- ΑΣΤΡΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ. - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Απο την ολιγη πρακτικη γνωση που διαθετω (αρκετα με τα βιβλια )αυτη η αισθηση του πονου εχει να κανει με τη μεταφορα της συνειδησης στον αστρικο φορεα και αποτελει ενα ας πουμε κλασικο γνωρισμα της επερχομενης εμπειριας,εγω νιωθω καψιμο στο λαιμο στον αυχενα και προσφατα και στη βαση τησ σπονδηλικης στηλης.αλλες φορες νιωθω μια απιστευτη πιεση σα να με εχει πλακωσει ολλο το ταβανι.και ζαλαδα.
Νωμιζω οτι δεν πρεπει να δινουμε πολυ σημασια σε αυτα τα φαινομενα γιατι μονο και μονο στρεφοντας εκει την προσοχη μας τα "προκαλουμε".ολλα αυτα τα φαινομενα η αισθησεις ειναι χαρακτηριστικα πεδιακα(αλλαγη πεδιου).εχουν να κανουν με ενεργειακα πεδια βαρυτικα και κατα μια εννοια ηλεκτρομαγνητικα.ισως κατι αναλογο να αισθανονται και οι αστροναυτες.
οσο για το αν αυτες οι ενεργειες ειναι κακες μην εισαι τοσο απολυτος,η τα πεδια που ανεφερες, απλα επειδι ειναι δυσαρεστα,αν και ειναι πολυ πιθανο.προσπαθησε να μεταφερθεις καπου αλλου σε ενα χωρο με φως.το εχεις δοκιμασει;μου εχει συμβει και μενα να βρισκομαι καπου και να νιωθω ενα μεταφυσικο φοβο κατι που δεν μου θυμιζε καμια αισθηση φοβου απο αυτες που εχω βιωσει μεχρι τωρα.ηταν κατι μαλλον αρνητικο αλλα ειχε μεσα του και ενα δεος.αδυνατο να το περιγραψω.
οσο για τις ωρες που κοιμαμαι συνηθως ειναι ξημερωματα κατα τις 3 4 το πρωι και ξυπναω 2 το μεσημερι γιατι 4 δουλευω.(4 το μεσημερι)την επομενη φορα που θα βγω θα φωναξω το νικ σου.
και κατι αλλο,θα ηθελες να μου πεις τι ακριβως θελεις να κανεις γιατι δεν εχω καταλαβει με την α.π;θελεις να αποκτησεις περισσοτερο ελεγχο στην εμπειρια;;απλα το αφηνεις ετσι;;τι ακριβως;;
Για τα άλλα …το παλεύω.
Όσον αφορά το
quote:
… τι ακριβως θελεις να κανεις γιατι δεν εχω καταλαβει με την α.π;θελεις να αποκτησεις περισσοτερο ελεγχο στην εμπειρια;;
απλα το αφηνεις ετσι;;
τι ακριβως;;
με όσο μπορώ πιο λίγα λόγια:
Κατ αρχήν να επαναλάβω ότι τέτοιου είδους εμπειρίες, μου συμβαίνουν περιστασιακά χωρίς να το επιδιώκω. Γι αυτό, προσπαθώ κατ’ αρχήν να κατανοήσω την αξία αυτής της ιδιαίτερης κατάστασης της συνείδησης.
Η χρησιμότητα όμως αυτών των εμπειριών για μένα, μέχρι τώρα, έγκειται στο ότι καταφέρνουν να με ταρακουνούν από τον υλιστικό μου λήθαργο. Εν τούτοις εξακολουθώ να έχω τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσον ίσως να υπάρχει μια πιο πεζή ερμηνεία για όλα αυτά.
Ως εκ τούτου το «ραντεβού» με ενδιαφέρει, όπως και σένα από ό,τι κατάλαβα, ως ένας τρόπος επιβεβαίωσης της «αντικειμενικότητας» της εμπειρίας. Δηλαδή του κατά πόσον όντως βιώνουμε κάτι που δεν μπορεί να αναχθεί στις συνήθεις υποκειμενικές ονειροπολήσεις.
Γι αυτό που έχω βεβαιωθεί πάντως, είναι ότι η ανάπτυξη αυτής της «δεξιότητας» (των αστρικών ταξιδιών), δεν σημαίνει κανενός είδους ιδιαίτερο πνευματικό, ας πούμε, προχώρημα, τουλάχιστον όχι περισσότερο από το να αναπτύξω την δεξιότητα της πτήσης με ανεμόπτερο, της πτώσης με αλεξίπτωτο κ.ο.κ. Απλά το «αστρικό» φαίνεται να είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή.
Η μεγαλύτερη πάντως πρόκληση για μένα είναι το ξύπνημα μέσα στο όνειρό μου. Να καταλάβω δηλαδή ότι ονειρεύομαι και να διατηρήσω αυτή την επίγνωση. Μου διεγείρει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον το να αντιλαμβάνομαι αυτό που αντιλαμβάνεται.
Αυτά προς το παρόν…
Αγαπητέ SoulMasteR
αν έχεις όρεξη για διάβασμα, εδώ
θα βρεις σίγουρα πάρα πολλές πληροφορίες, απόψεις και βιβλία σχετικά με το θέμα
Αγαπητέ Yiannakas
η «αστρική» επικοινωνία που είχες με εκείνη την κοπέλα είναι κάτι που σε έχει πείσει για την αντικειμενικότητά της εμπειρίας; Δηλαδή, επιβεβαιώσατε και δια ζώσης όσα στο αστρικό είχατε μοιραστεί;
Επεμβαίνουν σκεπτομορφές δικές μας, άλλες οντότητες...
Η ουσία είναι ότι μπορείς να μετακινηθείς με το αστρικό σου σώμα, ανεξάρτητα από το φυσικό.
Ζήσε τη στιγμή!

Όσον αφορά την αντικειμενικότητα, συνηθίζω, σε αυτή την περίπτωση, να τη βάζω σε εισαγωγικά. Ο όρος είναι εννοιολογικά επιβαρημένος, γι αυτό θα επιδιώξω να το διατυπώσω διαφορετικά.
Πόση αλήθεια υπάρχει σε αυτή την «ιστορία» και πόση φαντασία;
Πόση βεβαιότητα μπορούμε να έχουμε για το ότι πράγματι μετακινούμαστε με το αστρικό;
Αν πάντως πράγματι αυτό συμβαίνει, γιατί να μην επιδιώξουμε να το επιβεβαιώσουμε πέραν κάθε (ει δυνατόν) αμφιβολίας;
Αν πάλι είναι παιχνίδι των νευρώνων, που μη ξέροντας πώς να διερμηνεύσουν τα ηλεκτρικά σήματα που παράγονται στην διάρκεια του ύπνου, δημιουργούν ονειρικές εικόνες και ψευδοβιώματα, γιατί να μην το ξεκαθαρίσουμε άπαξ δια παντός;
Κάπως έτσι…
Αλήθεια, μου δίνεις την εντύπωση ότι κάτι επί πλέον έχεις βρει τώρα τελευταία Είναι έτσι; Αν ναι, και γίνεται να το μοιραστείς θα ήθελες να γράψεις κάτι σχετικό;![]()
Επ’ ευκαιρία… Είδα τους Flatliners. Θυμήθηκα ότι τους είχα δει και στην μεγάλη οθόνη. Η ταινία ξεκινά με πολλές υποσχέσεις αλλά σύντομα κατά τη γνώμη μου ξεφουσκώνει σε μια βολική ηθικολογία. Δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σχέση με την πραγματικότητα αυτού για το οποίο συζητάμε. Δεν νομίζω ότι έχει καν σχέση με αυτό που συμβαίνει με τον θάνατο.
