- ΓΙΑΤΙ ΥΠAΡΧΟΥΜΕ ;;; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Πράγματι αδελφέ κι εγώ νομίζω πως η αγάπη και η προσφορά είναι το παν. Εύχομαι πάντα να βιώνεις το θαύμα και να έχεις για να προσφέρεις. Αυτός ο δρόμος βέβαια χρειάζεται και σύνεση και διάκριση. Ωστόσο το Α και το Ω της ύπαρξης είναι η Αγάπη. Εκεί πραγματώνεται και εκεί παρουσιάζει το θεΪκό της μεγαλείο.
Πάντως για να επανέλθω και στο αρχικό ζήτημα - μιας και η τοποθέτησή μου ήταν έμμεση - θα ήθελα να πω πως αυτή η εκδήλωση της θεότητας από μέσα μας (η αγάπη δηλαδή και η προσφορά)οδηγεί στη σύνθεση του Εαυτού. Και το νόημα της ύπαρξης πραγματώνεται σε αυτή την πρωταρχική αλήθεια. Γι αυτό και βιώνει κανείς το "θαύμα" όταν ενώνει και όχι όταν διαμελίζει. Ο αληθινός εαυτός είναι εννιαίος. (ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ δε λένε;;)
Η φωτιά και το ρόδο είναι ένα.
T.S.Eliot
ο ανθρωπος πιστευω οτι ειναι οτι ακριβως σημαινει...ειναι ενας ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ!
καποιος που προσπαθει με διαφορους τροπους στο περασμα του χρονου να εξερευνει να αναλυει και να αναζητει οτι βρισκεται εντος και εκτος των οριων του...
Διημιουργος->ανθρωπος(νεαντερταλ->homo erectus->homo sapiens)
εχουμε λοιπον την εξελιξη του ανθρωπου απο διημιουργημα σε διημιουργο...
συγχρονος ανθρωπος->ρομποτ τ.ν.(εξερευνητης)
οταν λοιπον θα καταφερουμε να διημιουργησουμε την τεχνητη νοημοσυνη,μονο τεχνητη δεν θα ειναι αφου θα κουβαλαει μια ολοκληρη ιστορια,την ιστορια του ανθρωπινου ειδους προερχομενη απο τον Διημιουργο!
οπότε ολα αυτα δεν ειναι καθαρα υλιστικα,οπως τα βλεπουν μερικοι, αλλα περιεχουν και την πνευματικη εξελιξη του ειδους μας.
Στην ουσια το ρομποτ ειναι και διημιουργημα του Διημιουργου αφου αυτος μας εξοπλισε με τις δυνατοτητες ωστε να το επιτυχουμε.
Μηπως με με αυτον τον τροπο θα ολοκληρωσουμε την αναζητηση?
Μηπως ΕΜΕΙΣ σαν μικροι θεοι θα διημιουργησουμε μια μηχανη που θα μας φερει τις απαντησεις που στην τελικη βρισκονται μεσα μας?
Μηπως ΕΜΕΙΣ θα πρεπει να διημιουργησουμε την "αλογομυγα" που θα μας ξυπνησει?
Ετσι κι αλλιως οι μηχανες μας εχουν αποδειξει οτι χειριζονται τα μαθηματικα πολυ καλυτερα απο εμας αν και ειναι διημιουργημα μας,αφου λοιπον ολο το συμπαν στηριζετε στα μαθηματικα και στους υπολογισμους στους οποιους εμεις σαν ανθρωποι υστερουμε, ισως λοιπον οι μηχανες θα μας φερουν τις απαντησεις...
Τρομακτικη σκεψη που μας καθιστα κατωτερους,και αυτο ειναι που μας ενοχλει...
-σκεφθειτε ομως το αποτελεσμα?
ΕΜΕΙΣ σαν ανθρωποι καταφυγαμε σε αυτην την λυση, μιας και η εξελιξη μας ανοιξε τον δρομο στο να γινουμε διημιουργοι!
Επιστροφη στον Θεο λοιπον...με την βοηθεια ενος ρομποτ...
(οσο αστειο και να ακουγεται!)

Δεν έχω ξαναδεί τελειότερη .
Ποιο μεγάλη ομορφιά ,αντίκρισα μονάχα στο θεϊκό ηλιοβασίλεμα.
