ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΙΝΑΙ και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΕΙΝΑΙ και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

gianipseftis30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
NemesiΜέλος
15/06/2011, 11:45:43
quote:

Έλενα, αν μπεις στο site που σου λέω θα πάθεις ...πλάκα.
Την ποιότητα της βούλησης του καθενός την κρίνει συνήθως ο μέσος όρος της κοινής διάχυτης αντίληψης που έχουμε όλοι για μια προσδιορισμένη πλευρά του επιθυμητού. Ο Μπέρναντ Σω έλεγε: η μειοψηφία έχει καμιά φορά δίκιο, η πλειοψηφία ποτέ..... βγάλε συμπέρασμα.
Υπαρχει λες, τελικά κάτι τυχαίο; Δεν θα άλλαζε και η ποιότητα του αποτελέσματος ξέρεις. Είτε εργαστώ για 1000 €, είτε τα κερδίσω στο λόττο, στον ίδιο καταναλωτισμό θα εξαντληθούν. Το τυχαίο θα αποκτούσε γοητεία μόνο αν μας απομάκρυνε από το παρωχημένο. Όταν όμως κάποιος αρχίζει να δίνει ερμηνεία στο τυχαίο γίνεται προληπτικός ή μάντης, κάτι που κουράζει τους άλλους ή μειώνει την αξιοπιστία του υποκειμένου. Μην βάζετε κανόνες στους κανόνες, σκεφτείτε ανέμελα και αυθόρμητα. Καμία ειμαρμένη δεν μας υποσχέθηκε κάτι.

Edited by - EXELSIOR on 15/06/2011 11:19:39

Επαθα!!! Η περιέργεια βλέπεις... μεγάλο ελάττωμα χιχιχι
Όχι δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι τυχαίο, πιστεύω ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται, υπάρχει πάντα κάποια αιτία.
Έχουμε όλοι όμως την ίδια αντίληψη για το "επιθυμητό"? Νομίζω πως όχι και αυτό με μπερδεύει...
Υπάρχει κάποια κοινή βούληση ας πούμε? ή είναι η πρόσθεση της βούλησης κάθε μιας ξεχωριστά?
Όσο γι' αυτό που έγραψε ο Σω, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως γιατί η πλειοψηφία κάποια στιγμή γίνεται όχλος και χάνει το δίκαιο της?

"Μην σταματάς να σπέρνεις αστέρια ακόμα κι' όταν δεν φαίνονται με γυμνό μάτι."

EXELSIORΜέλος
15/06/2011, 11:48:59
αυτό που λες για τον όχλο, πολύ σωστό....το πλήρωσε και το πληρώνει όλη η ανθρώπινη ιστορία.

15/06/2011, 12:59:23
quote:

παιδιά ένας -ένας..... μιλάω και με άλλο φόρουμ, μιλάω και με το ε-μαιλ μου. Ταυτόχρονα είμαι ο σέρβερ αλληλογραφίας της Δ/νσης ΠΕ Γ΄ Αθήνας και από τα χέρια μου περνάνε όλες οι ηλεκτρονικές εφαρμογές.

Ο gianipseftis έχει πολλές εύλογες ερωτήσεις. Κατ' αρχάς δεν είμαι το παιδί που απαντά σε όλα, ούτε κανένας σοφός.Είμαι σαν όλους εσάς. Με ρωτάτε για τη φράση "πιστεύουμε πάντα ανάμεσα σε ένα αβέβαιο κάτι κι ένα βεβαιο τίποτα. Είναι φράση που δανείστηκα από τον Νίτσε στο έργο του "ανθρώπινο, πολύ ανθρώπινο". Αυτό δεν συμβαίνει πάντα; Ποιός είναι 100% σίγουρος για κάτι; Η ίδια η δημιουργία είναι αντιφατική. Το φωτόνιο είναι και κύμα και σωματίδιο. Η σκιώδης ύλη στο σύμπαν καθορίζει την διασπορά της γνωστής ύλης. Ο Ηράκλειτος είχε πει πως η αδικία είναι μια καθολική διακιοσύνη. Για τον όρο "τίποτα" δν δίνω την παρμενίδεια άποψη όπως πιθανόν λες, γιατί αυτή αυτοαναιρεί τον εαυτότης. Δίνω την διττή άποψη του κόσμου μας ο οποίος δεν είναι αυτός που βλέπουμε, αλλά είναι κι αυτός που βλέπουμε.....
Όσο για το άλλο, που λέω ότι η Συνείδηση είναι μόνιμο μέρος του σύμπαντος.... είναι άποψη του Έγκελς που λέει: μην ψάχνετε το Σύμπαν στο εξώτερο διάστημα, μεσ' τον εγκέφελό μας είναι όλο μαζί. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ήμαστε το μοναδικό νοήμον ον που πλαισιώνει με αναζητήσεις την ύπαρξη, σίγουρα με κάποιους θα μοιραζόμαστε την άγνοια κι ας μην τους ξέρουμε. Η βούληση που έχουμε προεκτείνεται στα πάντα γύρω μας και σκιαγραφεί και μας τους ίδιους. Αυτό δεν πιστεύω ότι γίνεται μόνο στη Γη.
Για το άλλο που ρωτάτε....η ξύλινη γλώσσα των φιλοσόφων.... έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι φιλόσοφοι είναι εγκλωβισμένοι στις λέξεις τους και δεν τολμούν να βγουν πιο έξω. Το ότι ο άνθρωπος ρωτά και απαντά δεν σημαίνει ότι είναι και ο κεντρικός παρατηρητής του παντός. Απλώς αυτό νομίζουμε. Ο άνθρωπος έχει γνώμη κι όχι γνώση (Γοργίας), απλά προσπαθεί για ...γνώση.