Είναι μια ταινία, κατά τη γνώμη μου πάντα, παράγωγο μιας όχι και τόσο γόνιμης φαντασίας χωρίς καμιά πραγματική γνώση αυτών των πραγμάτων. Δεν αναφέρομαι βέβαια στην όποια καλλιτεχνική της αξία, που έτσι κι αλλιώς νομίζω ότι απλά κυμαίνεται στα μέτρα μιας τυπικής χολυγουντιανού τύπου ταινίας.
Περαστική και πάλι...
αφού, όπως έχω πει, το αστρικό δεν είναι το καλύτερο πεδίο δράσης μου..
Βρίσκω όμως ενδιαφέρον στο ότι κάποιοι έχουν εμπειρίες αυτού του πεδίου, και μπορούν έτσι να βεβαιώσουν την ύπαρξη και μιας άλλης πραγματικότητας -έστω αστρικής.
Ampere ![]()
και δική μου χαρά η συμπόρευση!
Περί ατραπών και περί φαντασίας, ενδιαφέροντα θέματα.
Αδυνατώ όμως αυτήν την χρονική περίοδο να έχω συστηματική και τακτική παρουσία στο esoterica. Αν εσύ ανοίξεις σχετικό θέμα, ευχαρίστως θα συμβάλλω όποτε οι συνθήκες μου το επιτρέπουν.
Στο αστρικό, Ampere, ναι. Υπάρχουν και 'ανάλαφρες' και όμορφες στην όψη οντότητες και μορφές. Σε αυτό το πεδίο μορφοποιούνται και οι χονδροειδείς μα και οι εκλεπτυσμένες επιθυμίες των ανθρώπων, δημιουργώντας ανάλογες μορφές...
Σάς χαιρετώ,
συμμεριζόμενη τον πειραματισμό σας και ευχόμενη καλή συνέχεια!
quote:
Αγαπητέ Yiannakas
η «αστρική» επικοινωνία που είχες με εκείνη την κοπέλα είναι κάτι που σε έχει πείσει για την αντικειμενικότητά της εμπειρίας; Δηλαδή, επιβεβαιώσατε και δια ζώσης όσα στο αστρικό είχατε μοιραστεί;
Όχι, δεν θα είχα τόση μεγάλη επιθυμία να την συναντήσω αστρικά αν μπορούσα να της μιλήσω από κοντά. Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι ήταν αστρική προβολή γιατί δεν ήταν συνειδητό και δεν πρόλαβα να το αναλύσω όταν ξύπνησα. Άλλες πάντως αστρικές προβολές 1000 τις εκατό πραγματικές αλλά όχι αστρικά ραντεβού είχα και ήταν συνειδητότατες, είμουν τόσο ξύπνιος όσο και τώρα που σου γράφω. Τώρα τις σταμάτησα γιατί φοβόμουν αφάνταστα.
Πριν κανω φυσικοθεραπειες για τα ποδια μου,δοκιμασα μονος μου να κανω ασκησεις αλλα επειδι εκανα λαθος πραγματα(βαρακια κτλ)κουρασα τους μυς και επιδεινωθηκα.τωρα παω πολυ καλα.συντομα θα ανεβαινω και σκαλοπατια πιστευω.:)μηπως λοιπον και τα σ,ονειρα η η αστρικη προβολη με μια καταλληλη τεχνικη και σωστη εξασκηση μπορει να επιφερει πολυ καλυτερα αποτελεσματα απο καποιον που ξερει να κανει σωστη ''εκγυμναση;''εν αντιθεση με την εξασκηση ενος αρχαριου οπως ειμαι εγω που κινειτε σε ενα καθαρα πειραματικο επιπεδο και ισως να κανω και λαθος πραγματα οπως με τα ποδια μου;;λεω μηπως;
το επομενο ερωτημα που τιθεται βεβαιως βεβαιως ειναι το ποιος θα ειναι αυτος και που θα βρεθει και εδω αρχιζουν τα δυσκολα!!(μιλαω παντα για μενα που σκοπος μου ειναι να μπορω να προκαλω ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ.)Εχεις να προτεινεις κατι;με τα σεμιναρια εσωτερισμου και τις εσωτερικες σχολες δε τα παω και πολυ καλα αλλα και η κλασσικη επιστημη δεν μπορει να με βοηθησει και πολυ σε αυτο..δεν πολυεμπιστευομαι κανενα απο τους 2 χωρους για διαφορετικους λογους τον καθενα.
ενα πολυ καλο βιβλιο που συνδιαζει λογοτεχνια βιοχημεια νευρολογια μεταφυσικη και αναφερει τους μηχανισμους του ονειρου ειναι ''ο πυργος των ονειρων''αλλα δε θυμαμαι εκδοσεις.το εχει σιγουρα παντως ο πυρινος κοσμος.
οτι εξηγηση και να υπαρχει παντως για ολλα αυτα ειναι μια συναρπαστικη εμπειρια που δε θα την αλλαζα με τιποτα.
Αλλωστε οταν το μονο που εχει καποιος ειναι τα ονειρα γινεται ειδημονας σε αυτο...
quote:Ξέρεις Ampere αυτό λειτουργεί αμφίδρομα.
Γειά σου Στέφανε και χαρά στο κουράγιο σου να φυλάττεις …θερμο-πύλες εκεί στο τρίτο μέρος
Όσο δηλαδή ασχολούμαι με το θέμα τόσο και το θέμα ασχολείται μαζί μου.
quote:Σίγουρα απτή επιβεβαίωση δεν υπάρχει. Όμως, θα έχεις παρατηρήσει ότι έχει μεγάλη ποιοτική διαφορά ένα απλό όνειρο από μία πιο συνειδητή εμπειρία.
Πόση αλήθεια υπάρχει σε αυτή την «ιστορία» και πόση φαντασία;
Πόση βεβαιότητα μπορούμε να έχουμε για το ότι πράγματι μετακινούμαστε με το αστρικό;
Το πρωί, όταν ξυπνήσεις, δεν έχεις αυτό το εσωτερικό αόσθημα, που είναι υπεράνω πάσης αμφιβολίας;
quote:Πράγματι, τώρα τελευταία, εφαρμόζοντας κάποιες τεχνικές σχετικές με τα τσάκρα, η ζωή μου έχει γίνει πιο διαυγής και κρυστάλλινη και αυτό έχει σοβαρό αντίκτυπο και στον ύπνο μου.
Αλήθεια, μου δίνεις την εντύπωση ότι κάτι επί πλέον έχεις βρει τώρα τελευταία Είναι έτσι; Αν ναι, και γίνεται να το μοιραστείς θα ήθελες να γράψεις κάτι σχετικό;![]()
Τις τεχνικές θα τις αναφέρω σταδιακά στο θέμα της αστρικής προβολής, όπως και όταν υπάρξουν "ουσιώδεις" διαφοροποιήσεις στις εμπειρίες μου.
Ζήσε τη στιγμή!

-Ίσως γιατί μ’ αρέσει που φαίνεται ότι καταφέρνεις να ελέγχεις τους φόβους σου, πράγμα που θεωρώ πολύ βασικό σε αυτή την ιστορία.
