ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ H ΠΡΟΣΕΥΧΗ ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ H ΠΡΟΣΕΥΧΗ ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

fokaias30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
fokaiasΜέλος
30/09/2003, 12:11:32
Συνεπώς οι ιερείς του Ορθοδόξου Χριστιανισμού , για να συντηρήσουν την πνευματική τους υπόσταση διαλογίζονται έστω και λίγο καθημερινά διότι αποτελεί την <<τροφή>> τους προς την πνευματική αναζήτηση.

cubeΜέλος
30/09/2003, 12:13:29
Καλημέρα σε όλους.

Fokaia γιατί μπερδεύτικες αγαπητε? Ο κύριος theklats προφανώς είναι χριστιανός ορθόδοξος και θέτει τα πιστεύω του. Δεν υπάρχει λόγος να μπερδευτείς. Αυτό πιστεύει ο άνθρωπος αυτό λέει. Είναι υγειές να λές αυτό που πιστεύεις.

Αυτό ήταν παρένθεση στο θέμα τώρα...

Εγώ θεωρώ, άσχετα με τις θρησκείες και δεν θα ήθελα να τις μπλέξουμε με το θέμα μας, αν και έχω αναφερθεί και εγώ σε θρησκείες στο θέμα αυτό...ως παραδείγματα πάντα...διότι η προσευχή υπάρχει σε πολλές θρησκείες, ότι ίσως η προσευχή να έχει έναν ρόλο και ο διαλογισμός έναν άλλο αλλά και οι δύο μαζι τον ίδιο σκοπό? Τι εννοώ...

Η προσευχή λοιπόν είναι η προσπάθεια "σύνδεσης" με τον εκάστοτε θεό μέσα από διαδικασίες που έχουν καταγραφεί από κάποιους παλαιότερους θρησκευτικούς "ηγέτες".

Ο διαλογισμός όμως είναι η προσπάθεια να δεί κάποιος μέσα του και να προσπαθήσει να ψάξει τον εαυτό του και να ηρεμήσει το "πνεύμα" του.

Στην περίπτωση όμως που ο θεός είναι παντού...επομένως είναι και "μέσα" μας τότε και στον διαλογισμό "συνδεόμαστε" με τον εκάστοτε θεό. (αναφέρω εκάστοτε θεό για να μην μπλέξω θρησκείες στο θέμα, ο εκάστοτε θεός της εκάστοτε θρησκείας)
Τότε με αυτό το σκεπτικό και χωρίς να συμβουλευόμαστε βιβλία με "δανικές προσευχές" μπορούμε με τον διαλογισμό να προσευχηθούμε? Ισως? Ισως λοιπόν να μπορέσουμε να το δούμε με άλλο μάτι το θέμα? Τι λέτε για το σκεπτικό αυτό? Δεκτές όλες οι απόψεις...

Είναι απλώς μία σκέψη...τίποτα παραπάνω!

Να είστε όλοι καλά.
Μετα τιμής Κύβος.

theklatsΜέλος
30/09/2003, 12:34:40
Αγαπητε Κύβε (cube) μια μικρη αλλαγη οχι Κυριος theklats αλλα
θυλικου γενους theklats

ΠΟΛΥ ΦΙΛΙΚΑ
theklats

THEKLATS

theklatsΜέλος
30/09/2003, 12:38:35

Αγαπητε fokaias

Ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός είναι η μοναδική αληθινή Θρησκεία στον κόσμο, η οποία αποκαλύφθηκε στον άνθρωπο από τον ίδιο τον «ενανθρωπήσαντα» Θεό και η οποία έχει διατηρήσει τη διδασκαλία του Χριστού εντελώς αναλλοίωτη και όπως ακριβώς της παραδόθηκε από τους Αποστόλους.

Ο Χριστιανισμός αντλεί τη Μοναδικότητα του, έναντι των άλλων θρησκειών από τις μεγάλες και ουσιαστικές διαφορές του απ' αυτές. Μερικές τέτοιες διαφορές είναι:

α. Ο ιδρυτής

Στα εξωχριστιανικά θρησκεύματα έχουμε συνήθως ιδρυτή κάποιο άνθρωπο χωρίς θείο κύρος, ή κάποια απρόσωπη παράδοση. Στο Χριστιανισμό ιδρυτής είναι ο ίδιος ο θεός στο πρόσωπο του Χριστού. Ο θεός έγινε άνθρωπος για να ανεβάσει τον άνθρωπο στο θεό.

