ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ? - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ? - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

XNAMED32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
junk95Μέλος
11/10/2004, 16:14:30
quote:

Απλά προσπαθούμε να εξηγήσουμε την απέχθεια που έχει για τους Άραβες (δεν τον βλέπω να έχει ζητήσει ακόμα συγνώμη, και παρόλα αυτά εξακολουθεί να κατηγορεί εμένα για ρατσιστή), αυτή τη λατρεία που έχει για τους Σιωνιστές καθώς και το ΜΙΣΟΣ του για κάθε τι ελληνικό.

Προσπαθείς να εξηγήσεις τρία πράγματα που υπάρχουν μόνο στο
κεφάλι σου...

Παρακολουθώ την περίπτωσή σου με ενδιαφέρον...

junk95Μέλος
11/10/2004, 16:42:28
Αίαντα, έκανα κάποιες διορθώσεις στην επιχειρηματολογία σου:

quote:

1. Μα αν με ξένιζε η μόρφωση και κριτικό πνεύμα θα τα θεωρούσα στοιχείο Ελληνικής καταγωγής, αφού πιστεύω ότι μόνο οι Έλληναράδες
σαν την αφεντιά μου είναι ο αφρός της διανόησης και του
πολιτισμού, παρ' όλο που δε θα αναγνώριζα
τη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας ακόμα και αν με χτυπούσαν
στο κεφάλι με τη γραμματική του Τριανταφυλλίδη.

2. Εκείνο που με ξένισε είναι ο τρόπος και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείς για αυτό που εγώ με την απλοϊκή λογική άσπρου-μαύρου
που έχω εξέλαβα ως υπεράσπιση των Εβραίων.

Επίσης είσαι γνώστης αρκετών στοιχείων της διεθνούς πολιτικής, την
οποία εγώ αγνοώ γιατί ενημερώνομαι από αντισημιτικά site αντί για
τις εφημερίδες.

3. Σύμφωνα με μια γενίκευση την οποία ασπάζομαι γιατί δεν έχω
κάνει σωστό διαχωρισμό του "εγώ" από το "εμένα" (άλλωστε δεν
πιστεύω σε όλα αυτά γιατί ο Froed ήταν Εβραίος άρα απατεώνας), οι Έλληνες τρέφουμε φιλικά αισθήματα προς τους Άραβες,
που σημαίνει ότι πρέπει να πιστεύουμε ό,τι αντισημιτική κουταμάρα
μας σερβίρουν και να μισούμε τους Εβραίους.

Όλα μου δείχνουν ότι είσαι Εβραίος στην καταγωγή, παρ' όλο που
από όλα τα παραπάνω θα πρέπει να έχεις καταλάβει ότι πετάω
κοτσάνες όλη την ώρα. Από θρήσκευμα; Με ενδιαφέρει πολύ να
μάθω και το θρήσκευμά σου για να δω αν αυτά που λες είναι σωστά,
είναι γνωστό ότι μόνο Δωδεκαθεϊστές και Χριστιανοί Ορθόδοξοι
έχουν δίκιο σε αυτόν τον πλανήτη.

Πάντως παιδιά είναι συναρπαστικό αυτό που συνέβη.
Έχω πάθει την πλάκα μου.
Μέσα από ένα φόρουμ ξεχώρισε ένας μη Ελλην.
Αυτό δείχνει πόσο συμπαγής είναι η βλακεία στον εγκέφαλό μας.

Έχω να καταθέσω ένα άσχετο συμβάν που δείχνει κατά τη γνώμη μου την έντονη επιρροή του Διεθνούς Σιωνισμού που φαντάζομαι ότι
υπάρχει στην χώρα μας.
Όλα μου δείχνουν ότι η κυβέρνηση της Ελλάδος είναι υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. άνευ όρων, παρ' όλο που δεν μπορώ να τεκμη-
ριώσω αυτή τη γνώμη μου.
Σε έρευνα που έγινε στην Γαλλία έδειξε ότι μόνο ένας στους τέσσερις Γάλλους πολίτες είναι υπέρ αυτής της κατεύθυνσης. Ακόμα και αν η ένταξη γίνει μετά από πολλά χρόνια.
Αυτή η νοοτροπία δεν μπορεί κατά τη γνώμη μου να οφείλεται πουθενά αλλού παρά στην επίδραση της Γαλλικής κυβέρνησης στις λαϊκές μάζες.
Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να προβώ στο παντελώς αυθαίρετο
συμπέρασμα ότι εμείς σαν κράτος έχουμε πρωτοφανή υποτέλεια στον
Διεθνή Σιωνισμό.

Σειρά μου τώρα:
1. Μάθε να βάζεις τόνους.
2. Μάθε να κλίνεις τις λέξεις.
3. Μάθε Λογική, Ιστορία και Γεωγραφία (με όποια σειρά θες).
4. Και μετά έλα να το παίξεις ειδικός περί της ελληνικότητας
του συνομιλητή σου.

Προς skeptic: εξακολουθείς να αυταπατάσαι. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ
ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ (παρ' όλο που δεν
αποκλείεται). ΕΙΠΑ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΔΕ
ΣΤΕΚΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

junk95Μέλος
11/10/2004, 16:51:24
quote:

Froed

Freud.

skepticΜέλος
11/10/2004, 17:31:01
quote:

Ομως, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να είμαστε όλοι συμμορφωμένοι προς μία γενική κατευθυντήρια γραμμή που λέει "όλοι οι Ελληνες συμπαθούν τους Αραβες, άρα αν είσαι Ελληνας και δεν τους συμπαθείς είσαι..."

