ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΕ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΕ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

OANNHSEA22 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
21/01/2006, 21:05:21
Αγαπητό lamogio,
Αυτά που έδειξες είναι μόνο η αρχή.
Επί 18 χρόνια μελετώ την αρχαία Αίγυπτο και τα επιτεύγματα της - από την κατασκευή μέχρι την ιατρική - και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι τα πάντα είναι σχεδόν απίστευτα για τους ανθρώπους όταν μπορείς να έχεις 2000 χρόνια εξέλιξης στην πλάτη σου. Ψάξε για παράδειγμα να βρεις στοιχεία για τον τάφο των παιδιών του ΡΑΜΣΗ Β, είναι κάτι παρά πάνω από συγκλονιστικό.
21/01/2006, 23:07:37
Καλα ντε μην φωναζετε και εγω θα τραβήξω!!!
22/01/2006, 00:00:23
quote:

Καλα ντε μην φωναζετε και εγω θα τραβήξω!!!

Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατι κάνετε τόσο θόρυβο γύρω από το θέμα του τραβήγματος !

Σίγουρα όλοι θα έχετε τύχει να χρειαστεί να σπρώξετε ένα αυτοκίνητο. Άλλοι ίσως να μπορούν καλύτερα και άλλοι ή άλλες, λόγω διάπλασης να δυσκολεύονται περισσότερο. Πάντως, όσοι και όσες το έχετε επιχειρήσει, θα διαπιστώσατε, ότι σε τουλαχιστον σε ευθεία δεν είναι και τόσο ακατόρθωτο.
Αναλογιστείτε ότι ένα μέσο Ι.Χ. ζυγίζει περίπου 1 τόνο.

Έτυχε σε κάποια συμμάζωξη στην Πεντέλη να έχω πρόβλημα να φύγω απ΄τον Αγ.Γιάννη στην ανηφόρα. Έβαλαν ένα χεράκι 4 παρεβρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Πέτρος και ο Μάνος, που δεν είναι και ιδιαίτερα ... παλαιστές. Παρόλα αυτά τα κατάφεραν και μάλιστα στην ανηφόρα. Το δικό μου ζυγίζει άδειο 1.700 κιλά.

Ο Dim.Kar με "πρότεινε" και κάτι ξέρει. Να μην σας πώ, ότι ο Δημήτρης ίσως να μπορέι να το κάνει και μόνος του. Και ξέρω πολύ καλά τι έχει στο μυαλό του, γιατι και εγώ το ίδιο θα έκανα. Άν προσέξατε, μιλήσαμε για τετραγωνισμένο ογκόλιθο, και ας ζυγίζει και 2.500 κιλά. Και πολύ σωστά σας είπε, να τοποθετηθείτε σαφώς στο τί επιτρέπται και τί όχι. Και σίγουρα δεν μπορέιτε να "απαγορεύσετε" τις τροχαλίες, γιατί ήταν στα πλάισια της εποχής που θέλουμε να αναπαραστήσουμε.

Σας εκμηστηρεύομαι λοιπόν, ότι και οι δυό μας θα χρησιμοποιούσαμε τεχνικές με τροχαλίες, όπου αντίθετα με την ανησυχία σας σχετικά με το ποιός θα τραβάει ογκόλιθο και ποιός θα τραβά φωτογραφίες, η τεχνική δεν είναι και τόσο κουραστική. Στηρίζεται και στις διατυπώσεις του Αρχιμήδη, που έιπε λίγο πολύ "δώσε μου σημείο να στηριχτώ και εγώ θα σου κινήσω και την Γή ολόκληρη".
Δεν θέλει κόπο παιδιά, θέλει τρόπο !

