- ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ? - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Μερικά μόνο από τα θέματα:
Ζωή: Τυχαίο φαινόμενο ή Συμπαντική συνωμoσία;
" ΤΟ ΝΟΗΜΟΝ ΣΥΜΠΑΝ "
Απο που προερχεται ο Θεος και το συμπαν
XNAMED μπορείς να συνεχίσεις σε κάποιο από αυτά την παρούσα συζήτηση.
Περί της απενεργοποίησης των διπλών - παρομοίων θεμάτων, σου έχω γράψει κάποια πράγματα στο:
Η ΣΙΝΔΟΝΗ ΤΟΥ ΤΟΡΙΝΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΑΠΑΤΗ;
(που επίσης απενεργοποιήθηκε)
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Στο ακόλουθο σχόλιό σας...
quote:
Τη λέξη Ρεαλισμό την έχεις ακουστά? Ή μήπως νομίζεις ότι οι Νεοέλληνες στη φάση που είναι τώρα θα μπορούσαν να διοικήσουν καλύτερα τον Κόσμο?Μην το ξαναπείτε ούτε για πλάκα γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
έψαξα στο forum αλλά δεν βρήκα ποιος υποστήριξε την θεωρία ότι οι Έλληνες πρέπει να διοικήσουν ή θα μπορούσαν να διοικήσουν καλύτερα τον κόσμο.
Εάν πάλι το χρησιμοποιείτε ως επιχείρημα για να δικαιολογήσετε -εν μέρει- την κακή σημερινή διακυβέρνηση του κόσμου τότε πιστεύω ότι είναι μάλλον ατυχής η επιλογή σας. Εάν θέλετε μπορώ να σας υπενθυμίσω ιστορικά γεγονότα που αποδεικνύουν την ανώτερη και ευεργετική διακυβέρνηση του κόσμου από τους Έλληνες έναντι άλλων λαών.
Είμαι στη διάθεσή σας.
Ειλικρινά δυσκολεύομαι να αποδεχτώ την λογική των φράσεών σας.
quote:
Προέβαλλα κάποιο συλλογισμό και αναφέρεσαι σε λογική;
Μία ερώτηση απλή κι έσπευσες ν' ακολουθήσεις τα βήματα των συνειρμών σου... Ε, ότι έχει ο καθένας στο μυαλό του, καταλαβαίνει.
Διάβασα προσεκτικά και τις απαντήσεις του συνομιλητή σας. Μπορείτε να αναπτύξετε λίγο τις απόψεις σας για να μας βοηθήσετε να τις καταλάβουμε;
Επίσης η κάτωθι φράση...
quote:
Για να γνωρίζεις τους ανθρώπους, πρέπει να συναναστρέφεσαι μαζί τους. Για ν' αγαπάς τους ανθρώπους, πρέπει να τους κάνεις καλό. Για να σέβεσαι τους ανθρώπους, πρέπει να τους αποφεύγεις.
αποτελεί κάποιο επιχείρημα ή είναι απλώς η "υπογραφή" σας;
Στις ακόλουθες δηλώσεις σας...
quote:
... αυτό που έχω βαρεθεί περισσότερο είναι αυτή η αρρωστημένη φαντασίωση των Ε,της Ελληνικής Αυτοκρατορίας που αντεπιτίθεται,τον επανερχομό των Θεόδοτων Ελ κτλ....ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ,ΥΠΟΦΕΡΩ όταν βλέπω έναν λαό σαν τους Έλληνες,προικισμένο ... να είναι πάντα τελευταίος και να τον ξεπερνάνε οι χελώνες.
έχω να προτείνω να ξεπεράσετε τα αρνητικά συναισθήματα διότι:
Μέσω της πρόσληψης τμηματικών στοιχείων από διάφορες πηγές μου έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι υπάρχει κάποιο ψήγμα αλήθειας στα όσα λέγονται. Ότι ... κάτι θα συμβεί στα προσεχή χρόνια. Δεν αναφέρομαι στους Ε ή στους "Ε". Δεν αναφέρομαι στην επιστροφή των "Ελ" (ποιοί είναι πάλι αυτοί;) Δεν αναφέρομαι στην Ελληνική Αυτοκρατορία ούτε πρόκειται να αμαυρώσω το όνομα του τελευταίου αυτοκράτορά της αναφέροντάς τον επί ματαίω.
