- Ζούμε στην αποκάλυψη - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
το σχόλιο δεν είναι απλά ανόητο...αλλά ΓΕΛΟΙΟ ...
Σεβαστη αποψη και αυτη φιλε ΑΙΟΝ ... (οπως και του φιλου μου του Γιάννη (ο χιπης)
τωρα για το αν ειναι γελιο/ανοητο η οχι θα παραθεσω
No opinion but mine", no fool has ever succeeded in maintaining. A.O.S
Γιώργος![]()
....ντούκου
ΟΥΤΕ κρύπτει,
ΟΥΤΕ λέγει.
Απλά ΣΗΜΑΙΝΕΙ...
Επι του θέματος τώρα, το ΑΝ κάποιοι εξέλαβαν τις ΑΡΧΕΣ της, τις ΓΝΩΣΕΙΣ της, τα ΠΙΣΤΕΥΩ της και έφτιαξαν ομάδες, κινήματα, κόμματα, στρατούς κλπ κλπ ΣΙΓΟΥΡΑ δε μπορούμε έτσι ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ να της τα αποδώσουμε...
Συμφωνείς φαντάζομαι με αυτό...
Το ποίος είπε τί, για κάτι που ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ, αυτό με αφήνει παγερά αδιάφορο...
Ειδικά αν μου λές πώς όλα αυτά στα μετέφερε ένας "μεγάλος χίπης"...
Στα περί βιογραφίας όμως θα ήθελα να ήσουν ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗΣ και όχι έχει έτσι απλά γενικόλογος (όπως οι χίπης)...
ΦΥΣΙΚΑ και παντρεύτηκε...
Που είδες εσύ ότι ΔΕΝ παντρεύτηκε;;;
Μάλιστα παντρεύτηκε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!!!
Δε θα σου εξηγήσω το ΓΙΑΤΙ, απλά μένω στο ΓΕΓΟΝΟΣ...
Αλήθεια, θεωρείς το ότι:
quote:
αποφασισε να τα αφησει και να ταξιδεψει στην ανατολή ώστε να βρει το διαφορετικο./το εναλακτικο/γνωση…
έχει να κάνει σε κάτι με το κίνημα των χίπης;;;
Χαχαχαχα μιλάμε για πολύ γέλιο φίλε μου...
Καλά, αυτό νομίζει ΚΑΙ για την Μπλαβάτσκυ, αλλά προπαντώς για τους χίπης;;;;
"Ενδιαφέρον" πάντως...
Οι ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, έχουν ΑΞΙΑ πάντα...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Ετρεχε,μίλαγε,έγραφε και ήταν souper οργανωτική !!!
Καμία σχέση με χίππιδες δλδ. Οχι οτι ήταν κακό το κίνημα των χίππηδων...(πριν το πνίξει το fbi στο LSD)απλά ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ !!!
βέβαια εδώ έχουμε ακούσει και οτι ο Χριστός ήταν ο πρώτος χίππυς...στην Μπλαβάτσκυ θα κολήσουμε ?
Αφου εχουν αξια η συμβουλες λοιπον θα σου δωσω και εγω μια συμβουλη...
Κυριε (εγωδενανηκωσεκαμμιαομαδα) Κελσο....
Ενα απο τους λογους που μπαινεις σε μια ομαδα ειναι οχι τοσο για να μαθεις κατι καινουργιο η το ξεχωριστο αλλα να μαθεις να συνεργαζεσαι και να σεβεσαι τις γνωμες των αλλων οσο και βλακωδες
η ηλιθιες η αυθερετες και αν σου φενονται... και πιστεψε με ειναι το ποιο δυσκολο ....
και εδω στο Εσωτερικα ειμαστε πιστευω ομαδα. (στο οποιο κατεχεις την ιδιοτητα του συντονιστη).. που μαζευομαστε για να συζητησουμε και μιλησουμε online.
quote:
Επι του θέματος τώρα, το ΑΝ κάποιοι εξέλαβαν τις ΑΡΧΕΣ της, τις ΓΝΩΣΕΙΣ της, τα ΠΙΣΤΕΥΩ της και έφτιαξαν ομάδες, κινήματα, κόμματα, στρατούς κλπ κλπ ΣΙΓΟΥΡΑ δε μπορούμε έτσι ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ να της τα αποδώσουμ
.. το κινημα των χιπης εχει να κανει με το New Age οπου βοηθησε (κατα την γνωμη μου) και η Μπ. που με τα γραπτα της ... απο το new age βγηκε και το κινημα των χιπις...!!!
