ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

elo31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
03/11/2007, 15:39:50
Μια καινούργια προσπάθεια διαμέσου του internet έχει αρχίσει καθώς κάθε οδηγός και ενεργός πολίτης θα μπορεί να επισημαίνει τα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου .

Όλα τα παραπάνω θα τα οργανώνει το Δίκτυο Εθελοντών για την Οδική Ασφάλεια.

Μια οργάνωση που δημιούργησαν από κοινού το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (που δημιουργήθηκε μετά τον άδικο χαμό του 22χρονου φοιτητή Πάνου Μυλωνά σε τροχαίο δυστύχημα πριν από λίγα χρόνια)) , την ομάδα ΜSFRΕΕ (μέλης της είναι νέοι άνθρωποι που τους ενώνει η αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό) και συγκοινωνιολόγοι.
Ο πρώην οδηγός αγώνων Τάσος Μαρκουίζος, γνωστός ως Ιαβέρης, αλλά και ο βουλευτής Β΄ Αθηνών Άρης Σταθάκης υποστηρίζουν και βοηθούν ενεργά την προσπάθεια.

Το λινκ της σελίδας είναι http://www.msfree.gr/pin

Το μόνο που μπορούμε να πούμε εμείς εκτός από το να βοηθήσουμε σε αυτήν την προσπάθεια, είναι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ .

10/05/2010, 15:11:58
καλο το κεινημα πολυ καλο, και στο εξωτερικο εχει λακουβες και κοι γυνωντε ,δεν υπαρχη πηθαρχεια ,σεβαση μονο βιασυνη εγω μπροστα''''''''' εσυ πισω εγω πρωτος εσυ μετα ,που πας λεοφωρειο οδηγας επαγγελματιας εισε το οριο σου, 70 βρεχη,ισιος δρομος γιατη προσπερνας με 97 και μετα''''''''μπαμ, γιατη το λαθος σου να γεινη δακρι ,πικρα, πονος ''''''''μετα αλλα γεινωντε αλλα λεγωντε ,δεν ξεχνουν δεν μπωπουν να ξεχασουν ,οι νεκροι νεκροι ,και οι ζωντανοι νεκροι,γιαυτο σου λεω δεν υπαρχη, κρατος μυνημα στελνη τα φρανγα ομως ζεστα τρωγοντε δεν περισευουν για μας?????????????
10/05/2010, 22:07:08
Έχεις απόλυτο δίκιο φίλη μου pandi, η ασυνειδησία στο θέμα οδήγησης είναι κοινό φαινόμενο που υπάρχει παντού, και ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί είναι η παιδεία, μια προσπάθεια (εκπαίδευση) που πρέπει να ξεκινήσει στα παιδιά από μικρή ηλικία.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ευθύνη της πολιτείας , καθώς οι κακοτεχνίες που υπάρχουν στους δρόμους, αλλά και η αδιαφορία από το μέρος της πολιτείας, συμβάλουν σε ένα μεγάλο μέρος στα ατυχήματα.