Αμαλία το "ένας-ένας" δεν ήταν για το φόρουμ σας, ήταν δικό μου σχήμα λόγου.

Edited by - EXELSIOR on 15/06/2011 09:55:41

Edited by - EXELSIOR on 15/06/2011 09:57:12

Edited by - EXELSIOR on 15/06/2011 10:04:45

Edited by - EXELSIOR on 15/06/2011 10:09:45

Φίλε Στέλιο γεια σου, και χαίρομαι για την συμμετοχή σου.

Με την αρχική τοποθέτησή σου ...“απλώνεις πολύ τραχανά”.
Εμπλέκονται δηλαδή άμεσα ή έμμεσα, πολλές έννοιες και ορολογίες που χρήζουν ανάλυσης.
Έρχομαι αρχικά στην φράση του Φ. Νίτσε (από τους αγαπημένους μου)
"πιστεύουμε πάντα ανάμεσα σε ένα αβέβαιο κάτι κι ένα βέβαιο τίποτα”

Κατά την γνώμη μου όλο το βάρος του νοήματος γέρνει προς το “αβέβαιο κάτι ” που είναι και η μεγάλη αλήθεια.
Η αναφορά του στο “βέβαιο τίποτα” γίνεται σαν σχήμα λόγου, για να μεγεθύνει την “αβεβαιότητα του κάτι” .
Το “Βέβαιο τίποτε” δεν υφίσταται ως λογική πρόταση, γιατί αυτοαναιρείται.
Όσον αφορά τον κόσμο που δεν βλέπουμε – και είναι πάνω από 95% – ΔΕΝ σημαίνει πως δεν υπάρχει, πως είναι “τίποτα” .
Η ίδια η πρόταση “είναι τίποτα” , στερείται λογικής. Το “είναι” και το “τίποτα” αυτοαναιρούνται.

Συμφωνώ μαζί σου και πιστεύω είναι άκρως εγωιστική η αντίληψη και πίστη ότι ο άνθρωπος είναι το μοναδικό υπέρτατο είδος σε ολόκληρο το σύμπαν.
Το παρατηρήσιμο σύμπαν είναι ένα μικρό μέρος του συνολικού δικού μας σύμπαντος.
Ενδεχομένως να υπάρχουν πολλά άλλα παράλληλα σύμπαντα, και κατά την δική μου προσωπική γνώμη, πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει άλλο ένα πανομοιότυπο με το δικό μας σύμπαν αντιύλης.

Η συνείδηση, ναι είναι μέρος του σύμπαντος, και όσον αφορά το ανθρώπινο είδος, ναι είναι μέσα στο κεφάλι μας, είναι μια εγκεφαλική λειτουργία, το ίδιο και η βούληση.
Σε οποιοδήποτε σημείο του σύμπαντος υπάρχουν νοήμονα όντα, εκεί θα πρέπει να έχει αναπτυχθεί και συνείδηση και βούληση.

Ναι σωστά πολλοί φιλόσοφοι “αμπελοφιλοσοφούν” , αυτό όμως από μόνο που αν και δεν παράγει γνώση μπορεί να δημιουργεί χρήσιμα ερεθίσματα.