-Ίσως γιατί μ’ αρέσει που ψάχνεσαι και στο επίπεδο της νευροφυσιολογίας πράγμα που δείχνει (στα δικά μου τουλάχιστον μάτια) ότι δεν κολλάς, δεν εγκλωβίζεσαι σε μονοδιάστατες ερμηνείες του φαινομένου
-Ίσως γιατί μ’ αρέσει που εξελίσσεται θετικά η θεραπεία που ακολουθείς…(δεν σου κρύβω ότι έκανα και ένα συσχετισμό με αυτό που έγινε στην Κύπρο, στον Απόστολο Βαρνάβα, αν άκουσες…, που μάλλον ήταν πολύ πιο δύσκολη περίπτωση από τη δική σου)
-Ίσως γιατί τώρα που το διαβάζω, έχει έναν υπέροχο ήλιο έξω που ζεσταίνει και το μέσα…
Κατά κάποιον τρόπο μου φαίνεται ότι ενεργούμε κάπως σαν τους ραδιοερασιτέχνες, παλαιότερων ιδίως εποχών. Ψάχνουμε, πειραματιζόμαστε, ανταλλάσσουμε απόψεις και μάλιστα εκτός κατεστημένων σχολών. Βέβαια μπορεί να κάψουμε και τίποτα πηνία, λυχνίες ή δεν ξέρω ‘γω τι, μπορεί να μας ζητήσουν τα ρέστα και τίποτε επίσημοι με ραδιογωνιόμετρα, αλλά πιστεύω ότι όσο διατηρούμε αυτή τη «ρομαντική» ας πούμε προσέγγιση, η όλη διαδρομή, αξίζει με το παραπάνω…
Όχι, δεν έχω να σου προτείνω, ούτε σχολή, ούτε βιβλίο. Όλα όσα έχουν γραφεί στο θέμα της Αστρικής προβολής (και τα 3 μέρη) παρέχουν υλικό για ψάξιμο. Αν τα καταφέρνεις με τα Αγγλικά, υπάρχουν 2 – 3 sites που μου φαίνονται πιο «έντιμα» με την έννοια ότι δεν πουλάνε «δασκαλίκι» και γενικά δεν «πουλάνε». Δεν θέλω όμως προς το παρόν να σε προκαταβάλλω γιατί ούτε εγώ δεν είμαι σίγουρος για τίποτε.
Το βιβλίο που λες δεν το έχω υπ’ όψιν μου…στην πρώτη ευκαιρία θα το ψάξω…
Έχεις ξεκάθαρο σκοπό και σύμφωνα με όσα καταλαβαίνω θα τα καταφέρεις. Για μένα οι προτεραιότητες είναι άλλες και οι υποχρεώσεις μου πολύ απαιτητικές έτσι που δεν μπορώ να ανταποκρίνομαι ούτε καν σε μια πιο συστηματική επικοινωνία μέσω του esoterica.
Δεν θα σταματήσω να παρακολουθώ το θέμα, αλλά μπορεί να καθυστερώ λίγο να συμμετέχω μέχρι να βρίσκω κάθε φορά τον απαιτούμενο χρόνο.
Καλή συνέχεια…
quote:
Το πρωί, όταν ξυπνήσεις, δεν έχεις αυτό το εσωτερικό αίσθημα, που είναι υπεράνω πάσης αμφιβολίας;
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω, αλλά… χρειάζομαι κι άλλα
quote:
…η ζωή μου έχει γίνει πιο διαυγής και κρυστάλλινη
Πολύ ωραίο μου ακούγεται
. Πάντα τέτοια
. Περιμένω νεώτερα.
Εγώ, όπως έγραψα και στον roberto24 παραμένω ερασιτέχνης που μάλιστα έχει μείνει πολύ πίσω. Χρειάζεται προς το παρόν να δώσω έμφαση στις άλλες μου υποχρεώσεις, οπότε μέχρι… νεωτέρας
Χαίρε ![]()
quote:Ampere, αυτή είναι μία πολύ καλή άσκηση, για την ενδυνάμωση των τσάκρας.
-Ίσως γιατί τώρα που το διαβάζω, έχει έναν υπέροχο ήλιο έξω που ζεσταίνει και το μέσα…
"Ρούφηξε" αυτόν τον ήλιο μέχρι το μεδούλι και φαντάσου πως η ενέργειά του ενεργοποιεί όλα σου τα κέντρα. ![]()
Ζήσε τη στιγμή!

και νωμιζω οτι λεγεται νovadream.
Λοιπόν, πολύ χαίρομαι που βλέπω οτι το ενδιαφέρον και οι προσπάθειες παραμένουν ζωηρές και ζωντανές και περισσότερο χαίρομαι που βλέπω οτι υπάρχουν και αποτελέσματα...
Συγχαρητήρια στους προσφάτως παντρεμένους (welcome to the club) :))) Πολύ χάρηκα... καλούς απογόνους Στέφανε, καλούς και πολλούς... :))) Ο δικός μου λόγος απουσίας ήταν αυτός ακριβώς Η ΑΠΟΓΟΝΟΣ!!!! Η κοράκλα μου με επέλεξε (ένας θεός ξέρει γιατί) πρίν λίγους μήνες (που μου φάνηκαν αιώνας) και τώρα την κρατάω στην αγκαλιά μου... Σήμερα κλείνει τους δύο μήνες. Σας αφιερώνω το χαμόγελό της και συνεχίζω με κάτι λίγο πιο δικό μας (μ'άρεσε η έκφραση): Σας παρακολουθώ είναι η αλήθεια τους τελευταίους δύο μήνες αλλά δεν ένιωσα την ανάγκη να μιλήσω. απλά χαιρόμουν με όσα διάβαζα.
Ομως είπα να πώ δύο λόγια, χωρίς να είναι απαραίτητο βέβαια να τα πάρετε στα σοβαρά. Την άποψή μου θα πώ και μόνο:
Για σένα Roberto24 καταρχήν, που είναι απίστευτα γλυκιά όλη αυτή η προσπάθεια που κάνεις. Τα πάς μία χαρά απ'ό,τι φαίνεται. Μου κάνει εντύπωση που ζητάς τεχνικές για να προκαλείς συνειδητή αστρική προβολή, αφού ήδη το καταφέρνεις!!! Εχε εμπιστοσύνη στους οδηγούς και δασκάλους σου. Δείχνουν να σε καθοδηγούν μία χαρά. Οσον αφορά στο πλάσμα πού είδες, αν θυμάμαι καλά κάτι παρόμοιο (ίσως και ίδιο) είχε δεί η gretel, ή κάνω λάθος? Θα έχει ενδιαφέρον να μας θυμίσει την περίπτωση. Προσωπικά θεωρώ οτι είναι κάποιος απο τους καθοδηγητές σου, ή ίσως κάποιο απο τα στοιχειακά που βοηθούν σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν ξέρω αν είναι απο την Αφροδίτη, αλλά ειδικά για αυτό δεν θα μου έκανε εντύπωση. Αλλωστε, πολύ πρίν τον Ραβολού έχουν αναφερθεί στις ανώτερες αστρικές ανθρωπότητες, και δασκάλους της αφροδίτης άλλοι εσωτεριστές, ανάμεσά τους και η Μπλαβάτσκυ. Υπάρχουν δε πολλοί που έχουν επιβεβαιώσει τα λεγόμενά τους. Απ'ο,τι έχω ακούσει χρειάζονται ειδικές πρακτικές για να κάνεις επαφή μαζί τους, εκτός εάν έχεις προχωρήσει τόσο πολύ που να μπορεί να βρεθεί κάποιο απο τα σώματά σου στο δικό τους πεδίο,ή μάλλον να σου επιτρέψουν να μπείς στο δικό τους πεδίο.
