- Η έκλειψη επηρεάζει τον άνθρωπο; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Χτες το βράδυ δεν κατάφερα να κοιμηθώ πολύ καλά. Δεν ήταν η πρώτη φορά γι' αυτό δεν έδωσα σημασία. Σήμερα το πρωί βλέπω μήνυμα από την κοπέλα μου ότι είχε πολύ ανήσυχο ύπνο και όταν πήγα να κουρευτώ τοσο ο κουρέας όσο και δυο πελάτες που ήταν εκεί ανέφεραν πως δεν μπορούσαν να κοιμηθούν και όταν κοιμόντουσαν έβλεπαν πολύ περίεργα όνειρα και μετά ξυπνούσαν. Επίσης όλοι μας είχαμε, όχι πονοκέφαλο, αλλά κάτι σαν θολούρα, ζάλη.
Όλοι το συνέδεσαν με την έκλειψη πού έγινε σήμερα. Μπορεί ένα τέτοιο φαινόμενο να επηρεάσει τον άνθρωπο;
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Είναι γνωστό ότι ο εγκέφαλος αντιδρά στις διάφορες ηλεκτομαγνητικές αλλαγές.
Γνωρίζει κανείς αν αλλάζει το μαγνητικό πεδίο της Γης από τη στιγμή που τα τρία αυτά άστρα βρίσκονται στην ίδια ευθεία;
απ' την μια είναι γνωστό πως αυτή η "ευθυγράμμιση" μεταξύ ήλιου και σελήνης συμβαίνει δυό φορές τον μήνα, οπότε αν ήταν να επηρεάζει με κάποιον φυσικό τρόπο τον άνθρωπο, ε, δεν μπορεί όλο και κάποιος θα το είχε παρατηρήσει, καταγράψει και διεξάγει τις απαραίτητες έρευνες...
απ' την άλλη το φαινόμενο της έκλειψης (το να είναι δηλαδή ορατή) προφανώς και επηρεάζει... γιατί από το πρωί σήμερα διαπίστωσα πως όλοι, έβγαλαν στην επιφάνεια τον χειρότερο τους εαυτό με αποτέλεσμα με κόπο και 'γω να συγκρατώ τα νεύρα μου και να μην αρχίσω τα "μπινελίκια"....
άραγε λοιπόν, πόσο ευαίσθητο είναι το υποσυνείδητο του ανθρώπου σε δεισιδαιμονικές σκέψεις που προέρχονται από καιρούς που αυτά τα φαινόμενα καλύπτονταν με ένα πέπλο μυστηρίου? και πόσο εύκολο είναι να παρεισφρύσει στην πραγματικότητα μας, χωρίς να αφήσει κανένα τεκμήριο της προέλευσης του?
είμαι σίγουρη πως όποιον ρωτήσει κανείς, δεν θα δεχτεί πως είχε υποβάλει τον εαυτό του στην σκέψη ότι η έκλειψη συνεπάγεται νεύρα, εκνευρισμό, και άλλα διάφορα αρνητικά πράγματα...
οι αϋπνίες είναι το λιγότερο λοιπόν... ![]()
για μένα ήταν ένα φαινόμενο συγκλονιστικής ομορφιάς και αισθάνομαι πάνω απ' όλα τυχερή που το παρακολούθησα ![]()
Galadriel

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος
Φυσικά, άν κοιτάξει τον ήλιο εκείνη την ώρα και δεί τον ουρανό σφοντύλι για πολλά χρόνια τότε θα δείτε
την είδα την "έκπληξη" (έκλειψη) και την καταευχαριστήθηκα έστω και αν από δω μπορούσαμε να δούμε μόνο το 75%.
Δεν άκουσα κάποιον να παραπονιέται για το οτι δεν κοιμήθηκε καλά τη νύχτα πρίν την έκλειψη ηλίου.
Ίσως να παρατηρούνται αλλαγές στην ψυχολογική διάθεση κάποιου ατόμου αλλά δε νομίζω να επηρρεάζεται κι ο ύπνος του...

In anticipation of my resurrection...
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Μήπως πρέπει να πάω να το κοιτάξω ; ![]()
ΝΑ'ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ...ΤΑ ΛΕΜΕ !!
Στράτος

quote:
Και οσους την ειδαν χωρις τα ειδικα γυαλια και τηγανισαν τον αμφιβληστροειδη τους!
Φήμες λένε, πως ένα από τα καλύτερα τηγάνια είναι το cd.
Άλλες πάλι, υμνούν το καμμένο φωτογραφικό φιλμ.
Ότι και να ισχύει, εάν αρχίσετε να βλέπετε παντού μισοφέγγαρα...ανησυχείστε!
![]()
Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!