Πολλές φορές έχω καταθέσει φίλε Στέλιο εδώ στο φόρουμ, πως ΔΕΝ έχουμε γνώση, και απλός την ψάχνουμε.
Και αυτή είναι και η όλη μαγεία.
Η αναζήτηση της γνώσης όχι η κατοχή της.

Φιλικά
Γιάννης Ασημακόπουλος
ή Γιάννης ο Ψεύτης,
ή Ψευτόγιαννος.

EXELSIORΜέλος
15/06/2011, 13:11:35
Φίλε Γιάννη, συμφωνώ μαζί σου και δέχομαι τις ερμηνείες σου. Γιατί αυτοαποκαλείσαι ψεύτης; Εμένα για ειλικρινής μου φάνηκες.
Όσο για το σύμπαν που λες, σου παραθέτω κάτι που είχα δημοσιεύσει και σε άλλο φόρουμ:

Το σύμπαν έχει συγκεκριμένο ορισμό: το σύνολο της υπάρχουσας ύλης και ενέργειας έτσι όπως αυτά έχουν εξαπλωθεί από το πρώτο μπιγκ μπαγκ έως σήμερα, δηλαδή περίπου πριν από 18 με 20 δισεκατομύρια έτη. Συνεπώς σήμερα μιλάμε για μια σφαίρα ύλης και ενέργειας διαμέτρου περίπου 40 δισεκατομυρίων ετών φωτός.
εδώ γεννιούνται 4 ερωτήματα:
1. Τι γίνεται με την διάμετρο του σύμπαντος αν υπάρχουν σωματίδια ταχύτερα του φωτός;
2. Τι είναι έξω από αυτήν τη διάμετρο; που σταματά ο εν δυνάμει χώρος;
3. Υπήρξε μόνο ένα μπιγκ μπαγκ ή το σύμπαν ανακυκλώνεται μετά την μοιραία βαρυτική κατάρρευση; (για όσους γνωρίζουν)
4. Μήπως γίνονται πολλά τέτοια μπιγκ μπαγκ σε διαφορετικούς χώρους; δηλαδή μήπως μιλάμε για πολλά σύμπαντα;

Αν θέλετε τη γνώμη μου, εν ολίγοις, θα έλεγα το εξής:

το σύμπαν δεν είναι τοπικό φαινόμενο. Υπάρχουν άπειρα σύμπαντα πολύ μακριά το ένα από το άλλο (το ίδιο πίστευε και ο Επίκουρος: υπάρχουν άπειροι κόσμοι που ανάμεσά τους μεσολαβεί το μετακόσμιο κενό).
Υπάρχουν σίγουρα ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να τις αποδεχτούμε γιατί θα καταρρεύσουν οι μέχρι τώρα εξισώσεις μας, (γιαυτό άλλωστε κώλυσε η αστροφυσική και δεν μπορεί να εξελιχτεί σε κάτι άλλο. Μέσα στα απείρως μικρά μεγέθη των σταθερών του Πλανκ κρύβονται οι υπόλοιπες 7 διαστάσεις) Πιστεύω πως σε λίγο καιρό η φυσική θα παραδεχτεί και τα ταχυόνια αλλά και τον αιθέρα που καταλαμβάνει το άπειρο κενό το οποίο δεν είναι ...κενό. Μέσω του αιθέρα συμβαίνουν οι κβαντώσεις, οι ιδιοτροπίες της σκιώδους ύλης, η μαθηματική ασυνέχεια στον ορίζοντα γεγονότων των μαύρων τρυπών και άλλα που θα αναγκαστεί κάποια στιγμή η φυσική να αποδεκτεί.
Ο χώρος είναι άπειρος και η ύλη πεπερασμένη μόνο για κάθε Σύμπαν ξεχωριστά. Ο μέσος αριθμός των στοιχειωδών σωματιδίων του κάθε σύμπαντος είναι ο αρθμός γκούγκολπλεξ (googolplex)που είναι το 10 εις την δεκάτη και όλο εις την εκατοστή.(για όσους γνωρίζουν). Πολύ ωραία αποδίδει τον αριθμό αυτόν ο Καρλ Σαγκάν, όσοι θυμούνται. (κοίτα
http://www.youtube.com/watch?v=0lFQOmb6mVs

15/06/2011, 13:54:06
quote:
Nemesis
Όχι δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι τυχαίο, πιστεύω ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται, υπάρχει πάντα κάποια αιτία.
Έχουμε όλοι όμως την ίδια αντίληψη για το "επιθυμητό"? Νομίζω πως όχι και αυτό με μπερδεύει...
Υπάρχει κάποια κοινή βούληση ας πούμε? ή είναι η πρόσθεση της βούλησης κάθε μιας ξεχωριστά?
Όσο γι' αυτό που έγραψε ο Σω, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως γιατί η πλειοψηφία κάποια στιγμή γίνεται όχλος και χάνει το δίκαιο της?