Θα σου δώσω μία περαιτέρω συμβουλή ως προς τις πρακτικές σου... Ξαναλέω πως έχει μόνο να κάνει με όσα έχω κατανοήσει απο προσωπική εμπειρία, και δεν είναι απαραίτητο να τα θεωρήσεις αποτελεσματικά ή σωστά, αλλά νομίζω θα το βρείς κι εσύ καλή ιδέα (και για τον Ampere είναι αυτό): Καλά τα αστρικά ραντεβού, αλλά καλό είναι να μήν αφήνεις 'ανοιχτό' τον χώρο που κοιμάσαι και κινείσαι, να μπαίνει ο οποιοσδήποτε. Με αυτό εννοώ οτι καλό θα είναι πρίν κοιμηθείς να 'κλείνεις' τον χώρο σου με κάποιον τελετουργικό τρόπο (κύκλο, που μπορείς να βρείς τεχνικές άπειρες και στο ίντερνετ και σε βιβλία, αλλά αρκεί και μόνο η σκέψη οτι κλείνεις με έναν φωτεινό κύκλο το δωμάτιο ή το σπίτι σου ενάντια σε κάθε αρνητικότητα. Πρέπει να το οραματιστείς τουλάχιστον δύο-τρείς φορές). Απο κεί και πέρα, η τεχνική του να φωνάξεις το nick κάποιου απο τα παιδιά είναι πολύ καλή ιδέα. Αν κάποιο είναι συνειδητό εκεί έξω τότε θα τον βρείς αυτόματα, αν βρίσκεστε σε παρόμοια πεδία. Αν δεν είναι συνειδητό, πολύ πιθανό και πάλι να τον συναντήσεις εκεί που θα βρίσκεται (στο όνειρό του) αλλά δεν θα βγάλεις άκρη, απο την ακαταλαβίστικη συμπεριφορά του. Και μάλιστα είναι ακόμα πιο εύκολο να σε βρούν ή να βρείς κάποιον με αυτόν τον τρόπο, παρά αν αφήνεις ανοιχτό τον χώρο σου. Γιατί μέσα στον χώρο σου μπορεί να δούν μόνο τις δικές σου προβολές, κι αν έχεις 'φύγει' αστρικά, πολύ πιθανόν να δούν οτι το κρεβάτι σου είναι άδειο, γιατί αυτό που θα τους τραβήξει θα είναι οι έντονες ενέργειες σου που βρίσκονται μέσα στον καθημερινό σου χώρο (ναι, δεν είναι απαραίτητο να δούν το φυσικό σου σώμα), οι οποίες ας πούμε λειτουργούν ως αντιπερισπασμός σε περιπτώσεις που κάποιος σε 'ψάξει' τυχαία, ενώ αν σε φωνάξουν και είναι 'κλειστός' ο χώρος σου, θα βρεθούν εκεί που είναι το αστρικό σου (συνήθως, κι εφόσον επαναλαμβάνω βρίσκεστε σε παρόμοια πεδία... αν δηλαδή εσύ είσαι στο κατώτερο αστρικό κι ο άλλος κινείται στο ανώτερο ή ακόμα και στο διανοητικό πεδίο, δεν είναι και πολύ σίγουρο οτι θα συναντηθείτε, και σε αυτή την περίπτωση πάλι θα βρεθεί όποιος 'ψάχνει' στους χώρους που ενεργειακά έχει φορτίσει ο άλλος)... Για δοκιμάστε το κι αυτό! Αλλά άκου και τον ampere ως προς τον καθρέπτη. Να αποφεύγεις τις μαγικές τελετές και τα αστρικά ξεδιπλώματα μέσω καθρέπτη.
Γενικά όμως να είσαι πολύ προσεκτικός και με ό,τι συναντάς εκεί έξω, και μήν ξεχνάς οτι μπορεί κάλλιστα να σου εμφανιστεί κάποιος που να λέει οτι είναι ο Ampere και να είναι ο θείος μου ο Νικόλας (λέμε τώρα)!!! Κάνε και κανένα σταυρό ή πεντάλφα εκεί που θα είσαι λοιπόν, για καλό και για κακό... Και ένα tip: ζήτα απο όποιον συναντάς να σου πεί 'ζήτω ο Χριστός' (κι αν δεν πιστεύεις κρίμα, βρές κάποιον δάσκαλο που αποδέχεσαι και που ξέρεις σίγουρα οτι είναι δυνατός, και πές το όνομά του, η αρχή Χριστός είναι η ισχυρότερη πάντως). Αν δεν το πεί και προσπαθεί να το αποφύγει, κάτι δεν πάει καλά. Θα μου πείς ο Ampere πχ μπορεί να μήν πιστεύει. Κι έτσι να είναι όμως, δεν θα έχει πρόβλημα να το πεί, ειδικά το αστρικό του, εφόσον θα το ζητήσεις.
Αυτός είναι ο πρώτος τρόπος για να καταλάβεις στο αστρικό αν είναι κάποιος θετικός ή αρνητικός. Για τον πιο σίγουρο τρόπο (γιατί υπάρχουν και πολλοί δυνατοί αρνητικοί που όχι μόνο ζήτω ο χριστός λένε, αλλά κάνουν και κολοτούμπες δήθεν στο όνομά του, και σε ξεγελάνε μιά χαρά), θα πρέπει να ζητήσεις να σε ενημερώσουν οι οδηγοί σου, ο καθοδηγητής σου στο αστρικό, παραπάνω δεν μπορώ να σου πώ, αν και νομίζω έχει ήδη βγεί στην επιφάνεια απο άλλους. Για καλό και για κακό πάντως δεν το λέω.
Επομένως προέχει μιά και μπορείς να βγαίνεις με τέτοια ευκολία, να ζητήσεις να έρθεις σε επαφή με τους δασκάλους και οδηγούς σου. θα στα πούν όλα, και θα σε εκπαιδεύσουν ανάλογα με την θέληση και την επιμονή σου. Ζήτα, την ώρα που θα βγαίνεις απο το σώμα σου, πρίν προλάβει το μυαλό σου να σου βάλει άλλες ιδέες στο κεφάλι και σε αποπροσανατολίσει, να συναντήσεις τον οδηγό και δάσκαλό σου, ή ακόμα καλύτερα (μιά και δεν ξέρεις ακόμα να τους αναγνωρίζεις) ζήτα να πάς σε μία εκκλησία ή διάλεξη της Λευκής Αδελφότητας. Εκεί θα σου δώσουν τις πληροφορίες και οδηγίες που χρειάζεσαι και πιθανά να σε οδηγήσουν οι ίδιοι μπροστά στον προσωπικό σου οδηγό. Να το ζητάς επίμονα στις εξόδους σου, και να το έχεις στο μυαλό σου απο πρίν, κάποια στιγμή θα καταφέρεις να βρεθείς εκεί. Εκεί θα καταλάβεις αν είναι θετικοί απο το φώς που θα διαχέεται και τα συναισθήματα. Ο,τι είναι στο φώς συνήθως είναι θετικό...