Όλα τα παραπάνω σενάρια θεωρώ ότι είναι αποτέλεσμα της ανάγκης κάποιων ανθρώπων να έχουν κάποιου είδους Μεσσία ο οποίος θα τους λύσει όλα τους τα προβλήματα. Και είναι πολλά τα προβλήματα. Ίσως να είναι περισσότερα και σοβαρότερα απ' ότι πιστεύουμε.
Όσον αφορά την πεποίθησή μου ότι κάτι θα συμβεί, θα πρέπει να γραφτεί στο forum "2012-Τί θα γίνει σε αυτή την ημερομηνία" αν και με τα πενιχρά μου μέσα πιστεύω ότι έπρεπε να ήταν "2011- Τι ..."
quote:
...αυτό ασχετά από νόμους είναι παρατυπία...
Όλα τα λεφτά!!!! ![]()
quote:
Καταρχήν ας μην το συνηθίσουμε (το ακρό ) αλλά διαυτού να δουμε το μέτρο .
Είθε...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Με τον junk95 όμως κάτι δεν μου πήγαινε καλά.. Φαίνεται να έχει μια άλλη παιδεία.
Σε ξενίζει τόσο πολύ η μόρφωση και το κριτικό πνεύμα που τα θεωρείς
στοιχείο ξένης καταγωγής;
quote:
Όπως βλέπεις, junk, ολοένα και περισσότεροι αναρωτιούνται για την καταγωγή σου, κάτι που δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ για ΚΑΝΕΝΑ άλλο μέλος του forum.
Η εξήγηση είναι διπλή:
α) Θα αναρωτιούνταν για τα πάντα πρωτού κάτσουν να
αναρωτηθούν για τα τοξικά απόβλητα που έχουν στο κεφάλι τους.
β) Είμαι ο μόνος που επιμένει τόσο πολύ να ταρακουνάει αυτή
τη λάσπη.
quote:Σε ξενίζει τόσο πολύ η μόρφωση και το κριτικό πνεύμα που τα θεωρείς
στοιχείο ξένης καταγωγής;
Ναι αλλά και πάλι δεν μας λές τι είσαι στο υπόλοιπο 75%, πονηρό μαρξιστάκι...
quote:Η εξήγηση είναι διπλή:
α) Θα αναρωτιούνταν για τα πάντα πρωτού κάτσουν να
αναρωτηθούν για τα τοξικά απόβλητα που έχουν στο κεφάλι τους.
β) Είμαι ο μόνος που επιμένει τόσο πολύ να ταρακουνάει αυτή
τη λάσπη.
Εμπρός σύντοφοι! Όλοι στο δρόμο που χάραξε το Σκουπίδι! Ο οποίος φισικά δεν μπορεί παρα να οδηγεί -που αλλού?- σε καμιά χωματερή.
Να δείτε που θα νομίζει οτι είναι ο ίδιος ο Στάλιν και πως του έχει ανατεθεί η αποστολή να στείλει όλους όσους αγαπούν αυτή την χώρα και τον πολιτισμό της σε κανά στρατόπεδο συγκέντρωσης ή έστω στη Σιβηρία( όπως σε εκείνο το ενδιαφέρον του post που πρότεινε να εξοντωθούν με τσεκούρια όλα τα ''εθνίκια''- πως φαίνεται ο ψυχοπαθής άνθρωπος...).
ΑΝΙΚΗΤΩΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΟΥΔ'ΑΙΔΗΣ
...αυτά ως μικρό πρόλογο...
Τώρα Junk, μεταξύ μας, πιστεύεις ακόμα σοβαρά στην κάτωθι υπερβολική δήλωση σου περί της εξέλιξης και δράσεως του κινήματος-οργάνωσης του Σιωνισμού;
Είπες:
quote:
Σοβαρά; Αναφέρεται στο εθνικιστικό κίνημα των Εβραίων που στόχο
είχε τη δημιουργία εβραϊκού εθνικού κράτους στην
Παλαιστίνη και έδρασε κυρίως από το 1880 μέχρι το 1950;
Επίσης η δήλωσή σου:
quote:
Ο Σιωνισμός είναι μια Φιλική Εταιρεία on steroids που ασχολείται
με το Ισραήλ.