β. Η λύτρωση

Στα άλλα θρησκεύματα δεν υπάρχει λυτρωτής. Η λύτρωση σ' αυτά αποτελεί αναζήτηση και νοσταλγία της ψυχής, που δεν εκπληρώνεται. Υπόσχονται λύτρωση χωρίς να είναι σε θέση να την προσφέρουν. Στο Χριστιανισμό υπάρχει λύτρωση του ανθρώπου, η οποία πραγματοποιείται στο Πρόσωπο του Χριστού. Ο Χριστός είναι ο Μοναδικός Λυτρωτής, γιατί ενώνει στον εαυτό Του, το Θεό και τον άνθρωπο. Έτσι συνδέεται και πάλι ο άνθρωπος με το Θεό και σώζεται.

γ. Η αντοχή στο χρόνο

Η διδασκαλία του Χριστιανισμού είναι η μόνη που διατηρείται άφθαρτη, αναλλοίωτη και ζωντανή χωρίς να επηρεάζεται από το πέρασμα των αιώνων. Τούτο συμβαίνει, γιατί είναι η μόνη που προσφέρει την αληθινή γνώση του Θεού. Στις εξωχριστιανικές θρησκείες, οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τον αληθινό Θεό, αλλά τον νοσταλγούν και γι' αυτό επηρεάζονται από το χρόνο και αναπροσαρμόζονται συνήθως για να εξυπηρετούν τις τωρινές ανάγκες των οπαδών τους.

δ. Η εκδήλωση της αγάπης

Στο Χριστιανισμό η αγάπη εκδηλώνεται χωρίς διάκριση προς όλους τους ανθρώπους, φίλους και εχθρούς. Στις άλλες θρησκείες ή δεν υπάρχει η αγάπη ούτε σαν λέξη, ή αν υπάρχει, εκδηλώνεται μόνο προς συγκεκριμένα πρόσωπα.

ε. Οι Άγιοι

Στα άλλα θρησκεύματα δε συναντούμε Αγίους. Ορισμένα έχουν να παρουσιάσουν ανθρώπους με αρετές και καλοσύνη, Αγίους όμως δεν έχουν. Στο Χριστιανισμό ένα πλήθος ανθρώπων εμπνεύστηκαν από το Θεϊκό μεγαλείο του Χριστού και αφού έφτασαν σε μεγάλο βαθμό πνευματικότητας ανακηρύχτηκαν Άγιοι.

στ. Η λατρεία

Στη Χριστιανική Θρησκεία, η λατρεία είναι πνευματική και η ψυχή επικοινωνεί με το Θεό. Στις άλλες θρησκείες η λατρεία είναι υλική και πραγματοποιείται με εξωτερικούς τύπους όπως είναι οι θυσίες ζώων κ.ά.

ζ. Ο Τριαδικός θεός

Στα εξωχριστιανικά θρησκεύματα συναντούμε το μονοθεϊσμό ή τον πολυθεΐσμό, γιατί έτσι ο ανθρώπινος νους φαντάστηκε τη θεία αλήθεια. Στο Χριστιανισμό υπάρχει κατ' αποκάλυψη του Ίδιου του θεού, ο Τριαδικός θεός, ο Μόνος αληθινός θεός.

THEKLATS

Edited by - theklats on 30/09/2003 12:39:16

fokaiasΜέλος
30/09/2003, 12:43:20
Και αν ο εκάστοτε <<Θεός>> της εκάστοτε θρησκείας δεν υφίσταται τότε με τι συνδέεται ;

theklatsΜέλος
30/09/2003, 12:44:56
ΕΛΑ ΝΤΕ?

THEKLATS

fokaiasΜέλος
30/09/2003, 12:46:11
Αυτό ήταν ερώτημα προς τον cube

theklatsΜέλος
30/09/2003, 12:48:49
ΤΟ ΞΕΡΟ ΑΛΛΑ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ....