Και εμείς τα κάνουμε κάτι τέτοια κόλπα με τροχαλίες και πολύσπαστα, ο Δημήτρης στη Σπηλαιοδιάσωση και εγώ στα σεμινάρια της Σπηλαιολογίας.
Στα ορειβατικά χρησιμοποιείται ο όρος "καρύδια" (σφηνώματα για βράχο), όπότε δεν μπορείτε να είστε σίγουροι/σίγουρες τι ακριβώς εννούμε όταν λέμε ότι "έχουμε τα καρύδια μας".

Θα συνιστούσα να φιλτράρετε τις προκαταλήψεις σας και να αντιμετωπίυετε τα πόστ σύμφωνα με το περιεχόμενό τους. Άν η MedTech θέλει να νευριάσει, ας το κάνει, ας πίνει και κανά ξυδάκι που είναι και χωνευτικό. Για τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις υπάρχουν τα προσωπικά μέηλ, τα κινητά ή τα μέσσεντζερ. Δεν νομίζω ότι τιμά ούτε την ίδια αλλά ούτε και προσφέρει στο φόρουμ μια προσωπική επίθεση ή η τοποθέτηση της. Συνεπώς, το θέμα για μένα τελειώνει εδώ.
(ίσως να με ακούτε που σφυρίζω ... Μότσαρτ. Κονσέρτο για μένα)

Και το άν εκτιμώ τον ΑβατάρΤζίΑρ ή όχι είναι δικαίωμά μου, επιλογή μου και μια τέτοια αναφορά δεν έρχεται σε καμία περίπτωση σε αντίθεση με τους κανονισμούς λειτουργίας του φόρουμ ! Δεν είναι δα και βρισιά !
Δε συμφωνώ με τα συμπεράσματά του. Αυτό. Τίποτ΄άλλο. Τα γραπτά μένουν, πολύ σωστά, και κάποια από τα δικά του με βρίσκουν αντίθετο. Κάθετα μάλιστα !

Ευχαριστώ Άβαλλον που πρόσεξες κάποια διαφορά. Είπα να μην αναλώνομαι σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, γιατι κάποιοι και κάποιες κατάντησαν να ασχολούνται μόνο με αυτά και να αγνοούν τα περιεχόμενα. Κάτι σαν το γνωστό με τα δέντρα και το δάσος.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας και ακλή επιτυχία στα πειράματά σας.

Ανδρέας "Βρίλ"

22/01/2006, 09:19:30
Αγαπητέ Βριλ,
Το παράδειγμα που αναφέρεις με το αυτικίνητο είναι χαρακτιριστικό - δεν υπήρχαν όμως τροχαλίες στην αρχαία Αίγυπτο και ιδιαίτερα στο παλαιό βασίλειο και άρα δεν μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε.
Όμως μια και ανέφερες το παράδειγμα ας αναφέρω και εγώ γιατί είμαι τόσο σίγουρος σε σχέση με άλλους.
Α) Όποτε χρησιμοποίησα μαθηματικά δεν έσφαλα και για αυτό τα εμπηστεύομαι.
Β) Το κοινό χειροκίνητο κλάρκ μπορεί να σηκώσει μέχρι 2 τόνους και μπορούν να το τραβήξουν αυτό το φορτίο 2 μόνο άτομα. Πριν από 4 μήνες μετακινήσαμε ένα μηχάνημα βάρους 8,5 τόννων στον Αγ. Κωσταντίνο 6 άτομα με 6 κλάρκ.
Γ) Το καλύτερο στο τέλος. Το παράδειγμα του ελκύθρου το είχαμε κάνει στην σχολή ως άσκηση για ένα άγαλμα το οποίο υπήρχε σε αιγυπτιακή απεικόνηση. Έπρεπε να βρούμε το βάρος της αγάλματος μέσα από το ειδικό βάρος της πέτρας και ύστερα δεδομένου τον αριθμό των αντρών που το τραβούσαν να βρούμε τον συντελεστή τριβής. Ε, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι ήταν καταπληκτικό να βλέπεις πόσο γελοίο είναι αυτό, που σε πολλούς ανθρώπους φαίνεται βουνό.
Άσχετο αλλά ωραίο (μια και θυμήθηκα την σχολή) το ξέρετε ότι αεροδυναμικά η μέλισσα δεν είναι λογικό να πετάει; Τότε πως το κάνει; Α, αυτό είναι μία άλλη ιστορία.
null_n_voidΜέλος
22/01/2006, 09:44:44
Δεδομένου επίσης ότι οι Αιγύπτιοι, γνώριζαν τόσα μαθηματικά και φυσική, ώστε να υπολογίζουν την σοδειά από το φούσκωμα του Νείλου, χιλιάδες χρόνια προ Χριστού....