Γιατί εγώ που το είπα πάλι αυτό;;; Μήπως δεν έχεις αντιληφθεί τελικά το όλο σκεπτικό μου για τον κ.Junk και ομοίους του;

Εγώ προσωπικά σέβομαι όλους τους λαούς και πολιτισμούς του κόσμου. Εμπράκτως. Δεν βρίζω κανέναν και προσέχω πάντα τι γράφω σε δημόσιο χώρο παγκοσμίου εμβέλειας.
Ο κ.Junk όχι μόνο εξέβρισε με αισχρότατες εκφράσεις τους Άραβες αλλά και τους φέροντες την αντίθετη προς αυτόν άποψη (ας το αντιπαρέρθω αυτό το τελευταίο προς το παρόν) αλλά ταυτοχρόνως στήριξε τα επιχειρήματά του πάνω στον δήθεν αντισημιτισμό των διαφωνούντων! Ενώ είναι ο ίδιος αντισημίτης με τα δικά του λόγια!!! Στα μάτια μου έχει χάσει παντελώς την σοβαρότητα και όποια αξιοπιστία του, όπως φαντάζομαι και για πολλούς άλλους εδώ μέσα…
Τώρα για τον αντισημιτισμό που λες η τρέχουσα προπαγάνδα όντως τον συνδέει με τους Εβραίους (όχι τυχαία οι σιωνιστές πάντα θέλουν να παρουσιάζουν τους εβραίους ως το μοναδικό θύμα σημιτικής καταγωγής, ενώ συνήθως είναι οι θύτες!). Σήμιτες όμως είναι και οι Άραβες (διάβασε ιστορία και βίβλο). Άρα όποιος βρίζει λοιπόν ή τρέφει εχθρικά αισθήματα προς τον αραβικό λαό είναι αντισημίτης(ειδικότερα αντιάραβας) και γενικότερα ένας ακόμη ρατσιστής.
Απλές έννοιες...
Επίσης από τα λεγόμενα του καθενός μπορείς να καταλάβεις και τα βαθιά πιστεύω του και την καταγωγή του (αν έχεις την ανάλογη υπομονή)
Ελπίζω να έγινα κατανοητός τώρα.

Άμα συνειδητοποιήσετε ποτέ τι δύναμη κατέχουν οι σιωνιστές και οι μασόνοι πρακτορίσκοι παγκοσμίως στα χέρια τους τότε μόνο θα καταλάβετε κάποια πράγματα. ....Μέχρι τότε όμως καλόν ύπνο! Αντε γεία!

...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism

11/10/2004, 19:11:55
Μην απαξιώνετε τον συνομιλήτη σας γιατί απάξιωνετέ την συζήτηση και δεν προχωρά αυτή . Αν θεωρούμε τον αλλό πως εχεί από την αρχή λαθως και δεν θέλουμε να απάντησουμε , γιατί το κάνουμε , ίσως να ¨είμαστε και εμείς λαθος .

Σιωνισμός για να θυμηθουμε http://www.mathisis.com/nqcontent.cfm?a_id=5447

Τόσο η γένεση του Σιωνισμού στα τέλη του 19ου αιώνα όσο και η εξέλιξή του στον 20ο, τον καθόρισαν ως τον κύριο ιδεολογικό και πολιτικό συντελεστή της νεότερης εβραϊκής ιστορίας, που επηρέασε καθοριστικά τις επιλογές των Εβραίων σε μία πολυτάραχη περίοδο για την παγκόσμια ιστορία.

Ο Σιωνισμός (από τη λέξη Σιών, που σημαίνει Ιερουσαλήμ) είναι η ιδεολογική έκφραση του Εβραϊκού Εθνικισμού. Ξεκινά από την αποδοχή της ιδέας ότι όλοι οι Εβραίοι αποτελούν ένα έθνος και όχι μία θρησκευτική κοινότητα και το οποίο θα πρέπει να επιβιώσει μέσω της δημιουργίας δικής του εθνικής εστίας, δηλαδή αυτό που αποκαλούν οι Σιωνιστές, Εβραϊκό κράτος. Ο αντισημιτισμός της Ευρώπης καθώς επίσης και η επίδραση των ιδεολογιών του Δυτικοευρωπαϊκού Διαφωτισμού, ιδιαίτερα του Εθνικισμού, δημιούργησαν μία μετασχηματιστική διαδικασία σε σχέση με την ταυτότητα των Εβραίων, που είχε δύο βασικά χαρακτηριστικά, την αποδοχή της ιδέας του έθνους και τον προσδιορισμό της εβραϊκής ταυτότητας πάνω σε κοσμική βάση.

Αυτή η ιδεολογική τάση πήρε πολιτική διάσταση με την ίδρυση της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Οργάνωσης από τον Θίοντορ Χερτζλ το 1897 στην Ελβετία. Από τότε το Σιωνιστικό κίνημα θα τεθεί πάνω σε οργανωμένη πολιτικά βάση και θα κατευθύνει μία προσπάθεια των Εβραίων, εκείνων τουλάχιστον που ενστερνίστηκαν την ιδέα του Εβραϊκού κράτους, να εποικίσουν την περιοχή της Παλαιστίνης και να δημιουργήσουν σταδιακά την αναγκαία υποδομή που οδήγησε τελικά στην ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Στην αρχή το Σιωνιστικό κίνημα δεν βρήκε μεγάλη ανταπόκριση ανάμεσα στους Εβραίους της Ευρώπης, αφού πολλοί έβλεπαν τους στόχους του ως ουτοπία. Επίσης, δεν μπόρεσε να αποκτήσει και την αναγκαία διεθνή αναγνώριση που θα έδιδε εκείνη τη δυναμική υλοποίησης των στόχων του, με μοναδική εξαίρεση τη δέσμευση της Μ. Βρετανίας το 1917 να υποστηρίξει τη σιωνιστική ιδέα δημιουργίας Εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη, η οποία ήταν περισσότερο ρητορική παρά ουσιαστική. Η άνοδος του Χίτλερ στη Γερμανία το 1933 και οι συνεπακόλουθοι διωγμοί εναντίον των Εβραίων, με αποκορύφωμα το Ολοκαύτωμα, ανάγκασε ένα μεγάλο μέρος των Εβραίων της Ευρώπης να αποδεχθούν τη σιωνιστική ιδέα ως τη μοναδική λύση για το Εβραϊκό ζήτημα στην Ευρώπη και παράλληλα συνηγόρησε στην εδραίωση της διεθνούς υποστήριξης για τη δημιουργία ενός Εβραϊκού κράτους.

