- Ψευδώνυμο…..Γιατί το επιλέξατε ; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Ομολογώ ότι είναι ΠΑΡΑΞΕΝΟ το θέμα αλλά μεταξύ ΤΥΡΟΥ & ΑΧΛΑΔΙΟΥ (συν και κανα καφάσι μπύρες) ΟΛΑ καλά εμφανίζονται...
Φυσικά το ΓΙΑΤΙ κάποιος γράφει με Greeklish χαρακτήρες ΑΚΟΜΑ δεν το έχω εμπεδώσει...
Νομίζω πώς είχα κάνει ένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΔΙΑΛΟΓΟ με ένα νέο μέλος και με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ (για μένα πάντα) αποτέλεσμα αλλά... τέλος πάντων...
Το ψευδώνυμο λοιπόν που χρησημοποιούμε ΣΙΓΟΥΡΑ έχει ένα "εσωτερικό λόγο" που το διαλέξαμε και πραγματικά είναι ενδιαφέρον να το συζητήσουμε...
'Οσον λοιπόν αφορά το προσωπικό μου ψευδώνυμο, που κατά καιρούς έχει εγήρει ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ απο μεριάς μελών που θεωρούν ότι ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟΙ έχουν το δικαίωμα να ομιλούν για την ΕΛΛΑΔΑ και δή να ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ...
Μιάς λοιπόν και ο ΚΕΛΣΟΣ (ο αρχαίος) ήταν εκείνος που έγραψε ΚΑΤΑ μιάς κατάστασης και οι ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ είχαν μια ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ, θεώρησα ότι θα μπορούσα να λάβω το όνομά του και να γράψω και εγώ ΚΑΤΑ της σημερινής κατάστασης που επικρατεί γύρω μας...
Για τα περί "ωρθωγρφοιας" δεν είμαι ο πλέον ΑΡΜΟΔΙΟΣ για να μιλήσω, αλλά ΠΡΟΣΠΑΘΩ...
Το ΓΙΑΤΙ τώρα το έγραψα με ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ, απλά γιατί η "φόρμα" που έπρεπε να συμπληρώσω με παρέπεμψε σε αγγλικά (αν θυμάμαι καλά, έχει περάσει και 1,5 χρόνος απο τότε)...
'Οταν προσπάθησα να το γράψω με ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ, κάποιος "άλλος" Κέλσος είχε κάνει την εμφάνσή του και "πρόλαβε" και έγραψε το ψευδώνυμό του με ΕΛΛΗΝΙΚΑ και έτσι.... παρέμεινα στα λατινικά....
Στο ΓΙΑΤΙ δεν έγραψα το βαφτηστικό μου όνομα, απλά γιατί ΣΙΓΟΥΡΑ θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα και το ΜΟΝΟ που δεν θέλω είναι ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...
Την καλημέρα μου πρός όλους,
Κέλσος
Υ.Γ Υπάρχει και μια ακόμα ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΤΕΡΗ ερμηνεία για το προσωπικό μου ψευδώνυμο, αλλά.... δεν είναι επι του ΠΑΡΟΝΤΟΣ....

ΧΜΜΜ..ΟΝΤΩΣ...ΤΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ...
!ΚΑΛΗΜΕΡΑ
'manava seva, madhava seva'
που μετά από λίγο καιρό θα με συναντάνε στο δρόμο και θα μου λένε:
"Είσαι η Αμαλία των φόρουμ;"
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
αυτή...που τα κατάφερε!
ΠΑΝΤΩΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕΣ..ΘΑ ΠΩ...
ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ..ΝΑ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ...ΩΣ ΑΤΜΑ...
ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΛΕΩ ΤΟ ΒΑΦΤΗΣΤΙΚΟ ΜΟΥ...
AKOMH KI AN ΞΑΝΑΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ...
ΑΚΡΩΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΟ!
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΨΥΧΙΚΗ ΕΠΑΦΗ...
ΝΟΜΙΖΩ..ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...IN A WAY..![]()
Περίφημος αυλωδός έξ Αρκαδίας,ζήσας ματαξύ Ζ' και ΣΤ' π.χ. αιώνων.
Τω 586 π.χ. ανηγορεύθει έν Δελφοίς νικητής είς τό αγώνισμα τής αυλωδίας.
''Πρός ανάμνησιν τής νίκης του ανέθηκε χαλκούν τρίποδα είς τόν έν Θήβαις ναόν τού Ηρακλέους μετ'επιγράμματος.''