THEKLATS

agathodaimwnΝέο Μέλος
30/09/2003, 14:22:24
Από προσωπική εμπειρία και έξω απο τα περιθώρια και τους φραγμούς που θέτουν οι θρησκείες στον άνθρωπο έχω να πώ αυτό: Προσευχή και διαλογισμός όπως αναφέρθηκε είναι οι ίδια όψη του ίδιου νομίσματος. Έιναι δύο τρόποι αυτουποβολής του νου. Στην μεν προσευχεί ο πιστός προσπαθεί μέσο του λόγου προς τον θεό να φτάσει σε ένα επίπεδο βαθύτερης κατάνυξης, το πεδίο Α. Τι γίνεται σε αυτό το πεδίο? Ο πιστός με απλά λόγια μπαίνει στο υποσυνειδητό του, εξερευνά σε αυτή την θέση απλά τον εγκέφαλό του και μέσο θετικής σκέψεος (του Θεού της ανώτερης δύναμης) νοιώθει οτι βρίσκεται κοντά του γιατί νοιώθει την ίδια του την φύση. Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο αλλά η ψυχή είναι η επέκταση του εγκεφάλου σε άλλα επίπεδα πνευματικής κατάστασης ας ονομάσουμε την ψυχή Ψ. Η διαφορά εγκεφαλικής κατάστασης Α απο την κατάσταση Ψ έγκειτε στο γεγονός οτι η κατάσταση Ψ είναι ανέφικτη μέσο εγκεφαλικής λειτουργίας του συνειδητού δηλαδή με απλά λόγια λειτουργεί υποσυνειδητά στο υποσυνείδητο. Μπορεί να σας μπέρδεψα αλλά έτσι εχουν τα πράγματα. Τώρα ο διαλογισμός προσπαθεί να φτάσει στην κατάσταση Ψ μέσο μιας άλλης οδού που είναι η προσκόληση σε αντικείμενα ή καταστάσεις όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε. Βέβαια οι διαλογιστές όπως και οι πιστοί δεν μπορούν να καταφύγουν πέρα απο το επίπεδο Α. Ίσως με τον διαλογισμό να επιτυγχάνεται ένα ακόμη επίπεδο στα βάθη της πνευματικής κατάστασης του ανθρώπου. Η έννοια εσωτερισμός δεν μου πολυ αρέσει όμως είναι το κλειδί σε αυτόν που θέλει να εισέλθει σε μία διανοητική-πνευματική κατάσταση. Τα μυστήρια του ανθρώπινου νού και πνευματικής του κατάστασης θα φαντάζουν ανυπέρβλητα όμως υπάρχει μέσα μας μια μέση οδός γι αυτό που λέγεται ψυχή. Είναι δε στην κρίση ή καλυτερα στα χέρια του κάθε ανθρώπου να ανακαλύψει αυτή την οδό.

the trouth is inside

cubeΜέλος
30/09/2003, 15:58:33
Καλησπέρα σε όλους...

Πρώτα από όλα δεν θέλω να βλέπω κουτές διαμάχες μεταξυ σκεπτόμενων ανθρώπων.

Στο θέμα μας...

Ειπες Fokaia... εάν δεν υφίσταται θεός?

Τότε μάλλον κάποιο λάθος έχεις κάνει. Μάλλον λέω γιατί αυτή είναι δική μου γνώμη, εσύ μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις και ποθείς και να είσαι καλά σου εύχομαι.

Ας δούμε λοιπόν την περίπτωση που δεν υπάρχει θεός.
Τότε μάλλον είναι δύσκολο να ευχηθείς για κάτι προς κάποιον. Συνήθως στην προς-ευχή κάνεις κάποια παράκληση και ζητάς π.χ. βοήθεια από την ανώτερη δύναμη ή π.χ. φώτιση ή ότιδήποτε άλλο...
Αρα το θέμα της προσευχής δεν σε αγγίζει αγαπητέ συνομιλητή από ότι κατάλαβα.

Ομως θα μπορέσεις να διαλογιστείς...να κοιτάξεις μέσα σου και να ηρεμήσεις. Είναι όπως το βλέπει κανείς. Είναι πως και από ποία γωνία το κοιτάζουμε το θέμα θεός.