Από την αρχή δημιουργήθηκαν διάφορες ιδεολογικοπολιτικές τάσεις μέσα στο Σιωνιστικό κίνημα, με κυρίαρχη, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1970, την τάση του Εργατικού Σιωνισμού που επιχειρούσε να συνδυάσει τον εβραϊκό εθνικισμό με τον σοσιαλισμό. Ήδη από τη δεκαετία του 1920, αυτή η τάση εγκαινίασε τον θεσμό των Κιμπούτζ (συνεταιριστικές αγροτικές και εργατικές κοινότητες), το συνδικαλιστικό κίνημα, την εβραϊκή πολιτοφυλακή, που απετέλεσε τον πρώτο πυρήνα του μετέπειτα Ισραηλινού στρατού, και τα διάφορα πολιτικά κόμματα αριστερών αποκλίσεων, τα οποία συγχωνεύτηκαν το 1968 ιδρύοντας το Εργατικό Κόμμα του Ισραήλ. Ο στόχος του Εργατικού Σιωνισμού ήταν να δημιουργήσει τόσο μία κρατική οντότητα για τους Εβραίους όσο και μία κοινωνία βασισμένη στις αρχές του σοσιαλισμού. Ωστόσο, ο σοσιαλισμός λειτούργησε για τους πολιτικούς εκφραστές αυτής της τάσης ως μία ρητορική επινόηση για τη νομιμοποίηση του εθνικού οράματος δημιουργίας ενός Εβραϊκού κράτους, παρά ως ένα όραμα για μία σοσιαλιστική κοινωνία. Οι σοσιαλιστικές αρχές υπονομεύονταν έμπρακτα από τους εθνικιστικούς στόχους, στους οποίους ήταν αφοσιωμένος ο σοσιαλιστικός Σιωνισμός και στους οποίους έδιδε σαφώς αμεσότερη προτεραιότητα.

Η δεύτερη πιο σημαντική τάση ήταν ο αναθεωρητικός ή ρεβιζιονιστικός Σιωνισμός, η οποία διαχωρίστηκε από το κυρίαρχο ρεύμα του σοσιαλιστικού σιωνισμού στα τέλη της δεκαετίας του 1920. Η προσπάθειά του ήταν να αναθεωρήσει τα σύνορα της εβραϊκής γης και να τα επεκτείνει πέραν της Παλαιστίνης, στην Ανατολική Όχθη του Ιορδάνη. Οι εκφραστές αυτής της τάσης πίστευαν ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις ήταν απαραίτητες για την υλοποίηση των στόχων τους. Η τάση αυτή εξεφράσθη πολιτικά, μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, από το κόμμα Χερούτ που απετέλεσε τη βάση για τη διαμόρφωση του κόμματος Λικούντ το 1973. Το 1977 με τη νίκη του Λικούντ στις εκλογές, η τάση του αναθεωρητικού σιωνισμού αποκτά για πρώτη φορά κυβερνητική υπόσταση.

Η αποφασιστικότητα των Εβραίων να δημιουργήσουν δικό τους κράτος, ιδιαίτερα μετά την εμπειρία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό που προέκυψε με τον Παλαιστινιακό Εθνικισμό για τον έλεγχο της ιστορικής Παλαιστίνης, ενέτειναν την ανασφάλεια που προέβαλλε η ανάγκη επιβίωσης του Σιωνισμού, με αποτέλεσμα να προσδώσουν ένα επιθετικό ήθος στην εξωτερική πολιτική του Ισραήλ και να περιορίσουν την δημοκρατική ανάπτυξη του Εβραϊκού Κράτους.

Και ο ελλήνικος εθνικισμός κατά καπιους ίσως να απελεί τους Ελλήνες κατά κάπιους , (εθνικίσμος είναι ο ρατσίσμος ) ο Αμερικάνικος (μαλλον αμερικανοεβραϊκος ) εθνικισμός ο οπόιος δεν εχεί κανένα όνομα απείλα τον κόσμο.

Ο φασίσμος και ο ρατσισμός εναντίων αλλων είναι μέσα στην παιδία των αμερικανών (αυτών που γνωρίζω ).

Ο πολέμος γινεταί θέμα νικής ή ήττας και τα θύματα παράληλές απώλιες ενώ πολλά ανθρωπάκια που εγιναν ετσί λογω αλλων ανθρώπακων μιλανε για σκορ (βιετναμ , αν θες να μαθεις την πραγματική ενοια του εθνικήσμου μιλα με αυτούς )

Ο Ελληνικος/Ελλαδιτίκος (εκτός από τους Αλβανους , κάποτε ), κυπριακός δεν απείλει κανένα .

Ζητάμε το δίκαιο και το θαρός να το κανεις είναι ότιδηποτε άλλο παρά εθνικίσμος , εθνικισμός για την περιπτώση της Κύπρου , είναι μόνο Τουρκόκύπριος καλός μόνο νεκρός , αλλά και παλί δεν απείλούμε .

Από την Κυπριακή , κρητική , ελλαδιτικη κτλ. Ιστορία δεν υπάρχει φόβος για εθνικίσμο από εμάς σε μεγάλες κλίμακες . (Κρητικη επανασταση είναι εθνικισμος ή ποθος για ελευθερία , τι αραγέ ;)

Η εξαρξή εθνικισμου με βάση τα ίδια επειχήρηματα από τους τώρα δυνατους αλλά και ταυτόσημα επικινδίνους είναι ο νεός εχθρός της ανθρωπότητας , γιατί ο ρατσίσμος πάντα ητάν εχθρός για τον ελευθερό άνθρωπο.