Οσον αφορά στο καλό και το κακό, στο αριστερό και το δεξί μονοπάτι. Θέλουμε δεν θέλουμε στον εσωτερισμό έχει επικρατήσει ο όρος. Εχει επικρατήσει επίσης το αριστερό να θεωρείται το κακό και το δεξί το καλό. Μ'αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Κατα τ'άλλα, το καλό και το κακό δεν υφίσταται με την απόλυτη έννοια τούς, γιατί κακό μπορεί να είναι και το να μήν κάνεις αυτό που πρέπει όταν πρέπει, και τούμπαλιν, κι όχι απαραίτητα μόνο αυτό που κάνεις. Επομένως, τα πάντα έχουν να κάνουν με την χρησιμότητα για μάς ή άλλους, και το αποτέλεσμα των πράξεων και των λόγων μας. Ωστόσο, τον νόμο της ανταπόδοσης δεν μπορούμε να τον αναλύσουμε απο διαφορετική σκοπιά, κι έτσι αν θέλουμε να πιστεύουμε οτι πχ δεν είναι κακό ο φόνος ενός ανθρώπου δεν είναι πρόβλημα να το πιστέψουμε, άλλωστε ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε ΄(τουλάχιστον σύμφωνα με το δεξί μονοπάτι), αλλά πρέπει τουλάχιστον να έχουμε την εξυπνάδα και το θάρρος να πούμε οτι δεν μας νοιάζει αυτό που θα πάρουμε πίσω απο την δράση μας. Η πρόθεση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί απο πρόθεση. Μόνο το αποτέλεσμα μετράει, δυστυχώς ή ευτυχώς. Το καλό και το κακό λοιπόν είναι υποκειμενικά, ανάλογα με το τί θεωρούμε καλό ή κακό για ΜΑΣ ή τους άλλους, αλλά η ανταπόδοση είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ και πάντα η ίδια για το ίδιο αποτέλεσμα, εκτός ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ που ο Νόμος κάνει κάποια εξαίρεση, σύμφωνα με τον άλλο νόμο που λέει: ο ανώτερος νόμος καταργεί τον κατώτερο.
Κατα τ'άλλα, ακόμα και η κουνταλίνι έχει την αριστερή και την δεξιά της ενεργοποίηση (ανοδική ή καθοδική). Και πάλι επιλέγουμε. Μπορεί να γίνουμε πανίσχυροι αριστεροί ή πανίσχυροι δεξιοί. Το θέμα είναι τουλάχιστον να ξέρουμε τί επιδιώκουμε, γιατί δηλαδή είμαστε στην μία ή στην άλλη, κι όχι επειδή αισθανόμαστε καλοί μέσα μας, ή κακοί. Και στις δύο περιπτώσεις, τις ίδιες δυνάμεις θα έχουμε (πάνω κάτω), αλλά αλλού θα περπατάμε, σε άλλα λιβάδια θα βοσκάμε, σε άλλους ωκεανούς θα ψαρεύουμε, και άλλες οι προοπτικές που ανοίγονται στην κάθε περίπτωση.
Προσωπικά προτιμώ τις ανάλαφρες καταστάσεις, γι'αυτό και προσπαθώ να βαδίζω στο δεξί μονοπάτι (όπου τα πραγματα είναι πιο δύσκολα, γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να προκαλέσεις τα αντίθετα αποτελέσματα, όσο καλή κι αν είναι η πρόθεση). Οι βαριές ενέργειες με πονάνε, και ειδικά τώρα με τα κάποια έξτρα κιλά της εγκυμοσύνης το έχω πάρει κάργα απόφαση, τα βαριά να τ'αφήσω γι'άλλους! Το θέμα είναι να πάρουμε την απόφαση πρίν ξεκινήσουμε την πρακτική αλλιώς 1000% θα καταλήξουμε στο αριστερό μονοπάτι, αφού εκεί δεν ισχύει ο νόμος της ελεύθερης βούλησης, και θα χρησιμοποιήσουν την άγνοια και αβουλία μας για να μάς πάρουν παραμάσχαλα. Επιλογή σας ακόμα και το να είστε αγνοούντες και αναποφάσιστοι βέβαια...
Αυτά :)
Θα προσπαθώ να σας παρακολουθώ πιο συχνά. Roberto δεν υπόσχομαι οτι θα σε 'ψάξω', μιά και σπανίως κοιμάμαι συγκεκριμένες ώρες πιά, οπότε σπανίως προλαβαίνω να βγαίνω συνειδητά (τις περισσότερες φορές απλά κοιμάμαι σαν τούβλο, και ξυπνάω 3-4 ώρες μετά με κάτι περίεργες αναμνήσεις που εξαφανίζονται στα πρώτα δέκατα του δευτερολέπτου, στο άκουσμα της γλυκιάς φωνής της κόρης μου!!!). Ομως μπορείς να με ψάξεις εσύ. Αν με βρείς να κοιμάμαι, απλά συνέχισε να με φωνάζεις με το όνομά μου (αυτό είναι και το πραγματικό μου άλλωστε)... Πού θα πάει θα ξυπνήσω, δεν κοιμάμαι και τόσο βαριά ντε! Γενικά όμως σου προτείνω να εντείνεις τις προσπαθείες σου ως προς το να βρεθείς σε κάποιον απο τους χώρους της Λευκής Αδελφότητας, και σου εύχομαι ολόψυχα, όπως και σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία...
Την αγάπη μου και καλές εξόδους...
Πολλά φιλιά, και... ΚΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ :))))))
Σου ειχα στειλει νωμιζω και ενα e-mail αλλα δεν ειμαι σιγουρος 100% γιατι εχει περασει πολυς καιρος.
δεν βγαινω πια και τοοοσο ευκολα αστρικο.μου συμβαινει κατα μεσο ορο 1 με 3 φορες το διμηνο αλλα μπορει να μου συμβει καποιες φορες και τρια συνεχομενα πρωινα αν ξυπνησω και ξανακοιμηθω μετα απο λιγο αλλα μπορει και ενα μηνα να μη γινει τιποτα.οταν βγαινω το πρωτο προβλημα ειναι η κινηση.δεν μπορω να ελεγξω την ταχυτητα και εκσφενδονιζομαι κυριολεκτικα πολυ μακρια και αμεσως απο αυτο ξυπναω με ταχυπαλμια μουδιασμενος απο την κορφη μεχρι τα νυχια!!
Την τελευταια φορα το ελεγξα προσπαθωντας να μην πεταξω αλλα να δοκιμασω πεζος.και τα καταφερα.εχεις να προτεινεις κατι καλυτερο;;
το αλλο μου προβλημα εχει να κανει με την παραμονη μου στο αστρικο πεδιο.θελω να παραμεινω περισσοτερο.σε μια απο τις καλες μου εμπειριες βγηκα στο μπαλκονι (αστρικα ε!)και πεταξα μεχρι τη λεοφορο απο κατω.προσπαθησα να ''πιασω'' εναν περαστικο αλλα περασα αναμεσα του!και απο το σοκ επεστρεψα.(και οχι ΄΄ξυπνησα΄΄ οπως λανθασμενα καποιοι χαρακτηριζουν τη διαδικασια αλλαγης φορεα της συνειδησης με καταστροφικους συνειρμους..)