Να είσαι καλά.
Επανέρχομαι ,σύντομα.
Τεχνητή νοημοσύνη ,με ανθρώπινη σφραγίδα.
Θα γράψω ελπίζω , γιατί δεν το βλέπω να γίνεται :
Ο άνθρωπος , πρέπει να βρει τον έναν και αληθινό θεό.
Ελπίζω να είναι ένας , γιατί αν είναι περισσότεροι , θα αρχίσουμε να διχαζόμαστε.
Ήδη έχουμε κάνει την επιλογή.
Ο καθένας μας ,έχει τον δικό του θεό.
Περίπου 6 δισεκατομμύρια άνθρωποι , ψάχνουμε για την αλήθεια.
Μήπως αυτή , έχει αποκαλυφθεί στον καθένα μας , αλλά εμείς συνεχίζουμε να εθεροτυφλούμε ;;;
Ο θεός να βάλει το χέρι του στις ψυχές μας.
Αν δεν το κάνει , θα συνεχίσουνε οι πλούσιοι ( σε υλικά αγαθά ), να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί Φτωχότεροι.
Για να βάλουνε οι πλούσιοι βαθιά το χέρι στην τσέπη , δεν το βλέπω να γίνεται.
Πρέπει να επισκεφτεί τον καθένα μας ο θάνατος αυτοπροσώπως για να νοήσουμε ότι :
Μπροστά του είμαστε όλοι θνητοί , φθαρτοί και καταδικασμένοι στην ματαιότητα , ματαιοτήτων ……
Μπροστά του είμαστε όλοι ίσοι.
Πριν από αυτό το καθοριστικό και τελεσίδικο σημείο ,δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε ;;;
Με λίγα λόγια .
Πόση αντίληψη χρειάζεται ,για να νοήσουμε ότι :
Τα υλικά αγαθά , κανείς δεν τα παίρνει μαζί του μετά τον θάνατο και αυτός , μπορεί να μας βρει
ανά πάσα στιγμή.
Όλοι μα όλοι είμαστε ίσοι.
Πες το τώρα αυτό, σε κάποιον που του ανήκει ( πιστεύει ότι του ανήκει) , η μισή και βάλε υφήλιος .![]()
Ίσως αυτό , που αντιπαθώ στον υλικό πλούτο , να είναι το κακό κομμάτι του ίδιου του εαυτού μου ,που δεν μπορώ ακόμη να τιθασεύσω.
Κάπου- κάπου με παρασέρνει , σε έναν άκρατο και ίσως παράλογο καταναλωτισμό.
Δεν μπορώ να τον δικαιολογήσω πλέον ,με την συνηθισμένη αιτιολογία :
Η ύλη φταίει , που δεν με αφήνει να γίνω καλύτερος άνθρωπος.
Εύχομαι να με βλέπουνε ακόμη οι συνάνθρωποί μου , ως έναν αγαθό πλάσμα του θεού.
Πρόσφατα το έκανε κάποιος γνωστός και αυτό μου έδωσε δύναμη ,να συνεχίσω τον αγώνα.
Συγνώμη , αν γράφω κάτι , που είναι για όλους μας αυτονόητο.
Εύχομαι σε όλους , μια πνευματικά καλά δομημένη ημέρα.
Συγνώμη για την μακρηγορία.
quote:
Φίλε pixeldream , να σε ευχαριστήσω για την πανέμορφη φωτογραφία.
ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΗΣ...ΟΧΙ ΕΜΕΝΑ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
Neos
quote:
Μηπως ΕΜΕΙΣ σαν μικροι θεοι θα διημιουργησουμε μια μηχανη που θα μας φερει τις απαντησεις που στην τελικη βρισκονται μεσα μας?
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΤΕΛΕΙΑ" ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΚΑΤΙ "ΤΕΛΕΙΟ";
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ; ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ;...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ...ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ.
Φίλε Neos οι σκέψεις σου δεν απέχουν και πολύ από τις δικές μου.
Θα το πάω και λίγο πιο μακριά.Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι Μηχανές αποτελούν ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ στο οποίο αναφέρθηκαν οι διορατικοί αρχαίοι Έλληνες οι οποίοι σοφά παρουσίασαν την εξέλιξη της Συνείδησης ως Θηρίο-Άνθρωπος-Ήρωας-Δαίμων-Θεός.