Και κάτι ασχέτο γνωρίζεται πως το πρώτο παιχνίδι ποδοσφαίρου που εγίνε στο Ισραήλ ήταν εναντίων της Κύπρου , επίσης υπήρχανε παντου πράκτορες της Μοσαντ και ο Κυπριακος χωρός παραβιάζεται πολύ συχνά από Ισραηλίτικα αεροσκάφη.

Τι σημαίνουν άραγε αυτά ;

Ο σεβασμός και η αποδοχή είναι οι βασικές αρχές της ελευθερίας

11/10/2004, 20:15:57
Καλό είναι να ψάχνουμε στο Διαδίκτυο για πληροφορίες, αλλά ακόμη καλύτερο είναι να τις διασταυρώνουμε.
Δυστυχώς, είναι πάρα πολύ εύκολο να δημοσιεύσει κάποιος κάποιο στοιχείο ή άρθρο και αυτό δεν το καθιστά αληθές ή ορθό.

Η λέξη Σιών φυσικά και δε σημαίνει Ιερουσαλήμ. Ιερουσαλήμ σημαίνει άάάλλα πράγματα...
Σιών ήταν το όνομα ενός λόφου της Ιερουσαλήμ.

Απ' αυτό μπορούμε να καταλάβουμε τί σημαίνει Σιωνισμός;

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

skepticΜέλος
11/10/2004, 21:59:06
Συζητάω ακόμα μαζί σου επειδή αρχίζεις και δείχνεις κάποια στοιχεία "μεταμέλειας" και με αρέσει να «κοντράρομαι» με την αντίθετη άποψη (πάντα πολιτισμένα όμως)...

quote:

Προς skeptic: εξακολουθείς να αυταπατάσαι. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ
ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ (παρ' όλο που δεν
αποκλείεται).

Έχεις στηρίξει όμως την επιχειρηματολογία σου γύρω από αυτό (όλα είναι ναζιστική και αντισημιτική προπαγάνδα!!! φοβερή γενίκευση δεν νομίζεις;) προσπαθώντας έτσι προφανώς να υποτιμήσεις το όλο ζήτημα και να αποπροσανατολίσεις (δεν είμαι σίγουρος ακόμα αν το κάνεις επίτηδες ή από άγνοια-αδιαφορία).
Αλώστε τελικά αποδείχτηκε ότι τουλάχιστον για την περίπτωσή σου ισχύει το "δεν αποκλείεται".

quote:

ΕΙΠΑ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΔΕ
ΣΤΕΚΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Δική σου ατεκμηρίωτη και υποκειμενική άποψη περί σιωνισμού.
Μέχρι στιγμής δεν μου έχεις δώσει επαρκή στοιχεία για το αντίθετο.

Αυτό όμως που λες θα με βρει σύμφωνο μόνο στο θέμα του Εβραίου.
Οι ναζιστές έκριναν και κυνήγησαν με πραγματικό μίσος τον Εβραίο(The Jew), τον λαουτζίκο, την μάζα, τους Ευρωπαίους πολυάριθμους εβραίους για τους οποίους έπρεπε να βρεθεί η "τελική λύση": εξόντωση ή/και εξορία... (πώς αλλιώς θα "πείθονταν" να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους και να μεταφερθούν στην εχθρική και μακρινή Παλαιστίνη, με το ταλμούδ ή την τορά;) Δεν έλεγαν ούτε ήταν πουθενά εναντίον του σιωνισμού ή της ανώτερης ολιγάριθμης ελιτ-θρησκευτικής και πολιτικής των εβραίων-σιωνιστών και ομοϊδεατών τους... Ήταν ολοκληρωτικός αδιάκριτος μισάνθρωπος ρατσισμός με συγκεκριμένα κίνητρα (περίπου ότι είναι και ο σιωνισμός άλλωστε)
Πολύ βολικό όπως αποδείχτηκε αργότερα!
Μάλιστα υπάρχουν παραδείγματα και στοιχεία ότι τέτοιοι άνθρωποι(ελιτ) τύχαιναν της καλύτερης προσοχής και φροντίδας από το Γ'Ραιχ σε ειδικά στρατόπεδα συγκέντρωσης! (κοινώς την βγάλανε "ζάχαρη"). Επίσης ψάξε για τους μέντορες του Χίτλερ, όπως και για τη λέσχη της Θούλης, τις ρίζες του ναζισμού, το ΟΤΟ και θα βρεις πολλά...
Δεν νομίζεις ότι το γεγονός και η προπαγανδιστική εκμετάλλευση του ολοκαυτώματος και του ναζισμού(νέου και παλαιού) εξυπηρέτησε, εξυπηρετεί και θα εξυπηρετεί άψογα τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους του σιωνισμού και είναι υπερβολικά βολικό για να είναι τυχαίο;
Τα πρωτόκολλα και η χρονολογική σειρά επιβεβαίωσης τους δεν σε προβληματίζει καθόλου; (ανεξάρτητα αν είναι 100% και κατά γράμμα γνήσια) Η μετέπειτα άνοδος των εβραίων μπολσεβίκων είναι και αυτή τυχαία; Η τεράστια επιρροή και o ρόλος των θεοσοφιστών και φιλοσοφικών μασόνων(ως πρακτορίσκων του σιωνισμού) στη γαλλική επανάσταση και άλλες είναι και αυτή άσχετη;
Δεν πρέπει κανείς να υποψιάζεται για όλα αυτά ή πρέπει να απαγορευτεί ως ...αντισημιτική πρακτική και να διώκεται πάραυτα;
Επίσης αμφιβάλεις ακόμα για τον ρατσισμό καθώς και την τάση των σιωνιστών προς την παγκόσμια φασιστική κυριαρχία; Έχεις υπόψιν σου για τις διάφορες δηλώσεις του Sharon, του Rabbinovich, του Gourion, ή όλα είναι αντισημιτική προπαγάνδα για σένα;
Τελικά ο σιωνισμός έπαψε το 1950 ; Prove it or leave it!

