- Τί είναι ο χρόνος; Υπάρχει χρόνος για το πνεύμα; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
να λες τέτοια ψέματα…
Σε πείραξε το ότιεγώ βγαίνω αστρικό εδώ και 25
χρόνια ή το ότι σε έβγαλα λάθος σε κάποια από αυτά
που έλεγες;
Ταξίδεψες στον χρόνο; Δεν φαντάζομαι να πιστεύεις
ότι δουλεύεις κανέναν;
Εσύ μονος το κατάφερες, ή σε βοηθούσε κι ο Kyanos Drakosq...
Εχω ταξιδέψει μέσο της 5η διάστασης έτσι όπως η κατάσταση το επιτρέπει. Για αυτό σου είπα ότι βλέπεις κάποια πράγματα στο αστρικό τα οποία συμβαίνουν αργότερα στο φυσικό. Με όλη την ειλικρίνεια και στο όνομα της αληθείας δεν λέω ψέματα.
Τ ο φυσικό σώμα σε αυτή την περίπτωση δεν ταξιδεύει μόνο στην περίπτωση που αναφέρθηκα στο προηγούμενο μήνυμα.
ΟΣΟ ΤΟ ΟΤΙ Κάνεις ΑΣΤΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.
Δεν εχω κανένα πρόβλημα. Όσο για τον τρόπο σου δεν πειράζεις. Έχουμε να πούμε και άλλα.
Να είστε καλά.
στο θέμα του χρόνου έχει να κάνει όχι με το θέμα
συμπαθητική μαγεία και την έλκυση θετικών ή προσδοκόμενων ενεργειών, αλλά με την γνώση γεγονότων που θα γίνουν
ή ρηχών εννοιών, όπως το αν θα βρέξει την επόμενη μέρα…
Γι’ αυτο και σου «μίλησα» μ’ αυτό τον τρόπο και βασικά
περίμενα να αντιδράσεις, βλέπεις κάπου το έκανα επίτηδες,
όπως και την άλλη φορά με τον Kyanos Drakos…
Είναι το στυλ μου για να κάνω τον άλλο να πει αλήθειες…
Φυσικά δεν εννοούσα το φυσικό σώμα, αλλά η γνώση
μελλοντικών γεγονότων είναι απαγορευμένη στον άνθρωπο,
αν έχεις διαβάσει σχετικά, ώστε να μην είναι
προκατελειμένες οι ενέργειες του και να λειτουργεί
φυσικά στο καθημερινό του γίγνεσθαι…
Αλλιώς΄ολοι θα ξέρανε τι να κάνουνε και θα
γλυτώναμε πολλά προβλήματα...
είναι ότι ο χρόνος
έχει καταντήσει ένα θέμα πεπαλαιωμένο…
Πολλοί μιλάνε γι ‘ αυτό λες και έχει περάσει
κάτι που είναι μπροστά…
Πως γίνεται και το προβλέπουν;…
Edited by - XD on 14/04/2008 00:06:52
Για εμένα χρόνος, είναι αυτό που ζήσαμε, ζούμε και θα ζήσουμε, είναι το Παρελθόν (ο χρόνος που πέρασε - η Ιστορία), το Παρόν (τώρα που διαβάζεις αυτές τις αράδες) και το Μέλλον (αυτό που θα έρθει και ελπίζουμε να εκπληρώσει τις προσδοκίες μας).
Υπάρχει χρόνος για το Πνεύμα;
Αν με το Πνεύμα ορίζουμε την Σκέψη, οπότε εννοούμε την καλλιέργεια της, φυσικά και υπάρχει Χρόνος για αυτήν, αρκεί να το επιθυμήσουμε ακόμα και αν αυτός που διαθέτουμε είναι λίγος.
Αν με το Πνεύμα ορίζουμε την ενδεχόμενη, οντολογική κατάσταση στην οποία περιέρχεται ο άνθρωπος μετά τον θάνατο του, σύμφωνα με ορισμένες Θρησκείες, τότε ναι, καθώς το μεν ανθρώπινο Πνεύμα αθάνατο (άφθαρτο) αλλά εν χρόνο υποκείμενο, κατά την άποψη μου.
Καλή συνέχεια.
Διαβάζω με προσοχή τα περι αστρικης προβολής κλπ μου φαίνονται πολύ περίεργα αν και είμαι της άποψης , όπως ακπαιδεύται το σώμα μπορεί και το μυαλό .
