ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μικρος βωμος στα 80s 90ς - ΕΙΚΟΝΕΣ

- Μικρος βωμος στα 80s 90ς - ΕΙΚΟΝΕΣ

GEO1331 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
21/06/2005, 22:42:38
quote:

Mα πώς μπορεί να λέει ''μισήστε την οικογένειά σας'' και την άλλη να μας προτρέπει να αγαπήσουμε τον πλησίον μας όπως τον εαυτό μας,να θεραπεύει αρρώστους και γενικά τα λόγια και οι πράξεις του να φανερώνουν μόνο την απέραντη αγάπη του; ...

Είναι όμως αλήθεια ότι με την αποσπασματική ερμηνεία μπορείς να βγάλεις ό,τι συμπεράσματα θέλεις!

Τι σημαίνει αποσπασματική ερμηνεία;
Δηλαδή τι θα μπορούσε να εννοεί με το "μισείστε την οικογένειά σας ή και τον εαυτό σας" που λέει αλλού;
Δηλ. πώς θα ερμηνέψουμε συνολικά το ότι δεν δέχεται να δει την μητέρα και τους αδερφούς του όταν έρχονται να τον δούν; (Κατά Μαρκον 3. 31-35, Κατά Λουκάν 8. 19-21)

Για να ακούσω τις ερμηνείες σας.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

21/06/2005, 22:57:01
Διάβασε τις απαντήσεις που σου δίνουν και προσπάθησε να βρείς τις ερωτήσεις που σε οδηγούν σε αυτές.
Καλή άσκηση...

Και σε ποία περίπτωση δεν απαντούν σε ερωτήσεις, ή απαντούν με χαρακτηρισμούς και κατηγορίες, φίλη Ostria;

Μήπως όταν προπαγανδίζουν;
Είναι μια πιθανότητα...

21/06/2005, 22:57:37
Για να μην μπερδευόμαστε:

Αποσπασματική ερμηνεία είναι η απομόνωση ενός τμήματος της πρότασης ή της παραγράφου και η ερμηνεία αυτού μόνο, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε λάθος συμπέρασμα, καθώς το νόημα ολόκληρης της πρότασης είναι διαφορετικό.

Για παράδειγμα: "Η Μετεωρολογική υπηρεσία είπε ότι θα χιονίζει αύριο αλλά μετά το αναίρεσε".

Το απόσπασμα "Η Ε.Μ.Υ. είπε ότι θα χιονίζει αύριο" έχει τελείως διαφορετικό νόημα από όλη την πρόταση.

Βέβαια, σαφώς αυτά που αναφέρει η Ostria δεν αποτελούν αποσπασματική ερμηνεία, καθώς αυτό είναι και το νόημα του εδαφίου. Άλλωστε, αυτή η καραμέλλα της "αποσπασματικής ερμηνείας" χρησιμοποιείται κατά κόρον όταν το νόημα δεν είναι ακριβώς αυτό που συμφέρει.

macedon

21/06/2005, 22:59:40
quote:
Ψηλός
Πώς απαιτείς, το δημιούργημα, να γνωρίζει ή να έχει την ψευδαίσθηση ότι γνωρίζει, τί και ποιός δημιούργησε τον Δημιουργό του;;;;

Επειδή ίσως δεν φαντάζομαι (εγώ προσωπικά) τον εαυτό μου σαν δημιούργημα. Εν πάσει περιπτώσει, σε συμβουλεύω να διαβάσεις το "Εγώ το Ρομπότ", του Ισάακ Ασίμωφ. Ίσως αλλάξεις απόψεις περί δημιουργού και δημιουργημάτων...

macedon

22/06/2005, 00:14:18
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Ψηλός
Πώς απαιτείς, το δημιούργημα, να γνωρίζει ή να έχει την ψευδαίσθηση ότι γνωρίζει, τί και ποιός δημιούργησε τον Δημιουργό του;;;;

--------------------------------------------------------------------------------

Επειδή ίσως δεν φαντάζομαι (εγώ προσωπικά) τον εαυτό μου σαν δημιούργημα. Εν πάσει περιπτώσει, σε συμβουλεύω να διαβάσεις το "Εγώ το Ρομπότ", του Ισάακ Ασίμωφ. Ίσως αλλάξεις απόψεις περί δημιουργού και δημιουργημάτων...

macedon

Θα σε πείραζε να μου πεις πώς φαντάζεσαι εσύ τον εαυτό σου εφόσον δεν τον φαντάζεσαι σαν δημιούργημα;;

Φιλικά όπως πάντα

22/06/2005, 00:29:15
Αίολε,
καλώς ήρθες και πάλι.

