά να τα εννοώ...
Την τακτική αυτή την χρησιμοποιούν πολλοί-ές. Περιττό να σου πώ οτι όταν το διαπιστώνω...
Edited by - allzzaro on 16/08/2005 17:39:16
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Όταν γίνεσαι προσβλητικός κι αγενής με τα υπόλοιπα μέλη, τότε βάζεις το κεφάλι σου στη λαιμητόμο...--------------------------------------------------------------------------------
Τελικά απο την ολη συζήτηση .. αυτό αντιλήφθηκες??
Μάλλον αυτό το σχόλιο ήταν φιλοφρόνηση...
Είπατε τη γνώμη σας για το πότε κάποιος γίνεται θύμα "βάζοντας το κεφάλι του στη λαιμητόμο" κι είπα κι εγώ τη δική μου γνώμη.
Αν νομίζεις οτι ΜΟΝΟ αυτό κατάλαβα από όλη τη συζήτηση, πάω πάσο.