(Τουλάχιστον ατυχής παραλληλισμός)
Και είναι εξωφρενικά υπερβολική διότι δεν μπορείς να θεωρείς το εθνικιστικό κίνημα των Εβραίων (αν έστω θεωρήσουμε έτσι μόνο τον σιωνισμό, μια απαξιωτική απλοποίηση, ενώ κρύβει στην πραγματικότητα πολλά παραπάνω) να επαναπαύεται(!) στην ίδρυση και μόνο του Ισραήλ και να σταματά λίγο πολύ τη δράση του το 1950(!) όταν υπάρχει τεράστιος όγκος στοιχείων (έχουν κατατεθεί εδώ σε μικρό ποσοστό) που αποδεικνύει όχι μόνο το αντίθετο (ότι δρα έντονα και σήμερα) αλλά και μια εν γένη ιμπεριαλιστική και ρατσιστική φρενίτιδα (με αρχαίες ρίζες θα τόνιζα) προς παγκόσμια φασιστική κυριαρχία με έλεγχο των πόρων αλλά και των πιο ισχυρών δομών εξουσίας του πλανήτη. Κάτι που πρέπει να πολεμηθεί συνειδητά από τις υγιείς δυνάμεις του κόσμου. Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε ΠΑΛΙ κάτω από φασισμό , έτσι απλά... Αυτό θέλετε;
Σύμφωνα λοιπόν με την σκεπτικιστική λογική περιμένω ακόμη τις υπερβολικές σε όγκο αποδείξεις σου που είναι απαραίτητες για να τεκμηριώσουν αυτή την εξωφρενική σου θέση. Ειδάλλως απορρίπτεται ως μια ακόμη ατεκμηρίωτη υπόθεση που αποπροσανατολίζει...
Τέλος περιμένω ακόμη τη δημόσια συγγνώμη σου προς τους απανταχού Άραβες για τις αισχρές εκφράσεις που χρησιμοποίησες εναντίον τους. (αντισημιτισμός)
Πρέπει να επανορθώσεις γιατί αλλιώς μην περιμένεις να σε παίρνει κανείς στοιχειωδώς στα σοβαρά εδώ μέσα...
...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism
ΣΟΒΑΡΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ(!); Kaizer μήπως έχεις πρόχειρο το ακριβές link με την παρακάτω δήλωση του;
quote:
... ( όπως σε εκείνο το ενδιαφέρον του post που πρότεινε να εξοντωθούν με τσεκούρια όλα τα ''εθνίκια''- πως φαίνεται ο ψυχοπαθής άνθρωπος...).
Ε τότε όντως χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας και είναι και επικίνδυνος! Ελπίζω οι διαχειριστές να μην άφησαν ασχολίαστες αυτές τις ακραίες εκφράσεις!
Το ενδιαφέρον τελικά πάντως είναι πόσο μερικοί διανοητικώς μπερδεμένοι ψευτοκουλτουριάρηδες ψευτοαριστεροί πολεμούν με πραγματικό μίσος την ανάπτυξη του ελληνικού εθνικισμού ενώ παράλληλα υπεραμύνονται φανατικώς ακραίων εθνικιστικών εκφράσεων άλλων εθνών συχνά εχθρών του ελληνισμού (ως μια γενική παρατήρηση αυτό ... με νόημα)
Με δεδομένο το οτι είναι κατά 25% Αλβανός και επίσης αρνείται να δηλώσει τι είναι στο υπόλοιπο 75%, νομίζω πως μπορούμε να συμπεράνουμε με ασφάλεια πως σίγουρα δεν είναι έλληνας και ίσως αυτό να εξηγεί τα παραπάνω.
