- Η αρχή της απροσδιοριστίας - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Καταρχήν θα πρέπει να αναφέρω τι εκφράζει η αρχή της απροσδιοριστίας (ή αρχή της αβεβαιότητας)… Η αρχή της απροσδιοριστίας διατυπώθηκε από τον Γερμανό φυσικό Βέρνερ Χά’ι’ζενμπεργκ, σύμφωνα με την οποία είναι αδύνατη η ταυτόχρονη και ακριβής μέτρηση της θέσης και της ταχύτητας ενός σωματιδίου. Όμως, κατά τη γνώμη μου αυτό δεν ισχύει απόλυτα. Ας μιλήσουμε με ποσοστά… Αν “επιλέξουμε” να γνωρίζουμε τη θέση ενός σωματιδίου κατά 50% και το υπόλοιπο ποσοστό που είναι 50% τότε δεν έχουμε τα ίδια σε ποσότητα στοιχεία και για τη θέση και για την ταχύτητα; Ή μάλλον για να το διατυπώσω αλλιώς να γνωρίζουμε την μέση θέση και την μέση ταχύτητα ενός σωματιδίου.
Επίσης, πριν μιλήσω για την δική μου θεωρία θα πρέπει να πω τι εξηγεί η γενική θεωρία της σχετικότητας. Η γενική θεωρία της σχετικότητας, διατυπώθηκε από τον γνωστό σε όλους μας Άλμπερτ Α’ι’νστάιν και εξηγεί γιατί η ύπαρξης μάζας διαστρεβλώνει το χωροχρόνο. Ένα σώμα όπως ένα αστέρι για παράδειγμα καμπυλώνει το φως (όταν συμπεριφέρεται σαν κύμα) και πιο συγκεκριμένα τις φωτεινές ακτίνες. Στην θεμελίωση της καινοτόμου αυτής θεωρίας συνέβαλε δυναμικά και η ειδική θεωρία της σχετικότητος, που σύμφωνα με αυτήν η ενέργεια είναι ανάλογη της μάζας, η οποία μάζα όπως ανέφερα πιο πριν, καμπυλώνει (αρνητικά) το χωροχρόνο. Η φυσικομαθηματική εξίσωση αυτής της θεωρίας είναι: E = m * c^2.
Άρα μπορούμε να πούμε: απροσδιοριστία της θέσης επί την απροσδιοριστία της ταχύτητας επί τη μάζα του σωματιδίου (την απροσδιοριστία της ταχύτητας επί τη μάζα του σωματιδίου μπορούμε να την πούμε και ορμή) δια το χρόνο = μάζα επί την ταχύτητα του φωτός υψωμένη στο τετράγωνο. Με μαθηματικό τρόπο αυτό γράφεται: m * v * t^-1 = m * c^2
(m = η θέση του σωματιδίου, μπορούμε να την πούμε είτε μήκος είτε ύψος είτε πλάτος), (v = η ορμή του σωματιδίου, η οποία ορμή είναι το γινόμενο της μάζας με την ταχύτητα)
(t^-1 = είναι ο χρόνος στον οποίο έχει το σωματίδιο αυτό τη θέση και την ταχύτητά του)
(m = η ύπαρξη μάζας που καμπυλώνει αρνητικά τον χωροχρόνο, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε πολή μεγάλη ποσότητα ενέργειας)
(c^2 = η ταχύτητα του φωτός υψωμένη στο τετράγωνο)
Ο χώρος έχει τρεις διαστάσεις: το μήκος, το πλάτος και το ύψος. Πολλοί λένε πως ο χρόνος δεν είναι διαφορετική διάσταση αλλά μέρος του χώρου. Πιστεύω, ότι αυτό είναι λάθος, επειδή ο χρόνος έχει διαφορετική μονάδα μέτρησης (δευτερόλεπτα) από τις τρείς διαστάσεις του χώρου (μήκος, πλάτος, ύψος) που η μονάδα μέτρησής τους είναι το μέτρο (ο συμβολισμός του είναι το m). Παρ' όλα αυτά, ο χώρος είναι ανάλογος του χρόνου και η μάζα καμπυλώνει το χωροχρόνο. Από αυτό προκύπτει: χώρος = χρόνος επί ακινησία της μάζας επί την απόσταση της μάζας από τον χώρο στο τετράγωνο. Η μαθηματκή σχέση αυτής της θεωρίας είναι: m^3 = t * u * d^2
(m^3 = ο χώρος, πιο συγκεκριμένα οι τρεις διαστάσεις του χώρου πολλαπλασιασμένες μεταξύ τους)
(t = ο χρόνος, ως ανεξάρτητη διάσταση που είναι ανάλογη με το χώρο)
(u = η ακινησία της μάζας ή η ταχύτητά της)
(d^2 = η απόσταση της μάζας από τον χώρο υψωμένος στο τετράγωνο). Πείτε μου τι γνώμη σας και αν ακούγονται λογικά αυτά που λέω.