και το τριτο θεμα που ηθελα να σε ρωτησω εχει να κανει με αυτη καθεαυτη την τεχνικη της α.π.εφαρμοζω αρχικα χαλαρωση σωματικη νοητικη μετραω αναποδα κ.τ.λ.μολις πεσω στο κρεβατι και τοτε αισθανομαι ενα απιστευτο μουδιασμα κραδασμους αλλα συνηθως μετα κοιμαμαι.τις εμπειριες τις εχω σχεδον παντα το πρωι οταν ξυπνησω και ξανακοιμηθω.τι κανω λαθος;;εχεις καποια πιο αποτελεσματικη τεχνκη προκειμενου να αυξησω
1)τη συχνοτητα των εμπειριων και 2)να τις προκαλω οταν εγω θελω ,δηλαδη την ωρα που εφαρμοζω την τεχνικη και οχι να μου συμβαινει παθητικα την αλλη μερα επειδι ξυπνησα πολυ πρωι και ξανακοιμηθηκα .με καταλαβαινεις..αν και το 1 ειναι περιττο.αν πετυχω το 2 αυτοματως θα εχω και το 1.τελος παντων....
ελπιζω να μου απαντησεις ......
Βλέπεις το πέρασμά σου από το topic της Αστρικής Προβολής, αν και σύντομο, υπήρξε σαρωτικό και θα έλεγα σημείο αναφοράς για όποιον ενδιαφέρεται για το θέμα και βεβαίως για μένα.
Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια για την …κοράκλα, να σου ζήσει, να ‘στε καλά να την χαίρεστε και γιατί όχι, σύντομα να αποκτήσει και αδελφάκι.
Τώρα για όσα γράφεις, ….κάτι παραπάνω ξέρεις, επομένως όλα δεκτά. Θα σου ζητήσω μόνο στη συνέχεια κι εγώ, κάποιες διευκρινήσεις, όποτε μπορέσεις, και μια θερμή παράκληση να μείνεις όσο γίνεται περισσότερο στην …παρέα.
Αγαπητέ roberto24, έχω τη γνώμη ότι μπορούμε να θεωρούμε εαυτούς τυχερούς από την συμμετοχή της φίλης Pagwna και από ό,τι βλέπω αυτή τη γνώμη τη συμμερίζεσαι κι εσύ.
Πάντως κι εγώ ξαφνιάστηκα από αυτά που ζητάς αφού ήδη φαίνεται ότι τα καταφέρνεις. Εν πάσει περιπτώσει, τεχνικές υπάρχουν άφθονες στα τρία μέρη του topic της Αστρικής Προβολής.
Επίσης, ένας εξ ημών, (μέλος του esoterica) , ο φίλος cybershamangr έχει στήσει ένα όμορφο site όπου έχει συγκεντρώσει διάφορα ενδιαφέροντα στο www.oobe.za.net
Για το novadream, δεν ξέρω τίποτε ιδιαίτερο, υποψιάζομαι πάντως, από κάτι που είχε πάρει παλαιότερα το μάτι μου στο διαδίκτυο, ότι το κόστος αγοράς του δεν είναι ευκαταφρόνητο.
Εγώ αρκούμαι στα εξής τρία που μου είναι υπεραρκετά.
1. Έλεγχος πραγματικότητας, στη διάρκεια της ημέρας (δηλαδή, ερωτήσεις του είδους «βρε μήπως ονειρεύομαι» και τέτοια)
2. Θετικές υποδηλώσεις, πριν με πάρει ο ύπνος. (του τύπου: «θα καταλάβω ότι ονειρεύομαι και θα θυμάμαι αυτά που είδα όταν ξυπνήσω»)
3. Τήρηση ονειρολόγιου, με το ξύπνημα (καταγραφή δηλαδή σε τετράδιο των όσων θυμάμαι από αυτά που ονειρεύτηκα)
Τώρα αν προσθέσεις και τη ενεργειακή φόρτιση που λέει ο Στέφανος ή τη προσοχή στη διατροφή κ.τ.λ. όλο και κάπως αυξάνονται οι πιθανότητες για κάτι πιο πετυχημένο.
Βέβαια όπως έχεις διαπιστώσει κι εσύ, βοηθάει επίσης το να ξυπνήσεις 3 περίπου ώρες πριν το κανονικό σου ξύπνημα και μετά από 15 με 20 λεπτά να πέσεις πάλι για ύπνο.
Αγαπητέ Yiannakas
quote:
…Τώρα τις σταμάτησα γιατί φοβόμουν αφάνταστα.
Θέλω να σου πω ότι σε κατανοώ βαθύτατα. Απλά, να προσθέσω ότι ο φόβος (όπως και πολλά άλλα άλλωστε) είναι καλός σύμβουλος αλλά κακός αφέντης.
Αγαπητή NADA
η παρουσία σου είναι καταλυτική και οι γνώσεις σου έστω και θεωρητικές, ιδιαιτέρως χρειαζούμενες. Επομένως να …περνάς όσο γίνεται πιο συχνά… να μας βλέπεις…![]()
Αγαπητή Pagwna, οι διευκρινίσεις που έλεγα…
λες
quote:
Η πρόθεση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί απο πρόθεση. Μόνο το αποτέλεσμα μετράει, δυστυχώς ή ευτυχώς.
Και παρακάτω
quote:
Κατα τ'άλλα, ακόμα και η κουνταλίνι έχει την αριστερή και την δεξιά της ενεργοποίηση (ανοδική ή καθοδική). Και πάλι επιλέγουμε. Μπορεί να γίνουμε πανίσχυροι αριστεροί ή πανίσχυροι δεξιοί. Το θέμα είναι τουλάχιστον να ξέρουμε τί επιδιώκουμε
Τι θα πει επιδιώκω; Δεν θα πει έχω πρόθεση να… Η επιλογή δεν προϋποθέτει πρόθεση;
Πώς κάνουμε τις επιλογές μας; Αν δεν έχουμε κάποια πρόθεση, πώς …επιλέγουμε τις επιλογές μας;
Εντάξει, οι προθέσεις δεν φτάνουν, αλλά δεν έχουν και καμία σημασία ![]()
Αν έχω πρόθεση να βοηθήσω, επιλέγω το τι θα κάνω σύμφωνα με αυτήν μου την πρόθεση. Αν τώρα, το αποτέλεσμα της επιλογής μου φέρει αντίθετο αποτέλεσμα από την πρόθεσή μου σημαίνει ίσως ότι εκτός από την πρόθεση να χρειαζόταν και κάτι άλλο, διάκριση ας πούμε. Πάντως και πάλι η πρόθεση θα μέτραγε...
Τέλος πάντων, θα ήθελα αν γίνεται να το αναπτύξεις περισσότερο.
Αυτά προς το παρόν, …γιατί νομίζω πρέπει ν’ αλλάξεις και το πάμπερ του παιδιού![]()
Αλλά χαίρομαι, ακόμα περισσότερο, για τη γέννηση της κόρης σου. ![]()
![]()
![]()
Εύχομαι να τη δεις όπως επιθυμείς. ![]()
Ζήσε τη στιγμή!