αυτο ειναι το επηχηριμα... δεν ειναι αυθαιρετο πιστευω οτι εχει βαση και σιγουρα μπορουμε να το συζητησουμε (αν θελεις)...
Τωρα αν τα κομματα, στρατοι ,κινηματα (εχουν παρει οποιαδηποτε διδασκαλεια αυθερετα η οχι,
το αποτελεσμα παντα μετραει... νομιζω περσι ειχα δει μια σειρα (Η αποκρηφη ιστορια του 3ου Ραιχ)
οπου αναφερε την Μπ. - και οτι το τριτο ραιχ πηρε πολλες θεωριες της για να δημιουργησει το δογμα της αρειας φυλης...
Ειχε η Μπ. σχεση με το 3ο Ραιχ ..? Οχι .
Επιρεασε την κοσμοθεωρια τους...? Ναι
Ειχε σχεση η Μπ. με τους Χιπις ? Οχι
Επιρεασε την κοσμοθεωρια τους ? Ναι
Εμποδιζει κανεις να αποκαλει την Μπ. (την πρωτη χιπισσα)? Οχι..
Εχει σημασεια αν το καναν Αυθαιρετα η οχι...? Και ποιος ειναι αυτος που θα μας πει
ποιο ειναι αυθαιρετο η οχι... Εσυ..?
quote:
Το ποίος είπε τί, για κάτι που ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ, αυτό με αφήνει παγερά αδιάφορο...
Ειδικά αν μου λές πώς όλα αυτά στα μετέφερε ένας "μεγάλος χίπης"...
αν σε αφηνει παγερα αδιαφορο η γνωμη του (μεγάλου σε ηλικία 73 χρονων) χιπη η ακομα και η δικια μου δεν βλεπω λογο να το συνεχισουμε να μιλαμε
τωρα αν θες να συνεχισουμε το μπιστολιδι (ατακες , ρητα, και τα χαχα-χαχαχου) δεν εχω κανενα προβλημα να το προχωρησουμε μεχρι να μας κλεισει ο Σερίφης (Admin) φυλακή (κλειδωσει)
Για το βιογραφικο της Μπ. δεν γνωριζα οτι ηταν παντρεμενη και ευχαριστω που μου με διορθωσες..
Γιώργος![]()
Τράβα....![]()
Αλήθεια ΤΙ ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ και τονίζεις με ΚΟΚΚΙΝΑ γράμματα το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ;;;
Είναι απορίας άξιο που ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ και ΓΙΑΤΙ;;;
Και μιάς και μου δίνεις ΣΥΜΒΟΥΛΗ, θα μου επιτρέψεις να την ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΩ και να σου την ΑΝΑΛΥΣΩ...
Λές λοιπόν πώς:
quote:
Ενας απο τους λογους που μπαινεις σε μια ομαδα ειναι οχι τοσο για να μαθεις κατι καινουργιο ή το ξεχωριστο αλλα να μαθεις να συνεργαζεσαι και να σεβεσαι τις γνωμες των αλλων οσο και βλακωδες ή ηλιθιες ή αυθερετες και αν σου φενονται...
Και πιστεψε με ειναι το ποιο δυσκολο ....
Πιθανά φίλε μου ΑΥΤΟΣ να είναι και ο λόγος ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ (γκετοποίηση, καστοποίηση κλπ) αγαπητέ Γίωργο...
Γιατί είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΟ (και όχι δύσκολο) να κάθομαι και να ΔΕΧΟΜΑΙ τις βλακώδες ή ηλίθιες ή αυθέρετες γνώμες και απόψεις του ΚΑΘΕΝΑ...
Σε μιά ομάδα ΑΝ έμπαινα, θα έμπαινα ΟΧΙ για όσα λές πώς ΕΣΥ θα έμπαινες, αλλά γι'αυτά που εσύ δε μπαίνεις, δηλαδή για να ΜΑΘΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ και ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ...
Σε ευχαριστώ πάντως για τη συμβουλή σου...
Και επι του θέματος τώρα...
'Oλα αυτά τα New Age's κινήματα ΜΠΟΡΕΙ να έχουν πάρει στοιχεία και βάσεις απο το ΕΡΓΟ ΤΗΣ, αλλά είναι ΑΥΘΕΡΕΤΟ το να της τα αποδίδουμε, ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ, ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...