Μήπως είναι προιόν του ανθρώπινου μυαλού ; Απορώ ποιές δυνατότητες σου δίνει αυτό το ταξίδι . Τι συναντάς σ'αυτό το ταξίδι ; Μπορεί αυτό που συναντάς να βλάψει ή να βοηθείσει τον πραγματικό σου βίο ;
Για το δε μοναχισμό επιτρέψτε μου να έχω άλλη άποψη.
Θεωρώ έναν πιστό αγωνιζώμενο έξω στα εγκώσμια με μάχες καθημερινές για την πίστη του , με τόσους πειρασμούς , με αγώνα για την επιβίωση , με αγώνα να μεγαλώσει τα παιδιά του στην εν Χριστό κοινωνία , με θυσίες και προσήλωση στα πιστεύω του , περισσότερο άξιο σεβάσμιο και αγωνιστή .
Η προσήλωση στο Θεό με τη μέθοδο του μοναχισμού εγκαταλείποντας τα εγκώσμια τη θεωρώ εύκολη λύση σωτηρίας .
Αν είμασταν όλοι μοναχοί άραγε ποιός θα γεννούσε τους επόμενους ;;
Συγνώμη που ξέφυγα απο το θέμα μας το χρόνο.
απλά ο δικός μου προβληματισμός και σκεπτικισμός
περί αυτού (του χρόνου, δηλαδή) έχει να κάνει με το
ότι τον θεωρώ ένα εμπόδιο που έχει μπει επίτηδες εκεί
και ότι για να ξεπεραστεί, απαιτεί συγκεκριμένες
ιδιότητες και ικανότητες, που λόγω του εμποδίου,
καλείται ο άνθρωπος να βγάλει…
Το πνεύμα είναι αν το δεις από θρησκευτικής πλευράς,
υπερκείμενο του χρόνου, λόγω του ότι είναι άφθαρτο
κι ο χρόνος μετράει μόνο για τα φθαρτά, η αφθαρσία,
βγαίνει μόνη της εκτός χρόνου, λόγω του ότι δεν
έχει πάνω της συνέπειες ο χρόνος…
Αγαπητέ Serr1, συμφωνούμε απόλυτα στα περί μοναχισμού…
Κι εγώ πιστεύω ότι η ζωή μέσα στην κοινωνία έχει πολύ
περισσότερο αγώνα , πιο πολλά ενδιαφέροντα και μαθαίνεις περισσότερα, χωρίς να κατηγορώ τον μοναχισμό… Υπάρχουν
κλίσεις και άνθρωποι πολλών τύπων, που σίγουρα
δεν μπορούν να κάνουν όλοι το ίδιο…
Ο χρόνος είναι μια πρόκληση για τον άνθρωπο και
στέκεται εκεί μπροστά του μόνον και μόνον για να
κάνει τον άνθρωπο να σκεφτεί την λύση του
προβλήματος του…
Δεν είναι απαραίτητο, καθώς δεν γνωρίζουμε την Ύλη εκ της οποία προέρχεται το Πνεύμα, θα μπορούσε να είναι ένα αιθερικό σώμα με Φυσικού Κανόνες πολύ διαφορετικούς από την Φυσική των εν ζωή όντων του παρόντος Χώρου (Χώρος & Χρόνος συνδέονται).
Η αφθαρσία προϋποθέτει «κάτι» (Ύλη) που δεν μπορεί να φθαρεί, όχι διότι απαραιτήτως οφείλει να είναι υπερκείμενη χρόνου αλλά διότι οι ιδιότητες της είναι ενδεχομένως τέτοιας υφής που δεν επιτρέπουν την φθορά (εντροπία) της οδηγώντας την σε μια συνεχή ενδελέχεια ενώ φυσικά τούτη βρίσκεται υπό της σκεπής του Χρόνου ακόμα και αν δεν γνωρίζει τις φθαρτές του συνέπειες (υπερκείμενη συνεπειών δηλαδή αλλά εντός χρόνου πάντοτε).
Αν η Ψυχή είναι υπερκείμενη χρόνου, τότε μπορεί να μετέχει στα γνωρίσματα του Θείου, όπου παρελθόν – παρόν – μέλλον αναπαριστούνται ως ένα συνεχόμενο παρόν, χαρίζοντας της, δυνατότητες πρόβλεψης.
Τούτη η σκέψη ήταν αρκετά δημοφιλής από την αρχαιότητα ως σήμερα, αποδιδόμενη μέσα από διάφορες μεθόδους νεκρομαντείας - υπό την αρχή ότι οι Νεκροί γνωρίζουν (αν και υπάρχει μια ασάφεια μεταξύ των Πολιτισμών σχετικά με το «γιατί γνωρίζουν» αν εισέλθουμε περισσότερο στο ζήτημα).