11/10/2004, 22:14:18
Δηαλδή, sceptic, θες να μας πεις ότι η Γαλλική Επανάσταση οφείλεται στο σιωνισμό;

Βρε μπας κι είναι καλό πράγμα ο σιωνισμός;

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

skepticΜέλος
11/10/2004, 22:35:57
Zadok έχεις να προσθέσεις τίποτα εκτός απο εξυπνάδες στη συζητησή μας;
Τώρα αν θεωρείς καλό τις γκιλοτίνες και τις μαζικές σφαγές αντιφρονούντων δικαίων και αδικών καλύτερα να πας σε κανέναν ψυχίατρο.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ! ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 911...

11/10/2004, 22:55:15
quote:
Zadok έχεις να προσθέσεις τίποτα εκτός απο εξυπνάδες στη συζητησή μας;

Νομίζω ότι το να γράφει κάποιος εξυπνάδες είναι καλύτερο από το να γράφει βλακείες.

quote:
Τώρα αν θεωρείς καλό τις γκιλοτίνες και τις μαζικές σφαγές αντιφρονούντων δικαίων και αδικών...

Αυτό είναι η Γαλλική Επανάσταση για σένα sceptic

quote:
...καλύτερα να πας σε κανέναν ψυχίατρο.

Χάνεις την ψυχραιμία σου ή ιδέα μου είναι;

Λέω να μείνω εδώ.

quote:
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ! ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 911...

Βλέπουμε όλοι, αλλά τί σχέση έχει;

Συγγνώμη, ξέχασα... Όλοι και όλα έχουν σχέση!!!

3 Άλφα

junk95Μέλος
11/10/2004, 23:11:56
quote:

Μήπως δεν έχεις αντιληφθεί τελικά το όλο σκεπτικό μου για τον κ.Junk και ομοίους του;

Ωραία. Τσιμπάω. Ποιοι είναι κατά τη γνώμη σου οι όμοιοί μου;

quote:

Δεν βρίζω κανέναν και προσέχω πάντα τι γράφω σε δημόσιο χώρο παγκοσμίου εμβέλειας.

Για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος και όσο για το δεύτερο, μας έχεις
τρελάνει στις ανακρίβειες.

quote:

Ο κ.Junk όχι μόνο εξέβρισε με αισχρότατες εκφράσεις τους Άραβες

Μήπως τα φουσκώνουμε λιγάκι;

quote:

αλλά και τους φέροντες την αντίθετη προς αυτόν άποψη (ας το αντιπαρέρθω αυτό το τελευταίο προς το παρόν) αλλά ταυτοχρόνως στήριξε τα επιχειρήματά του πάνω στον δήθεν αντισημιτισμό των διαφωνούντων!

Αυτό είναι η προσωπική σου άποψη και είναι (ω τι έκπληξη) εσφαλμένη. Μακριά από εμένα οι ad hominem επιθέσεις,
εκτός αν ο homo με τον οποίο συζητάω μου αποδείξει ότι τις αξίζει.

quote:

Ενώ είναι ο ίδιος αντισημίτης με τα δικά του λόγια!!!

Με δικά σου λόγια και με μια τεκμηρίωση τραβηγμένη από τα μαλλιά.

quote:

Σήμιτες όμως είναι και οι Άραβες (διάβασε ιστορία και βίβλο). Άρα όποιος βρίζει λοιπόν ή τρέφει εχθρικά αισθήματα προς τον αραβικό λαό είναι αντισημίτης(ειδικότερα αντιάραβας) και γενικότερα ένας ακόμη ρατσιστής.

Αγαπητέ επίδοξε σκεπτικιστή, άκου πώς έχουν τα πράγματα (κατά τη γνώμη μου βέβαια).

Η λέξη "σημίτης" έχει τουλάχιστον 4 έννοιες.
1) Πρωθυπουργός της Ελλάδας 1996-2004
2) Μέλος της ομάδας των ανθρώπων που ομιλούν μία σημιτική
γλώσσα. Φοίνικες, Ασσύριοι, Εβραίοι, Άραβες, αρχαίοι Αιγύπτιοι
κλπ.
3) Μέλος των εθνικών ομάδων που δημιούργησαν τους αντίστοιχους
πολιτισμούς, οι οποίοι ψευδοϊστορικά θεωρούνται συγγενείς. Τι
σχέση έχει ο Άραβας με τον Ασσύριο; Μηδέν.
4) Καταχρηστικά και με βάση παρωχημένες φυλετιστικές
αντιλήψεις και ψευδοϊστορικές απόψεις (δηλαδή αυτό που αποκαλείς
"Ιστορία"+η βίβλος) μέλος της φυλής που υποτίθεται ότι αποτελούν
οι ομιλούντες αυτές τις γλώσσες.

Όλα αυτά απλά προς ενημέρωσή σου.

"Αντισημίτης" τώρα είναι κάποιος που μισεί τους Εβραίους
ή -αν δεχόμαστε την ψευδή έννοια [4] παραπάνω- "τη σημιτική
φυλή". Γιατί έτσι. Γιατί είναι σημίτες. Γιατί είναι
διαφορετικοί. Εγώ δεν αποδέχομαι την έννοια [4], οπότε αποκλείεται να
είμαι αντισημίτης. Και όπως σου είπε και η Όστρια, το να είσαι αντισημίτης
και να υπερασπίζεσαι οποιοδήποτε "σημιτικό" λαό είναι σχιζοφρενικό.