'Οταν αποδίδεις ΚΑΤΙ σε ΚΑΠΟΙΟΝ του προσάπτεις και τον ΣΚΟΠΟ για να γίνουν ΟΛΑ αυτά και ο ΣΚΟΠΟΣ της Ελένης Πετρόβνας Μπλαβάτσκυ ήταν το να ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ τα μέχρι ΤΟΤΕ "'Αρρητα & Κρύφια" της ΓΝΩΣΗΣ - ΣΟΦΙΑΣ (Budha στα Σανσκριτικά)...
Ξαναλέω λοιπόν πώς ΑΝ απο αυτόν τον ΣΚΟΠΟ, "κάποιοι" ήρθαν ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ και έστησαν επάνω τους ένα χορό δισεκατομυρίων, αυτό είναι ένα θέμα για ΕΚΕΙΝΟΥΣ και ΟΧΙ για ΕΚΕΙΝΗ, την ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ...
Στα περί όσως ανέφερες και που στο τέλος αναρωτίσαι:
quote:
Εχει σημασια αν το καναν Αυθαιρετα η οχι...?
Και ποιος ειναι αυτος που θα μας πει
ποιο ειναι αυθαιρετο η οχι...
Εσυ..?
Ναι φίλε μου... Σε χαλάει που λέω ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΡΕΤΟ, ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ;;;
Κακώς σε χαλάει και θα σε χαλάει ΑΚΟΜΑ περισσότερο (φαντάζομαι) όταν τα όσα λέω, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΥΘΕΡΕΣΙΕΣ, αλλά ΓΕΓΟΝΟΤΑ που αποδεικνύουν την ορθότητα ή μή των όσων λέω και γράφω...
Τώρα για τα όσα κάνεις νύξη, απο το λίγο που θα με ξέρεις, θα έχεις καταλάβει ότι ΔΕΝ είμαι της σχολής που περιγράφεις (γελάκια, χαχανητά, ατάκες κλπ) όταν ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΜΟΥ...
ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ θα έλεγα...
Χαίρομαι πάντως που έμαθες και κάτι απο τα όσα είπαμε...
Μπορούμε να μάθουμε ΠΟΛΛΑ απο μια διαλογική συζήτηση ΟΤΑΝ αυτή δεν είναι γελοία...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
ΑΣ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΟΥΝ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΑΘΟΥΝ.
Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΕΤΗ, ΚΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ Σ' ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ.
ΓΙΩΡΓΟ ΨΑΞΕ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΤΕΙΝΕΣΑΙ.
αλλα μαλον δεν το εχεις καταλαβει ακομα...
Λυπάμαι...![]()
Γιώργος![]()
.... ο προσωρινος...
quote:
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΑΣ ΠΑΥΣΟΥΝ.ΑΣ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΟΥΝ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΑΘΟΥΝ.
Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΕΤΗ, ΚΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ Σ' ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ.
ΓΙΩΡΓΟ ΨΑΞΕ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΤΕΙΝΕΣΑΙ.
το ψαξιμο μας τελειωσε (δεν λειτουργησε ποτε)... τωρα μονο επιλεγουμε....!!!
Γιώργος..![]()
..... ρε μπας και λειτουργει το Αλoιμονο...
Κρίμα για σένα...
Και ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημα με τους ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΥΣ, ότι ΑΝ κάνουν πως κλείνουν το ΕΝΑ ΤΟΥΣ μάτι, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ....
Φυσικά, ΝΟΜΙΖΟΥΝ πώς βλέπουν και μάλιστα ΚΑΛΥΤΕΡΑ απο εκείνους με τα ΔΥΟ ή ΤΡΙΑ μάτια!!!!
Τέλος πάντων, κάνεις ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ να ΝΟΜΙΖΕΙΣ πώς το esoterica.gr είναι μια ΟΜΑΔΑ...
Το Esoterica.gr είναι μια ΠΑΡΕΑ, η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ παρέα στην Ελλάδα για τη ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ & τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ...
Τίποτα περισσότερο...
Τίποτα λιγότερο...
'Ομως ΔΕ σε αδικώ που έχεις παραγνωρίσει τα πράγματα...
Αφ'ενός είπαμε ΕΙΣΙΑ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ...
Αφ'ετέρου όπως απαντάς στο Ταξιδίωτη μας φαίνεται πώς ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΔΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΣ ΠΟΙΑ ή ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Υ.Γ τελικά είχες δεν είχες, για τη Μπλαβάτσκυ ΤΙΠΟΤΑ...