Όμως προσωπικά, διαφωνώ μαζί της, καθώς από προσωπικές παρατηρήσεις στο θέμα, θα έλεγα ότι οι Νεκροί γνωρίζουν (ενδεχομένως) ένα κομμάτι του «παζλ» (μέλλον) διότι ο χρόνος στον δικό τους Χώρο από όπου μας παρατηρούν (αν υποθέσουμε φυσικά ότι υπάρχει μεταθανάτια ύπαρξη -εδώ a priory θεωρώ ότι υπάρχει για τις ανάγκες της συζήτησης μας) μπορεί να έχει μια ταχύτερη ροή δίδοντας τους ένα «τακτικό πλεονέκτημα» άλλα όχι παντογνωσία που θα υποδείκνυε κίνηση εκτός Χρόνου (και που μόνο ο Θεός είναι ικανός να πράξει κατά την Ορθόδοξη Θεολογία).
Άρα ενδεχομένως, να είναι υποκείμενοι του δικού τους Χρόνου (και κατ’ επέκταση Χώρου) και υπερκείμενοι ως έναν βαθμό του δικού μας Χωροχρόνου (διαφορά φάσης ενδεχομένως
).
Για τις ανάγκες της συζήτησης - δεν υπεισέρχομαι στο Φιλοσοφικό ερώτημα της ειμαρμένης (ακανθώδες ζήτημα..) εκ της οποίας μπορεί το μέλλον να γνωστοποιηθεί δια ένθεων ή .. (ας το πούμε κομψά) λιγότερο ένθεων μεθόδων.
Φυσικά όλα αυτά σε ένα καθαρά φιλοσοφικό - θεωρητικό επίπεδο, καθώς για τους θνητούς οι Νεκροί περνούν στην αιωνιότητα (δεν χωρά αμφιβολία) ενώ κάθε άλλη άποψη είναι φυσικά σεβαστή και γιατί όχι; Πιθανή!
.
Edited by - XD on 14/04/2008 17:34:39
Γεια σας
Φίλε SERR1
Απόσπασμα ΑΠΟ SERR1
-------------------------------------------------------------------------------------------
Σας χαιρετώ
Διαβάζω με προσοχή τα περί αστρικής προβολής κλπ μου φαίνονται πολύ περίεργα αν και είμαι της άποψης , όπως απαίδευτε το σώμα μπορεί και το μυαλό .
Μήπως είναι προϊόν του ανθρώπινου μυαλού ; Απορώ ποιες δυνατότητες σου δίνει αυτό το ταξίδι . Τι συναντάς σ' αυτό το ταξίδι ; Μπορεί αυτό που συναντάς να βλάψει ή να βοηθήσει τον πραγματικό σου βίο ;
-------------------------------------------------------------------------------------------
Θα κάνω μια προσπάθεια να καλύψω όλες σου τις ερωτήσεις.
Για εμένα δεν είναι προϊόν του ανθρώπινου μυαλού .Έχω μαρτυρίες από ανθρώπους που με ξέρουν και τους έχω πει για κάποια πράγματα που ήταν αδύνατον να τα γνωρίζω με έναν συμβατικό τρόπο. Επίσης υπάρχουν κάποια άτομα που έχουμε βρεθεί με κοινές εμπειρίες στην 5η διάσταση.
Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου αλλά δεν έχω κάτι χειροπιαστό να σου δώσω.
Κάθε βράδι βγαίνεις στην 5η διάσταση ονειρευμένος. Μια καλή αρχή για να αποκτήσεις μια εμπειρία (αυτό μετράει) είναι να μπορέσεις να συνειδητοποιηθείς στα όνειρα σου.
Οι δυνατότητες που αποκτάς είναι πολλές .Θα σου πω μόνο μια. Να έρχεσαι σε άμεση επαφή με τις ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ και τους ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ.
Το τι συναντάς έχει άμεση σχέση με αυτό που είπα παραπάνω. Και πολλά άλλα.
Και αν βλάψει ή βοηθήσει αυτό έχει άμεση σχέση με τον βαθμό της αφύπνισης της συνείδησης και της κατανόησης του κάθε ανθρώπου. Μια κακή περίπτωση είναι η ΜΟΡΑ.
Όσο για το μοναχισμό συμφωνούμε.
Να είστε καλά.