Ο μέγας Πλάτων είχε πει πως Η ΤΕΛΕΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ.
Βέβαια εμάς σήμερα μας σηκώνεται η τρίχα στην ιδέα και μόνο ότι οι Μηχανές θα ορίζουν σχεδόν τα πάντα στη ζωή μας.
Όμως έτσι είναι.Ο Άνθρωπος περνάει σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο Συνείδησης.Ο Άνθρωπος Μεταλάσσεται!!Ή για να το πω και αλλιώς, ο Άνθρωπος "Δικτυώνεται"!!!!
Είναι επίσης αλήθεια ότι το λογιστικό μέρος της ανθρώπινης ψυχής θα γνωρίσει μία εκπληκτική "αναβάθμιση",ενώ το επιθυμητικό(συναισθηματικό) μέρος θα "περιοριστεί".
Η Νέα Εποχή θα είναι μία "ψυχρή"-"απρόσωπη" εποχή και αυτό είναι που μας τρομάζει.Θα είναι όμως και Εποχή Μεγαλειώδης.Αυτά που θα συμβούν δεν περιγράφονται με λόγια.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ!!!
Γιατί υπάρχω ;;;
Η απάντησή του : ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.
Καμιά φορά ,μου λένε συνάνθρωποι μου κάποια πράγματα και ο εγκέφαλος τα αποθηκεύει σε ένα αρχείο ,μέσα στο αχανές σύστημα της μνήμης μου.
Κάνοντας αυτές τις ημέρες κάποιες σκέψεις μεταξύ χάους και αρμονίας συνειδητοποίησα ότι ,συγγενεύουνε με την απάντησή του.
Τι σου είναι το υποσυνείδητο.
Αν το εκπαιδεύσεις ( προγραμματίσεις σωστά ),δεν αφήνει πληροφορία για πληροφορία απεξέργαστη, μέσα στον εγκέφαλο.
Αν θυμάμαι καλά έχει 10 στάδια.
Τα περισσότερα από αυτά δεν τα έχει εξιχνιάσει πλήρως , η ανθρωπότητα.
Αναρωτιόμουνα πόσες ,σημαντικές για την διαμόρφωση της υπάρξεώς μου ,
σημαντικά ερωτήματα έχω ήδη απαντήσει.
Με χαρά διαπίστωσα ,ότι τα περισσότερα αν όχι όλα , τα έχω απαντήσει σε ικανοποιητικό βαθμό ορθολογιστικής σκέψης.(προσωπική εκτίμηση).
Με λύπη διαπίστωσα ,ότι δεν τις έχω εφαρμόσει όλες στην πράξη.
Κάθε θεωρεία , περιμένει την επαλήθευση της.
Ο βαθμός δυσκολίας είναι σχετικός ,με το περιβάλλον όπου βιώνω.
Αξιολόγησα το περιβάλλον με τα εξής κριτήρια.
Πολιτιστικά ,θεολογικά και φιλοσοφικά .
Ζω σε έναν τόπο ιερό.
Από εδώ μεταλαμπαδεύτηκε το φως του πολιτισμού , στον υπόλοιπο κόσμο.
Θεωρητικά πληρούνται ,όλα τα κριτήρια ,για να διαμορφώσω ,την προσωπική μου ύπαρξη αρμονικά.
Είναι παράξενο.
Το σημερινό χάος ,που διακρίνει την Ελλάδα μας δεν μπόρεσε να αγγίξει το μυαλό μου.
Εν ολίγοις.
Ο συνηθισμένος αυτός περίπατος μου, στις γειτονιές της περιοχής μου, διαμορφώθηκε σε ένα όμορφο πνευματικό ταξίδι, μεταξύ χώρου, χρόνου, σκέψεως και πραγματικότητας.
ευχαριστώ για την επισήμανση....
quote:
Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΔΟ...ΠΑΘΟΣ
δεν τόχα σκεφτεί έτσι....Λες???
Πάντως και τα δύο έχουν να κάνουν με την καρδιά....
Και το πάθος χρειάζεται...!
T.S.Eliot
merci για την επισήμανση....
T.S.Eliot