Εμ... Τι θές και τα σκαλίζεις τα πράγματα;;;;
Αληθεια το {αναξιος} που γραφεις καθε τοσο και λιγακι στα μηνηματα σου που κολαει...?
αναξιος σε σχεση με τι..?
παντος βλεπω εισαι αρκετα αξιος να κρητικαρεις και να χλευαζεις (γνωμες , ατομα , και αποψεις δεν σου αρεσουν η τις βρισκεις βλακωδες......
quote:μονο την γνωμη μου...
...τελικά είχες δεν είχες, για τη Μπλαβάτσκυ ΤΙΠΟΤΑ...
Γιώργος![]()
Υ.Γ μια ερωτηση.... εισαι μελος της συντακτικής /ερευνητικής ομαδας του εσωτερικα...?
Είσαι ένας ΤΥΦΛΟΣ (εθελότυφλος για την ΑΚΡΙΒΕΙΑ) ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ!!!!
Πού είδες πως ΔΕ ΣΕΒΟΜΑΙ τις γνώμες των άλλων;;;
ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ...
Για τις ΓΝΩΣΕΙΣ που διατείνονται και που εκφράζουν ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ είναι το "πρόβλημα"...
Και ξέρεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ το "πρόβλημα", ΑΛΛΑ είναι "πρόβλημα" για την ΚΑΛΗ και ΕΥΡΥΘΜΗ λειτουργία των χώρων συζήτησης του Esoterica.gr
Το ανάξιος και μηδαμινός που ΚΑΙ αυτό σε ενοχλεί που αναφέρω (πυκνά συχνά είναι η αλήθεια) είναι η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ σε σχέση με τους "άλλους"...
Και μέσα στους "άλλους", είναι ΚΑΙ η αφεντιά σου...
Στους "άλλους" λοιπόν που ανέφερα, ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΠΡΟΣΩΠΑ & ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΕΣ, αλλά ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΜΟΝΑΔΑ, ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ, την Μονάδα απο την οποία προερχόμαστε ΟΛΟΙ, αλλά να που ΟΛΟΙ δε το ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, το ΑΓΝΟΟΥΝ και ΝΟΜΙΖΟΥΝ πώς είναι "κάτι"...
Ελπίζω Γιώργο μου να σε ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΑ...
Αν ΟΧΙ, εδώ είμαστε έχουμε ολόκληρο το καλοκαιράκι να τα λέμε...
'Αντερο να έχεις και η ΑΝΑΞΙΟΤΗΣ ΜΟΥ, εδώ παρέα μαζί σου θα είναι...
Τώρα για το ΤΙ ΕΣΥ ΒΛΕΠΕΙΣ, άσε τους άλλους να το κρίνουν, μιάς και εσύ όπως ΗΔΗ σου μαρτύρησα είσαι ένα ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΣ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ...
Επίσης, για να ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ καλύτερα τα πράγματα, ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΙ κατα το δοκούν που σημαίνει απλά, ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ "ΕΤΣΙ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...
Είμαι "έτσι" για όσους με "ΒΛΕΠΟΥΝ" "έτσι"...
Και σε ΠΟΙΑ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ για τη Μπλαβάτσκυ αναφέρεσαι;;;
Τη ΓΝΩΜΗ του παπούλη χίπη (73 ετών ο παπούς!);;;;;;;
'Αμα σου λέω πώς κάπου τα έχεις ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ....
Περί του υστερόγραφού σου...
ΦΥΣΙΚΑ και είμαι ΜΕΛΟΣ της ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ και ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ του Esoterica.gr
Kαι για να ΜΗΝ κάνεις κανένα λάθος, το ΠΩΣ λειτουργούμε η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ και ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του Esoterica.gr αυτό ΕΣΥ δε το γνωρίζεις ΟΥΤΕ και ΔΥΝΑΤΑΙ να γνωρίσεις...
Μην προτρέχεις λοιπόν γιατί ένας ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΣ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ που προτρέχει, μπορεί να είναι ΚΙΝΔΥΝΟΣ για ΟΛΟΥΣ...
Πάντα φίλος σου...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Υ.Γ εσύ φίλε μου ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ στις ερωτήσεις μου;
quote:
Πού είδες πως ΔΕ ΣΕΒΟΜΑΙ τις γνώμες των άλλων;;;
Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους χρηστές του εσωτερικα αλλά εγώ τα θεωρώ για γελοιοποιήσει και χλευασμός …
quote:
Χαχαχαχα μιλάμε για πολύ γέλιο φίλε μου...
quote:
Τελικά φίλε Γιώργο, ΔΕΝ είσαι ΑΠΛΑ μονόφθαλμος...