Θα ήθελα να σου ζητήσω, μια που ξέρεις και αναλύεις καλά τα εδάφια της Γραφής, να μου ερμηνεύσεις τα παρακάτω:
"Ματθαίος 5

38 "Ηκούσατε ότι ερρέθη, Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος.
39 Εγώ όμως σας λέγω να μη αντισταθήτε προς τον πονηρόν· αλλ' όστις σε ραπίση εις την δεξιάν σου σιαγόνα, στρέψον εις αυτόν και την άλλην·
40 και εις τον θέλοντα να κριθή μετά σου και να λάβη τον χιτώνα σου, άφες εις αυτόν και το ιμάτιον·
41 και αν σε αγγαρεύση τις μίλιον εν, ύπαγε μετ' αυτού δύο.
42 Εις τον ζητούντα παρά σου δίδε και τον θέλοντα να δανεισθή από σου μη αποστραφής.
43 Ηκούσατε ότι ερρέθη, θέλεις αγαπά τον πλησίον σου και μίσει τον εχθρόν σου.
44 Εγώ όμως σας λέγω, Αγαπάτε τους εχθρούς σας, ευλογείτε εκείνους, οίτινες σας καταρώνται, ευεργετείτε εκείνους, οίτινες σας μισούσι, και προσεύχεσθε υπέρ εκείνων, οίτινες σας βλάπτουσι και σας κατατρέχουσι,"

Και αν θες, έχω και κάποια άλλα εδάφια, που θα ήθελα να μου τα εξηγήσεις, αν το θες φυσικά.

Φιλικά όπως πάντα

22/06/2005, 00:33:42
quote:
Ψηλός
Θα σε πείραζε να μου πεις πώς φαντάζεσαι εσύ τον εαυτό σου εφόσον δεν τον φαντάζεσαι σαν δημιούργημα;;

Φυσικά. Σαν γέννημα της μάνας μου.

macedon

22/06/2005, 00:36:03
Αλλά ακόμα κι αν με θεωρήσω δημιούργημα του πατέρα μου, γνωρίζω πολύ καλά το δημιουργό μου και τον έχω καταλάβει απολύτως. Επίσης ξέρω ποιός τον δημιούργησε. Ο πατέρας του.

Άλλη έξυπνη ερώτηση;

macedon

22/06/2005, 00:40:45
Και ακόμη αυτό και όταν τα ερμηνεύσεις, αν θες θα σου παραθέσω και άλλα, έτσι ώστε να με διαφωτήσεις να δω καθαρά το τι θέλει να πει εδώ πέα ο Λόγος του Θεού.

"Ματθαίος 7
1 Μη κρίνετε, διά να μη κριθήτε·
2 διότι με οποίαν κρίσιν κρίνετε θέλετε κριθή, και με οποίον μέτρον μετρείτε θέλει αντιμετρηθή εις εσάς.

3 Και διά τι βλέπεις το ξυλάριον το εν τω οφθαλμώ του αδελφού σου, την δε δοκόν την εν τω οφθαλμώ σου δεν παρατηρείς;
4 Η πως θέλεις ειπεί προς τον αδελφόν σου, Άφες να εκβάλω το ξυλάριον από του οφθαλμού σου, ενώ η δοκός είναι εν τω οφθαλμώ σου;

5 Υποκριτά, έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου, και τότε θέλεις ιδεί καθαρώς διά να εκβάλης το ξυλάριον εκ του οφθαλμού του αδελφού σου.

7 Αιτείτε, και θέλει σας δοθή· ζητείτε, και θέλετε ευρεί, κρούετε, και θέλει σας ανοιχθή.
8 Διότι πας ο αιτών λαμβάνει και ο ζητών ευρίσκει και εις τον κρούοντα θέλει ανοιχθή.