Πέραν αυτού όμως, ευχαρίστως να ξεκαθαρίσω λίγο τα πράγματα:
Καταρχήν Roberto, όπως έχουν πεί όλοι στο φόρουμ είναι πολλές οι τεχνικές, αλλά καμμία δεν είναι κατάλληλη για όλους. Αρα, βρές μία που να σε εμπνέει και προσπάθησε να την δουλέψεις όσο περισσότερο μπορείς. Αν δεν δείς αποτελέσματα δοκίμασε μία άλλη που επίσης σε εμπνέει, μέχρι να βρείς την 'δική' σου, αυτή που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου. Συνήθως, η μία τεχνική μπορεί να δουλεύει για κάποιους ανθρώπους σε διαφορετικές version, κι αυτό είναι το ωραίο, να φτιάξεις την δική σου. Ωστόσο, αυτό που κάνει ο ampere (η τριάδα της επιτυχίας που λέω εγώ) είναι το ιδανικό απο πλευράς καθημερινής εργασίας. Είναι βασικά για το ξύπνημα της συνείδησης. Απ'ό,τι κατάλαβα ήδη διατηρείς κάποιο ονειρολόγιο κι εσύ. Κάνε και τ'άλλα δύο (έστω με κάποιες μετατροπές που μπορεί να σε εμπνέουν περισσότερο) και προχώρα άφοβα.Επίσης θα σε βοηθήσει να δουλέψεις με τα τσάκρα σου, όπως κάνει ο Στέφανος, και ειδικά με το τσάκρα της καρδιάς, της αγάπης. Απ'ό,τι είδα έχει προχωρήσει πολύ με την εργασία στα τσάκρας και έχει δουλέψει καλά για τον ίδιο. Αν έχεις απορίες στο θέμα θα μπορεί να στις ξεκαθαρίσει.
Με την ευκαιρία, Στέφανε δεν ξέρεις με πόση χαρά παρακολουθώ την εξέλιξή σου. Διακρίνω κι εγώ, όπως και άλλοι, οτι προχωράς πολύ καλά, και φαίνεται οτι κάνεις καθημερινή δουλειά... Εχεις πολύ θέληση :)))
Πάμε στα στοιχειακά: δεν ξέρω αν είναι της πράσινης ακτίνας ή της κόκκινης (δεν ξέρω κάν τί εννοείς!), αλλά όταν αναφέρομαι σε στοιχειακά, αναφέρομαι στα αεριώδη, ή πνεύματα ή όπως θές πές τα (έτσι έχει μείνει στον εσωτερισμό να τα λένε, γι'αυτό χρησιμοποιήσα τον όρο, για να συνεννοηθούμε) που κατοικοεδρεύουν σε κάποια στοιχεία της φύσης, ή ζώα, ή φυτά. Αυτά τα στοιχειακά, ή πνεύματα είναι επιφορτισμένα με συγκεκριμένες 'δουλειές', ή έχουν την δυνατότητα να σε βοηθήσουν να κάνεις κάποια πράγματα αν το ζητήσεις, κι αν καταφέρεις να επικοινωνήσεις μαζί τους. Οπως για παράδειγμα δεν μπορούμε να κολυμπήσουμε πολύ γρήγορα εμείς οι άνθρωποι, αλλά αν πιαστούμε απο ένα δελφίνι κάτι γίνεται, και καμμιά φορά τα δελφίνια 'παίζουν' μαζί μας με αυτόν τον τρόπο, έ, κάπως έτσι φαντάσου οτι μπορείς να συνεργαστείς με αυτά τα στοιχειακά. Και γι'αυτό όμως θα ήταν καλό να ζητήσεις περισσότερες πληροφορίες απο τους δασκάλους και τους οδηγούς σου, γιατί είναι ολόκληρη ιστορία, ποιό στοιχειακό μπορεί να σε βοηθήσει σε τί, και αν χρειάζεσαι κάποια συγκεκριμένη τεχνική, ή μπορεί να σου υποδείξουν κάποιο στοιχειακό, άν έχεις πχ κάποιο κατοικίδιο θετικό κτλ. (δεν είναι και απαραίτητα, απλά είναι καλή βοήθεια).
Ampere, για την κουνταλίνι: η κουνταλίνι μπορεί να κινηθεί / ενεργοποιηθεί με ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ σε μία ή σε πολλές ζωές, είτε ανοδικά είτε καθοδικά. Οταν κινείται ανοδικά γινόμαστε θεοί, όταν κινείται καθοδικά γινόμαστε σατανάδες για να στο πώ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΠΛΑ, και συγχώρεσε την ορολογία, χρησιμοποιήθηκε χάριν κατανόησης! Και στις δύο περιπτώσεις αποκτούμε την ικανότητα να κινούμαστε στα αντίστοιχα πεδία, ανοδικά ή καθοδικά, και αποκτούμε επίσης απίστευτες δυνάμεις, που όμως δεν πρέπει να είναι ο σκοπός της δουλειάς μας, γιατί στην ουσία αλλάζει την πρόθεσή μας, κι άρα την κατεύθυνσή μας. Η κουνταλίνι δεν ανεβαίνει ούτε κατεβαίνει απλά και εύκολα, και υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες τεχνικές και πρακτικές για την κάθε της ενεργοποίηση, οπότε σε αυτήν την περίπτωση η ΠΡΟΘΕΣΗ είναι απαραίτητη για να ξέρουμε ποιά πρακτική θα ακολουθήσουμε. Αυτό σημαίνει πως όταν έχουμε την πρόθεση κινούμαστε σε συγκεκριμένη κατεύθυνση (αυτό εννοούσα πρίν για την κατεύθυνση), και συγκεκριμένη κατεύθυνση στην κουνταλίνι σημαίνει συγκεκριμένη πρακτική, που δύσκολα αναστρέφεται συνειδητά. Πρέπει δηλαδή να γίνει μεταστροφή ΚΑΙ πρόθεσης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί ασυνείδητα να κάνουμε κάτι λάθος ή λόγω έλλειψης θέλησης να χάσουμε τον έλεγχο της πρακτικής. Αν γίνει αυτό, τότε δεν πά να έχουμε την πρόθεση, όχι μόνο θα σταματήσουμε την άνοδο, αλλά θα πάμε και ένα ή δύο βήματα πίσω. Αρα, ακόμα και στην περίπτωση της κουνταλίνι που είναι clean cut κατάσταση, το αποτέλεσμα θα φέρει την πληρωμή, κι όχι η πρόθεση.
Πές ας πούμε, οτι η πρόθεσή σου είναι να την ανεβάσεις και γνωρίζεις κάποιον που σε ξεγελάει και σου δίνει την πρακτική της καθοδικής ενεργοποίησής της. Εσύ θα δουλέψεις με αυτή την τεχνική με την πρόθεση να την ανεβάσεις. Το αποτέλεσμα όμως θα είναι να κατέβει, όσο και να θές εσύ το αντίθετο! Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ, αλλά αν αφεθούμε να ξεγελαστούμε, ή αδιαφορήσουμε, ή απλά αποφασίσουμε να εμπιστευτούμε με κάτι τόσο σημαντικό τον πρώτο τυχόντα,ή ακόμα κι αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΞΕΓΕΛΑΣΤΗΚΑΜΕ η πρόθεσή μας δεν θα μπορέσει να μας βοηθήσει. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις τώρα την έννοια της πρόθεσης.