"Αντισημίτης" δεν είναι κάποιος που όταν ένας Εβραίος
σκοτώνει λέει "αυτός είναι φονιάς" (αντίστοιχα, για να μπω
και λίγο στον κόσμο σου, αυτός που όταν κάποιοι Άραβες χρησιμοποιούν
το πετρέλαιο ως μοχλό πίεσης και εύκολου πλουτισμού τους
αποκαλεί "κωλοάραβες"). "Αντισημίτης" είναι αυτός που
λέει "οι Εβραίοι είναι φονιάδες". Αν δε μπορείς να καταλαβεις τη διαφορά μεταξύ του να έχεις
a priori αρνητική θέση απέναντι σε κάποιον λόγω του ότι ανήκει σε μια ομάδα
("κρύβουν έντεχνα την εβραϊκή καταγωγή του") και στο να
έχεις αρνητική θέση a posteriori ανάμεσα σε άτομα που συμπτωματικά ανήκουν σε μια ομάδα
("5-6 Άραβες τυρανίσκοι που ελέγχουν τον ΟΠΕΚ") τότε θα μου επιτρέψεις να διαπιστώσω
ότι δε ΘΕΣ να την καταλάβεις, γιατί σου έχει κολλήσει να με βγάλεις καλά και σώνει κακό
μόνο και μόνο επειδή έχω πιο πειστικά επιχειρήματα από εσένα.

Εσύ υποτίθεται ότι δε μισείς τους Εβραίους, αλλά μισείς τους
Σιωνιστές. "Σιωνιστές" τώρα είναι το όνομα που έχεις αποδεχθεί
ότι περιγράφει τους Κακούς Εβραίους Που Συνωμοτούν Για Την
Κατάκτηση Του Κόσμου (ΚΕΠΣΓΤΚΤΚ), κάτι που εγώ ισχυρίζομαι ότι δεν
ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και έφερα στοιχεία για το
τι είναι πραγματικά ο Σιωνισμός. Η καλή μου Όστρια μας
πληροφόρησε ότι ήμουν λάθος σε ένα σημείο, δεν υπάρχουν μόνο
Έλληνες αντισημίτες (ή αν θες "αντιεβραίοι") που ντρέπονται να
εκδηλωθούν, υπάρχουν και ξένοι. ΟΚ, το δέχομαι. Κρατάω επίσης
ότι επί 3 σελίδες και σε δύο τουλάχιστον τόπικ εσύ επέμενες πως
Σιωνισμός σημαίνει κατά γενική παραδοχή ΚΕΠΣΓΤΚΤΚ χωρίς να
έχεις φέρει τίποτα προς στήριξη του ισχυρισμού σου πέρα από
κακογραμμένες κρυφοναζιστικές μπροσούρες και σενάρια συνωμοσιολογικής φαντασίας.

Κατ' αρχάς, από τη στιγμή που δεν έχεις δώσει κάποιο
τεστ για να ξεχωρίζουμε τους Σιωνιστές από τους "καλούς"
Εβραίους, καταλαβαίνεις ότι η μπάλα παίρνει πάρα πολλούς αθώους.
Π.χ. αυτοί που έκαναν τα Πογκρόμ στην τσαρική Ρωσία ή την αντιδραστική Αυστρία υποτίθεται δεν είχαν τίποτα εναντίον των Εβραίων και δε θα έκαναν τίποτα,
αν αυτοί οι παλιάνθρωποι οι Εβραίοι δεν είχαν βλέψεις για την κατάκτηση του κόσμου συν βεβαρημένο ποινικό μητρώο λόγω
της σταύρωσης του (φαντάζομαι Βραζιλιάνου) Ιησού.

Δεύτερον, ό,τι έχεις να μου πεις ως κατηγορητήριο εναντίον των Σιωνιστών, αν έκανες το στοιχειώδη κόπο να ψάξεις να δεις πόθεν
πηγάζει, θα ανακάλυπτες κάτι πηγές μούρλια:
-Την Ιερά Εξέταση και τους φεουδάρχες και πάπες του Μεσαίωνα.
-Την τσαρική Οχράνα.
-Τη γκεμπελική προπαγάνδα και τα γραπτά του Αδόλφου Χίτλερ και άλλων ναζιστών ή φυλετιστών "διανοητών".
-Τους ημίτρελους νεοναζί και τα κινήματα "λευκής υπερηφάνειας" των ΗΠΑ.
-Τους αρνητές του Ολοκαυτώματος.
-Ακραίους ελληνορθόδοξους, εθνικιστικούς και ναζιστικούς κύκλους όπως η Χρυσή Αυγή και το ΕΛΚΥΣ.

Αυτούς αποκάλεσα αντισημίτες, και τις απόψεις που σου έχουν φυτέψει αντισημιτικές. Όχι εσένα. Για τον Αίαντα δεν
είμαι σίγουρος αλλά και μόνο που όποιον διαφωνεί μαζί του τον θεωρεί εβραίο...

Βέβαια έχεις έτοιμη την απάντηση: όλοι αυτοί είναι πιόνια των σιωνιστών και των μασώνων που απεργάζονται την καταστροφή μας.
Ταυτόχρονα είναι και οι μόνοι που σε πληροφορούν για την ύπαρξη σιωνιστών και μασώνων που απεργάζονται την καταστροφή μας.
Αναρωτιέμαι για πόσο μαλάκες τους έχεις τέλος πάντων κάποιους που θα έστηναν με τόσο κόπο μια τεράστια μυστική συνωμοσία και μετά
θα έφτιαχναν "πιόνια" που θα διαφήμιζαν την εν λόγω μυστική συνωμοσία.

