ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

KERRY KING30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Ntavelis666Μέλος
09/12/2006, 02:24:02

ΠΑΝΑ ΚΑΛΩ ΚΡΑΤΕΡΟΝ, ΝΟΜΙΟΝ,
ΚΟΣΜΟΙΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,
ΟΥΡΑΝΟΝ ΗΔΕ ΘΑΛΑΣΣΑΝ ΙΔΕ ΧΘΟΝΙΑ
ΠΑΜΒΑΣΙΛΕΙΑΝ
ΚΑΙ ΠΥΡ ΑΘΑΝΑΤΟΝ ΤΑΔΕ ΓΑΡ ΜΕΛΗ
ΕΣΤΙ ΤΑ ΠΑΝΟΣ

Ntavelis666Μέλος
09/12/2006, 02:25:41

ΠΑΝΑ ΚΑΛΩ ΚΡΑΤΕΡΟΝ, ΝΟΜΙΟΝ,
ΚΟΣΜΟΙΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,
ΟΥΡΑΝΟΝ ΗΔΕ ΘΑΛΑΣΣΑΝ ΙΔΕ ΧΘΟΝΙΑ
ΠΑΜΒΑΣΙΛΕΙΑΝ
ΚΑΙ ΠΥΡ ΑΘΑΝΑΤΟΝ ΤΑΔΕ ΓΑΡ ΜΕΛΗ
ΕΣΤΙ ΤΑ ΠΑΝΟΣ

09/12/2006, 12:59:41
Καλώς τον Ntavelis666!

Μου έχει κάνει εντύπωση κι εμένα το γεγονός όχι μόνο το πόσο ήρεμα κι ευχάριστα κυλούν οι συζητήσεις μας αλλά κι η έλλειψη διαμαχών σε έντονα πλαίσια.
Αυτό, φίλε μου, σίγουρα κάνει τα μέλη που συμμετέχουν σε ένα θέμα να νιώθουν πιο οικεία, πιο άνετα ο ένας με τον άλλον και καταθέτοντας κομμάτια δικά του μέσω της μουσικής να έρχεται πιο κοντά με τους υπόλοιπους.

Παρατηρώ και σε κάποια άλλα θέματα οτι οι συμμετέχοντες νιώθουν πραγματικά όμορφα συζητώντας με κάποιους άλλους ανθρώπους.
Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν κατανοήσει οτι έστω κι ένα κοινό τους στοιχείο μπορεί να φέρει σε υποδέεστερη θέση τα στοιχεία εκείνα που τους κάνουν διαφορετικούς.

Δεν θέλει λοιπόν ιδιαίτερη προσπάθεια, φίλε μου!
Θέλει απλά κατανόηση οτι μας συνδέουν πολύ περισσότερα πράγματα όλους μας απ' όσα φαινομενικά μας χωρίζουν...

quote:
O Kerry King, η Gretel, ο Dying Incubus, o Α. Kircher, ο Crucifire, ο Savaoth (σόρυ αν ξέχασα κάποιον) είναι όλοι τους ένας κι ένας και δίνουν το πιο λαμπρό παράδειγμα ουσιώδους επικοινωνίας και αλληλοσεβασμού.

Βάλε κι εσένα μέσα!

In anticipation of my resurrection...

09/12/2006, 13:19:19
quote:
Μη δίνετε σημασία.

λες και σου δίνουμε ποτέ! χεχε

πάντως έχει δίκιο... αν και το τόπικ δεν έχει να κάνει ακριβώς με εσωτερισμό, άρα δεν κολλάει εδώ, είναι υπόδειγμα τόπικ!

λοιπόν τι είπαμε ότι πρέπει να πεις για τη μάνα του jari για να σου δώσω το gothic kabbalah;!

και δεν το καέβασα πειρατόνια μου! για να μη μου την πείτε κατ' ευθείαν! το αγόρασα!

είμαι ο μόνος πο αυτό το cd μου ακούγεται κάπως; τουλάστιχον [!] τα τρία πρώτα τρακς παραπάνε... το ρίξανε στη γκοθικ τελικά;

09/12/2006, 18:15:40
Τι;;;Πως;;;;Που;;;;

Πάντως για το CD υπάρχει σε exlusive pre-listening section εδώ:

http://www.nuclearblast.de/events/therion/

Μερικά δευτερόλεπτα μόνο

Πάντως το CD είναι κάπως διαφορετικό όντως.

quote:
To τόπικ αυτό, το οποίο άνοιξε ο φίλος μας ο Dying Incubus, αλλά και το Νο1 το οποίο κλειδώθηκε, είναι, αν όχι το πιο φιλικό σίγουρα από τα πιο φιλικά τόπικ σε σύγκριση με όλο το Esoterica.

quote:
Μου έχει κάνει εντύπωση κι εμένα το γεγονός όχι μόνο το πόσο ήρεμα κι ευχάριστα κυλούν οι συζητήσεις μας αλλά κι η έλλειψη διαμαχών σε έντονα πλαίσια.
Αυτό, φίλε μου, σίγουρα κάνει τα μέλη που συμμετέχουν σε ένα θέμα να νιώθουν πιο οικεία, πιο άνετα ο ένας με τον άλλον και καταθέτοντας κομμάτια δικά του μέσω της μουσικής να έρχεται πιο κοντά με τους υπόλοιπους.

BROTHERS IN METAL!!!!!!!!!!!!