ορεξη να χετε να διαγραφετε :)

PeronosporosΜέλος
22/01/2006, 13:02:14
quote:
το ξέρετε ότι αεροδυναμικά η μέλισσα δεν είναι λογικό να πετάει; Τότε πως το κάνει; Α, αυτό είναι μία άλλη ιστορία.
Ναί γιατί δεν πετάει όπως τα αεροπλάνα και εκμεταλλεύται κάποιους στροβιλισμούς αέρα που δημιουργεί με τα φτερά της που είναι ανέφικτοι για μεγαλύτερα σώματα

I'm going to enjoy watching you die, Mr. Anderson.

dim.karΜέλος
23/01/2006, 13:00:07
Καλημέρα σε όλες και όλους!

Αγαπητέ avatar περιμένω να μου γράψεις τι επιτρέπετε και τι όχι. Προτείνω να αποδεχθούμε τα εξής: τετραγωνισμένο ογκόλιθο 2,5 τόνων. Σκοινιά (συνθετικά, μην τρέχουμε να φτιάχνουμε τώρα σκοινιά από φυτικές ίνες!). Ύφασμα. Λάδι. Κυλινδικά ξύλα. Σιδερένιους λοστούς. Σφήνες. Ανθρώπινη δύναμη. Αν μας απαγορεύσετε τις τροχαλίες θα χρειαστούμε δέκα περίπου άτομα. Ειδάλλως το κάνω εγώ κι ο Vrilης μόνοι μας.

Το σημαντικότερο: τι κερδίζουμε; Ας πούμε ένα γεύμα σε ταβέρνα της Νέας Πεντέλης; Εάν μας απαγορεύσετε τις τροχαλίες κερνάτε και όσους βάλουν "πλάτη". Εγώ κι ο Vrilης θα φέρουμε και από ένα θηλυκό... Yπ΄ όψιν: καλύτερα να μας πάτε τριήμερο στην Αράχωβα, παρά να μας ταίσετε...

Για πιο εξιδεικευμένες συνεννοήσεις mailιά στο dim_karagiannis@yahoo.gr

Bye!!!

dim.kar

Eίπαν: "το αναρχοκουμμούνι ο dim.kar ... να ξέρει ότι είναι ο μεγαλύτερος ΦΑΣΙΣΤΑΣ από όλους όσους έχω δεί"
by Peronosporos

Τhanks!!!

Edited by - dim.kar on 23/01/2006 13:03:16

dim.karΜέλος
23/01/2006, 13:15:09
Πάντως, για να δείτε πόσο καλός είμαι, σας διαβεβαιώνω πως ο μοναδικός μου τεχνικός "προβληματισμός" είναι πως θα σηκώσουμε τον ογκόλιθο για να τον βάλουμε πάνω στα κυλινδρικά ξύλα... Αυτό που έχω κατά νου είναι να σκάψουμε κάτω από τον ογκόλιθο τέσσερις χαρακιές, ίσα ίσα για να βάλουμε τους λοστούς. Να βάλουμε από κάτω τους λοστούς. Να σηκώσουμε από την μια πλευρά, βάζοντας σφήνες (δώ χρειάζονται τέσσερα έως έξι άτομα Τα τέσσερα καλό θα βόλευε να είναι "νταβραντισμένα" ελαφρώς). Να επαναλάβουμε την διαδικασία από την άλλη πλευρά. Ύστερα βάζουμε τα κυλινδρικά ξύλα λαδωμένα, ένας μόνο αρκεί (αν επιτραπούν οι τροχαλίες) και ...come for a ride baby!!!