Η ψυχή μου είναι μια φυλακή, που έχω μέσα κλειστεί...
δες την υποθεση του τρισδιαστατου χρονου...
http://ds.dial.pipex.com/specularium/index.shtml
Γιώργος![]()
...warp speed 5 ...
ΩΡΑΙΑ ΑΥΤΑ ... ΑΛΛΑ ΟΧΙ
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON
Κατ' αρχήν έχω μία ένσταση όσον αφορά την περιγραφή της ορμής ως το γινόμενο της μάζας επί την ταχύτητα.
Είναι έτσι όσον αφορά την κλασσική μηχανική και μόνο. Από εκεί και πέρα, σε κβαντικούς χώρους καλό είναι να την αφήνουμε ως ορμή και να μην κάνουμε απλουστεύσεις.
Η αρχή της απροσδιοριστίας λοιπόν αναφέρει πως το γινόμενο της αβεβαιότητας θέσης-ορμής δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το μισό της σταθεράς του Plank.
Δs*Δp >= h/2π
Ο συσχετισμός της μάζας που διαθέτει ένα σώμα με το σχετικιστικό ενεργειακό του ισοδύναμο είναι σε χρήση, κυρίως στη φυσική υψηλών ενεργειών. Την κινητική ενέργεια ενός σωματίου δεν την γράφουμε πια Τ=(1/2)mv^2 αλλά T=(p^2)/2m.
Η ολική ενέργεια του ελεύθερου σωματίου είναι επομένως:
E = (p^2)/2m + mc^2 όπου m η μάζα ηρεμίας του.
Η εξίσωση που καταγράφεις << m * v * t^-1 = m * c^2 >> δεν στέκει ούτε διαστατικά. Τα δύο μέρη του = έχουν διαφορετικές διαστάσεις!
Βλέπεις ότι ενώ στα μαθηματικά μπορείς να γράφεις ότι θέλεις, στη φυσική δεν μπορείς να το κάνεις, επειδή αναφέρεσαι στον πραγματικό κόσμο και δεν μπορείς να λες οτι 5 πορτοκάλια είναι ίσα με 5 πλοία!
Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω πραγματικά. Αλήθεια δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις.
Φιλικά, ένας φυσικός.
Καλιά να σε παίζει ένα χωριό, παρά να σε παίζει ο νους σου.
Καλιά να σε παίζει ένα χωριό, παρά να σε παίζει ο νους σου.
Φιλικά,
dikasths
Ευχαριστω.
Δεν χρειάζεται να τα σχολιάζουμε, απλά να γίνεται μια λίστα έτσι ώστε να σταματήσουμε να... ξεχνάμε!

Επιχείρησης Γης Μαδειάμ (Μην κάνεις κλικ!)