Είσαι ένας ΤΥΦΛΟΣ (εθελότυφλος για την ΑΚΡΙΒΕΙΑ) ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ!!!!
Τελικά είσαι ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ φίλε Γιώργο...
Κρίμα για σένα...
quote:
Και ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημα με τους ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΥΣ, ότι ΑΝ κάνουν πως κλείνουν το ΕΝΑ ΤΟΥΣ μάτι, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ....
Φυσικά, ΝΟΜΙΖΟΥΝ πώς βλέπουν και μάλιστα ΚΑΛΥΤΕΡΑ απο εκείνους με τα ΔΥΟ ή ΤΡΙΑ μάτια!!!!
quote:
Τώρα για το ΤΙ ΕΣΥ ΒΛΕΠΕΙΣ, άσε τους άλλους να το κρίνουν, μιάς και εσύ όπως ΗΔΗ σου μαρτύρησα είσαι ένα ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΣ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ...
quote:
Και σε ΠΟΙΑ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ για τη Μπλαβάτσκυ αναφέρεσαι;;;
Τη ΓΝΩΜΗ του παπούλη χίπη (73 ετών ο παπούς!);;;;;;;
Σεβαστή και η αυτή η γνώμη – δεν με χαλάει πάντως να είναι και χίπισσα …. να σου πω αποφάσισα από σήμερα θα την υιοθετήσω…
quote:
Στους "άλλους" λοιπόν που ανέφερα, ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΠΡΟΣΩΠΑ & ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΕΣ, αλλά ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΜΟΝΑΔΑ, ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ, την Μονάδα απο την οποία προερχόμαστε ΟΛΟΙ, αλλά να που ΟΛΟΙ δε το ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, το ΑΓΝΟΟΥΝ και ΝΟΜΙΖΟΥΝ πώς είναι "κάτι"...
δεν νομίζω ότι είμαι κάτι – ξέρω ότι είμαι ο Γιώργος (μοναδικός όπως όλοι μας)
που αν θέλει (ανάλογα την διάθεση) ανήκει στο σύνολο και την μονάδα η όχι..
και θα ήθελα σε παρακαλώ αν μπορείς να δώσεις τον απαραίτητο σεβασμό στο πρόσωπο και στην ατομικότητα μου και στην (μόλις υιοθετημένη ) γνώμη μου….
quote:
Επίσης, για να ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ καλύτερα τα πράγματα, ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΙ κατα το δοκούν που σημαίνει απλά, ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ "ΕΤΣΙ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...
Μα δεν νομίζω ότι ανέφερα ούτε έχω δώσει τίποτα σχετικά με το πώς σε βλέπω..προσωπικα πιστεύω ότι έχεις αρκετές γνώσεις όσο αφορά την Μπλ. και σε ευχαρίστω παλι για την πληροφορία σχετικά με την ζωή της …....αλλα ούτε σε έχω σε ειρωνευτεί,,,
quote:
ΦΥΣΙΚΑ και είμαι ΜΕΛΟΣ της ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ και ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ του Esoterica.gr
Kαι για να ΜΗΝ κάνεις κανένα λάθος, το ΠΩΣ λειτουργούμε η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ και ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του Esoterica.gr αυτό ΕΣΥ δε το γνωρίζεις ΟΥΤΕ και ΔΥΝΑΤΑΙ να γνωρίσεις...
αν είσαι να σου θυμίσω τότε την παρακάτω παράγραφο από το μήνυμα της συντακτικής ομάδας…
quote:
Το ESOTERICA.gr φιλοδοξεί να είναι ένας χώρος που θα προσφέρει στους Έλληνες ερευνητές του Μυστηρίου μία όσο το δυνατόν σοβαρή, έγκυρη και υπεύθυνη βοήθεια στην πορεία τους. Απευθύνεται σ'αυτούς που είναι νέοι σ'αυτόν το δρόμο αλλά και σε όσους έχουν ήδη διανύσει κάποιο τμήμα του. Ευελπιστεί ακόμη να γίνει ένας τόπος συζήτησης και φιλοξενίας απόψεων, ακόμη και δημιουργικής αντιπαράθεσης γύρω από τα θέματα ενδιαφέροντός του.
….τα ειρωνικά σχόλια και ο χλευασμός ….ούτε βοήθεια είναι ούτε φιλοξενία.
Γιώργος![]()
.. shoot em up mode..