Να σου πω και κάτι άλλο αγαπητε Fokaia που κάποτε μου είχαν πει και είναι για να το σκεφτείς και σε παρακαλώ πολύ μην το προσπεράσεις...

"Εάν δεν υπάρχει θεός...τότε δεν χάνουμε τίποτα...ζήσαμε σαν καλοί,ευγενικοί Ανθρωποι.
Εάν υπάρχει όμως...αυτοί που δεν ακολούθησαν τον όποιο δρόμο Του... τους περιμένει Μεγάλη έκπληξη."

Είναι ένα καλό ρητό. Δεν μου το είπε κάποιος ηγούμενος όυτε κάποιος της εκκλησίας ήταν ένας απλός άνθρωπος. Και πάλι να τονίσω ότι δεν μιλάω για κάποιον συγκεκριμένο Θεό και δεν μπλέκω θρησκείες.

Υ.Γ. Συγνώμη καλή μου THEKLATS για το μπέρδεμα, τώρα ξέρω ότι είσαι Η THEKLATS.

Να είστε καλά.
Μετα τιμής Κύβος.

fokaiasΜέλος
30/09/2003, 21:42:12
Καταρχήν δεν υπάρχει διαμάχη με κανένα. Μπορεί να μη μιλάω μερικές φορές ευγενικά , αλλά προσπαθώ να είμαι <<ευγενικός>> όσο αφορά τις τοποθετήσεις των άλλων και να παραθέτω αυτό που σκέφτομαι στα ίσια.
Αν αντί για τοποθετήσεις δίνεις κηρύγματα, τότε θα πρέπει να ξέρεις και σε ποιους τα απευθύνεις, στο κάτω-κάτω, μεγάλα <<παιδιά>> είμαστε (αυτό όσον αφορά τη συμπαθέστατη theklats)
Σύμφωνα λοιπόν με τις θεωρίες περί <<Θεού>> , θα πρέπει να ανοίξουμε κάποιο topic που πιθανώς το θέμα θα ήταν (Αν υπάρχει Θεός ή Τι εννοούμε Θεό για τον καθένα κτλ κτλ κτλ)
Έθεσα την ερώτηση λοιπόν, για να δείξω ότι σε μία των περιπτώσεων η προσευχή είναι απλά μία επίκληση στη φαντασία μας αντίθετα με το διαλογισμό που όπως προαναφέρθηκε, έχει να κάνει με την εσωτερική αυτοκυριαρχία και όπως είπε κάποιος άλλος χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας.(Προσέξτε μη μπερδευτείτε)
Αν κοιτάξεις σε προηγούμενες τοποθετήσεις το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας την προσευχή με το <<Θεό>> , θα δεις σε κάθε περίπτωση και μία διαφορετική έννοια.
Γιατί; Γιατί κανείς δεν μπορεί να συσχετίσει τη προσευχή με την έννοια του <<Θεού>> απλά τη χρησιμοποιεί ως λέξη. Μπορεί ο τρόπος των δύο (διαλογισμού – προσευχής) να μοιάζει σε ορισμένα σημεία αλλά το αποτέλεσμα της μίας τεχνικής από την άλλη είναι διαφορετικό.
Βλέποντας τώρα κάποιοι ότι όντως η προσευχή οδηγεί στην ουτοπία, την μετέτρεψαν ώστε να έχει διαλογιστική μορφή. Εγώ πάνω σ’ αυτό δεν αντιλέγω, αλλά όπως λέμε τα του Καίσαρα τα Καίσαρα και τα του τα <<Θεού>> τα <<Θεό>>.

theklatsΜέλος
01/10/2003, 00:56:08
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2251

φιλικα
theklats

THEKLATS

theklatsΜέλος
02/10/2003, 10:04:33
Πρεπει να μαθετε να αγαπατε τον εαυτο σας, και να μαθετε να αγαπατε τους αλλους, με σοφια, με διακρισεις, με προθυμια, με καλοσυνη, με υπομονη, να αυξυνετε τα αισθητηρια σας προς το σωστο, το δικαιο, το ακεραιο, τη σοφια, τη γνωση του καλου και του κακου, να μπορειτε να αναλησετε το λειτουργημα που προερχετε απο το Πνευμα που ειναι ευαρεστο στον Θεο, και το λειτουργημα που προερχεται απο τη σαρκα, να ξερουμε τελεια τι σημαινουν αυτα τα δυο πραγματα.
Να μαθουμε να δεχομαστε την ελευθερια της επιλογης που ο Θεος δινει σε καθε ανθρωπο.
Η ελευθερια της επιλογης που δινει ο Θεος σε ολους, σε ολοι την ουρανια Ταξι και σε ολους τους ανθρωπους..
ΦΙΛΙΚΑ