9 Η τις άνθρωπος είναι από σας, όστις εάν ο υιός αυτού ζητήση άρτον, μήπως θέλει δώσει εις αυτόν λίθον;
10 και εάν ζητήση οψάριον, μήπως θέλει δώσει εις αυτόν όφιν;

12 Λοιπόν πάντα όσα αν θέλητε να κάμνωσιν εις εσάς οι άνθρωποι, ούτω και σεις κάμνετε εις αυτούς·"

******Α..... και για να μην ξεχάσω. Αν θες μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τη μέθοδο που προτείνεις

quote:
Διάβασε τις απαντήσεις που σου δίνουν και προσπάθησε να βρείς τις ερωτήσεις που σε οδηγούν σε αυτές.
Καλή άσκηση...

Περιμένω με ανυπομονησία.
Μη βιαστείς. Με την άνεσή σου.

Φιλικά όπως πάντα

22/06/2005, 00:46:54
quote:

Θα ήθελα να σου ζητήσω, μια που ξέρεις και αναλύεις καλά τα εδάφια της Γραφής, να μου ερμηνεύσεις τα παρακάτω:
"Ματθαίος 5

38 "Ηκούσατε ότι ερρέθη, Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος.
39 Εγώ όμως σας λέγω να μη αντισταθήτε προς τον πονηρόν· αλλ' όστις σε ραπίση εις την δεξιάν σου σιαγόνα, στρέψον εις αυτόν και την άλλην·
40 και εις τον θέλοντα να κριθή μετά σου και να λάβη τον χιτώνα σου, άφες εις αυτόν και το ιμάτιον·
41 και αν σε αγγαρεύση τις μίλιον εν, ύπαγε μετ' αυτού δύο.
42 Εις τον ζητούντα παρά σου δίδε και τον θέλοντα να δανεισθή από σου μη αποστραφής.
43 Ηκούσατε ότι ερρέθη, θέλεις αγαπά τον πλησίον σου και μίσει τον εχθρόν σου.
44 Εγώ όμως σας λέγω, Αγαπάτε τους εχθρούς σας, ευλογείτε εκείνους, οίτινες σας καταρώνται, ευεργετείτε εκείνους, οίτινες σας μισούσι, και προσεύχεσθε υπέρ εκείνων, οίτινες σας βλάπτουσι και σας κατατρέχουσι,"

Να στα εξηγήσω εγώ Ψηλέ;

38-39. Ο Ιησούς εδώ λέει να μην ζητάς εκδίκηση αλλά να φανείς υπεράνω του αντιπάλου σου. (το κρατάτε;)
40 Εδώ λέει να μην προσπαθείτε να κερδίσετε τις δίκες αλλά αν ο άλλος ζητάει πχ το σπίτι σας να του δίνετε και το εξοχικό (το κάνετε;)
41 Εδώ λέει ότι αν ο άλλος σου επιβάλλει μία αγγαρεία να την κάνεις εις διπλούν (το κάνετε;)
42 Εδώ λέει ότι πρέπει να δίνετε ότι σας ζητηθεί και να δανείζετε χρήματα σε όποιον τα έχει ανάγκη (αν απαντήσετε θετικά ενδιαφέρομαι άμεσα)
43-44 Εδώ λέει να αγαπάτε τους εχθρούς σας και να προσεύχεστε για αυτούς που σας αδικούν και σας καταδιώκουν. (ευκολότατο και το κάνουν όλοι έτσι;)

Τώρα απάντησε και συ στα δικά μας ερωτήματα.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

22/06/2005, 00:52:09
Μακεδόνα,
Και τον πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα σου ποιος τον δημιούργησε;;;

Υπάρχουν πουθενά μαρτυρίες και στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξή του;;;
Υπάρχουν ιστορικά στοιχεία που να υποδεικνύουν την ύπαρξη του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα του πατέρα σου;;;;

Αν ναι, είναι αξιόπιστοι ιστορικοί; ανήκαν μήπως στο συγγενικό περίγυρο ή είναι ανεξάρτητοι, τρίτοι, ιστορικοί που έχουν καταγράψει την παρουσία του;;; Έχει μήπως καταγράψει ο ίδιος κάπου την παρουσία του;;;

Φιλικά όπως πάντα