Ανδρομέδα - η κόρη μου
Σέριφος - Δανάη και Περσέας
Σφίγγα - κόρη του Όρθρου κ της Εχιδνας
Ιδη - βουνό
Ομηρος - πατέρας των ποιητών
Πήγασος -άλογο του Περσέα
Ερμής - έδωσε στον Περσέα ένα τσεκούρι
Ιππαρχος - μετρά κ καταγράφει 850 αστερισμούς
Ακρίσιος - παππούς του Περσέα
Θα μπορούσε να είναι και έτσι ... αλλά ας είναι καλά μια άλλη cassiopeia που χρησιμοποιώ για την δουλειά μου.
Ποιό είναι το μυστικό μου?
Δεν έχω κανένα μυστικό .. μου τα κρατά όλα αυτή ..Την εμπιστέυομαι, την έχω πάντα μαζί μου, όταν την χρειάζομαι είναι πάντα πρόθυμη να με βοηθήσει.. και γι αυτό και εγώ της έκανα την τιμή να την βάλω στο esoterica!![]()
Ό,τι δε γράφει η μοίρα δεν μπορεί να το φτάσει το χέρι σου
και ό,τι είναι γραμμένο θα σ'εύρει όπου κι αν είσαι..
Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, αλλά το nickname σου κερδίζει τις εντυπώσεις. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ακροστοιχίδα! Τύφλα να 'χει ο Τριτέμιος κι όλη η Steganographia του...(έτσι για να είμαι και λίγο στο πνεύμα του Esoterica!!!)
H TO METAFISIKO.
EXEI NA KANEI OMOS ME KATI KALHTEXNIKO.
OUSIASTIKA TO EPELEKSA GIATH MOY ARESE PARA POLI TO ONOMA.PARAKSENO
KAI ASINITHISTO.
VRIKA ENA KOMATI MOU SE TOUTO TO ONOMA.
KAI SKEFTOME POLI SOVARA NA TO KANW KAI PRAGMATIKO MOU ONOMA.
GNORIZEI KAPIOS ENAN TROPO NA ANAGRAFTEI AYTO TO ONOMA STHN TAYTOTITA
MOU?KRATONTAS VEVEA KAI TO ONOMA PROION THS VAFTISEOS MOU.
EXW AKOUSEI OTI AYTO MPOREI NA GINEI.APLOS DEN XERW THN DIADIKASIA.

" ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ OTI ΠΡΕΠΕΙ Ν' ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ..."
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΟΥ ΟΝΟΜΑ...ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ BARCODE???
ΧΜ?
ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΩ "ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ"...ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ "ΚΟΛΑΣΗ"...ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΒΑΦΤΗΣΤΙΚΟ ΣΟΥ ΟΝΟΜΑ...ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟ...![]()
(ΙΤ'S BLACK H...R
)
quote:
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΟΥ ΟΝΟΜΑ...ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ BARCODE???
SKRATS..SKRATS..O EXEMBROTOS XINEI TO KEFALI TOU KAI AGNANTEYEI PROS THN
PROTEYOUSA THS MAKEDONIAS...
KAI THA PEI...DEN EXEIS KAI ADIKO ETHERIA ATMA..
(THA TO SKEFTW.AN KAI XEROKEFALOS....)

ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑ? Η γοργονα ηταν στα πραγματικοτιτα?Υπαρχουν στοιχεια που να λενε η να αποδεικνειουν πραγματη την παρουσια γοργονας Η' γοργονων?
THEKLATS