Από κει και πέρα, μάλλον θα πρέπει να βάλουμε φρένα στον ογκόλιθο μας...

dim.kar

Eίπαν: "το αναρχοκουμμούνι ο dim.kar ... να ξέρει ότι είναι ο μεγαλύτερος ΦΑΣΙΣΤΑΣ από όλους όσους έχω δεί"
by Peronosporos

Τhanks!!!

23/01/2006, 13:24:11
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Δύναμη Βρίλ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ...
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΥΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ....

ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΕΜΑΙΛ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ (ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ).

ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ...

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

23/01/2006, 14:29:54
quote:
Yπ΄ όψιν: καλύτερα να μας πάτε τριήμερο στην Αράχωβα, παρά να μας ταίσετε...

Dim.Kar, Δημήτρη, μήν τους λές τέτοια ! Λές "Αράχωβα" και τριήμερο, και δημιουργείς λάθος εντυπώσεις. Αυτοί τα μετράνε "καλά, πόσο θα φάνε, πόσους καφέδες θα πιούνε". Δεν ξέρουν τι σημαίνει για μάς Αράχωβα.

Να τους πάμε Χειμερινή, Κραμπόν, Πιολέ και ορειβατικό σκί σε τριήμερο ή να τους πάμε Επτάστομο το καλοκαίρι, ανεβάζοντάς τους πεζοπορία από το Ζεμενό ???

ο κακός Vril

Υ.Γ. Καταλάβατε επιτέλους τι σημαίνει το "κακός", ή σας αρέσει/βολέυει καλύτερα να το παρεξηγείτε ακόμα ? Αμάν πιά ...

null_n_voidΜέλος
23/01/2006, 16:20:25
Εάν τελικά δεν κατορθώσετε να τον κουνήσετε τον ογκόλιθο, κομπιουτεράδες άνθρωποι, αυτό σημαίνει ότι οι εξωγήινοι φτιάξαν τις πυραμίδες???

ορεξη να χετε να διαγραφετε :)

23/01/2006, 20:04:49
Αγαπητέ dim.kar, υποβάλω ένσταση.
Α) Δεν θα χρησιμοποιήσουμε κυλίνδρους αλλά έλκυθρο, όσο απλό μπορεί να γίνει.
Β) Δεν θα το σηκώσουμε τον ογκόλιθο με λοστούς αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πρόχειρο σαντούφ.
Γ) Δεν χρειαζόμαστε λάδι. Εάν το σημείο δοκιμής είναι κατασκευασμένο από πέτρα θα χρησιμοποιήσουμε νεράκι του θεού, ειδάλως η λάσπη μπορεί να κάνει το θαύμα της.
Ναι μπορώ να καταλάβω ότι η ένσταση που θέτω είναι κάπως δύσκολη στην πραγματοποίηση της, αλλά ας το κάνουμε το ρημάδι το πείραμα στην κανονική του μορφή.
Υ.Γ.
1) Το πιο δύσκολο θα είναι η αρχική μετακίνηση λόγω της αδράνειας.
2) Το βραβείο θα το πάρουν όσοι έλξουν ή και αυτοί που θα χρησιμοποιήσουν τον μαθηματικό υπερεγκέφαλο τους; (Πλάκα κάνω ε)
PeronosporosΜέλος
24/01/2006, 11:39:14
Δοκιμάστε να βάλετε πλατιές, ξύλινες σφήνες κάτω από τον ογκόλιθο και μετά να τις βρέξετε, να φουσκώσουν και τότε βάζετε τα άλλα ξύλα από κάτω με την ησυχία σας.
quote:
Δεν χρειαζόμαστε λάδι. Εάν το σημείο δοκιμής είναι κατασκευασμένο από πέτρα θα χρησιμοποιήσουμε νεράκι του θεού, ειδάλως η λάσπη μπορεί να κάνει το θαύμα της.
Στην ανάγκη βάλτε γλυστρίδες

καλή επιτυχία παιδιά

I'm going to enjoy watching you die, Mr. Anderson.