Και όμως θα μπορούσαν να είναι ΟΛΑ τυχαία καλή μου Έλενα.
Μέσα σε άπειρους δυνατούς συνδυασμούς να προκύπτουν και άπειροι τέτοιοι που οδηγούν σε λύσεις σαν αυτή που ζούμε και παρατηρούμε.
Ο ανθρωπικός παράγοντας μας οδηγεί στη αναγκαιότητα της αιτιοκρατίας.

Κατα την δική μου σκέψη, υπάρχουν άπειροι κόσμοι/συμπαντα.

Άπειρα απο αυτά είναι “στείρα”.
Υπάρχουν όμως και άπειρα άλλα ίδια σαν το δικό μας.

NemesiΜέλος
15/06/2011, 16:47:06
quote:

quote:
Nemesis

Και όμως θα μπορούσαν να είναι ΟΛΑ τυχαία καλή μου Έλενα.
Μέσα σε άπειρους δυνατούς συνδυασμούς να προκύπτουν και άπειροι τέτοιοι που οδηγούν σε λύσεις σαν αυτή που ζούμε και παρατηρούμε.
Ο ανθρωπικός παράγοντας μας οδηγεί στη αναγκαιότητα της αιτιοκρατίας.

Κατα την δική μου σκέψη, υπάρχουν άπειροι κόσμοι/συμπαντα.

Άπειρα απο αυτά είναι “στείρα”.
Υπάρχουν όμως και άπειρα άλλα ίδια σαν το δικό μας.

Καλησπέρα φίλε Γιάννη, δεν εννοούσα σύμπαντα/κόσμους, εννοούσα ότι σε κάθε σύμπαν/κόσμο/άνθρωπο. Ήταν τυχαίο ας πούμε το μεγάλο μπινγκ μπανγκ που δημιούργησε το σύμπαν/κόσμο? Μήπως έγινε γιατί αυτός ήταν ο τρόπος να γίνει το σύμπαν? Δηλαδή μια γέννηση?
Δεν απορρίπτω το ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι κόσμοι/σύμπαντα αν αυτό φάνηκε από τα γραπτά μου, δεν ήταν αυτό που εννοούσα.

Φίλε Στέλιο δυστυχώς η ανθρώπινη ιστορία ΔΕΝ μας γίνεται μάθημα και γι' αυτό συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε να το πληρώνουμε νομίζω!!!

15/06/2011, 18:08:00
@nemesi

Καλή μου φίλη Έλενα (nemesi) κατάλαβα τι εννοούσες, και πάνω σε αυτό απάντησα.
Και επαναλαμβάνω, ναι μπορεί να είναι τυχαίο το μπινγκ μπανγκ υπό την έννοια πως δεν υποκρύπτει κάποια ανάγκη, κάποιο σκοπό , κάποιο προγραμματισμό.
@ exelesior

Φίλε Στέλιο, ως προς το nic name μου, μην ξεχνάς πως πολλές αλήθειες αρχικά μοιάζουν με ψέματα.
Έπειτα πάλι, με ποιο τάχα τρόπο θα μπορούσα να δηλώσω ένα ψεύτικο όνομα(nic name)?

Τώρα στα μεν 2 πρώτα από τα ερωτήματα σου η απάντηση μου προς το παρόν είναι άγνωστη.
Στα 2 επόμενα, την απάντηση μου την έδωσα στη φίλη Έλενα.

Για δε τις υπόλοιπες προσεγκίσεις σου αναφορικά με ταχιόνια, ενδεχομέχόνως και τα βαριόνια – που δεν αναφέρεσαι – και τις λοιπές 7 διαστάσεις που προβλέπονται από την θεωρία των χορδών και την θεωρία βρανών (Μ), αυτό που έχω να πω είναι πως είναι πολύ ενδιαφέρουσες γνωστές θεωρίες της φυσικής, τις θεωρώ πολύ πιθανές, αλλά έχω κατά νου και άλλες αρκετά ενδιαφέρουσες και γοητευτικές θεωρίες φυσικής.
Με άλλα λόγια, είμαι φίλε μου σε …. «επιφυλακή» νέων ανακαλύψεων.

NemesiΜέλος
15/06/2011, 19:25:44
Η γέννηση έχει πάντα κάποιο σκοπό?
Συγνώμη αν φανεί ανόητη η ερώτησή μου
Αν η ανάγκη ή ο σκοπός για το οποιοδήποτε μπινγκ μπανγκ είναι η "γέννηση" μήπως τότε αυτοπρογραμματίζεται?
Σταματήστε με όταν αρχίσω να κάνω πολύ χαζές ερωτήσεις

Edited by - Nemesi on 15/06/2011 19:26:34

hunter1Μέλος
15/06/2011, 19:44:29
επτρεψε μου να σε καλωσορισω με την σειρα μου στην παρεα μας EXELSIOR...το "αρωμα" του θεματος σου πραγματικα μας εκανε τους πεισοτερους να χαθουμε με την καλη εννοια...

το θεμα μικροκοσμος κ τα μυστηρια του οπως κ το απεραντο του συμπαντος...!!

τα 4 ερωτηματα που γεννιουνται κατα την αποψη μου θα πρεπει πρωτιστως να μας προβληματισουν ως προς την μικροτητα της υπςρξης μας...οι επιστημονικες ερευνες οσο κ αν προχωρησουν δεν παυουν να γινονται απο ανθρωπους...ο ανθρωπινος εγκεφαλος αποδιδει τουλαχιστον στη τρισδιαστατη πραγματικοτητα μας ποσο ?4%? μηπως λεω κ πολυ...
μηπως δηλαδη οσο κ αν εχουμε καταφερει μεσα απτο ανησυχο πνευμα μας να διακρινουμε κατι μηπως ειμαστε ακομα πολυ μακρυα ή ισως ανετομοι να μας αποκαλυφθει η αληθεια του συμπαντος...??

συνειδησιακα ειμαστε ηθικα ετοιμοι να αποδεχτουμε αυτη τη γνωση?

μπινγκ μπανγκ..μια ιστορια γραμμενη αποτις απαρχες της ανθρωπινης υπαρξης...η υλικη υποσταση ειναι περιορισμενη στο χαος των μεταβολων του συμπαντος..

d.k

15/06/2011, 22:26:25
quote:
Exelsior
Υπάρχουν σίγουρα ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να τις αποδεχτούμε γιατί θα καταρρεύσουν οι μέχρι τώρα εξισώσεις μας, (γιαυτό άλλωστε κώλυσε η αστροφυσική και δεν μπορεί να εξελιχτεί σε κάτι άλλο. Μέσα στα απείρως μικρά μεγέθη των σταθερών του Πλανκ κρύβονται οι υπόλοιπες 7 διαστάσεις) Πιστεύω πως σε λίγο καιρό η φυσική θα παραδεχτεί και τα ταχυόνια αλλά και τον αιθέρα που καταλαμβάνει το άπειρο κενό το οποίο δεν είναι ...κενό. Μέσω του αιθέρα συμβαίνουν οι κβαντώσεις, οι ιδιοτροπίες της σκιώδους ύλης, η μαθηματική ασυνέχεια στον ορίζοντα γεγονότων των μαύρων τρυπών και άλλα που θα αναγκαστεί κάποια στιγμή η φυσική να αποδεκτεί.

Γειά σου φίλε Στάθη
Ευχαριστώ που ανταποκρίθηκες στο αίτημά μου!

Οσο για το quote σου,εσύ πιστεύεις οτι ετσι θα εξελιχθούν
τα πράγματα στην αστροφυσική.
Εγώ είμαι σίγουρος.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για αυτή την επιστήμη,πέρα απο το να αλλάξει
εκ βάθρων το σκεπτικό της,που είναι εγκλωβισμένο στην νευτώνια
μηχανική και τις κατα Αϊνστάιν περιοριστικές θεωρίες!

Λές:

quote:
Exelsior
Όλοι είμαστε φτιαγμένοι από την ίδια αστρική ύλη, η νόηση και η βούληση που ελέγχει όλα αυτά είναι μόνιμα μέρη του σύμπαντος κι όχι ένα προσωρινό επεισόδιο πάνω σε έναν μικρό πλανήτη.

Αυτό είναι κατ εμέ όλα τα <<λεφτά>>!!
Χρόνια πολλά διατείνομαι το ιδιο και επαυξάνω λέγοντας,με ρίσκο,
οτι η νόηση προυπήρχε της ύλης!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.