Καλή και γόνιμη παραμονή σου εύχομαι...
Εχεις δίκιο φίλε μου, ΒΑΛΤΩΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ για τη μεγαλύτερη μορφή του ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ και της ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΓΝΩΣΗΣ, για την Ελένη Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ...
Υποψιάζομαι πώς το έχει η "μοίρα της" να ΜΗΝ μπορεί να αναπτυχθεί ΣΩΣΤΑ με ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για το ΤΙ ΗΤΑΝ και τα ΠΟΣΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕ στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ...
Λυπάμαι ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ γιατί ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ πώς άνοιξες το παρόν τόπικ για να βρείς "κάτι" απο εκείνην ή "κάτι" για εκείνην...
Για τη Μεγάλη Δασκάλα...
Για τη Μεγάλη Ψυχή...
Ας παρακάμψουμε τις ΑΠΟΨΕΙΣ του 73χρονου παππού χίπη που ΜΟΛΙΣ τις υιοθέτησε ο φίλος Γιώργος ΧΩΡΙΣ να γνωρίζει και ας προχωρίσουμε στη συζήτηση...
Αλήθεια, εσυ Βελισσάριε, τι πιστεύεις για τη μορφή που άκουσε στο όνομα Ελένη Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ;;;;
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Υ.Γ φίλε μου Γιώργο...
Ανάτρεξε πίσω στα 233 μηνύματά σου και κάνε την αυτοκριτική σου για το ΠΟΙΟΣ ΧΛΕΥΑΖΕΙ και ΠΟΙΟΣ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ τις γνώμες και τις απόψεις άλλων και μάλιστα όταν αυτές ΕΙΝΑΙ στοιχειοθετημένες ενώ όπως ΗΔΗ γνωρίζεις, ο χλευασμός δεν έχει ανάγκη ΚΑΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΘΕΤΗΣΗ...
Αλλωστε γι'αυτό είναι και η ΣΥΝΗΘΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΟΥ...
Επίσης, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΛΑ το μήνυημά ΜΑΣ, το μήνυμα της ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ και εδώ είμαι να το συζητήσουμε...
Σου ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ μήπως και καταλάβεις τι σου είπα...
quote:
Ενας φίλος...
Η θ.Ε., είναι αλήθεια πως συγκέντρωσε πολύ πλούτο αλλά χωρίς τη Δασκάλα ολίσθησε σε πνευματιστικά μονοπάτια και ξέχασε την αιτία της ύπαρξής της. Η Ε.Π.Μπ. πέθανε από το κρύο επειδή δεν είχε ούτε κάρβουνα να αγοράσει, ενώ οι επίδοξοι μαθητές της ζούσαν μέσα στη χλιδή. Είναι μεγάλο το κάρμα που σηκώνει η παγκόσμια φιλοσοφία.
Και το πληρώνει σήμερα αυτό το κάρμα με την παντελή έλλειψη πόρων, ακόμα και για στοχειώδεις βιοποριστικές ανάγκες.
Και μπορούμε να μιλάμε για Κάρμα, όπως και για ένα σωρό ανατολίτικες σοφίες, επειδή ήταν Εκείνη που έκανε κομμάτια τη ζωή της για να μεταφέρει κάποια ψήγματα από τη γνώση που άλλοι Δάσκαλοι είχαν καταφέρει με πολύ κόπο να διατηρήσουν αναμένη.
Για να μπορεί η Δύση να έχει μια ελπίδα στο μέλλον. Στο μέλλον της ανθρώπινης εξέλιξης προς την 6η φυλή που περιγράφει στη Μυστική Δοξασία. Η πορεία έχει ήδη αρχίσει και το χρωστάμε όλοι μας σε Αυτή.
Και γι' αυτό είμαστε και αχάριστοι. Αλλιώς δεν θα την έπιανε στο στόμα του ο κάθε φιλόσοφος του καφενείου.
Φιλικά.
Ο Δυτικός κόσμος, χρωστάει ΠΟΛΛΑ αν όχι ΟΛΑ σε ότι έχει να κάνει με τη Πνευματική του Εξέλιξη...
Πάντως ένα Ον ΣΑΝ τη Μπλαβάτσκυ, δεν είχε ανάγκη την ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗ...
Δεν ΠΡΟΣΦΕΡΕ για να ΠΑΡΕΙ...
ΠΡΟΣΦΕΡΕ γιατί ΕΠΡΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ...
"Καθείς εφό ετάχθει"...
ΤΟΤΕ έπρεπε ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ...
