- Dr. Know (Οι απαντήσεις που ψάχνατε) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
τη δεις απλά, τότε κερδίζεις...
Δυστυχώς, την απλότητα δεν την αντεχουν πολλοί και πολύ...
Η έλλειψη επικοινωνίας που ύπαρχει σήμερα, δεν προέρχεται από την διαφοροποίηση των σκέψεων αλλά από την διαφοροποίηση της γλώσσας. Αφού η εκδήλωση της επικοινωνίας είναι κατ' εξοχήν η γλώσσα, ο λόγος για την έλλειψη αυτής της επικοινωνίας θα πρέπει να αναζητηθεί στους φορείς αυτών των εκδηλώσεών της. Ξέρω, δεν είναι εύκολο να πιστέψει κανείς πως ζούμε σε μία Βαβέλ όπου κανένας δεν καταλαβαίνει κανέναν γιατί κανένας δεν μιλάει την ίδια γλώσσα με κανέναν. Cela est vrai όμως αγάπες μου. Cela est vrai ...
από το http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=3&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=10035
αγαπητέ μου zip..Και αυτός που δεν θέλει να επικοινωνήσει,
έχει κάποιους λόγους που δεν θέλει να επικοινωνήσει..Συνήθως,
ντρέπεται ή έχει κόμπλεξ με τον εαυτό του και γι αυτο δεν θέλει
να εικοινωνήσει, φοβούμενος την απόρριψη...
Αυτός, πάλι,δεν είναι αλήθεια,γιατί όλοι έχουμε την ίδια ιδιαιτεροτητα, αλλά με διαφορετικό αντικείμενο έκφρασης της...Το
θέμα είναι ότι όσο δεν την γνωρίζει κανείς, την αποφεύγει, μέχρι και
την εχθρεύεται...
Σκέψου, να εχθρεύεται κανείς τον ίδιο του τον εαυτό....
Παρεξηγήσεις της πλάκας...
Αλλά, δεν τους δίνουμε την πρέπουσα σημασία και καταντάει το ασήμαντο να στοιχειώνει τη ζωή μας και να εμποδίζει την επικοινωνία...
Υπάρχει μια τάση που λεγεται επιθετική φιλία,αλλά, ποιός την αντέχει,
όταν όλοι κρύβονται; Δεν χρειάζεται να κρύβεται κανένας άνθρωπος,
όλοι έχουμε κάτι μοναδικό, ώς μοναδικές οντότητες κι ότι μοναδικό
είναι και πολύτιμο...Πόσο μάλλον κάτι που έχει πνεύμα κι είναι αιώνιο,όπως ο άνθρωπος...
Εγώ έχω Σως Ντάρμα με βασιλικό & μέντα.
από το http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=7&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=10035
βαρύ κάρμα....
Δεν είμαστε ίδιοι,αλλά διαφορετικοί..Ωστόσο, υπάρχουν θέσεις
κάποιων που είναι πιο βαρείς...Ατλάντιες, θα έλεγα..Δηλαδή,
υπάρχουν άνθρωποι, που κουβαλάνε πολλά μέσα τους και έξω
τους...
Κατά πάσα πιθανότητα, η εμφάνιση του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη Γη, είναι το αποτέλεσμα ενός τυχαίου βιογεννετικού πειράματος τεραστίων διαστάσεων που ξεκίνησε από την αδάμαστη και ξεδιάντρωπη ενέργεια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Μονάχα έτσι θα μπορούσε να εξηγηθεί η εμμονή των ανθρώπων γι' αυτήν την πρωτο-ενέργεια της Απαρχής τους και η απεγνωσμένη προσπάθειά τους να εξαντλήσουν κάθε φυσικό της πόρο. Μπορεί να μην γνωρίζουμε επακριβώς το όνομα του/των δημιουργού/ών των ανθρώπων - και δεν έχει και καμιά αξία δηλ. αυτό - αλλά είναι βέβαιο πως εδώ και μερικούς αιώνες ο άνθρωπος έχει εξαπολύσει, με όσα μέσα διαθέτει, μια τρομακτική επίθεση μέχρις εσχάτων εναντίον του/των με σκοπό τον ολοκληρωτικό αφανισμό του/των.
από το http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=9362
Edited by - zip on 01/05/2009 14:13:36
καιρό, που παίζω, βασιζόμενος, ακριβώς σε αυτή τη λογική
καλέ μου φίλε;
Ξέρεις το μυστικό; Εδώ γίνανε σημεία και τέρατα, κατά τύχη,
ένα τζόκερ να μας ξεφεύγει;
Και πίστεψε με, θα γινω άλλος άνθρωπος....
υπέρτατο όν;Δεν υπάρχει νους που κυβερνάει το σύμπαν,μόνο
ύλη που ανακυκλώνεται;
quote:
Η ασφάλεια και η ταχύτητα που του προσφέρει ο Σατανάς, μπορεί να συγκριθεί μόνο με την Autostrada.
Ναι, μονο που οδηγωντας εκει οι πιθανότητες να κοιμηθούμε ειναι απειρες..με τοση ευθεία....
quote:
υπαρχει Δημιουργος; και αν υπαρχει τι συνεπαγεται αυτο για μας; κανει κατι Εκεινος για εμας, και μηπως αντιστοιχα πρεπει να κανουμε και εμεις κατι για Αυτον;
Τι συνεπάγεται το γεγονος της υπαρξης μας στα παιδια μας ?
Αρχικά, το γεγονός της ύπαρξής μας προσφέρει την δυνατότητα στα παιδιά μας να κατανοήσουν πως τα ίδια δεν φύτρωσαν. Μόλις γίνει αυτό, μόλις δηλ. κατανοηθεί το σύστημα της αναπαραγωγής του ανθρώπινου είδους,η απορία των παιδιών μετατρέπεται σε φιλοσοφικό ερώτημα - φαντάζομαι και ο ερωτών κάπως έτσι το θέτει. Γεγονός είναι πάντως πως το γεγονός της ύπαρξής μας για τα παιδιά μας, ειδικά όταν αυτά διανύουν την εφηβική τους ηλικία, συνεπάγεται ένα είδος παράδοξου τυραννικού ενδιαφέροντος που συνηθίζουμε να το λέμε "για το καλό σου". Αυτό μαζί με την δική μας αναξιότητα και ανικανότητα και σε συνδιασμό με την προηγούμενη ερώτηση σχετικά με την Δημιουργία, παράγει στα παιδιά μας βλέννες αντιδραστικής ντροπής, ενοχής και χαμηλής αυτοεκτίμησης.