Τώρα για το τι είναι στο υπόλοιπο 75%, δεν θα κάτσω κιόλας να σκάσω, αν και εικάζω πως αν ρίχναμε μια ματιά στο γενεολογικό του δέντρο, θα διαπιστώναμε πως ο προ-προ-προ-προ-πάπος του ήταν μάλλον ο Αβραάμ...(χωρίς απο αυτό απο μόνο του να σημαίνει απαραίτητα κάτι.)
Τώρα για την εν λόγω δήλωση, την είχα δει παλιά σε ένα topic αλλά δυστηχώς δεν έχω το link. Αν έχει ωστόσο το παραμικρό ίχνος εντιμότητας, θα το παραθέσει μόνος του. Διαφορετικά, θα παρακαλούσα κάποιο Συντονιστή να το βρεί, αν έχει την καλωσύνη και να το παραθέσει.
ΑΝΙΚΗΤΩΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΟΥΔ'ΑΙΔΗΣ
Στο κάτω-κάτω ο καθένας μας έχει την προσωπική του γνώμη και αυτή η γνώμη σε αλλάζει με μία συγγνώμη που θα ειπωθεί κάτω από πίεση. Καλό θα είναι να αποφεύγουμε τους χαρακτηρισμούς και τις ακραίες απόψεις, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Τουλάχιστον ας φροντίζουμε να τις στηρίζουμε με επιχειρήματα.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Στο κάτω-κάτω ο καθένας μας έχει την προσωπική του γνώμη και αυτή η γνώμη *σε αλλάζει με μία συγγνώμη που θα ειπωθεί κάτω από πίεση.
Λαθάκι: *δεν
Εξ άλλου όλοι μιλάμε για την ελευθερία της γνώμης και την ελευθερία του λόγου και όταν κάποιος πάει να πει κάτι αντίθετο, πέφτουμε όλοι να τον φάμε. Καλό είναι να ακούγονται οι αντίθετες γνώμες, έτσι αναγκάζεσαι να ψάξεις και να ψαχτείς και να προσπαθήσεις να βρεις περισσότερα και πιό ισχυρά επιχειρήματα που να στηρίζουν την δική σου άποψη.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
skeptic
Βρε αφήστε την καταγωγή του ανθρώπου ήσυχη!
Έχει σημασία νομίζω.
Διότι αυτοί που διαβάζουν τον junk95 πρέπει να ξέρουν ότι οι απόψεις τέτοιου είδους προέρχονται από αλλόφυλους.
Για να μη παρασύρονται.
Έτσι όταν θα ακουσουν παρόμοιες απόψεις θα ξέρουν από ποιους προέρχονται και με τι σκοπό και θα είναι θα είναι προετοιμασμένοι.
Άρα το διχαστικό έργο κάποιων θα είναι πολύ πιο δύσκολο.
Νομίζω να έγινα κατανοητός.
quote:
junk95
quote:
________________________________________Με τον junk95 όμως κάτι δεν μου πήγαινε καλά.. Φαίνεται να έχει μια άλλη παιδεία.
2. Εκείνο που με ξένισε είναι ο τρόπος και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείς για να υπερασπίζεσαι τους Εβραίους. Επίσης είσαι γνώστης αρκετών στοιχείων της διεθνούς πολιτικής που αφορούν τους Εβραίους.
3. Όλοι οι Έλληνες τρέφουμε φιλικά αισθήματα προς τους Άραβες.
Όλα δείχνουν ότι είσαι Εβραίος στην καταγωγή. Από θρήσκευμα;;;
Πάντως παιδιά είναι συναρπαστικό αυτό που συνέβη.
Μέσα από ένα φόρουμ ξεχώρισε ένας μη Ελλην.
Αυτό δείχνει πόσο συμπαγές έθνος είμαστε.
Έχω να καταθέσω ένα στοιχείο που δείχνει την έντονη επιρροή του Διεθνούς Σιωνισμού στην χώρα μας.
Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση της Ελλάδος είναι υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. άνευ όρων.
Σε έρευνα που έγινε στην Γαλλία έδειξε ότι μόνο ένας στους τέσσερις Γάλλους πολίτες είναι υπέρ αυτής της κατεύθυνσης. Ακόμα και αν η ένταξη γίνει μετά από πολλά χρόνια.