24/01/2006, 12:01:30
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΗ null_n_void ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...

quote:
Εάν τελικά δεν κατορθώσετε να τον κουνήσετε τον ογκόλιθο, κομπιουτεράδες άνθρωποι, αυτό σημαίνει ότι οι εξωγήινοι φτιάξαν τις πυραμίδες???

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΦΙΑΞΕΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ????
MIA ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

24/01/2006, 12:02:29
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΗ null_n_void ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...

quote:

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΦΙΑΞΕΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ????
MIA ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

templierΝέο Μέλος
24/01/2006, 13:39:58
Γειά σε όλους. Με χαρά διαπιστώνω ότι πολλοί είναι αυτοί που έχουν παρόμοιες με τις δικές μου αναζητήσεις. Θα ήθελα να συνεισφέρω στην συζήτηση τα εξής.

Οι αρχαίοι αιγύπτιοι πίστευαν πως οι πυραμίδες χτίστηκαν με την βοήθεια της τάξης των ιερέων, οι οποίοι μετακινούσαν τους τετραγωνισμένους ογκόλιθους εύκολα, με την βοήθεια ενός ήχου - μιας μουσικής που παρήγαγαν.

Αντίστοιχα πειράματα για την μετακίνηση ογκόλιθων έχουν γίνει αρκετές φορές. Έχουν δοκιμαστεί όλες οι δυνατές μέθοδοι, τροχαλίες, κύλινδροι, ανυψωτικές δοκοί κτλ, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι. Το σημαντικό εδώ είναι να αντιληφθούμε ότι για να μπορέσουμε να επιτύχουμε την μετακίνηση στο τελικό ύψος της πυραμίδας με ανεκτή κλίση, χρειάζεται να δημιουργηθεί επικλινής επιχωμάτωση αρκετών χλμ. Ο όγκος των αναγκαίων επιχωματώσεων γίνεται έτσι πολλαπλάσιος του όγκου της πυραμίδας. Φυσικά, μετά το υποθετικό "καθάρισμα" δεν μπορεί να εντοπιστεί πουθενά...

"It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without accepting it" - Aristotle

24/01/2006, 16:20:48
To 70 ή το 80 μια ομάδα Ιαπώνων με χρηματοδότηση από την Νισσάν προσπαθησε να κτίσει ένα μοντέλο πυραμίδας (περίπου 150 μέτρα) χρησιμοποιώντας αρχαίες μεθόδους. Η προσπάθεια απέτυχε και όπως βρήκα ακόμα και οι σύγχρονες μέθοδοι που χρησιμοποιήσαν μετά, απέτυχαν και αυτές.

"In the 1970s a Japanese team funded by Nissan tried to build a one-third, scale model of the Great Pyramid using the methods Egyptologists claim the ancient engineers employed. They could not duplicate a single step of the process.

They gave up and called on modern technology. Even with the aid of trucks and helicopters they could not position the stones accurately and the finished pyramid turned out to be a haphazard mess."

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες και μια μία άλλη προσπάθεια το 1990 που κατέγραψε η ομάδα της NOVA για την κατασκευή, την μεταφορά και το στήσιμο ενός οβελίσκου, η οποία απέτυχε επίσης.

"Then in the 1990s NOVA filmed another effort aimed at proving that Egyptologists were right. It was nowhere near as ambitious as the Japanese project. This time a team of experts tried set about the task of quarrying a 35-ton obelisk -- rather small by Egyptian standards -- using dolorite hammers, then transporting it on wooden skids and lifting it into place via a dirt ramp.