Thothoula γεματούλα
Kόρη Thoth Tρισμέγιστου
Aδερφή TAT Kύβου
Λοιπον,
Μηπως γνωρίζει κανείς συγκεκριμένα στοιχεία για το πώς ξεκίνησε ο μύθος του Αλέξανδρου και της αδελφής του της γοργόνας;
Το μόνο που ξέρω, είναι οτι, λένε, εμφανίζεται στους θαλασοπόρους και τους ρωτάει αν <<Ζει ο Μεγαλέξανδρος;>>
Μια απάντηση μόνο της είναι αποδεκτή <<Ζει και βασιλεύει, και τον κόσμο κυριεύει!!>>. Δώσε της άλλη απάντηση, και σου κάνει μια τρικυμία, και πας στον πάτο.
Φαντάζομαι οτι άρχισε με ναυτικούς της Μεσογείου, άλλα πότε; Υπάρχει, άραγε καποια πρώτη γραπτή αναφορά;
Πότε πρωτοεμφανίζεται στην λαϊκή τέχνη;
Ευχαριστώ,
Κ
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
quote:
Επιστημονικά την ονομάζουν γοργονάλιδα και λένε ότι εμφανίστηκε λίγο πιο νωρίς από τους δεινοσαύρους.
Ναι, ωραία αυτά, αλλά επειδή οι επιστήμονες βρήκαν ένα 'μοβόρικο απολιθομένο πλάσμα (παρεπιπτόντως gorgonopsid και όχι gorgonalis) καί το ονόμασαν προς τιμή της Γόργους (όχι της αδελφής του Μ.Α.) δεν μας βοηθάει και πολύ να καταλάβουμε την ρίζα του μύθου, μιάς και τα gorgonopsida αφανίστηκαν πριν 250.000.000 χπόνια.
Αυτό που ψάχνω, εγώ τουλάχιστον, είναι η ρίζα του Λαϊκού μυθου.
K.

http://www.fossils.com/marine.htm
quote:
Η γοργονα ηταν στα πραγματικοτιτα?Υπαρχουν στοιχεια που να λενε η να αποδεικνειουν πραγματη την παρουσια γοργονας Η' γοργονων?
Έδωσα ακόμα ετυμολογικά πάντα αυτό που λέει και η φίλη valnta:
quote:
Mία από τις Γοργόνες ήταν κ η Mέδουσα Γοργώ που σκότωσε ο Περσέας...
quote:
Ήταν βέβαια λίγο διαφορετική από τις γοργόνες που ξέρουμε και έμοιαζε πιο πολύ στη Γοργώ, το μοχθηρό τέρας της ελληνικής μυθολογίας.
Bέβαια σωστά έπραξες και διευκρίνησες,τί ακριβώς ζητάς για τη γοργόνα.
Τη μυθολογική της ρίζα.
Έγραψα όμως τα παραπάνω και για όσους θέλουν να το δουν κάπως πιο..επιστημονικά.
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
quote:Μισο λεπτό, καλή μου Ελευθερία,
Έγραψα όμως τα παραπάνω και για όσους θέλουν να το δουν κάπως πιο..επιστημονικά.
ΠΩΣ είναι πιό επιστημονικά, να αναφέρουμε την ανακάλυψη ενός τέρατος, που είναι λίαν πρόσφατη, δηλαδή θα ήταν ΑΓΝΩΣΤΟ στους μυθοποιους;
Ιδίως όταν αυτό το τέρας αφανίστηκε, προ 250.000.000 χρόνων, δηλαδή πρίν την ύπαρξη των δημιουργών του μύθου;
Χωρις να υπάρχει ίχνος του στο ενδιάμεσο διάστημα. Και το μόνο στοιχείο που υποτίθεται οτι είναι κοίνο, είανι οτι ήταν όσο κακομούτσουνο και αιμοβωρο οσο η Γοργω;
Δεν λέω οτι δεν έχει ενδιαφέρον, αλλά ας μήν λέμε οτι αυτή ήταν η γοργόνα, και... ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ!!! ![]()
Αυτό είναι σαν να ονομάσω την πεθερά μου Γοργω, γιατί της μοιάζει, και μετά να λέω... "και βέβαια υπύρχαν γοργόνες, νά δες την πεθερά μου!" ![]()
Καλό είναι στο esoterica.gr, να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας κάθε τόσο τί εστί επιστήμη, και να μήν την μπερδεύουμε με... άλλα πράγματα. ![]()
![]()
Πάντα Φιλικά
Κ.
Edited by - kynikos on 12/02/2004 04:59:31
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΓΟΡΓΟΝΑ "ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΤΡΟΥ"
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ...!!
ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ....
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