THEKLATS

cubeΜέλος
02/10/2003, 10:58:25
Καλημέρα σε όλους.

Θέκλα καλή μου...σκέφτηκες ποτέ το εξής...

Ισως εμείς να είμαστε η ουράνια τάξη του Θεού?

Υγεία... Αγάπη... Ζωή..!

+ κύβος +
theklatsΜέλος
03/10/2003, 10:02:20
Γι’ αυτό λοιπόν και εμείς, επειδή έχουμε τοποθετημένο γύρω μας τόσο μεγάλο νέφος μαρτύρων, ας αποθέσουμε κάθε βάρος και την αμαρτία που εύκολα μας περιπλέκει, και ας τρέχουμε με υπομονή στον αγώνα που βρίσκεται μπροστά μας, αποβλέποντας στον αρχηγό και τελειοποιητή της πίστης μας, τον Ιησού, ο οποίος, εξαιτίας της χαράς που βρισκόταν μπροστά του, υπέμεινε σταυρό και καταφρόνησε την ντροπή και έχει καθίσει στα δεξιά του θρόνου του Θεού. Αναλογιστείτε, πράγματι, αυτόν που έχει υπομείνει τέτοιου είδους αντιλογία από τους αμαρτωλούς εναντίον του, για να μην αποκάμετε και αποθαρρυνθείτε στις ψυχές σας.

"Γιε μου, μην αδιαφορείς

για την παιδεία του Κυρίου,

μήτε να αποθαρρύνεσαι όταν ελέγχεσαι από αυτόν.

γιατί αυτόν που αγαπά ο Κύριος παιδεύει

και μαστιγώνει κάθε γιο που παραδέχεται".

THEKLATS

AIONΜέλος
03/10/2003, 10:31:49
κοίτα φίλε klats σωστά αυτά που λές απο τη μία απο την άλλη μην τον βγάλουμε και μαζοχιστή.

Ο Λόγος σαν ενσάρκωση του θείου γνώριζε τον προορισμό του και αυτό ήρθε να καταδείξει και στον άνθρωπο.
Ηρθε για να τον βγάλει απο την θνητότητα της ύλης και να τον "μυήσει" στην αθανασία του πνεύματος.
Γιαυτό και περιφρόνησε τον πόνο.
Δεν δίδαξε όμως την "ανέχεια" , δεν δίδαξε να ανεχόμαστε πράγματα.
Εκεί που λέει για τα ΄"πετούμενα που δεν μοχθούν" κρύβονται μεγάλα κλειδιά.
Και για να μη βγαίνουμε απο το θέμα... δίδαξε την προσέγγιση του πνεύματος μέσω της προσευχής και είπε οτι "μπορείτε να λατρεύετε τον θεό παντού" και "γίνετε οι ίδιοι ναοί".
Πρόσεξε ..ΝΑΟΙ (στους ναούς γίνονται απο μνημόσυνα μέχρι μυστήρια) οπότε η προσευχή αποκτά άλλη διάσταση!!!
Και εδώ ανακύπτει μεγάλο θέμα... Ο ίδιος ο Χριστός δεν οργάνωσε εκκλησία , αυτό το έκανε ο Παύλος λόγω των διωγμών... ο ίδιος ο Χριστός είπε οτι "αυτά που κάνω μπορείτε να τα κάνετε και σείς και ακόμα περισσότερα" !!! Δεν είπε θα τα κάνουν αυτοί που θα "χειροτονούνται" !