Telxinas - Καθαρισμοί Χαλιών
Σήμερα η ΔΕΗ ανακοινώσε ότι από το καλοκαίρι θα ξεκινήσει μια νέα τάξη πραγμάτων σύμφωνα με την οποία αν ένας καταναλωτής σπαταλήσει ρεύμα παραπάνω από αυτό που θα καθοριστεί(εκείνη την περίοδο), θα του επιβάλλεται πρόστιμο.
Στην αρχή του θέματος είπα ότι δεν χρειάζεται να σχολιάζουμε αλλά το συγκεκριμένο είναι πολύ γελοίο και δεν μπορώ να αντισταθώ.
Σχόλιο: Κάποτε η ΕΥΔΑΠ έκανε το ίδιο, όταν δηλαδή είχαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα αποχή βροχοπτώσεων, οπότε για να γίνει οικονομία στο νερό έδινε πρόστιμα στην μεγάλη κατανάλωση.
Τώρα η ΔΕΗ τί περιμένει; Να αποθηκεύσει τους κεραυνούς;

Επιχείρησης Γης Μαδειάμ (Μην κάνεις κλικ!)
Telxinas - Καθαρισμοί Χαλιών
που την πάτησα κι εγώ!!!
Λέγαμε, μετά από τους ολυμπιακούς αγώνες, ποιος και πως θα την πληρώσει τη νύφη. Ο μέσος Ελληνας φυσικά! Αυτός, ο οποίος διαμένει σε μία μέση αστική περιοχή, δεν έχει ιδιωτικό γκαράζ (ούτε καν κηπουρό) και μετά από 37 βόλτες στο τετράγωνο και άλλα τόσα λεπτά καραούλι - μπας και αδειάσει κάποια θέση - παρκάρει ο έρημος, σχεδόν typically correct...
Τώρα γιατί αυτή η επιδημία να βλέπεις καθημερινά στους δρόμους αυτοκίνητα δίχως πινακίδες - νέα μόδα - δεν θέλει και ιδιαίτερη σπουδή για να καταλάβεις. Και για να μην νομίζουμε πως θα ξεφύγουμε, υπάρχει (άκουσον, άκουσον!!!
) νόμος ηλικίας ξεπερασμένης και βαθιά γηρασμένης, ο οποίος δεν έχει ποτέ επανεξεταστεί, και που απαγορεύει γενικώς και απροσδιορίστως τη στάθμευση των Ι.Χ. στο οδόστρωμα.
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Ας συμβάλω λοιπόν κι εγώ με την κατάθεση μιας κουλής κατάστασης.
Το Post της αγαπητής amalias μου θύμισε πως ο νόμος που απαγορεύει την συνάθροιση άνω των τριών σε κλειστό χώρο, ΔΕΝ έχει ακόμα καταργηθεί και θεωρείται σύσταση συμμορίας μια τέτοια ενέργεια.
Άρα στην επόμενη ανοιχτή συνάντηση του esoterica να προσέχουμε και καλύτερα να την κάνουμε σε κανά δάσος που είναι ανοιχτός χώρος.
Βέβαια γίνεται αντιληπτό ότι μια πολυμελής οικογένεια είναι εξ’ ορισμού συμμορία, κάτι σε Ντάλτον ένα πράμα … ![]()
Ράμογλου, αυτόν τον νόμο που ανέφερες, τον άκουσα κι εγώ, μάζί με τον παραπάνω που έχει σχέση με το παρκάρισμα. Αν και απ'ότι πληροφορήθηκα, τα μέλη της "σπείρας"
υποτίθεται ότι δεν θα έχουνε συγγενικές σχέσεις μεταξύ τους.
Αρα, μπορείς να κάνεις ελεύθερα μεγάλη οικογένεια, χωρίς να αναγκαστείς να μένεις σε τσαντίρι!!! ![]()
Πάντως, όπως και να έχει, είναι απαράδεκτος και ο συγκεκριμένος δεν υπάρχει ακόμα επειδή κάποιος τον ξέχασε...Σκοπίμως έχει επιβιώσει.
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
όχι?
κουλό?
μπορεί....
Γιαγιά Ντάλτον![]()

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...