Αυτή η νοοτροπία δεν μπορεί να οφείλεται πουθενά αλλού παρά στην επίδραση της Γαλλικής κυβέρνησης στις λαϊκές μάζες.
Δυστυχώς εμείς σαν κράτος έχουμε πρωτοφανή υποτέλεια στον Διεθνή Σιωνισμό.
quote:Μπράβο μας! Τους δώσαμε και καταλάβάνε.
Πάντως παιδιά είναι συναρπαστικό αυτό που συνέβη.
Μέσα από ένα φόρουμ ξεχώρισε ένας μη Ελλην.
Αυτό δείχνει πόσο συμπαγές έθνος είμαστε.
Για να δούμε πότε θα ξανατολμήσει οποιοσδήποτε κ*λ*εβραίος να μπεί εδω μέσα να υπερασπισθεί τον βρωμο-Σιωνισμό τους!
Συγχαρητήρια σε όλους τους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ του ethnikistika.gr
Επάνω τους αδέρφια, και τους φάγαμε.
Α-Ε-Ρ-Α
quote:
Διότι αυτοί που διαβάζουν τον junk95 πρέπει να ξέρουν ότι οι απόψεις τέτοιου είδους προέρχονται από αλλόφυλους.
Για να μη παρασύρονται.
Έτσι όταν θα ακουσουν παρόμοιες απόψεις θα ξέρουν από ποιους προέρχονται και με τι σκοπό και θα είναι θα είναι προετοιμασμένοι.
Άρα το διχαστικό έργο κάποιων θα είναι πολύ πιο δύσκολο.
Νομίζω να έγινα κατανοητός.
Δηλαδή θέλεις να μας πεις, ότι χωρίς να ξέρεις τί είναι κάποιος, δεν μπορείς ν' αποφασίσεις αν και πότε κάποιος γράφει κάτι αξιόλογο ή όχι;
Επίσης, μας λες ότι τα μέλη του esoterica πρέπει να χωρίζονται σε κάστες και μετά να πλακώνονται αναλόγως...
Δε μας τα λες καλάάά...!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Έχω να καταθέσω ένα στοιχείο που δείχνει την έντονη επιρροή του Διεθνούς Σιωνισμού στην χώρα μας.
Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση της Ελλάδος είναι υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. άνευ όρων.
Σε έρευνα που έγινε στην Γαλλία έδειξε ότι μόνο ένας στους τέσσερις Γάλλους πολίτες είναι υπέρ αυτής της κατεύθυνσης. Ακόμα και αν η ένταξη γίνει μετά από πολλά χρόνια.
Αυτή η νοοτροπία δεν μπορεί να οφείλεται πουθενά αλλού παρά στην επίδραση της Γαλλικής κυβέρνησης στις λαϊκές μάζες.
Δυστυχώς εμείς σαν κράτος έχουμε πρωτοφανή υποτέλεια στον Διεθνή Σιωνισμό.
Μήπως ζεις σε λάθος χώρα... έως και πλανήτη (μπορώ να πω) ![]()
![]()

quote:
Βρε παιδιά μήπως το παρατραβάτε το θέμα; Δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που χρησιμοποίησε έναν άσχημο χαρακτηρισμό για έναν λαό, κάποια κοινωνική ομάδα ή για ένα δημόσιο πρόσωπο εδώ μέσα και το να επιμένετε οτι πρέπει το συγκεκριμένο άτομο να ζητήσει συγγνώμη για την συγκεκριμένη φράση, είναι μάλλον υπερβολικό και μονόπλευρο.
Όχι δεν είναι. Ο συγκεκριμένος κύριος στήριξε όλη την επιχειρηματολογία του στον δήθεν αντισημιτισμό - ναζισμό των άλλων και ταυτοχρόνως χρησιμοποίησε αντισημιτικής φύσεως εκφράσεις μίσους εναντίον ολόκληρου λαού. ΣΥΝΕΠΩΣ, από μόνος του αναίρεσε αυτομάτως όλη τη σχετική επιχειρηματολογία του. Ο άνθρωπος είναι αντισημίτης πως να το κάνουμε!!! (και συγκεκριμένα Αντι-Άραβας που γεννά ακόμα περισσότερες υποψίες για τα πιστεύω του) .