Και τα ΕΠΡΕΞΕ, αυτό έχει σημασία...
Θώκοι, Τίτλοι, Βαθμοί, Αξιώματα... τα ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙ του πεταματού, γιατί ΟΛΑ ΑΥΤΑ χωρίς ΨΥΧΗ, είναι ΣΤΕΙΡΑ και ΚΕΝΑ...
ΗΤΑΝ (και ΕΙΝΑΙ) ένας ΝΙΚΗΤΗΣ...
Στο βιβλίο της Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΣΙΓΗΣ (σελ 70) λέει για τον ΝΙΚΗΤΗ...
"-'Ακου!... Μέσα απο το βαθύ κι ανεξερεύνητο στροβιλισμό του Χρυσού Φωτός, όπου λούζεται ο ΝΙΚΗΤΗΣ, Η ΦΩΝΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ υψώνεται μέσα απ' την ΟΛΗ ΦΥΣΗ, με χίλιους τρόπους να διακήρύξη:
ΕΝΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ
ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ...
Και μιάς και κάποιοι που στο παρελθόν είπαν το ΓΕΛΟΙΟ πώς η Μπλαβάτσκυ ΕΓΙΝΕ βουδδίστρια, ας καθήσουν και ας παραληλήσουν το παραπάνω κείμενο με το σημείο της Αποκάλυψης του Ιωάννη που μιλάει για το ΤΙ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΝΙΚΩΝΤΑ (τον Νικητή δηλαδή), ΑΛΛΑ και ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΩΝΤΑΣ (ο Νικητής)...
Επιτέλους ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ στη γραμμή που η ΙΔΙΑ ΧΑΡΑΞΕ και ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ...
Ας ΜΗΝ θεωρούμε τις εκάστοτε ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ότι βρίσκοντα ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...
Κέλσος ο Φιλαλήθης,
'Ενας ταπεινός ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ
quote:
Βαλτωμένο το θέμα, εκφυλισμένο σε μια προσωπική αντιπαράθεση. Μήπως φταίει ο Αύγουστος;
Ναι ακριβώς φίλε Βελισάριε.. ίδιο θέμα …ίδιος πρωγονιστης… διαφορετικός πιστολερος…(εγω..εγω..
δεν νομίζω ότι είναι Αύγουστος απλά εμείς τα αγοράκια μας αρέσει να παίζουμε τους cowboys που και που…
quote:
Ανάτρεξε πίσω στα 233 μηνύματά σου και κάνε την αυτοκριτική σου για το ΠΟΙΟΣ ΧΛΕΥΑΖΕΙ και ΠΟΙΟΣ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ τις γνώμες και τις απόψεις άλλων και μάλιστα όταν αυτές ΕΙΝΑΙ στοιχειοθετημένες ενώ όπως ΗΔΗ γνωρίζεις, ο χλευασμός δεν έχει ανάγκη ΚΑΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΘΕΤΗΣΗ...
Αλλωστε γι'αυτό είναι και η ΣΥΝΗΘΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΟΥ...
στα αγγλικά φίλε μου αυτό ονομάζεται Cheap Shot.. (καλό αυτό με το 233 ….αλλά το μεγάλο πιστόλι (1748) δεν πάει να πει ότι είναι και το καλύτερο…
) Δεν έχω χλευάσει ούτε ειρωνευτεί κανένα (παρακαλώ περιμένω παράδειγμα..) και δεν είναι συνήθης τακτική μου να χλευάζω ούτε να ειρωνεύομαι κανέναν .. Αν παρατηρήσεις δεν σε έχω ούτε ειρωνευτεί ούτε χλευάσει το τι λες στο συγκεκριμένο θέμα…
Οι χρηστές ξέρουν ποιος και ποτέ ειρωνευτεί και χλευάζει..
…. Αλλά δεν λέω ποτέ όχι σε κλασσικό πιστολίδι όποτε και όταν έχω την ευκαιρία…( ποτέ όμως δεν ρίχνω την πρώτη σφαίρα…)
quote:
Επίσης, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΛΑ το μήνυημά ΜΑΣ, το μήνυμα της ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ και εδώ είμαι να το συζητήσουμε...
Σου ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ μήπως και καταλάβεις τι σου είπα...