11/05/2010, 00:43:09
Φτενε δεν ειπα οχι,στο εξωτερικο επειδη εζησα ενα διαστημα και πηγενω οταν μπορω,γνωρισα μια οικογενεια,και μια μερα ηρθε σπιτι ο μικρος ολο χαρα γιατι πηρε διπλομα για ποδιλατο 10-11 χρονον αν θυμαμε σωστα 1 ωρα καθε 1-2εβδομαδες ειχαν μαθημα με αστηνομικο μαζι και βγεναν στο δρομο για το μαθημα το 86-87,ετσι το εμπεδωναν καλυτερα ,εμεις παλη μεγαλωσαμε ,σε χωρια[αγραματη γονης]πολης χωρις φαναρια ,με προτερεωτητα την -συνενωηση-μπηκαν και τα φαναρια αλα τον''χαβαμας΄΄οσο για το κρατος,ειμαστε εμεις και οχι αυτοι πιεση οσο δεν φανταζεσε αλλα και τημορια <αποχη> μ'ενα τηλ..ξεδηλωσα το αμαξη και 5,5 ευρω εκη,εδω ετρεχα 1 εβδομαδα ,ασε το τη πληρωσα ρεμαλια και δρομους δεν εχουμε ,μου στηλαν πισω και χρηματα την διαφορα απο τα τελη κοικλοφοριας εκει, εδω σε ρουφανε ...δεν ξενοπιηθικα χρονια τα βλεπω,και τα βλεπουμε και τα σημερινα παιδια το ιδιο κανουν οσο και να μεγαλοσουν τα προστηματα θα το ξανακανουν το μονο που μας σωνη ο καθενας συνιδητα για τον εαυτοτου και ολοι για ολους συνιδηση και οριο γιαυτο ειναι τα σηματα δεν χρηαζωμαστε αστυνομια εμεις μονιμας ,,καποια στιγμη θ'αθελα παρεα να σηζητισουμε ενα θεμα που θα προσαθησω να σου στηλο απο αλλη σελιδα αν τα καταφερω,,,,,,,,,,,,
11/05/2010, 01:18:51
Και συνεχιζω κακοτεχνια για μενα ειναι μια λεξη στην ουσια δεν υπαρχη συντηριση δρομον τακτικη ,αν πας θεσ/νικη προς το κτεο αν θυμαμε σωστα δρομος που πολυπερπαταιτε δεν υπαρχη ουτε ασφαλτος ,θα σπασης οτι αμαξι και να'νε και οχι μονο εκει-στην αθηνα ορφεως το ιδιο χαλη ολα θελουν τακτηκη συντηριση ,αν γεινη μια πληγη στο χερι σου προσεχης ετσι και στους δρομους η μικρη πληγη γυνεται τεραστια λακουβα,στην εθνικη ευθυνη φερνη ο εργολαβος αυτοι πρεπει να πληρονουν αν δεν κανουν σωστες προδιαγραφες και δουλεια και οταν καποιος φυσικα αθελατου κανη ζημια πρεπη να πληρωνη η ασφαλεια του.........αν αρχισουν και εφαρμοζου κατι απο αυτα δεν θα προλαβενουμε να παραπονεθουμε.........
19/05/2010, 15:26:03
http://diaplekomena.blogspot.com/ ΑΓΑΠΗΤΕ/Η elo ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΛΕΓΑ ΑΝ ΡΙΞΗΣ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ α ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ β ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ γ ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ Δ.Χ.Λ.ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ Η ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΥΡΘΗ? δ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ Η ΚΑΡΩΤΣΑ ,,ΜΠΗΚΑ ΣΕ ΠΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΛΕΓΩΝΤΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΟΛΑ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΟΥΤΕ ΤΡΑΚΤΕΡ,,ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΩ ΣΤΑ ESOTERIKA ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ ,, ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΕΝΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΣΕΡΒΗΡΟΥΝ? ΑΠΟΨΗΣ ΓΝΩΜΕΣ ΣΧΟΛΕΙΑ,,,,,,,

19/05/2010, 22:38:28
Αγαπητός είμαι φίλε/η pandi…

Δεν είμαι ο ειδικός για να κρίνω το τι έγινε και ποιος έχει την ευθύνη, αλλά και ούτε υπάρχει λόγος να το ψάξω…

Πάντως προσωπικά μου αρκούν δυο στοιχεία από αυτά που διάβασα για να καταλάβω, βλέπεις όσοι έχουν γνώση (επαγγελματίες οδηγοί στα φορτηγά) γνωρίζουν το πόσο εύκολο είναι να συμβεί ατύχημα λόγο «απροσεξίας» σε φορτηγά με ρυμουλκό …

α) δεν μετρίασε την αυξημένη ταχύτητα του αυτοκινήτου του, μολονότι η κυκλοφορία των οχημάτων ήταν αυξημένη και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό λόγο βροχόπτωσης και το ρυμουλκούμενο ήταν φορτωμένο

β) δεν τηρούσε αρκετή απόσταση ασφαλείας για την αποφυγή σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να προκληθεί το τροχαίο ατύχημα.

20/05/2010, 00:04:01
ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΕΙΜΕ ,,ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΩΜΟΣ ΛΑΘΩΣ ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ,ΕΠΙΔΕΙ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΒΡΕΧΕ ΚΑΤΑΡΑΚΤΟΔΩΣ ,ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΥΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΣΤΗΧΟΣ 97 ΠΗΓΕΝΕ ΤΟ Δ.Χ.Λ ΑΛΛΑ ΩΜΟΣ ΥΠΟΘΗΚΑΝ ΩΠΟΣ ΠΑΝΤΑ,ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ,,, ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ,,,,,,,,,,

07/06/2010, 10:34:15
quote:

Μια καινούργια προσπάθεια διαμέσου του internet έχει αρχίσει καθώς κάθε οδηγός και ενεργός πολίτης θα μπορεί να επισημαίνει τα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου .

Όλα τα παραπάνω θα τα οργανώνει το Δίκτυο Εθελοντών για την Οδική Ασφάλεια.