Υπάρχουν βέβαια και πιο λεπτές καταστάσεις, οι οποίες μάλλον είναι αυτές που σε μπερδεύουν έτσι;
Θα σου δώσω ένα χονδροειδές παράδειγμα με χονδροειδείς περιπτώσεις δράσης, για να καταλάβεις τί εννοώ: Πχ, κάποιο παιδί καίγεται μέσα σ'ένα κτίριο, κι εσύ έχεις δύο επιλογές. Ή θα πάς να το σώσεις ή όχι. Η πρόθεση για την κάθε περίπτωση μπορεί να είναι περισσότερες απο μία. ΜΠορεί να θές να το σώσεις με την πρόθεση να φανείς γενναίος, ή επειδή πραγματικά θές να το σώσεις, ή επειδή βαθύτερα ξέρεις οτι δεν μπορείς να το σώσεις κι έτσι θα πεθάνεις με τιμή και δόξα (υπάρχουν και οι τρελοί). Το βαθύτερο Είναι σου μπορεί να υπολογίσει πάνω κάτω το αποτέλεσμα της κάθε επιλογής, αν και πολύ συχνά είναι ξεκάθαρο. Ας πούμε πως ό,τι και να έκανες το παιδί θα πέθαινε. Αν πάς να το σώσεις, έκανες κάτι που δεν χρειαζόταν να κάνεις. Δεν μπορώ να υπολογίσω τί γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις καρμικά, γιατί σίγουρα θα λαμβάνονται υπόψιν κι άλλες συνιστώσες της κατάστασης, όπως για παράδειγμα το άν θα πάθεις εσύ κάτι, κτλ. Αν δεν πάς να το σώσεις δεν θα πληρώσεις για την δειλία σου (αν αυτός ήταν ο λόγος) ή για τον καλό υπολογισμό της κατάστασης που μπορεί να έκανες (οτι δηλαδή θα ήταν αυτοκτονία).
Αν μπορούσες να το σώσεις με δική σου παρέμβαση και δεν το έκανες, θα πληρώσεις βέβαια (ακόμα και αν θα σωνόταν με τον δικό σου θάνατο, που θα αποτελούσε θυσία... η θυσία πληρώνεται θετικά, και ο θάνατος του παιδιού αρνητικά, άρα αφού δεν το έκανες έχασες και το θετικό, πλήρωσες και το αρνητικό...πρέπει να ξέρεις οτι η θυσία υπολογίζεται οταν είναι συνειδητή, όχι όταν γίνεται τυχαία, όταν δηλαδή υπολογίζεις την πιθανότητα να πεθάνεις, αλλά αποφασίζεις να διακινδυνεύσεις προκειμένου να σωθεί το παιδί. Μήν μπερδευτείς όμως, η επιλογή να θυσιαστείς χάριν κάποιου δεν είναι απλή πρόθεση), αν το παιδί θα σωνόταν απο μόνο του κι εσύ με λάθος χειρισμούς και δική σου επέμβαση πέθανε, θα πληρώσεις ό,τι πρόθεση και να είχες. Θα μου πείς, και πού ξέρω εγώ τί γίνεται και πότε πρέπει να κάνω κάτι και πότε όχι. Εμ, εδώ είναι τα δύσκολα. Δεν ξέρω αν έχεις ακούσει για τους μαθητές του Πυθαγόρα, που λένε οτι έκαναν αναδρομή κάθε βράδυ, για το τί έκαναν που δεν έπρεπε να κάνουν και τί δεν έκαναν που έπρεπε να κάνουν. Είναι ένας σημαντικός τρόπος να ξυπνήσεις την συνείδησή σου επίσης. Αλλά ακόμα κι αυτό δεν εγγυάται οτι οι επιλογές και οι προθέσεις σου θα φέρνουν πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Γιατί το σύμπαν και τα νοήμοντα όντα που κινούνται σε αυτό είναι σαν μπάλες του μπιλιάρδου. Εσύ μπορεί να υπολογίζεις την καραμπόλα σου με συγκεκριμένη πρόθεση, αλλά την υπολόγισες σωστά; Καταλαβαίνεις; Εχουν πληρώσει κάρμα άγγελοι και θεοί για καλοσχεδιασμένες πράξεις θετικών προθέσεων, που όμως είχαν ως αποτέλεσμα άσχημα πράγματα. ΑΚόμα κι αυτά που χωρίς να το ξέρουμε και χωρίς να έχουμε καμμία συγκεκριμένη πρόθεση επηρεάζουν κάποιους φέρουν ανταπόδοση. Πχ, ένας συγγραφέας που μπορεί με τα γραπτά του να προκαλέσει έναν φόνο κτλ, θα πληρώσει το αντίστοιχο μερίδιο ευθύνης που φέρει, καταλαβαίνεις; Είχες ακούσει γι'αυτόν που είχε φτιάξει ένα παιχνίδι στο ίντερνετ όπου ένα αεροπλάνο δήθεν έπεφτε πάνω στους δίδυμους πύργους; Είπε ο καυμένος οτι δεν είχε καμμία σχέση με την τρομοκρατική ενέργεια. Πιθανά, λέμε τώρα, να έδωσε την ιδέα στους τρομοκράτες. Ε, κι αυτός ο νεαρός ακόμα θα πληρώσει το δικό του μερίδιο ευθύνης, το μερίδιο που του αναλογεί απο όλο αυτό που έγινε, παρόλο που η μοναδική του πρόθεση ήταν να φτιάξει ένα παιχνίδι... Ο,τι λέμε κι ό,τι κάνουμε πληρώνεται είτε θετικά είτε αρνητικά, γι'αυτό οι σοφοί μιλάνε λίγο (σε αντίθεση με μένα) και περπατούν αργά, έχοντας αυτιά και μάτια και καρδιά ορθάνοιχτα...
Ξέρω πως, εκ πρώτης όψεως δεν ακούγεται πολύ δίκαιο, όμως αν διαλογιστείς πάνω σε αυτό, θα δείς οτι είναι ό,τι δικαιότερο θα μπορούσε να συλλάβει ποτέ νοήμων νούς. Ειδικά αν σκεφτείς πώς 1.όλοι μας έχουμε 'φάει απο το δέντρο της γνώσης' και άρα υποσυνείδητα μπορούμε να ξέρουμε τί είναι καλό και τί κακό, και για αρκετές περιπτώσεις να ξέρουμε μία πράξη τί αποτέλεσμα μπορεί να έχει, και 2.ακριβώς ο νόμος της ανταπόδοσης υπάρχει για όλα τα ατελή πλάσματα, και μόνο ένα, ΤΟ ΕΝΑ είναι τέλειο, όλοι οι άλλοι, θεοί και δαίμονες και άνθρωποι είμαστε ατελείς, και το μόνο που μας διαχωρίζει τελικά, είναι η πρόθεση. Αυτό πρέπει να το εξαλείψουμε. Και υποτίθεται οτι παλεύουμε για να ανέλθουμε, δηλαδή να πλησιάσουμε την τελειότητα.
Στην ουσία το λές κι εσύ: οι επιλογές υποδηλώνουν πρόθεση: ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνουμε η κάθε φαινομενικά τυχαία επιλογή μας είναι πρόθεση σε κάποιον βαθμό και κάποιο πεδίο.
Γι'αυτόν τον λόγο κανείς δεν είναι κακός ή καλός ως προς την πρόθεση, αν και θα μπορούσαμε να πούμε οτι κάποιες προθέσεις φαίνονται καλές ή κακές. Καλό ή κακό ειναι το αποτέλεσμα...
Ελπίζω να έβγαλες άκρη μέσα απο το μυθιστόρημα... :))))
Καλά, μιλάμε οτι αυτή την απάντηση την έγραψα σε τουλάχιστον 7-8 διαλείμματα.. Μα τί φαγανιάρικο παιδί έχω!!!!! Και πεινάει ΠΑΛΙ!!!! Απίστευτο! :)))))