The NOVA team gave up rather quickly so slow was the quarrying process. They soon realized that the ancient method of transport was also hopeless and they called in a bulldozer to quarry the stone and a truck to carry it to the site. The first difficult steps having been performed with the aid of modern machinery they tried to lift the obelisk into place using their primitive scheme. That also failed."

Για τον οβελίσκο ειδικά:
"NOVA's team of experts attempts to build, transport, and raise a scale model obelisk using those materials available to ancient Egyptian engineers: rope, dirt, sticks, and stones."

http://www.world-mysteries.com/mpl_wh1.htm#Egyptologists
http://www.pbs.org/wgbh/nova/teachers/programs/2405_sle1obel.html

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

wolfowitzΜέλος
24/01/2006, 18:34:06
quote:
"NOVA's team of experts attempts to build, transport, and raise a scale model obelisk using those materials available to ancient Egyptian engineers: rope, dirt, sticks, and stones."

ειχα παντα την εντυπωση πως σε ολους αυτους (τους καλοπροαιρετους οπωσδηποτε) ελειπε η φαντασια
dim.karΜέλος
25/01/2006, 11:44:03
Kαλημέρα σε όλες και όλους!

Αρχίσαμε ήδη να χανόμαστε μέσα σε ατελείωτες συζητήσεις...

Να πω λοιπόν μια ιστορία: όταν ήμουν λοιπόν στη σχολή αξιωματικών μας δίδασκαν στρατιωτική ιστορία. Εκεί μας έκαναν μια φορά την ερώτηση: "έχετε περάσει ποτέ από τη διασταύρωση Κατεχάκη και Μεσογείων;". "Ναι", εμείς. "Τα πολυβολεία τα έχετε δει;". Κόκκαλο εμείς. Και εκεί μας σκάνε το μυστικό: ξεχάστε την "λογική ερμηνεία" του πολυβολείου ΣΗΜΕΡΑ. Προσπαθήστε να μπείτε μέσα στο μυαλό του διοικητή στη διάρκεια της κατοχής... Που είτε κομμουνιστής, εθνικιστής, έλληνας, ιταλός ή γερμανός πάνω στους ίδιους κανόνες λογικής πατάει... Άρα με τα ίδια δεδομένα σε ανάλογα συμπεράσματα θα κατέληγε... Και πριν από δύο χιλιάδες και πριν από πέντε χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι δεν ήταν πιο κουτοί: άρα μπορούμε να καταλάβουμε τι και πως σκέφτονταν...

Έχουμε λοιπόν ένα δεδομένο: να μετακινήσουμε έναν ογκόλιθο. Έχουμε αυτά τα εργαλεία. Στα σοβαρά πιστεύετε πως εμείς θα το καταφέρουμε, και εκείνοι όχι;

Και εμείς θα πειραματιστούμε, ξεκινώντας ουσιαστικά από το μηδέν. Και θεωρούμε δεδομένο πως θα τα καταφέρουμε. Εκείνοι που είχαν τεράστια εμπειρία ήδη συσωρευμένη πόσο πιο εύκολη θα έκαναν τη δουλειά τους;

Εξωγήινοι εργολάβοι λοιπόν... Άραγε τι μίζα να έπαιρνε ο φαραώ; Ταξιδάκια στον Α Ηριδανού;

dim.kar

by Peronosporos

Τhanks!!!

25/01/2006, 19:18:32
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ dim.kar ΔΕΝ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΛΕΩΝ...

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ (ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΟΓΚΟΛΙΘΩΝ 2,5 ΕΩΣ 15 ΤΟΝΩΝ)...

ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ...
ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΜΕΡΕΣ EMAIL ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ...
Ο ΦΙΛΟΣ Peronosporos ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΗ Avallon....

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.