Θα το ξαναγράψω ώστε να το ξαναδιαβάσουν και οι υπόλοιποι χρηστές..
quote:
Το ESOTERICA.gr φιλοδοξεί να είναι ένας χώρος που θα προσφέρει στους Έλληνες ερευνητές του Μυστηρίου μία όσο το δυνατόν σοβαρή, έγκυρη και υπεύθυνη βοήθεια στην πορεία τους. Απευθύνεται σ'αυτούς που είναι νέοι σ'αυτόν το δρόμο αλλά και σε όσους έχουν ήδη διανύσει κάποιο τμήμα του. Ευελπιστεί ακόμη να γίνει ένας τόπος συζήτησης και φιλοξενίας απόψεων, ακόμη και δημιουργικής αντιπαράθεσης γύρω από τα θέματα ενδιαφέροντός του.
επαναλαμβάνω
….τα ειρωνικά σχόλια και ο χλευασμός ….ούτε βοήθεια είναι ούτε φιλοξενία.
Σαν συντονιστής θα έπρεπε να τηρείς τις αρχές τις ομάδας στην οποία ανήκεις . να βοηθήσεις / δεχτείς ίσως τα άτομα που η γνώμη τους (που ίσως δεν είναι και τόσο σωστή αλλά δεν παύει να είναι η τους Δικια γνώμη ακόμα και αν είναι του καφενείου,,) ..
τις γνώσεις είμαι σίγουρος τις έχεις … μάλλον η θέληση σου λείπει
Το {σκάσε εσύ ανόητε /μονόφθαλμε}δεν έχει πείσει ποτέ κανένα …και ούτε του αλαζει γνώμη………. ίσα …….
quote:
Τόσο μεγάλη που αφού ίδρυσε τη Θ.Ε. δεν υπήρξε ποτέ μέλος της. Αυτό ήταν μια δουλειά που (θεώρησε πως;)έπρεπε να κάνει. Μια από τις δουλειές που έκανε.
Φιλε βελισαριε αν σου ανηκει το μαγαζι.. (ας πουμε ένα βιντεο κλαμπ-πιτσαρία) δεν είναι απαραιτητο να εισαι και μελος… απλα περνεις/κανεις ότι θελεις
Γιώργος![]()
Μονος και φτωχος cowboy….
Φιλε Γιωργο,συνεχισες ενα θεμα,για το Ελευθερο Ατομο,την Μπλαβατσκυ,που προσπαθησε να βρει οντως την Αληθεια,απο αγαπη για την Αληθεια,για να την μοιραστει με ολο τον κοσμο,επειδη ενδιαφεροταν για την εξελιξη του κοσμου και την πνευματικοποιηση του.
Δεν το εκανε ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ στην Δυση,οπως χρησιμοποιησαν τον Εσωτερισμο και την Αρχαια Σοφια,Μαρτινιστες,Τεκτονες,Ροδοσταυροι,Ταγματα της Σιων και αλλοι Δουρειοι Ιπποι,του Ιουδαιοχριστιανικου Σιωνισμου.
Ετσι ,εκφραζοντας ελευθερες αποψεις ,τις δικες σου και του φιλου σου,βρεθηκες αντιμετωπος με τον γνωστο ψευτοκελσο, ******** αφου απο τοτε που του δοθηκε η ποθητη εξουσια του συντονιστη,δεν κανει τιποτε αλλο απο το να κανει τις γνωστες ψευτοκελσιες ********.
Ετσι πλακωθηκε και με το αξιο μελος serpentpan,για την Μπλαβατσκυ παλι,αλλα εκει δεν τον επαιρνε,γιατι του τα ριξε πανηγυρικα,και επιστρατευθηκαν "τα βαρεια στοιχεια"του τοπου,για να τον φιμωσουν.
Μονος του ηταν ανικανος να τα βγαλει περα.
Βεβαια σου την επεσε και το πιστο χριστιανοπουλο,που ακουει στο ονομα ΕΟΝ,αλλα τι να κανουμε ,παιδικες αρρωστιες του esoterica...
Ετσι μην σε πτοει,η ηλιθια και κομπλεξικη συμπεριφορα του oποιουδηποτε.
Κανε παιχνιδι,χωρις να σε στενοχωρουν οι οποιοι γελοιοι και κομπλεξικοι.
Εγω,απλα, τον εχω συνδεσει,καταλληλα...
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον Διαχειριστή ΤΗΟΤΗ
HELIOS ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ, ΔΕ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ, ΠΙΘΑΝΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΑΛΛΑ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ - ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕΣ - ΠΡΟΣ ΤΑ "ΚΕΙ" ΤΟΝ ΠΑΕΙ...
ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ "ΞΕΦΕΥΓΕΙ" ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ.