- ΤΥΧΑΙΟ ή ΟΧΙ ? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Πολύ κωμικοτραγικό θα ήταν αυτή η τεράστια οντότητα στην οποία περικλείεται το σύμπαν μας, να σκέφτεται το ίδιο με μας σε άλλο βαθμό βέβαια: Που ανήκω; Ποιος ο ρόλος μου;
quote:
Ιταλος
Παρατηρώντας τον μικρόκοσμο και το μεγαλόκοσμο, παρατηρούμε κάποια κοινά χαρακτηριστηκά: αν συγκρίνουμε τα ηλεκτρόνια με πλανήτες, και τον ήλιο με τον πυρήνα του ατόμου, βλέπουμε ότι το πράμα είναι κατόυσίαν ίδιο.
Σαν αφορμή έμπνευσης, μια τέτοια οπτική μπορεί να είναι χρήσιμη. Στην πραγματικότητα όμως, μήπως θα έπρεπε να αναζητήσουμε κάτι ακόμα παραπέρα? Θέλω να πω, αν ξεχάσουμε τις ομοιότητες μεταξύ κλιμάκων, μήπως να ψάξουμε το γιατί όλα μοιάζουν να λειτουργούν "σωστά" ?
Γιατι όλα έχουν την ίδια πορεία στο βέλος του χρόνου,ταυτόχρονα προς όλες τις κατευθύνσεις?
Μια καλή απάντηση θα ήταν:<<Επειδή όλα ανήκουν σε ΕΝΑ>>.
quote:
Ιταλος
Ενα άλλο θα ήταν ότι το σύμπαν μας είναι πεπερασμένο, αφού όπως και στον κόσμο μας ο κόσμος του σώματος μας πχ ή αν προτιμάτε το σύμπαν του σώματος μας είναι μέρος ενος άλλου μεγαλύτερου κόσμου, έτσι και το σύμπαν μας είναι μέρος ενος μεγάλου "μορίου" το οποίο είναι μέρος ενος άλλου μεγαλύτερου κόσμου και ούτω καθεξής.
Μήπως το συμπέρασμα από αυτή τη σκέψη, είναι το εντελώς αντίθετο? Γιατί εμένα μου μοιάζει, πως όλα τα παραπάνω θα συνέτειναν στη πιθανότητα ενός ανοιχτού και διαρκούς σύμπαντος?Ενός σύμπαντος που πιθανον να περιέχει άλλα μικρά "σύμπαντα", αλλά είναι ένα και μοναδικό.Μια φράκταλ εικόνα,θα ήταν πιο ακριβής περιγραφή.
quote:
Ιταλος
Τώρα το ερώτημα είναι το εξής: οποιός είναι ο ρόλος του σύμπαντος μας στον κόσμο του. Γνωρίζοντας αυτό, θα μπορούσαμε να βρούμε και το δικό μας ρόλο.
Με την παρατήρηση θα προοδεύαμε στο συλλογισμό μας
Ο τρόπος προσέγγισης, είναι στην πραγματικότητα η παρατήρηση? Αν, ας πούμε, λέγαμε κάτι πιο εξωτικό, όπως οτι πιο αποτελεσματική προσέγγιση θα ήταν ένα προσωπικό fine tuning, θα πέφταμε πολύ έξω?
quote:
Ιταλος
Και που βρισκόμαστε? Αφού είμαστε καθ εικόνα (λέμε τώρα) και καθ ομοίωση, θα μπορούσσαμε να βρισκόμαστε στον εγκέφαλο αυτού του τεράστιου οργανισμού, ή στην καρδιά, η πουθενά πιο κάτω
Έχει, λες, χρησιμότητα η "χωρική" αντίληψη εδώ? Ας πούμε, δηλαδή, οι κρύσταλλοι του πάγου π.χ, έχει πολύ μεγάλη σημασία το που βρίσκονται? Αλλάζει κάτι στο μέρος ή το σύνολο, ανάλογα με την τοποθέτηση?Και πιο συγκεκριμένα,στα όντα όπως εμείς εδώ ή οι άλλοι εκεί έξω?Ολοι και όλα,μέρος ή μέρη του ιδίου συνόλου δεν είμαστε?Σκέψεις...!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.