Μια οργάνωση που δημιούργησαν από κοινού το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (που δημιουργήθηκε μετά τον άδικο χαμό του 22χρονου φοιτητή Πάνου Μυλωνά σε τροχαίο δυστύχημα πριν από λίγα χρόνια)) , την ομάδα ΜSFRΕΕ (μέλης της είναι νέοι άνθρωποι που τους ενώνει η αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό) και συγκοινωνιολόγοι.
Ο πρώην οδηγός αγώνων Τάσος Μαρκουίζος, γνωστός ως Ιαβέρης, αλλά και ο βουλευτής Β΄ Αθηνών Άρης Σταθάκης υποστηρίζουν και βοηθούν ενεργά την προσπάθεια.

Το λινκ της σελίδας είναι http://www.msfree.gr/pin

Το μόνο που μπορούμε να πούμε εμείς εκτός από το να βοηθήσουμε σε αυτήν την προσπάθεια, είναι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ .

Δυστυχως, δεν εχουμε καθολου οδικη παιδεια!

Μπορει να πηραμε (κατα ενα ποσοστο) το Συστημα Εκπαιδευσης της Φιλανδιας (λεμε τωρα) αλλα θα μπορουσαμε να παρουμε και το συστημα οδικης παιδειας της Φιλανδιας (υπαρχει και μπορειτε να το ψαξετε).

Απο τα 6 μαθαινουν τα παιδια να οδηγουν αυτοκινητο και μεχρι τα 21 (που παιρνουν το διπλωμα) εχουν εμπειρα 15 χρονων!!!! και μαλιστα τους βαζουν σε ολους τους τυπους οδοστρωματων, ανωμαλου δρομου, χωματοδρομων... σε ολες τις καιρικες συνθηκες και φυσικα ολες τις δοκιμασιες (ακομα και φρεναρισματα πανικου και πως να αντιδρασουν αν το αυτοκινητο αντιμετωπισει προβλημα εν οδηγησει)!!!

Εχω δει ντοκυμαντερ επ' αυτου και εχω παθει "πλακα"

NOVUS ORDO SECLORUM
07/06/2010, 23:04:17
Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να μάθουμε τίποτε από όλα αυτά…

Τα γνωρίζουμε προτού πιάσουμε καν το τιμόνι στα χέρια μας.
Και ούτε χρειάζεται να εκπαιδευτούμε σε όλους τους τύπους οδοστρωμάτων, ένας δρόμος μας αρκεί για να δοκιμάσουμε όλα τα είδη της οδήγησης…

Έτσι και αλλιώς γεννηθήκαμε γνωρίζοντας τα πάντα…

08/06/2010, 09:24:27
quote:

Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να μάθουμε τίποτε από όλα αυτά…

Τα γνωρίζουμε προτού πιάσουμε καν το τιμόνι στα χέρια μας.
Και ούτε χρειάζεται να εκπαιδευτούμε σε όλους τους τύπους οδοστρωμάτων, ένας δρόμος μας αρκεί για να δοκιμάσουμε όλα τα είδη της οδήγησης…

Έτσι και αλλιώς γεννηθήκαμε γνωρίζοντας τα πάντα…

αν και διακρινω την ειρωνια σου στο θεμα αυτο!

Ομως ειναι επικινδυνο (αυτο δειχνουν καθε χρονο οι αριθμοι) να μην εχουμε το ΣΩΣΤΟ τροπο διδασκαλιας (οχι "εκμαθησης") οδηγησης!

με 10 μαθηματακια που ξεπετανε οι Σχολες (στη Φιλανδια λεγεται Σχολειο) για να παρεις το μαγικο χαρτακι (+ τη μιζα, +... , +...) ενω στη Φιλανδια ειναι ΔΩΡΕΑΝ καθως ειναι επιβεβλημενη η σωστη εκπαιδευση, δεν γινεται τιποτα σωστα!

NOVUS ORDO SECLORUM
08/06/2010, 09:26:59
και το χειροτερο ξερεις πιο ειναι φιλε μου elo?

Οτι στη Φιλανδια ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να ξεκινησεις (τουλαχιστο στα 6) το Σχολειο Επαγγελματικης Οδηγησης... ενω στην Ελλαδα πρεπει να εχεις συμπληρωσει τουλαχιστο το 18ο ετος (αν μιλαμε για αυτοκινητο) για να πιασεις το τιμονι!

Στη Φιλανδια, αν πας στα 18 να μαθεις, θεωρησε ηδη πολυ μεγαλος και λενε οτι τα βασικα δεν προκειται να τα μαθεις... αρα εχεις ηδη μεινει πολυ πισω! (τα "Φιλανδακια" θα οδηγανε ηδη 12 χρονια στο τιμονι)

NOVUS ORDO SECLORUM
09/06/2010, 00:17:24
Το να γίνονται και 10 μαθήματα όπως λες φίλε μου, καλά θα ήταν..