Υποθέτω υπάρχει ανταπάντηση: αν θες να κρύψεις καλά κάτι, βάλε κάποιον που κανείς δε θα πιστέψει να το λέει. Δηλαδή οι Σιωνιστές
υποτίθεται ότι σκόπιμα διαρρέουν πληροφορίες για τις ενέργειές τους ακριβώς σε αυτούς τους κύκλους που κανείς δεν πρόκειται να
πάρει στα σοβαρά λόγω γραφικότητας. Ή, όταν αυτοί οι γραφικοί όντως αποκτούν κάποια εξουσία, αν φερθούν άσχημα στους
εβραίους (π.χ. ναζιστές, πογκρόμ, αντισημιτισμός), ο σιωνισμός κερδίζει α) Πρόθυμους πιστούς και β) Άλλοθι για τα εγκλήματά του.
Αυτό που εσύ λες "σιωνισμός και ναζισμός είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομισματος".

Εγώ το λέω κυκλικό επιχείρημα και λογικό σφάλμα. Προϋποθέτεις ότι υπάρχουν οι σιωνιστές για να "αποδείξεις" ότι υπάρχουν οι σιωνιστές.

Εγώ έχω μία πιο πολύπλοκη (και πιο ρεαλιστική) εξήγηση:
α) Έχουμε ένα "υπόστρωμα" αντισημιτικών δοξασιών, τροφοδοτημένο από χιλιετίες ανορθολογισμού και προκαταλήψεων ("οι εβραίοι βάζουν
μωρά σε βαρέλια με καρφιά και πίνουν το αίμα τους", "οι εβραίοι είναι κακοί γιατί σταύρωσαν τον [Κινέζο;] Χριστό"). Αυτό αποτελεί
(σε συνδυασμό με το δικό μας σύνδρομο θυματοποίησης και πολιορκούμενου φρουρίου που εξέθεσε -εν αγνοία του- πολύ ωραία ο Έλληνας)
γόνιμο έδαφος για να ανθήσει η πίστη σε βλακώδεις θεωρίες συνωμοσίας. Σε αυτό το υπόστρωμα θεωρώ ότι οφείλεται η ευκολία με την
οποία ορισμένοι ομοεθνείς μας(ή αν θες ορισμένοι μη-Εβραίοι γενικότερα) αποδέχονται την κάθε μ@λακία που τους σερβίρει το Stormfront.
β) Από την άλλη έχουμε κάμποσους νοματαίους σε Ευρώπη και Αμερική που για τους δικούς τους λόγους εξέθρεψαν και εκτρέφουν τον αντισημιτισμό.
Οι Δόγηδες της Βενετίας και οι Βασιλιάδες της Ισπανίας γιατί χρωστούσαν σε Εβραίους τραπεζίτες. Οι λαϊκιστές ακροδεξιοί πολιτικοί
(από το Χίτλερ μέχρι τον Καρατζαφέρη)
που αντλούν δύναμη από τις φοβισμένες και αφιονισμένες μάζες. Το παπαδαριό και η Ιερά Εξέταση που τους συνέφερε (και τους συμφέρει)
να στρέφουν τις μάζες εναντίον των αποδιοπομπαίων τράγων και σταυρωτών του [Νορβηγού;]Ιησού, προκειμένου οι προαναφερθείσες μάζες να μην
εστιάσουν σε άλλα ζητήματα, όπως π.χ. κατά πόσον η ζωή του παπαδαριού και οι πράξεις της Ιεράς Εξέτασης είναι σύμφωνες με τα
διδάγματα του Ιησού. Ο Τσάρος Πασών των Ρωσιών που δεν του άρεσε καθόλου η ιδέα του εκδημοκρατισμού της χώρας μέσω της
ανάδυσης αστικής τάξης, στην οποία πρωτοστατούσαν -με τη σκληρή δουλειά και την εξυπνάδα τους- κυρίως Εβραίοι.
γ) Έχουμε επίσης και κάμποσους τρελαμένους/γραφικούς που όντως μισούν τόσο πολύ τους Εβραίους ή είναι πεπεισμένοι ότι
υπάρχουν όλα αυτά τα συνωμοσιολογικά. Π.χ. όλα τα μέλη του White Pride, του Zundelzite και της Χρυσής Αυγής.
Οι (β) και (γ) είναι απολύτως ικανοί να κατασκευάσουν "αποδεικτικό υλικό" για να πετύχουν τους στόχους τους, π.χ. όλα τα "αποσπάσματα"
από το Ταλμούδ που παρέθεσε ο Αίαντας ή τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών που έχει περί πολλού ο Kaizer. Αυτή η συνωμοσιολογία
κλασσικά απομακρύνει από το ουσιαστικό πρόβλημα, σημείο στο οποίο θα επανέλθω.
δ) Ταυτόχρονα, έχουμε το σιωνισμό, ο οποίος εν ολίγοις μπορεί να συνοψιστεί στη φράση "βαρεθήκαμε να είμαστε του κλώτσου και του
μπάτσου εδώ και 2000 χρόνια, καιρός να αποκτήσουμε κι εμέις ένα κράτος όπως όλος ο κόσμος". Με τους δικούς του μύθους και
τις δικές του προκαταλήψεις και τις δικές του μονομερείς "αλήθειες", όπως όλοι οι εθνικισμοί. Ο σιωνισμός ήταν το καλύτερο
δώρο για τη Δύση, αφ' ενός γιατί έτσι ξεφορτώθηκε ένα σωρό Εβραίους και αφ' ετέρου γιατί απέκτησε (και διατηρεί) ένα
μοχλό πίεσης στο μαλακό υπογάστριο του μουσουλμανικού κόσμου (όπως επιθυμούσε διακαώς από τις Σταυροφορίες και μετά), μια
εστία εντάσεων που επιτρέπει παρεμβάσεις κλπ. Ο ίδιος ο σιωνισμός είναι μάλλον αναποτελεσματικός (ποιον κόσμο; ούτε τη
Λωρίδα της Γάζας δε μπορεί να ελέγξει) και μάλλον όπως όλα τα εθνικιστικά κινήματα από γενέσεως ανθρώπου πίονι στα χέρια
των ισχυρών και όχι το αντίθετο. Οι ίδιοι οι ακραίοι σιωνιστές είναι -τονίζω, όπως όλοι οι εθνικιστές- ακραία ηλίθιοι. Όμως
είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να μπορούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι για 2000 χρόνια κάθε είδους φανατισμένοι φωνάζανε
"Λύκος, Λύκος" χωρίς να υπάρχει ούτε μισό κουτάβι. Φυσικά κερδίζουν και αυτοί από τον κεκαλυμμένο αντισημιτισμό που εκφράζουν
οι "αντισιωνιστικές" απόψεις, όμως αυτό δεν ευσταθεί ως επιχείρημα για να αποδοθούν σε αυτούς οι εν λόγω απόψεις γιατί
όπως είδαμε υπάρχει κόσμος και κοσμάκης που κερδίζει από αυτές χωρίς να χρειάζεται να ρισκάρει το τομάρι του (όπως
ο οποιοσδήποτε υποτιθέμενος Εβραίος παραγωγός αντισημιτικών απόψεων).