09/12/2006, 23:13:50
quote:
πάντως έχει δίκιο... αν και το τόπικ δεν έχει να κάνει ακριβώς με εσωτερισμό, άρα δεν κολλάει εδώ, είναι υπόδειγμα τόπικ!

Χμμμ!
Η μουσική με τον εσωτερισμό μήπως έχει σχέση?

quote:
είμαι ο μόνος πο αυτό το cd μου ακούγεται κάπως; τουλάστιχον [!] τα τρία πρώτα τρακς παραπάνε... το ρίξανε στη γκοθικ τελικά;

Ναι, το έχουν ψιλορίξει στο gothic, δε μπορώ να πω οτι με χαλάει!
Χεχε!
Απλά μου λείπει το στίγμα των Therion από το συγκεκριμένο άλμπουμ...

Brie BoyΜέλος
10/12/2006, 07:38:19
Πάντως οφείλω να σας δώσω συγχαρητήρια.

Διαβάζω εδώ και καιρό το θέμα, αλλά δεν συμμετέχω, καθότι τα ακούσματά μου είναι κάπως πιο dark. Παρόλα αυτά, μου άρεσαν ανέκαθεν οι Die Verbanten Kinder Evas, οι Lacrimosa, οι Therion, οι Nightwish, οι Elane, καθώς επίσης και πολλά medieval και folk συγκροτήματα όπως οι Arcana, οι Forseti, οι Corvus Corax, και οι In Extremo.

Πάντως, από περιέργεια, έβαλα στο e-mule και κατέβασα κάποια κομμάτια που προτείνετε, όπως οι Tyr, οι Canaan, οι Ordo Funebris και πραγματικά ξετρελάθηκα.

Αφενός να σας ευχαριστήσω, και αφετέρου να σας ζητήσω αν έχετε να μου προτείνετε άλλα παρόμοια συγκροτήματα (προς Θεού, όχι καφρίλες).

10/12/2006, 11:46:43
Καλώς την Brie Boy!

Θα μπορούσες να μας πεις μερικά από τα ακούσματα σου?
Λόγω του οτι είναι πιο dark, όπως αναφέρεις, ίσως μας ρίξεις καμιά ιδέα αλλά ίσως γνωρίζουμε κάποια από αυτά ώστε να συζητήσουμε επάνω τους.

Από τα συγκροτήματα που αναφέρεις δεν γνωρίζω καθόλου τους Forseti, τα υπόλοιπα όμως που αναφέρεις είναι πραγματικά πολύ καλά συγκροτήματα.

Θα σου πρότεινα να ψάξεις λίγο τους Dark Sanctuary, Narsilion, Sopor Aeternus, Autumn Tears, Penumbra, Ataraxia, The Sins Of Thy Beloved, Rajna, Ophelia's Dream.

Αν θέλεις κάποια περαιτέρω στοιχεία για τα συγκροτήματα, εδώ είμαστε!

10/12/2006, 16:10:10
Καλησπέρα στην παρέα

Για να πω κι εγώ την άποψή μου σε αυτά που ανέφερε ο φίλος Ntavelis666, πιστεύω πως η φιλική ατμόσφαιρα εδώ μέσα έχει να κάνει με το γεγονός ότι γίνεται μια ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων χωρίς να υπάρχει η ανάγκη της αυτοβεβαίωσης που υπάρχει σε άλλα θέματα. Όταν πχ παρουσιάζω ένα καινούργιο άκουσμα, νιώθω όπως τα παλαιότερα χρόνια που έρχονταν οι φίλοι μου στο δωμάτιό μου για να ακούσουμε κανένα νέο CD. Υπάρχει η αίσθηση της φιλοξενίας, όπου είτε είσαι οικοδεσπότης, είτε είσαι καλεσμένος κρατάς ένα επίπεδο....

Πλάκα-πλάκα έχουμε φτιάξει μια πολύ όμορφη δυκτιακή παρέα.
ΒΤW, φίλε Ntavelis666 όταν ξαναδείς τον JBG πες του να σου πει για το e-mail που του έστειλα - και πες μου την γνώμη σου

Brie BoyΜέλος
10/12/2006, 17:15:19
Λοιπόν, από αυτούς που αναφέρεις, έχω σχεδόν τα πάντα από Sopor και Ataraxia.
Μου αρέσουν και οι Dark Sanctuary.

Τώρα, για να καταλάβεις το στιλ της μουσικής που μου αρέσει..νομίζω περιλαμβάνει ό,τι ένας μεταλάς, με τα ακούσματα πχ του Νταβέλη, θα κρίνει ως λίγο μονότονα και βαρετά. Ενδεχομένως και καμμένα. (Δεν τα λέω εγώ, οι άλλοι τα λένε).

Π.χ. μου αρέσουν πολύ οι Clair Obscur, οι Der Blutarch, οι Blood Axis, οι Death in June, οι Current 93, οι Swans, οι Black Tape for a Blue Girl .... Αλλά και το παλιό καλό Dark Wave της δεκαετίας του '80.

Αρκετά ετερόκλητα μεταξύ τους. Και δεν ξέρω καν αν θα τα πρότεινα σε μεταλλά.

Οι Forseti είναι Γερμανοί, και παίζουν ένα αρκετά απλοϊκό folk (τόσο απλοϊκό που ίσως σας φανούν και λίγο βλάχοι.

Θα τσεκάρω και τα υπόλοιπα που μου προτείνεις Dying και θα επανέλθω.