Τώρα αν δεν καταλαβαίνετε από έννοιες τι να σας κάνω... Τι σημαίνει αντισημίτης για σένα; Πρέπει να σκοτώσει κανέναν Άραβα για να το αποδείξει; δεν νομίζω..
Πλέον δεν αξίζει να τον περνούμε στα σοβαρά, ιδίως αν είχε πει και εκείνο με τα τσεκούρια... Είναι φανατικός και επικίνδυνος...
quote:
Όσον αφορά την πεποίθησή μου ότι κάτι θα συμβεί, θα πρέπει να γραφτεί στο forum "2012-Τί θα γίνει σε αυτή την ημερομηνία" αν και με τα πενιχρά μου μέσα πιστεύω ότι έπρεπε να ήταν "2011- Τι ..."
Κύριε Αρις, όντως και εγώ όπως και οι περισσότεροι φαντάζομαι, έχουμε ακούσει πολλά για το τι υποτίθεται πρόκειται να γίνει μέχρι εκείνη τη χρονιά. Ιδίως το 2011.
Τώρα για το 2012 είναι μια "προφητική" έρευνα που έχει κάνει ο MELETHTHS που αν δεν κάνω λάθος είναι πρώην μάρτυρας του Ιεχωβά(ας με διορθώσει)...
Όσον αφορά το "2011 τι.." σας είναι εύκολο να ανοίξετε ένα νέο topic όπου θα παραθέτετε όλα τα σχετικά σας στοιχεία που τεκμηριώνουν αυτή την άποψη; (ότι κάτι μεγάλο πρόκειται να γίνει το 2011, μάλλον σε σχέση με τους έλληνες και την ανθρωπότητα -διορθώστε με αν κάνω λάθος- ).
Δηλαδή βιβλιογραφία, αρχαία κείμενα και παραπομπές κλπ..
Πιστεύω θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο και ενημερωτικό για όλους.
Ομως, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να είμαστε όλοι συμμορφωμένοι προς μία γενική κατευθυντήρια γραμμή που λέει "όλοι οι Ελληνες συμπαθούν τους Αραβες, άρα αν είσαι Ελληνας και δεν τους συμπαθείς είσαι..."
αλήθεια τι είσαι τότε; Ανθέλληνας; Φιλο-Εβραίος; Φιλο-Αμερικανός; ή μήπως δεν είσαι καν Ελληνας;!
Και αν δεν συμπαθείς τους Αραβες ή κάποιους Αραβες, θεωρείσαι αυτόματα φιλοΕβραίος; ...ή αν δεν συμπαθείς τους Εβραίους ή κάποιους Εβραίους, θεωρείσαι αυτόματα φιλο-Αραβας, ή ρατσιστής και φιλοναζιστής;
Λίγο χοντροκομμένο δεν σου φαίνεται αυτό το πλαίσιο; Στηρίζεται στο άσπρο-μαύρο/καλό-κακό, χωρίς να δέχεται τους ενδιάμεσους τόνους, εντελώς απόλυτο και ρατσιστικό ως το κόκαλο.
Οκ λοιπόν, κάποιος είναι Αντι-Αραβας (αντισημίτης με την ευρεία έννοια αν και η έκφραση συνήθως χρησιμοποιείται για αυτούς που είναι Αντι-Εβραίοι). Και αν κάποιος είναι Αντι-Αραβας και ταυτόχρονα Φιλο-Εβραίος, είναι αντισημίτης ή όχι; (εδώ σε θέλω...
)
Γι αυτό λέω ότι δεν αξίζει να κολλάμε σε χαζά λογοπαίγνια και σε ακόμα πιό χαζά θεωρητικά πλαίσια. Πίσω από όλα αυτά κινούνται συγκεκριμένα (και συγκρουόμενα) συμφέροντα και δεν βλέπω για ποιόν λόγο θα πρέπει εμείς να γίνουμε φερέφωνα των μεν ή των δε (ιδίως αν δεν έχουμε ίδιον συμφέρον που να το δικαιολογεί ως ένα σημείο).
-Arthur C. Clarke-