Έτσι, έχοντας κάτι Stormfront και κάτι Καρατζαφεραίους να μιλάνε για εβραϊκές συνωμοσίες, έχοντας δηλαδή τον ανορθολογιστικό
αντισημιτισμό να ανθεί σε όλες τις δυτικές κοινωνίες (και πρόσφατα και στις μουσουλμανικές), καταλαβαίνεις ότι δυσχεραίνεται
σημαντικά η θέση όσων προσπαθούν στον πραγματικό κόσμo να λύσουν το πρόβλημα. Πώς θα πάνε οι Παλαιστίνιοι για
συνομιλίες και πώς θα πετύχουν κάτι, αν νομίζουν ότι απέναντί τους έχουν τους εκπροσώπους μιας συνωμοσίας με στόχο την
κατάκτηση του πλανήτη; Πώς θα εμποδίσουμε ένα σιωνιστή να πει: είστε αντισημίτες και άρα δε σας παίρνω στα σοβαρά, να αρπαχτεί
δηλαδή από ένα ψέμμα για να κρύψει μια αλήθεια που δεν τον βολεύει, όπως ακριβώς κάνεις κι εσύ με τη φράση μου
"κωλοάραβες" εδώ και μια βδομάδα;
. Με λίγα λόγια, πώς θα ασχοληθούμε με τον πραγματικό σιωνισμό τη στιγμή που
ο φανταστικός σιωνισμός που ευαγγελίζεσαι λειτουργεί ως πρώτης τάξεως προπέτασμα καπνού;
Πώς θα ασχοληθούμε
με τα πραγματικά κοινωνικά/εθνικά/οτιδήποτε προβλήματα αν ξεκινάμε από τη λάθος αφετηρία ότι για όλα φταίνε κάποιοι
κακοί Εβραίοι; Οι τελευταίοι που δόμησαν ολόκληρη την ιδεολογία τους σε αυτή τη λανθασμένη υπόθεση ήταν οι ναζί, και
απ' όσο ξέρω το μόνο που κατάφεραν ήταν να καταστρέψουν τη χώρα τους και να διαπράξουν τα χειρότερα εγκλήματα στην
ιστορία της ανθρωπότητας χωρίς λόγο και αιτία. Που είναι -σε μεγεθυσμένη κλίμακα- το ίδιο ακριβώς με το να έχεις μια αρρώστια
που θεραπεύεται με 100mg Amoxil και να προτιμήσεις τη γυάλα ενός "θεραπευτή". Θα καταστρέψεις το σώμα σου γιατί είσαι
εκτός πραγματικότητας και η πραγματικότητα εκδικείται όσους τη φτύνουν στα μούτρα.

quote:

Επίσης από τα λεγόμενα του καθενός μπορείς να καταλάβεις και τα βαθιά πιστεύω του και την καταγωγή του (αν έχεις την ανάλογη υπομονή)

...και την ανάλογη δόση προκατάληψης. Πολύ ενδιαφέρουσα και αντιρατσιστική η άποψη ότι τα λεγόμενα κάποιου εξαρτώνται άμεσα
από την εθνοτική του καταγωγή.

quote:

Άμα συνειδητοποιήσετε ποτέ τι δύναμη κατέχουν οι σιωνιστές και οι μασόνοι πρακτορίσκοι παγκοσμίως στα χέρια τους τότε μόνο θα καταλάβετε κάποια πράγματα. ....Μέχρι τότε όμως καλόν ύπνο! Αντε γεία!

Νομίζω είναι προφανές πλέον ποιος κοιμάται και ποιος όχι, ποιος είναι σκεπτικιστής και ποιος όχι, ποιος "βοηθάει" τους ισχυρούς
και ποιος όχι και κυρίως ποιος σκέφτεται και ποιος όχι.

KaizerΜέλος
11/10/2004, 23:30:19
quote:
Νομίζω ότι το να γράφει κάποιος εξυπνάδες είναι καλύτερο από το να γράφει βλακείες.

Να ακούσω ποιές είναι οι βλακείες. Πάντως, απο την πλευρά σου δεν έχω δει μέχρι στιγμής κανένα επιχείρημα ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΠΗΓΗ.
quote:
Αυτό είναι η Γαλλική Επανάσταση για σένα sceptic

Μπορεί να θαυμάζεις εκ του ασφαλούς τον Ροβεσπιέρο και τα υπόλοιπα τέρατα που είχαν το θρασος να κρύβουν την πόλωση που τους διακατείχε για εξουσία πίσω απο το παραβάν της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά βάζω στοίχημα πως δεν θάθελες ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να είσαι στη Γαλλία την εποχή της Γαλλικής επανάστασης .

quote:
Χάνεις την ψυχραιμία σου ή ιδέα μου είναι;

Ιδέα σου είναι, λόγω έλειψης επιχειρημάτων.
ΑΝΙΚΗΤΩΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΟΥΔ'ΑΙΔΗΣ