Τα παραπάνω τα λέω για να δώσω μια άλλη διάσταση στο θέμα της προσευχής η οποία για τους περισσότερους έχει κολήσει στο οτι προσευχή είναι να πείς ένα "πατερ ημών" ... είναι έτσι όμως ?

theklatsΜέλος
03/10/2003, 10:48:21
Πολλές φορές και με πολλούς τρόπους αφού μίλησε παλιά ο Θεός στους πατέρες μας μέσω των προφητών, στις έσχατες τούτες ημέρες μάς μίλησε μέσω του Υιού, τον οποίο έθεσε κληρονόμο όλων, διαμέσου του οποίου και δημιούργησε τους αιώνες. Αυτός, που είναι ακτινοβολία της δόξας του Θεού και αποτύπωμα της υπόστασής του και φέρει τα πάντα με το λόγο της δύναμής του, αφού έκανε καθαρισμό των αμαρτιών [μέσω του εαυτού του], κάθισε στα δεξιά της Μεγαλοσύνης στα ύψη και έγινε τόσο πολύ εξοχότερος από τους αγγέλους όσο διαφορετικότερο από αυτούς έχει κληρονομήσει όνομα.

THEKLATS

hrismigΜέλος
03/10/2003, 17:18:14
quote:

...για τους περισσότερους έχει κολήσει στο οτι προσευχή είναι να πείς ένα "πατερ ημών" ... είναι έτσι όμως ?

Θα έλεγα είναι ΚΑΙ έτσι...μόνο που ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ το "Πάτερ ημών" τι σημαίνει; Ξέρουμε την μετάφρασή του; Χμμμ...

fokaiasΜέλος
04/10/2003, 20:23:46
ΑΙΟΝ
Και για να μη βγαίνουμε απο το θέμα... δίδαξε την προσέγγιση του πνεύματος μέσω της προσευχής και είπε οτι "μπορείτε να λατρεύετε τον θεό παντού" και "γίνετε οι ίδιοι ναοί".

Χριστός
<<Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι….>>

ΚωσταςΜέλος
04/10/2003, 23:18:37
Καλησπερα. Ασχολουμαι με την τεχνικη του διαλογισμου εδω και 22 μερες και εχω βιωσει σε κατασταση βθειασ χαλαρωσης να ακουσω μια υπεροχη μελωδια και σε μια αλλη να περασει κατι σαν ηλεκτρικο ρευμα ολο μου το σωμα. Πιστευα οτι το να διαλογιστει κανεις δεν μπορει να ειναι κατι το κακο.. Τι κακο να εχει να χαλαρωνεις το σωμα σου και να αδειαζεις τελειως το μυαλο σου απο σκεψεις ενω εισαι συγκεντρωμενος στο σκοταδι που βρισκεται μπροστα στα κλειστα βλεφαρα σου.
Εγω ευτυχως βιωσα μονο μια μυστικιστικη εμπειρια καλη και μια ασχημη οπου βγηκα εξω απο το σωμα μου και αμεσως μια κακη μαυρη οντοτητα μου επιτεθηκε και γυρισα αμεσως μεσα στο σωμα μου με εντονες δονησεις.
Αλλοι ομως που ασκουν πολλες μορφες διαλογισμου για αρκετο καιρο εχουν φτασει σε σημεια τρελας,νιωθουν αρνητικες οντοτητες οταν διαλογιζονται και πολλα αλλα που θα τα διαβασετε εδω :

http://www.kundalini.se/eng/engkni.html (Sto stories)

Πριν λιγες μερες θα σας ελεγα διαλογισμο αλλα τωρα που γνωριζω λεω ΠΡΟΣΕΥΧΗ και οτι δεν εχει καμια σχεση. Πρωσωπικη μου γνωμη, διαβαστε τις εμπειριες ανθρωπων και κρινεται μονοι σας.

Despite the meditations, trying to live in "the now," and the talk of love, I continued to have frightening experiences. One of the worst was waking up to see an older woman staring at me from the bottom of the bed. I knew she was not flesh and blood, but a spirit. She did not speak, but I heard her in my mind say to me, "I am here to take over your body." Too scared to speak, I said in my mind, "No! No!" This seemed to go on for a long time, although I have no idea how long it really was. Finally, she simply faded away. I was left trembling, perspiring, and my heart racing. By the way, I was not doing drugs

Edited by - Κωστας on 04/10/2003 23:22:56