Εδώ σου φέρνουν το δίπλωμα στο σπίτι πλέον, χωρίς να χρειαστεί να παραστείς σε κανένα μάθημα…

10/06/2010, 00:34:32
quote:
Εδώ σου φέρνουν το δίπλωμα στο σπίτι πλέον, χωρίς να χρειαστεί να παραστείς σε κανένα μάθημα…

ΕΧΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑ elo? ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ?

10/06/2010, 09:21:54
quote:

Παιχτηκε χθες απο τον ΑΝΤ1 ενα τετοιο θεμα με τις Σχολες οδηγησης... για να παρεις αμεσα το "Ροζ χαρτακι (=Pink slip)" στο σπιτι σου, η "ταριφα" ειναι 4.000 Ευρω... (χωρις καν να κανεις ενα μαθημα ή να δωσεις τα σηματα)

Ελεος!

NOVUS ORDO SECLORUM
10/06/2010, 09:24:13
quote:
ΕΧΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑ elo? ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ?

Εγω το εχω 4 χρονια, αλλα οδηγουσα 2 χρονια νωριτερα (εκανα μαθηματα με το πατερα μου και μονος σε ελεγχομενο περιβαλλον)... Βελτιωνομαι με τον καιρο και οδηγωντας αρκετα εως πολυ. Αλλα αυτο δεν βοηθαει παντα και ολους!

Πρεπει να εχουμε αποκτησει την νοοτροπια της οδηγησης! να εχουμε δηλαδη τον επαγγελματισμο στο οδηγημα (εξαλλου, μιλαμε για τη ζωη μας οτι βαζουμε σε κινδυνο...)

NOVUS ORDO SECLORUM
10/06/2010, 11:58:20
quote:

Εγω το εχω 4 χρονια, αλλα οδηγουσα 2 χρονια νωριτερα (εκανα μαθηματα με το πατερα μου και μονος σε ελεγχομενο περιβαλλον)... Βελτιωνομαι με τον καιρο και οδηγωντας αρκετα εως πολυ. Αλλα αυτο δεν βοηθαει παντα και ολους!

Πρεπει να εχουμε αποκτησει την νοοτροπια της οδηγησης! να εχουμε δηλαδη τον επαγγελματισμο στο οδηγημα (εξαλλου, μιλαμε για τη ζωη μας οτι βαζουμε σε κινδυνο...)

ΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΜΟΛΗΣ ΠΡΙΝ 3 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΗ,ΕΒΓΕΝΑ ΑΠΟ ΣΤΟΠ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ,ΕΠΙΔΗ ΠΑΡΚΑΡΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΚΟΒΕ ΤΗΝ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΛΟΓΟ ΥΨΩΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΜΗ ΕΧΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΗΡΑ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕΝΩΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 50 ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΕΓΩ ΕΠΙΔΗ ΕΒΓΕΝΑ ΑΠΟ ΣΤΟΠ ,20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΝΑΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ,ΚΑΙ ΩΜΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ,ΑΠΟ ΒΛΑΚΕΙΑ ΑΛΛΟΥ,ΕΥΤΗΧΟΣ ΜΙΚΡΟΖΗΜΙΑ

11/06/2010, 00:44:49
quote:
PREDATOR -Παιχτηκε χθες απο τον ΑΝΤ1 ενα τετοιο θεμα με τις Σχολες οδηγησης... για να παρεις αμεσα το "Ροζ χαρτακι (=Pink slip)" στο σπιτι σου, η "ταριφα" ειναι 4.000 Ευρω...

Ότι γίνονται αυτές οι λαμογιές είναι γνωστό, αλλά για τέτοια ποσά (4.000… ) δεν το γνώριζα…

quote:
pandi -ΕΧΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑ elo? ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ?

Για να υπολογίσω…
20 χρόνια.. Ρε πως περνάν τα άτιμα …

11/06/2010, 09:26:04
20 χρονια... και ομως καθε μερα πρεπει να μαθαινεις και κατι καινουριο! Γιατι εσυ να εισαι καλος οδηγος, δεν ξερεις ο "απεναντι" σου τι ειναι και πως θα κινηθει!

NOVUS ORDO SECLORUM
11/06/2010, 18:14:37
ενα τραγουδακι που κολλαει:

http://www.youtube.com/watch?v=Z-ag-6YFUX0&feature=related

NOVUS ORDO SECLORUM